DET MODERNE HOSPITAL – ER DET NOGET FOR OS?

Det siges jo, at arkitekter begraver deres fejltagelser i krybende slyngplanter, læger begraver deres fejltagelser i jord, og politikere begraver deres i penge. Hvad vores hospitaler angår, er det nok ikke en hel korrekt antagelse. Sygehusene er af politikerne udstyret med en håbløs ledelsesstruktur, som kombineret med evindelige sparekrav og knappe ressourcer har ført til lange ventetider, fejlbehandlinger og personaleflugt.

Rundt omkring på danske hospitaler præsterer kompetente læger og dygtige sygeplejersker fremragende terapi og pleje. Disse præstationer udføres imidlertid ikke i en ledelsesstruktur, der er udviklet med det formål at optimere lægernes arbejdsforhold, men det modsatte. Politikerne afviser, at de som faggruppe ikke besidder erfaring og kompetencer inden for organisation og ledelse således, at styringen af vores sygehuse kunne lægges i hænderne på professionelle kræfter. Tværtimod har de kække dilettanter på Christiansborg og i Regionerne i mange år haft travlt med at udtænke en organisationsudvikling af det danske sundhedsvæsen, der udgør en katastrofekurs for dansk sygehusledelse.

Politikerne har udviklet en ledelsesstruktur i sundhedsvæsenet, der systematisk og bevidst har nedbrudt lægernes ret og autoritet til at lede og fordele arbejdet således, at hospitalslægerne i dag  nok sidder med det fulde ansvar for diagnose og behandling, men uden magt og beføjelser, der er lagt alle andre steder end hos lægerne. På alle veldrevne hospitaler rundt om i verden er sygeplejen naturligvis lagt som en stabsfunktion under de ledende læger, idet den vigtige pleje af patienterne indgår som en naturlig forlængelse af diagnose og terapi. Men ikke i de ligestillingsfikserede Danmark, der har indført et sygt princip om sideordnet ledelse mellem læger og sygeplejersker, som nu hver for sig tilrettelægger deres arbejde.

Det tiltagende rapporteringstyranni betyder at overlægen i dag kun kan tilse relativt få patienter på dagens stuegang. Overlægen, der ofte er henvist til at arbejde uden lægesekretær og sygeplejerske, må efter hver patient sætte sig til sin computer for at udfylde journaler, skemaer og formularer, der flyder ned fra bureaukraterne i administration og Regioner. Den vigtige mesterlære er brudt sammen, fordi yngre læger styres af en computerskærm og ikke af den erfarne overlæge. De ledende lægers afmagt er total, fordi de ikke mere kan rekvirere selv beskedne nyanskaffelser uden at sikre sig en godkendende underskrift fra en eller flere bevogtende Djøf-monstre, der mandsopdækker lægerne.

Flere undersøgelser viser, at elite-universitetshospitaler i Tyskland, Holland og USA er ledet af erfarne læger, der har terapi, sygepleje, administration og forskning under sig og ikke som i Danmark, over sig. Danske sygehuse står derfor dårligt rustet til at drage nytte af den revolution af moderne hospitalsledelse, der nærmer sig med lynets hast. McKinsey har for nylig publiceret en rapport, der påviser, at den amerikanske økonomi gennem AI-applikationer kunne spare150 milliarder USD årligt allerede i 2026. Moderne IT- og robotteknologi kan skabe en virtuel procestunnel, som patienterne ruller igennem ved indlæggelsen.  AI- systemerne tjekker patientens sundhedstilstand, stiller eller bekræfter en diagnose og planlægger terapi, pleje og tidsforløb. Relevante læger og sygeplejersker knyttes til patienten. Omkostninger beregnes og registreres.

Færre patienter behøver indlæggelse eller behandling i ambulatoriet. En rapport fra Frost & Sullivan vurderer, at behandling med telemedicin vil syvdobles allerede i 2025. Patienter i deres egen bolig gennemgår virtuel diagnosticering, medicinering og overvågning ved hjælp af apparatur og lægemidler anbragt i hjemmet. Teknologien medfører også hurtigere udskrivning af indlagte patienter, der kommer på betryggende rekonvalescens hjemme hos sig selv.

Individuel genterapi vil snart overtage en betydelig del af hospitalernes terapi og medicinering, der er formgivet efter hver patients personlige genetik og DNA. World Health Organization (WHO) anslår, at personlig terapi (personalized medicine) kan forbedre effektiviteten i sygdomsbehandling med 70 procent.

Hele denne revolution af ledelse og drift af sygehuse kræver naturligvis ny ekspertise og uddannelse. De læger, der skal forstå styringen af fremtidens  elitehospitaler, kan i dag erhverve sig internationale bachelor- eller mastergrader i moderne hospitalsledelse, så de fagligt kommer på omgangshøjde med det store frembrud i teknologier og processer i sundhedssektoren. Hvis vi i Danmark skal have en chance for at være en del af denne revolution til glæde for patienter og læger, kræver det, at lægerne på ny får ansvaret og autoriteten til at lede vores sygehuse sådan, som vi ser det for eksempel på Heidelberg Universitetshospital og Cleveland Clinic for bare et nævne to af mange.

Dette håb skal vi nok lade fare. På Christiansborg og i Regionerne har man én gang for alle vedtaget, at i Danmark er hospitalsledelse alt for vigtig til, at politikerne tør overlade opgaven til de professionelle.

8. oktober 2024

37 Thoughts to “DET MODERNE HOSPITAL – ER DET NOGET FOR OS?”

  1. Skjoldungen

    Forhistorien til vore dages elendighed er ret illustrativ. Så sent som i 1982 besluttede Anker Jørgensens regering at lade den socialdemokratiske formand for Amtsrådsforeningen, Per Kaalund, knuse “lægevældet” på sygehusene. Hidtil havde lægerne stort set selv tilrettelagt deres arbejde, for eksempel med døgnvagter (der sikrede kontinuitet) og fordelingen af opgaver mellem lægerne. Nu skulle dette uvæsen stoppes, og lægerne skulle gå over til skifteholdsarbejde efter djøf-skemaer. Dette var lægerne naturligvis utilfredse med, men knægtes skulle de.

    Metoden var elegant: lægerne var jo medlem i Akademikernes fagforening, som bl.a. omfattede djøffere, lærere, ingeniører, præster o.s.v..
    Da der så skulle laves overenskomst fik disse grupper fordelagtige vilkår, mens lægernes ‘overenskomst’ blev et digert værk om allehånde regler og arbejdsdsforhold. Overlægerne var tjenestemænd, men de yngre læger skulle så stemme sammen med de andre akademikere, og disse læger stemte så NEJ med et overvældende flertal (ca. 97%). Men da de andre akademikere havde stemt JA, måtte lægerne rette ind.

    Det medførte så landets første og eneste lægestejke. I en uge stod sygehusene stille, overlægerne skulle alene passe arbejdet, og skønt de stor set var solidariske med deres yngre kolleger, adlød de naturligvis deres tjenestepligt og måtte nødtvungent acceptere de nye forhold. Strejken sluttede med at den blev gjort ulovlig (!) og alt, hvad der siden skete af elendighed, kan føres tilbage til uge 21 i 1982.

    1. Valgflæsk og fugle på taget

      Prøv nu at se det fra politikernes synspunkt.
      Hvorfor skulle de tage hensyn til et folk som er apatisk, passivt og sløvt,
      og som finder sig i alt? Og som alligevel snart skal udskiftes! Hvorfor
      gøre noget godt for et folk når man ikke er tvunget til det? Som leder
      af et parti har man en høj indkomst, selvom partiet ikke udretter noget,
      men nøjes med at lokke vælgerne med tom snak. Det virker jo nærmest
      hver gang, så hvorfor have besvær med at gennemtænke lovforslag så
      grundigt, at lovsjusk, dumheder og selvmodsigelser undgås.

      Det er ingen tilfældighed at hospitalerne, forsvaret, velfærden, rets-
      staten, familiepolitikken, boligpolitikken, indvandringen og alt muligt
      andet er præget af forfald og ligger halvvejs i ruiner. Det skyldes
      politikernes gennem mange år oparbejdede foragt for danskerne,
      grundloven, demokratiet og fædrelandet. Der er næsten ingen
      ærlighed tilbage i partierne, og man undergraver og angriber de
      almindelige danskeres rettigheder, økonomi, livsglæde og sundhed
      med stadig mere hensynsløse metoder.

      Som dokumenteret af bøger og net-aviser mv.

      1. Her går det godt, fru kammerherreinde

        Ja, efterhånden er vi borgeres liv
        gjort besværligt af millioner af dårligt gennemtænkte regler.
        Og det bliver endnu værre når politikerne og EU får os alle
        anbragt i en digital spændetrøje med total overvågning hvert
        sekund døgnet rundt. Politikerne mener at de har ret til at
        overvåge og kontrollere hver eneste borger, men selv vil de
        ikke have nogen til at følge med i hvad de egentlig foretager
        sig. Som det kan ses af mørklægningsloven, som man har den
        frækhed at kalde offentlighedsloven.

        Sundhedsvæsnet er på ret få år faldet ned på et uhyggeligt
        lavt bund-niveau. Fra 2015 til 2019 slog Lars Ulykke til med
        centralisering, lukninger og forringelser i hidtil usét omfang,
        og fra 2019 vendte Mette det døve øre til alt hvad læger og
        sygeplejersker havde af ønsker og behov. Det har haft kata-
        strofale følger for tusinder af patienter og pårørende. Hvad
        enten en dansker rammes af fysisk eller psykisk sygdom, er
        udsigten til god behandling og helbredelse nu væsentligt
        ringere end for 25 år siden. I psykiatrien kan patienter blive
        udsat for en næsten morderisk behandling. Forholdene er
        visse steder så groteske og vanvittige, at vi nærmer os det
        ubeskrivelige. De værste steder er det som om de sindssyge
        er omgivet af åndssvage. Personalet er ok nogle steder, men
        enkelte steder er stupiditeten og kynismen uden grænser.
        Bl.a. på grund af ledelses-svigt og et afskaffet klage-system.

        Hvis man tillægger hvad regeringen pønser på mht. WHO,
        WEF og andet som er totalitært og ekstremistisk, får man et
        billede af en regering som er ligeglad, iskold og super-arrogant
        når det gælder almenvellet, folkesundheden og danskernes
        liv og fremtid.

        Invasionen vil fortsætte, kontanterne vil blive afskaffet, man
        vil blive ved med at bruge snesevis af milliarder på co2 selvom
        luftarten ikke har noget med klima-forandringer at gøre, man
        vil indføre nye afgifter og angribe firmaernes, bilisternes, land-
        mændenes, boligejernes og -lejernes økonomi, forsvaret og
        civil-beskyttelsen vil ikke blive forbedret, familie-politikken vil
        blive ved med at være fjendtlig og beton-bureaukratisk overfor
        mændene, familierne og børnene, pensionister vil blive ved
        med at halte langt bagefter de stigende priser, nedskæringer,
        forringelser og skandaler vil blive ved med at regne ned over
        borgerne, deres frihed, tryghed og livskvalitet vil blive mindre
        og mindre, osv., osv.

        Vores demokrati er i realiteten brudt sammen.

        1. Politik-kvinder og feminiserede mænd bliver Danmarks undergang

          Dødens politik

          Artikel hos Hodja om forræderi
          og totalt tåbelig og forrykt kollektiv selvødelæggelse

          VI DER ER KOMMET FOR AT DØ, HILSER JER

          Om danskernes og svenskernes fælles masse-selvmord

          1. Chrborg: Et loppecirkus med 179 lopper

            .. eller 179 blinde og døve fantaster?

            Ja, det er en barsk artikel
            man finder hos Hodja, og desværre er det sandheden
            om europæisk og nordisk politik. Politikerne narrer os,
            og vi narrer os selv. Nutidens idioti vil sandsynligvis
            ende i endnu større europæiske rædsler og blodbade
            end under 2. verdenskrig.

            Den gang slap Danmark billigt, men det vil næppe
            gentage sig.

  2. Tidsspilde

    Er det serveren eller min pc??
    Gentagne gange forlangtes en korrekt web-adresse,
    selvom den VAR helt korrekte. Andre gange er det
    tælleren som ikke forstår at 2 plus 2 er 4. Det kan
    man spilde megen tid på, eller det er umuligt at
    få noget igennem. Især er det med at en korrekt
    web-adresse der kasseres, et træls og nyt problem.

    1. ALARMERENDE NYT

      Nu vil WEF og globalisterne have
      en jernhård undertrykkelse af europæerne sat i gang.
      Den går bl.a. ud på at de skal være fattige, ufrie og sultne, samt
      overvågede af robotter og tankepoliti m.m. Snaphanen og Hodja
      bringer rystende afsløringer af de nynazistiske planer. Har noget
      her kommentarer til det?

      Der er også en aktuel artikel om folkeudskiftning = folkemord.

  3. Henrik Wegmann

    Tak til Skjoldungen for et perspektiverende, historisk tilbageblik.

  4. Karsten Lund

    Eller som Kim Behnke bl.a. beskrev bureaukraterne i Fremskridtspartiets medlemsblad – Det Ny Fremskridt – i september 1996:

    “Det samfundsøkonomisk skadelige ved at ansætte de mange skrankepaver er, at hver eneste af dem skal retfærdiggøre sin stilling ved at pine og plage dansk erhvervsliv og den almindelige borger ved at indføre mere regulering og ufrihed.”

    1. Her går det godt, fru kammerherreinde

      H.P. herunder

      Man kan godt have en mistanke om
      at Henrik Pedersen = N.P = P. Skov = H. Jensen. Man kan også
      have en mistanke om at historien er opdigtet. Det er dog rigtigt
      at hospitaler, skadestuer og andet i S-V ikke sjældent fungerer
      ganske glimrende, og at mange læger og sygeplejersker fortjener
      vores beundring og anerkendelse.

      Men det er også rigtigt at nogle hospitaler, læger og sygeplejersker
      nærmest er livsfarlige for patienterne og en skrækkelig oplevelse
      for de pårørende. Det er også en kendsgerning at MSM i årevis
      har dækket over uhyrlighederne, eller har skildret tingene så
      overfladisk, nænsomt og forsinket at det ingen virkning fik i ret-
      ning af at vække politikerne eller borgerne. Mange pårørende
      har oplevet at det var som at slå i en dyne, når de henvendte sig
      til aviserne. Journalisterne ville måske gerne skrive artikler om
      skandale-sagerne, men fik ikke lov til det af redaktørerne

      Henrik Pedersen kan ikke bortforklare at tusindvis af sygeplejersker
      og læger er flygtet fra hospitalerne. Det er der jo nok årsager til

  5. Henrik Pedersen

    .
    Efter Aamunds svada mod det danske sundhedsvæsen, er det værd at se på hospitalsomkostningerne i de lande, han skamroser i sammenligning med Danmark.

    Hospitalsomkostninger (sundhedsomkostninger) pr. indbygger i 2022 i US$:

    USA: $ 12.555,- (GDP $77.172,-. Sundhed i procent af GDP: 16,3%)
    Schweiz: $ 8.049,- (GDP $90.686,-. Sundhed i procent af GDP: 8,9%)
    Tyskland: $ 8.011,- (GDP $66.616,-. Sundhed i procent af GDP: 12,0%)
    Holland: $ 6.729,- (GDP $74.534,-. Sundhed i procent af GDP: 9,0%)
    Danmark: $ 6.280,- (GDP $77.915,-. Sundhed i procent af GDP: 8,1%)

    Alt i alt ligger vore hospitalsomkostninger i den lave ende i sammenligning med de lande, Aamund forherliger.

    Den af mange udskældte “sundhedsplatform” er kun gældende øst for Storebælt. Vest for Storebælt oplever jeg som borger et velfungerende system.

    Aamund har tidligere uden belæg forherliget sundhedssystemet i Schweiz. Fakta er, at der er katastrofal mangel på hospitalslæger i Schweiz. I snit arbejder de 57 timer om ugen! Der er mere end én måneds ventetid på selv baneale operationer!

    Der mangler kvalitetskontrol i forbindelse med operationer i Schweiz, og i følge NZZ skønnes ca. 100 patienter omkommet 2016 – 2020 pga. sjusk.

    Aamund påstod, at den private sygeforsikring betaler for operationer i Schweiz. Det passer heller ikke.

    Eksempelvis koster et kunstigt hofteled Sfr. 18.000,-. Heraf betaler sygeforsikringen 45%. De 55% betales af kantonen og dermed af skatteyderne!

    Jeg oplever det danske sundhedsvæsen som velfungerende. I august i år skvattede jeg på min “speed pedelec” og pådrog mig en flænge i benet. Cyklede ca. 10 km hjem og opdagede, at min sko var fuld af blod. Googlede mig til vagtlægeordningen for at bestille en kørsel til skadestuen. De mente, det var bedst at sende en vagtlæge, som kom efter en lille halv time. Lægen vurderede også at jeg skulle på skadestuen og rekvirerede en sygetransport (= taxa), som kørte mig de 65 km (65 km !!!) fra min hedebolig til sygehuset i Gødstrup. Fra skadestuen blev jeg henvist til akutafdelingen (next door), som syede mig med 32 sting mellem klokken 1 og 2 om natten. Efterfølgende sørgede akutafdelingen for en taxa de 65 km tilbage til min hedebolig, hvor jeg var hjemme kl. 3 om natten.

    Det var en sand fornøjelse at møde at møde de både professionelle og velmenende læger og sygeplejersker på Gødstrup. Min eneste anke er afstanden på 65 km for behandling af en banal flænge i benet. Efterfølgende er de 32 sting blevet fjernet lokalt (aftand 7 km).

    Til den notoriske anti-vaxer kan jeg berette, at jeg for ganske nylig er blevet vaccineret mod influenza og corona, og at jeg stadig befinder mig i bedste velgående – ligesom efter vaccinationerne de foregående år.

    Jeg priser mig lykkelig for at leve i et land med et fremragende offentligt sundhedsvæsen.

    Mht. AI vil jeg foretrække, at kødelig lægelig ekspertise kigger systemet over skulderen. Ved alvorlige sygdomme er det normalt sådan, at diagnosen stilles ud fra mere end én forskellig undersøgelse med samme udfald.

    1. Træt

      Så tror da pokker at du er så glad for muslimsk indvandring, “Henrik Pedersen”, når du bor midt i ingenting, hvor de eneste perkere er dem der driver det lokale pizzeria, med 75% sort omsætning.

      1. Henrik Pedersen

        Hallo meget træt!

        Herude på heden er der ingen – som i ingen – muslimer. Jeg er gammel københavner (døbt i Holmens Kirke), og jeg finder det beskæmmende og dybt sørgeligt, når jeg ser skrålende muslimer fra tid til anden drage ned af Nørrebrogade.

        Herude på heden glæder og frydes jeg mig inderlig over vibens og svalernes uforstyrrede kvidren.

        Jeg kan berolige dig med, at jeg blev kørt de 65 km fra min hedebolig til Gødstrup Sygehus af en “kulturfremmed”, der ikke forstod et kvæk dansk. Det var kun behageligt, for “smalltalk” på dansk, engelsk og tysk var udelukket.

        Da vi var fremme og havde kredset en omgang rundt om Gødstrup, måtte jeg tage over, fordi kulturfremmedpersonen ikke kunne tyde vejskiltet med skriften “skadestue” og “akutmodtagelse” og hans arabiske GPS ikke var præcis nok. Ellers ville jeg være havnet i evigt kredsløb omkring Gødstrup Sygehus.

        Hjemturen fra Gødstrup kl. 3 om natten var behagelig og uden problemer med en indfødt dansk taxa vognmand.

        Til info kan jeg tilføje, at jeg til klipning nu bruger en kulturfremmed frisør (sikkert en arabisk atomfysiker).

        Når det kom så vidt, skyldes det, at min kvindelige hedefrisør, der KUN modtog betaling for klipningen i KONTANTER, holdt ferielukket uden advis.

        Efterfølgende holder jeg fast i den kulturfremmede frisør. Klipningen er førsteklasses og koster det halve, og min betaling bliver slået ind på kasseapparatet.

        Hvem snyder fællesskabet? I min optik den gamle hejre!

        1. Træt

          Jeg har selv kørt taxa om natten, og har haft nogle af patientkørslerle.
          Skiltningen på hospitalerne er under al kritik, groft sagt virker den kun som bekræftelse til de der allerede kender vejen.
          Både inde og ude.
          Hvis min arabiske frisør en dag var flyttet hjem, så måtte trimmeren klare opgaven.

  6. ino

    Man kan ikke rigtigt bruge anekdoter til noget. Det passer åbenbart godt til dig at tage imod de årlige vaccinationer. Jeg skal ikke nyde “godt ” af dem.
    Jeg tog i 2023 de anbefalede boosters og fik derefter Covid-19. Heldigvis spiser jeg godt med D-vitamin, så det var hurtigt overstået (tre dage), men det kan du sikkert ikke bruge til noget!
    Min kone spiser knap så mange D-vitaminer, så hun var syg en dag mere.

    1. Niels O

      Jeg fik tinnitus de tre gange, jeg fik vaccination i starten af pandemien. Ikke ulideligt, men dog irriterende.

      Jeg har siden fået covid juli 2022 og juli 2024. Passer dermed ikke til vaccinationssæsonen.

      5 dages ubehagelighed og fuldstændig skæv søvnrytme. Hvor 3. dag er værst. Lever det tålmodigt igennem.

      Jeg får dagligt siden 2011 70-90 mg D-vitamintilskud. Ligger dermed lige over bundgrænsen for anbefalet niveau (50-200 nmol).

      1. ino

        Forhåbentlig mener du mikrogram, ikke milligram.
        Jeg tager lidt over 100 mikrogram dagligt, men får ikke målt niveauet i blodet.
        Vi var på en ø i Italien da jeg åbenbart blev smittet, og det var vist i 2022. Onsdag var en hjemrejsedag, og jeg havde hovedpine hele dagen (bus, båd, bus, fly, tog). Torsdag og fredag var jeg sengeliggende, lørdag formiddag var det overstået.
        Hovedpinepiller og hostetabletter var kuren.
        Du er ikke alene om bivirkningerne; jeg mener at der er rapporterer fra omkring 200.000 danskere med ca. 300.000 bivirkninger i alt efter “vaccinerne”. Mest mindre bivirkninger heldigvis.

        1. Niels O

          Jeg har netop spottet µ på M-tasten, tak.

          Det var først tredje gang, at jeg opdagede korrelationen mellem tinnitus og vaccinationen.

          Godt nok ikke et bevis. Ligesom korrelationen mellem co2 og den globale opbevaring.

          Men indtil videre har jeg så droppet vaccination, når jeg alligevel får covid på et “forkert” tidspunkt.

          Næste gang du får taget blodprøve, så spørg evt. til at få D-vitamin med i testen.

          I 2011 gik jeg til læge og klagede min nød over sygelig mangel på søvn samt ubehagelig tristesse (hvilket ikke var pga. muslimer). Det viste sig så i blodprøven, at tallet kun var 12! Efter et par måneder med d-vitaminkur forsvandt søvnløsheden samt depressionen, som han sagde det var. Fik dog lykkepiller i en kort periode mellemtiden. Lægemiddelindustrien skal jo have noget at leve af. Har haft det fint siden med indtag af D-v og ingen lykkepiller.

          1. ino

            Godt at høre.

        2. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

          Det lader til at der var store forskelle
          på covid vaccine-serierne. Iflg. en meget lang række
          af læger, virologer, laboratorie-chefer, patienter og
          pårørende (videoer hos Snaphanen, Hodja og Youtube)
          var virkningerne af nogle serier ret milde, men dog
          alligevel usunde eller risikable, mens andre serier var
          decideret skadelige og farlige. Men slå det selv efter
          ved at søge under dr. Campbell, dr. Malone, Mc
          Cullough, mr. Yeadon og et par nobel-pris modtagere
          i medicin mv.

          I nogle lande var håndteringen af “pandemien” så
          hysterisk, fjolle eller korrupt, at det medførte
          enorme tab og skadevirkninger. Se nettet ang.
          WHO og Fauci.

  7. Karl Martell

    Vi lever ikke i et demokrati, men et djøfokrati.
    Djøfferne er en plage for de mennesker som forsøger, at drive virksomhed. Vi vælter rundt i nye tiltag og nå man så endeligt har fået et af disse tiltag ind i rutinerne og indberetningerne flyder i en lind strøm, så finder djøfferne ud af, at det ikke fungerer ordentligt. Og at vi nu skal indberette på en ny måde og med nye mål, så starter det fuldstændigt unødige bureaukrati igen forfra, og de hårdt plagede administrative medarbejdere skal igen til at sætte sig ind i nye regler og regulativer og igen indberette unødvendige ting. Lad mig tage et eksempel, APV mappe, for hver lille type dims, flaske eller apparat en lægeklinik køber, skal der medfølge et sikkerhedsblad, som sirligt skal sættes i en mappe. Tanken er så at man til enhver tid kan slå op i mappen og læse om de “farlige” apparater og medikamenter. I praksis findes mappen kun frem den dag Arbejdstilsynet kommer på besøg. På en tandklinik kom Arbejdstilsynet medarbejdere to gange med få dages mellemrum, fordi klinikkonstruktionen var med to CVR numre, men under samme tag og samme medarbejdere og de samme små flasker og apparater.
    Jo djøfokratiet ruller derud af.

  8. der Adler

    @ Karl Martell

    I dag er det 1.291 år siden, at Karl Martell kaldet ”Hammeren” (f.23.8.688 Herstal/Belgien) slog muslimerne ved Poitiers/Tours i året 732 den 10 oktober. Hos os tænder vi et lys.

    Europæerne gjorde det igen 11.-12. september 1683 (340 år siden), hvor de slog en stor osmannisk styrke tilbage foran Wiens porte.

    1. Karl Martell

      Udviklingen i Europa er ved at nå dertil at en ny Karl Martell må træde i karakter.
      I Danmark har vi officielt i omegnen af 10% migranter og efterkommere fra 3. Verdenslande. I virkeligheden er der langt flere, for bare 1 forældre har dansk indfødsret så vil et barn blive dansk statsborger, og så er det ligegyldigt om nogen af forældrene , eller barnet, for den sags skyld ikke taler et ord dansk, og hader danske værdier.
      Andre lande i Europa står i en langt værre situation. Lande som Frankrig og Sverige vil bryde sammen i løbet af en årrække og Storbritanien, Tyskland, Østrig og Benelux vil stå i samme situation kort efter.
      På mange måder kan man hævde, at et land som Sverige står midt i sammenbruddet. De muslimske bander overtager større og større områder i de urbane dele af Sverige, ja efterhånden gælder det også selv små flækker i landdistrikterne. Metoden er den samme, først ønske om små særrettigheder. Bederum og badeforhæng ol. Der næst krænkelsesparathed og voldsparathed, trusler og voldtægter, der bruges som våben. De bruger demokratiet udspekuleret og danner alliancer med venstrefløjen, som senere hældes ud med badevandet. Overtagelse af områder (vores kvarter) efterhånden bydele og hele byer som Malmø.
      Ja til sidst Lande
      Hvornår syntes vi at nok er nok?

      1. Niels O

        Og igen-igen-igen-igen misbruges her tallet for indvandrere i Danmark fra ikke-vestlige lande til at gøre dem alle til muslimer.

        integrationsbarometer.dk/om-integrationsbarometeret/statistiske-definitioner

        Hvor er det dog infamt (eller enfoldigt?) af den danske nationalisme mod f.eks. asiatiske lande samt andre.

        1. Træt

          Klag til Danmarks Statistikforfalskning, Niels Nul.

          Det er dem, der dels ikke vil tælle MENAP+T for sig, dels lyver 3. og 4. generations MENAP+T’er som danskere.

          Så må vi andre jo stole på vores øjne, og med mindre man bor ude på heden som Henrik Pedersen, så møder man langt flere end 10% MENAP+T i gadebilledet.

          Personer over 70, hvoraf mange aldrig kommer udenfor en dør, er døde om få år, og så tager procentdelen af de uønske MENAP+T’er drastisk.

        2. Karl Martell

          Langt de fleste 3. Verdens migranter kommer fra MENAPT landene.
          Største gruppe nonmuslimer er Vietnamesere, de fleste af dem er i arbejde og forsørger sig selv. Desuden er de ikke specielt voldlige og vi ser sjældent voldtægtforbrydere blandt dem.
          PS. Jeg er hverken infam eller enfoldig, bare velorienteret.

          1. Niels O

            Du er bestemt ikke velorienteret. Men det kan du blive – hvis du altså vil:

            integrationsbarometer.dk/tal-og-analyser/INTEGRATION-STATUS-OG-UDVIKLING

            Tommelfingerregel: ca. 300.000 fra hver af de tre mindre andele af lagkagen.

  9. ino

    Tak, tak, jeg ser snart over 80, og jeg kommer altså dagligt uden for døren, for fjernsynet er jo ikke til at holde ud at se på!
    Det går forhåbentlig ikke så hurtigt, men den forkerte vej går det. Her er vi enige.

  10. ALARMERENDE NYT

    Nu vil WEF og globalisterne have
    en jernhård undertrykkelse af europæerne sat i gang.
    Den går bl.a. ud på at de skal være fattige, ufrie og sultne, samt
    overvågede af robotter og tankepoliti m.m. Snaphanen og Hodja
    bringer rystende afsløringer af de nynazistiske planer. Har noget
    her kommentarer til det?

    Der er også en aktuel artikel om folkeudskiftning = folkemord.

  11. Karsten Jensen

    Bilræs på Amager

    Er det igen negre eller sandalørkenkrigere, der har forårsaget alvorligt sammenstød med flere hårdt sårede? Og derefter….naturligvis….flygter fra stedet.

    Er jeg den eneste i hele kongeriget, der har en løsning på dette problem?

    Aflivning til forebyggelse – og til skræk og advarsel for andre.

    Det vil også hjælpe på overbelægningen på vore hospitaler. Man kan måske endda lukke et par stykker, hvis man satte gang i repatrieringen.

  12. der Adler

    En ting kan man ikke løbe fra, men blot konstatere: Der hvor islam vinder frem, forsvinder de mest elementære menneskerettigheder. Had, vold, klanmentalitet, racisme mod ikke muslimer, nul tolerance, ingen menneskelighed, men et menneskeligt mørke, som man ikke tror muligt.

    Det Europa og de værdier og historie vi sætter pris på, er ved at være en saga blot. Et samfund der imødekommer udefra kommende, og stigmatiserer og nedgør arvede værdier, er nogle galninge. Vi burde for mange år siden have krævet, at kunne de ikke indordne sig, så var det ud af vagten.

    Man kan sige meget om den katolske tro, men modsat den nuværende pave Frands, så rundsendte hans forgænger pave Benedikt 16 i 2011 en rundskrivelse, hvor han skrev “- at enhver nation har ret og pligt til at kontrollere og beskytte sine grænser.”

    Hans ord falder helt i tråd med den katolske katekismus som i punkt 2241 slår fast ” – at indvandrere er forpligtet på at optræde taknemmelige over for deres værtslands åndelige og materielle arv, ligesom de skal adlyde landets love og bære landets byrder.”

    Hvad sker der i det afkristne Europa, lige modsat, og myndighederne er komplet ligeglade. Folks bekrymringer blæser man stort på.

    1. Hvem ringer klokkerne for?

      de ringer for dig og dine

      der Adler
      Den danske folkekirke er jo gennem de senere årtier blevet
      infiltreret af feminister, pladderhumanister og 68’ere. Og
      biblen og kristendommen er blevet hånet, forvrænget og
      latterliggjort af medierne. Og afvigere og lalle-glade har
      pillet det ud som ikke passede med deres rødradikale hold-
      ninger så normstormerne, de kulturfremmede og lgbtq
      kunne komme til. Det har så igen åbnet op for et Neuropa
      hvor europæerne om få år vil være 3. klasses borgere i
      deres egne lande. Eller de vil være fordrevet eller noget
      endnu værre.

  13. Flaben Fræk

    Har de seneste uger haft nogle helvedes smerter i lænden – Der, hvor excentriske flippere får tatoveret et røvgevir – Lige der, fik jeg netop på denne solbeskinnede dag i Århus (10, oktober 2024) foretaget en MR-skanning – Jeg blev afhentet- og ankom på minuttet med Flextrafik, til Aarhus Universitetshospital – Hvor jeg, ved indgang G, blev modtaget af tidligere amtsborgmester Ib Frederiksen, eller i det mindste en buste af ham udført i sort granit.

    Blev herefter, on schedule, modtaget af personalet, Røntgen og Skanning, som super professionelt, venligt og imødekommende, foretog den omtalte skanning. Sekretæren bestilte hjemtransport med Flextrafik. Som kom til tiden 13.57

    I ventetiden (20 minutter) forespurgte jeg personalet i kantinen om jeg kunne købe et par stykker smørrebrød – Straks! Straks mine damer og herrer, sprang to mand til og foreviste mig en bakke, hvor man anbefalede mig et kartoffelmad samt et stykke med hjemmelavet hamburgerryg kr. 45.00 for to stykker flot belagt smørrebrød.

    Jeg fik hilst af med personalet (inklusive Ib Frederiksen) og var hjemme på min bopæl; det hele havde varet knapt tre timer (inklusive fortæring af smørrebrødet) – På trods af, at jeg har rigelig råd til at betale hele arrangementet selv – Skanning på privathospital kr. 2.800 plus transport kr. 800/1000 – blev jeg ikke opkrævet én krone.

    Asger har sikkert ret i, at hospitalsvæsenet, overordnet, forvaltes politisk/administrativt af et slæng alt for dyre klogeåger – Det var ikke den oplevelse, det lægefaglige- og plejefaglige personale gav mig i dag – Og enig, magten tilbage til det lægefaglige personale.

    1. Træt

      Min erfaring med sundhedsvæsenet kan koges ned til følgende:

      “Nu ser vi lige tiden an” (Og enten går det over af sig selv, eller også er det blevet for sent at gøre noget, og under alle omstændigheder har vi sparet pengene)

    2. Brødrene på uglegården

      Flaben Fræk

      ja, der er da lyspunkter i mørket, men
      den slags enkeltoplevelser kan ikke bruges til ret meget, når det gælder
      om at få et overblik over det samlede hospitalsvæsen. Hvis en person
      lider af mavekræft, øjenbetændelse og koldbrand i foden, er det jo det
      man skal koncentrere sig om, og så hjælper det ikke at udarbejde en
      liste over alle de dele af den syge som ikke fejle noget. Det er det
      samme med S-V. Hvis vi troede der var læsere til det, kunne vi frem-
      lægge hundredvis af grufulde eksempler på hvor patienter blev udsat
      for så skandaløs behandling, at de døde af det eller blev invaliderede
      på livstid. Manglen på 6000 læger og sygeplejersker kan måske også
      bevirke en vis eftertanke hos enkelte danskere.

      Dit ønske om magten tilbage til de lægefaglige, er et fromt ønske,
      men politikerne lytter jo ikke til folkelige ønsker. Det eneste der er
      tilbage til folket er den totale afmagt, hjernevask, islamisering og
      folkeudskiftning. Fik du set videoerne hos Hodja?
      islamisering.

  14. Borte med blæsten

    Danske Bank skærer nu sin service ned til
    et absolut minimum. I forvejen har det været en ringe omgang.
    For to år siden var den normal, så blev der skåret ned til åbning
    tre timer og kun om mandagen. Skulle man bruge automaten,
    var der intet lys i det lille lokale om aftenen, og ingen bordplade.
    Ringede man om et stjålet bankkort, tog ingen telefonen, trods
    en plakat om døgnåbent. Automaten virkede tit dårligt. Nu
    flytter man filialer væk fra mange byer, så folk skal køre 30-40
    km hvis de vil besøge banken. Personale afskediges, for det
    er billigere med robotter og automater.

    I annoncer og brochurer skildres den negative
    udvikling som yderst positiv. Snart forsvinder 1000 kr. sedlerne
    og det er kun begyndelsen. Det er dog ikke bankernes skyld.
    Eller har de trukket i trådene? EU ser vist gerne alt digitaliseret.

    1. PS

      I takt med at service m.m. blev ringere, steg
      gebyrerne igen og igen. Banken har milliarder
      i overskud, men der er ikke råd til at behandle
      kunderne ordentligt.

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *