VIKTOR ORBAN -MØGUNGEN, VI IKKE MÅ LEGE MED

Til europæiske hovedmediers afmægtige forbitrelse og sorg vandt Viktor Orbans Fidesz- parti  parlamentsvalget i Ungarn og vil når denne 4-årige valgperiode er slut have siddet på magten i hele 16 år. EU’s antiborgerlige mediekompleks havde de største vanskeligheder med at forklare, hvordan Viktor Orban kunne ikke bare vinde valget, men tilmed i en jordskredssejr, der sikrer Fidesz-partiet absolut flertal i parlamentet. Dansk TV2 mente, at det må have været Orbans kontrol med Ungarns stats-tv, der havde gjort udslaget. Folk ved deres fulde fem kan jo ikke stemme på denne gode ven af Putin. Orban, der forkaster EU’s værdier, som vi alle elsker, men ingen kender. Oven i købet havde førende politikere fra det tyske ’De Grønne’ sammen med Polens Donald Tusk ført kampagne i Ungarn mod Orbans genvalg varmt støttet af Hillary Clinton og John Cleese fra Monty Pyton.

Medier og politikere har ingen forståelse for de værdier, der binder det ungarske folk sammen. Men det har Viktor Orban. Ungarn har i 40 år været besat af fascistiske regimer, først nazisterne og siden sovjetimperiet. Ungarsk kultur, sprog, tradition og kristentro er blevet brutalt undertrykt under den lange besættelse. Det folkelige oprør i 1956 mod sovjettyrannerne endte i et grusomt blodbad i bedste russiske tradition. Uanset, hvad EU har af ’værdier,’ er Ungarn fast besluttet på at holde fast ved sit kristne livsgrundlag, sin selvstændighed og sin traditionelle kultur. Viktor Orban ser Ungarn som Europas bolværk mod anti-Krist. Han ser det som sin opgave at forhindre en folkevandring ind i Ungarn af muslimer, der hader kristendommen og afskyr den demokratiske retsstat. Han forsvarer Ungarn mod EU’s neo-kolonialisme og tiltagende centralstyring fra Bruxelles. Orban modsætter sig, at skolebørn skal undervises i bizarre kønsidentiteter, men har som en god kristen åbnet grænserne for over 400 000 ukrainske flygtninge.

Oppositionen op til valget bestod af en koalition af 6 sammenbragte partier, hvis eneste budskab var at fravælge Orban og vælge Europa. Det var en blanding af borgerlige og socialistiske partier med partiet Jobbik, som det største. Jobbiks mærkesag er at befri Ungarn for jøder, sigøjnere og EU og nu også Viktor Orban. Valget blev en stor fiasko for oppositionen, der intet havde at byde på bortset fra vreden mod Orban, som til gengæld har bragt velstand, arbejde og tryghed til det ungarske folk i sine ti år som regeringschef. Ungarns vækst i BNP under Orban har ligget omkring 2 procent højere end den gennemsnitlige vækst i Euro-zonen. Fidesz-regeringen har holdt skatterne på et lavt niveau og har kunnet tiltrække investeringer, virksomheder og jobs, som tilsammen har resulteret i fuld beskæftigelse og fremgang i reallønnen for den ungarske arbejder. Ungarns erhvervsliv er i dag stærkt og internationalt konkurrencedygtigt især inden for områder som elektronik, autodele, kemi, maskiner og lægemidler.

Samtidig har Orban iværksat en række initiativer, der skal beskytte og styrke de svage grupper i samfundet. Pensionister får i december udbetalt en ekstra måneds pension. Der er lagt loft over priserne på energi, og der er lanceret politiske reformer, der skal mindske ulighederne mellem by- og landbefolkningen. Uanset hvor forhadt Viktor Orban er i EU’s politiker- og mediekredse, anser Ungarns befolkning ham som en omsorgsfuld landsfader, en ungarsk Thorvald Stauning, der arbejder utrætteligt for hele folkets ve og vel.

Den 6. april ringede den onde Putin til den onde Orban, som foreslog en øjeblikkelig våbenstilstand efterfulgt af en konference i Ungarn med deltagelse af præsident Macron og kansler Scholz. Ifølge Orban var Putin positivt indstillet dog på visse betingelser og ville overveje forslaget. Viktor Orban lægger ikke skjul på, at han er helt enig med EU i at fordømme Ruslands invasion af Ukraine, og at det er Ungarns officielle holdning. Danske medier og politikere skulle måske øve sig på at skære ned på foragten for Viktor Orban og i stedet tage ved lære af en afholdt statschef, der har bragt velstand, tryghed og livskvalitet til sit folk. Folkestyret findes i andre udgaver end den danske formynderstat.

68 Thoughts to “VIKTOR ORBAN -MØGUNGEN, VI IKKE MÅ LEGE MED”

 1. Jacques Pedersen

  Ja socialismens indtog er nærmest komplet og dermed bliver Europa formynderisk og fremhæver dem der er “en del af partiet”

  På god gammeldags kommunistisk facon.

  Vi kalder det bare socialisme.. det lyder pænere.
  Argh

 2. Morten Cavling Arendrup

  Det er aldrig sundt, hvis magthaverne selv bestemmer, hvorlænge de vil regere. På et tidspunkt slipper fødderne jorden, og de begynder at tro, de kan gå på vandet. Det gælder ikke kun despoter som Putin. Se blot på en af de mest formidable ledere vesten har haft efter 2. verdenskrig, Margaret Thatcher. Hun sad i godt 10 år. Hvis UK havde haft samme maximum periode som USA på 8 år, ville hendes eftermæle have stået endnu stærkere.

  1. OleMadsen

   Jeg forstår ikke, hvordan et demokratisk valg i Ungarn kan give anledning til advarsler om magthavere, der selv bestemmer, hvor længe de vil regere. Med mindre man mener, at Orbán fiflede med valgresultatet, så han fik en komfortabel valgsejr. Eller med mindre man ikke bryder sig om Orbán.

 3. Michael Andersen

  Orbans sejr er en velfortjent sejr for det ægte demokrati. Globalisterne burde i ren eftertænksomhed, ganske enkelt kopiere politikken.
  Det er skarpt set af Orban, hvordan de sidste nogle og tyve års socialistiske politik har forandret Europa.

  Vinderopskriften er så vidt det kan analyseres, at Orban giver befolkningen det de fortjener og det der gavner.
  En politik der holder familien i hævd, en politik der fortæller Ungarns rigtige historie, en politik der vedligeholder ungarske traditioner og en politik der sætter en ære i det ungarske sprog.
  Det er en vinderpolitik der måske venligt og positivt kan kaldes ”følsom moderlands affektion anno 1998”.

  Flere frihedselskende politikere kommer til at dele vinderpolitikken. Flere frihedselskende politikere kommer til at vinde på, at føre vinderpolitik.
  Man begynder at forstå socialisternes angst og traumer over ytringsfrihed, fri presse og frie valg. Det virker for godt.

  Heldigvis er der et middel mod angst og traumer og det er at føre vinderpolitik. Lær af Ungarn og gør som Ungarn. Så forsvinder angst og traumer. Så bliver der glæde, fred og frihed. Så enkelt er det.

  1. E. Frederiksen

   Michael, super godt indlæg.
   Dejligt med kommentarer som Asger’s og dine.

   1. Michael Andersen

    Hr. Aamund er en positiv kilde til inspiration, ligesom kommentarerne også er det. Tak:-)

    Venligst

  2. Finn Jensen

   Michael Andersen
   Helt enig.

  3. Mikael Emmertsen

   Jeg ser ingen egentlig socialisme i Europa. Globalisme er ikke altid socialisme. De vesterlandske samfund er individualistiske og ikke kollektivistiske. Altså er det liberalismen, mange forveksler med socialismen. Det eneste, de har til fælles, er globalisering og kritik af nationalismen.

  4. Mikael Emmertsen

   Michael. Desuden er din opfattelse af socialismen forældet. Langt de fleste socialister er i dag liberalsocialister. Ligesom de fleste liberalister er socialliberale. Der er altså tale om en sund tilnærmelse mellem de socialistiske og borgerlige venstreorienterede grupperinger, der traditionelt er stærkt uenige angående privat ejendomsret og kollektivisering.

  5. Mikael Emmertsen

   Kære Michael. Opfat ikke dette som trolleri. Snarere som kærlig kritik. Du virker noget ensrettet i din omtale af den venstrefløj, du tydeligvis ikke tilhører. Det gør jeg. Bare ikke den socialistiske. Vi på venstrefløjen er absolut ikke imod ytringsfrihed. Det gælder også for mine socialistiske venner. Bare ytringerne ledsages af almindelig respekt for dem, man kritiserer. Folk er forskellige. Det skal de have lov til at være. Med andre ord. Respekt for andres holdninger og politiske meninger. Ingen, jeg kender på venstrefløjen, er imod frie valg og fri meningsdannelse. Så længe der ikke taler ondt om dem, man ikke er enige med. Måske du kender nogen. Det gør jeg ikke. Derfor min kritik af din tendens til generalisering.

   Hvad angår Ungarn kan jeg se positive tendenser. Men også negative, som du enten overser eller ikke ønsker frem i lyset. Orban bør bruge sit venskab med Putin til at få krigen standset. Men måske er han mere bange for at stille betingelser for fortsat venskab end for at melde klart ud? Det burde han gøre, ifald han virkelig er imod det folkemord, Putin tilsyneladende er i gang med. Med venlig hilsen.

   1. Træt

    “Bare ytringerne ledsages af almindelig respekt for dem, man kritiserer. ”

    Hvorfor?

    Jeg har ingen respekt for hverken socialister, muslimer eller negre, og de to sidstnævnte segmenter har ingen ret til at være i Danmark.

 4. Knud Madsen

  Det var mig til usigelig stor glæde, at den gode Orban ikke alene vandt, men fejede den fjollede opposition til side. Det var dog det tyndeste program oppositionen havde.
  Gid vi havde en sådan guttermand som leder her i landet.

  1. tavsen

   Knud Madsen

   Også stor fryd her. Dejligt at se, danske statsdrevne medier ikke formåede at gøre sin indflydelse gældende i Ungarn. Det er også rigeligt, at de fixede FV 2019.

   Mon der nogensinde kommer en evaluering på Mediestøtten? Kan Pressens minister virkelig acceptere, at Public Service er så tendentiøs? Så viser det, at Mette selv har en rem af huden.

 5. Thomas Poulsen

  Orban er noget så sjældent som en europæisk leder, der rent faktisk holder af sit land og sit folk.

  Orban har ikke travlt med, at flyve jorden rundt og reklamer for humanisme, multikultur og lignende, nej Orban har sit fokus på lige præcis det han er ansat til, nemlig at tjene folket og landet.

  Andre ledere i EU har fokus på hvordan de tager sig ud og hvor humanistiske de fremstår når de gang på gang forærer skatteborgernes penge væk til håbløse projektet i nær og fjern, mest fjern.

  Jeg savner i den grad en leder i vores eget lille land, der vil kæmpe for fremgang for Danmark, for danskere, men jeg kan ikke umiddelbart se hvem dette skulle være. Nye Borgerlige kan være et bud, vi får se.

  De såkaldte borgerlige partier er overhovedet ikke borgerlige længere, men nærmest et ekstrakt udvundet af SF, Radikale Venstre og derefter tilsat en knivspids Socialdemokrati og endelig justeret med lidt Enhedslisten sådan blot for at opnå den helt perfekte socialistiske smag.

  Der er ellers nok af emner et ægte borgerligt nationalkonservativt parti kunne tage op.

  Hvad blev der fx. af at slå på tromme for:

  Lavere skatter og afgifter,
  Privatisering (det glemte fyord fra 80′ erne),
  Borgernes retssikkerhed,
  Beskæftigelsen,
  Borgernes selvbestemmelse,
  Reduktionen af den offentlige sektor,
  Brugerbetaling for visse ydelser,
  Ytringsfriheden,
  Reformering af public service,
  Sikring af Danmarks grænser,
  Strammere regler for familiesammenføring og asyl,
  Danmarks energiforsyning og selvforsyning,
  Reduktionen af afgiften på energi,
  Danmarks selvbestemmelse overfor EU,
  Reformering af internationale konventioner,
  Kriminalitet og straf,
  Udrejse og udvisning.

  Nåh ja siger I så, alt det der er spændende nok, men mere end halvdelen af befolkningen er direkte eller indirekte forsørget af staten så behøver vi virkelig diskuterer det nu og har det overhovedet gang på jord, og hvad med spærregrænsen? Der er i øvrigt også lige gået dagpenge ind på kontoen.

  Der kommer en god løsning på tirsdag, nej det tror jeg ikke på der gør. Derimod tror jeg på, at der kommer mere formynderi, kontrol, overvågning og begrænsninger i den almindelige borgers liv, for hvem gider længere kæmpe imod?

  God weekend til alle her på bloggen og tak for de gode indlæg.

  1. Finn Jensen

   Thomas Poulsen.
   Lige på kornet.
   Håber du fortsætter dit skriv.
   Også god weekend til dig.

 6. Sofus D, Poulsen

  Tak for en god artikel og tak for dit utrættelige engagement – alt godt herfra.

 7. Danmarks tungeste byrde er politiker byrden

  Hvad søren er det som foregår her? På min computer figurerer
  det med Grønland og arktis stadig som den nyeste artikel, mens
  den her med Orban stadig er puttet af vejen ude til højre, og var
  helt usynlig igår. Og den med Dänemark Erwache har længe IKKE
  været med i oversigten over artikler, den med de blå felter?

  Kan det passe at ens computer viser næsten alle artikler, men
  blokerer for to af dem?? Eller er der server-problemer eller andet?
  Skal man købe en ny pc, eller hvad er der galt. Det er ved at være
  træls. Har andre været ude for det samme? Min pc virker ellers
  til at være 100% i orden.

  Awaiting moderation??

  1. Jeg er ikke IT-ekspert, så jeg ved ikke, hvad der er galt ned din version af web siden. Den fungerer upåklageligt hos mig.

  2. Jette

   Prøv at slette din browserhistorik….

 8. Danmarks tungeste byrde er politikerbyrden

  Moderation, der plejer da ikke være problemer
  med mine kommentarer, eller hvordan?

 9. PRINS VALIANT FRA THULE
 10. PRINS VALIANT FRA THULE

  Når man støder på
  SANDHED og ÆRLIG SNAK, er det som
  når man i en mørk tunnel støder på LYS. Der er
  jo en klar og tydelig forskel på lys og mørke. Kun
  blinde eller stærkt indoktrinerede socialister
  kan ikke se forskel.

  Alle Asgers artikler rummer så megen sandhed, at
  man godt kan forstå at løgnepressen på et
  tidspunkt “blev nødt til” at censurere dem og
  smide Asger ud af deres “pæne” aviser.

  Asgers artikler er nemlig artikler af høj kvalitet, og sådan
  noget griseri kan man da ikke have med i “borgerlige”
  tryksager. Men det er bare sørgeligt og foruroligende
  at hadet til sandhed og ytringsfrihed er så stort rundt
  omkring, og at så mange er så blinde og indskrænkede
  at de ikke forstår at hvis vås, løgn og rød propaganda
  overtager hele scenen, er det vanvid, elendighed og
  massedød som bliver det næste.

  I 1991 vedtog FT at bygge en bro til Sverige, fra Amager
  til Malmø. Den blev bygget i fuld politiker-tillid til at det
  var en god idé. Den gang mente de også at masseind –
  vandring var en god idé. Selvom det allerede dengang
  var ret tydeligt at det var en særdeles dårlig idé.

  Og nu
  står vi så med det kæmpeproblem at Malmø er en
  islamiseret by med hverdags-terror i form af skyderier,
  bomber, påsatte brande, knivstik, voldtægter osv. Noget
  som forplanter sig til Danmark, fordi det er så let at
  smutte til København. Hvornår får vi en skarp kontrol
  med hvem der ankommer til København via broen?

  Det får vi nok ikke foreløbig, for Folkemordstinget
  arbejder jo på fuld kraft på at afrikanisere og islamisere
  Danmark, så politikerne kan være EU tilpas.

  Vi danskere er blevet narret til/blevet påtvunget at
  deltage i en særdeles farlig udvikling der kan føre
  til at vi mister fædrelandet, folkehjemmet og fremtiden.
  Til at vi bliver kørt over af en politisk damptromle som
  smadrer og knuser alle vores værdier og rettigheder,
  som piner og plager forældre og børn og alle som
  går på arbejde og alle som ikke KAN arbejde på grund
  af sygdom, restriktioner, konkurs eller andet. Efterhånden
  er næsten alle danskere ofre eller på vej til at blive ofre
  for de politiske umuliusser. Fordi de er ved at forvandle
  samfundet til en galeanstalt, en jungle, en fattiggård,
  et perverst rædselskabinet og en krigszone.

  Umiddelbart ser det måske ikke sådan ud. Men man skal
  ikke lade sig narre af det tilsyneladende. Tilsyneladende
  står solen op og går ned, mens jorden er flad og står
  bomstille. I virkeligheden er det kloden som drejer rundt,
  og den bevæger sig med 30 km i sekundet.

  Prøver igen, da intet kom på.

 11. Henrik Wegmann

  Straffeloven § 266 b

  Hjemfalden til straf efter denne paragraf er vel samtlige danske statsstøttede medier og stort set alle politikere, der de seneste måneder har ytret sig om Rusland – og nu også om Ungarn, Ungarns Regering og Ungarns Premierminister, Viktor Orban.
  Da der klart er tale om renlivet og langvarig propaganda, skal dette naturligvis betragtes som en endog særdeles skærpende omstændighed.

  Danmarks Statsminister må således kunne se frem til en åreland, ubetinget fængselsstraf.
  _______________

  “Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.
  Stk. 2. Ved straffens udmåling skal det betragtes som en særligt skærpende omstændighed, at forholdet har karakter af propagandavirksomhed.”

  1. Michael Andersen

   Nice try:-)

   Med henvisning til paragraf 57 i grundloven, er der vide rammer for politikeres ytringsfrihed, så længe ytringerne fremsættes i Folketinget og i praksis er der også vide rammer i korrespondancer.
   § 57
   Intet medlem af Folketinget kan uden dettes samtykke tiltales eller underkastes fængsling af nogen art, medmindre han er grebet på fersk gerning. For sine ytringer i Folketinget kan intet af dets medlemmer uden Folketingets samtykke drages til ansvar uden for samme.
   ”Grundloven giver også folketingsmedlemmerne en udvidet form for ytringsfrihed, når de taler i Folketinget. Der kan ikke føres f.eks. injuriesager mod medlemmerne for noget, de har sagt i Folketinget, medmindre Folketinget giver tilladelse til det.” Folketinget giver aldrig tilladelse til den slags retssager.

   Venligst

   1. Henrik Wegmann

    Oh well, Michael Andersen. Må indrømme, at du har ret hvad angår Folketingets medlemmer. Desværre.

    Dog kunne et anstændigt flertal i Folketinget, hvis et sådant havde eksisteret, stadig have kunnet holde Statsministeren og adskillige andre i Folketinget til ansvar. Og medierne, der i praksis står for hetzen, er faktisk stadig “fair game”. I teorien.

 12. Michael Andersen

  Hvem er det der reelt hjælper Europa?

  Orban holder balancen mellem socialisternes impulsivitet og den sunde fornuft. Ser man på mærkesagerne, er det et medmenneskeligt ansigt der puttes på.
  Orbans budskab i forhold til EU, går på om befolkningen har oplevet at blive rigere eller fattigere, når der måles på penge og på kultur.

  Orbans uddannelses og oplysningspolitik, fokuserer bl.a. på spørgsmålet om effekterne af multiple kønsbegreber. Først og fremmest blev det til et opgør med oppositionens salamimetode. Opgøret blev udmøntet i en lov der blev vedtaget med stemmerne 157 – 1. Loven indførte et uddannelses og oplysnings skel ved 18 år. Opbakningen til loven er formentlig et udtryk for støtten til kristne værdier.

  Orbans familiepolitik har henover de sidste 10 år medført en stigning i fertiliteten på 24 % og en stigning i ægteskabsraten på 43 %. Familieminister Katalin Novak siger at det er Europas højeste tal. Katalin Novak er på grund af kompetencer og stor dygtighed, for nylig valgt til Ungarns Præsident.

  Orbans forhold til Ungarns historie er præget af Trianon traktaten af 1920, der medførte at Ungarn måtte afgive 71 % af landet og 40 % af befolkningen. Virkningerne mærkes stadig. Mange ungarere undrede sig over hvordan Tyskland kunne blive genforenet, men ikke Ungarn.

  Orban har vendt Ungarns tab af land og befolkning til fremtidige gevinster. Gevinster ved fælles opbygning af nationer og gevinster ved økonomiske og kulturelle samarbejder. Dermed har Orban også vundet befolkningen.

  Ungarns historie er fyldt med krigserfaringer, der ikke ønskes gentaget. Naturligvis fordømmes Ruslands invasion af Ukraine. Befolkningen ønsker Ungarn neutral. Befolkningen har taget godt imod de mange flygtninge. Newsmax oplyser at flygtningetallet er steget til 600.000.

  Tilbage står spørgsmålet om hvem der reelt hjælper Europa, er det EU eller er det Ungarn?
  Det er i hvert fald Ungarn der uden betaling fra EU hjælper 600.000 flygtninge.

 13. Vimmerby

  Ja Orban skal helst gemmes bag den store cancelleringsmur. Masser af østeuropæere arbejder og har arbejdet i vesteuropa. De fortæller sikkert om gode lønninger derhjemme, men andre ting er næppe særligt imponerede over.

  PÅ gdp per capita er østeuropa kommet ganske godt med efterhånden – Jeg var selv lidt overrasket over at de allerede er så langt. At det økonomiske tyngdepunkt i EU flyttes østover er kun godt.
  ####################################
  European Union 41504 44276 Dec/20 USD
  Malta 39222 43951 Dec/20 USD
  Italy 38992 42663 Dec/20 USD
  Czech Republic 38319 40696 Dec/20 USD
  Cyprus 37655 40227 Dec/20 USD
  Lithuania 36732 37063 Dec/20 USD
  Slovenia 36548 38906 Dec/20 USD
  Spain 36215 40806 Dec/20 USD
  Estonia 35638 36830 Dec/20 USD
  Poland 32238 33121 Dec/20 USD
  Portugal 32181 34880 Dec/20 USD
  Hungary 31008 32554 Dec/20 USD
  Slovakia 30330 31871 Dec/20 USD
  Latvia 29932 30859 Dec/20 USD
  Romania 28833 29858 Dec/20 USD
  Turkey 28385 28199 Dec/20 USD

 14. Der var et yndigt land

  Hvor er det kvalmende
  at høre på DR som først og sidst er
  indvandringsindustriens, de radikales og EL talerør. Der er
  ingen ende på godheden, næstekærligheden, omsorgen
  og bekymringen når det gælder fremmede, mens der kun
  er smuler og krummer til overs for danskerne, som både
  DR og Christiansborg har pisset på i årtier. Hykleriet og
  løgnagtigheden er uden ende. Nu vil de være gode ved
  at forære titusindvis af arbejdspladser til udlændinge,
  ved at sætte skattetrykket op så der kan blive råd til mere
  indvandring, ved at spare endnu mere på sundhed og
  velfærd til danskerne, så indvandrerne kan forkæles, ved
  at tvangsskubbe ukrainske børn ind i skoler og børnehaver,
  så mødrene ikke selv kan passe dem, og så der bliver endnu
  mindre plads til danskernes børn.

  Blandt dem som er ulidelige at høre på, er Martin Lidegaard,
  Andreas Kamm, Sofie Carsten Nielsen og Eva Flyvholm. De er
  totalt ligeglade med deres egne, men slikker gerne skosålerne
  hos indvandrerne, indvandringspartierne og de EU-begejstrede.
  Og de vil ikke bruge af de snesevis af milliarder politikerne
  sender ud af landet. Så hellere højere skat og ringere sundhed.

  De radikale er også vilde med at sende danske soldater til
  fjerne lande, samtidig med at de aldrig har gidet forsvare
  Danmark. De radikale fortjener kun den dybeste foragt
  for deres forræderier gennem mange år.

  Ukrainerne er nok ok, men sammen med dem indvandrer
  tusinder af afrikanere og arabere som var i Ukraine, eller som
  påstår at de kommer derfra. Det fortier MSM.

  Vi har stadig ikke fået at vide hvorfor en kvinde blev kastet
  til jorden af civilklædt politi, bedøvet og sendt med fly mod
  Iran eller Pakistan, mens hendes mand og tre børn gerne
  måtte blive. Nu er hun allerede tilbage i DK, men kræves
  fortsat udvist? Hvad sker der??

  Vi har heller ikke fået at vide hvorfor politikerne mener at
  vi danskere skal udskiftes og etnisk udrenses. Der er tale
  om den største svinestreg og forbrydelse nogensinde i
  Danmarks historien, men journalisterne er tavse.

  1. Vimmerby

   Naturligvis er de tavse – eller er der hurtigt en arbejdsløs journalist mere.
   “I guder, manden jo er lettere retarderet” var hvad jeg tænkte efter, at en af de nævnte havde vrøvlet løs i et JP debatindlæg. I øvrigt gider jeg ikke læse JP debat mere efter, at man ikke længere kan læse kommentarer. 90% af værdien lå der for mig.

 15. Hvor er vi på vej hen?

  Vimmerby har ret i at uden kommentarer er
  mange debatfora ikke nær så interessante.
  Og nu hvor Snaphanen har afskaffet kommentarer,
  vil Snaphanen sikkert miste mange læsere. Det er
  højst uheldigt, da net-aviserne i forvejen har alt
  for få læsere. Også 24nyt, Document og den korte
  avis m.fl. er stort set uden debatter, pga. facebook
  tvang eller censur.

  Hvad USA angår, ser det ud til at både ledelsen og
  mange journalister er gået fra forstanden. Biden og Pelosi
  snakker om at udskifte Putin, selvom USAs regimeskifter
  i Irak, Afghanistan, Libyen, Vietnam og flere andre lande
  har været kolossale fiaskoer. Og her risikerer man endda
  en tredje verdenskrig på atomvåben, hvis man ikke
  tænker sig om. Ruslands enorme arsenal af supersoniske
  atomraketter kan næppe uskadeliggøres. Og bare en eller
  to procent af dem når frem, er der intet tilbage af Europa
  og USA.

  Antallet af tåber og tosser er stort, og der er en ret stor
  risiko for at det lykkes dem at udrydde menneskeheden.
  Måske meget hurtigt.

  Derimod er der ingen risiko ved co2, men MSM ævler løs
  om co2 dag og nat. I dag fik en tosse lov til at sige i radioen
  at vi står overfor et klimakollaps. Andre vrøvler løs om klimakrise
  og klima-dommedag om lidt. Men det danske vejr er som det
  plejer at være. Læs bogen om Danmarks vejr gennem 100 år.
  Eller læs om solen. Co2-hysteriet er korrupte særinteresser,
  løgn og idioti.

  Risikoen ved indvandring er for den enkelte dansker mindst
  10.000 gange større end risikoen ved co2.

 16. De syv små dværge

  Det er påfaldende så
  travlt regeringen og mange kommuner
  har med at ukrainske børn fra 1 år og opefter helst straks og
  ekspress skal anbringes i vuggestuer, børnehaver og skoler.
  Giv dem dog lige tid til at trække vejret og slappe af en måneds
  tid eller to. Og hvorfor må mødrene ikke selv passe deres børn?
  Og hvorfor skal kvinderne presses i arbejde med det samme? De skal
  da først have lært en smule dansk, og hvad er det for noget
  arbejde de kan klare, som vi danskere ikke selv kan klare?
  Og er det den kommunisme som mener at børn er
  statens ejendom, som igen slår igennem? Eller er politikerne
  ikke andet end en samling forbandede fjollehoveder?

 17. Michael Andersen

  @ Mikael Emmertsen

  Der er masser af spændende indlæg fra personer, der har tænkt kritisk og analyseret kritisk. De indlæg er fantastiske.

  I andre indlæg er kritikken langt væk fra sagens faktuelle kernepunkt. Omdrejnings-punktet i enhver sag, er sagens kerne og tilknyttede fakta.
  Nogle forholder sig i dag til kritik, på den måde, at kritikken konstrueres til lejligheden. Det særlige ved konstrueret kritik er, at den sender fokus væk fra sagen og ud i mange retninger.

  I dag bruges udtrykket fake om den slags forhold. Derfor findes der fake kritik, fake news, fake indlæg og fake argumenter. Heldigvis kan det gøres let. Vil kritikere have skulderklap og anerkendelse, skal de lægge flere ambitioner i at forholde sig til sagens kerne.

  Af indlysende årsager, ser jeg ingen kritik i det du skriver. Heldigvis er jeg et godt menneske, derfor får du muligheden for at shine. Her er to forslag. Der mangler kritik af virkningerne af Orbans arbejdsmarkedsreform og kritik af Orbans forhold til Euroen.

  For socialister er det nederen at Orban er succesfuld. Det er nederen, når socialister afslører sig, ved at gå efter budbringeren. For socialister er det dog mest nederen, når de afsløres i at konstruere kritik for at kunne kritisere.

  Venligst

  1. Kære Michael. Du polariserer. Du gør det bare gennem et mere dannet sprog end visse andre. Jeg reagerer kun, fordi du udelukkende kritiserer socialisterne. Men på den nationalistiske højrefløj findes præcis de samme problemer som hos socialisterne. Bare med omvendt fortegn. Det synes i dette forum som om nationalismen skal frelse verden fra globaliseringens djævelskab. Jeg har intet at kritisere Orban for. Men det er en kendsgerning, at han internationalt kritiseres for at udvise en autoritær form for nationalisme. Den kritik er der ingen, der berører. I dette nationalistiske forum ser man kun på ham med en beundring, der nærmer sig idoldyrkelse. Her er ingen plads til objektiv debat, hvor man ser lige kritisk på sagen fra begge synspunkter. Men jeg kan bare lade være med at debattere. Det ender det nok med. Jeg efterlyser en objektiv debatform, hvor man forsøger at se sagen fra alle sider. Det er nok den forkerte adresse at gøre det her, hvor man på den en eller den anden måde chikaneres for at afvige fra flertallet. Med venlig hilsen og med ønsket om alt godt til alle.

   1. Michael Andersen

    Kære Mikael,

    ”Jeg har intet at kritisere Orban for. Men det er en kendsgerning, at han internationalt kritiseres for at udvise en autoritær form for nationalisme. Den kritik er der ingen, der berører.”

    Du har en væsentlig pointe. Hvad med at uddybe og lave et velargumenteret indlæg. Eksempler på form og indhold er der nok af. Selve debatten er formålet med at være her.

    Vi er mange der ser frem til, at blive klogere.

    Venligst

    1. Mikael Emmertsen

     Tak for svaret. Du har også selv en god pointe. Grunden til, at jeg intet har at kritisere Orban for, er den samme grund til, at jeg intet har at rose ham for. Jeg ikke er inde i emnet eller fænomenet Orban. Jeg efterlyser bare en flersidet fremstilling fra de debattører, der omtaler ham. Men naturligvis skal jeg vide mere om manden end det, andre enten roser ham eller kritiserer ham for. Eller burde jeg tie stille.

 18. Privatdetektiven

  Uvidenhed kan helbredes med læsning af bøger.

  Sindssyge kan ofte helbredes med medicin der
  får ubalancer til at gå væk.

  Et brækket ben kan helbredes med gips.

  En forgiftning kan ofte kureres med modgift.

  Et nedbrændt hus kan bygges op igen.

  Et sunket skib kan hæves og tætnes.

  Fattigdom kan afhjælpes med penge.

  Et tab kan mildnes med en erstatning.

  Kun overfor dumhed er der intet at stille op.
  Sinker kan ikke helbredes.

  Hvis Emmertsen ikke er en sinke, men bare
  er uvidende og historieløs, bør han købe sig
  nogle gode, tykke og oplysende bøger. Så vil
  han om et par år kunne deltage på fornuftig
  vis i samtaler med de voksne.

  1. Mikael Emmertsen

   Skal disse bøger være en hyldest til nationalismen? De er ikke mere værd en dem, der hylder kommunismen. Ellers tak for dit venlige forslag. Jeg foretrækker den viden, jeg selv kan ræsonnere mig frem til gennem den begrænsede viden, jeg modtager fra den omkringliggende verden. Det kaldes intelligens. Med venlig hilsen.

   1. Mikael Emmertsen

    Man kan også opnå viden ved at debattere med mennesker, der ved mere end en selv. Men det kræver en neutral tilgang til problemstillingerne. Dem finder man i langt de fleste tilfælde ikke her.

 19. Privatdetektiven

  Vil foreslå Emmertsen at læse om hvad der er sket i
  verden og Danmark de sidste 2-300 år. Læs også
  bøger om astronomi, filosofi, Romerrigets storhed
  og fald, det gamle Grækenland, nutidens Sverige,
  Carl Grimberg og andre berømte forfattere. Og
  se hvad Hodja fortæller om nutiden.

 20. P. Skov

  Ja, Orban har haft succes på nogle punkter, men der er set med europæiske briller mange grunde til at være betænkelig ved, at han fortsætter ved magten. Ikke mindst hans hidtil meget Ruslandsvenlige politik. Her op til valget har han talt med to tunger.

  En europæisk værdi er, at offentlige opgaver skal konkurrenceudsættes i en transparent proces (EU-udbud). I Ungarn går alle opgaver til inderkredsen omkring Orban som følge af korruption. Derfor er EU betænkelig ved fortsat at udbetale støttemidler. Man er bange for, at de havner i de forkerte lommer.

  Orban har ændret valglovene gentagne gange, så det bliver sværere og sværere at kunne vælte ham. Domstole og presse er politisk dominerede. Tolerance over for minoriteter mangler. Han har fx ændret forfatningen, så der nu eksplicit står, at “familiebånd skal baseres på ægteskabet og forholdet mellem forældre og børn. Moren skal være en kvinde og faren skal være en mand”. Simpel homoseksualitet tolereres ikke.

  Ingen roser uden torne. Ungarerne må selvfølgelig vælge, hvem de vil, men der er ingen grund til for os at se naivt og unuanceret på, hvad der foregår. Og slet ikke til at ønske os en lignende “stærk mand” som autoritær leder i Danmark. Historien har jo vist gentagne gange, at de stærke mænd mister jordforbindelsen før eller senere, når ingen længere tør sige dem imod.

 21. Danmarks tungeste byrde er politikerbyrden

  Pressen, domstolene, klimarådet,
  DR, TV2, skilsmisse-systemet, børneværnet,
  klimapolitikken, indvandringen og meget
  mere til er jo også politisk dominerede
  herhjemme, i en kommunistisk og radikal
  retning. Så hvad det angår, er vi da ikke
  et hår bedre end Ungarn. Og EU er ikke
  et demokratisk foretagende, Ursula og
  Ylva er ikke folkevalgte til at lede EU, og
  EUs værdier er ikke folkelige men elitære
  og totalitære. Og EU går ind for globalisering
  og masseindvandring og andet, som er en
  trussel mod Europas kultur, fred og fremtid.

  Og hvorfor mener P. Skov at familier bør
  bestå af bøsser, transvestitter, pædofile og
  lesbiske kvinder og andre LGBTQ+ typer?

  P. Skov har ingen god grund til at se naivt
  og unuanceret på EUs og Borgens politik.

  Mange minoriteter har ingen tolerance
  overfor majoriteten, men ønsker sig magt
  til at undertrykke og udslette normer og traditioner.
  De undergraver konstant normale menneskers
  værdier, frihed og sikkerhed.

  Hvad korruption angår, lyder det som om P.
  Skov kun har noget imod korruption i
  Ungarn. Andre steder vil den vist ikke
  genere P. Skov som synes at virke naiv og
  uvidende om hvad der foregår af korruption
  i det øvrige Europa.

  1. P. Skov

   Igen bliver jeg tillagt en masse synspunkter, som jeg ikke har udtrykt. Jeg er naturligvis imod korruption og politisk magtmisbrug, hvor det end forekommer. Jeg mener ikke, at familier BØR består af andet end mand og kvinde, men det tilkommer hverken dig eller mig at fordømme mennesker med en anden seksuel orientering, så længe de ikke generer nogen. Det kan ikke undergrave din frihed og sikkerhed, at der bor et homoseksuelt par ved siden af. Hvorfra ved du, hvordan mange minoriteter tænker? Jeg kender minoriteter, der blot gerne vil være i fred og behandles som alle andre.

 22. Michael Andersen

  @ P. Skov

  Fordi påstandene om Ungarn og Orbans politik ikke uddybes, opstår der tvivl om sandhedsværdien. Det kan naturligvis være en forglemmelse eller en overspringshandling.

  Det må være rimeligt med uddybende forklaringer, ellers ligner det en smædekampagne. Og det er vel ikke meningen?

  Venligst

  ”Men der er set med europæiske briller mange grunde til at være betænkelig ved, at han fortsætter ved magten”
  1. Hvad betyder europæiske briller, hvad er de mange grunde og hvori består betænkelighederne?

  ”Ikke mindst hans hidtil meget Ruslandsvenlige politik. Her op til valget har han talt med to tunger”
  2. Hvori består Orbans Ruslandsvenlige politik og hvad har Orban sagt der medfører at han taler med to tunger? Hvad mener befolkningen og parlamentet?

  ”I Ungarn går alle opgaver til inderkredsen omkring Orban som følge af korruption.”
  EU’s udbudsdirektiver består af det klassiske udbudsdirektiv, forsyningsvirksomhedsdirektivet og direktivet om koncessionskontrakter.
  3. Hvilke krav stilles der i direktiverne til relationer? Hvor står der at man ikke selv må vælge sine venner?

  ”Orban har ændret valglovene gentagne gange, så det bliver sværere og sværere at kunne vælte ham.”
  4. Hvilke love har Orban ændret, hvornår er de ændret og hvad er lovene ændret til? Hvilke punkter er det der gavner Orban? Med hvilket flertal i parlamentet er ændringerne vedtaget?

  ”Domstole og presse er politisk dominerede.”
  5. Hvilke domstole er politisk dominerede og hvilken del af pressen er politisk domineret? Hvordan kommer den politiske dominans til udtryk? Hvem dominerer og med hvilket formål?

  ”Tolerance over for minoriteter mangler.”
  6. Hvad er det for minoriteter og handlinger der henvises til? Hvilken form for tolerance er der tale om?

  ” Han har fx ændret forfatningen, så der nu eksplicit står, at “familiebånd skal baseres på ægteskabet og forholdet mellem forældre og børn. Moren skal være en kvinde og faren skal være en mand”. Simpel homoseksualitet tolereres ikke.

  7. I Danmark er Grundloven ændret 4 gange på 169 år. Er det landet selv, dets egne borgere og dets politikere der ved bedst? Hvad om udlandet havde en anden mening om stemmeret til kvinder og tjenestefolk i 1915? Skal alle mulige i hele verden blande sig i andre landes lovgivning og hvad vil det medføre?

  1. P. Skov

   Sikke mange spørgsmål, du har – det ville blive et meget langt svar. Jeg foreslår, at du læser denne artikel fra 2016, som beskriver meget af det, du spørger om. https://www.djoef-forlag.dk/openaccess/samf/samfdocs/2016/2016_1/samf_2016_1_6.pdf.
   Læs også EU-udbudsdirektiverne selv. Man kan ikke bare tildele opgaver til vennerne. Man skal kunne begrunde, hvorfor en leverandør er valgt frem for en anden, og processen er transparent. Det skal sikre den frie handel over grænserne i EU.

   Hidtil har Orbans politik været pro-russisk (se fx eksempler i artiklen). Orban har på det seneste fx nægtet, at militært udstyr fra vesten kunne føres gennem Ungarn til Ukraine, han afviser sanktioner mod gas og olie og vil gerne betale i rubler. Op til valget har Orban godt nok fordømt invasionen i Ukraine, for der er nemlig en folkestemning imod Rusland på det punkt lige nu (nogle ungarere husker 1956). Det bliver interessant at se, hvad Orban gør nu, hvor valget er overstået.

   Hvis Ungarn vil være med i EU, må de respektere EU’s aftaler. Men ungarerne kan i øvrigt bestemme lige, hvad de vil – fx kunne de jo vælge at forlade EU.

   Før man falder i svime over Orban og ønsker sådan en leder her, skal man også huske at se på bagsiden af medaljen.

   PS. Husk at stille krav om, at Aamund også dokumentere alle sine påstande …

   1. Hvilke påstande?

    1. P. Skov

     Aamund (=admin?) underbygger eller dokumenterer naturligvis ikke hvert eneste udsagn (definitionen på en påstand), og det mener jeg heller ikke, at han skal. Hvis man mener, at et udsagn er forkert, kan man jo udfordre det. Men Michael forventer åbenbart, at jeg skal dokumentere hver eneste sætning, selv om meget af det, jeg skriver er almen viden, hvis man har fulgt lidt med. Samtidig må indlæg ikke være for lange … det er ikke nemt.

   2. Michael Andersen

    I DJØF artiklen mangler der forklaringer og definitioner ud fra Ungarske forhold.

    Hvad der menes med et højre-nationalt parti? Et national-konservativt parti?
    Hvad betyder en illiberal regimeform der kaldes ”autoritært demokratisk”?
    Hvad betyder det at Fidesz beskyldes for at arbejde aktivistisk?
    Hvad betyder det at Fidesz dialoger og kontakt til befolkningen sidestilles med udenomsparlamentariske kampe?

    Fidesz havde et 2/3 flertal bag sig i parlamentet og ændrer landets grundlov. Hvis det er spillereglerne, hvad er så problemet?

    I USA sikrer filibusteren et kvalificeret flertal i senatet. Ungarn gør det samme. Hvad er problemet?

    I USA er det højesterets pligt at sikre forfatningen. ”Forfatningsdomstolens magt blev indskrænket, idet domstolen ikke længere fik mulighed for at gå statsbudgettet, skatter og pensionsordninger efter i sømmene” Domstolen skal sikre forfatningen. Hvad er problemet i det?

    ”Sikke mange spørgsmål, du har”
    Nej, sikke mange spørgsmål dit indlæg ikke besvarer.

    Konklusion
    Sandheden om Ungarn fortælles af en SFer der er EU positiv og Ungarn kritisk. Det er muligt at artiklen skulle afklare men det gør den ikke. Ungarn fremstilles som en modstander der skal knækkes. EU fremstilles som det eneste rigtige alternativ. Når EU knægter kritikere så taber demokratiet og de alternative løsninger.

    Der er for mange spørgsmål der efterlades ubesvaret. Det ligner en smædekampagne.

 23. Stig Nielsen

  Så fik P. Skov bragt nogle hårdt tiltrængte fakta ind i billedet.

  Jeg vil hermed videregive et forslag, som allerede har verseret i et stykke tid. Det går ud på, at alle, der vælges til folketinget, skal have gennemgået og bestået et kursusforløb, der bl.a. omfatter samfundsøkonomi og andre relevante emner for vordende lovgivere.

  Det er en oplagt idë i disse tider, hvor man intet kræver af lovgiverne, og de møder op lige fra skolen med ingen eller ringe erfaringer og uddannelse. Stod det til mig, skulle alderen være højere, og der skulle som minimum foreligge dokumentation for, at de opstillede har erhvervserfaring af en eller anden art og i en årrække har formået at forsørge sig selv, før end de får lov til at dele ud af andres penge.

  Det værste eksempel, jeg kan komme på i skrivende stund, er dagplejemoderen fra DF, der ikke vidste, hvad BNP er og siden meldte sig ud af partiet, fordi hun er vaccinemodstander. Hun blev alene valgt pga. sin modstand mod muslimsk indvandring, og det er alt, alt for lidt.

 24. Danmarks tungeste byrde er politikerbyrden

  Vil lige gøre opmærksom
  på at der er stiftet et nyt parti:

  FRIHEDSLISTEN

  Kender ikke partiet, men de har
  en hjemmeside der har nogle
  sympatiske punkter, hvor man
  kritiserer formynderstaten og
  kræver mere frihed til borgerne
  og familierne m.m.
  Se Frihedslisten.dk.

  1. Stig Nielsen

   Vi har allerede alt for mange partier, og det bliver ulideligt at høre på dem under næste valgkamp, når de tilbyder og polerer deres egne egoer i stedet for at at finde sammen med andre.

   Det meste af Frihedslistens program er fælles med de fleste partiers og skal få det væsentlige til at glide ned i al sin hæslighed. For første gang – i hvert fald for mit vedkommende – ser man nu et parti, der vil bekæmpe zionisme, og det er jo helt ude i hampen og oser langt væk af fascistisk mellemøstlig tankegang og jødehad.

   Det hensynsløse kommer også frem i denne parole:

   “Ægte frihed er fuldstændig selvbestemmelse over egen krop. Det er essentielt at individet har retten til selv at vælge og fravælge tilbud fra staten. Det gælder især på sundhedsområdet omkring medicinering og behandling, hvor individets valg ikke bør kunne afstedkomme begrænsninger i den øvrige livsudførelse.”

   Her har vi antivaccerne, der mener at have ret til at gå rundt og smitte os andre, hvis det passer dem. De vil ikke underkaste sig begrænsninger i deres livsførelse.

   Et sådant egoist- og jødehaderparti er der ikke brug for i Danmark. Man fortår så udmærket, at hjemmesiden ikke oplyser navne. Måske fordi de er mellemøstlige.

   Det kan man også tit få fornemmelsen af på denne blog, Muhammed og Ahmed bruger tit det trick, at stille sig naivt an for at latterliggøre andre, og der er meget latterliggørelse her på Asger Aamunds blog.

   1. Michael Andersen

    “Så fik P. Skov bragt nogle hårdt tiltrængte fakta ind i billedet.”

    Af P. Skovs fakta artikel DJØF fremgår følgende:

    “Modstanden mod »fremmede« er meget stor, over 40 pct. er åbenlyst imod, næsten lige så højt som lige efter den 11. september 2001.”

    Hvis modstanden mod fremmede er høj?

    Hvad er så betydningen af at Ungarn har taget imod 400-600.000 fremmede?

    Det er at Stig Nielsen og P. Skov ikke har forstand på fakta.

 25. Der var et yndigt land

  P. Skov og Stig Nielsen kan
  godt lyde som om de er fra SF, R eller EL.
  Men de kan lige så godt komme fra V, K,
  S, DF eller LA. For alle disse partier er
  fyldt med radiGALE typer. Der er ikke
  eet eneste af disse partier som varetager
  de almindelige danskeres interesser. De
  er allesammen mest optaget af egne og EUs
  karrieremuligheder, af indvandrernes
  velbefindende og af hvordan folkeudskiftningen
  kan gennemføres uden for megen modstand.
  Husk at 161 ud af 179 stemte for politisk
  forfølgelse af Inger Støjberg via en rigsret-sag
  der kostede mange millioner kr. uden at være
  til gavn for borgerne. Politikerne sviner med
  skatteydernes surt tjente penge, fra morgen
  til aften, året rundt.

 26. Ursula Overgaard

  En klar besked fra EU-eliten til det ungarske folk lød: ”Genvælger i Orban, er pengekassen smækket i!”.

  Efter at Ungarn i 50 år var besat under brutal undertrykkelse og tyranniseret af nazistiske og russiske fascister, har Ungarn nu hjælpsomt slået portene op for krigsramte flygtninge.

  Ungarn er nu økonomisk i knæ under byrden af de 400.000 ukrainske flygtninge. Landet har levet op til kristne værdier om næstekærlighed og omsorg for mennesker i nød.

  Men EU-kommissionen anklager Ungarn til ikke at leve op til EU’s værdier. Fx at Ungarn har rejst et hegn, der skal sikre kontrol med grænserne. Ungarn er imod en fortsat indvandring fra islamiske kultursamfund, som nægter at integrere sig i de europæiske demokratiske retsstater. En sameksistens er helt umulig, eftersom forskelle mellem Islam og Europas kultur og livsstil er alt for store.

  I mellemtiden er mange europæer taknemmelige over, at Ungarns Viktor Orban har forsøgt at sikre os mod folkevandringerne fra islamiske lande.

  Nu vedtog EU-parlamentet og EU-kommissionen sanktioner mod Ungarn, som afskæres fra at modtage lån som kompensation for Covid-pandemiens skader. Således straffes Ungarn af EU-parlamentet og EU-kommissionen for Ungarns hjælpsomhed og omsorg til de ukrainske flygtninge.

  Et af de største problemer er, at EU-kommissionen har bevæget sig i en socialistisk/kommunistisk og totalitær retning, der tager mindre og mindre hensyn til nationale værdier som demokrati, frihed, suverænitet, selvbestemmelsesret, selvstyre og uafhængighed m.m.

 27. De syv små dværge

  DR har i “Orientering” bragt noget om hvor skralt det
  står til på mange hospitaler, især i provinsen. Det er
  så patienterne der får skylden. Der er for mange
  patienter. Derfor må de anbringes på gangene,
  i vaskerum og i forkerte afdelinger. Forkerte i
  forhold til deres sygdom. Der mangler senge og
  personale. Derfor får de syge ikke den rette
  behandling. Og en del patienter dør derfor, eller
  ligger og lider i dagevis uden at få hjælp. Jo større
  overbelægning, jo flere dødsfald, siger en overlæge.
  Nogle patienter bliver nægtet indlæggelse, pga.
  manglende sengepladser eller der er ingen læge
  til at behandle dem, eller bureaukratiet og
  “sundhedsplatformen” fungerer ikke.

  At mange af de skandaløse forhold er pga. at
  Venstre og Lars Ulykke fik nedlagt stribevis af
  hospitaler, klinikker og skadestuer, nævnte DR
  ikke med eet ord. At andre problemer skyldes
  indvandrere som optager mange sengepladser,
  nævnes heller ikke.

  At udgifterne til indvandring og “integration”
  koster så mange penge, at der ikke er råd til
  et ordentligt sundhedsvæsen, nævnes heller ikke.

 28. De syv små dværge

  Det er helt rigtigt hvad Ursula Overgaard skriver.
  EU er et katastrofalt foretagende, og Danmark burde
  melde sig ud. EUs trekløver, Merkel, von der lügen og
  Ylva, vil nok tilsammen sikre afrikaniseringen af Europa.
  Det ender med floder af blod i gaderne, som Enoch
  Powell spåede.

  Men vælgerne i Danmark og Sverige osv. er så træge
  og langsomt opfattende, at alle advarsler nok er forgæves.

 29. Michael Andersen

  Der er mange der glæder sig til ferie og drømmer om hvor ferien kunne gå hen.

  Kigger man på prisindekser, der lister rejsemål, fra billigst til dyrest, er Ungarn et af de billigste og Danmark et af de dyreste. Målt i købekraft får man i Ungarn 2 – 3 gange mere for pengene.
  Man kan tage hen hvor der er Europas laveste kriminalitet, den venligste befolkning, de bedste muligheder for oplevelser og alt fra fest i gaden til varieret kultur.

  Vil man hen til den politiske kultur kan man søge efter Tucker Carlsons interview med Ungarns premierminister Viktor Orbán. Interviewet er ærligt, det er relevant og der gøres op med myter.
  Nogle myter er formidlet af Senator Mccain og Præsident Biden, de myter har Peter Kreko for længst afsløret som absurde. Det kan man læse om på ”the american conservative” webside.

  Socialisterne i Europa og USA er på vej i en farlig og risikabel retning. Socialisterne tilskynder til WOKE, raceadskillelse og kritisk raceteori i skolen. Alligevel kritiseres Ungarns befolkning for deres valg af parlament, for deres valg af Victor Orban og for deres valg af retning for Ungarn. Socialisternes dobbeltmoral er utrolig.

  Sandheden er at socialisterne går efter Victor Orban, fordi han minder om Præsident Trump. Så enkelt er det.

  God ferie, når tiden kommer :- )

 30. Danmarks tungeste byrde er politikerbyrden

  Nå, har nu haft tid til at kigge nærmere på
  Frihedslisten. Det virker mærkeligt at et parti
  der skal forestille at være dansk, også har
  noget med om zionisme?

  Hos Frihedens stemme som vist ikke har
  noget med Frihedslisten at gøre, må man
  debattere hvis man først logger ind. Det
  er ikke smart. Så det er nok kun Aamund
  og Hodja der pt. har fri debat.

  Man må håbe Snaphanen kommer på
  bedre tanker. Al debat er pt. lukket ned.
  Kan Steen ikke bare et par gange om dagen
  slette de værste trolde, så de saboterer
  forgæves? Og under alle omstændigheder
  spilder de tiden, fordi ingen kan bruge
  deres nonsens-kommentarer til noget.
  Det vil være synd hvis Snaphanen
  mister en masse læsere fordi debatten
  er væk. Og demokratiet er rigeligt
  svækket i forvejen, ved at der snart
  ikke er flere “åndehuller” tilbage.

  1. Stig Nielsen

   Åndehuller for hvem`?

   Folk kæfter da løs hver eneste dag i læserbreve og på diverse sociale medier, og hvis den blog, du skriver om, mister sine læsere, fordi debatten sløjfes, så er det vel fordi den i bund og grund kun er interessant for dem, dem, der ønsker at kæfte løs, og at de ellers ikke gider at læse den.

   Samme grund som fik Morgenavisen Jyllands-Postenn til at sløjfe deres kommentatorspor, vel at mærke efter at have forhørt sig hos læserne, om de ville savne det, og svaret var nej.

  2. Stig Nielsen

   Åndehuller for hvem`?

   Folk kæfter da løs hver eneste dag i læserbreve og på diverse sociale medier, og hvis den blog, du skriver om, mister sine læsere, fordi debatten sløjfes, så er det vel fordi den i bund og grund kun er interessant for dem, der ønsker at kæfte løs, og at de ellers ikke gider at læse den.

   Samme grund som fik Morgenavisen Jyllands-Postenn til at sløjfe deres kommentatorspor, vel at mærke efter at have forhørt sig hos læserne, om de ville savne det, og svaret var nej.

   1. Træt

    Noget, der ikke ville blive savnet i kommentarsporet, Notarius Umulius, var dig og dine kommentarer, her senest under dine aliaser Stig Nielsen, P. Skov og Michael Emmertsen.

    Alt dit bræk er kopieret direkte fra de mest globalistiske lame street løgnemedier.

   2. Stig Nielsen

    Jeg har modtaget flg. fra en gammel ven, der af og til læser her.

    “Tag dig ikke af “Træt”, det er bare en livslang samfundssnylter med lidt it-uddannelse, der hedder Kim Poulsen og på skift er Rasmus Paludans højre hånd og stemmer på Enhedslisten. Da han tog sig af Uriaspostens database, blev det meste lækket eller hacket til en yderligtgående flok idioter. Han er mest i sit es, når der er kvinder i debatten, som han nærmest konsekvent kalder for “møgso” og “feltmadras”, det bilder han sig ind virker mandigt og suverænt. Hader konsekvent kvinder og altid på støtten og fuld af had og misundelse. Mener altid at “gennemskue” andre”.

   3. Nicolai E

    Bemærker her en Stig Nielsen der kæfter op…. kæfte kæfte kæfte…. og lyver om JP kommentarspor hvor 80% svarede “ja det har betydning for mig”…. lyve lyve lyve.

    1. Stig Nielsen

     Jeg har mine oplysninger om JP¨s kommentatorspor fra flere beklagelser på denne blog, og hvis de er usande, må du rette din kritik mod vedkommende, der dagligt kommer forbi og kan forklare sig.

 31. Jette

  Flere beskylder nu USA’s tidligere præsident Donald Trump for indirekte at være skyld i krigen i Ukraine, fordi han havde et for tæt forhold til Ruslands præsident, Vladimir Putin.
  Jyllandsposten

  Det måtte jo komme….

  1. Michael Andersen

   Præsident Trumps kampagne og hans præsidentskab blev udspioneret af agenter betalt af Hillary Clinton-kampagnen i et forsøg på at udvikle en fuldstændig fabrikeret forbindelse til Rusland.
   Kash Patel har sagt at der er bevis for, at Clintons kampagne orkestrerede “et kriminelt foretagende” for at fabrikere en forbindelse mellem præsident Trump og Rusland.

   Det minder om smædekampagnen mod Ungarn.

  2. Nicolai E

   JP Politikken Vest – tidligere en avis… nu fullblown globalistsprøjte i pravdatilsnit… ligesom de fleste andre… det er lidt sørgeligt at være vidne til.

 32. De tre musketerer

  Årsagen til at EU
  chikanerer Ungarn kan også
  udlægges som at Orban ikke er kommunistisk nok
  efter EU toppens smag. De er i gang med at oprette
  en Sovjet-union version 2, et Østtyskland version
  2, et Kina nr. 2, et Nordkorea nr. 2, og så er det da
  træls at Ungarn og Polen ikke kaster sig i støvet og
  slikker Merkels, Ursulas og Ylvas skosåler, lige
  som visse statsministre fra en del EU lande.

 33. De tre musketerer

  Deprimerende er det
  at de franske vælgere ikke er klogere end
  de er. Makronen har stadig gode muligheder
  for at fortsætte, og Eric Semmour fik et ret
  dårligt resultat. Marine le Pen fik stor
  fremgang ved at love at skaffe befolkningen
  en bedre økonomi, men Semmours
  politik ville både have givet dem en
  bedre økonomi, mere tryghed og sikkerhed,
  mere frihed og en civiliseret fremtid.

  I Frankrig brændes nu to kirker, flere huse
  og 100-200 biler af om dagen, og mange
  franske dræbes eller overfaldes pr. dag.

  De politiske “eliter” gider ikke beskytte
  deres egne lande og befolkninger. De vil
  hellere udlevere dem til ondskab, vold og død.
  Se hvordan de ødelægger sundhedsvæsner,
  infrastruktur og kulturelle værdier m.m.

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *