SKATTELETTELSERNES SKARPE KLO?

Over hele landet raser socialdemokratiske topfolk mod regeringens planlagte justeringer af skattebyrden: ”Hvordan kan I få jer selv til konstant at presse hospitaler, omsorgssektoren og kommuner til nye besparelser og så gennemføre skattelettelser, som vi jo ikke har råd til?”  Dette synspunkt har bred opbakning i befolkningen, der i samtlige nyere opinionsundersøgelser vender sig mod en reduktion af skattetrykket. Sådan har det ikke altid været, men samfundet ændrer sig og vi med det. I 1950erne og tresserne var næsten hele Danmark i arbejde. Det blev anset for skamfuldt ikke at kunne forsørge sig selv og sin familie. ” Pengene har det bedst i borgernes lommer”, lød det fra det borgerlige Danmark. Men også arbejderbevægelsen frygtede en voksende stats udplyndring af lønmodtagerne. ” Vi knuges under stat og love. Vi flås af skattens skarpe klo!”, synger sultens slavehær i ’Internationale’.

Så begyndte billedet at vende i 1970erne, hvor velfærdsstaten gjorde sin entré. Det blev gradvist socialt acceptabelt at være på støtten, fordi der kom flere og flere vælgere på overførselsindkomst. Ved årtusindeskiftet blev velfærdssamfundet afløst af socialstaten, der var et resultat af et systemskifte, idet den offentlige sektor nu havde besejret den private. Nu var det et mindretal, der arbejdede i det private erhvervsliv, idet tre fjerdedele af befolkningen enten arbejdede i den offentlige sektor eller var på overførselsindkomst.  Socialstaten har nu udviklet sig til formynderstaten, hvor folkestyre ikke betyder at folket styrer, men tværtimod bliver styret. Danskernes liv detailreguleres og overvåges af et kvælende netværk af ministerier, departementer, styrelser, sagsbehandlere og konsulenter, der tilsammen udgør den dybe stat, som reelt ligger uden for parlamentarisk kontrol, men lever sit eget liv i konstant vækst.

 Det ses i jobskabelsen, hvor et enigt folketing satte sig for at reducere de gældende 29 000 formularer og cirkulærer, der forpester livet for borgerne og de ansatte i A-kasserne, men som giver nye jobs og tomgangsarbejde i jobcentrene. Intet er sket i den sag. Bureaukratiet vinder hver gang. Eller vi kan se på indvandringen, hvor et stort flertal i Folketinget nu bekender sig til ’en stram indvandringspolitik’. Det er dog forgæves, for det danske flygtningeindustrielle kompleks, der omfatter tusindvis af medarbejdere, jurister, konsulenter og sagsbehandlere i et netværk af kommuner, styrelser, og humanitære organisationer samt NGO’er, sørger for at illegale migranter fortsat siver ind i landet uden at der stilles krav om integration. Titusindvis af migranter står uden for arbejdsmarkedet, men er rundhåndet beskyttet mod ærligt arbejde af en førtidspension, som burde omdøbes til ’borgerløn for arbejdssky klienter’. For det er jo, hvad det er.

Den ophidsede diskussion, der udspiller sig i øjeblikket som følge af regeringens skatteplaner, har rod i den socialdemokratiske samfundsopfattelse, som ser landets økonomi som et nulsumsspil. Altså en lagkage, hvor det stykke, der udskæres og gives til Berit betyder, at så bliver der mindre til Preben og de andre, der også gerne vil have et stykke. Gevinsten for den ene medfører således et tab for den anden. Derfor ses en lettelse i skattetrykket som et tab af velfærd til de værdigt trængende. Socialdemokratiet og fagbevægelsen råder naturligvis over kompetente økonomer, der udmærket ved, at sådan forholder tingene sig ikke i virkeligheden, men det er ikke desto mindre socialistisk betonpolitik, at den enes død er den andens brød. Dette er også holdningen hos flertallet af befolkningen, der er afhængig af enten arbejdsindtægter eller overførselsindkomster fra det offentlige. Ingen var bedre til at banke dette budskab ind i hovedet på vælgerne end Helle Thorning-Schmidt, der som statsminister aldrig forsømte en lejlighed til at prædike: ” I må vælge mellem skattelettelser til de rige eller mere velfærd til os alle sammen!” De hjernevaskede ledere i partiet og fagbevægelsen er nu over hele landet oppe i det røde felt, fordi regeringen har valgt skattelettelser til de rige og raske finansieret af de fattige og syge.

I virkelighedens verden ligger der et enormt vækstpotentiale for den danske samfundsøkonomi, hvis man kunne tage sig sammen til at gennemføre en skattereform, der sænker indkomstskatten, ejendomsskatterne, aktiebeskatningen og frem for alt den store vækstdræber, iværksætterskatten, der bør fjernes helt. Det danske iværksættererhverv består i dag af tøjbutikker, neglesaloner og cafélatte-vogne. De nye videns-virksomheder, der kunne skabe jobs, vækst og velstand, er for længst ude af vagten på flugt fra det danske skattehelvede.

 Schweiz bliver konsekvent af vores politikere og medier omtalt som et skattely, hvad landet ikke er. Schweizerne har barer valgt et andet og mere dynamisk beskatningssystem end det danske. Her er skattesystemet lagt an på at tiltrække kompetente mennesker og virksomheder, der med know how og jobskabelse producerer værdi for hele det schweiziske samfund. Det samlede schweiziske skatteprovenu er større end det danske, selv om indkomstskatten er lav og beskatningen af arv, aktieindkomst, virksomheder og fast ejendom enten er væk eller kun marginal. Mange bække små har i Schweiz skabt en stor å. Ingen ventetider på hospitalerne, ingen skandaler på plejehjemmene, ingen mangel på sygeplejersker og læger. Det kan vi i Danmark dog ikke bruge til noget. Schweiz er jo et skattely.

Et flertal af danskerne tror fuldt og fast på, at den offentlige sektor er god, den private ond.  Der er ingen forståelse for, at en skattereform kunne være en dynamisk investering i nationens fremtid til glæde for hele folket og ikke et røveri ved højlys dag, hvor de rige forgyldes og de fattige kastes under bussen. Det danske beskatningsgrundlag er nu så udpint, at der kun er fast ejendom og pensionerne tilbage, som kan udplyndres. Det er også på vej, som vi kan se i disse dage. Men ingen kan hjælpe et folk, der ikke vil hjælpe sig selv. Det var vores eget valg.

22. september 2023

97 Thoughts to “SKATTELETTELSERNES SKARPE KLO?”

  1. Niels O

    Nok det nærmeste – i den tid jeg har været her forbi – at jeg har været 100% enig med admin.

    Jeg gad godt bare, at der blev skruet lidt ned for “indvandringsspøgelset”, der trods alt kun er et mere perifert problem for landet.

    Den der med valg mellem “skattelettelser til de rige og velfærd for os alle” skal nok komme tilbage, den dag SVM-regeringen smuldrer.

    Lige så nemt, kort, dejligt (og forkert), som det slogan er, lige så godt er det for S’ vælgere at forstå. Dette guld smider man bare ikke på gaden på sigt.

    Når man som blå skal argumentere for det modsatte, skal man bruge mange lange forklaringer om nulsumsspil osv osv, men så er den røde vælgers opmærksomhed for længst gået i nul.

    1. Jette

      “indvandringsspøgelset” er bestemt ikke perifert, det koster alt for meget, på mange parametre.

      1. Niels O

        Ja, jeg ved godt, at jordhulenationalisterne herinde kun går op i eet emne, og ligegyldigt prisen på det, vil det automatisk altid være for højt for dem. Alle andre udgifter i samfundet er totalt uinteressante for dette segment.

        Det behøver hele holdet ikke at fortælle mig.

        1. Jette

          Er det virkelig nødvendigt, med den nedgørende retorik??

          1. Danmark er et misrøgtet og misregeret land

            ´
            Det er sort ud
            🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

            Det er rystende,
            chokerende, uhyggelige
            og fantastiske AFSLØRINGER
            af ondskab, kriminalitet og politiske
            udskejelser, man i disse dage kan
            finde på Hodjas blog, Snaphanen,
            Youtube og EBs netavis.

            Det er vigtige oplysninger om hvad
            vi danskere kan blive udsat for, og
            ramt af, i den allernærmeste fremtid.
            Se dem inden det er for sent.

        2. Jonas Hansen

          Det sgu kloge ord 👍. Vi hører kun msm snakke om skræmmekampagner og hvad vi ikke må. 24 7 var underholdende satirisk på alle måder. Trods kontrol 🤑

        3. Jonas H

          Det sgu kloge ord 👍. Vi hører kun msm snakke om skræmmekampagner og hvad vi ikke må. 24 7 var underholdende satirisk på alle måder. Trods kontrol 🤑

        4. Jonas Hansen

          Men du kommenterer det gerne

      2. Jonas Hansen

        Undskyld Jette. Kan ikke komme ind til administrator. Halvdelen af kommentarsporene ligger i højre side og kan ikke læses. Altså een lang smøre med 1 bogstav ad gangen. Bare en forespørgsel ☺️

        1. Vi danskere bedrages, plyndres og tyranniseres på over 1000 måder

          Aamunds artikler er glimrende
          beskrivelser af hvordan samfundet har udviklet
          sig gennem de sidste 70 år, fra en fri, tryg, enkel
          og folkestyret stat til en velfærdsstat, socialstat
          og overkompliceret bureaukratisk formynderstat.

          Det næste trin, diktaturet/
          1984 staten/ den kafkaske stat/ fasciststaten/
          den totalitære stat/ undertrykkelsesstaten/ den
          forrykte, voldelige, tyranniske, morderiske og
          blodsugende monsterstat ….kan så blive hvad
          vi kommer til at opleve i fremtiden. Eller som
          en del danskere allerede har oplevet.

          For at statsapparatet og “systemet” har udviklet
          sig i en mere og mere menneskefjendsk retning
          i de senere år og årtier, er jo ganske tydeligt at
          se for enhver der ikke er blind. (Og tror man at
          det er udelukket at et moderne humant samfund
          kan gå i opløsning og blive overtaget af fascistiske
          og barbariske kræfter, behøver man blot at se
          på hvad der er sket i Venezuela, Colombia,
          Canada og Sverige etc. indenfor de sidste fem
          eller ti år)

          Alt tyder på at vores samfund er blevet så
          åndsformørket på de politiske og bureaukratiske
          områder, at det kun kan ende som en jungle,
          som et galehus, som en terror-stat, som et rædselskabinet.

          1. DR: Feminisme, klima-hysteri og multi-kulti propaganda

            Radio-apparatet fortalte i dag, at
            efter en 3d-scanning af Jellinge-stenen har
            “forskere” (eller fuskere) fundet ud af at det
            ikke var kongerne, men dronningerne der styrede
            vikingerigerne. Forskerne viste sig at være et par
            kvinder som har “fundet ud af” at mændene i de
            sidste 2500 år ikke har været andet end tøffelhelte.
            Om lidt finder feministiske forskere sikkert frem
            til at det var kvinderne der fik mændene ud af
            stengrotterne og jordhulerne, og at det var kvinder
            der opfandt alt muligt, byggede husene og vejene,
            broerne og konstruerede skibene, dampmaskinen,
            togene, bilerne, flyvemaskinerne, støvsugerne,
            nylonstrømperne, gadelamperne, flyglerne og den
            moderne lægevidenskab med penicillin osv., osv.
            Og i virkeligheden var det også kvinderne der
            forsvarede Dannevirke da romere og tyskere
            forsøgte at trænge nord på. Vikingerne, Albert
            Einstein, Niels Bohr, Aristoteles, Platon, Kant,
            Leonardo da Vinci, Mozart og Rembrandt osv.
            var i virkeligheden kvinder der blot
            identi ficerede sig som mænd.

            Jo mere man lytter til DR, jo mere bliver det klart
            at mændene ikke er andet end dummepetere,
            krænkere og tosser. Som end ikke evner at forstå
            at co2 er værre end vulkanudbrud, byldepest og
            atomkrig tilsammen.

            Kun ved at stjæle kvindernes tanker, idéer,
            opfindelser, maskiner osv. har mændene
            fået ry for at kunne finde ud af noget. Men
            sandheden er at de er åndssvage, overflødige,
            værdiløse og pisseirriterende.

            Bare spørg Pernille Skipper.

  2. Michael Andersen

    Såfremt der handles på mavefornemmelser, er det nemmere at finde skattelettelser. Hvad hvis der handles på evidens om effekterne af kommunesammenlægningerne?

    DI oplyser at de største bevægelser er en stigning i akademikere fra 2012-2022, imens der i samme periode er nedlagt indenfor overenskomstområdet administration og IT. DI anslår at hvis kommunerne var i stand til et niveau svarende til 2007, ville der kunne spares fuldtidsansættelser i administrationen og reduceres i lønudgifterne på milliarder.

    Endvidere at der i perioden 2012 til 2022 er blevet ansat mange chef- og specialkonsulenter samt magistre.

    Måske er der bare kommet flere hellige køer, nye elefanter i rummet og mere pseudoarbejde, nu hvor antallet af de allerhøjest uddannede har rundet 100.000 i det offentlige?

    1. Sundhedspolitikken er en trussel mod danskernes liv og helbred !!

      På kort tid er 80 unge læger døde i Canada.
      Der er tilsyneladende beviser eller stærke
      indicier for at de blev dræbt af bivirkninger,
      herunder turbo-kræft, blodpropper, hjerte-
      svigt og svækkelse af immunforsvaret mv.
      Se Snaphanens artikler om den canadiske
      massedød.

      1. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

        Der er nu horrible oplysninger
        om den Pfizer og Moderna død som hærger
        i England, Canada og USA osv. Dr. Campbell og
        mange andre læger og virologer fortæller om
        de frygtelige og uhyggelige tilstande i kølvandet
        på “pandemien” og spekulationen i kvaksalver-
        medicin. Youtube, TwitterX, Snaphanen og
        Hodja har mere om det.

  3. Henrik Wegmann

    Den danske Stat har aldrig accepteret medier, der ikke var under dens kontrol. Aldrig. Selv en ren musikradio som Radio Merkur i 1960’rne blev kvalt i fødslen. Derfor er næsten alle danskere socialister – uden selv at vide det. Propaganda virker.

    Og det gør den ned igennem hele Vesteuropa, hvor stort set alle medier også er statskontrollerede. I Vesteuropa bliver befolkningerne simpelthen statsopdraget fra de er babyer, til de som oldinger sidder og spiser skemad på offentlige plejehjem.

    1. Fra velfærdsstat til samfundshelvede

      Ja, siden 1960 er det gået den forkerte
      vej. I starten langsomt og snigende, med censur af
      private radio-sendere, med karaktermord på folk
      som Glistrup og Ninn-Hansen, med indførelse af
      moms og person-numre. Efterhånden går det
      stærkere og hurtigere med at ødelægge landet.
      Fra 1972-73 med indvandring og indmeldelse i
      EF/EU. Nu går det så løs med digitalisering, “grøn”
      omstilling, nye besværligheder til landbruget og
      erhvervslivet, diskrimination af danskere, angreb
      på alt som før var normalt, 485 forskellige køn,
      endnu mere bureaukrati, statsstøttet nedrakning
      af danske mænd, folkeudskiftning, afskaffelse af
      privatlivet og den personlige frihed, afskaffelse af
      kontanter om lidt, og fra 1. oktober politik
      udstukket af Schwab, Fauci, Pfizer og EU.

      Med deres apati og naivitet har danskerne
      dømt sig selv til at blive tabere og undermennesker.

      Om få år vil Danmark være en blanding af det
      værste fra Nordkorea og Sverige.

  4. Henrik Wegmann

    “Bekræft at du ikke er en robot” – mekanismen fungerer ikke godt.

  5. Fra velfærd til statsterror og aktiv dødshjælp

    Aamund har som sædvanlig ret. Men i Schweitz
    har man ægte demokrati, og medierne er ikke nær
    så løgnagtige, og det har ført til bedre begavede politikere
    eller lovgivere, som er nødt til at tage hensyn til befolkningens
    ønsker og behov. I Danmark må vi nøjes med et skin-demokrati
    der fjernstyres fra Berlin og Bruxelles. Danskerne er sat udenfor
    indflydelse, og politikerne kan roligt pisse på dem året rundt, for
    90% af vælgerne er naive, glemsomme, historieløse og hjerne-
    vaskede. Et parti skal svigte og dumme sig voldsomt, hvis vælgerne
    skal flygte. Mange vælgere opdager slet ikke at et parti som var
    OK og på danskernes side for 25 eller 50 år siden, i løbet af den
    tid er blevet til et helt andet og måske modsat rettet parti, selvom
    partinavnet er det samme som dengang.

    Der er ikke længere plads til sund fornuft i nutidens partier. De
    domineres alle af utopiske fantaster og akademikere så kloge at
    de kunne undvære hovedet. Der er 179 snakkemaskiner i Fjolse-
    tinget og snakke kan de. Men de har ikke styr på ret meget, og
    derfor er Danmark blevet til et samfund plaget af kaos, vanvid,
    ondskab, løgn, dumhed, uduelighed, uretfærdighed, skilsmisser, hospitals-skandaler, betonbureaukrati, udhulet velfærd, asocial boligpolitik, faderløse børn, rodløse børn, diagnose-børn,
    piger der sulter sig selv, skærer i sig selv, drenge der mistrives
    og er stressede, børn der mishandles af statens børneværn og
    børnehjem m.m., børn der påføres psykiske skader af smart-
    phones og mangel på at forældrene har tid til overs til dem,

    et væld af andre skøre og politisk fremkaldte tilstande, såsom
    ensomhed, konurser, gadebander, hjemmerøvere, skyderier,
    knivstik, indbrud, tusindvis af narkomaner, vanvidskørsel,
    smadring af infrastrukturen, nedbrydning af alle normer og
    traditioner, løgnekampagner og hetz samt politiske angreb på boligejere, patienter med farlige kræftsvulster, psykisk syge,
    bilister, landmænd, forbrugere, kernefamilier, lønmodtagere,
    iværksættere og danske mænd i bred almindelighed. Her-
    under den grove diskrimination af mændene på forskellige
    områder, efter at Danmark er blevet et matriarkat domineret
    af kvindesagskvinder, rablende politik-kvinder og woke feminister.

    De har sejret ad helvede til, ligesom feministerne i Sverige og
    Tyskland.

    Hvad skattelettelserne angår, kunne de sagtens gennemføres,
    samtidig med at man forbedrede velfærden og sundhedsvæsnet.
    For hundredvis af milliarder bruges på indvandring, co2-galskab,
    “grøn” omstilling og snesevis af tåbelige projekter som hverken
    er til gavn eller glæde for det store flertal af danskere. Alene på
    IT og EDB projekter mv. som virker elendigt eller som måtte
    skrottes, er spildt over 500 milliarder kr. Med sund fornuft og
    loyalitet overfor danskerne kunne utallige nedskæringer, nye
    afgifter, stramninger og andre forringelser have været undgået.

    Christiansborgs politik er katastrofal, fattiggørende, tyrannisk
    og dødbringende.

    1. PS

      Véd ikke om det er serveren eller min pc
      der skaber linje-forvirring. Det ser jo ret
      træls med en højre margen der slet
      ikke er lige, men skifter mellem alt for
      korte og alt for lange linjer, men det må
      vi jo finde os i indtil videre. Linjerne var
      ca. lige lange da de blev sendt.

  6. Jc Holland

    Endnu engang 1000 tak til Asger Aamund for at oprulle/anskueliggøre Danmark og danskernes deroute på alle planer.!!

    Venstrefløjen, Tvangsfinancierede Medier, Sheriffen Fra Nottingham & Andre Tyveknægte: “Vi vil ikke gi’ skattelettelser til folket.”

    Læs: Vi afleverer ikke de stjålne penge tilbage til rette ejermænd.!

    De røde er verdensmestre i at bedrage både sprogligt og i alle andre discipliner.!!
    Vi skulle have lyttet til Joseph McCarthy.!!

    1. Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

      Regeringen er ikke i lommen på
      den dybe stat, den er den dybe stats repræsentanter,
      medarbejdere, medløbere, håndlangere og fortalere.
      Det er det samme med de 179. Det politiske lag har
      udviklet sig til en flok der lever højt på at udnytte og
      slavegøre danskerne. En udnyttelse man agter at
      intensivere mest muligt. Planerne for det er parate.
      I samarbejde med EU, WEF og WHO forberedes nu
      den største omvæltning i Danmarkshistorien. Hvad
      enhver kan orientere sig om på nettet via Youtube
      og TwitterX, Snaphanen og Hodjas blog.

      Der foregår forfærdelige ting i denne tid. Et hospital
      i Esbjerg er ved at blive nedlagt, det samme med et
      sygehus i Silkeborg. I Århus er kræftbehandlingen
      brudt sammen, og hele sundhedssektoren er ved
      at blive til et slags U-landsagtigt felthospital. Man
      er også ved at lukke skoler og skadestuer og andre
      hospitaler. I forvejen er lukket over 500 skoler, men
      man bliver ved. Og i forvejen har man lukket mange
      hospitaler og skadestuer, men man fremturer. Også
      ambulance- og politi-beredskabet er forringet flere
      steder. Lægevagten er en skygge af sig selv, og man
      har stadig intet gjort for at få de manglende 5000
      flygtede læger og sygeplejersker tilbage. Hundredvis
      af danskere har mistet liv og helbred pga. de store
      forringelser.

      Også kommunerne skal spare hundredvis af millioner.
      Der skal skæres ned på alt muligt, samtidig med at
      politikerne via DR praler af at landets økonomi er bomstærk.

      Hverken den dybe stat eller regeringen har noget tilovers for
      de 4½ millioner almindelige danskere. De betragtes med stor
      foragt og ses som får, stemmekvæg, malkekvæg og slagtekvæg.
      Som snarest bør udskiftes med berigere fra Afrika og Arabien.

      Danskernes retssikkerhed er ved at smuldre væk. Bøller som
      overfalder danskere, sparker dem i hovedet, ydmyger dem
      osv. så ofrene er måneder om at komme sig, eller aldrig bliver
      raske igen, disse bøller kan slippe med en advarsel. Sagesløse
      ofre kan lide i årevis, men ikke een dag i fængsel til forbryderne
      i mange af sagerne.

      (Se sag omtalt i EB for et par dage siden).

      Retfærdigheden er afskaffet, og udskiftet med pladder-
      humanistisk rød ideologi.

      Meget andet er afskaffet eller er ved at blive lagt i ruiner.

      F.eks. familieværdierne. Man ignorerer grundloven og
      tillader nu ca. 595 forskellige krænkelser af privatlivet
      og hjemmets fred. Og det er en bevidst kommunistisk
      politik og strategi at opløse og splitte så mange familier
      som muligt. At gøre tusinder af børn faderløse, eller
      helt forældreløse, er også rød strategi. For jo svagere
      familier, desto lettere er det at bane vej til det totale
      kommunistiske diktatur.

      Man er også ved at bruge masser af millioner af kroner
      på at nedrive tusindvis af sunde og gode boliger, alt
      fra rækkehuse til store boligblokke mv. Et projekt som
      smadremanden L. fadøl står i spidsen for.

      Der er nærmest intet forsvar tilbage i Danmark. Og da
      slet ikke noget civilforsvar. Kasernerne er præget af
      skimmelsvamp, huller i tagene, mus, rust og revnede ruder.

      Fængselsvæsnet er ved at bryde sammen. Busruter lukkes
      ned. Ældreplejen er en skændsel. Børnehaverne er blevet
      steder med støj, støv, uro, smittefare og manglende pædagoger.
      Boligpolitikken er asocial. Velfærds- og retsstaten og selve
      demokratiet ligner mere og mere illusioner og potemkin-kulisser.

      Så er der de falske kriser: co2-“krisen”, energi-“krisen”,
      landbrugs-“krisen”, covid-“krisen” og bil-“krisen” mv.
      Allesammen kriser der er politisk fremkaldt, ved brug
      af propaganda og tåbelige nye love. F.eks. er det ikke
      rigtigt at det er nødvendigt at forbyde benzin- og diesel-
      biler og anskaffe en million el-biler. Se hvad PragerU
      oplyser om el-biler. Det er heller ikke nødvendigt eller
      nyttigt at smadre landbruget og private husholdningers
      fornuftige indkøb af madvarer med vilde og skrappe
      krav om co2-afgifter. Den med at vi skal tvinges til at
      spise plantebøffer og insekter for klimaets skyld, er
      WEF politik udarbejdet af vanvittige fanatikere og
      “intellektuelle” uden jordforbindelse.

      Man bruger 5 milliarder om året på radio-stationer
      som er sunket ned til at være propaganda-fabrikker
      som døgnet rundt vildleder danskerne om hvad der
      foregår i landet. Fortielser, halve sandheder og hetz
      mod danske mænd fylder æteren. Der er reklamer
      for indvandring, multi-kulti, pladderhumanisme og
      feminisme døgnet rundt. Oveni er DR mikrofonholder
      for Enhedslisten, de radikale, metoo bevægelsen,
      LGBTQ+, normstormer-klikerne og co2-fanatikerne.
      Det hele suppleres med følelsesporno og masser
      af udsendelser om hvor frygteligt danske mænd
      altid undertrykker og krænker kvinderne. Ind i
      mellem er der så udsendelser som først og fremmest
      skal underholde eller fordumme publikum. Radio-
      aviserne fortæller igen og igen om udlandet, sport,
      film og Trump osv., men orienteringen om hvad
      der sker i Danmark er ofte meget overfladisk. Og
      med alt for lange og larmende lyde for at skille
      de forskellige indslag fra hinanden.

      Den politiske kynisme og uduelighed har aldrig været
      større. Og derfor er Danmark nu på vej ned i samme
      afgrund som Sverige hvor radikalt vanvid har haft frit
      løb alt for længe.

  7. Henrik Pedersen

    Jeg ved ikke hvilken planet Aamund har levet på, for mht. skatter er han gået helt galt i byen. De er nemlig faldet kraftigt.

    Personskat: i 1986 var den øverste marginalskat på 72,4%, og den er nu faldet til 55,9% .

    Selskabsskat: I 1986 var den på 55%, og den er nu faldet til 22%.

    https://cepos.dk/abcepos-artikler/0095-den-oeverste-marginalskat-er-nedsat-fra-72-4-pct-i-1986-til-55-4-pct-i-2010-siden-er-der-sket-en-mindre-stigning/
    https://cepos.dk/abcepos-artikler/0172-trend-mod-lavere-selskabsskat-siden-80-erne-i-baade-danmark-og-oecd/

    Bortset fra det er jeg enig i, at lavere skatter giver øget velfærd. Og som det ses, er Danmark på rette vej.

    1. Her på planeten Jorden, hvor jeg lever og har det godt, har CEPOS dokumenteret, at Danmark for tiden har det højeste skattetryk af samtlige OECD-lande. Hele 47 procent. Det er det, der tæller.

      1. Henrik Pedersen

        admin skrev: “Hele 47 procent. Det er det, der tæller.”

        Svar til admin: nej, det er marginalskatten (skatten af den sidst tjente krone), der er afgørende. Og den er siden 1986 faldet drastisk fra 72% til 56%.

        I 2022 var det samlede skattetryk på 42,6% og ikke 47%.

        Siden 1986 har det samlede skattetryk i følge CEPOS ligget nogenlunde konstant på 46%.

        I den periode er velstanden øget i Danmark, og Danmark er ikke økonomisk sakket agterud i forhold til de øvrige OECD lande. Tværtimod.

        Vi har i Danmark aldrig nogensinde været så velstående, som vi er i dag.

        Danmark er et dejligt land med en i store træk velfungerende offentlig sektor, der bevare os godt efter min smag kunne være mindre.

        1. Niels O

          Den “velfungerende” offentlige sektor er grunden til, at jeg ikke arbejder specielt meget eller forbruger specielt meget, da jeg ikke gider at fodre din “velfungerende” offentlige sektor, der bare bliver større og større.

          1. Henrik Pedersen

            Det er du i din gode ret til ikke at lukrere på andre skatteborgere.

            Så sender du vel heller ikke dine børn i skatteyderbetalte skoler – og hvis du skulle blive syg, så tager du en selvbetalt taxa til nærmeste private lægeklinik eller privathospital og betaler selv for behandlingen eller opholdet.

            Det gør du nok ikke, og du falder derfor ind i kategorien: samfundsnasser.

          2. Niels O

            Et forventet fordømmende svar fra en selvgod socialist, der gerne så et skattetryk på 75-100.

          3. Jyderup Hansen

            Jeg lever på samme måde. Ved pensionsalderen forventer jeg smutte sydpå 1-2 om måneden over Hamborg. Der går hurtigt 10 år mellem mine restaurant besøg i dk. På ferie og m.v. er det stort st hvert eneste måltid der foregår på restaurant. Hvilket naturligvis ikke giver den store sociale men det rager mig en høstblomst.

    2. Flaben Fræk

      Er det rigtigt forstået at de viste grafer kun omfatter indkomstbeskatningen? – Danskerne betaler hertil verdens højeste registreringsafgift, moms, punktafgifter, ejendomsskatter, osv. osv. – Har Henrik Pedersen, mulighed for, procentuelt, at oplyse bloggens læsere om det samlede danske skatte- og afgifttryk, gerne henset til skattetrykket i de øvrige 38 OECD lande?

      1. Sandhed er bedre end løgn

        Henrik Pedersen, Niels Poulsen og P. Skov
        er tre venstrefløjsere og Rasmus-modsatter
        som kun er med for at afspore debatterne.
        At læse deres indlæg er spild af tid, for de
        påstår hvad som helst der kan medvirke til
        at forvirre begreberne.

        1. Piotr

          “TROLL Alert”
          @ Sandhed er bedre end løgn. 23/09/2023 at 10:07

          “Henrik Pedersen, Niels Poulsen og P. Skov er tre venstrefløjsere og
          Rasmus-modsattere, som kun er med for at afspore debatterne.
          At læse deres indlæg er spild af tid, for de påstår hvad som helst der
          kan medvirke til at forvirre begreberne.”

          Henrik Pedersen, Niels Poulsen og P. Skov. ER en og samme TROLL!
          Men, ellers er din påstand totalt korrekt.

          @Flaben Fræk. 23/09/2023 at 08:03
          Det kan oplyses at det samlede Skattetryk i DK ligger på 85%. Det er bl.a. derfor, at Vammse&FUSKen vader rundt penge pt.
          Alene Energi afgifterne fra sidste vinter overstiger langt over 100Mdr KR extra.

          Så, der er penge NOK! men de bliver ikke brugt på danskernes velfærd, de bliver brændt af i udlandet, på projekter der kan kaste et fedt job af sig, til LORTen, (Spr)Ællemannen & FUSKen, ved EU, FN, IMF eller NATO.
          (de er godt i gang ,ed at brænde broerne bag sig)

          Støt Danske Patrioter! Støt Paludan & TR! SIAD! P.

      2. Henrik Pedersen

        Det samlede skattetryk har siden 1986 ligget nogenlunde konstant på 46% og var i 2022 på 42,6%.

        Det var dermed mindre end skattetrykket i Frankrig, Østrig, Italien og Finland (2021 værdier).

        1. Michael Andersen

          Svar til Henrik Pedersen 23/09/2023 at 12:22

          Ideelt bør Danmark have verdens dygtigste og mest effektive offentlige sektor, samtidig med et faldende skattetryk.

          Præmissen er at et højt skattetryk fører til dygtighed, i kraft af at flere får bedre og højere uddannelser, og arbejdserfaringer med fejltagelser gør at de rettes til og ikke gentages. Samt at der konkurreres undervejs.

          Der skal investeres i dygtighed og dygtighed skal belønnes.

          Gider Hr. Pedersen måske at betale til et samfund hvor taberne belønnes?

          1. Henrik Pedersen

            Den allestedsnærværende M.A., der i Aamunds blog har fundet et fuldtidsbeskæftiget holdepunkt i en åbenbart meningsforladt tilværelse spurgte:

            “Gider Hr. Pedersen måske at betale til et samfund hvor taberne belønnes?”

            Svar: Ja, det gør jeg. Men jeg skelner mellem uforskyldte tabere og bevidst selvforskyldte, som f.eks. den selverklærede samfundsnasser Niels.O.

            Et civiliseret samfund er kendetegnet ved, at uforskyldte tabere hjælpes.

            Michael Andersen vedgår med sit spørgsmål at være fortaler for et uciviliseret samfund.

            Ak & Ve.

          2. Niels O

            @ Henrik Pedersen

            Jo mere velfærdssamfund, jo flere uselvstændige “tabere” er der. For det kan jo betale sig at være det. De ægte samfundsnassere.

            Jeg har bare selv parkeret personlige ambitioner om rigdom, da jeg hellere vil undgå at medvirke til at finansiere eksistensgrundlaget for flere og flere dovne hunde i “velfærdssamfundet” Danmark. Jeg betaler stadig en smule indkomstskat samt moms og afgifter og boligskatter. Så kald ikke mig for nasser.

            jeg er spændt på, hvornår det dyre, dovne og ineffektive velfærdssamfund imploderer.

          3. Michael Andersen

            Et generelt svar til Hr. Pedersen

            Der er tidligere refereret til Verdensbanken, der med
            ”Returns to Investment in Education”, slår fast, at det betaler sig at investere i uddannelse. De nyeste trends og mønstre er baseret på en database med 1.120 estimater i 139 lande, der viser:
            1. At den gennemsnitlige private globale sats på tilbagevenden til et ekstra års skolegang, er en nytte på omkring 9 procent pr. år og meget stabilt over årtier.
            2. Den sociale gavn af tilbagevenden til skolegang er højere, med over 10 procent på sekundær og videregående uddannelse.
            3. Samt at de der er beskæftiget i den private sektor indenfor økonomien, har højere afkast end dem i den offentlige sektor.

            Altså er der uudnyttede gevinster ved at opkvalificere, og afveje balancen i forhold til forbruget på de højest uddannede.

            Det giver ingen mening at konkludere, at nogen er fortaler for et uciviliseret samfund. Tværtimod er der argumenter for at et dygtigt samfund, er et kompetent og civiliseret samfund. Alle skal blive så dygtige de kan, hele livet igennem.

            Returns to Investment in Education
            A Decennial Review of the Global Literature
            George Psacharopoulos
            Harry Antony Patrinos

  8. Henrik Pedersen
    1. Tennis-spilleren

      Hvis de skatter og afgifter mv.
      som Flaben Fræk oplister, regnes med,
      nærmer skattetrykket sig vel 80% af en
      almindelig indtægt.

      1. Henrik Pedersen

        Skattetrykket beregnes som provenuet fra samtlige skatter og afgifter divideret med BNP.

        I 2022 var det samlede skattetryk i Danmark på 42,6%.

        1. Alle de gamle partier er utroværdige

          Henrik P.

          Er det et tal du har fra Danmarks statistik,
          fra Politiken, et rødt parti eller en tilfældig
          politiker? Eller har du selv regnet dig frem
          til tallet? Mange danskere betaler helt
          sikkert mere end 75% i skat når moms og
          samtlige afgifter, gebyrer og lignende er
          med i regnestykket. Der er jo snart afgifter
          på alt. Og ofte opkræves moms af
          afgifterne. Og din husleje er højere end
          ellers pga. skatter af forskellige slags. De
          vil have skat af vand, lys, varme, uldtrøjer
          og tag over hovedet. Mange huse er så
          forgældede pga. skatter, at der er nul til
          eventuelle arvinger, hvorefter staten tager
          huset.

          1. Henrik Pedersen

            Jeg har tallet fra CEPOS, som igen har det fra Danmarks Statistik.

      2. Piotr

        @ Tennis-spilleren. 23/09/2023 at 16:51

        I fl. en artikel i Børsen for 2 år siden var skattetrykket 85%.
        I dag er det sikkert 90%, efter socialisternes hærgen. FUSKen har indført over 46 nye skatter&afgifter siden hun tiltuskede sig magten 2019.

        Støt Danske Patrioter! Støt Paludan & TR! SIAD! P.

          1. Michael Andersen

            Svar til Henrik Pedersen 25/09/2023 at 07:14

            Skattetrykket er mål for, hvor stor en andel af BNP det offentlige disponerer over.

            Hvordan trykket slår igennem på den enkelte, siger tallet ikke så meget om.

          2. Henrik Pedersen

            Jeg skrev tidligere:

            “Skattetrykket beregnes som provenuet fra samtlige skatter og afgifter divideret med BNP.”

            Hvorfor gentage det?

            Det er indlysende, at det er en gennemsnitsbetragtning, hvor f.eks. beskatning af virksomheder (pt. 22%) også indgår.

          3. Michael Andersen

            Jeg opfattede at formålet med skattetrykket var uklart. Det var væsentligt at påpege at 47 %, ikke samtidig kan være 85 %.
            Ideen er vel at vi sammen bliver klogere.
            Guldkorn: Forringelser af produktionsapparatet målt i afskrivninger er ikke indeholdt i skattetrykket, der på den måde fremstår lavere end det reelt er.

            God dag

          4. Niels O

            Har du en forklaring på det pænt store fald af skattetryk? Jeg finder ikke rigtigt noget ved googling.

            Jeg nægter at tro, at det er en S-regering, der mirakuløst skulle have ændret så meget på skatte- og afgiftsforholdene, at det udløser et fald i trykket. Det ville jo være helt imod partiets DNA.

            Så skal det være en kraftig stigning i BNP – på en eller anden måde – der ikke har betydet en tilsvarende stigning i skat.

            Så skal der være andre forhold, jeg ikke lige kan gennemskue. Kan det have noget med samfundsnedlukninger at gøre eller inflationen?

            Irriterende, at der ikke har været forklaringer fra økonomer.

            Nå, men det er nok en enlig svale, vil jeg tro. Næppe starten på en trend i nedadgående retning. Selvom det ville dejligt. Det er for trist, altid at være “duks” i verdens største tryk.

  9. Karl Martell

    Godt skrevet – bare så godt. Danmark ved at blive så detailreguleret at det gør ondt.
    Jeg erindre en yngre Asger Aamund, der satte sig for at fremstille en bog om de love og regulativer jobformidlingen måtte administrerer efter. Sider skulle printes ud og printeren arbejdede i, jeg tror det var 12 dage, og bogen blev på vanvittige 23.000 sider! Bogen blev i en lille lastbil kørt op foran Christiansborg, hvor en, ligeledes yngre Sofie Carstens Nielsen, blev præsenteret for bogen! Hun udbrød det må vi simpelthen gøre noget ved! Som sagt så gjort – igang gik arbejdet og i dag er bogen ikke på sølle 23.000 sider, næ den er på 30.000 sider! Jeg er ikke sikker på at det er det Sofie mente, og faktisk tror jeg intentionerne var gode, men Sofie eller for den sags skyld hele Christiansborg har mistet magten over den dybe stat.
    Nu er der naturligvis ingen der skal forfalde til at tro, at det kun er jobformidlingen, som drukner i papir og regler og regulativer. Nej der er overalt. Og helt ærligt, nå så mange mennesker må bruge vanvittige mange timer på skrive og administrerer efter alt det sludder, som står skrevet, så tror da f***** vi ikke har nogen til at passe de syge, arbejde i vores virksomheder, passe de ældre osv.
    Faktisk tror jeg de fleste ville gå ind for at jobformidlingens pagraf 1 (og eneste paragraf) skulle være: Hvis du er rask, så skal du finde dig et arbejde, eller tage det vi anviser dig, ellers få du ingen penge!
    En tyrker som kom til Danmark sidst i 60’erne sagde så rammende: I Danmark behøver man ikke arbejde, man får penge alligevel. Hvordan tror du den blev modtaget hjemme på den anatolske højslette?

    1. Danske mænd er til grin

      For de er kun på tålt ophold
      i deres eget hjem og deres eget land. De
      er til grin for deres egne penge, og de hånes
      daglig af mediernes feminister. Det var dem
      som fik de danske kvinder ud af jordhytterne
      og ind i huse med varme, vand, lys, komfurer,
      vaskemaskiner, støvsugere, stole, borde og
      mange andre bekvemmeligheder. De har
      også bygget veje og broer, og skaffet mad,
      tøj, penge og biler til husmødrene.

      Men nu beskyldes de for at være dumme,
      værdiløse, overflødige og i vejen for kvinderne.
      Iflg. super-feministen Pernille Skipper, metoo
      bevægelsen og LGBTQ+ er normale danske
      mænd så propfulde af fejl, at de burde sige
      undskyld, undskyld og undskyld hele dagen.

  10. Demografi og demokrati

    “Andre folks penge”.
    Det er det, de vil have. (Ikke lommetyvene 🙂 )
    De er en del af velfærdssystemet. Det er en gammel nyhed->
    “Antallet af private job i stampe siden 1951. Antallet af job i det private er knap øget på 60 år – mens antallet af offentligt ansatte er skudt i vejret. For hver offentlig ansat er der i dag kun 2,3 privatansatte. Mens der i 1951 var 13 privat beskæftigede for hver offentligt ansat, er der i dag kun 2,3 privat beskæftigede pr. offentligt ansat.” (Kilde DR/Ritzau 6. SEP 2011)

    1. Blot en bemærkning

      Hvad mener du med (ikke lommetyvene 🙂 ) ???

      1. Demografi og demokrati

        Det var en vits. Enhver ved at lommetyve er ude efter andre folks penge. De, der har en lav – eller ingen – arbejds indskomst, ønsker at få flere penge (også i form af gratis sociale ydelser) betalt af dem, der har en højere lønindkomst (de rige svin! 🙂 )

        1. Blot en bemærkning

          Så skulle du jo have skrevet:
          ligesom lommetyvene.

          1. Demografi og demokrati

            Ja, men de hører jo ikke til her.
            De hører jo til under kriminalpolitikken?! 🙂

        2. Blot en bemærkning

          Kan en overskrift få filtret til at gå
          i baglås, selvom den ikke er “forkert”?

  11. Karsten Lund

    I dag bør enhver hurtigt kunne overbevise sig selv om, at Mogens Glistrup også havde ret i 1974, da han skrev om, at det ikke måtte glippe denne gang med hensyn til at reducere skatten og dermed begrænse de kolde hænders fremtidige seivforstærkende udbredelse via netop skatten.

    https://fremskridtdk.wordpress.com/2008/08/02/denne-gang-ma-det-ikke-glippe/

  12. Demografi og demokrati

    Enig i blogteksten, men måske har vi for længst passeret point of no return?
    Vi lever i en moderne udgave af et socialistisk samfund med “reelt eksisterende socialisme”. Socialdemokratisk socialisme; som gammelkommunisterne udformede den, findes den ikke mere->

    “Da Berlinmuren faldt i 1989, og den såkaldte reelt eksisterende socialisme brød sammen, betød det naturligt nok enden på den Sovjet-associerede kommunistiske verdensbevægelse, herhjemme repræsenteret af DKP, hvis sidste formand, Ole Sohn, i denne uge tog vandringen fra SF til Socialdemokraterne.” (klip fra Kristeligt
    07.02.14)

    1. Karl Martell

      Vi lever i et Orwellsk univers, hvor de sociale medier åbenbart kan bilde folk alt muligt ind. Det er også et univers hvor befolkningen har besluttet sig for, at det er for besværligt selv at tjene sin penge, det er da også meget nemmere at stemme sig til andre folks.
      Socialismen eksisterer og har det alt for godt, det er lykkedes socialisterne at erobre deffinitionsmagten , en bedrift og en sejr.
      De deffinerer hvad der er godt og hvad der skidt, og de bruger venstrefløjens mest kraftfulde våben – Udskamning.
      I det øjeblik antallet af mennesker som er afhængige af offentlige kasser, oversteg folk som ydede til de offentlige kasser, da ophørte demokratiet, for det flertal ville uværligt stemme sig til ydernes penge, og det vil være en selvforstærkende effekt, for færre og færre vil risikerer noget. Det er meget nemmere og tryggere at gå ind i rækken og offentligt ansatte, som så kan bilde sig selv ind at de gør et samfundsnyttigt arbejde ved at administrerer efter mere og mere umulige regler. Der er ingen motivation til at forenkle systemet, for så skal de jo ud og lave et rigtigt arbejde og det orker de ikke.
      Jeg forudseer at Danmark lige så langsomt drysser ned af velstandsstigen, fordi ingen orker et opgør med den dybe stat, der er ingen som gider at blive udskammet og gjort til paria. Vi kan bare se hvordan det gik Glistrup, fængslet, nedgjort, marginaliseret og ensom, nej det tror jeg ikke nogen ønsker.

      1. Hvor er vi på vej hen?

        Martell

        Danskerne burde forstå at det
        er meget kortsynet at tro man får mere social
        velfærd ved at stemme på de partier som pt.
        er i folketinget. Alle disse partier går ind for det
        størst mulige statsbureaukrati, ind for den størst
        mulige kontrol, overvågning og detailstyring af
        den enkelte dansker, ind for nævenyttig og nærgående
        indblanding i privatlivet, ind for at millioner af regler,
        cirkulærer, påbud, forbud og forordninger skal
        regulere alt. I 1950-60 var der kun en brøkdel af disse
        regler, og skattetrykket var meget beskedent. Og
        alligevel fungerede samfundet fint. Eller netop
        derfor var Danmark dengang et frit land med en
        høj livskvalitet til næsten alle. Frihed, tryghed og
        livsglæde var der meget mere af dengang, og een
        indtægt var nok til at forsørge en familie. Børn og
        forældre var ikke plaget af alle mulige åndssvage
        politiske påfund, og huse og biler kunne købes til
        små og overkommelige priser.

        Det store og voksende statsbureaukrati har kostet
        hundredvis af milliarder. Uden at danskerne er
        blevet lykkeligere.

        Stemmer man på socialistiske, liberale og radikale
        partier får man ikke mere velfærd, men mindre, for
        disse partier vil have masseindvandring og de vil
        redde alt i hele verden. De fråser og fjoller så mange
        milliarder væk på idiotiske projekter, at der ikke
        længere er råd til at behandle danskerne ordentligt.
        Man slagter løs på infrastrukturen, hospitalerne,
        skolerne og den borgernære velfærd, for at skaffe
        penge til EU, til co2-humbug, til millioner af fremmede
        i fjerne lande og her i vores eget land. Som er gjort til
        gratis pensionat, socialkontor, skole og hospital for
        enhver fra Afrika, Asien, Arabien og Sydamerika der
        får lyst til at lade sig forsørge af danskerne.

        Danskerne selv er degraderet til at være skaffedyr,
        tjenere og tyende, og de rangerer nu under de
        nyankomne hvad borger- og menneskerettigheder angår.

        Altså de “sociale”, de “humanistiske”, de “feministiske”,
        de kommunistiske og de globalistiske “verdensfrelsere”
        skaber MINDRE velfærd plus at de ofrer deres eget
        land og deres egen befolkning på godhedens alter.
        Deres godhed er nemlig pivfalsk, deres næstekærlighed
        er rendyrket hykleri, deres store planer er utopiske.
        Og de foretager sig intet, uden at tage sig særdeles godt
        betalt.

        Og al deres godgørenhed foregår for andres penge,
        for penge suget op af borgernes lommer.

        Danmarks undergang og udslettelse kan kun
        undgås, hvis ytringsfriheden bevares og demo-
        kratiet genoprettes. Kan kun undgås hvis det
        danske folk sørger for at sætte sig i respekt.
        For der er intet tilbage af den. Danskerne er
        i dag et foragtet, misbrugt, mishandlet og
        nedgjort folkefærd uden fremtid. Medmindre
        respekten genoprettes.

        Uden en ny kurs vil danskerne netop blive
        udskammet, gjort til pariaer, blive marginaliserede,
        blive tyranniserede, afstraffet, udplyndrede og
        udsat for fattigdom, terror og alle mulige lidelser.

        1. Chrborg: Et loppecirkus med 179 lopper

          Der er ikke megen tvivl om
          at Danmark vil blive en politi-stat
          med tanke-politi og det hele. Det er den vej
          det går, med den regering og de partier vi
          er belemret med. Politikerne og journalisterne
          er enige om at Nordkorea, Bidens USA og
          Trudeaus Canada er fine forbilleder.

          De søde politikere afskaffede postvæsnet
          uden at spørge befolkningen. I Schweitz
          ville man først have haft en folkeafstemning
          om det. Vores politikere afskaffer alt muligt
          uden at spørge danskerne.

          Nu vil Mette & co. også have aktiv dødshjælp.
          Er det tanken om “useless eaters” eller store
          “besparelser” der driver dem, og har fået
          dem til at ignorere Etisk Råd og lægers advarsler?
          Eller er det de nynazistiske tendenser i nutiden?

          Kort efter at have pålagt danskerne at arbejde
          mere og længere, har de givet sig selv fem ekstra
          fridage hvert år fremover.

          1. DANMARK ER NU EN BLANDING AF SCANDINAVIAN STAR OG DET "SYNKEFRI" TITANIC..

            Krigen i 1848-50 skyldtes indvandring
            sydfra. Krigen i 1864 var også pga.
            indvandring sydfra. Den krig blev tabt
            fordi magthaverne snorksov i 13-14 år
            fra 1850.

            Historieløse som nutidens politikere
            er, har de intet lært og intet forstået:
            At indvandring sydfra kan føre til død
            og katastrofe.

            Den tabte krig i 1864 og besættelsen
            op til Kolding kom til at koste tusindvis
            af danskere deres liv og helbred, da
            de blev tvunget til at være med i første
            verdenskrig på tysk side.

            Nu er der igen indvandring sydfra.
            Igen vil den komme til at koste tusindvis
            af danskere liv og helbred og alt hvad
            de ejer. Politikere er oftest arrogante, kyniske og uvidende ignoranter. Hvorfor
            er vælgerne så selvmorderiske at de
            stemmer på åbenlyst uduelige typer?

          2. PS

            Der er noget kludder med filtret??
            Det kan bevirke at man må ændre
            korrekte “koder”, og det kan føre
            til flere enslydende kommentarer.
            De overflødige ekstra bedes slettet.

    2. Piotr

      @ Demografi og demokrati. 23/09/2023 at 07:26

      Jeg kunne ikke være mere enig! Fuldstændigt korrekt!

      OG, jeg syntes ikke danskerne fortjener dette regime, denne spændetrøje. Hvorfor?
      At tænke sig socialisterne under os ikke en bolig, uden vi skal brænd beskattes af dens fiktive værdi. OG, denne skat skal betales af midler vi allerede er beskattet af en gang.
      HVorfor er socialister onde mennesker?

      Venligst P.

  13. Christina

    ‘Hvor folkestyre ikke betyder, at folket styrer, men tværtimod bliver styret’…

    På Folketinget defineres Demokrati således (scroll til ‘demokrati’):
    https://www.ft.dk/Leksikon?af=d

    Demokrati: demos=folk og kratein=at styre.

    Jeg så dette på Folketinget en dag, jeg ledte efter en definition af demokrati. Faktisk havde jeg ‘set’ det rigtig mange gange tidligere, før det lige pludselig sprang i øjnene

    Folk + at styre… siges det lidt hurtigt bliver det til Folk-a-styre… Folkestyre.
    Så vi har demokrati. I ordets betydning.
    George Bush forklarer hvordan de styrer: https://youtu.be/utRKKOUHA4A?feature=shared

    1. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

      Antallet af overfald på danskere
      er oppe i absolutte rekordhøjder. DR påstår at
      kriminaliteten falder og falder. Det er pure løgn.
      Den stiger og stiger. Læs Den korte avis og følg
      med i bandekriminalitet, hjemmerøverier og
      gadevold hos Ekstrabladet. Der er også noget
      om vanvidskørsler, påsatte brande, skyderier
      og svindel.

    2. Christina

      Dejligt at se min kommentar blev medtaget.
      Min kommentar er en uddybning af Asger Aamunds bemærkning i artiklen ‘Socialstaten har nu udviklet sig til formynderstaten, hvor folkestyre ikke betyder at folket styrer, men tværtimod bliver styret. Danskernes liv detailreguleres og overvåges…’
      Hvilket faktisk var en skarp og helt korrekt formulering, for i følge Folketingets definition er vi alle sammen blevet narret. Vi bliver styret.
      Martin Tidsvilde fandt det samme, da han undersøgte grundloven. Et meget interessant interview fra Radio4syv herom for folk der ønsker at forstå Grundloven: https://youtu.be/vJipjPY3OOo?feature=shared

      Men også Asger Aamunds bemærkning ‘Helle Thorning-Schmidt…forsømte aldrig en lejlighed til at prædike: ” I må vælge mellem skattelettelser til de rige eller mere velfærd til os alle sammen!”
      Jeg husker at Helle Thorning fortalte danskerne (vidst 1. maj 2010) ‘Vi skal betale vores skat med glæde’. Det viste sig, at hverken hun eller manden betaler skat med glæde. Helle leasede bil i Tyskland (for at spare afgifter) og manden arbejdede i Schweiz. Af artikel fra ‘Information, juni 2010’, ser jeg nu, at han var direktør for World Economic Forum… Ha ha. Så begynder man at forstå alting meget bedre. ‘Vores’ politikere er ikke ‘vores’. De arbejder for noget helt andet.
      https://www.information.dk/indland/2010/06/skat-se-paa-thornings-mand

  14. Michael Andersen

    Bør enhver administration have som formål at overflødiggøre sig selv?

    Det er skidt gået af SF, Konservative og Radikale, når de siger farvel til indtægter.
    Olieindtægterne forsvinder. De siger farvel til at vi siden 1963, har indkasseret 404 milliarder kr. på nordsøolien. Skatteyderne har brug for genforhandling og danskerne for indtægter.

    Det understøttes ikke af fakta, når nogle mener at indvandring trods alt kun er et mere perifert problem for landet.
    Danskerne fortsætter med udgifter til indvandring, der akkumuleret anslås til at være 3-4 gange olieindtægterne fra Nordsøen, der forsvinder.

    Der er 100.000 af Danmarks højest uddannede i det offentlige, som i snit koster 28 % mere end alternativerne. Det giver indtrykket af, at det offentlige er et sted for de privilegeredes jobtræning i at arbejde hjemmefra.

    Hvor godt løser de højest uddannede opgaven med at sikre, at politikerne gavner skatteyderne og der skabes rum for skattelettelser?

  15. DANMARK ER NU EN BLANDING AF SCANDINAVIAN STAR OG DET "SYNKEFRI" TITANIC..

    Se kommentaren højere oppe når den engang
    slipper ud af filtret

    1. DANMARK ER NU EN BLANDING AF SCANDINAVIAN STAR OG DET "SYNKEFRI" TITANIC..

      Test af filter

  16. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

    Antallet af overfald på danskere
    er oppe i absolutte rekordhøjder. DR påstår at
    kriminaliteten er falder og falder. Det er pure løgn.
    Den stiger og stiger. Læs Den korte avis og følg
    med i bandekriminalitet, hjemmerøverier og
    gadevold hos Ekstrabladet.

  17. Michael Andersen

    Fedtlag eller skattelettelser?
    “Stadig flere velfærdsmilliarder går til et fedtlag af chefer og djøf’ere og skubber til en velfærdskrise, der truer selve vores samfundsmodel”. (JP)

    “Lars Løkkes kommunalreform i 2007 skulle skabe stordriftsfordele og frigive kræfter og midler til velfærd. Men det modsatte skete – der blev langt flere akademikere og chefer”. (JP)

    Naturligvis er der råd til skattelettelser. Man kan fx. starte med at træffe en god beslutning, om at rette op på de dårlige beslutninger.

    Løkkes ”stordrift” skabte hærskarer af chefer og akademikere
    JP – 24/9

    1. Klima handler ikke om klima, men om diktatur

      Venstre i 2003 og Lars Ulykke i 2007 gik ind for
      den størst mulige centralisering. Lars Ulykke
      ønskede så mange skoler, hospitaler, skadestuer,
      kommuner og amter nedlagt som muligt. Han
      har nok skadet samfundet og danskerne mere
      end nogen anden politiker. Han er snedig hvad
      snak angår, men hans holdninger er asociale,
      folkefjendske og direkte landsskadelige. Han
      står også bagved nedrivningen af tusindvis af
      udmærkede boliger og importen af titusindvis
      af evighedsturister. Og fjernelsen af St. Bededag
      og det aktuelle angreb på ytringsfriheden har
      også hans opbakning.

  18. Wiens redning skete 1683

    Der er muligvis opstået nogle små
    problemer med serveren??
    Tælleren tæller ret ofte forkert.
    Nogle kommentarer er så smalt sat
    op, at linjerne hakkes ud i stumper.
    Filtret sluger sommetider indlæg
    selvom e-mailen vistnok er korrekt.
    Ingen kritik, blot til orientering.
    Som regel fungerer det hele fint.

  19. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

    Der er nu vigtige
    oplysninger om politik, bivirkninger og
    andet, som i nær fremtid vil kunne påføre
    borgerne og familierne store problemer,
    tab, sygdomme og ulykker. Det er Hodjas
    blog og Snaphanen der fremlægger nye
    chokerende og hårrejsende oplysninger.

    1. Karl Martell

      Hold dig til emnet

      1. Privatdetektiven

        Martell

        Hvorfor skal Virologer osv. afstå fra at tage del i
        den frie demokratiske debat? Kan du begrunde
        nærmere hvorfor du skal censurere denne blog?
        Og kan du forklare det smarte i at forhindre
        oplysninger i at komme frem på nettet, når det
        er meget vigtige oplysninger som de gammelkendte
        medier skjuler eller bortforklarer?

  20. Politik er tit organiseret ondskab plus idioti

    En video viser en kvindelig
    politi-betjent der sidder og sprøjter peberspray
    ind i ansigt og øjne på en mand der er lagt ned
    og totalt passificeret af tre betjente. Hun sidder
    stille og roligt og på kun ca. 20 centimeters af-
    stand sprayer hun den liggende og forsvarsløse
    cyklist ind i ansigtet. Muligvis er han endda en
    fredelig og sagesløs borger der blot har været
    uheldig at blive stoppet af en kolerisk betjent
    uden konduite. Magen til sadistisk brutalitet
    mod en borger er vist sjældent set. Den “dame”
    bør afskediges fra korpset og have en dom for
    vold. Uanset hvad der er gået forud, var manden
    fuldt “nedkæmpet” og der var ingen grund til at
    spraye ham, noget der kan gøre skade på øjnene
    og give åndedrætsbesvær.

    Digitaliseringens bagsider kommer mere og mere
    frem. Talrige store skandaler og snesevis eller
    rettere hundredvis af spildte milliarder kroner
    kendetegner politikernes IT-projekter. Og nu er
    8000 skoleelever og lærere blevet ramt af en
    skandale ved at hackere har indsamlet person-
    følsomme og højst private oplysninger fra en
    række skolers computere. Det hele er lagt ud
    på nettet, og 8000 børn, unge og voksne risikerer
    nu at blive udsat for identitets-tyverier m.m. Og
    mange børn mistrives, fordi man lader dem sidde
    og glo på skærme i timevis, fra 1-års alderen i
    visse børnehjem/vuggestuer.

    Oveni er det for mange danskere blevet helvedes
    besværligt at betale for brug af pc’er og mobil-
    telefoner, hvis de skal betale Oyster, Mobile
    Partner og andre lignende firmaer, for en net-forbindelse. Eller for almindelige varer. Tlf-
    betjeningen er blevet utrolig ringe, i sammen-
    ligning med hvor god den var for 15-20 år siden.
    Ventetider på 15-30 minutter hvis man ringer
    til staten, til et hospital, til et firma. Og den
    danske banks kundeservice er nu utrolig dårlig.

    Og i dag kan man ikke deltage i
    fodboldtips uden at have skrevet under på at
    man ikke vil snyde staten, og man skal aflevere
    foto, cpr-nummer og andre person-data. Bare
    man vil spille for 10 eller 20 kr. på en kupon
    med 13 kampe mv.

    Feministernes og kvindesagskvindernes blod-
    tørst er vokset så meget, at de nu ønsker at
    “ubekvemme børn” skal kunne aflives/myrdes
    så frit som muligt. De har gjort DR til en abort-
    radio, normstormer og LGBTQ+ radio, samt
    til en daglig reklamesender for metoo-, radikal
    og kommunistisk politik samt flere penge til
    35 fjerne lande.

    Vi er ikke så langt fra “1984”-, fascistiske og nordkoreanske tilstande som mange tror.

  21. Henrik Pedersen

    Niels O (25/09/2023 at 18:43) spurgte:

    “Har du en forklaring på det pænt store fald af skattetryk?”

    Svar: Skattetrykket er IKKE faldet, men har været nogenlunde konstant siden 1986

    http://aamund.dk/?p=1141#comment-13819

    Det er den øverste personlig marginalskat og selskabsskatten som er faldet siden 1986:

    http://aamund.dk/?p=1141#comment-13770

    Det har givet en synergieffekt, idet reduktionen af skatterne har medført en større person og merkantil indsats til gavn for den enkelte – men også for hele samfundet

    1. DR: Feminisme, klima-hysteri og multi-kulti propaganda

      Mette & co. har indført 46 nye afgifter siden 2020.
      Enhver skattelettelse er bluff og humbug, for den
      modsvares altid af flere eller højere afgifter. Man
      proklamerer lettelser med store fanfarer, de nye
      afgifter indføres i stilhed.

      I dag startede “Guld og grønne skove” i DRs P1
      med ordene: “Vi er trådt ind i en højrisiko-zone.
      De røde lamper blinker helt vildt, alarmklokkerne
      bimler og bamler”. Det handlede selvfølgelig om
      co2, klimaet og den “grønne” omstilling osv.

      Ren skræk- og dommedags-propaganda som DR-
      kvinderne slet ikke kan få nok af. Og tillige løgn,
      vås og sludder. Når røde, woke og rabiate kvinder
      kommer til magten, er det hvad man skal høre på.

    2. Michael Andersen

      Svar til Henrik Pedersen 25/09/2023 at 22:23

      Der er flere udeladte forhold der bevirker at det reelle skattetryk er højere end de nævnte 47 %.

      Der er overført værdier for mindst 13,6 mia. til Ukraine
      EU henter årligt 24,1 mia. i DK
      Renter og afdrag af ØMU gæld på 841,7 milliarder, for anslået 40 mia.

      Der er udeladt ca. 77,6 mia. i skattetrykket og derudover bør beregningerne renses for offentlige afskrivninger. Tages det ekstra med forøges det reelle skattetryk.

      Hvad ender vi så på? I hvert fald mere end 47 %.

      Det offentlige bliver nødt til at konkurrere, det er dygtighed der skaber velstand igennem konkurrence og innovation. Således der bliver råd til velfærd og skattelettelser.

      Skatter, afgifter, udgifter, overførsler og nedskrivninger, er kun gået en vej. Opad og stigende til ulempe for dem der gider at arbejde.

    3. Niels O

      Nå, du svarer her…
      Det var selvfølgelig det pænt store fald fra 2021 til 2022, jeg spurgte til. Har du set nogen i medierne kommentere det? Gerne link.

      1. Michael Andersen

        Skattetrykket faldt på grund af stigende BNP

        Det mærkbart lavere skattetryk i 2022 end i 2021 er primært en konsekvens af, at nominelt BNP steg kraftigt med ca. 12 pct. i 2022 – blandt andet som følge af de høje prisstigninger på privat forbrug.

        Vi ved jo alle sammen godt hvad der skete i 2022, konjunkturer man var dårligt forberedte på. Til gengæld faldt skattetrykket. Måske man nu bedre forstår BNP-beregningernes ulemper.

        1. Michael Andersen

          https://www.skm.dk/media/14025/sr23-kap-2.pdf

          Se side 24, midterst.

          NB. Linket er clean, jf. Virustotal.

          1. Niels O

            Godt fundet, Michael. Cadeau.
            Kom ikke frem ved min googleing.

            Og nu har jeg desværre ikke tid til at læse det før weekenden…

  22. Demografi og demokrati

    Tallene er ca tal. Der er den største andel offentligt ansatte af alle beskæftigede i Norge med knap 31%. Sverige er næststørst med 29% og DK er på tredjepladsen med 28%. Gns for OECD landene er 18%. Storbrittanien 16%. USA 15%. Italien 13%.
    Kilde: OECD National Accounts Statistics 2019 (database).

    1. Henrik Pedersen

      Michael Andersen skrev:
      “Der er flere udeladte forhold der bevirker at det reelle skattetryk er højere end de nævnte 47 %.

      Der er overført værdier for mindst 13,6 mia. til Ukraine
      EU henter årligt 24,1 mia. i DK
      Renter og afdrag af ØMU gæld på 841,7 milliarder, for anslået 40 mia.”

      Svar:
      Du går galt i byen. Ovennævnte eksempler er alt sammen udgifter afholdt af staten på linje med udgifterne til f.eks. sundhedsvæsen, skolevæsen og ulandsbistand.

      Det ændrer INTET ved statens indtægter fra samtlige skatter og afgifter. Det ændrer heller IKKE ved BNP, som er værdien af DK’s samlede produktion af varer og tjenester minus værdien af de anvendte råstoffer.

      Derfor ændrer dine eksempler IKKE ved skattetrykket, som er samtlige skatter og afgifter divideret med BNP.

      MA. skrev videre:
      “Skatter, afgifter, udgifter, overførsler og nedskrivninger, er kun gået en vej. Opad ..”

      Svar:
      CEPOS mener noget andet: “Skattetrykket er i 2022 42,6 pct. af BNP. Det er et stort fald ift. 2021. …

      Ser man bort fra 2022, har skattetrykket været omtrent UÆNDRET siden midten af 1980’erne. …

      Når skattetrykket ikke er aftaget siden 1980’erne, skal det ses i lyset af, at de fleste skattereformer har været omlægninger, hvor lavere marginalskatter er blevet finansieret ved blandt andet reduktion af rentefradraget og forhøjelser af afgifter. En anden årsag til, at skattetrykket ikke er faldet er, at kommunerne har hævet kommuneskatten …”

      1. Michael Andersen

        Tak til Henrik Pedersen 26/09/2023 at 16:30

        Skatteministeriet oplyser at der er syv skattetryksmål, altså syv forskellige skattetryk. Alt efter opgørelsesmetode, er der i størrelsesorden 22 % point til forskel, mellem laveste og højeste skattetryk.

        Det mest interessante er at skattetrykket kan ændre sig uden skattepolitiske beslutninger.

        Hvis skattetrykket tages som indikator for udviklingen i politiske beslutninger om indretningen af skattesystemet, skal der tages hensyn til, at skattetrykket kan variere selv uden politiske beslutninger. De faktorer, der trods uændret skattesystem især kan påvirke skattetrykket, er:

        adfærdsændringer
        ændret demografisk sammensætning af befolkningen
        ændringer i rente samt relative priser og lønninger m.m.
        konjunkturudsving

        Det væsentlige er, hvad man søger at illustrere.

      2. Prins Valiant fra Thule

        Man bør huske på at BNP er
        en meget fluffy og elastisk størrelse,
        som ikke kan bruges til ret meget
        andet end at dupere rakket. Hvis
        f.eks. mødre passer deres egne børn
        hjemme, tæller det ikke med i BNP.
        Hvis de derimod lader fremmede
        passe børnene i en børnehave,
        tæller det med som om der er
        frembragt en større værdi.

        Det er der ikke, snarere tværtimod.

        Det er lidt det samme med det
        økonomiske “råderum” som politikerne
        snakker meget om. Det er også mest
        en leg med ord.

        Regnskaber kan vrides og vendes, så
        overskud bliver til underskud og om-
        vendt, hvis man ser bort fra reglerne
        for ordentlig regnskabsførelse.

        1. PS

          PS: Jo større det
          offentlige forbrug er
          til lønninger, inventar og
          byggeri osv., des større
          BNP. Men større omsætning
          er jo ikke ensbetydende med
          større glæde, trivsel eller menneskelige værdier. Mange
          aktiviteter har kun værdi i
          form af at nogle får fat i andres
          penge, men uden at give noget
          nyttigt igen. Børnehaver kan
          være meget nyttige i en del
          tilfælde, men ideelt set burde
          mødrene passe deres egne
          børn.

  23. Sundhedspolitikken er en trussel mod danskernes liv og helbred !!

    På kort tid er 80 unge læger døde i Canada.
    Der er tilsyneladende beviser eller stærke
    indicier for at de blev dræbt af bivirkninger,
    herunder turbo-kræft, blodpropper, hjerte-
    svigt og svækkelse af immunforsvaret mv.
    Se Snaphanens artikler om den canadiske
    massedød.

  24. DANMARK ER NU EN BLANDING AF SCANDINAVIAN STAR OG DET "SYNKEFRI" TITANIC

    test…

  25. DANMARK ER NU EN BLANDING AF SCANDINAVIAN STAR OG DET "SYNKEFRI" TITANIC

    Har nu valgt ny “kode”
    som bruges fremover.
    Herefter virker det vel?

  26. Vi danskere bedrages, plyndres og tyranniseres på over 1000 måder

    Aamunds artikler er glimrende
    beskrivelser af hvordan samfundet har udviklet
    sig gennem de sidste 70 år, fra en fri, tryg, enkel
    og folkestyret stat til en velfærdsstat, socialstat
    og overkompliceret bureaukratisk formynderstat.

    Det næste trin, diktaturet/
    1984 staten/ den kafkaske stat/ fasciststaten/
    den totalitære stat/ undertrykkelsesstaten/ den
    forrykte, voldelige, tyranniske, morderiske og
    blodsugende monsterstat ….kan så blive hvad
    vi kommer til at opleve i fremtiden. Eller som
    en del danskere allerede har oplevet.

    For at statsapparatet og “systemet” har udviklet
    sig i en mere og mere menneskefjendsk retning
    i de senere år og årtier, er jo ganske tydeligt at
    se for enhver der ikke er blind. (Og tror man at
    det er udelukket at et moderne humant samfund
    kan gå i opløsning og blive overtaget af fascistiske
    og barbariske kræfter, behøver man blot at se
    på hvad der er sket i Venezuela, Colombia,
    Canada og Sverige etc. indenfor de sidste fem
    eller ti år)

    Alt tyder på at vores samfund er blevet så
    åndsformørket på de politiske og bureaukratiske
    områder, at det kun kan ende som en jungle,
    som et galehus, som en terror-stat, som et rædselskabinet.

  27. DR: Feminisme, klima-hysteri og multi-kulti propaganda

    Radio-apparatet fortalte i dag, at
    efter en 3d-scanning af Jellinge-stenen har
    “forskere” (eller fuskere) fundet ud af at det
    ikke var kongerne, men dronningerne der styrede
    vikingerigerne. Forskerne viste sig at være et par
    kvinder som har “fundet ud af” at mændene i de
    sidste 2500 ikke har været andet end tøffelhelte.
    Om lidt finder feministiske forskere sikkert frem
    til at det var kvinderne der fik mændene ud af
    stengrotterne og jordhulerne, og at det var kvinder
    der opfandt alt muligt, byggede husene og vejene,
    broerne og konstruerede skibene, dampmaskinen,
    togene, bilerne, flyvemaskinerne, støvsugerne,
    nylonstrømperne, gadelamperne, flyglerne og den
    moderne lægevidenskab med penicillin osv., osv.
    Og i virkeligheden var det også kvinderne der
    forsvarede Dannevirke da romere og tyskere
    forsøgte at trænge nord på. Vikingerne, Albert
    Einstein, Niels Bohr, Aristoteles, Platon, Kant,
    Leonardo da Vinci, Mozart og Rembrandt osv.
    var i virkeligheden kvinder der blot
    identi ficerede sig som mænd.

    Jo mere man lytter til DR, jo mere bliver det klart
    at mændene ikke er andet end dummernikkere,
    krænkere og tosser. Som end ikke evner at forstå
    at co2 er værre end vulkanudbrud, byldepest og
    atomkrig.

    Kun ved at stjæle kvindernes tanker, idéer,
    opfindelser, maskiner osv. har mændene
    fået ry for at kunne finde ud af noget. Men
    sandheden er at de er åndssvage, overflødige,
    værdiløse og pisseirriterende.

    Bare spørg Pernille Skipper.

  28. Virologer advarer mod Pfizer og Moderna

    Der er nu horrible oplysninger
    om den Pfizer og Moderna død som hærger
    i England, Canada og USA osv. Dr. Campbell og
    mange andre læger og virologer fortæller om
    de frygtelige og uhyggelige tilstande i kølvandet
    på “pandemien” og spekulationen i kvaksalver-
    medicin. Youtube, TwitterX, Snaphanen og
    Hodja har mere om det.

  29. Nielsen

    Det kan blot ses, at skat er hvad den stærke tager fra den svage.
    Desuden bliver vi frastjålet valutaen DKR. Penge er guld eller sølv.
    Og hvad synes du selv Aamund, om årsager til krige?

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *