DANSKE VIRKSOMHEDER TAGET SOM GIDSLER I UKRAINEKRIGEN

Der er mode i alt. Også i politik, og det er derfor, at der er diktaturer, den danske regering ønsker at fedte for og andre, den ønsker at straffe. Da Nazi-Tyskland besatte Danmark i 1940, blev besættelsesmagten mødt af en krybende og slesk dansk regering, der var villig til alt for at gøre sin nye herre og mester tilfreds.  Industrirådets ledelse var udpræget anglofil og modsatte sig enhver forbindelse med tyskerne. Regeringen ønskede derimod et omfattende og gnidningsløst samarbejde med værnemagten og truede danske virksomheder med afbrydelse af råvareleverancer og inddragelse af næringsbreve, hvis de ikke leverede til tyskerne. Regeringen organiserede endda de forhadte kapacitetsudvalg, der havde til opgave at presse danske virksomheder til maksimal kapacitetsudnyttelse for at sikre den størst mulige strøm af fødevarer, industriprodukter og byggematerialer til de tyske kunder. Danmark blev således Tysklands næststørste handelspartner (efter Italien) under hele besættelsen.

I årtierne efter blev erhvervslivet tvunget til at deltage i skiftende sanktioner mod udvalgte regimer. Det var Sydafrika, Irak, Chile og Burma, men de blodige diktaturer i Sovjetunionen, Kina, Iran og Saudi-Arabien blev friholdt for danske sanktioner uanset hvilke grusomheder, de præsterede.  Nu er den gal igen med Ukrainekrigen. Her oplever vi et hykleri og en dobbeltmoral af asiatisk vælde. Putins overfald på Ukraine har udløst en tordenbyge af sanktioner fra de vestlige lande omfattende finans, transport, beslaglæggelser og handel. Danske virksomheders engagementer i Rusland lægges for had i pressen og de sociale medier støttet af politikerne. Førende danske virksomheder har af frygt for den accelererende tilsvining i pressen kastet håndklædet i ringen og standser nu alle kommercielle aktiviteter i Rusland.

 Det gælder A.P. Møller, Jysk, B&O, LEGO og flere andre. Det er altså umoralsk at sælge varer til russiske forbrugere, der jo næppe kan lastes for Putins hensynsløse overfald på Ukraine. Derimod er det åbenbart etisk forsvarligt fortsat at købe ubegrænsede mængder af energi fra Rusland til tårnhøje priser, som finansierer hele felttoget mod Ukraine. Danmark har langtidskontrakter om energileverancer indtil 2030, som regeringen har tænkt sig at overholde. Tyskland får fortsat uden afbrydelser 50 procent af sit forbrug af naturgas fra Rusland, som opretholder alle leverancer af olie, kul og naturgas til EU uden konsekvenser af aktionen mod Ukraine.

USA har på præsident Bidens ordre reduceret så meget af sin energiproduktion, at man ikke mere er selvforsynende, men må importere 600 000 tønder olie om dagen fra Rusland til en pris på over 100 $ pr. tønde, altså en profit til Putin på 60 millioner $ hver evige eneste dag. Til trods for de pålagte finansielle restriktioner er der sjovt nok sikret russerne betalingskanaler i $ og EURO for leverancerne. Hertil kommer leverancer af russisk naturgas. Disse enorme energileverancer fra Rusland til EU og USA forbliver fuldstændig uantastet uanset, hvor mange ukrainske lig, der flyder i gaderne.

Man siger nok, at krigens første offer er sandheden. Men det næste offer er den sunde fornuft. Hvordan kan man lade amerikanske og europæiske skatteydere finansiere hele det blodige felttog mod Ukraine, og så på den anden side håne og kritisere danske virksomheder for at handle med deres russiske kunder? Skal russiske diabetespatienter fratages deres Novo-insulin? Skal Rockwool standse produktionen af energibesparende isoleringsmateriale til russiske hjem? Og må den russiske arbejder ikke mere nyde en fyraftenspilsner fra Carlsberg? Der må sættes en stopper for, at medier og politikere tager sagesløse danske virksomheder som gidsler som en del af deres hykleriske og virkningsløse sanktionspakker, som aldrig får Putin til at aflyse sit erobringstogt. Danske virksomheder skal ikke inddrages i politik. Erhvervslivet skal kunne handle med alle, overalt til alle tider.

Krigsførelse er ikke et kommercielt, men udelukkende et politisk ansvar.

65 Thoughts to “DANSKE VIRKSOMHEDER TAGET SOM GIDSLER I UKRAINEKRIGEN”

 1. tavsen

  “blev besættelsesmagten mødt af en krybende og slesk dansk regering”

  Også i dag findes der mange Chamberlains . Fred i vor tid, så jeg kan få størst udbytte af situationen. Se bare de mange afsløringer af skamløse høje lønninger i det offentlige på https://journalista.dk/

  “Men det næste offer er den sunde fornuft.”

  Den forsvandt med Glistrup, siden da har papirnisserne beriget sig selv hæmningsløst

  1. E. Frederiksen

   Enig
   “Se bare de mange afsløringer af skamløse høje lønninger i det offentlige på https://journalista.dk/
   Dobbeltmoralen længe leve.
   Se blot vores frygtelige regering.
   Alt er i sidste ende magt og penge, FØJ

  2. johnny marrero

   Enig

 2. Henrik Wegmann

  Hvad er det dog for et skuespil, vi er vidner til. Medierne, som agerer vestlige regeringers forlængede arm, for tæller os 24/7 at der er krig i Ukraine. Det er der ikke. Der er borgerkrig i et kaotisk, korrupt, udemokratisk og dybt spillet land. Rusland er trådt ind for at varetage sine – og de der boende russeres – interesser.

  Vi her i Vesten, som tidligere med patos yndede at kalde os selv “Verdenssamfundet, har intet at gøre i Ukraine. Intet. Hvorfor skal vi partout blande os i alverdens mærkværdige konflikter?

  Der er nok af problemer at for holde sig til på hjemme fronten.

  1. Jette

   Enig.
   Vi får død og ødelæggelse, proppet ned i halsen – døgnet rundt.
   Hvorfor er det nødvendigt, at køre propaganda/nyheder, på alle kanaler uafbrudt.
   Selv i underholdningsprogrammer skal vi mindes om krig, når studieværter finder det passende, at lufte deres holdninger i arbejdstiden.
   Der er sågar programmer der må udgå – fordi der hele tiden skal være dækning af krigen.
   De mennesker, som er blevet hunderædde under pandemien – bliver nu igen, skræmt fra vid og sans. Efter min mening, kan folk bedre stå imod kriser – hvis der også er afslappende/terapeutiske stunder ind i mellem.
   Alle venligboerne går desuden i selvsving, og der er nærmest ikke til at komme til for bare venlighed.
   Gid man kunne begrænse det lidt…..

 3. Jensen Danmark

  Der er vel ikke noget overraskende i MSMs behandling af krigen i Ukraine.

  Der er en sandhed og en mening og det er den vi har, lyder det endnu engang fra MSM.

  Vi så det med Trump og vi så det med Corona, der er en mening om tingene og gud nåde den, der taler imod.

  Vores MSM medier er præcist så ensrettede og ensrettende som vi beskylder Putins for at være.

  Også af den grund har jeg forlængst opsagt min tv-pakke

 4. Michael Andersen

  Arven

  Rygterne siger at det diskuteres, om det danske forsvarsforbehold skal til en folkeafstemning. Et ubetinget ja ved en afstemning betyder at vi overgiver os. Vi får dog lov til at beholde risici og udgifter. For et Danmark ude i fremtiden kan det ende med en flaghejsning på halv.

  Vi bør vi huske at vidtrækkende beslutninger bedst træffes med et køligt sind og underskrives med en rolig hånd. Hvis de store ville freden, så havde de givet os fredsplanen og ikke klimaplanen.
  For at stemme overbevisende, skal vi være sikre på hvordan Danmark bliver stillet. Fornuftige stemmer skal høres.

  Kommer det til en afstemning vil der blive smurt tykt på…

  1. Jette

   Ja det vil der, men de har det med at forregne sig alligevel….

 5. Tveskæg

  “Erhvervslivet skal kunne handle med alle, overalt til alle tider.”

  Har i øjeblikket tabt så meget på børsen, at jeg er holdt op med at følge kursernes dramatiske nedtur, men så dybt som til at mene, at handel skal være hævet over krige, vil jeg aldrig falde.

  Historisk set har handel altid været dybt infiltreret i politik og var ofte ikke til at skelne fra pirateri og afpresning, så at hævde, at handlen kam svæve uskyldsren over vandene, er langt ude.

  Der har altid været risici forbundet med handel, og er man liberal, er man for det meste også risikovillig. Ellers skulle man måske blive offentligt ansat og socialdemokrat eller SF’er.

  1. Michael Andersen

   ”Historisk set har handel altid været dybt infiltreret i politik og var ofte ikke til at skelne fra pirateri og afpresning, så at hævde, at handlen kan svæve uskyldsren over vandene, er langt ude”

   Det du giver udtryk for, minder om det du tidligere ville censurere. Det meget ensidige.
   Dit syn på censur medfører logisk set, at du skal censurere dig selv.

   Jeg driller dig, men det passer : -)

  2. tavsen

   Tveskæg “Har i øjeblikket tabt så meget på børsen, ”

   Det må betyde, du har solgt. Ellers har du jo intet tabt.

   Lige som når der er stor ståhej for boligejerne, der er teknisk insolvent. Det får først betydning, hvis boligen sælges.

   Så ingen medfølelse overhovedet. Hvis du vælger at deltage i kapitalismens lottospil, må du kende reglerne

 6. Skjoldungen

  Ethvert forsøg på at sætte sig ind i danske politikeres tænkemåde er dømt til at mislykkes. Det ender altid i absurd teater a la Dario Fo. Tag nu blot den pludselige krigsliderlighed hos Folketinget & Løgnepressen™: På den ene side begejstringen over at civile ukrainere får udleveret våben, på den anden forbudet mod at danske hjemmeværnsfolk opbevarer deres riffelbundstykker og ammunition derhjemme. Man har altså stor tillid til ukendte ukrainere, men ingen til danske frivillige.

  Hykleriet med fortsat gaskøb fra Rusland er så tommetykt, at forbudet med at private firmaer handler med Rusland næsten slår, at man nu vil tillade danskere at melde sig til ukrainsk militær – men skyldes måske, at man vil søge revanche? – Sidste gang gik det jo ikke så godt for de danskere, Folketinget sendte til Østfronten.

  1. Michael Andersen

   Det er altid sympatisk at støtte op om en god sag. I Ukraine er der træning i internationale relationer.
   Både pro-russiske og pro-ukrainske nationalister opererer med paramilitære grupper.
   Er der nogen der har et svar på hvad der sker, når rockere og bandemedlemmer kommer tilbage fra træning?
   Det sympatiske og gode kan der være tvivl om.

 7. Prins Valiant fra Thule

  Tveskæg synes selvfølgelig
  at det er fint at straffe virksomhederne
  for politikernes dumheder og udskejelser.
  Han er ligesom regeringen ligeglad med
  om velfærd og sundhed snart bliver skåret
  ned til sokkeholderne, fordi milliarder af
  kroner forsvinder fra statsbudgettet. I
  takt med at flere og flere erhvervsgrene
  nedlægges, i stil med minkbranchen. Og
  i takt med at milliarder af kroner spildes
  på meningsløse og vanvittige projekter,
  fra co2 bekæmpelse, falske vacciner og
  rød omstilling af landbruget…… til woke
  smadring af mænd, familier, normer og
  traditioner plus omdannelse af Danmark
  til en mellemting mellem Afrika og Sverige.

  Sidste nye er at krigen er ved at sprede
  sig. “Russian navy trapped in black sea”.
  Kan ses hos youtube.

  Oveni at det er ved komme til krig mellem
  Rusland og Tyrkiet, er Nato og USA begyndt
  at flyve krigsmateriel ind i Ukraine, til dels
  gennem russisk luftrum. Det kan risikere
  at udvikle sig til kampfly mod kampfly, og
  missiler mod missiler

 8. Prins Valiant fra Thule

  Ethvert forsøg på at sætte sig
  ind i vælgernes tænkemåder er også
  dømt til at mislykkes. De bliver ved
  med at stemme på de samme uduelige
  og livsfarlige politikere som allerede
  har tager røven på dem i årevis, og
  som allerede har slået tusinder af
  danskere ihjel på indirekte måder.
  Men ofrene er lige så døde som
  hvis måderne havde været direkte.
  Vælgerne ligger og skifter mellem
  de rødblå, de blårøde og de
  blodrøde, og lige lidt hjælper det.

  Danskerne er færdige. De forstår
  det ikke endnu. Men det kommer
  de til. Bare alt for sent.

 9. Prins Valiant fra Thule

  Rettelse: de samme uduelige
  og livsfarlige PARTIER som allerede har
  taget røven på dem i årevis.

 10. Prins Valiant fra Thule

  DR kalder sig selv for
  Danmarks radio. Men burde tage et mere
  ærligt navn i anvendelse. For DR er meget
  fjendtligt stemt overfor Danmark og danskerne.
  Hvis DR kaldte sig selv kommunisternes,
  islamisternes og de woke feministers løgne-
  fabrik, ville DR i det mindste have et navn der
  passede til indholdet.

  1. E. Frederiksen

   “For DR er meget
   fjendtligt stemt overfor Danmark og danskerne.”
   Enig, ser kun få programmer på DR, da løgn og
   omskrivelser vælter frem.

 11. De tre musketerer

  Den amerikanske berømthed Elon
  Musk har udtalt sig om woke-ism.
  Han siger at i sit inderste væsen er woke-ismen
  en splittende, ekskluderende og hadefuld
  bevægelse. Som grundlæggende er skabt
  for at give onde mennesker et alibi for at
  være onde og grusomme, under et dække
  eller skjold af falsk uskyld og godhed.

  Det er noget af det samme med metoo bevægelsen,
  kvindesags- og ligestillingsbevægelsen. Hvis man
  ser nærmere på hvad de står for, kan man hurtigt
  konstatere at det er bevægelser som fører sig frem
  med skøre, løgnagtige og hadefulde påstande, for
  at fremme egne egoistiske og kortsynede interesser.

  Også mange andre aktivistiske bevægelser fremtræder
  meget snæversynede og fanatiske, og de goder eller
  rettigheder til menneskeheden eller folket som disse
  sekter angiveligt kæmper for, vil i virkeligheden blive
  til stor skade for majoriteten af almindelige mennesker.

  Også DR er blevet til en sekt, en stat i staten, et fanatisk
  marxistisk propaganda-apparat som med rivende og
  ulogiske ordstrømme manipulerer lyttere og seere.

  I disse dage synes DR næsten at gå ind for en optrapning
  af krigen i Ukraine. Dækningen af krigen er ihvertfald
  meget eensidig og erhvervsfjendsk, selvom pengene til
  sundhed og velfærd m.m. skal tjenes før de kan gives
  ud.

  Og selv DR burde kunne forstå, at hvis USA og Nato
  prøver at håndhæve et flyveforbud over Ukraine, vil
  vi rykke meget tæt på atomkrig. DR har masser af
  kritiske og nedgørende kommentarer til Rusland og
  Putin, men ingen kritik af Valenskijs ublu krav om
  total krig med inddragelse af hele Europa til at blive
  een stor krigszone.

  Hvilken fornuft er der i at udsætte samtlige europæere
  for atomkrig for at Valenskij kan beholde sit job? Kan
  han ikke bare få noget førtidspension i Danmark eller
  USA? Eller giv ham en lokal radio station i Gyngemosen.

 12. Thomas Poulsen

  I vesten inkl. Danmark kommer krigen ganske belejligt.

  En skræmt befolkningen et en nem befolkning.

  Der skal samtidig dækkes over Corona og de mange vaccineskader.

  Meget snart kommer der en folkeafstemning om afskaffelse af forsvarsforbeholdet, krigen skal udnyttes til at få dette irriterende forbehold væk og det vil ske for russerne kommer.

 13. Bent A

  AFSKAFFES forsvarsforbeholdet
  vil det passe de radikale fint. De har aldrig gidet
  forsvare Danmark, men de vil gerne sende danske
  soldater til fjerne lande, hvor de kan dø eller blive
  lemlæstet til ingen verdens nytte. Forbeholdet
  beskytter imod at EU kan dirigere rundt med det
  danske forsvar, efter hvad Ursula og Ylva, Helena,
  Vestager og lignende tilfældigvis finder for godt.

  1. En borgerlig

   Det er imponerende at du kan holde rede i alle dine aliasser. 🙂
   Ligeledes er det forunderligt at du får lov til at hærge, for din skrivestil er så nem gennemskuelig.
   Spændende at følge hvornår du bliver stoppet også her. 😊

   1. Træt

    Hvorfor skulle Bent A ikke have love at skrive her? Han er ikke perfid som Notarius Umulius, der for tiden kalder sig Tveskæg, og hvis eneste formål med at kommentere her, på Snaphanen og på Uriasposten, når han da ikke efter alt for lang snor endelig bliver blokeret, er at kaste grus i maskineriet.

    Umulius skulle i overført betydning trækkes om bag laden og skydes.

 14. Charles Nielsen

  Kære Asger Aamund
  Du Skriver”” Da Nazi-tyskland besatte Danmark i 1940, blev besættelsesmagten mødt af en krybende og slesk dansk regering, der var villig til alt for at gøre sine nye herre og mester tilfreds.””
  Det har du helt ret i, Men ny til daw´s er det Muslimerne der er besættelsesmagten. Nok om de “hunde”
  Jeg har en PDF fil det ikke kan indsættes sådanne steder som det her og på din blog, Den er særseles anvendelig og lærerigt på WW2 området:
  Jeg sender dig lige en lille idskrift af PAFén:
  Titat:
  båndlagte arkiver i Rigsarkivet…
  Den Radikale Udenrigsminister Peter Rochegune Munch og Elna Elisabeth Sarau,
  hvis søn Ebbe Helge. Munch, var pædofil.
  —————————————
  “Overlærer Petersen” solgte Danmark den 17. marts 1940…
  Danmark blev besat den 9. April 1940 af tyskerne efter en aftale i Rostock den 17. Marts 1940, en
  aftale ingen dansk politiker siden da har villet indrømme, på trods af meget omfattende dokumentation
  Her foregik det…. Maskeradeballet.!
  Af Ole Hans Jensen Redaktør/Forfatter til bogen: “Maskerne Falder”
  Peter Munch, den RADIKALE danske udenrigsminister i Staunings regering må have virket nervøs, da
  han den 17. Marts 1940 sad i den langt fra komfortable tyske Fieseler-Storch maskine, der havde lagt
  kursen an mod Rostock efter starten i Kastrup Lufthavn.
  Fik et tysk rejsepas udstedt af tyskerne.
  P. Munch, der havde fået udstedt et “rejsepas” lydende på navnet “Overlærer Petersen” af den
  tyske gesandt, friherre Cecil von Renthe-Fink i den tyske delegation i København, sad uden tvivl og
  tænkte med spænding på, hvordan det skulle gå med forhandlingerne med Heinrich Himmler.
  Dr. Peter Munch vidste hvad formålet var.
  Denne havde bedt ham komme til Rostock, fordi han havde noget vigtigt at fortælle ham. Peter Munch
  vidste nok, hvad det vigtige var – nemlig at hans eneste barn journalist Ebbe Helge Munch f.11 Dec
  1904 på Frederiksberg). Var blevet anholdt i Hamburgs “glædeskvarter” Sankt Pauli under en razzia på et pædofilt mødested.
  Udenrigsministeren og hans kone Elna, der havde bukserne PÅ i det Munch’ske hjem, havde i længere tid haft problemer med sønnen Ebbe, der var “pædofil” – da han ikke kunne holde fingrene fra små drenge.
  Citat slut
  Det er Masser at se på.
  Men ang PDf´en kræver det at du skriver til mig, så jeg ved hvor det skal sendes hen. Min Mailadress Kender Du.
  Jeg venter på et responce fra dig. ☺
  Vh
  Charles Nielsen

  1. Tveskæg

   https://danmarkshistorien.dk/vis/materiale/myte-moedet-i-rostock-aftalt-spil-bag-den-9-april-1940/

   Som skrevet står på danmarkshistorien.dk, Rostockmyten har fået nyt liv på internettet, hvor sladderen går blandt idioterne, der aldrig kan få nok.

   Charles Nielsen har ikke forstået, at den slags ikke interesserer Asger Aamund, der som repræsent for erhvervslivet mener at kunne melde sig helt ud af krige.

   1. Charles Nielsen

    Nej det er muligt. Men hvor skulle jeg dog vide det fra, Hr Tveskæg.
    AAAH
    Det er ikke bare lige Myte, der er også beviser, bl.a. Lufthavnerullen i Kastrup den fømøse dag, d: 17 Marts 1940.
    “”Dr. Munchs møde var et “humanitært anliggende. “” Ja det skal jeg love for.!
    Der er mange der gerne vil glemme, Men så er det jo demed, at Historien gentager sig.
    Det er KUN idioter der ikke lærer af Historien. !

    1. Træt

     Du skal huske, Charles, at Notarius Umulius, der for tiden kalder sig Tveskæg, hævder at have diplom på at han er uddannet journalystløgner fra journalystløgnerhøjskolen.

     Derfor tror han selvfølgelig på de løgne, som hans kollegaer har skrevet.

 15. Per Ullidt,

  Blot for en ordens skyld: 600.000 tønder pr. dag til 100 $ pr. tønde, bliver 60 millioner $ pr. dag, ikke 600 millioner

  1. Du har ret. Jeg indsender en ansøgning om at få mine skolepenge tilbage.

   1. Mine oplysninger om amerikansk import af LNG stammer fra STATISTA, som ellers er en pålidelig kilde, men jeg kan godt se, at andre kilder anfører, at USA ikke importerer LNG fra Rusland, men kun olie. For god ordens skyld har jeg korrigeret indlægget.

    1. I skyndingen er mit indlæg forsvundet. Uden det giver dit svar ikke den store mening.

     “andre kilder” er EIA. Den eneste autoritative kilde.
     Tak for korrektionen af din artikel.

     I øvrigt er USA netto eksportør af naturgas.

     https://www.eia.gov/dnav/ng/hist/n9180us1m.htm

 16. Bent A

  Men 60 mil. dollars pr. dag er noget med 300 millioner kr., trods alt
  også en slags penge. Medregnet hvad Rusland sælger til Kina og Indien
  osv. af både gas, olie og metaller mv. er vi nok omkring de 600 millioner
  dollars pr. dag.

  Men ellers kan Rusland vel trykke deres egne dollar-sedler ligesom
  Nordkorea.

 17. S. Hansen

  Enhver er sig selv nærmest. Jeg har stor forståelse for de mange, som pga. krigen i Ukraine og sanktionerne mod Rusland lider store økonomiske tab. Det må være ganske forfærdeligt.

  Jeg spekulerer bare på, om Putin, hvis han fik Ukraine let, ville standse der. Det tror nogle, heriblandt vel bl.a. Asger Aamund. “Peace in our time” sagde Chamberlain, mens man lod Hitler lave flere nemme erobringer. Det kom man som bekendt til at fortryde bitterligt, og 40 millioner mennesker blev slået ihjel.

  Med den brutalitet, som Putin og russerne viser i Ukraine, føler jeg mig ikke så sikker på, at vi kan stole på ham. Alle de løgne, han fyrede af op til invasionen, viser det med al ønskelig tydelighed.

  Så tilbage til spørgsmålet om Putin stopper med Ukraine, hvis han vinder let. Det må blive et spørgsmål om tro, for ingen af os kender svaret. Men hvis han ikke gør, og Vesten med NATO er svag, kan det få helt uoverskuelige konsekvenser for os. Meget, meget værre end økonomisk tab på aktier.

  Som en journalist på TV2 skrev for nylig, har Putin gjort det, som ingen anden er lykkedes med, nemlig at samle Vesten. Fra at vi har bekriget hinanden i årevis om kønsforvirring, wokeness og klimahysteri i almindelighed, har vi nu pludselig fundet ud af, at store kræfter udenfor Vesten hader os alle sammen og gerne så os udslettet. Det får de interne stridigheder i Vesten til at se en smule ligegyldige ud.

  Personligt glæder jeg mig over, at der på et splitsekund at et stort flertal for store markante stigninger til forsvarsudgifterne. Tyskland vil bruge 100 milliarder euro på forsvaret og sætte klimahysteriet på pause.

  Jeg glæder mig også over, at et stort flertal ønsker at give ukrainerne særstatus på flygtningeområdet, og at vi dermed åbent erkender, at vi hellere vil have dem som flygtninge end dem fra Mellemøsten og Afrika.

  Som jeg ser det, at gamle vestlige konservative værdier pludselig kommet i høj kurs. Og det er godt.

  Et stærkt og kampberedt NATO er efter min mening det eneste, der kan afholde Putin fra at gå længere mod vest. Og at krigen i Ukraine er og bliver meget mere vanskelig, end han havde forudset, kan forhåbentlig også virke afskrækkende på ham for at gå videre med nye erobringer.

  Skakspillet mellem Vesten og NATO på den ene side, og Putin på den anden side er gået i gang. Om Kina nu føler sig fristet til at invadere Taiwan, afhænger meget af, hvor let Putin får Ukraine. Og skulle Kina få blod på tanden mht. Taiwan, kan dette bliver til 3. verdenskrig meget hurtigt.

  Både Demokraterne og Republikanerne i USA taler for at væbne Ukraine til tænderne og ovenikøbet, at NATO skal håndhæve en No Flight Zone i Ukraine. Det sidste kommer forhåbentlig ikke til at ske, for så er der total krig mellem Rusland og NATO med risiko for brug af atomvåben.

  Det er synd for alle dem, der mister penge pga. af det her. Men det er også synd for dem, der bliver slagtet i Ukraine. Og det vil også være synd for dem, der bliver slagtet, hvis Putin går længere mod vest.

  Skakspillet er gået i gang.

  1. Michael Andersen

   FE 1967 – 2017
   I forbindelse med FE og deres 50 års jubilæum skriver de bl.a. om Rusland. Deres skrivelse ligger åbent på nettet. Ved at læse hele skrivelsen bliver man nuanceret. Her er nogle udpluk:

   (Siderne 29 og 30) Murens fald, borgerkrigen i Jugoslavien, transitionsprocessen i Øst- og Centraleuropa. Politikerne frygtede, at der ville opstå nye konflikter, når forskellige folk krævede nye grænsedragninger, og mareridtet var, at de mange atomvåben, som var placeret på baser i det tidligere Sovjetunionen, skulle blive spredt til andre lande eller falde i hænderne på terrorgrupper.

   Udvidelse af NATO og EU lagde kimen til nye konflikter
   De vestlige politikere reagerede på frygten ved at udvide NATO og EU for at give de tidligere socialistiske og nu selvstændige lande et incitament til forandring og reformer. Udvidelserne lagde dog samtidig kimen til nye konflikter, for det lykkedes ikke at finde en formel, som på den ene side integrerede store dele af det tidligere socialistiske imperium i EU og NATO, og på den anden side gav Rusland en tilstrækkelig anerkendelse af dets selverklærede sikkerhedsinteresser.

   (Side 83) I dag udgør Rusland med FE’s ord ”en betydelig sikkerhedspolitisk udfordring for Vesten og Danmark”, og selv om stormagten ”ikke vil risikere en direkte militær konfrontation med NATO, vil der fortsat være risiko for fejlopfattelser og misforståelser”: ”Det skyldes ikke mindst Ruslands mistro til NATO og den russiske risikovillighed.

   (Siderne 92 og 93) I slutningen af 00’erne, navnlig efter invasionen af Georgien i 2008, blev det dog klart, at Rusland under præsident Vladimir Putin var slået ind på en mere konfrontatorisk kurs over for lande, som tidligere havde været en del af Sovjetunionen. Denne linje blev efterhånden også fulgt op med en stadig mere fjendtlig retorik over for landene i EU og NATO. Desuden satte Rusland på grund af høje indtægter fra eksport af olie og gas gang i en omfattende militær modernisering.

   https://koldkrig-online.dk/wp-content/uploads/FE-50-aar-jubilaeumsskrift.pdf

 18. Privatdetektiven

  Der er den forskel på Putin og Hitler, at den sidste var skingrende skør
  og stræbte efter verdensherredømmet. Og han var ligeglad med hvor mange
  unge tyskere der skulle ofre livet for at Tyskland, sammen med japanerne,
  kunne komme til at dominere Verden. Og Hitler ønskede at myrde jøderne,
  polakkerne og russerne. Selvom de aldrig havde gjort ham noget. Otte
  millioner fredelige og uskyldige borgere omkom i nazisternes KZ-lejre.

  Putin har optrådt temmelig rationelt indtil nu. Og hvis man læser hans tale
  som den er gengivet i Information, lyder han ikke som en hysterisk og
  kolerisk nar, i modsætning til Hitler.

  At store kræfter udenfor Vesten hader os og ønsker at udslette os, er måske
  rigtigt, men er der ikke også indre fjender der er lige så forrykte og farlige?
  Hvad med de kræfter som især Snaphanen fortæller om. Klaus Schwab,
  Soros, Fauci, WHO, FN, WEF og EU.

  At gå i krig mod Ukraine er een ting, men at gå i krig mod resten af Europa er
  en helt anden ting. Det som er hovedmålet for Putin ser indtil nu ud til at
  være at hindre en Nato omklamring af Rusland.

  Verden er fuld af tosser og forbrydere og hjernevaskede tåber. 80% af enhver
  befolkning tænker ikke selv, men lader deres tanker og meninger styre af
  mediernes propaganda. De mener altid det samme som radio, tv og aviser.
  At de er ofre for fortielse, løgn og bedrag langt hen ad vejen, forstår de ikke.
  Se hvor nemt det har været at narre flertallet med co2-, racisme-, metoo
  og corona-vrøvl m.m. Hvis folk selv undersøgte sagerne, ville de være
  vanskelige at bedrage, men de fleste hopper på hvadsomhelst. Co2 våset
  burde være nemt at gennemskue, men se hvor mange politikere, blad –
  smørere og vælgere der har slugt våset råt.

  Hvis Vesten og Nato blander sig udenom, vil det nok være det bedste.
  Det vil føre til et regimeskifte i Ukraine, og hvad så? Hvis Democrats og Biden
  gerne løber risikoen for en atomkrig, vil det blot vise hvor gale og ekstremistiske
  de er. At sende Nato fly ind for at nedskyde Russiske fly er den ret sikre vej
  til 3. verdenskrig.

  En atomkrig vil betyde udslettelse af Europa og nok også USA. Raketter med
  brintbomber der bevæger sig med 10-20.000 km i timen, er svære at stoppe.
  At løbe risiko for en sådan krig, for at holde Valensky ved magten, er idioti.

  Verdens største problem pt. er at indoktrinerede tåber vælger idioter og
  gangstere til at styre deres lande.

  1. Elizabeth

   ‘holde Valensky ved magten’ ?

  2. S. Hansen

   Mht. Ukraine ligger du ret tæt på Danmarks Kommunistiske Parti.

   En stor del af Republikanerne i USA ser på dette på samme måde, som jeg gør.

  3. Michael Andersen

   Skarpt!

   Ser man krigshistorisk på hvordan retorik opbygges og støttes af narrativer, så virker det til at der er en endelig fase.

   Der er meget der tyder på at dehumanisering og dæmonisering er forløberen for et afgørende slag.

   Der er således alvorlig grund til bekymring hvis det der bekæmpes, ikke længere er mennesker men djævle og det der er værre.

  4. E. Frederiksen

   Privatdetektiven
   Super indlæg, mange sandheder.
   Dette:
   “Hvad med de kræfter som især Snaphanen fortæller om. Klaus Schwab,
   Soros, Fauci, WHO, FN, WEF og EU.”
   er jeg også enig i, men for få læser desværre herom.

 19. Espen Kehler

  Stop krigen nu…..

  Den kinesiske krigsgeneral Sun Tzu sa, man skal altid give sin fjende en gylden bro at flygte over.

  Måske ville det være det klogeste i den nuværende situation, at give Putin de indrømmelser han kræver og samtidig aftale, at her stopper det.

  Dvs. anerkende Ukraine er russisk interessesfære, ingen NATO eller EU medlemskab og aftaler med Rusland om at samarbejde og ikke modarbejde hinanden.

  Det er jo egentligt absurd, at vi kæmper mod Rusland, når evt. farer kommer helt andre steder fra.

  Putins tid er alligevel ved at rinde ud….tålmodighed er krigens vigtigste våben – også citat fra general Sun Tzu.

  “Hvis man er tålmodig nok, er det kun et spørgsmål om tid, førend man ser sine fjenders liv flyde nedad floden”.

  Vil det få Vesten til at se svag ud? Eller er det udtryk for den kloge beslutning, som andre kunne lære af?

 20. Michael Andersen

  Her er tre nyheder som fortjener omtale.

  Det kan blive dyrt for Exxon og BP.
  Det tyder på at det bliver dyrt for Exxon og BP at forlade det russiske marked. Det er svært at finde købere til værdipapirer udenfor Rusland. For Exxon og BP kan det ende med at de bliver nødt til at give deres andel af Rosneft til Rosneft (Det statsejede energiselskab). Sanktionspolitikken har gjort betaling for overdragelse af aktiver ulovlig. Rusland har gjort handel med udenlandske børsnoterede aktier ulovlig. De to virksomheder står formentlig til et tab på milliarder af dollars.

  Der er nogen der undrer sig.
  Fordi Italiens premierminister Mario Draghi var i stand til at få undtaget luksusvareproducenter (Armani, Prada oa.) fra sanktioner. Den belgiske regering har angiveligt også haft succes med at undtage diamantindustrien for sanktioner.

  USA’s atomaftale-forhandlinger med Iran er snart slut.
  Repræsentanternes Hus’ mindretalsleder, Kevin McCarthy (R-CA), siger, at han mener, at Biden-administrationen forsøger at “bringe iransk olie tilbage” i forhandlingerne om Iran-aftalen. Det vurderes at Iran har en fordel i forhandlingerne, pga. den høje oliepris på over 110 USD pr tønde.

  Sanktionspolitikkens ”quid pro quo”.
  For særligt udvalgte afregnes tab eller gevinst formentlig ved en senere lejlighed. EU’s indrømmelser er aldrig gratis og USA har altid noget i baghånden. Iran har et formål med oliepengene. Det forventes at Præsident Biden godkender studehandlen med Iran. Pilen peger nu i retning af den næste konflikt med energi i mellemregningerne.

  Til slut et energisk ”guldkorn” fra Habeck, Tysklands grønne Økonomiminister:

  ”Forbrugerne bør spare energi, så skader det Putin en lille smule”

  Ps. EU, Italien og Belgien er svær at bekræfte, men EU’s politik er uransagelig. (Dario Fo’sk er et godt udtryk, tak)

  Carney: Russia Got Canceled and China Got the Benefit, Breitbart 2 Mar 2022
  Feeble EU Squabbles over Whether to Include Designer Handbags, Diamond Trade In Sanctions, Breitbart 25 Feb 2022
  Joe Biden Readies Plan to Revive Nuclear Deal with Iran as Oil Spikes, Breitbart 4 Mar 2022
  McCarthy: Biden’s Working with Russia ‘To Bring Iranian Oil Back in’ with Iran Deal , Breitbart 4 Mar 2022

 21. Aamund skrev:
  “USA har på præsident Bidens ordre reduceret så meget af sin energiproduktion, at man ikke mere er selvforsynende, men må importere 600 000 tønder olie om dagen fra Rusland til en pris på over 100 $ pr. tønde,”

  Biden har IKKE reduceret USA’s olieproduktion. Og USA har IKKE været selvforsynende i mange, mange år. Heller ikke under Trump.

  Det Biden (som ikke er min kop te) gjorde, var at forbyde den planlagte Keystone XL rørledning, som skulle føre olie fra Canada til USA.

  Biden kunne forbyde rørledningen, fordi den krydsede USA’s landegrænse og dermed var et federalt anliggende.

  Tilladelse til udvinding af olie i den ene eller anden form gives af de enkelte delstater og er ikke Bidens anliggende.

  USA’s olieproduktion har groft set været stigende under Biden:

  https://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=MCRFPUS1&f=M

  Faktuelt var der et midlertidigt lavpunkt (et dyk) under Trump i maj 2020.

  Pt. udgør importen af olie ca. 42 % af USA’s olieforbrug. USA’s import af olie fra Rusland udgør mindre end 5 % af af den samlede olieimport og KUN ca. 2 % USA’s forbrug af olie.

  Dermed er importen olie fra Rusland reelt betydningsløs!

  USA er med afstand verdens største olieproducent, med en produktion der er ca. 60 % større end Ruslands!

  https://www.eia.gov/tools/faqs/faq.php?id=709&t=6

  Sådan bare for at sætte det hele lidt i perspektiv!

  1. Når Keystone XL rørledningen er et føderalt anliggende, er det fordi den krydser flere delstater i USA ikke, fordi den krydser landegrænsen til Canada. Udenrigsminister Blinken udtalte i forbindelse med sanktionerne mod Rusland, at sanktionerne skulle ramme Putin, men friholde den amerikanske forbruger. Derfor er olieimporten fra Rusland undtaget. Men hermed siger Blinken også, at et stop for olieimporten ville betyde yderligere fordyring af energipriserne, der på grund af Bidens chikane mod udvinding af skifergas og åbning af nye olie- og gasfelter er steget med raketfart, siden Biden kom til. Samtidig har Bidens brutale ‘grønne’ omstilling til el fra kul og olie skabt et kæmpe forsyningshul, der har ramt den almindelige amerikaners behov for opvarmning og benzin. Når Trump kunne afslutte Abraham-fredstraktaten var det netop, fordi USA var blevet selvforsynende med energi og var frigjort for energiafhængighed af den arabiske verden.

   1. Henrik Wegmann

    Der er mange måder at måder at sabotere energiforsyningen på. Biden har valgt en af de mest dramatiske. Han har med henvisning til den grønne omstilling valgt at lægge olie- og gasindustrien for had i en grad, så den nødvendige kapitaltilførsel er blevet problematisk. På kort sigt har tvivl om fremtidig forsyningssikkerhed allerede givet hastigt stigende priser på et i forvejen følsomt og volativt marked. På længere sigt vil det rent faktisk give svigt i forsyningssikkerhed i en grad, så prisstigninger ikke længere vil være det største problem.

    Det er dybt uansvarligt og det stik modsatte af, hvad Trump gjorde.

 22. Bent A

  Det eneste rigtige er at stoppe krigen hurtigst muligt. Det vil
  nok ærgre rødfascisterne i DR, TV2, Pølletiken og FT, men at
  lade den fortsætte, er meget risikabelt. Så Esben Kehler har
  ret i at det vil være det klogeste.

  Det vil også være det bedste for befolkningen i Ukraine. At Joe
  Biden og Nancy Pelosi er villige til at kæmpe til sidste ukrainer,
  ændrer ikke ved at hvis krigen optrappes, kan det blive til stor
  skade for millioner af mennesker, og bringe verdensfreden i
  fare. En krig der fortsættes, kan løbe ud af kontrol. Det er
  jo ikke alle politikere og magthavere som træffer kloge og
  samvittighedsfulde beslutninger.

  Krigen er allerede optrappet i flere omgange, og den vil koste
  mange flere liv hvis der pumpes missiler, fly, tanks, kanoner
  og tropper ind i Ukraine. Vil man det bedste for de mange
  mennesker i landet, stopper man krigen. Det er ingen katastrofe
  hvis der sker et regeringsskifte, men udvidet krig mod russerne
  kan blive en kæmpekatastrofe for Ukraine og måske også resten
  af Europa.

  DRs krigsophidsere og propagandister bør ingen tro på. Hodja
  og Aamund er tættere på sandheden.

  Iøvrigt vil russerne snart være på tilbagetog, man skal bare have
  lidt tålmodighed. Så snart de opdager at vores store strateg og
  militæranalytiker Jacob Sprællemand har planer om at få
  omdøbt gaden ved den russiske ambassade til Ukrainegade,
  vil russerne flygte hjem til Rusland alt hvad remme og
  tøj kan holde.

 23. Hvor er vi på vej hen?

  VERDENS FARLIGSTE MAND OG SEKTLEDER?

  Der er nu noget om “Verdens farligste mand” Klaus Schwab og hans
  medsammensvorne, at se hos Hodja. En af hans “intellektuelle” mener
  at være klogere end Gud, naturen, universet og den samlede menneske-
  hed og alverdens genier, hvorfor han mener at han selv, Klaus og deres
  nærmeste alte kammeraden og fascist-/kommunist venner har ret og
  pligt til at reformere menneskeheden ved at lave kemiske, digitale og
  elektroniske indgreb i alle mennesker og i hver enkelt borgers legeme
  og hjerne samt privatliv, familieliv, økonomi og dagligliv.

  Fremover må vi intet eje, end ikke vores egne legemer og organer eller
  DNA’et i vores celler, for alt skal tilhøre staten. Vi må ikke eje vores egen
  bolig, bil eller noget andet, end ikke en tandbørste, men vi vil blive meget
  lykkelige, lover denne forsamling eller sekt af teknokrater, farmakologer,
  forskere, specialister, politikere, “intellektuelle” og selvudråbte genier
  og verdensfrelsere.

  Skynd jer at se satiren om Klaus, Davos og WEF hos Hodja. Inden de
  evt. slettes af censuren. Og læs Paul Johnsons bog “De intellektuelle”.

  ————

  Man kan godt få en mistanke om at Henrik Pedersen mest deltager her
  for at betvivle Aamunds artikler. Sidst betegnede HP en artikel som det
  rene vås. Det var en ret fræk påstand. Også i dag korrekser HP Aamunds
  oplysninger, omend mindre uhøfligt end sidst. Men HPs påstande om at
  importen af russisk olie er betydningsløs, og den om at Biden ikke har
  reduceret USAs olieproduktion, er meget tvivlsomme. Biden har helt
  klart skabt en unødvendig energi-krise og inflation.

 24. Hvor er vi på vej hen?

  Man kan godt føle sig afmægtig i forhold til de mange
  afstumpede bøfler, hundehoveder og woke aktivister der
  fylder partierne, klikerne og medierne, men måske bogen
  “De magtesløses magt” være til opmuntring for nogle.
  Den er skrevet af en mand som startede som politisk
  fange og endte som præsident i Tjekkoslovakiet.

 25. Hvor er vi på vej hen?

  GRAVITAS
  spørger nu om Nato har medskyld i krigen i Ukraine.
  Sagen har to sider, mener Gravitas. Se selv videoen.

 26. Michael Andersen

  @ Henrik Pedersen

  Måske er der noget jeg har misforstået? Men det virker som om USA var selvforsynende i 2020. Det er i alt fald i 2020 at forbrug (blå) skærer produktion (brun) i EIAs grafiske fremstilling (Første tabel, næsten øverst)

  https://www.eia.gov/energyexplained/oil-and-petroleum-products/imports-and-exports.php

  Venligst

  Tabel: U.S. petroleum consumption, production, imports, exports and net imports, 1950 – 2020.
  The United States became a net annual petroleum exporter in 2020

  1. Du har ikke misforstået noget, så jeg takker for korrektionen. Jeg har formentlig rodet rundt i “crude oil” og “petroleum”.

 27. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

  Der er også grimme og rystende
  nyheder om “vaccinerne” og test-prøverne. Alt tyder på at
  regeringen har kludret helt vildt i det med det hele fra a til å,
  når det gælder håndteringen og beskyttelsen af folkesundheden.
  For det første har regeringen og alle de gamle partier godtaget
  “vacciner” der ikke var vacciner. De var haste-fremstillede, haste-
  godkendte kemikalier og Pfizer og Moderna osv. fralagde sig
  ETHVERT ansvar.

  Det fandt FT helt OK. Nu har det vist sig at “vaccinerne” ikke bare
  er værdiløse, men nærmest skadelige. Testprøvernes fejlprocent
  var/er op til 97,5%, aflivningen af 17 millioner mink var helt
  unødvendig, vaccinationen af småbørn en skandale, bøderne
  på 2500 kr. for at sidde på en bænk i fri luft var uden mening,
  indsættelsen af militær og politi mod minkavlerne var uden
  lovhjemmel og i strid med grundloven, smadringen af hundredvis
  af erhvervsdrivendes økonomi endnu et fejlgreb, og massevis
  af milliarder af kroner er blevet smidt ud af vinduet. Det er både
  Hodja og Snaphanen der har bragt de mange afsløringer. Se
  specielt Soltau om otte corona-løgne, Hodja for ca. 3 uger siden.

  Regeringen troede ikke på sine egne smittetal. For netop da de
  satte rekorder, ophævede man restriktionerne.

  1. E. Frederiksen

   Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

   Jeg vil lige tillade mig at henvise til
   newspeek.info
   hvor også en masse af ovennævnte er fortalt igennem de 2 år.

 28. Wiens redning skete 1683

  Hvor er det dog dygtige politikere vi har i det her land.
  Allerede om 12-18 år regner de med at have genoprettet
  det danske forsvar, så det fra at være et fugleskræmsel
  eller en tivoligarde, kan blive til et forsvar der kan afskrække
  Rusland eller andre fjender fra at angribe Danmark udefra
  eller indefra.

  Det forsvar vi har lige nu er som et afpillet fugleskræmsel
  som Aamund oplyste om for nogle uger siden. Hvor ringe
  det stod til, fortiede MSM. For de Radikale havde kun lyst
  til at forsvare befolkninger i Afrika og Mellemøsten. Sit
  eget folk, sit eget land har R-partiet aldrig gidet forsvare.
  De vil hellere udskifte danskerne og forære deres land
  væk til kulturfremmede. Forræderi har altid været en
  radikal mærkesag.

  I det hele taget er ærlighed og loyalitet overfor danskerne
  nærmest fraværende. Se løgn på løgn på løgn hos Snap-
  hanen, og otte corona-løgne hos Hodja, med Soltau.

  1. E. Frederiksen

   Wiens redning skete 1683

   Lige bestemt min opfattelse af vor regering.

 29. Espen Kehler

  Pest eller kolera

  Jo mere militært isenkram vi har, jo kraftigere angreb udsættes vi for.

  Og jo mindre vi har, jo nemmere kan vi invaderes.

  Glistrup havde også ret på det punkt:
  Vi kan intet gøre – vi er for små….på størrelse med en storby i Tyskland ….så alt vi behøver er en telefonsvarer, der siger Vi overgiver os på russisk – og måske også på tysk og engelsk – så må de store ligge og rode med det.

 30. Wiens redning skete 1683

  Hvis det er helt gratis at besætte Danmark, hvad enten man kommer
  sydfra eller østfra, vil det før eller siden friste nogen over evne. Det har
  i tidens løb været dyrt at forsømme vores forsvar. Forsømmelserne op
  til 1864 kom til at koste over 6000 danskere livet. Og Danmark var måske
  ikke blevet angrebet i 1940 hvis forsvaret ikke var blevet udhulet af de
  radikale.

  Nu er vi medlem af Nato. Det forpligter os til at bruge 2% på forsvaret.
  Også det har radikale kræfter snydt sig fra.

  Enten har man sin egen hær eller en fjendehær i sit land. Sådan er det
  i længden.

 31. Michael Andersen

  Her er Repræsentanternes Hus’ mindretalsleder Kevin McCarthy (R-CA ) kritik af Præsident Bidens udenrigspolitik.

  McCarthy kritiserer at Ukraine fik aftalen om partnerskab men ikke først våben til forsvar.

  McCarthy indikerer angiveligt at aftalen om partnerskab den 10. november satte fart på begivenhederne. Partnerskabsaftalen med 35 punkter, kan ses ved at følge linket nederst.

  Her kommer det McCarthy siger:

  Repræsentanternes Hus’ mindretalsleder Kevin McCarthy (R-CA) kritiserede højlydt præsident Joe Bidens udenrigspolitik.

  McCarthy hævdede, at Bidens håndtering af tilbagetrækningen ud af Afghanistan har “opmuntret alle de onde ledere i verden”, herunder den russiske præsident Vladimir Putin. Nedturen startede allerede fra dag et. Husk, en stærk nation er ikke kun dit militær, det er også energi og din evne til at styre økonomien. USA’s adgang til energi er svækket, det styrker Iran, Venezuela og Rusland. Det er fra energi, de får deres rigdom.

  Måden han fik os ud af Afghanistan, løfterne om at vi ikke ville være ude, før den sidste amerikaner også var ude og så to uger efter var vi ude. Det sendte et forkert budskab rundt om i verden. Han gav Putin rørledningen men nægter den til USA, det er svaghed. Husk også, at dette er 100-året for Sovjetunionens oprettelse, og Putin tænker på denne måde – at han ønsker at bringe moderlandet sammen igen.

  Den 10. november underskrev Udenrigsminister Blinken et strategisk partnerskab med Ukraine. Partnerskabet går ind for at få dem til at blive medlem af NATO. Men man underskriver aldrig en aftale uden først at sælge våben, således Ukraine kunne forsvare sig selv. Biden administrationen havde efterretninger om at Putin ønskede at invadere. Putin ser dokumentet og indser at der kun er kort tid til at handle. Imens siger Biden administrationen at de ikke vil gøre noget før Rusland går ind.

  Hvorfor kunne de ikke have fået Stinger missiler? Vi forhandlede også da Biden var Vicepræsident.
  De skal have lov at forsvare sig, det vil de. Det de vil have er muligheden for at forsvare sig mod russiske kampvogne. De ønsker ikke at amerikanerne kommer og slås. Hvorfor forsvarer vi ikke friheden? Hvorfor tillader vi ikke at de forsvarer sig selv? Og det er Bidens politik?

  Det er en ” Neville Chamberlain” doktrin der har vendt op og ned på verden. Det er derfor at Kina kigger nærmere på mulighederne med Taiwan. Hvorfor sætter vi ikke gang i våbensalget til Taiwan, så de kan forsvare sig selv?

  McCarthy: Biden Foreign Policy Has ‘Emboldened All the Evil Leaders of the World’ Breitbart 6 Mar 2022
  Partnerskabaftalens 35 punkter, kan ses her:
  https://www.state.gov/u-s-ukraine-charter-on-strategic-partnership/

 32. De tre musketerer

  Hvis Biden ikke havde forkludret tingene, kunne krigen
  nok have været undgået. Det er da både synd for de
  russiske og ukrainiske soldater der mister livet pga.
  denne unødvendige krig. At man forsyner Ukraine
  med missiler m.m., gør med sikkerhed krigen meget
  mere blodig, men slut resultatet bliver vel det samme.

  AFSLØRING: Vaccinerne fra Pfizer osv. indeholder NANO-partikler
  og andre grimme ting. S Snaphanen i dag.

 33. Bent A

  Det som startede som en relativt set mindre episode
  kun mellem Østrig-Ungarn og Bosnien-Hercegovina (To
  revolver-skud 1914), endte i første verdenskrig pga.
  alliancer på kryds og tværs. Alliancer kan være nyttige,
  men kan åbenbart også føre til kædereaktioner som
  ingen har forudset.

  Det som en typisk dansk politiker “udmærker” sig ved,
  er overfladisk viden og tænkning, kyniske holdninger
  til danskerne og fædrelandet, rødfascistiske og radikale
  holdninger til normer, traditioner og familier, og endelig
  kortsynede og skøre meninger om diverse ideologiske
  emner såsom co2, kvindekvoter, “vacciner”, EU, BLM,
  LGBTQ, metoo, masseindvandring og meget mere.

  De typiske politikere kvajer sig og dummer sig med korte
  mellemrum, men kan snakke som båndladede maskingeværer,
  og deres selvsikkerhed fejler aldrig noget.

  Ovenpå en tordnende fiasko med håndteringen af corona-influenzaen,
  har Mette F og hendes veninder nu kastet sig over forsvaret. De mener
  at det skal kunne fungere igen om 12-15 år. I mellemtiden skal der så
  oprettes USA baser på Sjælland, Fyn og i Jylland, hvorfra Rusland kan
  angribes. Der skal stationeres både kampfly, soldater og krigsskibe
  med atomvåben. Mette F vil jo gerne virke handlekraftig. Det har hun
  allerede vist ved aflivningen af mink-branchen osv., og ved brugen af
  milliarder af kroner på nytteløse “vacciner” og test-sæt og fravalget
  af Ivermectin, og med et mangedoblet antal kommunale indgreb og
  overgreb der gør forældre endnu mere retsløse end de er i forvejen.
  Mødre er begyndt at flygte ud af landet. Mens DR og jurister med
  Mettes godkendelse fortsætter hetzen mod mændene og forsvarets
  chefer. Dertil kommer mange symbolske “stramninger” der ikke
  virker, som man kan se af at afrikanere, arabere og afghanere
  fortsat strømmer ind i vores land. Og Mette har foræret EU
  yderligere 25 milliarder kr. i kontingent. Så vi kommer ikke
  udenom at Mette er en handlekraftig dame.

  Og som rosinen i pølseenden har vi så Mettes røde omstilling af
  landbruget og erhvervslivet. Den kommer til at koste over 1000
  milliarder kroner. Det er ansvarlig og sparsommelig politik, for
  man kunne godt have brugt endnu flere penge på det. Det kommer
  man vel også til, men først senere. Og til den tid skal vi nok leve
  af insekter, tang og fiskemel mv., og det er billig mad. Så de
  økonomiske udsigter er måske alligevel ikke helt sorte.

  Trænger man til yderligere “opmuntring” kan man finde
  beretninger hos Snaphanen og Hodja om hvordan politikerne
  forbereder omvæltninger der vil gøre deres vælgere meget
  lykkelige. Med Klaus Schwab, Soros, Fauci, Ida Auken og
  Pernille Weiss i spidsen vil Danmark blive så globaliseret
  at vi intet vil eje, men alligevel vil leve som glade og
  tilfredse skatteslaver, stemmekvæg og slagtekyllinger.

  1. E. Frederiksen

   Bent A
   Enig med dig.
   Udover ovennævnte vanvidshandlinger,
   tillader denne regering, at landet nu også ødelægges
   med det modbydelige dyremishandlingseksperiment
   REWILDING, der både mishandler dyr, skov og vor natur.
   Synes snart alt er gået helt grassat.
   Vi mangler normalttænkende mennesker som Asger Aamund, Klaus Ewald, dig m.fl.

 34. Bent A

  Den mest skamløse høje lønning
  betalt af skatteyderne må være den på
  FIRE MILLIONER KR pr år til Maria Rørby Rønn,
  der står i spidsen for DR, den ekstreme løgnefabrik
  som året rundt sender radikal, kommunistisk,
  feministisk og islamistisk propaganda ind i naive
  danske hjem.

  Er der undtagelsesvis en pause i denne propaganda,
  sendes i stedet hetz mod danske mænd, familier,
  børn og forældre. Eller man holder mikrofoner for
  krænkelsesparate minoriteter som metoo, BLM,
  Kvinfo, LGBTQ og fanatiske co2-aktivister.

  Det hele suppleres med reklamer for alle de gamle
  partier.

  DR er et uærligt, skruppelløst, vulgært og evigt
  manipulerende foretagende. Er det derfor lønnen
  til forkvinden runder de fire millioner?

 35. Michael Andersen

  Boomerang-effekten af russiske sanktioner
  Konsekvenserne er på vej til at blive betydelige. Aktiemarkederne falder, især i Asien. Euroen svækkes permanent i forhold til dollaren. Investorer strømmer til guld, hvis pris er over $ 2.000 for en ounce. I et interview med avisen Les Echos forklarer Catherine McGregor, administrerende direktør for Engie (Fransk energi og el-selskab med 170.000 ansatte), hvordan hun forbereder sig på en mulig afskæring af russisk gasimport. Hun advarer om, at “uden russisk gas ville vi gå ind i et ekstremt scenarie”, og at det ville resultere i “et hidtil uset prischok”. Catherine McGregor opfordrer til en hurtig gennemførelse af en ny energipolitik baseret på atomkraft. Truslerne fra Charles Michel, formand for Det Europæiske Råd, og den franske økonomiminister Bruno Le Maire, som ønskede at fremprovokere “den russiske økonomis sammenbrud”, kunne hurtigere, end de tror, fremprovokere de europæiske økonomiers sammenbrud. Med sin andel af sociale katastrofer, som vi ikke tør forestille os.

  Frenchdailynews 7th March 2022

 36. Bent A

  Er der flere læsere her efter 3-4 døgn?
  Vi må vist håbe at en ny artikel er på vej.

  En tak til E. Frederiksen for de pæne ord.
  Før i tiden da jeg skrev hos Kim Møller,
  blev jeg udsat for massevis af personangreb
  og smålig censur. Så er det da rart at ikke
  alle beskylder en for at være alt muligt
  dårligt. Selvom jeg dog aldrig har ladet
  mig gå på af trolde og femtekolonner,
  selvom de er trælse.

  Ja, Aamund, Klaus Ewald, M. Jalving,
  Rossmann, Hedegaard og mange andre
  fornuftige folk er da som lys i mørket.
  Vi må håbe at flere og flere danskere
  vil gøre brug af deres oplysende
  artikler.

  I disse sære tider er de frie netaviser
  nok Danmarks bedste chance for at
  undgå at blive en fejlslagen stat.

 37. Henning Dam Poulsen

  Facebook udøver censur mod folk der støtter Putin.
  DR- føre en hetz mod Rusland, men lader næsten aldrig folk der støtter Rusland komme til orde i TV eller Radio.

  Der er ingen ytringsfrihed i Danmark

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *