RUSLANDS INVASION AF UKRAINE ER NU EN INTERNATIONAL STEDFORTRÆDERKRIG

Ukraines præsident Zelensky har endelig fået sin vilje. Den utrættelige statschef, der ustandseligt dukker op her og der og allevegne, har revet Ukraine ud af den militære isolation og inddraget vestmagterne i kampen mod Rusland. Først opnåede Zelensky en bred moralsk støtte fra hele den vestlige verden. Fordømmelser og støtterklæringer er billigt til salg i international politik, men det var alligevel bemærkelsesværdigt, at de vestlige demokratier i løbet af få timer pludselig talte med èn stemme i fordømmelsen af den russiske invasion. Dernæst sikrede Zalensky Ukraine adgang til hele det vestlige efterretningsapparat, så Ukraines forsvarsstyrker konstant er opdateret om de russiske troppebevægelser og deployeringer, hvilket har frataget russerne overraskelsesmomentet i deres angrebsplaner.

 Endnu vigtigere er de vestlige demokratiers tilsagn om omfattende våbenleverancer, især af våbensystemer, der egner sig til nærkampe i bymiljøer. Ud over moderne håndvåben drejer det sig om anti-panservåben, der er nemme at betjene og transportere for en enkelt soldat og om stinger-missiler, der især er effektive mod kamphelikoptere, som for russerne er et afgørende våben til kamp i bymiljøer. Endelig har Zelensky opnået tilladelse til at rekruttere militære frikorps fra de vestlige demokratier. De første hvervekontorer er allerede etableret, og frivillige unge mænd strømmer nu ind i Ukraine for at deltage i  kampen mod Rusland.

Hermed har vi i Vesten overskredet tærsklen mellem passiv hjælp og aktiv krigsførelse. De nye frikorps vil ikke blive bemandet med inkompetente amatører, der skal have måneders militærtræning, før de kan indsættes. Det vil hovedsageligt være mænd, der har militær erfaring, men som nu er i civil, idet NATO jo under ingen omstændigheder kan vise sig på slagmarken. Men det gør NATO så alligevel, for de kommende frikorpskæmpere har overvejende fået deres uddannelse i NATO eller i NATO-forbundne lande som Finland og Sverige. På kun fem dage er konflikten eskaleret fra en Ukraine-Rusland konfrontation til den stedfortræderkrig mellem vestmagterne og Rusland, som præsident Zelensky brændende ønskede sig, og som han nu har fået.

Strategisk har Rusland allerede tabt krigen. Den militære aktion var planlagt som et lynangreb ind i Kiev og indsættelsen af en russervenlig regering. Den var amerikanerne med på, da præsident Biden jo offentligt havde godkendt ’a minor incursion’, altså et begrænset militært indfald. De russiske opklaringsstyrker blev slået tilbage, og det der skulle have været en ekspeditionssag, er nu endt i en total krig. Der er dog stadig mulighed for en forhandlingsløsning, som begge parter kan leve med omend surmulende. Rusland skal have international anerkendelse af Krim og flådehavnen Sevastopol som russisk, ligesom der skal afholdes en folkeafstemning, der skal afgøre om Donbass-regionen skal være en del af Rusland eller Ukraine.

Ukraine skal afholde sig fra at søge optagelse i NATO, men skal kunne blive medlem af EU, samtidig med at Rusland skal afgive garanti for at respektere Ukraines suverænitet og territoriale ukrænkelighed i overensstemmelse med denne aftale. Hvis ikke en balanceret fredsaftale kan komme i stand ret hurtigt,  ender vi med en total krig, der vil medføre en udslettelse af Kiev og måske af den ukrainske stat. Rusland vil kæmpe på den måde, de altid har gjort med omfattende altudslettende bombardementer som ouverturer før fremrykning af kampvogne, helikoptere og infanteri. Tab af både civile og militære menneskeliv vil blive forfærdende, men det afskrækker ikke hverken Putin eller de russiske generaler, der ikke under nogen omstændigheder vil stoppe massakrerne, før de har opnået et resultat, de kan leve med. Et stop for krigen kræver en forhandlingsløsning med en viljestærk og målrettet personlighed for bordenden. Winston Churchill, Margaret Thatcher og Ronald Reagan er desværre ikke mere til disposition, og Donald Trump er sat fra bestillingen. Vestmagterne er i dag styret af mænd. Men ikke af mandfolk.  Vi er på herrens mark.

76 Thoughts to “RUSLANDS INVASION AF UKRAINE ER NU EN INTERNATIONAL STEDFORTRÆDERKRIG”

 1. Christian Frei

  Hej Asger
  TAK for dine informerende indlæg.
  Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad præcis du mener, men en “en total krig”.
  -Hvis ikke en forhandlingsløsning finder sted, kunne det da medføre en WWIII hvor Rusland og Kina allierer sig imod Vesten?
  Dbh. Christian

  1. Hej Christian,
   Med ‘total krig’ mener jeg ikke en tredje verdenskrig, men en total udryddelseskrig i Ukraine, et Stalingrad-scenario, hvor Kiev og andre store byer bliver lagt i ruiner med enorme tab af menneskeliv og ejendom til følge; en udslettelse af Ukraine som nation og folk.
   Bedste hilsener,
   Asger

 2. Flemming kjær

  Enig her.

 3. Hvor er vi på vej hen?

  Nu er der politikere, journalister og militærfolk i USA
  og Europa, som kræver en flyveforbudszone over Ukraine.
  Hvis de får deres vilje betyder det kamp mellem russiske
  fly og amerikanske, engelske og tyske fly, og så rykker
  man nærmere hen imod at krigen kommer helt ud af
  kontrol. Men bare rolig, i så fald er den gensidige
  udslettelse af både øst og vest sikret. Dog vil måske
  enkelte kinesere og brasilianere overleve, plus enkelte
  forskere på syd- og nordpolen.

  Men når man kan vælge sig senile, woke og klart
  forrykte, korrupte og uduelige ledere til at styre
  landene i en verden spækket med atom- og brint-
  bomber, så må de jo gå galt før eller siden. Helt
  galt.

  Den typiske politiker og journalist er en idiot. Og
  den typiske vælger er uvidende, glemsom, naiv
  og indoktrineret. Og i partierne er dem som
  kan tænke, forstå og se tingene klart, og som
  er udstyret med en samvittighed, ikke dem
  som er de ledende. Det er dem som kan kæfte
  op og snakke, snakke og snakke enhver fornuft
  ned under bordet.

  At ondskaben og det rene vanvid er ved at løbe
  løbsk, kan enhver selv overbevise sig om ved at
  læse Aamunds, Snaphanens, Hodjas, Documents
  og den kortes netaviser.

  Holder man sig til MSM bliver man fordummet
  og vildledt.

 4. Hvor er vi på vej hen?
 5. Tveskæg

  Var der noget acceptabelt alternativ?

  Dette er i høj grad et spørgsmål om identitet og moral, og for mig og åbenbart et overvældende europæisk flertal må svaret blive et nej. Vi kan ikke nøjes med at se til, mens Ukraine knuses og råber til os, at ukrainere også er europæere.

  Jeg er ikke så sikker på, at præsident Zelensky har en lang politisk karriere foran sig, men man må lade ham, at han i nødens stund har været dygtig til at råbe den vestlige verden op og er sluppet af sted med ikke så lidt patos og at ramme de trickerpunkter, han ønskede. Nu strømmer hjælpen til.

  Dagens Peter Brookes tegning i The Times rammer endnu en gang plet. Menneskets udvikling fra abe til et opretgående individ med rank ryg illustreres.Den modsatte vej kravler et blodindsmurt og fed kryb med Putins ansigt.

  Dette er Putins krig og menneskelige nederlag, og det glæder mig,, at så mange russere har mod til at sige fra. Derimod kan jeg ikke sige, at det glæder mig at læse Document, hvor der gøres et stort nummer ud af, at de norske soldater sendt til den russiske grænse har fortat, at de er bange og også ser bange ud. De kan jo gemme sig bag amerikanerne. Deres statsminister virker ophidset over, at Norge ikke er EU-medlem, man fornemmer, at han i de senere dage har følt sig temmelig udenfor, mens Jens Stoltenberg tværtimod har pisket rundt.

  Finnerne har fuld fart mod NATO. Det glæder mig. Mine gode finske venner har levet hele deres liv i skyggen af deres forældres og bedsteforældres erfaringer med den store nabo mod øst.

 6. Hvor er vi på vej hen?

  Flere politikere er mere end villige til at risikere en
  europæisk storkrig, evt. en verdenskrig, for at fastholde
  at Ukraine har ret til at blive indmeldt i Nato og EU.
  For denne “ret” er de villige til at gøre krigen i Ukraine
  25 eller 100 gange så blodig som ellers. De vil gerne
  kæmpe til sidste ukrainer for denne ret. De er enormt
  forargede over de blodsudgydelser russerne er skyldige
  i, men ligeglade med om de optrapper konflikten til
  noget som kan koste mange flere liv, måske millioner
  og atter millioner af liv.

  De radikale og deres medløbere er som sædvanlig i
  spidsen i retning af at skærpe og forværre den krig
  der er i gang. Enhedslisten vil have at alle energi-
  forsyninger fra Rusland straks afbrydes. Pyt med om
  det vil føre til at millioner af almindelige uskyldige
  borgere, børn og voksne, i Danmark, Vesteuropa
  og Rusland kommer til at fryse, til at sulte, til at blive
  fattige, til evt. at blive ofre for en atomkrig.

  Anders Samuelsen er selvfølgelig tilhænger af at
  krigen bliver så voldsom som muligt. Kunne man
  forstå på ham i dag i P1. Juridisk teori og fantasi
  er for ham langt vigtigere end millioner af mulige
  krigsofre. Og sådan er det med mange andre politikere.
  En Bjarke Møller var vist med på samme hold.

  Samuelsen benægtede iøvrigt, i strid med sandheden,
  at Rusland ikke havde nogensomhelst grund til at
  frygte stationering af atomraketter meget tæt på
  Moskva, selvom Ukraine kom med i Nato og EU.

 7. Jette

  Ikke mandfolk!!
  Nej, der er total mangel på testosteron i den vestlige verden!
  Vi er styret af spelthumanister, kastrede metoomænd og krænkelsesparate hystader!!
  Når man er oppe imod en diktator, nytter det jo ikke noget med fællessang og fakkeloptog!!
  Hvis man skal bekæmpe et roevhul – må man finde sit eget roevhulsgen frem, og give tilbage af samme skuffe!!

  1. Tveskæg

   Ja, det samme har nogle af verdenshistoriens kendteste skikkelser og forfattere sagt og skrevet lidt pænere pakket ind ; )

   1. Jette

    Ja, men de burde måske også finde deres “roevhul” frem….

  2. Ingrid Vest

   Dejligt med lidt klarsyn!

 8. Tveskæg

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10568725/We-sent-cannon-fodder-killing-peaceful-people-Weeping-Russian-POWs.html

  De russiske soldater har deres telefoner med sig.

  The Daily Mails videoer fortæller om tilfangetagne russiske soldater, der føler sig som kanonføde og ikke vidste, at de blev sendt i krig mod et fredeligt folk for at erobre dets territorium. Stakkels unge mænd og deres familier og kære.

 9. Hvor er vi på vej hen

  Anne Libak har nu også udtalt sig i P1. Hun synes at man skal
  smugle atombomber ind til de baltiske lande, så de baltiske
  lande kan starte deres egen atomkrig mod Rusland, hvis disse
  tre lande skulle beslutte det.

 10. Hvor er vi på vej hen?

  Anne Libak har nu også udtalt sig i P1. Hun synes at man skal
  smugle atombomber ind til de baltiske lande, så de baltiske
  lande kan starte deres egen atomkrig mod Rusland, hvis disse
  tre lande skulle beslutte det.

 11. De tre musketerer

  Det hedder sig i MSM at det
  er Ukraine og landets suverænitet, eksistens
  og befolkning der skal kæmpes for. Men er
  det nu det? Det Rusland eller Putin ønsker
  er et regimeskifte i Ukraine. Ruslands mål
  er ikke at udslette Ukraine, men at sikre sig
  at landet får en anden regering og at Ukraine
  ikke bliver medlem af NATO og EU. Er det
  ikke hvad konflikten drejer sig om? Skal vi
  risikere en storkrig eller atomkrig for at holde
  en usmidig top-politiker i Kiev ved magten?
  Invasionen er en tragedie og en fejl, men
  Putin er ikke den eneste der har fejlet.

 12. Allan Frederiksen

  Putins hovedkrav i forhandlingerne var at Ukraine skulle overholde Minsk aftalen og ikke kunne blive medlem af NATO.

  Han ved udmærket godt at de ikke kan kvalificere sig som medlem af EU, så det er ikke noget krav han behøver stille. Faktisk skal Ukraine gøre en række ting han gerne ser gjort, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at blive medlem af EU, så som stoppe med undertrykkelse/chikane af det russisktalende mindretal (som udgør knap 30% af befolkningen).

  Dine forslag er derfor mere vidtrækkende end hvad Putin har som minimumskrav.

  Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt at oligarken som indsatte Hunter Biden i bestyrelsen for det ukrainske gasselskab Burisma, efterfølgende har søgt tilflugt i netop Rusland, efter Volodymyr Zelenskyy tog over.

 13. Tom Jørgensen

  Ukraine på virkelig være raserede på diktator Putin !! Tror du Asger at Ukraine vil give sig en tomme ,jeg tror nærmere de vil kræve alt tilbage også Krim ,de overgiver sig aldrig .

  1. Man kan kun stille krav ud fra en styrkeposition, og den har Ukraine ikke. Deres had og raseri over den brutale invasion er retfærdig og forståelig, men det bringer dem ingen vegne. Ukraine skal være meget heldig ved bare at overleve som selvstændig nation. Det nødvendige kompromis med Rusland skal smedes af en stærk international forhandlingsleder, der kan vride armen om på Putin. Det er bare ikke til at se, hvem det skulle være.

   1. henning

    Hvad med Gorbatschov? Eller hvad med dig, Aamund?

 14. Michael Andersen

  NATOS udvidelse mod øst er en langtidsplan. Målet er Ruslands energi. Præsident Bidens handling mht. Ukraine kan betegnes som zugzwang mod Rusland. Rusland er tvunget til et forudsigeligt træk.

  Rusland er en ”Benzintank med atomvåben” sådan blev det sagt af Præsident Obama og Senator John McCain. Ved at svække Rusland med sanktioner, neutraliserer man en konkurrent på energimarkedet. Derved reduceres udbuddet og der opnås højere priser. Simpelt og genialt at det også kan hænge sammen med klimaplanen.

  I det spil betaler Ukraine den højeste pris.

  Vi går videre ind i proxy-krigen med en optrapningsfase hvor politikere kappes om no-fly zoner, begrænsninger i trafikken gennem Sortehavet og fremmedkrigere til fronten.
  Læren fra Vietnam er at optrapning fører til misforståelser der fører til eskalation. Den mindst kendte er en sproglig signal misforståelse i Tonkin bugten, den 4. august 1964, den eskalerede og førte USA i krig.

  Præsident Biden og andre der kalder sig ledere står med et særligt ansvar for ikke at tabe freden. Freden dikteres ikke på slagmarken men aftales ved forhandlingsbordet.

  ”Valget” af Præsident Biden får nu yderligere konsekvenser men også vidtrækkende for ledere i EU og i NATO.

  Måske er der paradoksalt nok, kun Merkel til at rydde op

  1. Skjoldungen

   En udmærket, geografisk illustration af dit synspunkt kan ses her.

   1. Michael Andersen

    Nice:-)

   2. Tveskæg

    Hvorfor viser du et manipulerende kort, hvor Rusland er skåret ned til det rene ingenting i stedet for at vise den rette størrelse, der går til Stillehavet og inklusive vennerne fylder en stor del af Asien?

    Svar: Fordi din pointe i så fald er stendød. Mikael/Michael falder selvfølgelig for det let gennemskuelige trick.

    1. Skjoldungen

     Kortet viser ændringer i Europa. Jeg har jo heller ikke brugt et kort som – foruden Rusland – medtager Amerika.

     1. Tveskæg

      Den snupper Mikael/Michael lige på stedet.

  2. Michael Andersen

   @ Skjoldungen + Tveskæg
   Tak for jeres kommentarer. Det er de sjove overraskelser herinde der gør forskellen. Det er nice:-)

  3. Mikael Emmertsen

   “Valget” af Biden, skriver Michael. Valget har nu vist sig at være retfærdigt og sket efter gældende regler. Påstande om valgsvindel kommer fra den dårlige taber og hans medkumpaner. Men alligevel er det rigtigt. Biden blev ikke valgt for sine kvalifikationer. Disse har muligvis været til stede tidligere. Men manden virker slidt efter et langt liv i politik. Han kan dog endnu nå at markere sig i et stærkt comeback. Valget af Biden var reelt et fravalg af Trump. Altså blev Biden ikke valgt. Det var den politiske katastrofe Donald Trump, der blev fravalgt.

   1. Michael Andersen

    Jeg ved ikke hvilken planet, du bor på. Den er i hvert fald langt væk fra nyhederne i den virkelige verden.

    Vi debatterer ”RUSLANDS INVASION AF UKRAINE ER NU EN INTERNATIONAL STEDFORTRÆDERKRIG”

    Jeg har stadig til gode at se et indlæg der viser at du ikke er en troll. Prøv at overraske mig. Jeg tror godt du kan: – )

    Venligst

    1. Mikael Emmertsen

     Kære Michael. Hvilken planet er du på? Jeg svarer på dit forrige indlæg angående din kommentar om “valget” af Biden. Altså relaterer jeg til et af dig indsendt indlæg i samme debat, som du kritiserer mig for at kommentere. Det har også relation til debatten, hvor Asger efterlyser en stærk mand, der kan give Putin modstand. Jeg tror ikke, Biden kan, da han tilsyneladende kun er valgt som fravalg af Trump. Men måske? Han har i hvert fald angående krisen i Ukraine fået opbakning fra hele kongressen på det sidste. Om Trump ville have været den rigtige stærke mand, som Asger efterlyser, kan diskuteres. Det kunne gå begge veje. Venligst.

     1. Michael Andersen

      Kære Mikael,

      Tak for dit velovervejede svar. Min planet? Er den hvor årsager og konsekvenser følges ad.
      Vestens taktik, når man beskæftiger sig med international politik, udspringer af ønsket om at opretholde sin komfortable eksistens. Præmissen blev fremført, da USA’s præsident Barack Obama tiltrådte.

      Denne politik, som har til formål at reducere friktion, styre risici og bevare stabilitet, gør det, selv om det indebærer at belønne slyngelstater.
      Ligesom Rusland er også Iran fast besluttet på at realisere sine strategiske planer og blive en regional magt.

      Præsident Trump holdt både Rusland og Iran på plads og han startede ingen krige. Behøver jeg sige mere om den sag?

      Venligst

     2. Mikael Emmertsen

      Det store spørgsmål må være, om Trump ville have handlet anderledes overfor Putin i den nuværende situation. Det er særdeles farligt for Vesten at blande sig for meget. Jeg har hørt, at Biden fik stående bifald fra hele kongressen efter sin sidste tale angående Ukraine. Men lad os nu se, hvor vi ender. Hans taktik, som Asger kritiserer, kan være fornuftig. Han har givet Putin en vis plads. Denne har Putin tydeligvis misbrugt. Så kan Biden i anden omgang sætte hårdere ind overfor russerne. Det vil vise sig.

   2. Tveskæg

    Ganske enig, og i betragtning af at Joe Biden ustandselig i alle mulige sammenhænge kritiseres på det aller groveste, er det heller ikke helt ved siden af.

    Biden er hveken senil eller gal, men han ses ofte i en tydeligt udmattet tilstand, og det er fuldt forståeligt. Presidentembedet er ikke for folk i 70’erne, uanset helbredstilstand og politiske farve. Det er også en slags kunst at sige stop i tide. Jeg havde gerne set en republikansk præsident, men Trump er jo et monster af forfængelighed og udvidenhed, og det er en farlig cocktail.

 15. Tveskæg

  “Russiske soldater er kommet i krig med billige walkie-talkies og civile mobiltelefoner. Nu aflyttes deres kommunikation i stor stil, og det afslører en hær i kaos og mismod. Soldaterne græder og nægter at adlyde ordrer”. skriver nu også Berlingske.

  Det er dybt tragisk.

 16. Tveskæg

  “Russiske soldater er kommet i krig med billige walkie-talkies og civile mobiltelefoner. Nu aflyttes deres kommunikation i stor stil, og det afslører en hær i kaos og mismod. Soldaterne græder og nægter at adlyde ordrer”. skriver nu også Berlingske.

  Det er dybt tragisk.

 17. Michael Andersen

  Tillad mig en observation

  Generelt er medierne ophørt med neutrale fakta baserede artikler. Generelt er målet blevet til holdningsbearbejdning.

  Uden at jeg vil være uforskammet, så er det ikke tilfældigt at mediernes ”fakta” sætter nogle sind i kog. Årsagen er at det ofte er gennemskueligt, at det er politikkernes mening om hvad der er ”fakta” der understøttes i medierne.

  I reportager fra konflikter og krigszoner er det tvivlsomt hvilke informationer du kan stole på og ydermere er det svært at få bekræftelse fra flere kilder. Det vil formentlig ikke være en underdrivelse at kalde mange historier om den nuværende konflikt for enten svære at bekræfte eller tvivlsomme.

  Lige nu udsættes vi for en massiv påvirkning. Hvis der nogensinde har været brug for sund skepsis så er det for øjeblikket.

  Venligst

  1. Tveskæg

   Tror du virkelig, at du er den eneste, der ved, at man skal være forsigtig med at konkludere i en situation som denne!

   Det er da noget, alle ved, og politikere og “eksperter” er lige så meget på herrens mark. som andre. Jeg har netop set “Debatten”, og der var meningerne meget forskellige.

   Alt tyder på, at der er noget galt med logistikken, og at det er derfor de russiske kampvogne er gået i stå. De russiske soldater mangler øjensynligt det mest nødvendige, når det gælder informationer og mad. Mange videoer om deres plyndringer af supermarkeder og soldaters reaktioner efter at være blevet taget til fange. Bl.a. på
   britiske netsider. De virker ægte, udtrykket i soldaternes øjne især.

   Putin angribes også fra en helt ny kant, og det er af mennesker, som er tæt på ham og har nydt godt af det. Ikke alene er mange olikarker gået i kødet på Putin, det er der også nogle af deres børn, der lever et luksusliv i Vesten, som har gjort i det offentlig rum. Putin kan ikke gå på vandet, selv en dikator har brug for støtter.

 18. Jens Arne Hansen

  Jeg vil håbe at krigen ender med at de økonomiske og andre sanktioner kan fastholdes til de har isoleret og ruineret Rusland så totalt at landet kunne tvinges til at opgive sit atomvåben helt og blive et normalt land, for så kunne Rusland måske begynde en økonomisk udvikling til gavn for befolkningen og resten af verden ville have en chance for at langt om længe at få FN til at fungere som det var tænkt og som Rusland altid har saboteret?
  For historien er vel at Stalin lammede FN allerede inden det var etableret så FN blev mere en tom kulisse end det sikkerhedspolitiske instrument det var tænkt som? Vesten i skikkelse af Truman var parate dengang, men stalin ville det anderledes!
  Og tænk en skør tanke hvis Rusland engang blev medlem af NATO og kunne nøjes med at bruge 2% af bnp på militæret og almindelige russere kunne nyde godt af resten, i stedet for at storkriminelle politikere vedligeholder deres “ondskabens imperium”!

 19. Ivan Dybdal

  Purin er en krigsforbryder. Han sendte den røde hær ind for at udradere Ukraine. En krigforbrydelse. EU og Nato svigtede. I hverfald Nato kunne have stoppet den røde hær, da den overdkred grænsen til Ukraine. Det gjorde de ikke. Derfor har de nu et problem.
  I 1938 gjorde Tyskland krav på Sudeterlandet i Tjekkoslovakietet og med München aftalen 30. september 1938 fik Tyskland Sudeterlandet mod at opgive andre krav mod Tjekkoslovakiet. Den 15. marts 1939 brød Tyskland aftalen og erobrede hele Tjekkoslovakiet. Resten er historie.
  Vestmagterne er i dag styret af mænd. Men ikke af mandfolk. Vi er på herrens mark.Det ligner Putins overfald på Ukraine. Enig med AA, der skriver: “Vi er på herrens mark”. EU og Nato har svigtet.

 20. Ivan Dybdal

  (Rettet) Putin er en krigsforbryder. Han sendte den røde hær ind for at udradere Ukraine. En krigforbrydelse.
  EU og Nato svigtede. I hvert fald Nato kunne have stoppet den røde hær, da den overskred grænsen til Ukraine. Det gjorde de ikke. Derfor har de nu et problem.
  I 1938 gjorde Tyskland krav på Sudeterlandet i Tjekkoslovakietet og med München aftalen 30. september 1938 fik Tyskland Sudeterlandet mod at opgive andre krav mod Tjekkoslovakiet.
  Den 15. marts 1939 brød Tyskland aftalen og erobrede hele Tjekkoslovakiet.
  Det ligner Putins overfald på Ukraine.
  Enig med AA, der skriver: “Vi er på herrens mark”. EU og Nato har svigtet.

 21. Michael Andersen

  Kære Jens Arne,

  Hold endelig fast i de tanker, vi skal tro på at man kommer længst med det gode. Når det så er sagt, så kan man overveje om man kan gøre op med menneskers trang til entreprenørskab. Rusland indeholder olie, gas, mineraler, ædle metaller, aluminium og andet. Der vil altid være nogen der vil handle. Kigger du rundt i Asien, så ser de anderledes på sanktioner, menneskerettigheder og kønspolitik end vi gør på vores side.

  Selv da Sovjet var gået fallit, opgav de ikke deres atomvåben. Måske? fordi de ikke har det bedste indtryk af deres omverden efter at være blevet invaderet af mongoler, polske forbund, svenskere, franskmænd, englændere og tyskere.

  Nu er der sikkert mange meninger om FN men kigger man på resolutioner så er det ofte små lande der er målet. Kigger man efter meninger om menneskerettigheder og kønspolitik så er der store forskelle. Diversitetstanken som er populær hos mange tilsiger at der skal være plads til forskellighed, så måske er FN bare stedet for det.

  Stalin var en skurk af den værste slags, men skurke har det med at blive ved magten fordi de deler privileger ud til de rigtige. Reglen om skurke siger at det kræver en større for at afsætte en mindre. Det princip er nok universelt.

  Venligst

 22. Jørgen Jørgensen

  EU og Nato har svigtet, skriver
  Ivan Dybdal. Nato kunne have stoppet russerne
  da de overskred grænsen til Ukraine. Og Putin vil
  udradere Ukraine. Iflg. Dybdal. Det er tre fejl-
  tagelser på få linjer. Det lyder sikkert fornuftigt
  hvad Ivan D. mener, hvis man vel at mærke ser
  bort fra at Rusland er verdens næststærkeste
  atom-magt, der har atombomber nok til at
  udslette Vesten mindst ti gange. Så det er i
  dette tilfælde ikke rigtigt at EU og Nato har
  svigtet. EU kunne intet gøre. Havde Nato
  bombet russerne, kunne krigen være kommet
  helt ud af kontrol, og det kunne være endt
  med atomkrig. Hvad i princippet stadig
  kan ske.

  Putins plan gik vel mest ud på et regime-skifte
  i Ukraine. Noget som USA er gået efter i mindst
  ti lande, uden at medierne har været forargede.
  Der er da ingen grund til at Putin skulle ønske
  at udradere landet.

  Ivan D bør studere hvad Hodja og Document
  oplyser om konflikten.

  1. Ivan Dybdal

   Jørgen Jørgensen. Dit svar er fuld af faktuelle fejl. Rusland havde ingen ret til at invadere Ukraine. Det var en krigsforbrydelse.
   Ja, Rusland er en atommagt, men det giver dem ikke ret til krigsforbrydelser med konventionelle tropper og koinventionelt krigsmateriel, som de gør. Nato kunne have stoppet de russiske tropper med missiler, da de overskred grænsen til Ukraine.
   Jeg skal ikke – som du – spille klog på, hvad “Putins plan gik vel mest ud på”. Den russiske invasion burde aldrig være kommet så vidt. Det burde Nato have sørget for. Det er det vi har dem til.
   Ja, Rusland har atomvåben, men det berettiger dem ikke til at invadere andre lande med konventionelle tropper. Så kan de jo erobre flere europæiske lande uden at vi kan gøre noget. Det må vi jo stoppe med det samme.

   1. Michael Andersen

    “Nato kunne have stoppet de russiske tropper med missiler, da de overskred grænsen til Ukraine”

    Hvilken reaktion kunne man forvente fra russerne? Hvad kunne det i værste fald føre til?

    Venligst

    1. Tveskæg

     Det kunne have ført til gengældelsesangreb på et hvilket som helst NATO-land, alt efter Putins hoved, og det kan du ikke være uvidende om.

    2. Ivan Dybdal

     ->Michael Andersen. “Nato kunne have stoppet de russiske tropper med missiler, da de overskred grænsen til Ukraine”
     Ruslands invasion af Ukraine var en krigsforbrydelse med den røde hærs konventionelle tropper. Nato burde efter min mening have stoppet den med med konventionelle midler f.eks missiler. Hvor mange lande vil du lade den røde hær og Putin invadere?

 23. P o m Petersen

  Ondskaben i Østen er stor, men er den mindre i
  Vesten? Det er den næppe. Se hvad Snaphanen og
  Hodja fortæller om falske og giftige vacciner, om
  EUs import af millioner af krævende, utaknemmelige,
  aggressive og voldelige kulturfremmede. Se hvad der
  foregår i Sverige, England, Frankrig, Tyskland og
  Canada osv. Noget som også document og den Korte
  fortæller om.

  Det er rædselsfuldt hvad der sker i Ukraine. Men
  det kan blive lige så slemt i hele Europa hvis de
  globalistiske og totalitære kræfter bliver ved med
  at vinde terræn.

 24. Elizabeth

  Stedfortræderkrig? I stedet for “kold krig” eller hvad? Kunne stedfortræderkrig uddybes, når man er “faldet af i svinget”?
  Tak.

  1. Michael Andersen

   En stedfortræderkrig er en krig, som officielt er mellem to parter, men hvor disse parter hver især er allieret med eller støttet af andre og hvor det egentlige mål med krigen mest af alt er at rykke magtbalancen mellem stormagterne.
   Under Den kolde krig støttede USA således ofte én part i en krig, mens Sovjetunionen støttede modparten.

   Venligst

  2. Krigen i Syrien er en stedfortræderkrig mellem Saudi-Arabien og Iran om den politiske, militære og religiøse herredømme i Mellemøsten. De to parter fører ikke selv krigen ,men gennem stedfortrædere, altså partnere, der udgøres af militser og lejetropper. Krigen omtales af medier som ‘borgerkrigen i Syrien’, hvad den netop ikke er. Præsident Assad er kun en ligegyldig bonde på skakbrættet. Krigen dækker mere end Syrien og omfatter også Irak og Yemen. Det shia-muslimske Iran og det sunni-muslimske Saudi-Arabien er dødsfjender og har været det i 1400 år. I Ukraine er det formelt Ukraine, der kæmper mod Rusland, men de ukrainske tropper kæmper nu også på vegne af Vesten, der støtter med våben, efterretninger og frikorps. Ukraine er derfor blevet stedfortræder for NATO, der ikke selv kan deltage.

 25. Michael Andersen

  EU forbyder Russia Today og Sputnik i Danmark
  Som sådan berører det måske ikke så mange. Det er princippet. Det skaber en præcedens for yderligere censur i fremtiden.
  Erfaringer fra sociale medier oa. viser et behov for bred information. I Danmark bedømmer vi selv. ( Er der evt. noget jeg har overset? )

  Spørgsmål: Er det rimeligt at forbyde medier og således skabe præcedens for censur?

  1. Tveskæg

   Ja, det er fuldstændig rimeligt, da medierne er mere velegnede end breve skrevet i koder og med usynligt blæk.

   Moderne krige er cyberkrige, og propaganda en vigtig el af krigen. Russiske soldater, der græder og ringer hjem til deres mor, er guld værd.

   På document propaganderer ejeren af aktiemarjoriteten Hans Rustad endda imod sit eget lands soldater ved at rundkaste både mundtligt og skriftligt, at norske soldater er bange. Hans blog er langt overvejende en jødisk propagandablog.

  2. CLAUS HANSEN

   Netop. bruger vi nu ikke selv de midler, det vi har sagt andre bruge og nej, det er ikke rimeligt. Det er ren censur.

 26. Der var et yndigt land

  Det er faktisk meget små styrker Rusland har sendt
  ind i Ukraine, hvis det passer med de ca. 150.000
  mand medierne har snakket om. Så hvis der ikke
  kommer forstærkninger, kan det blive en landkrig
  der trækker ud gennem lang tid.

  Zelensky vil absolut have Ukraine ind i NATO og
  EU, og det er en meget dårlig idé set med Ruslands
  øjne. For det vil i længden betyde atomraketter så
  tæt på Moskva, at der intet forsvar vil være mod
  dem. Hvad kan man nå på 2-4 minutter? Nogle
  raketter flyver 10-20.000 km i timen.

  Rusland er gennem lang tid blevet behandlet
  meget fjendtligt af USA og Vesten. Er det fordi
  USA ikke kan sælge ret meget naturgas til Europa
  til høje priser, når Rusland er en konkurrent?

  Hvordan med EU. Nogle europæere er bange
  for at EU vil udvikle sig til EUSSR, altså noget i
  stil med den gamle Sovjet-union. Der er allerede
  en del ligheder. Og ser man nærmere på EUs
  politik, må man nok forvente at den enkelte EU-
  borger kan komme til at leve i afmagt, uden
  indflydelse, i retsløshed og håbløshed. Det
  påståede demokrati kan blive afløst af et
  jernhårdt totalitært diktatur.

  Det er ikke ligefrem positive nyheder vi kan
  bade os i, når det drejer sig om de politiske
  tendenser i verden. MÆNGDEN af ensretning,
  propaganda, censur, globalisme, “canadisk”
  vanvid, vaccine-vanvid, folkeflytnings-vanvid,
  Klaus Schwab og Soros vanvid, kommunistisk
  og feministisk vanvid, woke vanvid, metoo
  vanvid, LGBTQ og BLM vanvid, “1984” vanvid,
  atombombe og raketopstillings vanvid,
  pladderhumanistisk vanvid samt
  almindeligt generelt vanvid er vokset
  og vokset de senere år. Alt i alt har
  udsigterne for menneskehedens fremtid
  aldrig været mere dystre.

  Moral og sund fornuft er ved at være
  nedkæmpet af afstumpede partier,
  medier, korrupte organisationer og
  vilde ekstremistiske aktivister og
  fanatiske sekter.

  Hvad gør vi danskere for at undgå at
  Europa og Danmark synker ned i de
  samme afgrunde som så mange andre
  fejlslagne stater? Nærmest ingenting.
  eller ihvertfald alt for lidt.

  F.eks. er oplysningsarbejdet alt for
  svagt. Kun tre netaviser, Aamunds,
  Hodjas og Snaphanens, er uden
  censur og face-book tvang. Og
  Aamunds artikler, hvor fremragende
  de end er, kommer kun på med ret
  lange mellemrum. Det går hårdt ud
  over indflydelsen, fordi antallet af
  læsere, debatter og debattører reduceres.
  Og se hvordan MSM fortier og fortier
  Canada-dramaet, “vaccine”-problemerne,
  USAs omvæltninger, protest-aktioner
  mod indvandring foretaget af G. I., en
  række alvorlige sociale problemer – og
  meget, meget mere.

  Mængden af fortielser, bagatelliseringer,
  bortforklaringer, udenomssnak, hykleri
  og rendyrket løgn og manipulation har
  aldrig været større i Danmark end i disse
  år.

  Kursen er sat mod økonomiens, demokratiets,
  familiernes, rets- og velfærdsstatens-,
  nationalstatens- og folkehjemmets undergang.

  Bl.a. fordi Christiansborg loyalitet overfor det
  danske folk er meget lille eller helt væk. Vi
  danskere er gjort til 3. og 5. klasses borgere
  i vores eget land. Alle andre nationaliteter
  kommer i første række, danskerne er bagerst
  i køen hvad rettigheder angår. Afrikanere,
  arabere, afghanere, tyrkere, pakistanere og
  mange andre fremmede favoriseres, mens
  danskerne diskrimineres. Vi er på tålt ophold
  og kun fordi det er os der betaler festen.

  Hvordan kan nogen tro at NB alene kan
  redde Danmark fra at forsvinde?

  Det næste bliver fattigdom, mere kriminalitet,
  mere sygdom, mere familieopløsning, mere
  overvågning, mere formynderi og tyranni,
  flere tvangsfjernelser, flere skilsmisser,
  flere afgifter, bøder og nedskæringer, flere
  skandaler, dekadence, hverdagsterror,
  fordrivelse og folkeudskiftning.

  l

  1. CLAUS HANSEN

   Der er rigtig meget i det du skriver, som, desværre, er sandt. Verden er i uføre. Vi mangler politikere, med virkelig indsigt og ikke kun lader følelser bestemme.

 27. Ivan Dybdal

  Hvis den røde hærs invasion breder sig mod vest og nord på vej mod vore breddegrader bliver der indført undtagelsestilstand i DK. »Suveræn er den, der træffer afgørelse om undtagelsestilstanden«. Så bliver der drastiske foranstaltninger f.eks bliver Enhedslisten måske interneret og DR og Tv2 bliver ikke længere deres talerør, som de er i dag 🙂

 28. Bent A

  Er det ikke rystende og chokerende.

  En jordaner er dømt for flere overfald og et regulært mordforsøg. Han skubbede
  en tilfældig sagesløs dansk kvinde ned på skinnerne foran et indkommende tog.
  Kun ved en hård nødopbremsning lykkedes det at stoppe toget en meter eller to
  inden det ramte kvinden.

  For disse overfald og mordforsøget fik han kun 1 år og 9 mdrs. fængsel. I prin- cippet kunne han have fået livsvarigt fængsel, fordi det kun var togførerens hurtige
  reaktion som forhindrede et mord.

  Han blev også udvist, men det fungerer jo nærmest aldrig i praksis. Så om godt et
  års tid kan denne galning husere videre, og smide flere kvinder ned foran frem-brusende tog.

  Er Danmark stadig en retsstat, når der afsiges stribevis af latterlige domme med
  kæmperabatter så snart det er udlændinge der overfalder danskere? Mens det
  er lige omvendt hvis en dansker forsvarer sig. Fornylig fik en 15-16 årig dansk
  dreng 8 års fængsel for at have forsvaret sig mod en indvandrer som stormede
  frem mod ham og forsøgte at stikke ham ned.

 29. Jesper Springer

  Jeg fatter ikke den dobbelt moral.
  USA og Europa har ikke bestilt anden de sidste 30 år at indvadere det ene land efter det andet.
  Man er i krig over alt på kloden og omfanget af døde og lemlestede grundet vores indblanding over alt er ubeskrivelig. Ikke nok med det. Men vi går i krig på en kalkuleret løgn og synes at målet helliger midlet.
  Udover det så har vesten været proxy i revolutioner og andre samfundsomstyrtende tiltag der ikke lader totalitære stater noget tilbage.
  Nu rammer krigen noget af Europa og ansporet af vores børnehave politiker så har alle fuldstændig mistet klarsynets selvindsigt og dermed fornuften. Historien er der ingen der kan huske og der er ingen af dem der har ansvaret der minder os om det.
  Der er kun os selv vi kan takke for den situation vi er i nu.

  1. CLAUS HANSEN

   Det har du så ret i. Vi er bare nødt til at prøve at få Rusland til at forstå, der ingen fordele af, ved at invadere Ukraine, man ødelægger sig selv og Ukraine. Krig, alle steder, er så ufatteligt unødvendigt. Men dit synspunkt, er så sandt.

 30. Bent A

  Ivan Dybdal.

  Er dine fantasier ikke meget langt fra virkeligheden.
  Hvis noget parti skulle blive forbudt af den røde
  regering, ville det da nærmere blive NB. Når DR
  og TV2 dagligt er mikrofonholdere for EL og R, er det
  efter ønske fra de gamle partier.

  1. Ivan Dybdal

   Jo, det er heldigvis langt fra virkeligheden i dag. Det var Russernes invasion og krig mod Ukraine også for 2-3 uger siden. Det var en tænkt fremtid, jeg nævnte, hvor Putins røde hær bredte sig videre ind i vesteuropa. Det vil ændre mange danskeres opfattelse af verden. jeg tor ikke Enhedslisten og SF vil have samme appeal til danskerne, fordi de før har holdt med fjenden bag jerntæppet. De fleste vil frelse sig selv og deres familie og de vil ikke længere tænke så meget på at frelse resten af verden.

 31. Michael Andersen

  Utilsigtede følger af konflikten

  I forbindelse med en alvorlig konflikt er der altid utilsigtede følger. Ukraine og Rusland er storeksportører af hvede. Landene Tyrkiet, Ægypten, Tunesien, Yemen, Israel og Libanon er ramt af prisstigninger på hvede. Priserne er de højeste siden 2008. De 6 Lande importerer 50 – 85 procent af deres forbrug af hvede fra Ukraine og Rusland. Hvis leverancerne af hvede trues, står landene overfor en fødevarekrise.

  Ukraine er storeksportør af økologisk korn og leverer 75 % af EUs forbrug. Ukraine er storeksportør af majs og leverer 55 % af EU’s forbrug. I EU er der fortsatte prisstigninger på alle fødevarer. Såfremt konflikten bliver længerevarende er der også i EU udsigt til en fødevarekrise. Det forlyder at alle kommercielle havne i Ukraine er lukket.

  Breitbart, 2 Mar 2022
  Berlingske, 02. marts 2022
  Dagligvarehandlen, 1. mar 2022

  1. CLAUS HANSEN

   Fuldstændig rigtigt, endnu en konsekvens af konflikten, dertil energi prisernes fordyrelse. Rusland eksportere flere mineraler, som bruges i fly og elektronik branchen. Denne krig må standses hurtigst muligt.

 32. Den Nervøse

  Jeg tror ikke længere en forhandlingsløsning er mulig, dertil er ukrainernes raseri alt for dybt og dertil er ødelæggelserne alt for omfattende.
  Putin er trængt og rigtig mange af hans soldater vil ikke kæmpe, de kan mok blive tvunget til det, men moralen er dårlig og grundet amatøragtig forsyningsplanlægning, så er hans soldater også sultne.
  Vesten balancerer på en knivsæg, for vi skal presse Putin alt det vi kan uden selv direkte at deltage, men vi må ikke presse ham så meget at han gør noget desparat!

  1. CLAUS HANSEN

   Begavet kommentar. Selvfølgelig har intet ungt menneske på 18-20 år lyst til at kæmpe, mod en part, som de ikke engang betragter som fjende, det har vi jo set, flere eksempler på. Rusland har endnu, gudskelov, ikke terrorbombet civile i Ukraines byer (jo, der har været enkelte civile bygninger, som er ramt, men ikke en terrorkampagne). Man er stadig gået efter strategisk vigtige områder. Rusland har regnet med, man blot kunne rulle ind a la Krim, derfor den dårlige planlægning. Håber ikke man sætter det tunge artilleri ind, som f.eks. Vakuum bomberne. Det sidste du skrev, er så sandt og farligt. Vesten må påvirke de russiske generaler/admiraler, det er deres pligt, at standse denne ufattelig unødvendige krig. Indiske generaler, mener det er meget dumt, at opfordre civile til gadekampe hvorved situationen opskalere. Ligesom, ved at sende krigsmateriel, eksponerer disse lande sig selv. Kan Putin finde på at bruge A-våben, JA. Det mente de indiske generaler, som har holdt øvelser, med de russiske tropper, Indien er venligt stemt for Rusland og derfor er deres kloge ord, noget man kan regne med.

 33. Tveskæg

  Marie Krarup er forhåbentlig snart fortid i dansk politik. Forleden mødte hun veloplagt op i Deadline og glædede sig over at være der og have mulighed for at give udtryk for sin mening, men på et punkt kiksede det. Det var, da hun fortalte, at hun har gode venner, der er begavede, belæste og berejste, og som syne, at “!Putin er fin”.

  Her blev Marie Krarup brat afbrudt af studieværten Niels Krause-Kjær, og emnet blev ikke genoptaget. Om det var rigtigt af ham er svært at sige, måske skulle han have ladet Marie Krarup gå linen ud. Hun forsøgte imidlertid ikke at vende tilbage til emnet.

  Mon ikke de fleste sad og gøs ved tanken om at have gode, begavede, belæste og berejste venner, der synes, at det er fint med en præsident, der udrydder sine fjender vha, giftmord og lign. effektive udryddelsesmider? For slet ikke tale om overfaldet på en suveræn stat.

  Jeg ville skynde mig at afbryde forbindelsen, men sådan er vi jo så forskellige. Heldigvis.

  I dag er Marie Krarup så i Berlingske, hvor hun påstår, at vi i Vesten har opdigtet en falsk historie om, at Ukraine er et velfungerende demokrati

  .Jeg er en grundig avislæser af både inden- og udenlandske aviser og er aldrig truffet på den påstand. Det er kun i Marie Krarups fantasi, at sådan en idyllisk historie eksisterer. Når man i så mange år har været en del af Sovjetunionen, bliver man ikke et demokrati i løbet af få årtier. Råddenskab udryddes ikke så let, men det gik den rigtig vej.

  Modsat i Belarus, hvorfra en journalist – jeg tror det var i JP -for nogle år siden skrev en lang artikel om trøstesløse forhold, der blev værre jo længere øst man kom i landet. “Mændene drikker, og kvinderne græder”, skrev han .

  Michael Andersen skriver om Ukranines hvede, og umiddelbart virker det lidt irrelevant, og så dog. Der kan fx drages paralleller til, at Egypten i sin tid var Romerrigets kornkammer, som Ukraine er det i dag for andre lande Deri ligger både historiske perspektiver og håb. Ukraine har store muligheder for at blive et velfungerende land.

  1. CLAUS HANSEN

   Jeg har aldrig læst eller hørt Marie Krarup har støttet eller sagt god for, invasion af Ukraine, tværtimod. Det har Krarup, så sandeligt, taget stærkt afstand fra. Marie Krarup har jo ret Ukraine er ikke er så velfungerende, som de fleste har givet udtryk for. Sandt Ukraine har haft frie valg, i hvert fald indtil Maidan 2014. Jeg har aldrig forstået man, med vold, væltede en præsident, man året efter, kunne have fravalgt, via demokratiet samt dennes afsættelse, stærkt blev støttet af især USA, som yderligere hånede Europa. “F… the EU”. Det er da stor mulighed for begavede og belæste mennesker, har støttet Putin, på flere områder, men sikkert ikke på de områder, du nævner og jeg tror der er meget få russere, som støtter invasion af Ukraine. Man er nødt til at se nuanceret og nøgternt, på alle scenarier. Vi håber alle på denne ulykkelig krig hellere slutter i dag end i morgen.

 34. CLAUS CHRISTEN

  Tak for en begavet og nuanceret artikel. Vi er alle enige om det er en dybt ulykkelig situation, som bør stoppe, hellere i dag end i morgen. Det ville være befriende. at flere erhvervsledere ville berette om de økonomiske skader, alt dette virvar, har på verdensøkonomien. Industri og forretsnings hader konflikter, måske bortset fra lige våbenindustrien, men ellers alle andre. Fred, samhandel, fremgang, noget Verden har brug for.

 35. Privatdetektiven

  RUSSIA PANIC

  US placerer B-52’ere med atom- og brintbomber
  nær Ruslands grænser. Se video hos you tube.

  (Russia panic, US deploys B-52s near Russia borders.

  1. Michael Andersen

   “US deploys B-52s near Russia border”

   Hvorhenne?

   Venligst

 36. De tre musketerer
 37. De tre musketerer

  Rusland/Putin truer med hård gengældelse mod dem
  som blander sig i Ukraine krigen. Nu sender Mette F
  og de gamle partier så raketter og andet krigsmateriel
  til Ukraine. Ganske åbenlyst, så man er sikker på at
  russerne får det at vide. Det danske forsvar er
  nu som et afklædt fugleskræmsel, som en
  tom skal eller tom butik. Det vil nærmest intet
  kunne stille op, hvis Rusland fra nu betragter
  Danmark som en fjende der skal have en lærestreg.
  F.eks. i form af bomber mod København.

 38. De tre musketerer

  Hos Hodja er der en satire-video “We lie to you news”. Den er under
  Israelsk reportage i dag, 3-3-22, om hvor hård osv, er. Efter Tulsi Gabbard
  er satiren.

 39. Der var et yndigt land

  FATTIGDOM ER PÅ VEJ
  til mange danskere. Krigen i Ukraine og de omfattende
  sanktioner, co2 beskatningen, rød omstilling og mere
  indvandring vil føre til voldsomme prisstigninger på
  alle mulige varer, fra mad, benzin og diesel til opvarmning
  af boliger, reparationer/reservedele og videre til alle
  slags indkøb, flere afgifter, højere skattetryk osv.

  Christiansborg har længe ført en uansvarlig politik.
  I forvejen er rigets og borgernes økonomi forringet
  meget kraftigt. Det er blevet dyrt at være dansker.
  Fremover vil det blive endnu dyrere. Opvarmning
  er nogle steder steget 70-80 procent. Benzin er nok
  på vej mod 20-25 kr. literen.

  Masser af velfærd, sundhed og infrastruktur vil blive
  sparet væk.

  PragerU fortæller mere om co2, el-biler og vindmøller osv.
  Hodja har meget om Ukraine og Nato m.m.

 40. Michael Andersen

  EU lukker for medier og slører den internationale stedfortræderkrig

  Forsøger man at følge med i konflikten, hvor der i Danmark oplyses på demokratiets præmisser, er der nu en Udenrigsordfører der siger: ” ’Jeg er tilhænger af fri debat og ytringsfrihed, men ..,”

  Der er også en Kultur- og medieordfører der siger at han ”under normale omstændigheder aldrig ville lukke medier ned og tilføjer ”Men nu er vi ikke under normale omstændigheder”.

  Hvordan kan to markante medlemmer af folketinget være i tvivl om at enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.

  Grundloven skal overholdes og respekteres, ellers bliver vi det vi kæmper imod

 41. Privatdetektiven

  Krigen tager farlig drejning

  Nu blander Tyrkiet sig også, og NATO lastfly flyver ind
  i Ukraine. Det næste lastfly risikerer at blive skudt ned.

  Youtube: Russian navy trapped in black sea

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *