VELKOMMEN I STATENS BYGGECIRKUS

Læger og sygeplejersker på vores sygehuse kæmper dagligt for at præstere kvalitetsarbejde i terapi og pleje til trods for elendig ledelse af både hospitaler og Regioner. Vi mangler læger og sygeplejersker, der er lange ventelister til en lang række behandlinger, og der er hyppige skandaler med mangelfuld udredning og diagnose af livstruende sygdomme. Internationale elitehospitaler ledes i reglen af læger. Det gælder for eksempel Heidelberg Universitetshospital, Cleveland Clinic, Mount Sinai Hospital og Mayo Clinic i USA. Det danske sygehusvæsen er derimod af politikerne udstyret med et dilettantisk ledelsessystem, hvor lægerne nok sidder med ansvaret for diagnose og terapi, men ikke magten til at lede og fordele arbejdet, som ligger hos hospitalernes Djøf-chefer og i regionsrådene. Dette har resulteret i et monsterbureaukrati, hvor det lægefaglige personale skal skrive ansøgninger om alt, udfærdige rapporter om alt og indsende kontrolskemaer om alt. Det hele sammenfattet i Sundhedsplatformen, en organisatorisk Hiroshimabombe i det danske sygehusvæsen.

Som belønning for dette organisatoriske svendestykke har regeringen overdraget ansvar og bemyndigelse til opførelsen af en række nye supersygehuse og hospitalsudvidelser til Regionsrådene, der som bekendt er bemandet med halvkendte politikerne af den bløde mellemvare uden nogen erfaring i moderne ledelse og organisation. Det drejer sig om i alt 16 byggeprojekter til en samlet værdi på omkring 60 milliarder kroner. Regeringen har måske haft en nagende tvivl om Regionerne nu også kunne magte denne enorme ledelsesopgave og har derfor beordret Indenrigs- og Sundhedsministeriet til at udøve ’ skærpet tilsyn’ med gigantprojekterne. Så skulle den ged vist være barberet, mente politikerne, nu da man havde dobbelt kontrol med regionernes såkaldte ’uvildige tilsyn’ og ministeriets ’skærpede tilsyn’. Regeringen lod sig ikke forvirre af, at der er ingen hverken i Regionerne eller i Sundhedsministeriet, der har den ringeste erfaring i planlægning og ledelse af større anlægsprojekter.

Byggeriet af de nye supersygehuse har nu stået på i en del år. Fra tid til anden har man i pressen kunnet læse om forsinkelser, byggesjusk og budgetoverskridelser, der dog blev ledsaget af beroligende erklæringer fra Regionsrådene, der kunne forsikre, at i det store og hele gik det alt sammen, som det skulle. Det er dog ikke lige, hvad DTU (Danmarks Tekniske Universitet) konkluderer i en helt ny statusrapport om de 16 superprojekter. Ifølge DTU-rapporten hersker der kaos på byggepladserne. Regionerne har hverken overblik eller kontrol med noget som helst, og statens ’skærpede tilsyn’ er en vits. Der er indtil videre konstateret en samlet overskridelse af budgetterne på godt 7 milliarder kroner, et tal der er i stadig vækst, da der ikke er noget eller nogen, der kan stoppe det.

 Alle 16 projekter er stærkt forsinkede, typisk mellem tre og seks år. Hospitalsbyggerierne i Odense og på Bispebjerg er dog så kaotiske, at rapporten ikke vover at sætte årstal på de forventede forsinkelser. Region Hovedstaden lader sig dog ikke slå ud af DTU-rapporten. Regionsformanden udtaler til medierne, at det selvfølgelig har været en udfordring at påtage sig så stort et ansvar på et område, hvor man ikke havde kompetence eller erfaring. Men rådsformanden får derefter i bedste politikertradition skudt skylden over på byggeriets entreprenører, på inflationen, på corona-epidemien og naturligvis også på krigen i Ukraine, der jo må lægge ryg til meget.

Sundhedsminister Sophie Løhde konstaterer helt efter den ministerielle drejebog,” at det ikke i tilstrækkelig grad er lykkedes at overholde tidsplaner og budgetter”. Den forklaring har vi hørt tusind gange før, nemlig hver evige eneste gang staten har haft ansvaret for anlæg af broer, havne, tunneler  og motorveje, der alle som en bliver ramt af massive overskridelser af tidsplaner og  budgetter. Man kan ikke engang kalde denne kæderække af statsligt ledelsessjusk for skandaler. For når skandalerne optræder så hyppigt, at vi vænner os til dem, er de jo ikke mere skandaler, men er blevet hverdag og dermed rutine. Altså bare endnu en dag på kontoret.

Og hvordan vil regeringen så løse dette nye, ufattelige sløseri med skatteydernes surt tjente penge? Da de mange tab og overskridelser åbenbart skyldes corona og krigen i Ukraine, vil regeringen ansætte en ekstern ’task force’, der skal pege på, hvad man kan gøre for at styre projekterne i mål. Altså, man løser sine problemer ved at gentage sine fejltagelser. Man siger jo, at arkitekter begraver deres fejltagelser i grønne slyngplanter. Læger begraver deres fejltagelser i jord, og politikerne begraver deres fejltagelser i konsulenter. Når Danmarks forsvar ligger i ruiner skyldes det i høj grad, at regering og embedsværk skyder ansvaret fra sig og lægger beslutningerne over til en armé af eksterne rådgivere og konsulenter, der sørger for, at holde gryden i kog, så længe der er honorarer at få.

Når førende industrivirksomheder som Novo-Nordisk, Carlsberg og Rockwool opfører store fabriksanlæg, bliver disse i reglen afleveret til tiden, på budgettet og i den ønskede kvalitet. I min tid som koncerndirektør i Rockwool byggede vi to fabrikker i henholdsvis Wales og Frankrig. Begge afleveret som specificeret, fordi vi havde lagt en realistisk tidsplan, sunde entreprenørkontrakter, stram rapportering og knivskarp kontrol. I stedet for at fortsætte i regeringens og regionernes klovnebus, burde politikerne indgå styringskontrakter med førende danske industrivirksomheder, der gennem årtier har vist, at de kan levere store og komplicerede byggeprojekter til tiden, til kvaliteten og til prisen.

Det kommer imidlertid ikke til at ske. For den offentlige sektor er jo god, den private ond. Så politikerne fortsætter ufortrødent som hidtil. Og hvorfor ikke? Det er jo ikke deres penge. Det er bare andre menneskers penge.

4.juli 2024

51 Thoughts to “VELKOMMEN I STATENS BYGGECIRKUS”

  1. ino

    Jeg – og min ægtefælle – har desværre været en del på Herlev Sygehus på det seneste. Kort fortalt: Skadestuen er en katastrofe. De hedder sikkert ikke Skadestue længere. Hvad ved jeg?
    Ambulancefolkene skal åbenbart forestå indlæggelsen og blev henvist til ikke rengjorte stuer. De fik efter lidt forhandling tildelt en lidt mere renholdt stue, og flyttede os ind efter lidt oprydning, men havde stadig god tid til ar snakke hyggeligt og venskabeligt med hospitalets faste personale. Hvad der videre skulle ske, fik vi ikke særligt meget at vide om, men efter nogle timer, måske kun halve timer, kom der dog en sød sygeplejerske af udenlandsk herkomst som fortalte om det videre forløb, der inkluderede nogle røntgenundersøgelser.
    Røntgenundersøgelser indbefatter både billedtagning og en efterfølgende lægevurdering. Mere tid selvfølgelig. Eftermiddagen gik, og vi, dvs. min kone, fik tilbudt noget aftensmad. Vi foretrak at tage hjem.
    Hjemtransporten kunne Falck vistnok stå for, men om der gik en eller to timer før de kom, kunne ingen svare for. Vi tog en taxa.

  2. Karsten Jensen

    Dagens sundhedsvæsen er værre end middelalderens

    Det kræver et godt helbred at blive indlagt på hospital. Er man lidt svag og mistet modstandskraft er det den visse død.

    Fejloperationer, fejlmedicinering, streptokokker, skimmelsvamp, it-fejl, fortravlede pengegriske golfspillere og nigerianske læger, der har købt deres eksamensbevis af deres korrupte onkel.

    Lægerne i New York gik engang i strejke og pludselig holdt folk op med at dø på hospitalet. De var nødt til hurtigt at genoptage arbejdet, inden det blev for tydeligt, hvad det var der skete.

    Måske burde folk indse, at der er en tid til alt. Og melde sig ind i Niels Hausgaards klub ‘Dø til tiden”. Hellere det end at skulle gennem skærsilden i det danske sundhedsvæsen.

    Alle jeg har kendt, som er blevet indlagt, er døde efter kort tid.

    1. DK: En jumbo-jet hvor sideroret og landingshjulene er sparet væk

      ET MERE OG MERE UTRYGT SAMFUND

      Det syge sundhedsvæsen er måske den største skandale i lange
      tider. Den har udviklet sig fra slemt i 2004 og 2019 til noget helt
      forfærdeligt her i 2024. Ventelisterne er blevet længere og længere,
      tusinder af læger og sygeplejersker er flygtet til Norge, Sverige, Finland
      og andre lande, lokale sygehuse og skadestuer er blevet lukket på stri-
      be, hundredvis af sengepladser er nedlagt, massevis af operationer og
      behandlinger er blevet aflyst, mange kræftpatienter er blevet svigtet, i
      psykiatrien har der været tilstande så uhyrlige at de pårørende måtte
      tro at de og patienten var med i en psykedelisk gyserfilm. Også skade-
      stuerne er gået fra udmærket service til besværligheder med at komme
      til, lange ventetider hvis man blev lukket ind, og tvivlsom behandling
      af folk med alvorlige symptomer, skader, smerter. Der er kvæstede som
      måtte vente i timevis. Og patienter i livsfare er blevet afvist både af
      psykiatrier og fysiske hospitaler, hvorefter ambulancer har måttet køre
      op til 100 km ekstra, eller de syge er blevet overladt til familiens pasning
      og natlæger mv. Det har også været almindeligt at udskrive syge længe
      før de var færdigbehandlet.

      Mette Fidus lovede i 2019 at nu skulle s-v have et mægtigt løft, så det
      kom op i nye højder. Men det er gået lige modsat, og s-v er kommet
      ned i dybder der ligner bunden af en dyb mineskakt. 6000 læge- og
      sygeplejestillinger står nu tomme, og der er ingen udsigt til en for-
      bedret situation. Tværtimod fortsætter nedturen.

      (så sent som for få uger siden blev hospitaler og sengepladser
      sparet væk i Esbjerg og Silkeborg. Og sundhedspersonale i regioner
      blev fyret pga. pengemangel)

      I pressen anklages Mette F også for andre løftebrud, specielt på
      indvandringsområdet, hvor Pia Kjærsgaard mener at Mette F den
      9.april 2019 til DR udtalte at hun og S ikke ville lempe på udlændinge
      politikken. Men det løfte har Mette svigtet ved at skrue ydelserne til
      ikke-vestlige 42.100 indvandrere op, mener Pia K.

      På forsvarsområdet har regeringen afsat mange milliarder kr. til
      forbedringer og moderniseringer. Men netop nu skal forsvaret
      altså spare 200 millioner på et skrabet og nødlidende budget.
      Hvorfor øvelser aflyses og soldater hjemsendes, og istandsæt-
      telse af materiel og delvis nedbrudte bygninger udsættes. Mange
      officerer og konstabler forstår ikke hvad meningen er.

      1. Fra velfærdsstat til samfundshelvede

        Hvad er det Chrborg-politikerne vil ?

        De har fået hospitalsvæsnet til at hænge i laser.

        De har ødelagt, udhulet, angrebet eller beskadiget: postvæsnet,
        forsvaret, landbruget, folkeskolen, familieværdierne, demokratiet,
        retsstaten, den sociale velfærd, minkbranchen, efterretningsvæsnet,

        hjemmets fred, privatlivets fred, de små og mellemstore virksom-
        heder, de private husholdningers økonomi, børnehavebørnenes,
        skolebørnenes og de unges trivsel, de ældres trivsel. Og den af
        feministerne af hjertet ønskede aflivning af ubekvemme børn
        fortsætter naturligvis. Og man fortsætter med at give milliarder
        til DR og andre MSM, så de fortsætter deres vildledende propaganda.

        De har også gjort det dyrere og mere besværligt at være bilist eller
        boligejer. Lars fra “Moderaterne” vil have alle til at køre i el-biler, men
        om lidt er de måske allerede forældede. Boligejerne risikerer at deres
        boliger bliver ulovlige og værdiløse, hvis de ikke kan leve op til nye
        skrappe krav fra EU.

        Så er der planerne om at afskaffe kontanter. Et totalitært skridt.

        De er også planer om at Borgen skal bestemme hvad vi skal spise,
        hvordan vi skal gå klædt, hvordan og hvor vi skal bo, hvordan vi
        skal bevæge os, hvor vi skal arbejde, hvordan vi skal transportere
        os. Det næste kan blive et overvågnings-samfund og en politi-stat,
        hvor selv dit eget hjem aflyttes, hvor der ikke er ytringsfrihed, og
        hvor alle danskernes menneskerettigheder er annulleret. Altså
        en kafkask “1984” stat. Hvor danskerne er gjort til statens slaver,
        til en art untermenchen eller ikke-mennesker. (som i Sovjet, Iran,
        Nordkorea og Afghanistan mv.)

        Men inden da kan en endnu større katastrofe have udspillet sig.
        For folkeudskiftningen er godt i gang og den fortsætter. Den
        “grønne” (læs blodrøde) omstilling fortsætter også, og hundred-
        vis af milliarder af kroner bortødes på en meningsløs krig mod co2.
        Redningen af 60-70 fjerne landes velfærd bliver også ved. Og man
        er ved at afrikanisere og islamisere Danmark til ære for de ædle
        og smukke “konventioner”.

        Og kriminaliteten er ikke faldende, men stigende. Antallet af
        skilsmisser er i verdens-rekord højde. Det er skattetrykket også.
        Og pensionsalderen er langt højere end i de fleste andre lande.
        Antallet af kolde hænder i statens bureaukratier er blevet langt
        højere de sidste 4-5 år. (ca. 20.000 flere) Antallet af mistanker
        mod forældre er mangedoblet, for de er jo ikke nær så gode til
        at passe børn som staten er. Den råder jo over et korps af eks-
        perter og professionelle børnevenner. Folkepensionisterne
        bliver fattigere og fattigere pga. inflationen som Chr.borg selv
        har sat i gang. Det samme bliver alle danskere, iflg. Rossmann
        hos Hodja. Pga. digitalisering af barndommen lider tusinder af
        børn nu under vantrivsel. Og så er der overdødeligheden pga.
        corona-“vaccinerne” hvis man kan tro hvad mange læger på
        nettet fortæller om.

        Danmark ligner Sverige og Somalia mere og mere. Og vi har
        kurs mod komplet vanvittige og meget uhyggelige tilstande.

        Er det virkelig det Chrborg vil ? Det ser næsten sådan ud.

        1. Fremtiden bliver total, kunstig og ubarmhjertig

          Især hvis vi danskere bliver ved med at
          holde os i uvidenhed om regeringens og partiernes
          lumske planer !! Dem som læser med her hører nok
          til blandt de mere oplyste, men er der mere end 50
          eller 75 læsere her? Hos 24nyt.dk og Den korte avis
          kan man få indtryk af at Danmark ikke har langt igen.
          Men 99,7 % af danskerne følger vist ikke med i hvad
          net-medier fortæller om hvor tæt vi er på en
          kæmpemæssig nedtur.

  3. Morten Dreyer

    Problemet med offentlige projekter er, at man stedse undervejs ændre fokus.
    Tænk om man inden start blev enige om indhold. Hvad ønsker vi ?
    Med det på plads, så sendes opgaven i udbud, uden at politikere og brugere kan ændre vilkårene.

    Jeg havde den tvivlsomme fornøjelse i et par år var med i følgegruppen vedr udbygningen af Hvidovre Hospital. Igen og igen ændrede flertallet i Region H ønskerne til byggeriet og hver gang kostede det kassen.

  4. Sundhedspolitikken er en trussel mod danskernes liv og helbred

    Ja, og andre menneskers liv og helbred.

    Men det rager de typiske middelmådige politikere en fjer. Deres kyniske iskolde
    ligegladhed med befolkningens vé og vél præger alt hvad de foretager sig. Indvan-
    dringen har fra starten været et åndssvagt projekt. Krigen mod co2 er et lige så
    åndssvagt projekt. Og styringen af sundhedsvæsnet er ikke bare åndssvag, men
    så langt ude på overdrevet, at man må formode at det handler om idioti m.m.
    plus ond vilje plus dovenskab plus lyssky aftaler.

    Rygter siger at Lars Ulykke, centraliserings-eksperten, var den der fik andre
    politikere til at hoppe med på superhus-vognen. Hvorefter Ulykke skyndte
    sig at nedlægge amterne og mange mindre sygehuse. (Længe før de nye
    super-sygehuse var klar) (og det har nu vist sig at de mere er store, kaotiske,
    nedsparede, reducerede og forsinkede monstrummer end de er super).
    Men det er måske kun rygter?

    Hvorom alting er, så viser Aamunds knivskarpe artikel at vore politikere er,
    om ikke kliniske idioter, så nok en samling uduelige, selvrosende, tåbelige
    og nærmest håbløse dilettanter. For det er da selvindlysende for normalt
    begavede mennesker, at til store byggeprojekter skal man hyre folk der
    har erfaring og forstand til at beregne og styre hvad der skal til.

    (Idioti = IQ 0-35, imbecil = IQ 35-55, debil = !Q 55-85) ( det komplicerer
    billedet, at nogle folk med en IQ 115-150 samtidig kan være så forskruede,
    at de i praksis opfører sig som var de debile )

    Styringen af sundhedsvæsnet koster liv og lidelser hver dag. Visse afdelinger
    fungerer så vildt vanvittigt og grotesk, at man tror det er løgn. Tusinder af
    patienter og pårørende er ofre. Politikerne lover og lover, men leverer aldrig.

    1. PS

      Indledningen/ første linje, er et svar
      på Aamunds sidste sætning: “Det er bare andre menneskers
      penge”. (altså skatteborgernes penge som de ødsler og fjoller væk.

  5. Danmarks tungeste byrde er politikerbyrden

    STORE FEJLTAGELSER PÅ STRIBE

    Med sin analyse træffer Aamund politikerne lige
    på kornet. De er så evnesvage og utroligt uduelige, at man ikke fatter
    hvordan de bærer sig ad. At man kan begå mindre fejltagelser i ny og
    næ, er til at forstå. Men når man ikke bestiller andet end at dumme
    og blamere sig uafbrudt, igen og igen, hvad er der så galt med disse
    mennesker? Er det ideologi, gruppepres, topstyring og partidisciplin
    eller hvad søren er det, som får dem til at opføre sig så dumt og
    tarveligt?? Eller kommer det af at partilederne sørger for at det kun
    er føjelige, sleske, uselvstændige og partiskolede individer som får
    lov til at stille op?

  6. Ole Madsen

    ‘Sundhedsplatformen’ er nærmest blevet et skældsord, men for patienterne kan den være en betydelig hjælp. Der er en udmærket oversigt over tidligere og kommende aftaler, en udmærket oversigt over laboratorieresultater og ikke mindst en mulighed for at kommunikere med den behandlende afdeling, uden at man behøver vente i evigheder på at komme igennem på telefonen.

    1. Privatdetektiven

      Der er mange læger som er særdeles utilfredse
      med s-platformen, som de opfatter som en tidsrøver, som et tilbageskridt,
      som et besværligt bureaukratisk apparat. De hævder at den indeholder
      30-40 år gammel forældet hardware og software, og at man har smidt
      gode gennemprøvede og velfungerende rutiner ud, i overdreven teknologi
      begejstring. Hvad telefon-betjening angår, er den generelt blevet ringere
      over hele landet, både i den offentlige sektor og hos private firmaer.

      Skimmelsvampe på rigshospitalet er ikke en storm i et glas vand, men en
      dødelig trussel mod alle patienter med et svækket immun-forsvar.

    2. Sundhedsplatformen er ikke udviklet som et IT-styringssystem til sygehusdrift, men er oprindeligt et faktureringssystem mellem amerikanske hospitaler og forsikringsselskaberne. Der fandtes et velfungerende styringssystem i Region Midtjylland, men da det ikke er opfundet i København, ville Region Hovedstaden naturligvis have sit eget system, som altså blev udviklet fra det amerikanske faktureringssystem. Resultatet blev derefter. Djøf’erne lo og lægerne græd.

    3. Henrik Wegmann

      Ja, “Sundhedsplatformen” giver en udmærket oversigt over tidligere og kommende aftaler.

      Men det gør en gammeldags kalender jo også, så det gør vel ikke platformen til en genistreg. Og den har adskillige mangler. Blandt andet er der ikke noget så enkelt som en oversigt over ens recepter & henvisninger, og sender man en mail, så går der op til tre dage før man får svar. Det samme hvis man beder om at blive ringet op.

      For patienten er der således ikke meget platform over denne primitive digitale kalender.

  7. Træt

    Vejdirektoratet er/har vidst været nogenlunde til at styre projekter?

    https://www.dr.dk/nyheder/indland/klassens-duks-vejdirektoratet-bliver-faerdig-foer-tid-og-afleverer-milliarder

    (Skimmelsvampgate på Rigshospitalet er en storm i et glas vand. Der er skimmelsvampesporer allevegne vi færdes)

  8. Nedrivning af skoler, posthuse, boliger og hospitaler tilbydes

    (Bare ring til Lars. Altid til tjeneste)

    En vis Lars har fået gennemført mange
    initiativer og reformer. Kan nogen nævne bare én som
    har været vellykket og til de almindelige danskeres fordel?

  9. Træt

    Firmaerne, der lever af at påvise skimmelsvampesporer, lever af at påvise skimmelsvamesporer, ikke på at formidle at det ikke er farligt.
    De lukrerer på at bekymrede kællinger M/K gerne vil finde en ekstern årsag til at de har ondt i livet.
    Jeg har haft det helt inde på livet arbejdsmæssigt, men hele biksen blev lukket, inden det kom til kostbar, men unødvendig renovering.

    Hvorfor skulle løgnepressens revolver/kampagnejournalistik dog være sand og afbalanceret i dette tilfælde?

  10. Flaben Fræk

    I den offentlige forvaltning er ansvar en by i Rusland; man har hinandens ryg hinsides det absurde. I dette system ruller der sjældent hoveder; hvis det var tilfældet ville der opstå en helt ny og talstærk mennesketype helt uden knop – Det ville formentlig ikke afstedkomme den store forandring i beslutningsprocessen, da de fleste afgørelser træffes med organer og legemsdele placeret længere nede ad ryggen – Det gode, er, at en offentlig ansættelse afstedkommer gode lårmuskler, det får man af at løbe fra ansvaret.

  11. Flaben Fræk

    I forlængelse af min kritik af det offentlige forvaltningssystem burde jeg måske tilføje, at: Et andet byggeri, Operahuset på Holmen, opført i privat regi, gennemførtes med en kompetent byggeledelse. Og blev således afleveret til tiden uden budgetoverskridelser – Så, kom ikke her!

    Det er vist velkendt, at arkitekt Henning Larsen fik sin store glasfacade mod Amalienborg underkendt af den egenrådig Mærsk – Larsens glasfacade var rigtigt tænkt, men den passede ikke Mærsk; han ønskede en lukket facade – Men som en anden kollega, Bjarke Ingels, bemærkede: Hvis bygherren ønsker sig sten (i stedet for glas) så giv ham da en fucking sten – Nå, det er ikke arkitektur det handler om her, men om kompetent byggestyring og det lykkedes/var en selvfølge for Mærsk…

    1. Jørgen Jørgensen

      En skamplet og skændsel:

      Forholdene i psykiatrien har længe været
      under al kritik. Der er dog store forskelle på psykiatrierne
      i forskellige dele af landet. Psykiatrien i Syd- og Sønderjylland
      har nok været blandt de allerværste. Det har været horribelt
      hvad patienterne og de pårørende kunne blive udsat for, og
      noget tyder på at det ikke er blevet bedre.

      Her eksempler på de svinestreger som de syge kunne blive ramt
      af, pga. den “kultur” der herskede i den sydjyske psykiatri, som
      holdt til i Haderslev, indtil man nedlagde to hospitaler og flyttede
      det hele til Åbenrå.

      Man oplærte f.eks. ikke-rygere blandt patienterne til at ryge, da de
      så var mere rolige og nemmere at passe. Selv patienter som ikke
      kunne tåle at ryge pga. svækket helbred, forsynede man med
      ubegrænsede mængder af cigaretter. Selv advarsler fra de syges
      egne læger blev ignoreret. Pårørendes rettidige kraftige opfordringer
      til at undlade dette svineri, blev også ignoreret. (Kender et par
      familier som oplæringen af ikke-rygere til rygere har kostet dem
      store økonomiske tab og endda lungesygdom)

      2: Man lovede de syges familier at give dem besked, hvis man udskrev
      en patient, så den syge kunne blive afhentet af familien. Men i mange
      tilfælde blev patienter sendt på gaden uden at give besked. Det bragte
      ofte patienterne ud i livsfarlige situationer, fordi de stadig var omtågede
      pga. medicin eller ikke færdig-behandlet sygdom. Selv højtidelige løfter
      om at ringe besked, blev svigtet. Ja, man fyldte nærmest pårørende
      med løgn om hvad der foregik og om hvad man agtede at foretages sig
      med den syge. I stedets brochurer og pjecer blev det understreget at
      det var yderst vigtigt at samarbejde med de pårørende, men i praksis
      var “samarbejdet” helt elendigt. Det er blevet bekræftet af snesevis
      af pårørende og tidligere patienter. (Det var ikke hele personalet der
      var udueligt, men der var en overvægt af besynderlige læger og sosu-
      assistenter)

      At undlade at give besked om at en patient var sendt ud, var groft
      uansvarligt og nærmest forbryderisk. Kan et kaldes andet når de
      syge bragtes i livsfare, og flere gange flakkede tilfældigt rundt i tra-
      fikken, eller helt forsvandt så familierne måtte foretage desperate
      og kostbare eftersøgninger, hvor de måtte køre rundt og lede efter
      den forsvundne, undertiden 24 eller 48 timer i træk. Politiet kunne
      også bruge en del tid på eftersøgninger som havde været aldeles
      unødvendige hvis psykiatrien havde overholdt sine aftaler med
      familierne om at give besked.

      3. Noget som også var meget slemt, ja, frygteligt, var det utrolige
      luskeri overfor patienter som havde fået det godt og som var ud-
      skrevet og kommet hjem. (ofte efter hjælp fra en psykiatri i en
      anden by) Disse patienter havde det glimrende, var egentlig blevet
      raske igen. Og familierne havde klart tilkendegivet at de ikke ville
      acceptere ændret medicinering eller andet, uden efter aftale og en
      drøftelse med dem. Men bag ryggen på de pårørende og uden
      varsel kunne man finde på at ændre medicineringen, hvorefter
      patienterne blev hamrende syge og gennemgik frygtelige lidelser
      i månedsvis. Det var noget der skete trods klare løfter til forældre
      og andre pårørende. Man kunne få indtryk af at man brugte de
      syge som forsøgskaniner, eller at en læge bare var skør eller så
      nævenyttig, at det lignede afstumpethed eller sadisme.

      Et gammelt ord siger: Hvis noget ikke er i stykker, skal man ikke
      reparere på det. Den regel forbrød man sig mod gang på gang.

      Forholdene i denne psykiatri var så forfærdelige, at en syg (som
      sagtens kunne blive rask med den rette behandling), kunne være
      dødsdømt hvis der ikke var pårørende der ville og kunne kæmpe
      for deres overlevelse. En syg uden pårørende kunne være en syg
      hvis liv hang i en tynd tråd.

  12. Peter Krogsten

    Det er ikke kun sundhedsvæsenet – det er alle vegne. Jeg bruger gerne den jer udmærkede sammenligning.
    Shaen af Persien ville have en jernbane tværs over Iran og efter et selskab fra USA havde bygget et par teststrækninger og trukket sig ud af projektet, blev opgaven overladt til Kampsax (Kampman og Saxild). Mellem 1933 og 1938 (5 år!) byggede de 1400 km jernbane i uvejsomt terræn uden nogen form for infrastruktur: Ingen veje, strøm, vand eller andet. Der var det, man selv havde med.
    De byggede 4100 broer og over 200 tunneller, heraf flere spiraltunneller inde i bjerge, og banen gik op til 2220 meters højde, og det meste var igennem glohed ørken. Den blev færdig før tid og man overholdt budgettet.
    BaneDanmark brugte 10 år (!) på at rulle 60 km spor ud over det Sjællandske landskab fra København til Ringsted, og budget og tidsplan blev overskredet flere gange. Da banen endelig var færdig virkede signalsystemet ikke, og man gik tilbage til systemet fra jernbanens barndom: 1 tog på strækningen ad gangen.
    Jeg forstår ikke, hvorfor den nuværende generation ved magten – dem på 30 til 50 år – er så stolte og mener de har ret i alt, inklusive klima og CO2, når de bevisligt ikke kan noget som helst.

    1. Karsten Jensen

      Inter er så galt, at det ikke er godt for noget

      Årsagen kunne være for lidt tæsk, for meget undervisning og intet praktisk arbejde. I dag er kvinder stærkere end mænd og mere begavede, fordi de bruger hovedet. Mændene sidder med hovedet i en skærm og klynker.

      Et godt eksempel er hele det her me too hejs. I virkeligheden er det jo kvinderne, der render rundt og viser bryster og røv hele tiden og er til stor fare for færdselssikkerheden. Og ve den stakkel der kommer til at kigge, så er man outet og cancelled og fyret og udstillet og fordømt til evig tid. Og kørt galt.

      Nu forstår man måske bedre, at muslimske kvinder går rundt i en sæk og kigger ud ad en brevkasse. Det er blot en måde at holde styr på intrigante og frivole fruentimmere. Der ku vi lære meget.

      Måske er det kun godt, at vi er ved at blive overtaget af det islamiske kalifat. Wallah!

  13. Skjoldungen

    På lægekontorer overalt hænger et 2.000 år gammelt citat:
    “Vi arbejdede hårdt. Men hver gang det begyndte at fungere, blev nye planer om omorganisering iværksat. Jeg lærte mig senere i livet, at vi er tilbøjelige til at møde hver ny situation med omorganisering. Og jeg lærte, hvilken vidunderlig metode dette er til at skabe illusion om fremgang – mens det i virkeligheden forårsager kaos, ineffektivitet og demoralisering.” – Ordene tilskrives Cajus Petronius, mbedsmand under kejser Nero, død år 66 e.Kr..

    Citatet er nok ikke rigtigt, men det er essensen så sandelig .- Og som en, der mindes at sygehusene engang fungerede, kan jeg erindre om den tids sygehushierarki:
    1. Vorherre.
    2. Overlægen.
    3. Overlægens hest.
    4. Ingen.
    5. Helle Ingen.
    6. 1.-Reservelægen.
    7. Oversygeplejersken.
    8. Sygehusinspektøren (som sjældent var djøffer).

  14. Fremtiden bliver total, kunstig og ubarmhjertig

    Totalitære “reformer” forberedes.

    Noget som får fremtiden til at se mørk og dyster
    ud for et par millioner danskere, eller flere, er den totale
    digitalisering af Danmark som Christiansborgs mærkelige
    indvånere planlægger. En digitalisering som vil blive ledsaget
    af kunstig intelligens, robotter, mange tvangsordninger, utallige
    nye regler, forbud og påbud, samt afskaffelse af kontanter, af
    den personlige frihed, af privatlivet, af ytringsfriheden og af demokratiet.

    Tusinder og atter tusinder vil miste deres arbejde og indtægter, når den
    kunstige “intelligens” og logaritmer går sin sejsgang gennem kontorerne,
    butikkerne og industrierne.

    Journalister er nogen af de første der vil blive overflødige. Men hen ad
    vejen vil mange andre erhverv opleve massefyringer. F.eks. ekspedienter,
    lagerforvaltere, fabriksarbejdere, tekniske tegnere, laboranter og mange
    andre.

    Pt. kan vi ikke stole på MSM. Men fremover vil vi heller ikke kunne
    stole på fotos, film og videoer. Vi lever allerede i en løgne- og propaganda
    verden, men snart kan vi miste alle holdepunkter. Unge og ældre vil blive
    gjort passive og ensrettede via computerspil og snedige former for
    “orientering” og underholdning. Med få undtagelser vil vi alle blive tabere.
    Det er hvad adskellige tænkere og personligheder advarer om. Se hvad
    Nigel Farage siger om afskaffelse af sedler og mønter.

    Minister Maria Bjerre er dog optimist. Hun mener at A. I. vil kunne
    bruges i tvangsfjernelses-sager m.m.

  15. There is something rotten in the state of Denmark

    Nødlidende velfærd
    og sundhed på krykker

    Something is rotten.

    Ja, det tør svagt antydes. Før i tiden var
    staten til for borgerne, og en minister var folkets tjener.
    Nu er det omvendt. Nu er borgerne til for staten, og til
    for at ministrene kan fornøje sig med at bruge deres
    penge efter forgodtbefindende. Skatterne stiger og stiger
    mens velfærden falder og falder. Finansieringen af alt
    hvad danskerne har brug for, er i underkanten og udsat
    for sparekrav, fordi man årligt bruger 650 milliarder kr.
    på ideologiske, utopiske, bureaukratiske, luksuriøse og
    udenlandske formål.

  16. Der var engang et yndigt land

    Østerbro og Trianglen i Kbhvn, Viby i Århus, Aalborg by,
    Odense centrum og gågader i mange byer, var før i tiden fredelige områder
    hvor man trygt kunne færdes. Og i alle villakvarterer og boligområder i hele
    landet var der næsten altid ro og fred. Sådan er det ikke mere. Indbrud,
    tyverier, hærværk, vold, røverier, knivstik, brande og skyderier forekommer
    nu med kortere og kortere mellemrum. Før i tiden var der heller ikke disse
    drabelige bander og bandekonflikter. Og der var heller ikke tusinder af
    hjemløse eller marginaliserede mennesker. Og vi danskere var heller ikke
    så stressede og ikke så højt beskattede. Har vi virkelig de politikere vi fortjener?

  17. Karsten Jensen

    Klokken slår

    Biden forsøgte tappert at forsvare sit kandidatur i et interview på ABCnews. Interviewet varede dog kun 22 minutter for at han ikke skulle overanstrenge sig.

    Han virkede absolut som om han var en skarp politiker….var….engang….og selvom han for så vidt klarede skærene okay, så er det jo tydeligt for enhver, at han er blevet en gammel mand. At han fire år mere skulle kunne klare jobbet som præsident er mere end tvivlsom.

    Flere og flere melder ud, at han bør trække sig. Hvor meget længere går der, før der går hul på bylden, og en lavine af opfordringer til at trække sig sætter i gang.

    Men der er mange forhold, der spiller ind. Hvis Camilla Harris skal overtage, så er risikoen for at tabe til Trump måske endnu større end med Biden, tænker nogen. Se hvordan det gik med Hillary Clinton. Det er ikke sikkert en kvindelig kandidat kan trække nok stemmer blandt misogyne lationoer, sorte og moderate red necks.

    Men som Bidens mentale situation er i dag, forekommer det usandsynligt, at den ikke vil forværres den kommende tid. Så der er ingen vej udenom, at der skal findes en ny kandidat.

    Hvem bliver den næste, der trækker stikket?

    1. Niels O

      Michelle Obama kunne vinde iht. meningsmåling.

      1. Træt

        Big Mike har ihverfald nosser, og vil tiltale LGBTQ+ tosserne

  18. Landet er lille, men ondskaben er stor

    Man skulle ikke tro at en politisk ledelse
    kunne være så ond og afstumpet at den ønskede at udrydde hele sin
    egen befolkning. Men W. Shirers bogværk om 2. verdenskrig viser at
    den nazistiske topledelse gik ind for en total ødelæggelse af Tyskland,
    som straf for at befolkningen ikke havde vundet krigen mod Sovjet
    og Vestmagterne. Solsjenitsyns bøger om Stalin & co. viser at de røde
    Kreml-bosser med glæde myrdede millioner af russere, under alle
    mulige rablende og åndsformørkede påskud.

    I nyere tid har svenske og tyske politikere demonstreret at de ikke
    regner deres egne landsmænd og -kvinder for noget. I de svenske
    og tyske ministres øjne er borgerne næppe andet end en grå og
    ligegyldig masse af stemmekvæg, som man ikke behøver at tage
    hensyn til.

    Det ser ud til at være det samme i Danmark. For man har besluttet
    at fremtiden skal være så pervers som muligt. Man er ved at udrulle
    en altødelæggende politik, og danskerne vil man udskifter med folk
    fra afrikanske og arabiske lande.

    Den politiske “elite” betragter os som det skidt de træder på. Det
    bevises af at de ikke har andet til os end hykleri, tomme løfter og
    katastrofale, vanvittige og dødbringende projekter.

    Eller hvornår har et politisk parti undladt at snyde os ??

    1. Karsten Jensen

      Stands ulykken

      Man siger, at Lars Løkke er en dygtig teknisk politiker både til at sno sig i det politiske landskab og til at skabe politiske forlig.

      Men hvis man ser nærmere på, hvad det egentlig er, han har været med til at få gennemført, så ser det dystert ud.

      Kommunesammenlægninger har medført en døende provins.

      Supersygehusene er giftige byggeskandaler med vandskader, skimmelsvamp og rædselsfulde forhold for personale og patienter.

      Folkeskolen var nødlidende og efter Bjarne Corydons og Løkkes reform blev den nærmest totalt aflivet. De dygtige lærere flygtede og elever ligeså. Aldrig har forholdene været værre i skolevæsenet.

      Man har nedlagt lærerseminarer og sygeplejeskoler og kalder det nu for produktionshøjskoler. Det fortæller alt om det politiske mål.

      Indvandringen er løbet fuldstændig løbsk. Nu formerer muslimer sig indenlands i ukontrollabelt tempo og overtager den ene landsdel efter den anden.

      Kriminaliteten er udenfor kontrol. Knivoverfald og skyderier er hverdag og straffen for at stikke med kniv er 60 dage. Altså nærmest straffrit, da afsoningen sker i luksuøse omgivelser sammen med alle vennerne og det muslimske kalifat styrer fængslerne ellers bliver fængselsbetjentene skudt i benene efter fyraften.

      Forureningen af hav og fjorde har nået målet – alt er dødt….stendødt. Den nye redningsplan, de har vedtaget, er for lidt og for sent og uden nogen effekt.

      Hvordan kunne vi lade det komme så vidt? Svaret er enkelt: Der er ingen politiske partier, som har den politik, der er nødvendig.

      I Frankrig er valget i dag mellem pest og kolera. Rassamblement National eller socialiste. Man frygter en regulær borgerkrig uanset hvem der vinder. Lidt som i USA hvor Trump har lovet både blodbad og forfølgelse af alle, som er imod ham.

      Hvor er verden dog på vej hen?

      1. Hvor er vi på vej hen?

        Der er meget rigtigt i KJs indlæg 07.49.
        Er dog i tvivl om det med forureningen af havet.
        Tunfiskene og makrellerne er vendt tilbage, og der er stadig
        mange steder hvor bunden ikke ser værst ud. Under alle
        omstændigheder forurenes Østersøen af otte lande, så det
        er ikke Danmarks skyld det hele. Røde partier vil gerne have
        ram på landbruget, så mon ikke de overdriver når de snakker
        om co2, miljøet, diversiteten og havet? Maria Reumert
        Gerding, Consito og Klimarådet m.fl. er co2-fanatikere, så
        hvor saglige er de? Troels Lund og den nye forkvinde for
        de “konservative” er et par radikale typer der går ind for
        co2 afgifter, så de er heller ikke på landmændenes og
        husmødrenes/forbrugernes side.

      2. Niels O

        “Indvandringen er løbet fuldstændig løbsk. Nu formerer muslimer sig indenlands i ukontrollabelt tempo og overtager den ene landsdel efter den anden”

        Stop dog dig selv med det infame vrøvl, hvis du vil tages seriøst:

        Ikke-vestlige indvandrerkvinders fertilitet er faldet til danske kvinders niveau

        cepos.dk/abcepos-artikler/0291-ikke-vestlige-indvandrerkvinders-fertilitet-er-faldet-til-danske-kvinders-niveau

        1. Karsten Jensen

          Med al respekt

          Man skal være både blind og døv, hvis man ikke kan se, at masseindvandringen af muslimer i Europa udgør et stadig stigende problem.

          Det er ikke den enkelte, men antallet.

          1. Niels O

            Du siger en løgn om “indenlands”, men undskylder dig med noget andet.

            Sig undskyld til alle for misinformationen.

          2. Træt

            Fertiliteten for perkerkællinger lyves lavere ved at gruppere dem med ukrainerne og philippinere. De får også deres børn 10-15 år tydligere end vestlige kvinder. 3. generation, uden en dråbe dansk blod trylles om til “af dansk herkomst” og de børn, som ikke er danske, tæller i den forkerte vægtskål

  19. Fra velfærd til statsterror og aktiv dødshjælp

    Hvis vi fylder partierne med politik-kvinder
    og feminiserede mænd, bliver den nye statsreligion en blanding af
    marxisme, co2-hysteri, islamisme, feminisme og pladderhumanisme.

    Feministerne vil bestemme at kvinder er de evigt krænkede og
    mændene de evigt skyldige. Gak-gak humanisterne vil kræve at der
    skaffes plads til 10-15 millioner kulturfremmede besættelses-tropper
    fra afrikanske og arabiske lande.

    DR der som bekendt styres og domineres af politiserende kvinder,
    er hver dag i offensiven for at det skal blive fremtiden. Man gør nar
    af den kristne kultur, man truer med dommedag og en jordklode i
    flammer, hvis “klimaet” og den “grønne” omstilling ikke får lov til
    at vende op og ned på samfundet, man agiterer for mere indvan-
    dring, man hetzer og mistænkeliggør mænd og familier, og man
    har intet til overs for børn, de gamle, demokratiet og fædrelandet.

    Det kan slet ikke gå stærkt nok med udrulning af digitalisering,
    kunstig intelligens, opløsning af familierne, smadring af landbruget
    og nedbrydning af infrastrukturen. Man afsætter milliarder til
    forsvaret og sundhedsvæsnet, men kommer de nogensinde til
    udbetaling? Skattetrykket øges, og husholdningernes og de
    privates økonomier angribes med inflation og nye afgifter. Den
    enkelte danskers personlige frihed og tryghed undergraves.
    Bl.a. ved et nyt samarbejde med WEF og WHO mv.

    DR er blevet en selvsikker stat i staten. DR vil bestemme det hele
    og promoverer eller irettesætter partier og politikere efter
    forgodtbefindende. DR er igen og igen mikrofonholder for R og EL.

    Står det til DR og politik-kvinderne går Danmark rabundus inden
    der er gået 5 eller 10 år.

  20. Gud bevare Danmark

    Politikere har bevilget 6,2 millioner kr.
    til forskning i hvorfor folk klapper i hænderne til koncerter.

    Er el-biler en succés? Mange ejere af el-biler er trætte af
    diverse problemer og udgifter.

    Regeringen har fået tusinder af danskere til at bruge penge
    på at forberede sig på en krise-situation. Men samtidig har
    den ikke villet bruge een krone på civilforsvaret, selvom vi
    har pådraget sig en masse russisk opmærksomhed ved at
    sende for milliarder af kroner granater, bomber, raketter,
    kanoner og fly mv. til Ukraine.

    Falske vejr-rapporter i massevis.

    Håndteringen af “pandemien”, corona-“vaccinerne, mink-
    branchen og skolerne/plejehjemmene og mange mindre
    virksomheder var en skandale.

    Se Hodja, Youtube og PragerU.

  21. Karsten Jensen

    Svar til Niels O

    Langt den største del af masseindvandringen til Europa forgår i dag med barnevogne. Erdogans barnevogne.

    Ikke i hundredevis, tusindevis eller titusinde men millioner af nye muslimske babyer kommer til Europa hvert år. Og endemålet er kun et: At skære halsen over på os alle.

    Men det fatter mange ikke p.gr.a. historieløshed.

    Som den etiopiske forfatterinde Ayaan Hirsi Ali beskriver det: Det jeg flygtede fra, ser jeg nu i Europa.

    1. Niels O

      Du er sgu da et fjols. Du fatter ikke en meter af, hvad du selv siger, og hvad jeg svarer.

      1. Træt

        Du æder 1984 nysprogets falske definitioner råt, Niels Ingenting.
        Du har internaliseret at herfødte muslimer er danske, skønt de selv ikke ser sig som det.
        Faldet i kriminalitet skyldes manglende registrering, blandt andet fordi politiet afviser anmeldelser.
        Endelig ville enhver forbrydelse begået af overflødige kulturfremmede udlændinge kunne være undgået, såfremt de var blevet nægtet indrejse og ophold.

      2. Tennis-spilleren

        Her har Karsten ret, og Niels O urét. De officielle
        statistikker er tit forvanskede, ligesom så mange andre officielle “sandheder”.

        1. Niels O

          Og du er ikke et hak bedre, Bent A.

          Det er gyseligt med jer jordhulenationalister. Ingen dokumentation har I. Absolut ingen. Det er bare råberi og ordspammeri af kommentarspor.

          1. Træt

            Dissidenter i Kina og Sovjetunionen har og havde heller ikke dokumentation, ud over hvad de kunne observere ved selvsyn og ved at tale med andre mennesker.
            Danmarks Statistik indrømmer åbent at de forvansker statistikken, der derved bliver ubrugelig, når de kalder 3. generationstyrkere, der har en forælder, der er født i Danmark, og har fået dansk statsborgerskab , for “af dansk herkomst “. Det er de jo ikke, for de har ingen danske forfædre.
            Dansk Folkeparti havde fået sat en ægte demografisk kortlægning i værk, men den blev skrinlagt, da Mette Mink kom til.

  22. Det hjernedøde Vesten har nu påbegyndt sin sidste svanesang

    Typer som Frau Merkel, fru Ylva, fru Ursula,
    Pernille Weiss, Eva Flyvholm, Zenia Stampe, Lars Ulykke og Martin
    Lidegaard osv., lader som om de er store humanister. Det er de
    overhovedet ikke. Overfor deres egne fører de sig frem med løgne
    og tåbeligheder, samt med brudte løfter, salami-taktik, plyndring
    og stedfortræderkrig. De udnytter, undertrykker og tyranniserer
    deres egen befolkning, og dækker deres onde gerninger med tykke
    lag af hykleri.

    Hvis man vil vide hvad den slags ender med, behøver man blot se
    til Venezuela, Bolivia, England, Libanon, Sverige og Kina.

  23. Prins Valiant fra Thule

    Niels O må betragtes som en
    noget naiv, uvidende og påståelig inter-galaktisk agent. Alt tyder på at
    han aldrig har besøgt jorden, men hele sit liv har befundet sig i et rumskib
    tusinder af lysår fra os. Hans kendskab til hvad der foregår her er derfor
    begrænset til hvad han kan se gennem en kikkert og høre i sin rum-radio.
    Det er meget lidt pga. afstanden. Niels O må derfor nøjes med gætterier
    og hjemmestrikkede teorier, når han blander sig i debatten. Så han har
    det bestemt ikke nemt.

    han kan finde
    tonsvis af oplysninger på nettet der taler imod hans
    teorier, men udelukker dem på forhånd.

  24. Gud bevare Danmark

    Lidt nyt i spredt fægtning, fra Hodja, DR mv.:

    MÆND ER UEGNEDE TIL AT VÆRE
    EN DEL AF SAMFUNDET OG ERHVERVSLIVET, HAR EN
    RÆKKE KVINDELIGE FORSKERE OG MENINGSDANNERE KONSTATERET
    (se sidste afsnit)

    Et hav af fejl i behandlingen af sager
    om tvangsfjernelser af børn. (kaldet “anbringelser”)
    Det samme i sager om hjælp til syge og handicappede.

    Stigning i brugen af livsfarlige opioide-tabletter og smagløse
    bedøvelsesmidler der blandes i folks drinks uden at de véd det.
    I den hensigt at bestjæle eller misbruge dem.

    En Tesla el-bil led skade pga. almindeligt regnvejr. Reparationen kostede
    over 130.000 kr.

    DKs nedtur fortsætter pga. skøre regler m.m.

    Tusinder af danske mænd tvangsfjernes fra deres børn efter en skilsmisse,
    og tusinder af børn gøres faderløse, mod deres vilje. Det feministiske bureau-
    krati tyranniserer mændene og børnene, begge parter er retsløse.

    Den krænkelsesparate metoo bevægelse har sammen med DR fået fyret
    snesevis af mænd fra gode jobs. Det startede med Sofie Linde som i en
    DR udsendelse påstod at hun kunne huske at der ved en julefrokost 20 år
    tidligere var blevet sagt noget grimt til hende af en anonym mand. Det
    var starten på en nærmest daglig hetz mod mænd. Sidst “sexisme i
    musik-branchen”. Der skelnes nu mellem ønsket opmærksomhed,
    uønsket opmærksomhed, ønsket uopmærksomhed og uønsket
    uopmærksomhed. Al opmærksomhed som ikke afbalanceres hårfint,
    er mobning, krænkelse, fornærmelse, en provokation samt dårlig
    ledelse, dårlig personalepolitik samt giftig maskulinitet. Og hvis
    man som mand siger en vittighed om feminister, er man fascist,
    kvindehader og aldeles uegnet til at have et job eller embede.

  25. Karsten Jensen

    Sofie Lindes falsum

    Sjovt nok sagde Sofie Linde, at en højtstående TV – mand havde sagt til hende: Hvis du ikke sutter min pik, vil jeg fucking sørge for, at du ikke får flere job i branchen.

    På daværende tidspunkt brugte man slet ikke udtrykket fucking sørge for. Det kom først til senere i sproget.

    Efter hun havde fortalt sin “story” smed hun i øvrigt tøjet og viste hele sin kvabsede krop som Herren har skabt hende. Et syn for guder….

    Hvis man opfører sig som en luder, risikerer man at blive opfattet som en luder.

    1. Karsten Jensen

      Ps
      Og grunden til at hun fortalte det var, at hun ikke kunne få halvdelen af det som Blachmann fik i løn.

      Kan det blive mere skammeligt?

  26. Klima handler ikke om klima men om diktatur

    En bog af Henrik Qvortrup om Helle T-S tiden:
    “Det utrolige drama bag kulisserne i regeringen 2011-2015, bringer artige ting
    frem om de radikale, Vestager, DF-Thulesen, Helle, Mette, Lars L. Rasmussen
    og Özlem Cekic m.fl.

    Det kunne der skrives en spændende kommentar om, men er der overhovedet
    læsere af kommentarerne tilbage, her 4-5 dage efter Aamunds artikel ??

  27. Co2 skræk-propagandaen drives af særinteresser

    PragerU har mange videoer om co2, el-biler, vindmøller,
    solenergi, atomkraft, “grøn” omstilling, FN og aktivisten Greta Thunberg

  28. Poul Low Møller

    Statens byggecirkus blev faktisk grundlagt allerede i 2007-2008, da regeringen nedsatte det såkaldte Erik Juhl-udvalg, som skulle komme med anbefalinger til regeringen om, hvilke af regionernes sygehusprojekter, der skulle have del i Kvalitetsfondens midler. Forinden var de enkelte regioner blevet bedt om at indmelde, hvordan de ville organisere deres hospitaler og udbygge / effektivisere deres hospitalsvæsen i fremtiden.
    Udvalget gav ikke kun deres karakter / dom over de enkelte projekter, men angav også, deres anbefaling til regeringen om, hvordan de enkelte regioner skulle organiseres / udbygges samt gav deres anbefaling til, hvordan de første midler skulle uddeles. Region Sjælland blev endda sendt hjem for at gøre deres arbejde om, så man kan vel tillade sig, at kalde udvalget ret så enerådende.
    Samtidig med anbefalingerne til udbygningsplanerne, angav udvalget også hvordan arealer og sengepladser, samt den teknologiske udvikling skulle fremskrives / nedskrives samt med påregning af en konkurrenceeffekt hvad de forventelige bygge-og anlægsomkostninger ville blive.
    Endelig fastsatte udvalget også, en tidshorisont for udbygningsplanerne.
    Men allerede arenaen sat og musikken spillet op til det statens byggecirkus.
    Det var ikke kun på nedskrivningen af sengepladser, der allerede flere steder er kommenteret af fagpersonale i sygehusvæsnet, men også på det rent bygge-og anlægsmæssige at udvalget gjorde deres fatale fejl, som har resulteret i det store cirkus.
    Beregningsgrundlaget for byggeomkostningerne var åbenlyst fejlbehæftede. Tilbage i 2002-2003 havde Amtssygehuset i Gentofte stadig forventninger om at få del i amtets puljer til dets sygehusbyggerier. En pulje, der bl.a. var skabt ved salget af energiselskabet NESA. Amtssygehuset i Gentofte fik derfor udarbejdet nogle byggeforslag og i den forbindelse også nogle estimater over byggeomkostningerne. For at kunne angive disse estimater, havde de tilknyttede rådgivere udarbejdet et større analysearbejde over omkostninger ved hidtil udførte sygehusbyggerier og på denne baggrund kommet frem til nogle realistiske byggeomkostninger pr. kvadratmeter for de enkelte arealtyper, som et sygehus består af.
    Da de tekniske rådgivere for Erik Juhl-udvalget, som i øvrigt var de samme som havde været tilknyttet Amtssygehuset i Gentofte i deres omkostningsberegninger, skulle angive disse, blev der benyttet præcis de samme tal om i 2002-2003. Fornuftigt nok, kan man sige, MEN nogen glemte ”bare” at indeksere tallene til 2008. Endvidere glemte man at læse forudsætningerne for de beløb, der blev angivet i 2002-2003. Disse var nemlig eksklusive medicinteknisk installationer, medicoteknisk inventar, IT m.v. Et beløb, der svarede til ca. 15 % af de samlede byggeomkostninger. Men i kalkulationerne til Erik Juhl-udvalget var disse installationer og udstyr pludselig inclusive. D.v.s de forventede byggeomkostninger var allerede underestimeret med ca. 20 %.
    Samtidig forudsatte udvalget, at alle byggerierne blev udført stort set samtidig. Med en af regionerne vurderet samlet investering på 68 mia. svarede det til at bygge 3 Storebæltsbroer på samme tid. Det ville svare til at den samlede rådgiverkapacitet i Danmark skulle beskæftiges med at projektere, udbyde og styre de nye hospitalsbyggerier de næste 6-10 år. Kun meget få procent af rådgiverne havde endda de nødvendig kompetencer indenfor hospitalsbyggerier. Det skreg til himlen og flere rådgivere anbefalede, at man lavede en glidende projektering og udførelse af de enkelte byggerier og deres byggefaser, så man kunne nå at inddrage erfaringerne fra de forud udførte i de næste byggerier og byggefaser. Men der blev talt for døve øren og ingen stillede sig på bagbenene, da man ikke var interesseret i at gøre sig utilbens, når det efterfølgende skulle konkurreres om at få opgaverne tildelt.
    Ikke kun på rådgiverdelen var samtidigheden i byggeriet et problem. Også på selve udførelsen ville det skabe kaos. Udvalget forudså en gevinst ved konkurrenceeffekten, men også her var ressourcerne begrænsede, selv om man ville inddrage udenlandske entreprenørfirmaer. Igen skulle der bygges det der svarede til 3 Storebæltsbroer på samme tid. Resultatet blev derefter, som det ses i dag, idet det samtidig skal siges, at nogle entreprenører sagde pænt nej tak til at give tilbud, da de allerede var mættede.
    Et manglende element i hele udvalgets rapport var hele organiseringen af dette mammutprojekt. Jeg tror ikke, at nogen industrivirksomhed ville iværksætte anlægsprojekter i bare en brøkdels størrelse af dette, uden at have angivet en organisation og styring af hele projektet. I stedet blev dette lagt ud til de enkelte regioner, som i forvejen ikke var særlig gode til at udnytte hinandens erfaringer. Erik Juhl-udvalget havde endda skoset et samarbejde og en erfaringsudveksling, ved helt at nedvurdere det store næsten fuldførte hospitalsbyggeri i Gødstrup, som ikke værende fornuftigt at videreføre i de store planer. Et byggeri, som sammen med regionen havde udført en række grundige analyser af arealbehov, angivelser af indretning m.v. af forskellige rum. Men intet af dette blev benyttet af de andre regionerne øst for Storebælt. Her valgte man at starte helt forfra med dette værdifulde arbejde.
    Det blev i stedet op til hver enkelt region, endda helt ”ned” til hver enkelt rådgivergruppe / arkitekttegnestue, at komme med deres bedste bud på indretning, i stedet for at have valgt standard-indretninger, standard-opbygninger m.v., så det havde været let at udføre service og vedligehold og specielt at det havde været let for personale at lære et nyt sted og rutiner at kende og dermed være sikrere for patienterne.
    Ligeså tosset, det kan være ikke at have en faglig ekspertise som læger og/eller sygeplejersker med i den daglige ledelse af et hospital, men kun forlede sig på Djøf´er i ledelsen, endnu mere tåbeligt har det været, at planlægge og gennemføre et byggeri i denne størrelsesorden uden at have inddraget ekspertise fra de store industrivirksomheder, som er vant til at budgettere, tænke fremad og rationelt, samtidig med at overholde tid og økonomi, vel at mærke uden at det går væsentligt ud over kvaliteten.
    Som et gammelt ordsprog hedder: ”Man ligger som man har redt”

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *