DET ER SVÆRT AT SPÅ……………….

Både danske og udenlandske medier er befolket med professionelle mandagstrænere, der uden ophør fortæller os, hvad vi burde have vidst, hvad vi burde have forhindret, hvad vi burde have forudset, og hvad vi burde have gjort. Der er ingen kommentatorer, der fortæller os, hvad der kommer til at ske, og hvordan vi skal forholde os til de kommende begivenheder. Mediefolk er i reglen ængstelige væsener, der er bange for at mene og sige det forkerte, som alle de andre ikke mener. De bevæger sig derfor helst i flokke med ligesindede, trygge inden for den offentlige menings vedtagne rammer.

Jeg er derfor fristet til at svømme mod strømmen og give et bud på, hvordan verden ser ud omkring 1. juni, hvor vi som bekendt skal stemme om forsvarsforbeholdet. Hvis jeg vurderer forkert, bliver jeg naturligvis udsat for hån, spot og latterliggørelse fra bagsædechaufførerne, men livet er jo ikke for de knækkede. Så det må jeg tage med. Den første juni vil der ikke længere være krig i Ukraine, som har indgået en fredsaftale med Rusland. Putins plan A for invasionen gik hurtigt i vasken. Det var hensigten, at foretage et lynangreb og erobre Kiev mens jublende folkemasser langs vejene kastede blomster foran de russiske befriere, der skulle bringe Ukraine Heim ins Reich. Plan B er at trænge så dybt ind i Ukraine som muligt, så man kan forlange en høj pris for en fredsslutning. Det går heller ikke så godt med den strategi.

 Den romerske historiker Tacitus skriver et sted, at den romerske hær skaber en ørken og kalder det fred. Det er Putins plan C. Den totale ødelæggelse af Ukraine for at knægte befolkningen til underkastelse. Den kommer heller ikke til at virke. Hitlers terrorbombardementer af London og Coventry under anden verdenskrig knækkede ikke englænderne, men hærdede tværtimod kampviljen. Selv om Berlin var totalt jævnet med jorden i april 1945, kæmpede den tyske værnemagt til sidste mand og sidste patron. På de røgsværtede mure kunne man læse: Vore mure brast, men ikke vore hjerter. Tyskerne blev udslettet, men ikke knækket.

Når vi er fremme ved sommeren har vi en aftale, der sikrer russerne kontrol med Krim og Donbas og som indeholder et løfte om respekt for Ukraines suverænitet mod, at landet ikke vil søge optagelse i NATO. Det er en aftale, som vil gøre ondt på ukrainerne, men også på russerne, som må opgive drømmen om Ukraine som en russisk lydstat og også mulige planer om yderligere militær ekspansion vestpå. Putin har lært på den hårde måde, at de russiske militære styrker er i en langt ringere forfatning, end han havde vurderet og fuldstændig ude af stand til at tage en fuld konfrontation med NATO over Polen eller de baltiske lande. En fredsaftale bringer ikke Putin ud af hundehuset. Så længe, han er præsident vil Rusland være isoleret økonomisk, politisk og kulturelt.

Omkring 1. juni er den politiske forsvarsrus i kølvandet på den russiske invasion forduftet. Partierne, der efter årtiers afmontering af det danske forsvar, pludselig kunne enes om de aftalte 2 procent af BNP til forsvaret, vil nu søge tilbage til deres gamle positioner. Man vil stadig fastholde løftet om de to procent, men først et sted ud i en fjern fremtid og uden,” at det går ud over velfærden”, som SF allerede har meldt ud. Ingen tør give et bud på, hvordan forsvaret skulle organiseres og bevæbnes for at være effektivt og moderne. I stedet taler man allerede om, at nu må vi jo se, hvor store de årlige bevillinger reelt bliver, og så drøfte, hvordan vi bedst kan anvende dem.  Som sædvanlig skifter vi overblikket ud med kludetæppet, der er vævet sammen af de stumper, vi nu kunne finde.

Den 1. juni, når kamphandlingerne i Ukraine er ophørt og fredsaftale indgået, vil vælgerne som sædvanligt vælge økonomisk tryghed og mere velfærd frem for øget militær sikkerhed. De lovede to procent af BNP fortoner sig langsomt i det politiske landskab, og det gør vores militære engagement i EU også. Vælgerne er imod mere politisk magt til EU, også militær magt. Det bliver et nej til ophævelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni. Alt er tilbage til sådan, som det plejer at være. Tryghed er det bedste guld.

63 Thoughts to “DET ER SVÆRT AT SPÅ……………….”

 1. Tom Jørgensen

  Det sidste med afstemningen tror jeg på er rigtig .
  Den krig stopper ikke foreløbig så der køber jeg ikke din præmis .
  Det politiske har du muligvis ret i ,men mon ikke der bliver holdt fast i de 2 procent til militæret .
  Tager jeg fejl giver jeg en fadøl et sted du bestemmer .

 2. Ivan Dybdal

  Håber du har ret i at: “Det bliver et nej til ophævelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni.” Jeg frygter, den massive ja-kampagne fra statens altdominerende og dagsordensættende DR og Tv2, hetze er ja igennem. Måske vha deres sædvanlige løgne og halve sandheder i deres nyhedsformidling? Tv bestemmer stadig væk meget. Der får flertallet stadig deres meninger fra, tror jeg. “Mediet er budskabet i den globale landsby”, som Marshall McLuhan allerede forudså i 1967. De dominerende tv-medierne bestemmer, hvem altid, hvemder får magten.

  1. Gunnar Johansen

   DR og TV2 har for længst tabt deres muligheder for at påvirke almindelige menneskers meninger. De er ikke længere troværdige medier.

 3. Gunnar Johansen

  Enig. Det bliver et stort nej til ophævelse af forsvarsforbeholdet.
  Men så fik politikerne da afprøvet deres beskedne folkelige opbakning.

 4. Jytte kynde

  Hvor jeg dog håber, at du har ret. Det må gerne snart blive 1. Juni. Please❤️

  1. Elizabeth

   Enig Jytte Kynde. Aamund har (næsten) altid ret!

   Husk nej 1. juni.

   1. E. Frederiksen

    Enig Jytte og Eliabeth.
    Asger er en pragtfuld mand med begge ben på jorden og sund fornuft.
    Flere af hans slags TAK.

 5. David hansen

  Aamund er på mange måder en “Profet”, – ser øjeblikkets forvirring, uro og spejden efter holdepunkter, og griber ethvert halmstrå af håb, forklaring og løfte om at det “nok ordner sig” m.v. En profet ser og afdækker også de “dybere lag” af motiver, desperation og svagheder der eftergivende indgår kompromis. En “Profet” ved også hvad medicinen og omkostningen er ved konfrontation og afklaring af krisen, men det leder oftest til at “ profetens” budskab virker uønsket og ties derfor ihjel.

 6. Skjoldunge

  De to procent skal såmænd nok blive til noget, blot ikke til krudt, kugler og soldater. For her aner man allerede venstrefløjens begejstring for projektet, der – da vi jo er i Danmark – vil blive udnyttet på samme vis som al anden, offentlig virksomhed – eksempelvis sygehusvæsenet. Altså kan vi roligt se frem til hærskarer af flere djøffer, rationaliseringseksperter, konsulenter, analytikere, akademi- og RUC-forskere i international politik o.s.v., o.s.v.. Dermed bliver der så ikke råde til flere ‘varme hænder’ (læs: soldater), snarere færre.

  At kæde denne, ret pludselige ‘forsvarsvilje’ sammen med en folkeafstemning om forsvarsforbeholdet er i særklasse usmageligt. Men måske tror de ‘samvirkende partier’ at danskerne er blevet møre af at skulle til EU-stemmeboksene gang på gang – indtil der kommer et ja. Først da bliver der ikke flere afstemninger om den sag. Desuden mistænker jeg de samme partier for at huse visse, nostalgiske sentimenter for de gode, gamle dage mens de istemmer:

  Mel.: Lili Marleen

  Alte Kameraden kommen auf Visit
  diesen mal in Volkswagen und Civilhabit,
  men med det samme go’e Humør
  som dengang da vi var her før.
  Det blir’ en dejlig dag, når vi tar’ hjemmefra.
  //Denn wir fahren, denn wir fahren, denn wir fahren
  gegen Dannevang – für anden Gang//

  Alt wir fot’grafieren, alt wir skriver ned
  og om jer’s Kanoner, der ved vi god Besked,
  det er jo de samme, gamle Rør
  som dengang da, vi var her før.
  Det blir’ en dejlig Dag, når vi tar’ hjemmefra.
  //Denn wir fahren, denn wir fahren, denn wir fahren
  gegen Dannevang – für anden Gang//

  Når til Köpenhafn wir angekommen sein
  tar’ vi os en tur ud på Langeliniekajn’,
  Der står en betjent og gør honnör
  som dengang da vi var her før.
  Det blir’ en dejlig Dag, når vi tar’ hjemmefra.
  //Denn wir fahren, denn wir fahren, denn wir fahren
  gegen Dannvang – für anden Gang//

  Når vi så bli’r medlem af den samme Hær
  kommen wir herop i vores fine, nye Klær’,
  men mit den samme Kommandør
  som dengang da, vi var her før.
  Det blir’ en dejlig Dag, når wi tar’ hjemmefra.
  //Denn wir fahren, denn wir fahren, denn wir fahren
  gegen Dannevang – für anden Gang//

 7. Ole Hjort

  Ja meget sandsynlige forudsigelser. Jeg kan godt lide et frisk bud på hvad der vil ske. Vi får se.

 8. Bent A

  Stem NEJ

  Man må tilråde danskerne at stemme nej til en ophævelse af
  forsvarsforbeholdet. EU bestemmer og fjernstyrer allerede alt
  for meget. Fordelene er til at overse. Vi betaler mange milliarder
  hvert år for at være medlem af en union som er udemokratisk
  og er ved at udvikle sig i en totalitær retning. Da det var en
  handelsunion var det ok, men i dag er EU mere et politisk
  monster der er fjendtligt stemt overfor nationalstaterne og
  de lokale demokratier.

  Man vil islamisere og afrikanisere hele
  Europa, og man vil afskaffe landenes ret til selvbestemmelse.
  Deres grænser, retttigheder og interesser vil blive tromlet ned.
  Alt med frihed, privatliv, national kultur, familieliv, traditioner
  og privat økonomi, vil blive afskaffet eller underkastet streng
  og nævenyttig statslig kontrol.

  Overvågning med millioner af
  spion-kameraer vil blive iværksat, strenge straffe vil blive
  uddelt for forkerte ord og meninger, og et særligt tankepoliti
  vil få vide beføjelser. Hjemmets fred vil blive afskaffet, og
  den enkelte borgers personlige frihed og retssikkerhed vil
  blive byer i Rusland og Nordkorea.

  Medmindre europæerne/danskerne vågner op og fastholder
  deres frihed og folkestyre. Læs selv om Klaus Schwab, Soros,
  WEF, Sveriges feminister og globalisternes fascistiske politik.
  Det hele beskrives i videoer om Canada, Davos, USA, Tyskland
  og Frankrig osv. Gravitas, Youtube, Snaphanen og Hodja.

  Om yderligere 5-10 år kan rets- og velfærdsstaten være et
  fallitbo, en terrorzone, en ruinhob.

 9. Wiens redning skete 1683

  Det med at man ikke forlængst har fundet ud af at bruge 2-3%
  af BNP på forsvaret, er ynkeligt, fjollet og latterligt. Og det viser at
  politikerne er uansvarlige og ligeglade med landets og danskernes
  sikkerhed.

  Forestil jer et pænt hus i et pænt kvartér der er stærkt plaget af
  indbrudstyve, hjemmerøvere og voldtægtsforbrydere. Eller tænk
  på Østerbro, Hellerup og Viby i Århus osv. Vil det så ikke være
  ynkeligt hvis en familie med en årsindtægt på 550.000 kr ikke
  vil ofre 10-15.000 kr. på at sikre hjemmet og børnene mod
  banditter?

  Politikerne vil gerne bruge 150-200 milliarder kr. om året på
  indvandring. Men at bruge penge på forsvar, sundhed og
  velfærd kvier man sig ved. Så diskret som muligt har man igen
  og igen og igen skåret ned på disse områder. Danmark har
  praktisk taget intet forsvar tilbage. De små rester der er tilbage
  afskrækker nok ingen. Og nu får vi så Bidens atombevæbnede
  styrker placeret på Sjælland, Fyn og i Jylland, fordi vores eget
  forsvar er alt, alt for svagt.

  Hvad sundhed og velfærd angår, er tusinder af danskere blevet
  ladt i stikken. Med mange tragedier og dødsfald til følge.

  Det står meget værre til end den typiske vælger tror. Fordi
  Chr.borg i årevis har sat udlændinge først og danskerne sidst,
  allersidst.

 10. Claus Jessen

  Mon ikke det netop var Putins plan fra begyndelsen ? At tage hele Ukraine og så tvinge en fredsaftale igennem, som du beskriver. Så kunne vi alle ånde lettede op. Putin fik noget, og vi andre slap for en omfattende krig i Ukraine, som kunne sprede sig til andre lande.
  Det gik ikke som forventet, da først verden vågnede op, og de ukrainske soldater tog fat.

 11. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

  Svindel og bedrag

  Corona-vaccinerne blev godkendt ved brug af svindel
  og falske data. Pfizer og Moderna mv. kan blive anklaget
  for medvirken til forbrydelser mod menneskeheden,
  ved domstolen i Haag. Hundredvis af læger anklager i
  fællesskab vaccinefabrikanterne for at fortie
  alvorlige bivirkninger.

  Og Rusland advarer nu om at krigen kan eskalere, hvis
  man bliver ved med at sende våben ind i Ukraine.

  Rusland menes at råde over op mod 7000 atombomber
  og atomraketter. Læs Snaphanen og Hodja.

 12. Ivan Dybdal

  PS. Jeg frygter, den massive ja-kampagne fra statens altdominerende og dagsordensættende DR og Tv2. Vi mangler et Fox Tv i DK.

 13. Hvor er vi på vej hen?

  Verden er i kamp med sig selv.

  Vi har kampen de gode mod de onde. Men samtidig har vi kampen
  mellem de kloge og vidende og de dumme og uvidende. Den kamp
  eller disse kampe har allerede varet længe, og verdens skæbne
  afhænger af hvem der vinder.

  De onde og uærlige er tilsyneladende i førertrøjen. De er meget aktive,
  de fører sig frem med løgn, hykleri og rovgrisk grådighed. De danner
  bander, partier og bevægelser. De væbner sig, de er hensynsløse, de
  bruger alle midler for at udnytte og undertrykke andre. De benytter sig
  af forræderi, list og snuhed, de har ingen skrupler. De er de Gudløse,
  de fædrelandsløse og de samvittighedsløse. De er uden retfærdighed
  og uden barmhjertighed, og i deres spor finder man alt fra røveri og
  tortur til mord og massemord. Når de er en massebevægelse bøjer
  de loven og frikender sig selv, mens de udsætter gode og uskyldige
  for uretfærdigheder, overfald, svigt og lidelser.

  De gode og kloge må kæmpe mod ondskab og uvidenhed og
  dumhed. Man kan også sige at de må kæmpe mod alt det som er ved
  at trække menneskeheden ned i dybet, ned i selvskabte plager, ned i
  samfund med barbari og vanvid, eller ned i helvede.

  I de ondes og de stupides verden er der ikke plads til tvivl. Det gælder
  kun om at rage til sig. Der er ingen Gud, universet og naturlovene har
  skabt sig selv via tilfældigheder. Hvis der alligevel er en Gud, er alt tilgivet
  på forhånd. På den måde har de onde og de woke “humanister” så at
  sige gjort fælles sag.

  De onde og de woke fører krig mod alt og alle. De fører krig mod Gud og
  menneskeheden. De fører krig mod civilisationen, folkesundheden,
  sandheden og eget land. Og i skøre tider er der også kvinders krig mod
  mænd, familier, børn.

  Enhver vælger selv om man vil være på den ene eller den anden side.
  Vil man forsvare det gode og sande, eller vil man nedværdige sig til at
  være på hold med løgn, ondskab og galskab?

 14. Espen Kehler

  Jo før jo bedre

  Man må næsten håbe Asger får ret selvom det er slemt nok i det perspektiv. Frygten er jo bl.a. at krigen vil trække ud i årevis, som vi ser i Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien og en række afrikanske stater.

  Gad vide om situationen havde været anderledes, hvis vi havde haft kvindelige ledere i USA, UK, Frankrig, Tyskland og Rusland – havde de kunnet finde en fredelig løsning uden brug af tåbelig krig.

  Måske skulle man prøve et århundrede, hvor alle regeringschefer skulle være kvinder?

  Bare for eksperimentets skyld. Mændene har ligesom bevist, at de gør det ikke særlig godt.

 15. henning andersen

  Altsaa den totale ödeläggelse af Ukraine – og derefter anerkendelse af landets suveränitet?!

  1. Elizabeth

   Hr. Henning Andersen

   Kunne du måske forklare din “konklusion” – (ødelæggelse & suverænitet)…. Bygger du det på Putins plan C, som gengives her med en slutbemærkning, du muligvis ikke har bidt mærke i?

   Citat:
   Det er Putins plan C. Den totale ødelæggelse af Ukraine for at knægte befolkningen til underkastelse. Den kommer heller ikke til at virke.
   Citat slut

 16. henning

  …haabe at Asger faar ret i, at Ukraine bliver totalt ödelagt?

  1. Elizabeth

   Hr. Henning Andersen

   Er du sikker på, du har læst – og forstået?
   Citat…..”ret i, at Ukraine bliver totalt ødelagt”…
   kunne du uddybe, hvorfra du har dette?

   Så vidt jeg kan se – ikke her fra denne side, men
   hvorfra så?

   1. henning

    Me det noget galgenhumoristiske spörgsmaal henviser jeg til, at plan A og plan B ikke lykkes, hvorefter Putin ivärksätter plan C, og först derefter bliver der “fred” som hos Tacitus – her i form af bl.a. anerkendelse af Ukraines suveränitet. Det var min konklusion paa artiklen. Da jeg havde teknisk besvär – pga gentagne krav om navn og adresse – med at faa den postet, og ikke regnede med, det var lykkedes, sendte jeg konklusionen til Suzannes fb under hendes omtale af artiklen; derefter fik jeg en advarsel fra facebook, da bemärkningen angiveligt overtraadte fb’s “Gemeinschaft”s grundregler. “Asger spaar, at Putin smadrer Ukraine totalt, hvorefter han anerkender landets suveränitet!” havde jeg skrevet. Jeg ved ikke, om Suzanne selv eller en anden har meldt mig til fb. Hvad mener I om advarslen?

    1. Michael Andersen

     Kære henning,

     Det er en krænkelse at gå udenfor citat. Man risikerer at tillægge andre personer, nuancer der ændrer en forståelse eller en mening.

     Er
     “Asger spaar, at Putin smadrer Ukraine totalt, hvorefter han anerkender landets suveränitet!”

     forskellig fra

     “Det er Putins plan C. Den totale ødelæggelse af Ukraine for at knægte befolkningen til underkastelse. Den kommer heller ikke til at virke.”

     Ja, det er meget forskelligt. Der står ikke det samme. Du bør dementere og skrive det korrekt. Ellers bliver det i værste fald til et karaktermord.

     Venligst

     1. henning

      Käre Michael. Her paa siden var det et SPÖRGSMAAL – der aldrig blev besvaret! Paa fb har jeg slettet alle mine kommentarer, da en emsig persom har meldt mig gentagne gange – og jeg har for meget at miste. Ville dog stadig gerne vide, hvad I mener om fb-censurens metodik.

    2. Elizabeth

     Til henning

     HVOR har DU læst:
     “Asger spaar, at Putin smadrer Ukraine totalt, hvorefter han anerkender landets suveränitet!” ?

     Man må konkluderes, at henning ikke FORSTÅR dansk.

     Farlig, farlig “mand”. Fint af FB!

 17. Niels Andersen

  Meningsundersøgelser viser, at der er flertal for at afskaffe forsvarsforbeholdet. Det er jeg den første til at beklage og finder det lumpent, at regeringen på den måde udnytter krigen i Ukraine og folks angst.

  Forleden blev Asger Aamund opfordret til at rydde op på sin blog, og det tilslutter jeg mig, blot mener jeg ikke, at den foreslåede metode er anvendelig, da de fleste vel efterhånden har dynamiske ip-adresser og ofte i kombination med andre sikkerhedsforanstaltninger, som er nødvendige. Der findes eksempler på, at folk er blevet hacket af teknikeren og har fået oprettet en falsk facebookprofil.

  Asger Aamund bevæger sig selv i ”giftige” kredse og giver næsten ubegrænset plads til dem på egen blog. Hvis man vil læse hans artikler på document.dk, forsøger denne blog at anbringe malware på ens computer, og en velkendt pervers it-kriminel kommer ifølge mine oplysninger også her på bloggen. Hans forbogstaver er KP.

  På document.dk findes løbende en pervers vanekriminel, der vandrer ind og ud af dansker retssale, samt et galopperende eksempel på en angstneurotiker, der forleden mente at vide, at præsident Obama igangsatte fabrikation af det kemiske våben, der kan give miltbrand. Samme sted forekommer dagligt amerikansk propaganda af mest ondskabsfulde art og med forbindelse til kredse, der opfordrer til at bevæbne sig og har kontakt med den israelske våbenindustri. Lad dem bare tumle med det nord for Skagerrak, men vi bør da holde os hævet over den slags.

  Det ligger mig fjernt at forsøge at presse folk til noget. og jeg kommer heller ikke til at skrive mere her og udsætte mig selv for det sædvanlige umodne pjat om, at jeg er en anden, end jeg er. Men hvis Asger Aamund vil bevare sit gode navn og undlade at modarbejde fx forsvarsforbeholdet, så mener jeg som førnævnte kritiker, at han må se i øjnene, at han i praksis taler med to tunger, når han driver en velbesøgt blog, hvor der dagligt oppiskes sortsyn og dommedagsstemning. Jeg tænker især på Bent A ”konsortiet”, hvis angst og tryghedsbehov synes uden ende. Dertil kommer tvangsbloggeren, der burde få gjort noget ved sin angst i stedet for at bruge dagene til at diskutere med sig selv.

  Der henvises desuden dagligt til andre blogge, hvis skribenter aldrig bliver trætte af at berette om grufulde sygdomme og tidlig død, der venter de vaccinerede. Det er alt sammen dårlig stil, dårligt for moralen og med til at oparbejde angst og krigshysteri.

  1. Der må være noget, Niels Andersen har misforstået. Jeg bevæger mig aldeles ikke i ‘giftige kredse’, men udelukkende på denne side. Mine indlæg er til fri afbenyttelse for alle, og det er jo ikke mit ansvar, at de ofte er at finde på netmedier som 24 NYT og på facebook. Jeg er klar over, at der er visse bizarre personer, der huserer på debatsiden, men sådan er jo ytringsfriheden. Jeg har ikke tid til at redigere indholdet af debatterne her på siden, som må leve sit eget liv. Så jeg taler ikke med to tunger, men kun med én, og det er her på denne side. Hvis ens gode navn og rygte skulle forsvinde, hvis man stemmer nej til at ophæve forsvarsforbeholdet, så vil jeg føle mig hjemme i klubben af det flertal af vælgere, der gør det samme den 1. juni.

   1. Niels Andersen

    Du har måske læst Jacob Mchangamas udmærkede artikel i dagens Berlingske om at “turnerer rundt som nyttig idiot i russiske statsfinansierede propagandamedier”.

    Det samme gør jeres helt Tucker Carlson, der med sin konstante forargelse og påtagede stupiditet er et fund for Putins propaganda og beregntet for et uvidende og naivt publikum, der er nemt at manipulere.

    Document.dk er også leveringsdygtig og betragtes af nordmænd som en dansk skidtspand for løse missiler. Nu ved du det og kan, hvis du har tid, hurtigt sætte dig ind i, at tonen på document.no er en ganske anden, da nordmænd gør meget ud af at efterlade et andet indtryk i debatten. Det har vel også noget med skat at gøre.
    .

    1. Michael Andersen

     Kære Niels,

     En hilsen kan godt blive til. Hvordan giver de mennesker anledning til fordømmelse, det ser man ingen steder?

     Såfremt du ønsker forståelse så bør du argumentere. Såfremt du ønsker sympati, må du vælge de rigtige argumenter. Fordømmelser er følgeslutninger eller konklusioner.

     Fortæl hvad fordømmelserne er baseret på og på hvilket værdigrundlag du mener der skal handles?

     Venligst

     1. Niels Amdersen

      Michael Andersen.

      Se bedre efter, så finder du også argumenterne. Den nedladende tone er heller ikke klædelig men mest afslørende for dig selv.

      De fleste danskere tror, at nordmænd ligner os. Det gør de kun til en vis grad, og når man har boet i Norge og har norsk familie, hvilket mange danskere har, ved man, at forskellene kan være store.

      Og at skyld og skam stadig regerer Norge, hvor religøse sekter traditionelt har haft langt større infdlydelse end i Danmark, og man foreløbig har holdt fast i pietismen, som vi droppede for snart 300 år siden. Pietisme og lummer socialisme passer som fod til hose.

      I Norge kan det hurtigt blive opfattet som syndigt og forargeligt at sidde i sin egen have og en varm sommerdag drikke en almindelig øl. I bedste fald som et tegn på en særlig dansk frigjorthed. Jeg har masser af gange fået at vide, at jeg forbrød mig mod god tone, hvor jeg end ikke havde haft en anelse om det.

      Det gælder ikke mindst i selskabslivet., hvor jeg aldrig har gidet at finde ud af reglerne, men det er noget med, at man skal byde folk op til skål efter rang. Det er selvfølgelig ikke alle, der tager det så tungt, men når man er gift ind i norsk familie, kan man hurtigt ende i spinatbedet og blive “for dansk”. Det kan få ubehagelige nationale undertoner, men som oftest opdager man det for sent, fordi vi danskere er vant til at være mere ligefremme i vor kommunikation.

      I øjeblikket er Hans Rustad passioneret katolik og national, tidligere var han i det meste af sit liv passioneret leninist og maoist, I en af sine podcast har han fortalt, hvordan Gud er med ham, og at det er hans fortolkning af Documents økonomiske fremgang, der bl.a. giver sig udslag i, at hvor man fra i 2016 havde nul kroner i lønudgifter, var man i 2021 oppe på lidt over trekvart million kroner.

      Hans Rustad har også i samme podcast fortalt, hvordan det er hans plan, at Norge, der altid har været den skandinaviske lillebror, i dag skal gå forrest, når det gælder at bekæmpe islams fremstød i Norden. Det er jo helt til grin, for danske medier har i mange år dagligt indeholdt mere islamkritik, end Document.no nogensinde har gjort.

      Hans Rustad er efter min mening en latterligt forfængelig mand, og der er intet, der tyder på., at han er Skandinaviens frelser eller har reel indflydelse. Tværtimod er det gået tilbage for Fremskrittspartiet, som han har haft en nær kontakt med, især efter at han måtte fratages regnskaberne .

      Hans Rustads hysteriske angreb på danske medier og politikere forbigås af danske journalister, men det har ingen betydning for ham. Det, der tæller, er at han er blevet medlem af den norske redaktørforening, hvor man også lider af komplekser fra den tid, hvor Danmark og Norge var i sammme rigsfællesskab. Det ved man, når man dagligt har læst norske aviser. Selv om Rustad er upopulær blandt kollleger, godter nogle af dem sig sikkert over. at han næsten dagligt i flere år har tæsket danskere verbalt.

      I modsætning til os har man i Norge fremelsket sine mange dialekter, og det har været med til at fjerne danskere og nordmænd fra hinanden. Min norske familie taler stadig et bokmål. der ligger tæt på dansk, men det giver børnene problemer i skolen, hvor det betragtes som
      forræderisk, at ungerne ikke taler dialekt, når de bor i provinsen. De har så tillagt sig lidt dialekt men er ikke gode til at skrive den og får derfor dårlige karakterer.

      Sproget har allerede i mere end hundrede år været årsag til voldsomme opgør i Norge, og det ligger uden for vores fantasi at forstå. hvor mange modbydeligheder, dette har været årsag til, fordi det er forbundet med nationale følelser.

      Hvis danskere tror, at deres artikler på document.dk læses af nordmænd, må jeg skuffe dem med, at det sandsynligvis er uhyre få om nogen i det hele taget. Dels fordi man ikke forstår det danske særligt godt, og det derfor er trættende, eller fordi man finder tonen tarvelig.

      Hvad danskere angår, kan de jo læse document.dk’s danske indlæg andre steder, og ingen gider at skrive kommentarer. Kurt Madsen, der også huserer her, er den eneste, jeg har set kommentere på document.dk.

     2. Niels Andersen

      https://da.wikipedia.org/wiki/Den_norske_sprogstrid

      Supplement til kommentar, der ligger til moderation.

 18. Michael Andersen

  Danmark skal bevares og forsvares

  Der er mange europæere der er påvirket af den tyske socialdemokrat Helmut Schmidt. Det er der gode grunde til. De her dage ville han formentlig tale om en identitetskrise. Han ville sige at der opstår alvorlige konflikter, når forskellige identiteter forsøger at løse store identitetsproblemer. En måde at komme videre på, efter 1. juni, er formentlig ved at se krisen gennem identitetspolitikken.

  Læren er også at cancel culturen og taksforces, kan ramme stater og borgere ligeså effektivt som en krigsmaskine og man behøver ikke at erklære krig for at være i krig. Fremtiden efter 1. juni kræver en ny forståelse af den Europæiske flygtninge og klima union. Det er nødvendigt fordi følgerne af krigen går over i langtidsvirkninger. Der vil opstå nye alliancer i Asien og der vil blive åbnet op for nye flygtningestrømme. De organisationer vi politisk styres af, vil søge et endnu tættere samarbejde med de organisationer der beskytter os militært.

  Der vil uvilkårligt blive skubbet til magtbalancen. Uanset skal danskerne igen finde en niche i den Europæiske flygtninge og klima union, der sikrer vores plads ved magten. Det skal bare ikke være sådan at man hejser det hvide flag og overgiver sig totalt. Danskerne fortjener bedre. Hvad angår afstemningen den 1. juni, så er erfaringerne med EU, at vi har fået rigeligt. Afskaffes forsvarsforbeholdet får vi ikke mindre EU, men mere. Vi har nok i NATO. Spred budskabet og stem nej.

  ”Det haver så nyligen regnet,
  det har stormet og pisket i vor lund.
  Frø af ugræs er føget over hegnet,
  åg på nakke og lås for vor mund.
  Årets løb har sin lov,
  der blev lyst i vor skov,
  ak, hvor kort, indtil alt er stormens rov”

  Det haver så nyligen regnet
  Hojskolesangbogen dot dk

 19. Michael Andersen

  Kære Niels Andersen,

  Måske er der noget jeg har misforstået? I teksten fremgår følgende:

  ” … jeg kommer heller ikke til at skrive mere her og udsætte mig selv for det sædvanlige umodne pjat om, at jeg er en anden, end jeg er”

  Ved en hurtig gennemgang, viser det sig at der kun er to indlæg fra ”Niels Andersen”. Så hvem er du egentlig? Der er mange indlæg fra en der kalder sig ”Tveskæg”. Der er interessante indlæg fra en der kalder sig MAGGA.

  Som chefen tidligere har skrevet er der ingen censur og der er plads til modspil. Så hvorfor så utilfreds?

  Venligst

  1. Niels Andersen

   Michael Andersen-

   Asger Amunds blog er et eksempel på, hvad der sker, når et kommentatorspor får lov at udarte, som en lille flok ønsker det. Den bliver ensidig og uinteressant for andre, fordi de samme mennesker gentager det samme hver dag og ikke tåler andres meninger.

   Hvis du var mere kløgtig, ville du havde regnet ud, at jeg tidligere har læst andre steder, og at det var det, jeg henviste til.

   Endvidere vil jeg ikke undlade at nævne, at kommentatorsporet retfærdiggør den danske ordbogs seneste definering af ordet borgerlig, som jeg på ingen måde kan acceptere. Jeg tog fejl, da jeg troede, at Asger Aamund har det på samme måde.

   Det var det hele, og nu kan du bare fortsætte, som du plejer, du har jo vældig god tid.

   1. Michael Andersen

    Kære Niels,

    Vi skal et sted hen sammen og vi behøver ikke at gentage ulykkerne eller fejlene. En blog giver værdi, når meninger baseres på argumenter og når argumenter udspringer af viden. Klogere bliver man når viden fører til følgeslutninger og konklusioner.

    Meninger har alle ret til at have, men hvis man ikke ved hvor meninger kommer fra eller hvad meninger kan føre til? Hvad er meninger så værd?

    Vi følges ad når meninger er baseret på argumenter, der udspringer af viden der tager os i en retning.

    Hvor skal vi, hvorfor og hvordan?

    Venligst

 20. De tre musketerer

  Espen Kehler 07.35

  Har du aldrig sat dig ind i hvordan Sverige er blevet ruineret
  og ødelagt af feminister og woke politiserende kvinder? Sverige
  er kommet så langt ud, at det nu er det farligste land i Europa
  at opholde sig i, bortset fra Ukraine. Tusinder og atter tusinder
  af svenskere er blevet overfaldet, knivstukket, skudt, kørt ned,
  voldtaget eller udsat for bomber, indbrud, hjemmerøverier,
  påsatte brande eller indbrud, gaderøverier og grov svindel.
  Som følge af feministers, pladderhumanisters, kommunisters
  og feltmadrassers undergravning af samfundet. At også
  feminiserede mænd har deltaget i forbrydelserne mod det
  svenske folk, ændrer ikke ved at de woke feminister har
  hovedskylden for Sveriges dybe fald og nedtur.

  Eller hvad med at se på hvad der er sket i Tyskland under Merkel,
  eller i USA under Nancy Pelosi og Kamala Harris og deres handske-
  dukke Biden. Og hvad med EUs Ursula, Ylva og Helena osv.

  Eller hvad med Pernille Skipper, Sofie Carsten, Eva Flyvholm, Jelved,
  Zenia, Pernille Weiss og de mange, mange andre politik-kvinder som
  vel dårligt kan beskyldes for at varetage eller forsvare nationens,
  folkehjemmets og det danske folks interesser.

  1. Espen Kehler

   Sverige har ikke haft kvindelig statsminister førend 2021. Og USA har aldrig haft en.

   Men indrømmet jeg er heller ikke ganske sikker på at det ville være bedre med kvindelige regeringschefer – men i betragtning af jordens forfald må alt prøves. Sådan som det køres nu, styrter vi direkte mod afgrunden.

   Jeg er dog født optimist og satser på det holder min tid ud…….sådan ti-tyve år…..i bedste fald…….

   1. Michael Andersen

    Kære Espen,

    Undskyld, men måske er der noget jeg har misforstået?

    Det virker som om at der er enighed om at der ikke findes køn.
    Hvordan kan man så pege på noget der ikke findes?

    ”I betragtning af jordens forfald må alt prøves”
    Hvis alt skal prøves, hvem betaler så prisen?

    Det virker som at kravet til kvalifikationer, der matcher jobbeskrivelsen forvirrer.
    Beskriv venligst, hvad der er en regeringschefs opgaver?

    Venligst

 21. De tre musketerer

  På en blog med ytringsfrihed for
  alle, vil der med sikkerhed optræde
  en del hyklere. Således var der en “borgerlig”
  som opfordrede til censur. Nu er der så en
  Niels Andersen som opfordrer til det samme.
  Han pakker sit censur-ønske ind i mange ord,
  han ønsker forsvarsforbeholdet afskaffet, og
  han mener at visse bloggeres skriverier er
  dårlig stil, er dårlige for moralen og medvirker
  til angst og krigshysteri. Der er dog ingen
  påvisning af konkrete eksempler på
  sætninger som er “forkerte”.

  Det som Niels Andersen ønsker sig, er vel at
  alle skriverier skal være “politisk korrekte”.
  Man kan gætte på at han kommer fra de
  radikale eller enhedslisten.

  Synspunkter om at “vaccinerne” er skadelige,
  eller om at Ukraine-krigen burde have været
  undgået, er det dem som Niels Andersen
  forvrænger til at være angstfremkaldende og
  krigshysteriske?
  —–
  ———
  PS: Selvom NA nok bliver sur, så er der grund
  til at se på artiklen om at “Ukraine har gravet
  sin egen grav” hos Document. Og hos Snaphanen
  er der barske nyheder.

 22. Michael Andersen

  Yderste venstre bliver bitch-slapped

  Yderste venstre i Danmark bliver bitch-slapped for nogle af deres synspunkter. Det minder om tidligere når Danmarks indvandrekritiske parti fik hug. Partiet fik dog ret, det viste valget i 2015. I Danmark er yderste venstres skarpeste ikke tabt bag en vogn.

  I Tyskland bliver en af de skarpeste politikere på yderste venstre også bitch-slapped. Die Linkes Sahra Wagenknecht deler nogle af argumenterne med yderste venstre i Danmark. Det er muligt at samarbejdspartierne er lunkne omkring yderste venstres argumenter, men nogle af dem bør der lyttes til.

  For tiden æder venstrefløjen deres egne. Yderste venstre kan tage et opgør. Sandhed eller konsekvens. Retter man ind eller tager man et opgør?

  Det valg får konsekvenser.

 23. Ursula Overgaard

  Jeg håber på et nej til ophævelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni.
  MEN – Vi kan altid lære – især af dyrene – at håbet er det sidste, der dør. Derfor ”håb det bedste, men vær forbered til det værste”. Thi hvor der intet håb er, der er livet gået i stå.

  Og husk: ”Når Gud lukker en dør, så åbner Han et vindue”.

 24. Ole Madsen

  Jeg håber inderligt, at du får ret i dine forudsigelser, Asger. Desværre er jeg pessimistisk anlagt, når realiteterne ikke giver grund til optimisme. Jeg tror, det bliver et ‘Nej’. Flertallet af befolkningen er ikke realister, tænk blot på klimahystaderne, multikulti-naivisterne, neomarxisterne, venligboerne, kattemødrene, osv osv.

 25. De syv små dværge

  Ole Madsen

  Et nej? Et nej til hvilket spørgsmål?

  Er enig med dig i at flertallet af vælgerne oftest lader sig styre
  af mediernes propaganda. Den “normale” vælger er hverken
  rationel, realistisk eller vidende. Derfor tyder meget også på
  at Danmark får samme skæbne som Sverige, landet hvis byer
  og kommuner er på vej mod økonomisk og kulturelt sammenbrud,
  og hvis befolkning lever under truslen om terror, borgerkrig,
  blodbade og udryddelse.

  Når danskerne bliver ved med at stemme på de samme partier,
  får de jo mere af det samme.

 26. De syv små dværge

  Det lader jo ikke til at
  der findes noget som kan vække danskerne.
  Man kan læse om den ene dansker efter den
  anden som dræbes af mordere, vanvidsbilister
  og terrorister. I København er snesevis af
  fodgængere og cyklister blevet dræbt af
  hensynsløse motorkørere. På Fyn står det
  heller ikke godt til. Alene i Brabrand og Viby
  i Århus er fire eller fem unge kvinder blevet
  kørt ihjel af bilister der er kørt over for rødt
  med over 100 km i timen.

  På Østerbro er tre eller fire pensionister
  blevet myrdet af en asylsøger som lod som
  om han var hjemmehjælper. Der har også
  været brutale hjemmerøvere som gennem-
  bankede folk.

  Og det er kun toppen af berigelsens isbjerg.
  Men danskerne er tilsyneladende døve og
  blinde, eller sanser kun Vild med dans, Luksus –
  fælden, Boligprogrammer og lignende under-
  holdning. Også bibliotekernes udlån viser at
  90% af danskerne kun går efter at blive
  underholdt. Og de samme 80-90% lader sig
  styre af MSM.

  Der er ikke meget håb om at dumskerne
  overlever deres egen dumhed eller
  uvidenhed.

 27. De syv små dværge

  Og så var der en dansk taxa-chauffør som blev
  myrdet og parteret af en afrikaner kaldet “Jaguar”.
  Og der var en ung dansk skønhedsdronning som
  blev gift med en pakistaner, som derefter spærrede
  hende inde og torturerede hende, indtil hun sad
  hjælpeløs i en rullestol. Til sidst, efter flere års
  rædsler, myrdede han hende på sadistisk vis.

  I London var der en gangsterbande som overfaldt
  små engelske piger. De engelske mænd reagerede
  ikke. Så kom banden til at overfalde et par indiske
  piger fra Sikher-miljøet. Sikherne gik i aktion og gav
  banden en sådan lærestreg, at dens overgreb på
  Sikh-piger stoppede fuldstændig.

  Er man svag, bliver man let udnyttet, mishandlet,
  terroriseret og myrdet.

 28. De syv små dværge

  Det hører med i billedet, at i flere
  lande er politikerne så afstumpede og forræderiske,
  at det på det nærmeste er forbudt at forsvare sig/ at
  kunne forsvare sig.

 29. Michael Andersen

  @ De syv små dværge

  Pudsigt, de observationer er også i min verden. Måske hænger det sådan her sammen:

  I middelalderen bad fyrsterne kirken om at holde folk hen i dumhed. Fyrsterne sørgede så selv for at holde folk hen i fattigdom.

  I vores moderne tider, sørger politikkere for at skoler og medier holder folk hen i dumhed. Politikkerne sørger så selv for at holde folk hen i fattigdom.
  Kigger man på det niveau der tidligere var for afgangseksaminer for gymnasier og folkeskoler, så styrkes den teori. Medierne behøves ingen kommentarer.

  Selvom det ikke er hele sandheden, er det måske den dybere sandhed om det tyske: ” Wissen ist Macht über die, die nichts wissen!”

  Venligst

 30. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

  God kommentar af MA.

  Pfizer og Moderna ønskede at deres bi-virknings rapporter
  blev holdt skjult i 75 år. En domstol tvang dem til at
  udlevere dokumenterne. Og det kan nu fastslås at de to
  foretagender havde meget at skjule. Se Hodjas og Snap –
  hanens afsløringer.

 31. Thomas Poulsen

  Jeg håber og beder til at du får ret kære Asger.

  Jo hurtigere krisen sluttes jo større chancer er der for et nej, thi vælgernes hukommelse er kort.

  God dag til alle her på bloggen.

 32. Knud Madsen

  Helt enig i dine tanker og forudsigelser. Måske ikke 100% mht udfaldet af afstemningen. Der er trods alt ufatteligt mange dumme mennesker og følelsesstyrede kvinder.

  1. Niels O

   Og møhammedaanere…

 33. p o m Petersen

  Hvis vi vil forhindre at vores land
  og folkehjem styrter ned i samme afgrund som
  Sverige, Venezuela, Libanon og Congo, er det
  nødvendigt at dem som foretrækker civilisation
  og folkestyre fremfor barbari, idioti og diktatur
  samarbejder. Men det gør de ikke i tilstrækkeligt
  omfang. Kun tre netaviser, Aamunds, Hodjas og
  Snaphanens er med fri debat og uden face-book
  tvang.

  Og hverken DF, NB eller G.I. gør noget nævneværdigt
  for at udbrede kendskabet til de frie netaviser, som
  vel kun 1-2% af danskerne læser lige så tit som de
  ser tv eller hører radio.

  Og så er der problemet med at nogle ellers fornuftige
  og dansksindede har svært ved at forliges. De bekæmper
  hinanden pga. småting eller smålighed. Som vi har set
  det hos DF. Nogle af disse stridigheder skyldes dog
  også at nogle af DFerne har afsløret sig selv som
  tosser eller hyklere. Som f.eks. DF-Tullesen som både
  sagde ja til Marokko-traktaten og er hoppet med på
  den hysteriske co2-vogn, plus at han sammen med Skårup
  har været med til at smide Messerschmidt under bussen.

  Dem som ønsker at der skal være en fremtid for Danmark,
  danskerne og deres børn, må til at tage sig sammen.

  Og hold så helt op med at stemme på de gamle partier.
  Det er dem som har bragt os frem til afgrundens kant.
  Det er dem som er i gang med afrikanisering og folkeudskiftning.

 34. Michael Andersen

  I Danmark er det Skrumpens år

  DHL skriver den 25. februar at køen for at losse i Californien er nede på 75 skibe. Der er dog et par detaljer. I Californien er der stadig Coronarestriktioner og udfordringer med losning. Kineserne er kommet godt ind i tigerens år og der er igen travlhed på markedet for søtransport til Europa og USA. Der er dog problemer og de forventes at vare året ud. Havnene lukkes lejlighedsvist ned og til varetransporten mangler der containere.

  ”Die Welt” skriver at der hamstres toiletpapir og spiseolie i Tyskland. Begge dele kommer i en eller anden form fra Rusland og Ukraine. Måske kan man sige, at en krise føles værre, hvis den også mærkes i hjemmets mindste rum.

  I Danmark er det året hvor krisen forstærkes af de forrige kriser. Detailhandlen og regeringen er blevet til eksperter i krisemanagement. Prisstigninger får detailhandlen til at lancere et nyt koncept. Det kan siges som ”Du betaler det du plejer, emballagen er den samme men indholdet er skrumpet”. På nydansk bliver det til ”shrinkflation”.

  Regeringen har også taget ”shrinkflation” til sig. Det føles sådan. På den kreative måde er regeringen blevet til en shrinkflation regering.
  Du betaler mere end du plejer, emballagen er tom og du får ikke panten retur.

  Venligst

 35. Hvor er vi på vej hen?

  Når vi nu er ved det med at indholdet skrumper eller priserne stiger,
  kan man undre sig over at folk gladeligt betaler op til 200% ekstra
  for varerne, for at kunne handle i Menu, Kvikly, Brugsen, Føtex og
  lignende butikker, hvor servicen er ringe, men priserne skyhøje.
  Og i de sidste par år er behandlingen af kunderne blevet endnu
  ringere. Min lokale Føtex butik er nu fuldstændig charmeforladt.
  Ikke så meget som en stol og et bord hvor man kan sætte sig og
  få en kop kaffe, mødes med andre eller skrive noget ned. Det drejer
  sig kun og udelukkende om at kunderne skal skynde sig at købe
  noget og derefter skruppe af. Det er det samme med Menu og
  Kvikly. For bare 2-3 år siden var der en bedre atmosfære, og
  butikkerne var ikke så kedsommelige som nu.

  Mængden af snyd er også tiltaget. Deres “tilbud” udebliver, eller
  kommer ind i så bittesmå partier at man går forgæves efter kl. 9
  eller 10. Også udvalget af varer indskrænkes. Man har f.eks. 45
  forskellige slags pålæg, men aldrig frugtsalat som er det sundeste.
  Eller smør uden salt koster det dobbelte af smør med salt. Og en
  hel røget makrel er snart ikke til at få mere. Og nu er Aldi begyndt
  at sælge kuglepenne/blækpenne hvor blækket er “meget giftigt”
  og hvor der advares mod hudskader, langvarige virkninger,
  øjenskader m.v. Søg omgående lægehjælp osv. (Bagsiden
  af emballagen)

 36. Peter Krogsten

  Jeg tror du har ret med hensyn til Ukraine og Rusland, men jeg er mere nervøs for folkeafstemningen. Coronaen har jo med al ønskelig tydelighed vist at den overvældende majoritet af danskerne hopper på hvad som helst.
  Du har dog glemt en ting. Når Putin er hængt ud som World Enemy No.1, vil den bundkorrupte Zelensky have fået Nobels Fredspris. Den kan han så smykke sig med sammen med Yassir Arafat, Al Gore, IPCC, EU(!), og Barack Hussein Obama der fik den få måneder inde i præsidentperioden, inden han havde udrettet noget som helst.
  Husk det her, sagt af Obamas Stabschef Rahm Emmanuel november 2008, midt under finanskrisen.
  ”You never want to let a serious crisis go to waste. And what I mean by that is an opportunity to do things that you think you could not do before.”

  Hans engelsk er elendigt, så her kommer det i min helt uautoriserede udgave.

  ”Man skal aldrig lade en god krise gå til spilde. Den åbner muligheder for at gennemføre ting, man ikke før troede var mulige.”

 37. Prins Valiant fra Thule

  En dyr dame

  Mette Mink bliver en meget, meget dyr dame for danskerne. Hun har
  soldet mange milliarder væk. Minkene var nok noget med 100 milliarder
  over et tiår. Corona-håndteringen og de falske “vacciner” løber op i
  mange milliarder. Den fortsatte indvandring koster astronomiske
  beløb. Smadringen af mange virksomheder ved brug af restriktioner
  kommer til at koste snesevis af milliarder. Planerne om den totalt
  vanvittige krig mod co2, i kombination med rød omstilling af land-
  bruget og erhvervslivet, vil føre til udgifter på over 1000 milliarder.
  Langt højere priser, flere afgifter, ringere velfærd, udhulet sundhed
  og indskrænket frihed og tryghed, er hvad vi har i vente..

  Fattigdom og dårlig livskvalitet vil komme ind i mange danske
  hjem, sammen med retsløshed og statslig overvågning og
  kontrol af privatlivet.

  Allerede i dag blander staten og systemet sig på nævenyttige,
  perverse og totalitære måder i folks familieliv og alle mulige ting som folk
  før i tiden havde frihed til selv at finde ud af. DDR-staten og
  “1984” staten er ikke så langt væk som mange tror.

  Og i middelklassen vil tusinder af danskere miste deres job pga.
  konkurrence fra udlændinge, robotter og digitale systemer m.m.

  Krigen i Ukraine og lukningen af store danske virksomheder i Rusland
  kommer også til at koste os mange milliarder i tabte skatteindtægter,
  og hvis vi er rigtig uheldige kan København blive bombet, efter at Mette
  har sørget for Biden-baser på dansk jord, plus at hun har fået sendt
  hundredvis af missiler til Ukraine.

  Det hjælper ikke at skifte til “borgerlige” partier, for alle de gamle
  partier er næsten ens. De går meget op i partiets trivsel, men er
  ligeglade med danskerne, og de er alle med på at udskifte os.
  I længden bliver det til terror og folkedrab.

  Enhedslisten og radikale er de værste af partierne, men selv
  uden dem vil landet blive kørt i sænk, hvis ikke nye, bedre
  og mere begavede politikere kommer til.

  Se “Ni af ti dødsfald var blandt de vaccinerede”

  1. Peter Krogsten

   Mette Frederiksen fråser ikke. Minkavlerne har ikke fået en krone, og vil nok heller aldrig få det. Fru Frederiksen udskyder finansieringen, regningen lægges i børneværelset, og nu forgriber hun sig også på pensionsopsparingerne. Det er WEF og specielt MMT, Modern Monetary Theory. Investeringer ‘finansieres’ med underskud. Medmindre man ophæver energiøerne og andre tåbeligheder, vil hun trække spor i dansk økonomi årtier ud i fremtiden.

 38. Prins Valiant fra Thule

  Rettelse: Læs hos Snaphanen om de mange dødsfald blandt “vaccinerede”
  Eller se: 264 gange så mange dødsfald……. i forhold til de normale og
  “gammeldags” influenza-vacciner.

 39. […] Det bedste der er sagt om den folkeafstemning, er skrevet af Henrik Gade Jensen. Asger Aamund spår et nej, lad os håbe […]

 40. Michael Andersen

  Macron mener at retten til fri abort bør indskrives i EU’s charter

  Macron fører valgkamp. I flere artikler i Le Monde, udtaler Macron sig om fremtiden. F.eks. at retten til fri abort bør indskrives i EU’s charter. Det skal fremgå tydeligt siger han. Det er bare sådan at det er medlemslandene der bestemmer det. Malta har forbud mod abort. Polen har et delvist forbud. Europas katolske biskopper protesterer. Mange ungarere er katolske. Macrons ideer peger i en retning.

  Jaroslaw Kaczynski siger det ligeud: Det 4 rige. Polakkerne ved hvad det handler om: ”Gleichschaltung und Gleichmacherei”

  1. Michael Andersen

   Forkert rubrik. Beklager

 41. Jytte Harkjaer

  Jeg er forundret over at se dig skrive sådan noget som dette: “russerne, som må opgive drømmen om Ukraine som en russisk lydstat og også mulige planer om yderligere militær ekspansion vestpå.”
  Det er jo som talt ud af munden på MSM verden over, som alle er ejet af samme monopoler. Jeg sendte dig et link for noget tid siden til “Monopoly” på Rumble, som viser ejerskab af alle de medier, der har samme ejer.
  Jeg går ind for at se en sag for begge sider og hvis du ikke har hørt Putin tales i går, så er den her:
  http://en.kremlin.ru/events/president/news/67996

 42. Michael Andersen

  @ Jytte Harkjaer

  Kære Jytte,

  Citatet burde være:
  “Når vi er fremme ved sommeren har vi en aftale, der sikrer russerne kontrol med Krim og Donbas og som indeholder et løfte om respekt for Ukraines suverænitet mod, at landet ikke vil søge optagelse i NATO. Det er en aftale, som vil gøre ondt på ukrainerne, men også på russerne, som må opgive drømmen om Ukraine som en russisk lydstat og også mulige planer om yderligere militær ekspansion vestpå.”

  Ellers bliver meningen taget ud af en sammenhæng og skaber en ny betydning. Det der reelt tales om er en prognose.

  Vi er flere der er interesserede i årsager, virkninger og konsekvenser. Der vil formentlig komme et tidspunkt hvor mere bliver undersøgt grundigere. Som med Irak, Libyen og Kosovo. Lad os se tiden an.

  Venligst

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *