HVORDAN ENDER KRIGEN I UKRAINE?

Trods mange internationale politiske og diplomatiske forsøg på en mægling fortsætter krigen i Ukraine uden udsigter til en afslutning. Fjendtlighederne er frosset fast i en vedligeholdelseskrig, hvor ingen af parterne ser ud til at kunne vinde en overbevisende sejr på slagmarken. Ukrainerne bider tænderne sammen i visheden om, at de skal udholde kulden og mørket 12 uger endnu. Så er det april, lyset og varmen vender tilbage, og der ligger 7 gode måneder med varmt og mildt vejr forude. Ukrainerne har grund til forsigtig optimisme nu, da både Frankrig og USA har indvilliget i at forsyne den ukrainske hær med avancerede selvkørende haubitser og infanteri-kampkøretøjer.

Putin ryster ikke på hånden over juledagenes massive tab af frontsoldater, men ser krigen i det historiske lys fra anden verdenskrig. I de første måneder efter Nazi-Tysklands invasion af Sovjetunionen i 1941 led den røde hær det ene nederlag efter det andet. Millioner af sovjetsoldater blev dræbt eller taget som krigsfanger, og Hitlers hærstyrker nåede helt frem til udkanten af Moskva, før det lykkedes at bremse invasionen. Den røde hær måtte også i hele 1942 indkassere gigantiske tab af mennesker og materiel, inden slaget om Stalingrad og det store kampvognsslag ved Kursk sendte den tyske værnemagt i defensiven. Nu håber Putin at historien vil gentage sig, og at Ruslands vældige udstrækning fra Østersøen til Stillehavet og landets umådelige ressourcer af olie, gas og mineraler vil være den afgørende faktor i det lange løb. Og Putin er ligesom Stalin ikke bange for det lange løb, bare sejren vinker for enden. Den russiske statschef tænker nok ikke på, at den røde hærs sejre over værnemagten havde været umulig uden amerikansk våbenhjælp. USA’s ambassade i Moskva har opgjort at, Sovjetunionen fra 1941  til 45 modtog hele 400 000 amerikanske motorkøretøjer  (Trucks & Jeeps), 14 000 kampfly, 13 000 kampvogne og 4,5 millioner tons fødevarer.

Den russiske hær er nu til dags hærget af systematisk korruption og organiseret tyveri af materiel og penge. Soldaterne er dårligt uddannet og motiveret. Officerskorpset er inkompetent, så det moderne Rusland har ikke de kræfter til rådighed, som kunne mobilisere den røde hærs kampkraft under anden verdenskrig. Facit på krigshandlingerne må derfor være, at Ukraine ikke er militært stærkt nok til at befri Donbass og Krim. Og russerne har ingen mulighed for at knække Ukraine på slagmarken og erobre hele landet, som det var den oprindelige plan. Vi står derfor med en fastfrosset situation, hvor russerne til evig tid kan fortsætte besættelsen helt eller delvis af de allerede erobrede områder i det østlige Ukraine, hvis ikke der findes en politisk og diplomatisk løsning på krigen.

I disse dage sidder USA og de førende europæiske lande og leder efter historiske fortilfælde, der kan inspirere  til en løsning på konflikten. Den nyere danske historie frembyder netop en praktisk løsningsmodel, der formodentlig også vil blive anvendt i Ukraine-Rusland konflikten. Efter nederlaget til Preussen i 1864 måtte det danske rige afstå en betydelig del af sit territorium, idet hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg blev indlemmet i Tyskland. Den danske landegrænse kom til at ligge ved Kongeåen og ikke som før nord for Hamburg. Efter Tysklands nederlag i første verdenskrig var de sejrende magter indstillet på, at føre dele af de tabte områder tilbage til Danmark. Tilbage stod så bare spørgsmålet om, hvor meget vi kunne få. Floden Ejderen markerer grænsen mellem Slesvig og Holsten, og i Danmark var der stærke folkelige og politiske kræfter der krævede  ’Danmark til Ejderen’, som det hed dengang. Det slagne Tyskland foreslog en landegrænse nogenlunde, hvor den ligger i dag. Løsningen på denne ellers uløselige konflikt var en salomonisk afgørelse: en folkeafstemning måtte vise, hvor grænsen skulle ligge. Dette var naturligvis den rigtige løsning, at folket selv skulle bestemme, hvor det ville høre til. Derfor kom grænsen til at ligge ved Kruså. Og der har siden været fred, fordragelighed i området og et godt samarbejde mellem de to mindretal på hver side af grænsen.

Dette bliver sandsynligvis også modellen for de kommende fredsforhandlinger, der skal afslutte konflikten mellem Ukraine og Rusland. Det bliver hårde forhandlinger, der kræver en del armvridning fra amerikansk og kinesisk side. Russerne vil påstå at Ukraine i mange hundrede år har været en del af det russiske rige, hvad der er rigtig nok. Og Ukrainerne vil hævde, at Ukraine i 1991 af FN, det internationale samfund og også af Rusland er anerkendt som en selvstændig og suveræn nation inklusive Donbass og Krim. Hvad kan vel være mere retfærdigt end, at områdets beboere selv afgør deres nationale tilhørsforhold? En internationalt overvåget og kontrolleret folkeafstemning medfører nok, at Krim bliver tabt for Ukraine, men ikke Donbass. Men så får vi en løsning til glæde for hele folket, der selv har bestemt, hvor de hører til. Bedre og mere demokratisk bliver det ikke.

Den 5. januar 2023

30 Thoughts to “HVORDAN ENDER KRIGEN I UKRAINE?”

 1. ino

  En folkeafstemning om grænsedragningen er da en mulighed, men nu er situationen den at mange er flygtet fra krigsområderne eller ligefrem deporteret, så det bliver en meget stor administrativ opgave at finde ud af hvem der skal stemme, og hvor de skal stemme. Sådan var situationen ikke i Slesvig-Holstein der i Første Verdenskrig aldrig var en krigsskueplads som fx Donbass.
  Jeg tror en skrivebordsløsning er mere sandsynlig.
  Men det må gerne gå hurtigt med en løsning.

  1. Skjoldungen

   Op til afstemingen i 1920 var der ankommet en meget stort antal tyskere fra Østpreussen til Flensborg, hvilket utvivlsomt medvirkede til at byen ikke kom til Danmark. Som altid: demografi er skæbne…

  2. Danmarks tungeste byrde er politikerbyrden

   Ja, det er en god idé at få krigen afsluttet
   i en fart. Enhver krig risikerer at udvide sig eller at udvikle sig
   helt uberegneligt. Misforståelser eller irrationelle politiske beslutninger
   kan få katastrofale følger. Især når atomvåben er til rådighed. I værste
   fald kan mange millioner mennesker få deres liv ødelagt.

   Det kan selvfølgelig også ske på andre måder. Krig er ikke den eneste
   trussel mod befolkninger og enkeltpersoner. For der træffes utallige
   irrationelle og hensynsløse beslutninger hver dag. Og jo mindre
   demokrati, desto større risiko for at politik forpester eller smadrer
   ens tilværelse. Det kan man læse mere om hos Hodja i en artikel der
   forudsiger Europas sammenbrud. Og hvor kommentarerne taler
   om at Danmark også er ved at bryde sammen pga. Chrborgs vanrøgt
   af vores land.

  3. Ivan Dybdal

   Enig. Jeg tror troværdige folkeafstemninger i Donbas og på Krim er umulige at gennemføre. Resultatet vil blive underkendt af den tabende part.
   Jeg tvivler i hvert fald på at de kan gennemføres, mens Donbas og Krim er besat af russerne.

   PS. I januar 1991 holdt man en folkeafstemning på Krim som med stort flertal – 93,2% – anerkendte, at Krim blev en autonom (selvstyrende) republik (wikipedia)
   “Afstemningen, som den selvbestaltede Folkerepublikken Donetsk havde stablet på benene, endte med omkring 90 procent for uafhængighed for Donetsk-folkerepublikken i Østukraine (..) Kun 10 procent stemte imod (..) Ved afstemningen i Lugansk lå antallet af ja-stemmer endnu højere end i Donetsk – formentlig mellem 94 og 98 procent” Jyllands-Posten 12/05/2014)

 2. Peter Krogsten

  Ukraine og Rusland har underskrevet mindst 4 fredsaftaler. Minsk 1 droppede begge næsten før blækket var tørt, der tre derefter droppede Ukraine, den seneste efter massive protester fra veteraner og rabiate nationalister, hvor Azov er den mildeste. Zelinskij kontaktede Putin i 2019, et halvt år efter han var blevet præsident, i hvad jeg tror var et ærligt forsøg på at standse konflikten i Donbass, der nu har varet i 12 år.Steinmeyer aftalen blev underskrevet i november, og indeholder elementer der definitivt kune have afsluttet det. Straks derefter blev Zelinskij beskyldt for at gå Kremls ærinde og være Putins mand., og der opstod ‘spontane’ uroligheder i mange ukainske byer og aftalen endte samme sted som de foregående. I 2022 har Putin flere gange indbudt til forhandlinger, der ret hånligt er blevet afvist af Zelinskij – og USA. Hvis – hvis – Putin ville have hele Ukraine, havde han nok gjort det. Ukraine er hovedsagligt steppeland, velegnet til lynkrig med panser, meget spredt beboet i den centrale del.

 3. Jc Holland

  Håber europæerne lærer af Øst-Ukraine konflikten.
  Kultur-blanding er ekstrem farlig. Især for kulturer og sprog-områder som tælles i få millioner, når kulturer der tælles i milliarder sætter sig i bevægelse mod de hvides hjemlande!

  Enig med Asger Aamund.
  Sønderjylland-model-1920 synes at være eneste vej frem….

 4. Michael Andersen

  Ukraine krigen har medført at Iran og Rusland har indledt et handelssamarbejde hvor våbenteknologi og måske også atomteknologi indgår.

  Det Iranske styre er desperat og presses af indre opstand, Ayatollah Khomeinis hus, præsteskoler og banker er brændt ned. Et desperat Iran kan tænkes at optrappe konflikten i mellemøsten og tvinge Israel til handling.

  Ukraine krigen har medført at USA og Natos beholdninger af missiler, gevær og artilleriammunition samt antitank våben er på et kritisk lavt niveau, hvilket levner lidt eller intet til forsvaret af Taiwan. Kina kan tænkes at gribe muligheden.

  Biden-regimet har ikke taget højde for Iran og Kinas muligheder for at skabe ustabilitet.

  Med Biden-regimets stop for USA’s olieproduktion og de vestlige sanktioner, steg prisen forudsigeligt på energi på verdensmarkedet. Biden-regimet har indirekte gavnet Ruslands energiindtægter.

  Så vidt de åbne kilder er hverken USA eller NATO-landene gået over til krigsproduktion. Det woke USA og de woke vestlige nationer, er rystende dårligt forberedte på krig der kræver genforsyning og krigsproduktion der kræver energi.

  Hvordan ender krigen i Ukraine?

  Biden-regimet overdrager genopbygningen af Ukraine til Blackrock, der får til opgave at opføre et EU skatteyderbetalt grønt mønsterprotektorat, hvor særligt udvalgte virksomheder får indtægterne fra afgrøder, mineraler, olie og gas.

  Zelensky erstattes af en EU-teknokrat og med tiden bliver der afholdt såkaldte demokratiske valg i et delt Ukraine uden deltagelse af oppositionen, der udskammes som kristne, krigstilhængere og Ruslandsvenlige.

  Rusland får formentlig svært ved igen at vinde tillid til vesten og vender sig mod Asien og Afrika.

 5. Flaben Fræk

  Wikipedia: A referendum on the Act of Declaration of Independence was held in Ukraine on 1 December 1991.[1] An overwhelming majority of 92.3% of voters approved the declaration of independence made by the Verkhovna Rada on 24 August 1991.

  1. Flaben Fræk

   Er der brug for flere folkeafstemninger? – Se venligst vedhæftede link…

   https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Ukrainian_independence_referendum

   1. Træt

    Det er fint, Notarius

 6. Vi danskere bedrages, plyndres og tyranniseres på over 1000 måder

  Hvordan ender mon stedfortræderkrigen
  i Sverrigstan? Den er begyndt, men ventes først at være i fuld
  gang om et år eller to. Skyderier, knivstik, bombeeksplosioner,
  overfald, voldtægter, mord, afbrænding af biler og huse m.m.,
  foregår nu i alle større svenske byer. Asylanterne vil lære de
  svenske kvinder og mænd at adlyde og underkaste sig. Og da
  svenskerne har levet i fred og ro i langt over 100 år, er de
  opflasket med humanisme, berigelse og “En fremmed er en
  ven du endnu ikke har mødt”. Derfor er de nu forvirrede og
  helt forsvarsløse og kan slet ikke forstå hvad der sker. De
  har længe været dagdrømmere. Så nu nøjes de med at knibe
  sig i armen. Drømmer jeg eller er jeg vågen?

  Man kan også spørge: Hvordan ender mon de danske radikales
  krig mod danskerne, deres familier, børn, menneskerettigheder
  og indfødsret? Og ikke mindst vi danskeres økonomi, sundhed,
  frihed, tryghed og sikkerhed?

  Får vi mon lov til at beholde vores land, byer, jobs, penge, skoler,
  gader, butikker, hospitaler og kultur osv.?

  1. Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

   HVORDAN ENDER MON DE RADIKALES KRIG
   MOD DANSKERNE, DERES FAMILIER, BØRN, MR OG INDFØDSRET?

   Ja, det er der da al mulig grund til at spørge om. Foreløbig
   ser det iflg. Aamund, Hodjanerne og Snaphanen ud til at
   radikale og ekstreme typer dominerer tænkningen i både
   partierne og medierne. De radikales krigsførelse mod
   danskerne ender vel som i Sverige, hvor samme typer
   har skabt et rent samfundshelvede. Danskerne er vel
   ikke klogere end svenskerne?
   i

 7. Der var engang et yndigt land

  En tak til Piotr for at oplyse om “Mette Frederiksen har gjort Ellemann
  til en simpel skakbonde”, en artikel hos JP, hvor der også er tænksomme
  og oplysende klummer af Mikael Jalving, Henrik Dahl og andre gode navne.

 8. Thomas Poulsen

  USA er så dybt involveret i krigen, at det bliver umuligt for dem, at deltage som mægler i eventuelle fredsforhandlinger. Man kan ikke være mediator i en sag hvor ens fætter ligger i strid med naboen.

  2023 bliver ikke året hvor krigen slutter.

 9. Ivan Dybdal

  Måske er det en Vietnam krig med modsat fortegn? Nu med russerne, der har invaderet Ukraine som Nordvietnam (og Vietcong) i sin tid gjorde med Sydvietnam?
  Den var (også) en stedfortræderkrig. Bag stod stormagter med atomvåben, som de ikke kunne/turde bruge.
  Stormagterne på hver deres side af det daværende globale jerntæppe måtte nøjes med at finansiere og forsynede parterne med våben og dengang med amerikanske tropper til kampene i Sydvietnam.
  Vietnamkrigen varede som bekendt fra 1955 til 1975.
  Måske kommer krigen i Ukraine til at vare lige så længe?
  Amerikanerne har lært lektien, tror jeg. De vil næppe sende tropper til Ukraine. Måske kan USA’s/NATO’s ubemandede missiler vinde krigen denne gang?

  (Det som de tyske V2-raketter ikke formåede under 2. verdenskrig. Dengang udviklet af den geniale tysker Wernher von Braun (1912-1977), der efter krigen skiftede til USA og udviklede NASA’s raket, der satte en mand på månen den 20. juni 1969)

 10. Michael Andersen

  HVORNÅR ENDER KRIGEN I UKRAINE?

  Krigen i Ukraine har til formål at få den europæiske middelklasse til at overgive sig til socialstaten.

  Middelklassen har ejerskab over opsparinger, fast ejendom, fossile transportmidler og fremtidige pensionsudbetalinger.

  Midlerne til overgivelse er inflation, tvungne energirenoveringer og politiske krav til pensionskasser.

  Ukraine krigen fortsætter indtil den europæiske middelklasse overgiver sig.

  Alternativet er at vælgerne vågner af dvalen, kæmper for deres ejendom, deres fremtid og for demokratiet.

 11. Henrik Pedersen

  Aamund, du mente også for flere måneder siden, at det realpolitisk ville ende med at Ukraine ville afstå Donbas + Krim til Rusland.

  Jeg er stadig meget uenig. Vi (det frie vesten) kan ikke tillade, at Ukraine løbes helt eller delvist over ende.

  Jeg håber, at USA vil levere ikke blot Bradleys men også rigtige Abrams kampvogne til Ukraine – ligesom tyskerne også udover Mader kampvogne også bør levere Leopard II tanks, så de heltemodige ukrainere kan smide Putins pjaltehær på porten.

  Og er det ikke nok, bør NATO gribe ind og aktivt støtte Ukraine med alt hvad det indebærer med udtalt risiko for en WW-III. Desværre.

  I Danmark bør vi bidrage mest muligt med at hjælpe Ukraine og gerne med skatteforhøjelser til indkøb af både både humanitært udstyr og våben.

  Jeg håber, at russiske krigsenker med tiden kan råbe så meget op, at Putins hær trækker sig, sådan som det skete i Afghanistan. Samtidig håber jeg ikke, at de mulige mange krigsliderlige potentielle Putin efterfølgere tager magten i Kreml.

  Hviderusland er i dag en russisk valsalstat og står for at blive indlemmet, hvis Ukraine falder. Kazakhstan og andre tidligere østlige sovjetrepublikker har lugtet lunten og søger diskret tilnærmelse til Kina. Ikke af lyst, men for at sikre egen overlevelse.

  En tilnærmelse Rusland-Kina er rent praktisk. Rusland er dybest set hunderæd for Kinas masser, som udgør en trussel mod det tyndt befolkede Sibirien. Da jeg i 1985 rejste rundt i Heilongjiang provinsen i det nordlige Kina var der stadig grænsestridigheder med Sovjetunionen langs Amur grænsefloden (floder ændrer med tiden forløb). Der var fredsforhandlinger i gang, som først endeligt sluttede i 2008 (!) (https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Soviet_border_conflict), hvor kineserne trak det længste stå. Den russiske by Khabarovsk, hvor der bl.a. produceres kampjets, ligger kun en skudvidde fra grænsen til Kina, og længere oppe af Amur (https://en.wikipedia.org/wiki/Amur_Shipbuilding_Plant) ligger der i Komsomolsk-on-Amur både militære flyfabrikker og atom-ubåds værfter.

  Hvorom alting er, bør vi understøtte Ukraine med alle midler, indtil Putins pjaltehær er smidt ud.

  1. Da Ukraine og Rusland står milevidt fra hinanden med hensyn til fredsløsninger, vil vi se et stigende pres fra USA, Kina og førende europæiske lande, der vil lukke kløften mellem de stridende parter, der jo dårligt kan argumentere mod, at folket selv bestemmer, hvor de vil høre til. Det er rigtigt, at jeg tidligere vurderede, at en folkeafstemning ville ende med, at Ukraine ville tabe både Donbass og Krim, fordi flertallet er russisksindede i de områder. men de russiske grusomheder i Donbass har nok fået mange til at skifte holdning til fordel for Ukraine. Krim, som har været en del af det russiske rige så langt tilbage i historien, øjet rækker, vil utvivlsomt stemme sig tilbage til Rusland.

  2. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

   Henrik Pedersen er parat til at
   risikere en 3. verdenskrig med brug af atom- og brintbomber, for at
   redde Zelenskys regime. Henrik Pedersen er helt på linje med Biden,
   Mette og andre der er hårde i filten og gerne bidrager til at krigen
   eskalerer endnu mere. Eller HP går endnu videre end dem?

   Hvor megen dømmekraft, fornuft og viden HP er i besiddelse af, kan
   vi ikke vide helt nøjagtigt. Men det lyder næsten som om der mangler
   lidt af alle tre ting. Måske HP skulle læse hvad Gravitas skriver om
   krigen der i et ret begrænset omfang startede i 2013-14.

 12. Den Nervøse

  Hvad kunne være mere retfærdigt end at det var områdets egen befolkning der selv bestemte *********, enig, men sådan fungerer det bare ikke, og jeg er meget sikker på et Kina ikke vil accepterer den model, for så skulle de jo også bruges på Taiwan!

  1. Røde, rabiate og woke politik-kvinder ruinerer Europas og Danmarks civilisation

   Ville det så ikke også være
   retfærdigt hvis vi danskere fik folkeafstemninger
   om indvandringspolitikken, folkeudskiftningen,
   skattetrykket, EU fjernstyringen og andre vigtige emner?

   Men det vil vores skin- , papnæse- og teater-demokrati
   selvfølgelig ikke tillade. Et folk skal helst holdes nede
   i afmagt, uvidenhed og retsløshed. Det er det man har
   partier, medier og bureaukratier til.

  2. Røde, rabiate og woke politik-kvinder ruinerer Europas og Danmarks økonomi og civilisation
 13. Røde, rabiate og woke politik-kvinder ruinerer Europas og Danmarks civilisation

  Hvis man studerer frau Merkels,
  Ursula von der Lügens, Ylva Johanssons, Thatchers, Mettes,
  Mai Villadsens, Stine Bosses, Sofie Carstens, Jelveds, Sofie
  Løhdes, Pia Kjærsgaards og DR-kvindernes politik, vil man
  finde ud af at de er pladderhumanister hele bundtet, plus at
  de foragter deres eget land, deres egen kultur samt mænd,
  familier, normer og traditioner.

 14. Ursula Marta Ilse Overgaard

  EN FOLKEAFSTEMNING??? – ”Putin annoncerede også folkeafstemninger om Luhansk Folerepubliks, Donetsk Folklerepubliks, Zaporizjzja og Khersons tilslutning til Rusland. Disse afstemninger vil dog ikke blive anerkendt af det internationale samfund. De blev afholdt fra den 23. til den 27. september 2022. Der var en overvældende valgdeltagelse og et overvældende flertal (99%) for tilslutningen til Rusland. Det blev bekræftet af præsident Putin i en stor tv-tale til Ruslands Føderale Forsamling (medlemmer af Dumaen og Senatet) den 30. september. Talen var også et hårdt angreb på USA og NATO, der beskyldtes for kun at være ude på at nedbryde Rusland.”
  https://denstoredanske.lex.dk/Ukraines_historie?

  gclid=Cj0KCQiAzeSdBhC4ARIsACj36uE6mfcNDh4pY00S7Wc2APm0RR6yKMLJC2CrMy3bAw00Koi4HHJQodcaAvuhEALw_wcB

 15. Ib Skaale Christoffersen

  Så længe den politiske elite, uanset land, ønsker krig. Putin, Biden, Stoltenberg, Von Leyen, Zelenskyj, så længe vil der være krig. Taberne er primært den nedre halvdel i Ukraine og den nedre del i Rusland. De betaler med død og udsultning. Men, måske det også er meningen.

  1. Politik er tit organiseret ondskab plus idioti

   De politiske “eliter” har tit vist sig
   at være samfundets værste bundfald. Lenin var en blodtørstig psykopat,
   Stalin var en tidligere røver og vist også morder, og han viste sig som
   politiker at være lumsk og falsk, sadist, lystmorder og massemorder.
   Hitler og hans hof var også en samling mordere, slyngler og uslinge.
   Thatcher sendte folk i døden for at bevare magten. Nancy Pelosi er
   også magtsyg, og Biden beskrives af mange som den værste
   præsident i USAs historie. DR kalder ham dog en stor succés der har
   formået at skabe sammenhold og at gennemføre mange reformer til
   gavn for amerikanerne. Mette, Jacob og Lars er også et ret specielt
   trekløver, for at sige det mildt, selvom deres politik vanskeligt kan
   sammenlignes med deres udenlandske kollegers.

   Ib Skaale C. har ret i at så længe “eliterne” er som ulve i
   fåreklæder, er så hensynsløse og amoralske som de er,
   og så længe vælgerne/borgerne er som får, vil millioner
   og atter millioner af mennesker få deres liv forpestet
   eller ødelagt af politisk vanvid, ondskab og nederdrægtighed.

   For tiden lægges der endda op til noget som kan få lige
   så slemme følger for Europa som 2. verdenskrig. Eller
   konsekvenserne kan blive endnu værre! For den folke-
   udskiftning der er i gang, ender ikke som en hyggelig skovtur
   med hygge omkring madkurven, men som et blodigt mareridt.
   Oveni er flere andre uhyggelige projekter under forberedelse,
   eller de foregår allerede.

 16. Niels Poulsen

  Aamund skriver:

  “Og der har siden været fred, fordragelighed i området og et godt samarbejde mellem de to mindretal på hver side af grænsen.”

  Det er et skønmaleri.

  9. april 1940 besatte Tyskland Danmark. De hårdeste kampe fandt sted ved den dansk-tyske grænse. 11 danske soldater blev dræbt af tyskerne. Op til og under besættelsen krævede det tyske mindretal i Danmark en grænserevision, så Nordslesvig igen blev en del af Tyskland. Den danske samarbejdsregerings accept af den tyske besættelsesmagt krav indebar imidlertid et løfte fra den tyske besættelsesmagt om at respektere 1920-grænsen. Havde tyskerne vundet krigen, er det ikke godt at vide, hvordan grænsedragningen var blevet for Danmark i Neuropa.

  Nu vandt De Allierede heldigvis krigen, og Danmark bevarede på trods af samarbejdet med Tyskland på et hængende hår sin selvstændighed på grund af frihedskæmpernes samarbejde med Storbritanniens militær- og efterretningstjeneste. Det afholdt imidlertid ikke både partiet Dansk Samling og den første Venstre-regering efter Besættelsen fra at kræve, at Sydslesvig igen blev en del af Danmark. “Slesvig genvundet, det er kampens mål,” sagde statsministeren Knud Kristensen.

  Ud over det kan også nævnes, at flere prominente røster i DF under partiets storhedstid har krævet “Danmark til Ejderen”

  At der ikke efter krigen har været lignende modsatrettede krav fra tysk side, skyldes, at Tyskland er en tæmmet kæmpe. USA har dikteret Vesttyskland/Tysklands demokratiske forfatning, og et afmilitariseret og ikke-nationalistisk Tyskland har derefter bidraget positivt til fred i Europa gennem EF/EU og NATO.

  “En internationalt overvåget og kontrolleret folkeafstemning medfører nok, at Krim bliver tabt for Ukraine (…)”

  Det var den slags appeasement-politik, der gjorde Churchill rasende på Chamberlain, da han hen over hovedet på Tjekkoslovakiet forærede Hitler Sudeterlandet til Hitler.

  Der er et Før og et Efter Anden Verdenskrig. Efter Anden Verdenskrig blev der skabt en ny verdensorden, i og med at FN blev etableret. Jungleloven gælder ikke mere for nationer. Den stærkes ret over den svage er et overstået kapitel. Ruslands invasion af Ukraine er en overtrædelse af FN-pagten artikel 2 paragraf 4. FN’s generalforsamling har vedtaget, at Ruslands annektering af Krim er ulovlig.

  Desuden står USA, NATO og EU last og brast med Ukraine, senest med donationer af kampvogne. Det er demokratiets eksistenskamp mod diktaturets. Standser vi ikke Putin nu, bliver han og hans efterfølgere aldrig standset. We will fight on the beaches. We will never surrender.

  “Russerne vil påstå at Ukraine i mange hundrede år har været en del af det russiske rige, hvad der er rigtig nok.”

  Når man skriver det, er man i mine øjne en nyttig idiot for den propaganda, som den tidligere KGB-officer i Sovjetunionen, Putin, har konstrueret sammen med russiske nationalister. På dette fremskredne tidspunkt af krigen, hvor de russiske missiler regner ned over civile mål i Ukraine, er det svært at forstå, at nogen i Vesten kan købe Putins nationalromantiske retorik om, at Rusland er moderlandet og ukrainerne er et broderfolk. Putin er bedøvende ligeglad med menneskeliv. Det handler for ham kun om at få fat i Ukraines naturressourcer. Landbrugsjorden – Europas kornkammer – og olie- og gasforekomster.

  1. Massemedierne skjuler og fortier alt muligt

   Niels Poulsen er ligesom Henrik Pedersen
   et ekko af MSM, som alle realistisk tænkende mennesker forlængst har gennemskuet. Ihvertfald hvis de også har søgt oplysninger fra fagbøger,
   historiske bøger og net-aviser mv.

  2. Michael Andersen

   Ukraine kan umuligt handle om demokrati.

   Fordi det er diktatorisk af Zelensky at forbyde oppositionen og umenneskeligt at forfølge kristne. Altså må det handle om profit på våben, energi og flygtninge, betalt af naive skatteydere til grådige lobbyist-virksomheder.

   Altså business as usual.

   Jeg håber det ukrainske folk frigør sig fra EU, USA og Rusland og flytter sig op fra nr. 130 på ranglisten over undertrykte, til et selvstændigt udviklingsland, hvor befolkningen får uhindret glæde og gavn af deres naturressourcer.

   Det vil være ægte frihedskamp.

   Med republikanernes flertal og valg af speaker er det tænkeligt at lobbyist-virksomhedernes indtjening reduceres, fordi krigen stopper med en forhandlingsløsning og fordi demokrater og RINOer på 40 år, har reduceret USA til en forgældet bananrepublik der skylder til venstre og højre.

   Ægte demokrater, konservative og frihedselskende i Repræsentanternes Hus, har i disse dage vist retningen for USA’s frigørelse.

   NP og HP lyder som gamle 68ere der endnu ikke har opdaget murens fald, Sovjetunionens opløsning, Biden-regimets katastrofale overgivelse af Afghanistan og globalisternes overtagelse af FN.

   Men man kan jo altid smide nazi-kortet….

 17. Vimmerby

  Rusland opnår nogenlunde, hvad der var deres hensigt territoriemæssigt. I Vestlige medier vil det blive fremstillet som eklatant nederlag. Umiddelbart skulle man tro vi/EU kommer til at hænge på regningen mht genopbygning i Ukraine, men i og med det bliver ekstremt dyrt vil jeg umiddelbart gætte på Syrien/Afghanistan løsning. Hvis problemet ikke omtales i vore “medier” eksisterer problemet ikke.
  I årtier frem må vi dog formode, at Rusland næppe vil være særligt tilbageholdende med at levere isenkram til diverse slyngel organisationer efter devisen min vens fjende er min ven. Rusland og Kina er af den opfattelse at Vesten er i hastigt forfald – hvorfor være aggressive ? Lad tiden arbejde !

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *