LEVERANDØR TIL DEN KONGELIGE DANSKE HOFCENSUR

Som gammel industrimand glæder det mig, når danske virksomheder har succes i udlandet. Af erfaring ved jeg, hvor svært det er at få en produktion og et marked op at stå under fremmede himmelstrøg. Som tidligere koncerndirektør i Rockwool International har jeg været imponeret over, at mit tidligere firma med succes har etableret sig med flere fabrikker på det russiske marked, hvor moderne isolering traditionelt har været netop en by i Rusland. Jeg har den indstilling, at danske virksomheder skal holdes ude af politik og etiske modebølger. Vi skal kunne handle med alt, til alle, overalt inden for lovlige rammer. Politiske konflikter og stridigheder må regeringen tage sig af. Sådan må det nødvendigvis også være, hvis erhvervslivet skal kunne trives og være lønsomt i international sammenhæng. Af FN’s 193 medlemsstater er kun 40 reelle demokratiske retsstater. Resten er totalitære regimer, diktaturer, kleptokratier og slyngelstater, der dog efterspørger danske kvalitetsprodukter, som vi naturligvis skal levere. Eller skal vi?

Vores populære kongehus, der som bekendt skal være hævet over døgnets politik og udføre sine pligter efter gamle og hævdvundne traditioner, har pludselig kastet åget af sine adfærdsbegrænsninger og er trådt op på etikkens glatte catwalk. Ecco sko, der har kunnet bryste sig af titlen som Kongelig Hofleverandør, er nu blevet fyret fra Hoffet, fordi Ecco har valgt fortsat at være leverandør til det russiske folk. Virksomheden er blevet lagt for had i folkehavet efter Ruslands invasion af Ukraine, og flere stormagasiner og forhandlere har valgt at score billige PR-points ved at stoppe forbindelsen til Ecco. I årtier har Ecco kvitteret for den fine titel ved at yde store finansielle bidrag til den kongelige husholdning, men pengene er spildt, da virksomheden nu er sat på porten i kongelig unåde. Hermed har kongehuset sat sig selv på en særdeles svær opgave, da etik er et absolut og ikke et selektivt begreb. Har man strøget Ecco af Kongelig Hofleverandørlisten, må vi kunne forvente, at andre virksomheder på listen ryger ud, hvis de handler med grusomme diktaturer eller slyngelstater. Hvis vi fastholder etisk konsekvens som den ideelle fordring, må Rockwool være de næste, der rammes af den kongelige hammer. Ganske vist er Rockwool ikke Hofleverandør af titel, men det er utænkeligt, at Rockwools produkter ikke anvendes i de kongelige slotte og bygninger. Vi må have en berettiget forventning om, at kongehuset i fremtidige bygningsentrepriser frabeder sig Rockwools isoleringsprodukter. Og så skal Hoffet lige sikre sig, at hvis de hellere vil isolere med Glasuld, er denne virksomhed ejet af den franske industrikoncern Saint Gobain, der er særdeles aktiv på det russiske marked. Det kan blive en kold vinter på Fredensborg.

Listen over Kongelige Hofleverandører er alenlang. Der er firmaer som Perch’s Thehandel, Skælskør Frugtplantage og Bering House of Flowers, men der er også industrielle sværvægtere som Carlsberg, Grundfos og Kelsen Group. Disse virksomheder har alle etableret sig med stor succes i Kina, der hvad angår grusomheder og undertrykkelse af sin egen befolkning langt overgår, hvad Putin har gang i ved fronten i Ukraine. Franske historikere har påvist, at det kommunistiske regime mellem 1949 og år 2000 myrdede 60 millioner af Kinas befolkning, et massemord den nuværende kinesiske regering aldrig har undskyldt eller beklaget. Også i dag er religiøse og etniske minoriteter i Kina udsat for massiv undertrykkelse og forfølgelse. Hvad siger det neo-etiske kongehus til det? Hvis Ecco kan ryge af listen som Hofleverandør, fordi de sælger sko i Rusland, skal Carlsberg, Grundfos og Kelsen stadig være på listen, når de sælger øl, pumper og småkager til et af klodens blodigste regimer? Har Hoffets etiske vismænd et moralsk uangribeligt svar på det?

I Saudi-Arabien får du offentligt hugget hånden af, hvis du hugger et rundstykke. Bliver du afsløret med en pilsner i tasken, står den på offentlig piskning og en tur i spjældet, så du kan lære, at alkohol er djævelens værk. Bærer du et kristent kors i en halskæde, bliver du straffet og udvist. Hvert år udfører det Saudi-Arabiske regime hundredvis af offentlige henrettelser og afhugning af lemmer oftest efter grusom tortur i fængslerne. Dette skrækdiktatur kan selv Putin ikke konkurrere med, så hvis Ecco skal fyres fra listen over Hofleverandører, skal Grundfos, der er storleverandør af udstyr til det saudiske marked, så ikke også smides ud af det royale selskab, nu vi er i gang?  Kongehuset er ved at lære på den hårde måde, at hvis man vil være moralsk ren og konsekvent, må den etiske fordring være absolut og ikke selektiv. Ellers er man ikke bare moralsk, men dobbeltmoralsk. Måske synes man ved Hoffet, at det også er dobbelt så godt. Og så er dobbeltmoral jo en særlig dansk disciplin, som regeringen mestrer til perfektion. Så vi byder Kongehuset velkommen i klubben.

7.juli 2022

43 Thoughts to “LEVERANDØR TIL DEN KONGELIGE DANSKE HOFCENSUR”

 1. tavsen

  Demokratiske bliver såkaldte journalister aldrig. De alene bestemme, hvad Kongehuset skal og må. Besynderligt MSM stadig kan diktere ethvert valg, når de konstant ligger i bunden i troværdighedsskalaen.

  “Og så er dobbeltmoral jo en særlig dansk disciplin, som regeringen mestrer til perfektion. ”

  Dobbeltmoral betaler sig i nutidens umoralske morads, hvor det flyder med skattekroner, til alt og alle “kreative” svindlere som Britta Nielsen m.m.fl.

  ASKAF MEDIESTØTTEN

 2. Michael Andersen

  For nyligt stillede en af Tysklands skarpeste et spørgsmål.

  Hvis et nødvendigt gode kun kan skaffes fra stater som overtræder folkeretten, hvem bør man så give fortrinsret til?

  Der er to muligheder at skændes om:

  1. Den leverandør, der har de bedste og billigste varer?
  eller
  2. Den leverandør der har de ringeste og dyreste varer?

  Sat på spidsen handler det om respekt for de frie markedsmekanismer, virksomhedernes overlevelse og hensynet til at befolkningen har ret til en forudsigelig fremtid.

  Der øjnes en mulighed og det er den der altid har virket.

  Skæg for sig og snot for sig.

 3. Magga

  Det bør vel nævnes, at ECCO også har haft store økonomiske fordele af forholdet til kongehuset, der de seneste måneder er blevet behandlet elendigt af især de store københavnske dagblade. Selv om kronprinsparret efter min mening opførte sig fornuftigt, da det så tiden an og lod prins Christian afslutte sit skoleår med eksamen fra Herlufsholm.

  Berlingskes nye “kongehusekspert” har gjort, hvad han kunne for at ødelægge monarkiet ved at stille det i et latterligt lys. Havde det stået til ham, skulle kronprinsparret straks havde taget den famøse tv-udsendelse for et sandhedsvidne og i panik hevet sønnen ud af skolen. Men sådan opfører ordentlige mennesker sig ikke.

  Og for ECCO er situationen ikke værre, end at man senere igen kan ansøge om at blive hofleverandør, man har givetvis forlængst vurderet for og i mod.

  Jeg synes, at det er et langt størte problem, at krigen i Ukraine har vist, at fabrikanterne af våben og dele af våben hurtigt kan vise sig at være repræsenteret på begge sider. Ingen har formodentlig styr på, hvad der sker i det gedulgte mellem “dødens købmænd.

  Mig bekendt sælger Pakistan nucleare våben til dem, der vil købe. Der lå en gang en video på YouTube, hvor bl.a. den republikanske amerikanske udenrigminister Condoleezza Rice fortalte om disse forhold og i hvert fald efterlod mig med en uhyggeig fornemmelse af, at det blot er et spørgsmål om tid, før end en galning med en håndbåret bombe smadrer fx en by. Såvel galninger som mindre bomber med så stort potentiale findes.

 4. TRÆT AF BEDRAGERISK POLITIK OG UÆRLIG JOURNALISTIK

  De danske “humanister” og verdensfrelsere ligner
  de svenske “humanister”, feminister og
  verdensfrelsere som to dråber vand ligner hinanden
  Og ligesom Sverige er Danmark nu på vej mod det
  totale sammenbrud. Det kommer ikke i morgen eller
  overmorgen, men det er ikke nær så langt væk som
  de fleste danskere tror. Danskernes fremtid bliver
  som svenskernes: et grufuldt mareridt.

  Der er nu ca. to millioner migranter og asylanter i
  Danmark koster omkring 300.000.000.000 kr. om
  året i ophold og forsørgelse og hvad der ellers
  løber på derudover. Hertil kommer at mange,
  mange, mange millioner og milliarder af kroner
  bruges og spildes på et mylder af tåbelige,
  forrykte og ideologiske projekter som danskerne
  ikke har gavn af.

  Den samlede politik er erhvervsfjendsk, folkefjendsk,
  familiefjendsk og kulturfjendsk. Borgens Platugler
  har en mærkelig, irrationel og fjendtlig indstilling
  til deres eget folk og land. Det samme gælder
  mediernes demagoger og propagandister.

  DR er gået helt amok hvad co2 angår, og påstår nu
  at co2-“krisen” er langt værre end krigen i Ukrane,
  værre end Pfizers “vacciner”, værre end mink-sagen
  og værre end de unødige restriktioner der har sendt
  mange erhvervsdrivende ud i fallit og konkurs. DR
  er et hysterisk woke foretagende.

  Danmark har længe været et misregeret land.
  Åndsformørket politik har sendt stress, ensomhed,
  frustration, ulykke, sygdom, uretfærdighed, vold
  og død ind i utallige danskeres liv. Hvad de gamle
  partier har påført borgerne af tab og lidelser
  nærmer sig det ubeskrivelige. Deres familie-
  politik er kommunistisk/femi-fascistisk,
  deres boligpolitik er asocial, deres sundheds-
  politik har været en rædsel for tusinder af
  patienter og pårørende. Og de har gjort
  Danmark til en bananstat der styres med
  hykleri, svindel og usandheder.

  Det er en katastrofe i sig selv at så få danskere
  læser netaviserne. Aamunds blog, Hodja, Snap-
  hanen osv. Det er vist kun ca. 1-2% af befolkningen.
  Det lille antal læsere betyder at 97-99% af danskerne
  kun forstår lidt af hvad der foregår. De har ikke
  hørt meget om WEFs, WHOs, FNs, EUs, Bidens
  og Borgens skumle planer.

  1. Helle eskildsen

   Du har så meget ret i det du skriver, det er himmelråbende. .
   Dog vil jeg sige der er mange steder at få information ud over de steder du her viser.
   Medierne må påtage sig en stor del af skylden . . .
   Formidlingen af hvad der foregår er ikke eksisterende. . . Tak for et godt skriv

  2. E. Frederiksen

   “TRÆT AF BEDRAGERISK POLITIK OG UÆRLIG JOURNALISTIK”
   Er desværre så uendelig enig.

  3. Sanne

   Det var meget dejligt tydeligt sagt …

 5. Træt af bedragerisk politik og uærlig journalistik

  Rettelse: De nu to millioner migranter og asylanter i DK koster osv.
  Hertil kommer hvad de koster os i tabt tryghed og retssikkerhed. Og
  som tiden går, vil de kræve og få flere og flere pladser i partierne,
  styrelserne, skolerne, hospitalerne osv., osv.

  PS: DRs “orientering” burde tage navneforandring til
  “rendyrket co2 propaganda”.

 6. Peter Krogsten

  Dronning Margrethe bliver den sidste. Kronprinsparret er woke, og er nu medlemmer af WEF’s gruppe Young Global Leaders, sammen med Ida Auken og Lea Wermelin.
  Som sin sidste handling, og afslutning på monarkiet i Danmark, burde Margrethe benytte sig af sin Grundlovssikrede ret til at fyre regeringen Frederiksen, og de topembedmænd hun har ansat.

 7. Danmarks tungeste byrde er politikerbyrden

  Når der tales om at
  danskernes fremtid ligner en kommende katastrofe,
  glemmes det tit at katastrofen allerede ER begyndt.

  Tusindvis af danske familier har lidt
  svære og smertefulde tab gennem de senere
  årtier. Mange har mistet en søn, en datter, en far
  eller mor, en søster eller bror, en ven eller veninde,
  en hustru eller mand, som følge af indvandring,
  sundhedsforringelser, pervers familiepolitik eller pga.
  magtmisbrug, skør lovgivning og/eller uretfærdighed.
  Borgen har stort set ikke lavet andet end lort for os
  danskere siden 1968. Ulykker, skandaler, forringelser
  og svinestreger er haglet ned over størstedelen af
  befolkningen. Og nu vil WEF og WHO have ram på
  middelklassen. Vi skal alle gøres fattige og syge.
  Selvfølgelig er Ida Auken begejstret for de marxistiske
  foretagender. Snaphanen og Hodja har mere om de
  uhyggelige WEF og WHO planer.

  Men nytter det at skrive om det? Hvis kun 1-2% læser
  netaviserne, ser det meget sort ud. Islamiseringen og
  folkeudskiftningen er i fuld gang, afskaffelsen af sund-
  hed og velfærd er allerede kommet langt, og en kulturel
  og demokratisk statsbankerot behøver ikke være langt væk.
  Om 10- 25 år kan det være slut med friheden, freden og folkehjemmet.

  PS: Mette F og Heunicke har indgået aftaler med WEF og WHO.
  Men der er det er vist hemmeligt hvad de går ud på.

 8. Henrik Wegmann

  Selvom den næste generation i Kongehuset er åbentlyst woke – grænsende til det kvalmende – så bliver sådanne beslutninger næppe truffet på Amalienborg.

  Statsministeriet har utvivlsomt fremsendt en en høflig, men bestemt anmodning om, at Kongehuset træffer den i situationen rigtige beslutning om, hvordan det skal agere, når personer eller firmaer ikke efterlever ånden i Regeringens målrettede hadekampagne mod Rusland og pariaen Putin.

  Denne anmodning har Dronningen så valgt at efterleve, i stedet for i klare vendinger at fortælle Skrigeskinken og hendes løjtnant, at Kongehuset forholder sig neutralt til øjeblikkelige politiske strømninger. Det ville hun have været i sin gode ret til, men fejlede.

  Dybt beklageligt, men ikke første gang.

 9. Jens Arne Hansen

  Er der mon nogen i toppen af det danske samfund der har overvejet at boykotte et kendt tysk luksusbilmærke som ifølge pålidelig kilde indtil for ganske nylig leverede motorer til de russiske kampvogne fra deres datterselskab?

 10. Piotr

  Jamen, Jens Arne! du kritiserer vel ikke Mutti, dette dygtige menneske, denne sande verdens leder, en rigtig statsmand med hår på brøstet, der kunne drikke mindst lige så meget vodka som hendes kommeradski Vladimir.

  Hun sørgede for at hele EU ikke frøs de lange kolde mørke vintre, at gassen flød i rigelige mængder, der bragte hele EU ud i en dyb afhængighed, som junkies der ikke kan få “coke” nok.

  Mutti har selvfølge haft “salgsmappen” med med lidt tysk isenkram, så gas-pusheren ikke fik tanker om, at sætte prisen for højt for den dejlige gas.

  At Mutti så ignorede Vlads fortid i KGB som spionchef, og aldrig fik den tanke ,at han måske kunne lægge en fælde, faldt hende aldrig ind.
  OG, da Trump kritiserede og advarede mod gasledningerne NorthStream 1 & 2 samt EU´s afhængighed, var Mutti sikker i sin sag, hun stolede helt klart 100% på sin russiske kommeradskij.

  Idag kan vi takke Mutti for EU´s elitære styre+Ursula, flygtninge, krigen i Ukraine, inflation, “miljøkrise”, energikrise og fødevarekrise og ikke mindst løgnagtige politikere.

  Jo-da, Mutti gjore sit for at bane vejen for “the Great Reset”..

  Stem NB! SIAD! P.

 11. Marxisme og islamisme har ødelagt livet for over 500 millioner mennesker

  Ang. krigen i Ukraine, bringer Gravitas en del
  interessante oplysninger om krigens årsager
  og om politikeren Zelensky. Oplysninger
  der måske er nærmere sandheden end
  vi er vant til.

  Tyskland og Sverige vil snart være
  farlige nabolande for Danmark pga.
  de åbne grænser. Pandemien er et
  alarmerende eksempel på hensynsløs
  manipulation. Se Snaphanen.
  Interessante videoer om co2 m.m.
  findes hos PragerU.

 12. Politisk uduelighed, hykleri og ekstremisme er en bombe under velfærdsstaten

  Der er nu sket et stort fald i antallet af dem som har
  lyst til at blive sygeplejerske, pædagog, lærer eller
  sosu-assistent mv. Faldet er noget med 23%, 28%
  og 36%. Det vil man så reparere på. Ikke ved at
  forbedre arbejdsvilkår og lønninger, men ved at
  gennemføre nogle kampagner.

  Men en række “reformer” har forringet arbejds-
  forholdene betydeligt. F.eks. Helle T-S og Antorini
  “reformen” for ca. 10 år siden. Og manglen på
  personale har varet i mere end 10 år. Alligevel
  har politikerne intet gjort ved problemerne. Kun
  noget tom og billig snak, blah, blah, blah.

  Tværtimod har Chrborg kun gjort problemerne
  værre og værre. De har overbefolket Danmark
  med 2 millioner kulturfremmede, de har afsat
  talrige milliarder til co2, og de bruger astrono-
  miske beløb på alle mulige hjernedøde projekter.

  Så der har ikke været penge til forbedringer
  på sundheds- og velfærdsområderne.

  Chrborgs marxister, ekstremister og woke
  femi-fascister er ved at ved at køre samfundet i sænk.

  (Her til morgen har DR haft travlt med at reklamere
  for enhedslisten og verdensredning)

 13. Bastardo

  Kongehuset gør, hvad der er populært.
  Inden længe ser vi Frederik i “Vild med dans” og “Aftenshovet”.
  Og Mary som fortaler for kønsskifteoperationer og deltager i “Lykkehjulet”
  Og Christian som sponsor for E-sport, og deltager i “Bagedysten”.

 14. Ole Madsen

  Kongehuset kunne forudse en voldsom kritik fra venstreorienterede kredse hvis Ecco fortsat kunne kalde sig kongelig hofleverandør. Men kongehuset burde være resistent overfor et sådant politisk pres.

  1. Magga

   Hvad i alverden får dig til at tro, at kun venstreorierede ønsker boycot af erhvervslivets “tyskepiger”?

  2. Jens Arne Hansen

   Nej, men hvor skal kronprinsen nu købe sine kongelige tøfler i fremtiden? 🙂

  3. Thomas Poulsen

   Ecco står utroligt stærkt i central- og Østeuropa at de er ligeglade med det woke og “I support the current thing”-kongehus.

   Kongehuset består af en omvandrende dobbeltmoralsk GPS og en himmelfalden midaldrende mand, som engang imellem fremstammer et eller andet sort snak.

   Ud over det så er der nogle forkælede unger, som drikker champagne og omgås andre forkælede unger.

   Det går godt.

   1. Bjørn Nielsen

    Til din orientering, hedder det på nudansk “bobler” og bruges tit af underklassen og den kulturfattige middelklasse til at oversprøjte hinanden med. Det infantile er jp det nye sort.

    En meningsmåling viser, at Inger Støjberg allerede har overtaget haldvelen af NB’s vælgere, og hvis denne blog og Lars Hedegaard fortsætter i samme spor, risikerer NB at ryge under spærregrænsen.

    Det har Pernille Vermund ikke fortjent. Men med russervenlige venner, der længes efter Trump, går det den vej. Og så har jeg ikke skrevet om Lars Hedegaards galopperende vanvidsskriverier, hvor han allerede påstår at vide, hvordan Demokraterne vil svindle Trump ved næste valg.

    ECCO har råd til at miste kongekronen, når tildelingen udløber om et stykke tid, og prinsesse Benedikte er stadig protektrice for et projekt med heste, som ECCO også deltager i,. Værre er det ikke.

    1. Michael Andersen

     MAGA republikanerne fører og har som fænomen en hidtil uset folkelig opbakning imod demokraternes friheds og erhvervsfjendtlige politik, der på en prik ligner midt og venstre partiernes i Danmark.

     Hvorfor skulle danskerne ligeså vel som amerikanerne ikke ønske frihed, valg uden fusk, selvbestemmelse og fremgang?

     Er BN´s kommentar ønsketænkning?

 15. JC holland

  I 30.erne huserede rødfascister, kommunister og nazi-socialister i store dele af verden. Efter tilbageslag ved 2WW fik de røde medvind igen i 1949 Kina og Nordkorea, senere Cuba, Vietnam og Cambodja m.fl..
  Til stor lykke for kunstnere, journalister og andre plattenslagere.!!

  Vesten, 2022 ligner 1930.erne til forveksling..
  I 30.erne jagtede socialisterne jøderne. Idag er det socialisternes fjender, de blå som er jaget vildt, især i statsstøttede, tvangsfinancierede medier som 1 til 1 ligner de korrupte russiske!!.

  Erhvervslivet bliver nødt til at løbe i samme retning som de røde dikterer. Life off Bryan-effekten, Klima-leflen, CO2-leflen, Metoo-leflen, 37 køn-leflen. Handel med kristne Rusland er bandlyst. Handel med socialistiske diktaturer, banan- & slyngelstater er velset.!!

  VERDEN ER AF LAVE….
  DET ENDER I ET BRAG…
  HÅBER CHURCHILL -TYPERNE VINDER..!!

  1. E. Frederiksen

   Enig Holland

 16. Michael Andersen

  Wokeismen mangler det store overordnede narrativ og en dybere forankret værdistruktur.

  Wokeismen har det problem at der for enden af regnbuen ikke er noget, der er ingenting. Der er tomt. Endnu har ingen utopier leveret varen. Fordi utopier hverken har fortilfælde eller kan fremvises som gode eksempler.

  Den bedste version af demokratiet ville vise at det er omtanke og stræben der fører til et kærligt og lykkeligt fællesskab.
  Kritikken burde især rettes mod ideologerne for at gøre børn og unge til redskaber for en politisk korrekt ensretningskultur.

  De bedste løsninger kommer ikke af kollektiv ensretningskultur, men af at man får hjælp og øver sig i at tænke sig om. Mennesket lever af håbet om at drømmene går i opfyldelse og visionerne lykkes.

  Det hele begynder med at man tænker sig om.

 17. Henrik Pedersen

  For en gangs skyld er jeg ikke enig med Asger Aamund.
  Da jeg var ung i 70’erne hørte vi rygter om, at der under 2. verdenskrig blev handlet livligt mellem de stridende parter via 3. lande. Det lød dog helt usandsynligt, syntes vi, især fordi vi aldrig havde hørt om det før i historieundervisningen eller andre steder.
  Men senere kom det frem, at det faktisk var sandt. Ford havde fabrikker i Tyskland, der bl.a. fabrikerede lastbiler til Wehrmacht. Efter krigen blev Ford ovenikøbet tildelt krigsskadeerstatning for allierede bombninger af Fords tyske fabrikker. Henry Ford selv var nazist og stor beundrer af Hitler. Hvert år på førerens fødselsdag fik Hitler en stor, personlig pengegave af Ford.
  Også herhjemme var der livlig handel med tyskerne, bl.a. Dansk Riffelsyndikat, som blev sprængt i luften af behjertede patrioter, hvilket blev overværet af min morfar, som var kommet hjem rystet, men i godt humør. Mig bekendt blev ingen fra ledelsen stillet til ansvar for værnemageri. De forsvarede sig med nødvendigheden af samarbejdspolitikken, økonomiske hensyn og bla bla bla.
  I den udmærkede tvserie om kriminalinspektør Foyle under verdenskrigen er der to afsnit om handel med tyskerne. I den ene laver en stor, engelsk handelsmagnat og hans usympatiske, nazistiske søn en hemmelig handelsaftale med tyskerne om leverancer af palmeolie. Som belønning får de et kostbart guldskrin, der har tilhørt en nu myrdet, jødisk rigmand. Faderen forsvarer sig med, at handel hersker overalt og overlever alt.
  I den anden sælger et amerikansk firma blytetraætyl camoufleret som whiskytønder via omladning på Jamaica til tyskerne som tilsætning til deres benzin. Også her mener de skyldige, at handel retfærdiggør alt.
  De to episoder er taget ud fra virkeligheden. Retfærdiggør handel virkelig alt? Hvor mange menneskeliv kunne være sparet, hvis ikke der havde været profithensyn? Hvor meget blev krigen forlænget pga. denne handel med Aksemagterne?
  Har man ikke et moralsk ansvar overfor, hvem man handler med og hvor går grænsen mellem anstændighed og uanstændighed?

  1. Det er jo nemt at stille spørgsmålet om, hvor grænsen går mellem anstændighed og uanstændighed? Men hvad med at komme med svaret? Alt flyder jo, hvis man ikke kan fastlægge en etisk linje for handel med slyngelstater. Hvis man som kongehuset piller en enkelt virksomhed til udskamning, skylder man i al evighed svar på, hvorfor virksomheder, der handler med grusomme regimer ikke skal udskammes og falde i kongelig unåde. Det er jo ekstremt dobbeltmoralsk at kaste Ecco under bussen for at handle med Rusland, når den danske stat køber energi fra Rusland uden kritik fra hverken kongehuset, medier eller politikere. Både dronningen og hendes far holdt sig konsekvent og anstændigt ude af døgnets politik, og det burde næste generation af kongelige også gøre. I øvrigt var Danmark Tysklands næststørste handelspartner under hele anden verdenskrig ( efter Italien). Den danske regering havde i alle fem besættelsesår et tæt politisk, kommercielt og militært samarbejde med Tyskland. Regeringen pressede nølende danske virksomheder til at levere til Tyskland med trusler om at afbryde råvare- eller energiforsyning. Værnemagerne var således ikke de virksomheder, der samarbejdede med tyskerne, men de virksomheder, der tog overpriser for ydelserne, som tyskerne finansierede gennem en ubegrænset kreditfacilitet i Nationalbanken. Den danske hund blev således fodret med sin egen hale.

 18. Der var et yndigt land

  HP har da ret i at der
  er visse former for handel mellem store lande som
  er uanstændig, men hvad kunne vi danskere gøre ved
  det 1930-45? Og hvad kan vi gøre ved det idag?

  Hvad vi kan gøre noget ved er de gamle politikeres
  mishandling af landet og danskerne, deres nedbrydning
  af familierne, velfærden og folkesundheden osv. Men
  det er igen noget teori. For danskerne er, bortset fra
  nogle få procent, ikke klar over hvad der foregår, og
  hvis de vidste det, ville de måske ikke have vilje til
  at gøre noget ved det.

  Alt tyder på at vi danskere får samme skæbne som
  indianerne, aztekerne, armenerne, svenskerne,
  libaneserne og dem i Caracas, Venezuela. Danskere
  i hundredvis er blevet slået ihjel som følge af Borgens
  politik, og der er tusinder af andre ofre. Men dansker-
  ne finder sig i alt. Selv landets ødelæggelse og deres
  egen udryddelse. Som er sat på skinner.

  Fortidens vikinger er blevet til vatnisser,
  og fortidens skjoldmøer til tudeprinsesser
  og femi-fascister. Kun mirakler kan hindre
  Danmarks forsvinden.

 19. Michael Andersen

  @ Henrik

  I og med at krig er politik med andre midler, ligger det vel i forståelsen at krig er et politisk valg?

  Såfremt politik med andre midler bliver årsag til ugunst for en handelspartner, er det så ikke rimeligt at stille spørgsmål til rationalet og evt. være uenig?

  Hvordan er politik med andre midler rationel, hvis den ødelægger handlen?

 20. Der var et yndigt land

  Når danskerne end ikke kan finde ud af at stemme
  folkefjendske partier væk fra magten, end ikke kan
  finde ud af at skaffe flere læsere til netaviserne,
  end ikke kan finde ud af at protestere mod en
  kommunistisk familiepolitik som snyder, piner,
  plager og mishandler børn og voksne, både
  drenge og piger, både mænd og kvinder, så
  kan sløvheden og ugideligheden vel næsten
  ikke blive større?

  Alt det som danskerne byggede op på 1000 år,
  vil kommunisterne udradere og udslette i lyntempo.

 21. Piotr

  ja-ja, det der med anstændighed og uanstændighed, det er jo ikke noget Regimets medlemmer bryder sig om idag.
  Det er udtryk som de end ikke aner, hvad betydningen er af.

  Stem NB! SIAD! P.

 22. Magga

  Der er en væsentlig forskel på Ecco og Rockwool International.

  Ecco er et privatejet familiefirma, der selv må bære det økonomiske ansvar for sine dispositioner.

  Rockwool Intgernational er et aktieselskab og var som sådant indtil for nylig en hæderkronet dansk virksomhed, det blev betragtet som bundsolid og tiltrak mange investorer. Af samme grund er vi også mange, der har en del af vor pensionsopsparing placeret i Rockwool aktier, og som i øjeblikket bærer store tab, fordi aktierne i løbet af kort tid tabte næsten halvdelen af deres værdi, fordi Rockwool valgte at fortsætte med at handle med Rusland.

  Det er ikke “de vensteorienterede”, der er skyld i dette megatab på børsen, som vist pt. er det største på det danske aktiemarked Det er fortrinsvis “de blå”, der bevæger sig i dette regi, omend “de venstreorienterede” sikkert også gennem diverse selskaber og foreninger har bl.a. pensionspenge i klemme.

  Rockwool International er stadig en virksomhed med et nyttigt og ligefrem prisværdigt produkt, men den har i den grad fået den moralske finger på det danske aktiemarked, hvor den er noteret.

  Dette kan på ingen måde sammenlignes med de ufrivillige forhold under WW2, hvor end ikke modstandsbevægelsen gjorde sig klart, hvad eksporten af danske fødevarer betød for Tyskland.

  1. Michael Andersen

   Moral har både en forside og en bagside, samt en dynamik og et rum der i yderste konsekvens vanskeligt lader sig begrænse. Det må derfor være fornuftigt at udvise skepsis og anvende omtanke med henblik på at moralen ikke løber løbsk.

   1. Magga

    Det kan du jo fortælle de mange investorer, der får aktiekursen til at styrtdykke, fordi de har besluttet at sætte deres Rockwool aktier til salg med tab. Jeg tror, at de vil grine ad dig og fortælle dig, at udsigterne til endnu flere tab på Rockwool aktier eller en langstrakt krig i Ukraine efterfulgt at et langt og måske ikke vellykket rehabiliterens forløb er så store, at de hellere tager tabet nu og forsøger at tjene penge på andre investeringer.

    1. Magga

     rehabiliteringsforløb.

     1. Michael Andersen

      Midt og venstre partierne i Europa valgte at nedlægge militæret og valgte at bruge pengene på flygtninge og indvandrere. Herefter kunne ingen betydelige militære konflikter løses militært.

      1. Midt og venstre partierne går til valg på moralske værdier som rettigheder, værdighed og hensyn.
      2. I enhver militær konflikt er civilister fredede og civile mål off limit.

      Situationen er at egne borgere, uskyldige virksomheder og godtroende handelspartnere rammes af egne foranstaltninger.

      Er det værdigt og hensynsfulgt, særligt når midt og venstre partierne opstiller sig som moralismens vogtere?

 23. Henrik Wegmann

  Måske skulle Dronningen læse dette, så hun ved lidt mere om Rusland og Ukraine, end hendes Hofmarskal og DR har fortalt hende.

  https://newspeek.info/rusland-er-ikke-ussr-og-putin-er-ikke-stalin/

  1. Magga

   Jeg føler mig sikker på. at dronningen har styr på den russiske-ukrainske historie, og jeg tror også, at hun er velorienteret om, at Putin og mange andre drømmer om et nyt Storrusland, som kun kan opstå, hvis Rusland erobrer hele Ukraine. Skulle dette ske, kan enhver se på et kort, hvor stor en del af Europa, der derefter vil blive opfattet af russerne som russisk interessesfære.

   Derom har mange med dybtgående indsigt i russiske forhold udtalt sig. Fx nordmanden Asle Toje

 24. Pol Pot

  Nu er det vel kun enkelte ældre medborgere der interesserer sig for om en virksomhed kongelig hofleverandør eller ej. Personligt læser jeg aldrig diverse kulørte magasiner og aner stort set intet om hvad kongehuset render og laver i det daglige.
  Kongehuset skal vel nærmest per definition være en gang leverpostej. Lutter fimsede meninger om alskens ligegyldigheder. Når “vi” nu i Danmark har valgt, at alt hvad der lugter lidt af Putin skal bandlyses, havde kongehuset vel reelt intet valg.
  Personligt gider jeg ikke høre min skomagers politiske holdninger om ditten og datten.
  Ret beset mangler vi en hjemmeside eller liste over virksomheder vi kan boycotte pga af en eller anden tåbelig isme der dyrkes.

 25. Bent A

  Hvis man ikke vil
  nøjes med MSMs propagandahistorier
  om Ukraine, Biden, Pelosi, Trump, EU,
  indvandringen, WEF og WHO, bør man
  læse Gravitas, National Geographic,
  Hodja, JP-Jalving, 24nyt, Den korte avis,
  Documenter, Black Pigeon, Snaphanen,
  PragerU og selvfølgelig Aamunds artikler.
  Bøger af Solsjenitsyn og A. Beevor kan også anbefales.

 26. Michael Andersen

  Er det kvindelogik og kvindemoral der skaber danskernes problemer?

  Vi tænker for lidt over hvad danskernes problemer udspringer af og vi taler for lidt om skævheder i kønslogikken.

  Langt størstedelen af hjemløse er mænd, størstedelen af dødsulykker på arbejdspladsen rammer mænd og størstedelen af fængslede er mænd. Det er også mænd der er de primære ofre i krig. Mænd skal være soldater mens kvinder har muligheden.

  Der er ingen efterspørgsel efter “plus size” mandlige modeller men der er efterspørgsel efter kvinder i store størrelser. Kvindekvoter på arbejdspladserne diskvalificerer dygtige mænd i ligestillingens navn.

  Kvinder får ikke skylden for at dumpe en mand. Når en kvinde forlader et forhold, bliver hun rost for at forfølge sine behov, men når en mand forlader et forhold, bliver han kritiseret for ikke at være i stand til at forpligte sig.

  Når en kvinde bliver gravid har hun mulighed for enten at beholde barnet eller få en abort. Hvis manden vil have barnet, og kvinden ikke vil, er manden uheldig. Hvis manden ikke vil have barnet, og kvinden vil, er manden på krogen til 18 års børnebidrag. I skilsmissesager er kvinder mere favoriserede til forældremyndigheden.

  Kvinder og børn, der vidner om vold og overgreb, bør græde for at blive troet. Er de vrede under afhøringen, bliver de vurderet som mindre troværdige.

  Frækt legetøj til kvinder er normalt. Frækt legetøj til mænd er taberagtigt.

  Er det logik det der foregår for tiden? Kvindelogik?

 27. Nogle kvinder er som engle, andre er som kællinger fra helvede....

  Navlepillende, lunefulde, kortsynede,
  egoistiske, uvidende og komplet tåbelige
  politik-kvinder er der alt for mange af i
  partier, styrelser, råd og medier. I takt
  med at rødfascisterne har infiltreret
  næsten alt i samfundet, har de fået
  anbragt rabiate og woke feminister
  på hundredvis af nøgleposter. Resultatet
  er DR-medier som året rundt fylder lytterne
  med følelsesporno eller løgn og vrøvl om
  ligestilling, om at danske kvinder er slemt
  undertrykte, om at co2 vil dræbe os alle
  om kort tid, om at Danmark har pligt til
  at være socialkontor og redningsbåd
  for hele verden, om at indvandring er
  berigende, om at mændene er fulde af
  fejl, mens kvinder er fejlfrie. Man har
  også oprettet et bureaukrati-system
  som manipulerer, tyranniserer og
  terroriserer børn og forældre, mænd
  og kvinder. Systemet er så skørt og
  råddent at både mødre og fædre
  rammes af magtmisbrug og svinestreger.
  Feminister og feminiserede mænd har
  ødelagt Sverige, og nu er de i gang med
  at ødelægge Danmark, England og Tysk-
  land mv. Europa har kurs mod total katastrofe.
  Se Black Pigeon, Snaphanen og Hodjas blog.

 28. Ivan Dybdal

  Enig i artiklen. Medierne hader private virksomheder og knuselsker det offentlige 🙂

  Det er jo medieskabt hykleri med den boykot hetz mod danske firmaer, der handler med varer og ejer virksomheder i Rusland . Det offentlige handler jo stadig selv med Rusland!

  Det offentlige i DK køber naturgas for millioner. Det samme gør Tyskland og andre i EU for milliarder. De offentlige kasser i mange vesteuropæiske lande sender stadig mange milliarder til Rusland som betaling for naturgas. Hvis de ikke gjorde det ville Putin få meget store problemer hjemme. Her ville boykot gøre meget mere ondt på Putin.

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *