MAN BINDER OS PÅ MUND OG HÅND

Kun en måned efter Danmarks besættelse i april 1940 var der premiere på revykomedien ’Dyveke’, hvor Liva Weel lancerede Poul Henningsens udødelige vise. ” Man binder os på mund og hånd”, som gennem hele krigen skulle blive danskernes stille protest mod den tyske Værnemagts tvang og censur.

Historien gentog sig i 2020, hvor regeringen igen bandt os på munden med maskepåbud og på hånden ved at ophæve den grundlovssikrede forsamlingsfrihed og forbød restaurantbesøg, biografforestillinger, sportsarrangementer samt nedlukkede de fleste arbejdspladser. Alt sammen i videnskabens og omsorgens hellige navn: ” Ingen indsats er for stor for bare at redde et enkelt menneskeliv” var regeringens budskab.

Efter at være frie vikinger blev vi et folk af fæstebønder, der gjorde, hvad vi fik ordre til, når ridefogeden svingede pisken. Den danske slavesjæl bøjede som sædvanlig nakken under statsministerens ridepisk og valgte at tro på ’videnskaben’.

Nu viser det sig, at hverken nedlukninger eller mundbind kan påvises at have nogen som helst effekt på smittespredningen ifølge en række internationale undersøgelser. Hele 10 studier publiceret af et Schweizisk tidsskrift viser, at der ikke kan konstateres  videnskabelig evidens for, at mundbindet reducerer smittespredning af Corona.  Tel Aviv University kommer til samme konklusion, som også deles af det amerikanske forskningsinstitut Foundation for Economic Education. Den amerikanske Heritage Foundation konkluderede i et studie, at 97 af de 100 hårdest ramte Covidområder i USA alle havde omfattende mundbindspåbud.

Den amerikanske delstat South Dakota har under hele pandemien bevaret et åbent samfund uden nedlukninger og mundbindspåbud. Coronasmitten nåede sit højdepunkt i november 2020 og er faldet lige siden. Pr. 100 000 indbyggere havde South Dakota primo april et langt lavere smittetal og antal Covid dødsfald end de hårdt nedlukkede stater som New York, New Jersey og Massachusetts.

I både Texas og Florida har skoler og virksomheder længe været åbne. Der er forsamlingsfrihed og intet påbud om mundbind. Også her er både smitte- og dødstal lavere end i de nedlukkede, føromtalte stater. The American Institute for Economic Research erklærer, at ” virtuel undervisning er særligt skadelig for elever, der kommer fra dårligt uddannede familier, der ikke kan støtte børnenes indlæring”

Den kognitivt udfordrede præsident Biden har stemplet de åbne (republikanske) stater Texas og Florida som ’ Neandertalere’, fordi de ikke bevidstløst har fulgt den hårde nedluknings politik i de (Demokratiske) stater som New York og New Jersey, der er ramt af tårnhøje Coronadødsfald  og en nedbrudt økonomi.

Ifølge Bertel Haarder vil enhver politiker hellere gøre det forkerte end ikke at gøre noget. Mette Frederiksen har ikke ladet sig forvirre af kendsgerningerne og har styrtet landet ud i et unødvendigt forbudshelvede og en grundløs økonomisk nedtur, der vil bebyrde kommende generationer. Formelt for at redde bare ét menneskeliv mere, men reelt fordi beherskelsen af den totale magt er et prægtigt rusmiddel: Frihed er godt. Kontrol er bedre.

Asger Aamund

25 Thoughts to “MAN BINDER OS PÅ MUND OG HÅND”

 1. Peter Winther

  Tak Asger!

 2. Gitte Bendixen

  Tak fordi du bruger din stemme mod dette vanvid.

 3. Peter Krogsten

  Føtex foretog en undersøgelse, der ikke påviste nogen effekt, alligevel satte man skilte op om “pas på os”. US Marine Corps foretog en undersøgelse, der påvise at der i bedste fald ingen effekt var, og Stanford University har også foretaget en lignende undersøgelse. Disse undersøgelser er alle publiceret i videnskabelige tidsskrifter, men åbenbart ikke læst af danske sundhedsmyndigheder.
  Nu forsøger man at retfærdiggøre minkskandalen, med at Cluster-5 ville nedsætte vaccinens effektivitet – længe før vaccinen blev nødgodkendt uden nogen form for produktansvar. I Rusland har man godkendt “vaccineboostere”, og andre lande vil følge med, når det konstateres at vaccinen ikke virker, eller i bedste fald i kort tid.
  Siden 1/2 har 99,7% af prøverne været negative, og for en uges tid siden nåede man op på 99,95%. Hvad vil man gøre, hvis vi rammes af en influenza med de normale over 1 mio. smittede?

  1. Søren Hansen

   Spot on!

  2. Mogens Højgaard Larsen

   Lave en mRNA terapi, som passer til typen. Det her er ren forretning, og det overrasker mig lidt at erfare, den gode Aamund ikke bifalder det.

 4. Tak til jer, der har kommenteret. Min web master træner mig i at administrere den nye side og redigere og besvare kommentarer. Jeg er langt fra fuldbefaren, men arbejder stædigt på sagen. I løbet af de kommende uger vil der være flere blogs og artikler.
  Asger Aamund

  1. Inger Fløgstad.

   Tak, Asger for gode ord.

   1. Tage Drengsgaard

    👍

  2. Tage Drengsgaard

   Asger, du skulle have været statsminister ❤ Tak for de sande ord.

   1. Tak for tilliden, men det må blive i mit næste liv. Det er lidt sent med en karriereplan, når man er 81.

 5. Thomas Poulsen

  Hej Asger. Mange tak for en god artikel. Det er imponerende, at du utrætteligt beriger os læsere med det ene skarpe indlæg efter det andet. Der er desværre meget få mennesker som dig, der vil og tør deltage i samfundsdebatten med synspunkter der ofte går imod den etablerede holdning.

  Den såkaldte pandemi viser med stor tydelighed, at vi nu har bevæget os ind i det postfaktuelle samfunds sidste stadie. Det stadie hvor lovgivning, politik og argumentation bygger på facts, som er fremstillet til brug for sagen og ofte er bygger op på argumentation, som er decideret i strid med virkeligheden. Dette sidste stadie er tillige kendetegnet ved, at “public service” medierne ikke forholder sig kritisk til de forskellige tiltag, som iværksættes af regering og folketing, men blot viderebringer det regeringen oplyser på de uendelige pressemøder, som nærmest på dagsbasis har forpestet sendefladen i TV. Du er selv inde på det i artiklen, og der er masser af andre eksempler.

  Jeg husker tydeligt, at der i begyndelsen af “pandemien” var stor fokus på Hvideruslands (manglende) håndtering af denne altødelæggende “pest” Vi er spærret inde og hviderusserne går til fodboldkamp, det er forfærdeligt, det er kollektivt selvmord. Nu mere end et år efter mangler jeg en status på hvordan det så rent faktisk gik i Belarus, findes de endnu eller er Minsk mennesketomt med stabler af lig i gaderne? Disse spørgsmål er medierne ikke interesseret i at besvare, det ville ellers være interessant, vi kunne sammenligne et samfund som det danske med nedlukning og skrappe restriktioner med Hviderusland hvor de ikke har gjort en klap.

  Grunden til at fx. DR nu pludselig ingen som helst fokus har på Hviderusland er, at de i relation til covid har klaret sig præcis på samme måde som os selv blot uden restriktioner og skadevirkninger fra en nedlukning. Det kan DR og TV2 naturligvis ikke omtale da det vil feje hele regerings strategi af bordet, latterliggøre vores kære leder og udstille regeringen som tåber der har smidt milliarder efter en sygdom, som så alligevel ikke var så alvorlig som først antaget.

  Et andet postfaktuelt indlæg kan tages fra denne uge: “Godt nyt til grænsehandlende, nu kan vi igen handle i Tyskland uden at skulle fremvise negativ test ved indrejse”. Faktum er at der aldrig har været tjek ved indrejse til Tyskland, eller i øvrigt ved indrejse tilbage til Danmark, de store grænseovergange har været åbne hele tiden med fri og uhindret passage. Intet medie skriver om dette, ingen interesserer sig for det.

  Jeg frygter desværre at Covid 19 restriktionerne blot er en generalprøve på noget større, der er på vej. Der er så mange ting Vesteuropas regeringer ikke har styr på, men pandemien det har vist at EU og de vesteuropæiske medlemsstater har styr på tingene og passer på borgerne.

  Sandheden er, at når illusionisten trækker en hvid kanin op af hatten så er det fordi publikum skal fokusere på den og ikke på det, der forgår omme bag ryggen.

  EU kan (eller vil) ikke beskyttet de ydre grænser, immigranter strømmer til i en lind strøm, kriminaliteten stiger støt, borgenes sikkerhed forringes, livskvaliteten daler. Det skal vi naturligvis ikke tale om, restriktionerne ophæves, nu går det godt, lad os tale om miljøet, hjælpepakker osv. og hylde vores allesammens mor, vores kære leder.

  Jeg er desværre ikke optimistisk på udviklingen i den nære fremtid, men som man siger det skal være skidt før det kan blive godt igen og skidt bliver det, men måske gentager historien sig og vi formår at bygge noget godt op igen.

 6. Holger Overgaard Andersen

  Jeg har skrevet flere læserbreve med samme indhold men censurens mørke fyrste Karl Selliken Kühlmann på Berlingske er en person sammenlignelig med Mette Frederiksen . Magtbegær er vigtigere end juridisk ordentlighed .
  En anklage uha om at jeg har sendt et enkelt læserbrev til to aviser førte til “ bad stranding” . Efter 7 mails og en telefonsamtale med opfordring om et simpelt bevis, hvilken anden avis han mente var sendt til formåede/ønskede han ikke at svare . Pjalten gik herefter i mail ly . Han er ikke værdig som journalist ansat på Berlingske .
  Historisk set har jeg haft et stigende antal læserbreve i Berlingske siden 2010 kuliminerende med 66 i 2018 og over 30 i 2019 hvor sidste bragte var 18/7 2019 . Herefter over nogle måneder 7 mails fra mig om at få oplyst senest telefonsamtale . Manden er en ussel pjalt .

 7. Christina Weisgard

  Tak for dit skarpe indlæg! Jeg har undret mig over, hvorfor folk i toppen af erhvervslivet ikke har protesteret. Mange af de små erhvervsdrivende har gennemskuet hvad der sker, men ingen hører på dem.

 8. Viktor

  Tak fordi du står frem Asger! Klasse skrevet

 9. Kurt T Larsen

  Jeg har meget svært ved at forstå, hvorfor mink kun skulle slås ned i Danmark, når nu der er tale om en verdensomspændende pandami.
  Udgjorde mink i andre lande ikke en risiko?
  Og så ser det usædvanlig mærkeligt ud, at der foreligger et beslutningsforslag fra støttepartierne om afvikling af minkavl i Danmark lige præcis i november 2020. Forslaget blec lige så stille trukket tilbage, da statsministeren besluttedes uden anbefaling fra sundhedsmyndighederne at afvikle mink i Danmark.

 10. Hans Jørgen

  Asger, Jeg både elsker og hader dig!
  Jeg elsker dig for at sige din mening og at du nogle gange gør og siger det uventede.
  Jeg hader dig for, at du altid åben mine øjne men stiller mig i den situation, at jeg har for mange ubesvarede spørgsmål og at du holder dine begrundelser ubesværet til fantasien (den perfekte sælger).
  Når det er sagt, så tak for en spændende tid tilbage til Bava, hvor jeg fulgte med som investor.
  Nå Asger!
  Hvornår kommer der noget om dine holdningr, til den vaccine udrulning vi ser af en ikke godkendt vaccine?
  Hvad er din mening om den dispersion vi ser regeringerne og WHO forsøger at få verden til at tag vaccinen på (Vi så jo noget lignende med Ebola dengang)?
  Jeg vil ikke spørger om du har fået vaccinen, da jeg formoder du har takket nej 😉
  Keep writing.
  Hans Jørgen

  1. Hej Hans Jørgen,
   Jeg er naturligvis vaccineret med Pfizers, som er godkendt af både FDA og EMA, hvad der er godt nok til mig. Jeg mener ikke, at folk skal tvinges til at blive vaccineret, men så må de leve med de frihedsbegrænsende restriktioner, der kommer til at gælde for uvaccinerede personer. Det har vi jo allerede med rejsebegrænsninger til steder, der kræver vaccination mod visse tropesygdomme f. eks gul feber.
   Asger

   1. Hans Jørgen

    Tak for din objektiv mening.
    Jeg havde glemt at du høre til den ældre årgang.
    Der har jeg også fuld forståelse for, at de bliver vaccineret.
    Men vi kan vel godt blive enige om at covid vaccinen ikke er godkendt?
    Den er midlertidigt godkendt!
    Har du en holdning til at den på det grundlag, skal prøves af på børn?
    Vi få jo ikke alt at vide, SSI foretager åbenbart ikke obduktion og pt har de registreret 4415 døde før 30 dage efter de har modtaget vaccine. Jeg ved en del af dem er ældre, men vaccinen skal ikke være dødsårsag og det spørgsmål står stadig åben.
    https://twitter.com/AngeliaDesselle/status/1409983631314067456?s=19
    Dejlig dag til dig og dine.
    Hans Jørgen

    1. asger aamund

     Pfier/Biotech vaccinen er endeligt godkendt af FDA og EMA, men producenten vil være forpligtet til at gennemføre omfattende fase 4 kliniske undersøgelser på tusindvis af allerede vaccinerede personer, så man kan etablere et robust klinisk datagrundlag for virkning/bivirkninger, som kan danne grundlag for justeringer i godkendelsen, so kan ende med en begrænsning, en udvidelse eller en fastholdelse af den nuværende godkendelse. Hvis vaccinen skal gives til børn, er det nødvendigt at den afprøves på børn.
     Hilsen,
     Asger

     1. Peter Krogsten

      Asger jeg mangler stadig et argument for at tage en vaccine – testet eller utestet, mod en sygdom jeg ikke har haft i 1½ år, trods mangel på enhver foranstaltning på at undgå den. Mere end 99,8% af samtlige tests – altså uvaccinerede personer, har været negative i snart ½ år, og det store fald skete inden én eneste havde fået første injektion.
      Det er korrekt at man kræver vaccinering mod visse sygdomme ved indrejse i nogle lande, det er Gul Feber, dengue-feber og lignende. Hvorfor er SARS-Cov-2 på A-listen blandt dem – det understøtter tallene på ingen måde.
      Jeg har aldrig haft den farlige sygdom, antigen- PCR og antistoftest var alle negative. Jeg fik også et skud med Pfizers, en uge senere lå jeg på hospitalet med den ene side af ansigtet lammet. En antistoftest før ‘vaccineringen’ var negativ, en 3 uger efter var positiv – jeg var immun. En ny antistoftest 3 uger senere var negativ – antistofferne var væk. Har du en forklaring på det? Hvorfor har min organisme dræbt antistofferne? Det holdt maksimalt 1½ måned efter injektionen, skal jeg nu have booster-shots hver anden måned resten af mit liv, for en sygdom hvor 99,4% af de smittede globalt får ingen eller milde symptomer.
      Jeg har fravalgt skud nummer 2 – én advarsel er nok.
      Hånden på hjertet Asger. Tog du de 2 stik fordi du ville undgå sygdommen, eller tog du dem for at udgå restriktionerne? Sagde du billedligt tal: “Så skidt da, jeg tager dem og kan så rejser på ferie og gå på restaurant?”

     2. Hej Peter,
      Noget kunne tyde på, at du har haft en autoimmun reaktion, hvor kroppen ødelægger sit eget immunforsvar, men det kan din læge fortælle dig mere om. Selv om vi ikke havde haft restriktioner og nedlukninger, havde jeg taget vaccinen alligevel, ligesom jeg hvert år får en influenzavaccination. Vaccinationen er en forsikring mod smitte, men naturligvis har de hysteriske nedlukninger, mundbindspåbud og indskrænkningerne i vores grundlovssikrede rettigheder motiveret mig yderligere til at blive immuniseret så hurtigt som muligt.

   2. Lean

    Gul feber rammer i følge SSI hvert år 200.000 mennesker og koster 30.000 liv.
    Det er en dødsrate på 15%. Og rammer en bred aldersgruppe.
    Dødsraten for covid19 er vel omkring 1% og rammer mestendels personer over 70 år.
    Din sammenligning er skæv.

    Jeg ville til hver en tid tage en gul feber vaccine forud for rejse til Centralafrika.

 11. Ole

  Hej Asger. Godt skrevet. Et fint lille samvittighedslukkende kirsebær. Med din indsigt, behøver jeg ikke oplyse dig om hvad det handler om (The Great Reset – http://www.weforum.org), det er bare en skam, at så mange skal dø, før folk forstår tragedien. F.eks.
  Børn, risiko for død , Covid19: 1/1.000.000
  Børn, risiko for død, Vaccine: 1/3000

  Så når du nu ved det, så undersøg selv og hjælp med at stoppe stjernepsykopaterne istedet for at sælge en vaccine mod en aldrig isoleret sygdom.

 12. Lene

  Kære Asger Aamund
  Jeg er bange for at vanviddet fortsætter, men tak for dine ord Hilsener lene Riber Larsen

 13. Gitte O

  Tak for et godt indlæg. Burde udbredes mere, hvilket jo også er et problem i sig selv jvf den kontrol du beskriver

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *