NATO HAR INTET AT GØRE I UKRAINE

I oktober 1962 førte USA’s præsident John F. Kennedy verden ud til den yderste grænse af en atomar verdenskrig, fordi USA under ingen omstændigheder ville acceptere at Cuba blev en del af Sovjetunionens militære alliance med offensive raketter, der kunne nå det amerikanske fastland på få minutter. Den sovjetiske leder, Nikita Khrushchev bøjede sig og raketbatterierne blev afmonteret.

 Ruslands præsident Putin kan i dag under ingen omstændigheder acceptere at Ukraine bliver en del af NATO, hvis offensive raketter opstillet i Kiev kun behøver få minutter for at tilbagelægge de kun 700 kilometer til Moskva. Kennedys holdning blev accepteret og respekteret i den vestlige verden, som til gengæld nu synes, at Putin skal blande sig uden om Ukraines mulige optagelse i NATO.

Det er dog almindelig anerkendt, at store nationer har en ’interessesfære’, der omfatter deres mindre naboer. Ingen magt ville drømme om en politisk eller militær aktion rettet mod Nordkorea med mindre Kina var indforstået. På samme måde er det også bredt accepteret, at Mellemamerika hører til USA’s interessesfære. Der er international forståelse for, at USA har frihed til at forhindre etablering af fjendtlige regimer i baglandet. På samme måde mener Rusland, at Ukraine ligger inden for den russiske interessesfære. Det er en holdning, der er svær at afvise. Ukraine var både en del af Zarens Rusland og af Sovjetunionen, som Ukraine var med til at stifte i 1922. Der er stærke kulturelle og historiske bånd mellem russere og ukrainere.

Man siger om ruserne, at så længe de har naboer, sover de ikke godt om natten. Det må man have en vis forståelse for, når man betragter de seneste 30 års politiske udvikling.  Efter Sovjetunionens sammenbrud begik de vestlige politikere den store fejl at indlemme alle de gamle Warszawapagtlande i NATO. Selv om kommunismen nu er væk, anser russerne stadig NATO for at være en anti-russisk forsvarspagt, og det opfattes som en unødig og arrogant provokation, at alle Sovjets gamle våbenbrødre nu har drejet kanonerne en halv omgang og rettet dem mod Rusland. Det ultimative mareridt for russerne vil være Ukraine som medlem af NATO. Som udenrigsminister Sergej Lavrov sagde i en tale i sidste uge: ” Nøglen til alt er en garanti, at NATO ikke ekspanderer østover”.

Det er en opfordring vi burde efterkomme. NATO blev dannet for at beskytte de vesteuropæiske demokratier mod en sovjetisk invasion; ikke for at etablere sig i det moderne Ruslands naturlige interessesfære. Og hvis vi giver Rusland den ønskede garanti, har vi frataget Putin enhver undskyldning for at invadere Ukraine. I øvrigt er Ukraine ingen dydig mønsterstat i god udvikling, men tværtimod en løs og farlig kanon på dækket. Siden frigørelsen fra Sovjetunionen har den ukrainske økonomi overhovedet ikke udviklet sig til det bedre, når man ser bort fra en mindre produktivitetsstigning i landbruget. Ukraine er gennemsyret af korruption, kriminalitet og et dilettantisk politisk styre, der ikke har magtet at gennemføre de vækstreformer, der er afgørende for landets politiske og økonomiske udvikling.

Hvis vi dummer os som sædvanlig og ikke giver Rusland den ønskede garanti om stop for NATOs ekspansion mod øst, ville en russisk invasion af Ukraine ikke medføre militære konsekvenser. Præsident Biden har officielt meddelt, at USA ikke vil bruge militære midler i konflikten, og at USA godt kan leve med ” et mindre russisk militært indfald (incursion)” i Ukraine.  Tyskland, der er afhængig af gasimport fra Rusland, skal ikke have ørerne i maskinen og har sat en stopper for eksport af militært udstyr til Ukraine. Dermed er også EU militært handlingslammet. Og godt det samme. I stedet bør vi støtte det russiske krav om nej til Ukraine som NATO-land. EU bør herefter gå ind i et intensivt samarbejde med Ukraine, hvor vi forlanger omfattende reformer til gengæld for investeringer, økonomisk og politisk bistand. Vi kan endnu nå at gøre det rigtige, men er på vej til at gøre det forkerte.

56 Thoughts to “NATO HAR INTET AT GØRE I UKRAINE”

 1. Skjoldungen

  NATO er en anakronisme. Sovjetunionen er borte med blæsten og dermed raisonnementet for “et bolværk mod kommunismen”. Skulle NATO være et sådant bolværk, skulle det snarere være et bolværk mod EU(SSR). Det er NATO ikke, men derimod den militære organisation af de oprindelige NATO-stiftende nationer, som her – 50 år senere – selv er blevet, hvad Warshavapagt-landende var engang, med stedse mere totalitære regimer, en statskontrolleret presse, tiltagende censur o.s.v.. Kort sagt er de vestlige NATO-lande selv blevet det, som de blev sat i verden for at bekæmpe.

  Skulle fornuften engang igen komme til USA, ville man nok overeveje om ikke man skulle trække sig ud af NATO og overlade det til EUrokraterne selv at genetablere den gamle tyske drøm om “Neuropa”.

  1. Michael Nielsen

   Jeg tror at NATO vil ophøre inden 2030. Vi har allerede set de første sprækker. Donald Trump tog debatten med medlemslande der ikke betaler de aftale beløb per år. Joe Biden etablerede en ny alliance med Storbritannien og Australien i Asien. Donald Trump forsøgte at sende et signal, med hans tilbud om at købe Grønland. Et såkaldt vink med en vognstang.

   Amerikanerne tror tydeligvis ikke at Danmark har evnen eller viljen til at forsvare Grønland. For dem vil det være meget nemmere, såfremt de ejer øen selv. Derfor tilbuddet.

   Jeg tror ikke at Mette Frederiksen forstod vinket. Hun talte om kolonitid og folks suveræne ret. Ikke geopolitisk sikkerhed. Taget i betragtning at hun har været i politik, hele hendes liv, så er hun ikke den kløgtigste derude.

  2. Clausen Poul

   Moskva kan nas ligesagodt fra Polen.
   Focuser mere pa Ruslands never ending, vade drom om at na til havet…Ostersoen.

   Mod det ma vi have hjalp.
   EU… er verdelos.

 2. Bent A

  100% enig med Asger Aamund. Det er
  fuldkommen skørt at Nato stiller sig krigerisk an, selvom NATO støttes
  af Trine Bramsen, DR og en række fjolser fra folkemordstinget.
  Det er ikke betryggende for Rusland eller Verden med atomraketter
  5-7 minutters flyvetid fra Moskva, Og politikeren Stoltenberg
  burde ikke puste sig op, men være ydmyg og gøre alt for at bevare
  freden i Europa. For i højspændte situationer øges risikoen for fejl
  og misforståelser, så tingene kan løbe løbsk. Og i det hele taget har
  Europa og USA brug for venskab med Rusland.

  Skulle NATO og EU foretage sig noget nyttigt, skulle de begynde
  at bruge mere opmærksomhed på invasions-truslerne fra syd, på Irans
  atomoprustning og på Big Pharms og Big Techs lyssky transaktioner.

 3. Bent A

  Nu er atom- og brint-bombe krig
  jo ikke det eneste som kan ødelægge Europas civilisation
  og borgernes liv og fremtid. Det kan almindelige forbrydelser
  og ideologiske dumheder og udskejelser også. Og almindelig
  guerilla- eller borgerkrig som i Sverige, Libanon og Bosnien.

  Hvis politikere går amok
  med indvandring, beton-bureaukrati, vaccine-tvang, bøder,
  nedskæringer, restriktioner, skatteplyndring, smadring af
  normer, familie-traditioner, firmaer og infrastruktur,

  og hvis politikerne dertil føjer velfærdstab, kaos i skole- og
  sundhedsvæsnet samt brug af politi og militær uden lovhjemmel,
  kan det også få frygtelige og dødbringende virkninger.

  På nettet er der ingen mangel på advarsler mod livsfarlige
  vacciner, mod kommunisme, mod masseindvandring, mod
  co2 hysteri, mod DR manipulation, mod pladderhumanisme og woke
  feminisme.

  Hvornår begynder vælgerne at lytte?

  Se Snaphanen og Hodja.

  1. E. Frederiksen

   Asger og Bent i er pragtfulde i jeres klartsyn på uendelig mange ting.
   Jeg kan heller ikke lide, Rusland provokeres af NATO m.fl.
   Asgers argumenter i artiklen er så fornuftige og forståelige.
   Hvorfor i alverden dog risikere en 3. verdenskrig.
   Eller4., da jeg er bange for den krig, der allerede er i gang i Europa.
   Ord vel overflødige.
   Stor respekt for jer begge to.

 4. Mikael Emmertsen

  Jeg vil ikke på nogen måde sammenligne Putin med Kennedy. Det er på alle måder absurd. Putin er en despot, der undertrykker al opposition. Kennedy var repræsentant for den frie verden. Han kunne ikke acceptere, at russerne opstillede atommissiler med en rækkevidde, der kunne nå USA. Helt forståeligt. Naturligvis skal der ikke opstilles atommissiler i Ukraine. Det vil der sandsynligvis heller ikke blive. Som jeg ser det, er Putin er bange for, at Vestens interessesfære kommer for tæt på Rusland. Det går imod hans enevældige ego. Han ønsker i mine øjne et Storrusland og vil ikke underlægge sig NATO. Det behøver han heller ikke. Men han er bange for, at den frie verdens demokrati kommer for tæt på. Det vil det gøre, hvis Ukraine bliver medlem af NATO.

  1. Allan Frederiksen

   NATO er ikke garant for demokrati, Tyrkiet er et klart eksempel på dette.
   NATO er heller ikke nogen garanti mod undertrykkelse af befolkningsmindretal, igen er Tyrkiet et klart eksempel, sammen med Spanien.

  2. Kenneth Jacobsen

   Tak! Asger
   For dine altid gode blogs, som kan sætte noget perspektiv i det vi oplever, og som vi ikke alle altid ved så meget om, Tak!

 5. Bent A

  SODOMA OG GOMORRA

  Jordan B. Peterson advarer nu hos Document
  om at den woke feminisme er forklædt kommunisme.
  De woke er ideologisk sindssyge. De påstår at kønnet,
  vejret og co2-molekylet er en social-politisk konstruktion.
  De mener i ramme alvor at der er mindst 117 forskellige
  køn, og at det virkelig er for galt at vi her i 2022 stadig
  tror på at det naturlige er to køn og familier med far
  mor og børn. (Er et årstal et argument for perversitet?)

  I dag havde den kvindestyrede løgnefabrik eller kommunistiske
  radiostation DR en udsendelse om at familier bestående af
  to, tre , fire eller fem mænd/bøsser og to-tre ruge mødre
  var en fin, moderne og tidssvarende familie. To bøsser
  havde netop adopteret et spædbarn, og det fandt DR selv-
  følgelig helt i orden. Og DR, de Radikale mener at også
  pædofile skal kunne adoptere deres egne ofre.

  Både Jelved, Zenia, Sofie Carsten og Pernille Skipper er
  begejstrede tilhængere af “regnbue-familier”. Hvorimod
  de kun har foragt tilovers for de normale familietraditioner.

  LGBTQ+, Kvinfo og de woke osv. mener at fremtidens
  familier gerne må bestå af 2-5 bøsser eller 2-5 lesbiske der
  lever i kollektiver, hvor de så opdrager børn født af ruge-
  mødre. I tilfælde af skilsmisser eller opløsning af kollek-
  tivet skal børnene gå på omgang mellem op til 5 bøsser
  eller 5 lesbiske.

  Før i tiden havde børn ret til både far og mor. Men det er
  håbløst gammeldags og reaktionært, mener de progressive
  DR-kvinder.

  Også de woke bureaukrater og kommunist-kællinger i
  skilsmisse-systemet mener at mænd/fædre hører til på
  historiens losseplads. Det bedste de ved er at gøre børn
  faderløse og mænd retsløse. Systemet lyver, svindler
  og tyranniserer. At skade og pine børn er ren rutine.

  Jordan Peterson ser de woke kliker som en alvorlig
  fare for Vesten. De undergraver og destabiliserer den
  vestlige kultur, og skadevirkningerne kan blive enorme
  og få vores økonomi, velfærd, fred og sikkerhed til at
  collapse.

  Tager vi i betragtning at også globalisterne har travlt med
  at gennemføre et ildevarslende og dødsensfarligt eksperiment,
  kan kollapset komme langt hurtigere end flertallet af danskere
  forestiller sig. Se Snaphanen og Find Jordan Peterson
  hos Document.

 6. E. Frederiksen

  Hej igen Bent
  “De woke er ideologisk sindssyge.”
  “Også de woke bureaukrater og kommunist-kællinger i
  skilsmisse-systemet mener at mænd/fædre hører til på
  historiens losseplads…..”
  Jeg er så inderlig enig med dig. Hvad i alverden går der af
  de mange feminist-vanvittige kvinder
  Læg mærke til, at det er kvinderne, der dominerer ustandselig.
  Jeg er kvinde, men jeg kan oplyse, at jeg hader den udvikling,
  der er sket med mange kvinder.
  Er nu enke med voksne børn, men har altid
  har holdt af et familieliv. Rystes over udviklingen.
  Vi ser også mere og mere uhyggeligt magtsyge kvinder – se
  blot i politik.

 7. Asger, tak for en snusfornuftig argumentation mod Ukraines medlemskab af Nato, som har vendt min holdning.

  Men hvad med de baltiske lande – de er smålande – og som jeg ser det, er deres eneste garanti for frihed mod deres kæmpestore nabo – netop deres medlemskab af Nato.

  Og hvad er din holdning til Sveriges (kører friløb) og specielt Finlands eventuelle medlemskab af Nato? Jeg ser gerne begge lande som medlemmer (hvis de selv ønsker det). Især Finland kender til storebrors aggression (til begge sider) og har efter FORSVARSKRIGE mistet store landområder til Rusland (Sovjet).

  Asger, det fører mig til at efterlyse din holdning til Ruslands de facto indlemmelse af Øst-ukraine, som i min optik ikke er acceptabel – og hvad med Ruslands erobring af Krim?

  Med det i mente, er jeg tilbage til udgangspunktet – og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om din holdning ikke er en parallelforskydning af Chamberlains “Peace for our time”,

  so help me NATO.

  1. Hej Henrik, Hitler havde den holdning, at områder, hvor der boede mange tysktalende borgere hørte til i det tyske rige, som f. eks Sudeterne i det daværende Tjekkoslovakiet. Den idé har Putin arvet. Der bor mange russere i de baltiske lande, og det er naturligt, at de er NATO-medlemmer for ikke at friste Putin over evne. Russerne vil være stærkt imod Sveriges og Finlands optagelse i alliancen, men kan ikke gøre noget ved det. Når Rusland allerede har sat sig på en del af Ukraine, er det fordi de har samme forhold til Ukraine som vi historisk har til Sønderjylland: ” En røvet datter dybt begrædt er kommet frelst tilbage”, som det hed i et digt fra Genforeningen i 1920. Krim er jo en gammels russisk flådehavn med en russisksindet befolkning ligesom den østlige del af Ukraine, som i flere år har flirtet med tanken om medlemskab af NATO og EU. Det sidste er russerne ligeglade med, men ikke NATO. Det tillader de ikke, og det må vi acceptere. Sådan er realpolitik.

   1. Sune

    Ja, jeg tror sønderjyderne er glade for at de fik lov til at stemme sig (tilbage) til Danmark og vi har fået en naturlig grænse.
    Ukraine er et etnisk delt land og derfor ikke en harmonisk nation.
    De første 5 minutter af denne 6 år gamle, men stadig aktuelle foredrag, viser et tydeligt skæl.
    https://youtu.be/JrMiSQAGOS4

 8. Bent A

  Hej, E. Frederiksen

  Tak for svar. Rart at høre fra en normal, fornuftig og ordentlig dame.

  Ja, det lader til at DR og MSM propagandaen virker, og at det er lykkedes
  at gøre mange danske kvinder både ideologisk og klinisk sindssyge.

  Mændene er desværre ikke meget bedre. De fleste er vatnisser, tøffelhelte
  og kortsynede overnaive molboer. De finder sig i alt. Vil politikerne og
  systemet stjæle deres land, byer, børn, boliger, penge, helbred og fremtid
  osv. nøjes de med at se passivt til. At de bliver nedrakket og bagtalt dagligt
  i statsradioen, finder de sig også i. Der er dog nogle der siger fra overfor
  tidens røde vanvid, Asger, Hodja, Klaus Ewald, Snaphanen, GI, NB, dig selv
  og andre mænd og kvinder. I pressen er der Selsings, JP-Jalving og hos
  Snaphanen Margrethe, M. Jeadon og dr. Malone osv.

  For mig at se vil Danmark og hele verden blive opslugt af tåbelighed
  og ondskab, hvis ikke der kommer en folkelig modbevægelse. I nogle
  nye film advares der om hvad der kan være på vej. F.eks. er der “Planet
  Lockdown” hos -hanen, og hos youtube er en video med Malone: “There is
  Something Much Bigger Going on”. Og der er artiklen “Folket misinformeres”.

  På nettet kan man se at i en lang række lande er der nu protest bevægelser
  og – demonstrationer med hundredtusindvis af deltagere. 🙂

  Kun danskerne og svenskerne sover videre. 🙁

  Mvh Bent

  1. E. Frederiksen

   Tak Bent

   “På nettet kan man se at i en lang række lande er der nu protest bevægelser
   og – demonstrationer med hundredtusindvis af deltagere. 🙂

   Kun danskerne og svenskerne sover videre.”

   Lad os have et spinkelt håb om, at mange snart vågner.
   Mvh.

   1. tavsen

    “Kun danskerne og svenskerne sover videre.”

    Kun sandt, hvis man kun følger de statslige medier. Der gik vældig højt op i den første MiB demo. Men da arrangørerne viste sig IKKE at være højreorienterede, tabte medierne hurtigt interessen.

    MSM fortæller KUN om demoer, når de er arrangeret af kommunister. Ligegyldigt hvor i verden de finder sted.

    Jeg har set Strøget fyldt op med demonstranter her

    https://twitter.com/search?q=%23Protest

    Stockholm, People are awakening. #Protest #VaccinePass

    Wow. Massive #protest against #vaccinepassports in #Stockholm, #Sweden.

    presse-fotos.dk/post/sammen-for-frihed-demonstration-i-koebenhavn/ 08. JAN. 2022
    “SAMMEN FOR FRIHED” DEMONSTRATION I KØBENHAVN

    er også gode til at dække alt det, som statslige medier ingen interesse har i.

    Mediestøtten afgør interessen for Public Service.

 9. Michael Anderen

  Efter at have studeret Perspektiv, indlæg og artikler efterlades jeg med det indtryk at der er mere læring i Professor Aamunds universitet end der er i universiteterne.

  På Professor Aamunds universitet er der læring i sund fornuft, rationel tænkning, handling og konsekvens, vedholdenhed og dedikation, nation og identitet, vision og fremtid samt wokeism og andet bullshit.

  Vi løser således mange af DKs problemer ved at kandidater til folketinget går til en adgangsgivende prøve på Professor Aamunds universitet.

  Som et apropos til den sidste del af Professor Aamunds indlæg så har jeg fornyligt læst et spørgsmål som de der har set ældgamle film har lettere ved at svare på:

  “Whats the colour of the worlds most expensive nursing house?”

  Det sætter situationen i Ukraine i det perspektiv at “lederen af den fri verden?” sover i timen imens der fumles med NATO.

  White

 10. S. Hansen

  Jeg er ikke nødvendigvis enig i Asger Aamunds betragtninger. Min frygt er, at Putin ikke stopper i Ukraine men marcherer længere mod vest. Vi har en historisk svag præsident i USA, og det er jo derfor, at Putin har fået blod på tanden. Det er Rusland, som har bukserne på lige nu. Men der er vel ingen af debattørerne her, som ønsker russisk overherredømme i Danmark og Vesteuropa. For er man uenig med Hr. Putin, er det bare af med hovedet.

  Hele Woke-bølgen er startet i USA, og jeg tror, at den vil blive begravet der igen. Der er efterhånden en overvældende modstand blandt amerikanerne mod de yderligtgående Demokraters galskab. Midtvejsvalget her i ’22 kommer helt sikkert til at give en jordskredssejr til Republikanerne. Og så er vejen banet for Trump i ’24.

  Jeg tror stadig, vi skal huske, at vi på trods at store uenigheder her i Vesten har et stort kulturelt demokratisk fællesskab. Hvis Putin fik magt, som han har agt, ville Vesteuropa blive en del af et nyt Sovjetrussisk rædselsregime, hvor det ville være livsfarligt at deltage i en debat som denne.

  Det er ikke godt at blive ved med at dyrke splittelsen her i Vesten, som jo også går på tværs af familier. Vi har trods alt meget mere til fælles, når det kommer til stykket, end vi har med russerne, der aldrig har oplevet et demokrati.

  1. E. Frederiksen

   S. Hansen
   Jeg er bestemt også bange for Putin.
   Frygter bare, han tirres yderligere til at få startet en 3. eller 4. verdenskrig.
   I forvejen synes vi jo allerede at være i en krigstilstand med vore besættere.

 11. Jensen Danmark

  Ukraine, som generelt er et “shithole-land” kommer aldrig mer i NATO. På mange måder mere russisk end Rusland. Alt er gennemsyret af korruption.

  De impotente tyskere har gjort sig selv afhængig af russisk gas, og så er den bare ikke længere.

  Ukrainere og russere passer i øvrigt perfekt sammen, ukrainerne er blot bondekarlene i den relation.

  1. Jens Berthelsen

   Ligesom Danmark har udviklet sig til et shit hole land p.g.a den muslimske indvandring ført and af venstrefløjen, radikale, venstre, konservative m.v. vi kan kun rede landet af DF og NB.

 12. Bent A

  Michael Andersen

  Det er rigtigt. Hvis man læser alle Asgers artikler, får man en bred
  og god orientering om samfundet og dets problemer.

  Noget af det dæmoniske og farlige ved kommunisterne er at de ønsker
  en så sær og kunstig verden som muligt.

  De går ind for et land hvor danskerne er fordrevet og udrenset, og
  erstattet med arabere og afrikanere. Et ret sært Danmark, kan man
  vel godt sige.

  De ønsker en krig mellem danske mænd og kvinder, hvor sidstnævnte
  konstant er agressivt utilfredse med mændene og konstant føler sig
  krænkede. Der er ligefrem skabt en Bermuda-trekant mellem DR, de
  Radikale og Enhedslisten, der konstant arbejder på at skabe splid og
  konflikt mellem mænd og kvinder. Både i hjemmene og på arbejds-
  markedet.

  Maden skal også være sær og kunstig. Fremover skal vi helst leve
  af insekter og 3D computer mad, fremstillet af maskiner og robotter.
  Med tuber, micro-ovne og stempler og trykpresser vil man frem-
  stille plademad, terninger og piller med kunstige smagsstoffer,
  og det skal vi så nøjes med i det nye røde utopia, hvor pressede
  græshopper, biller, orme og lækre lopper skal være den daglige
  ernæring.

  Oveni skal vi have et ugentligt stik med falske vacciner, plus en
  afhøring hos tankepolitiet, så det kan konstateres om vores
  begejstring for regeringen er ægte.

  Også trafik og transport, familieliv og boligforholdene og arbejds-
  markedet skal underkastes alle mulige skøre indgreb, så det hele
  bliver så surt og statsstyret som muligt. Privatbilismen skal helst
  afskaffes, familierne skal helst være noget hvor mænd bliver gift
  med mænd, og kvinder med kvinder, og børnene skal fødes af
  rugemødre. og derefter udleveres til bøsserne og de lesbiske,
  til de pædofile eller til statens professionelle børnevenner.

  Landbruget og erhvervslivet skal fremover styres af politikere,
  kommissærer og hysteriske co2 aktivister.

  Den frie borger bliver afskaffet, og via mikrochips og kemiske
  indgreb omdannet til en maskine eller slave.

  Alle mulige skøre og ambitiøse planer og projekter skal nyde fremme,
  så desværre bliver det nødvendigt at sætte skatterne op til 100%.
  Til gengæld vil man få en daglige madpakke med insekter, og mulighed
  for at få bevilget penge til husleje mv. hvis man midt i hver måned
  sender en korrekt udfyldt ansøgning til EUs lokale filial.

  Demokratiet vil til den tid være afløst af en avanceret computer hvor
  man kan få svar på alle mulige spørgsmål, hvis man kommer gennem
  slusen. Der må dog påregnes ca. 50 tastetryk før forbindelsen til
  slusen er etableret.

  Det bliver en skøn tid med plads til alle. Indtil den dag da Danmark
  ganske pludseligt omdannes til Iran nr. 2.

  …………………………………..

  OK, der er selvfølgelig lidt satire med i ovenstående, men læs lige
  de sidste nyheder og afsløringer på nettet inden I griner eller ryster
  på hovedet. Eller studér hvad de woke kliker har gang i.

  1. Michael Andersen

   Tak Bent:-)

   Ps: 100.000 Russiske soldater ved grænsen – bliver til: “minor incursion”
   6-700 Ubevæbnede demonstranter ifb. J6/Capitol – bliver til: 9/11+Pearl Harbour

   Der er noget der ikke stemmer….

 13. Bent A

  S. Hansen

  Du behøver nok ikke at være nervøs for hvad Putin kan finde på.
  Så længe vi har Trine Bramsen plus nogle gamle kanoner her i Danmark,
  og Jeppe Kofod med en stor pengesæk i Ukraine, tør Putin ikke røre
  sig ud af flækken. Vi har ganske vist ingen ammunition til vores
  kanoner osv., men det véd Putin sikkert ikke noget om. Men han
  véd at Trine Bramsen er temmelig skrap, og klar til at fyre enhver
  der ikke er kampklar døgnet rundt.

  1. S. Hansen

   Bent A

   Ha ha ha. Tak! Ja, socialkammeraterne skal nok sætte både Putin og Xi Jinping på plads. Ellers kommer Mor Mette efter dem.

   Og hvis Biden også sender et regiment krænkelsesparate transkvindelige soldater, løber de skrigende bort.

  2. S. Hansen

   Det er for øvrigt en statshemmelighed, at Trine Bramsen blev født som dreng og blev døbt Troels BraskOg Bramsen.

 14. Bent A

  Tænke sig, nu vil regeringen oprette et nyt skolefag hvor
  skoleelever kan blive belært om hvor dejligt det er at
  betale 85-90% i skat. Og om at alle pengene kun bruges
  til gode og fornuftige formål der gavner danskerne.
  Og om at hvis man gerne vil have det godt, er det
  nødvendigt at stemme på socialkammeraterne.

  1. E. Frederiksen

   Bent
   Jeg kan godt lide din humor midt i den dødelige alvor.
   God weekend

 15. Jens

  Lad dog Ukraine selv bestemme om de vil tilhøre Nato eller Rusland. DK er pt desværre underlagt en union EU hvor det enkelte menneske i landet er uden demokratisk indflydelse på deres egen fremtid.

 16. Bent A

  Jens

  Rusland har intet forsvar mod atom-raketter så tæt på Moskva,
  og vil derfor ikke tillade at Ukraine kommer med i NATO.
  Det er rigtigt at EU ikke er en demokratisk union. Ligesom
  de gamle partier på Christiansborg er blevet så fjernstyrede
  og korrumperede, at de er holdt op med at forsvare det
  danske folks interesser. I stedet udplyndrer, tyranniserer
  og forråder de os.

  Det tilrådes at se de afslørende film hos Snaphanen og Hodja.

 17. Jens Arne Hansen

  Følelser spiller vel også en rolle?
  Tænker at erindringen om Stalins folkemord i Ukraine kan have været en medvirkende årsag til at situationen ikke forlængst er løst diplomatisk, der er simpelt hen sået et fjendskab overfor russerne som det vil tage generationer at overvinde.
  Omvendt har russerne også følelser i klemme, det russiske riges vugge stod vist i Kiev, så for russerne er Kiev nogenlunde som Solsortesletten er for serberne, tabet og generobringstrangen vil nage i al evighed.

 18. Ursula Overgaard

  Små strøord om Ukraine: Ukraine er Europas næststørste land, med et areal på 603.700 km² og en kystlinje på 2.782 km og et indbyggertal på 41,5 millioner. De største etniske minoriteter i landet er russere (17,3%)

  Inkl. paramilitære grupper har Ukraine, næst efter Rusland, den største hær i Europa.

  Ukraine er medlem af FN, Europarådet, Organisationen for sikkerhed og samarbejde i Europa, GUAM.

  Ukraine har siden 1991 været en selvstændig stat og erklærede sig neutral i udenrigspolitiske anliggender. Landet indgik dog et begrænset militært partnerskab med Rusland og i 1994 indgik den ukrainske regering et partnerskab med NATO.

  I 2000’erne udbyggede det ukrainske styre sit diplomatiske samarbejde med NATO og et fremtidigt medlemskab af NATO skulle sættes til folkeafstemning. Men tidligere præsident Viktor Janukovitj modsatte sig ukrainsk medlemskab af NATO. – I 2016 indgik Ukraine en frihandelsaftale med EU. I 1922 blev den Ukrainske SSR en del af Sovjetunionen.

  Pga.sin frugtbare landbrugsjord har Ukraine længe været et af verdens spisekamre og en af verdens største korneksportører. Ukraines økonomi finansieres bl.a.af en stor sværindustri, der bl.a. omfatter luftfart, rumfart og industrielt udstyr.- Op til 2. verdenskrig undergik den østlige del af Ukraine en kraftig industriel udvikling. Efter krigen blev Ukraine en af de største og mest velstående Socialistiske Sovjetrepublikker (SSRS).

 19. Charles Nielsen

  Kort og godt kan jeg ihvertfald se at EU og Tina Bramsen, samt det røde kabinet, Spiller gris.
  Biden i den sammenhæng gør mig særdeles nervøs.
  Men det hjælper jo lidt, at Trump er på trapperne. Får han er rigtig godt midtvejevalg, så kan “Gamlingen” Pelosi og Biden ikke gøre så meget. Mulatten kan tage til grænsen.!

 20. Bent A

  LIDT BLANDEDE BOLSJER

  Har hørt på Camilla Foged, Bolette Søborg, Thyra Krause og Søren
  Brostrøm i P1. Alle hylder “vaccinerne”, men ikke eet ord om Iver-
  mectin mv. Det samme i Bagklog hvor en Anja C. Andersen klogede
  sig på vacciner som hun åbenlyst ikke vidste ret meget om.
  Selvom hun er astronom. DR vildledning som sædvanlig.

  EB er blevet forbedret af den nye chefredaktør. Der var fredag/lørdag
  artikler med hård kritik af corona-, test- og isolationshysteri. Kritik af
  Østrigs grove behandling af dem der siger nej til vaccine-stik. En Opinion
  artikel udstillede hvor latterlige og usolidariske de radikale “humanister”
  er. Der var en rubrik om de voldsomt stigende priser, fra 1.50 kr. til
  næsten 10.00 kr. for 1 enhed naturgas, osv.

  Noget om at det er mærkeligt at man ikke satser på det meget varme
  gratis vand der findes i undergrunden, geotermisk vand.

  I morgen slipper vi så af med den evigt fnisende DF-Thulesen Dahl,
  der antagelig er den største nar og klovn i danske politik de sidste
  25 år. Han mener stadig at han ingen fejl har begået, og at det er
  andres skyld at DF risikerer at miste næsten al indflydelse.

  Noget om at den hysteriske corona-håndtering har været til skade for over
  400.000 danske patienter lidende af andre sygdomme.

 21. Jensen Danmark

  Det er ikke russerne, som er vores fjender, det er vores egne politikere, embedsmænd, “eksperter” og “journalister”.

  Vores største problem er den uhæmmede muslimske / arabiske / afrikanske indvandring, der år efter år påfører vestens folk ufattelige omkostninger, menneskeligt og økonomisk.

  Det er også dette, som vil bringe vores samfund i knæ, ikke en russisk invasion af Ukraine, et lorteland, som må sejle sin sø.

 22. Bent A

  Jensen, Danmark

  Der er løgnerne, og så er der dem som sluger deres løgne. Tilsammen skal
  det nok lykkes dem at smadre vores civilisation og fremtid.

  Der er også femte-kolonnen og de forrykte, som har travlt med at falde
  deres egne landsmænd i ryggen, eller de kører løs med vanvids-projekter
  som masseindvandring, milliarder til co2 hysteri, splittelse af familier,
  woke feminisme og op mod 250 forskellige køn.

  En svensk-tjekkisk kvinde skriver hos snaphanen: Den giftiga kvinnohatande
  feminismen har förstört Sverige och skapat ett helvete för kvinnor.

  Man kan tilføje at feministerne også hader mændene, og gerne vil skabe et
  helvede til dem også. Hvis også børnene ryger samme vej, vil det ikke genere
  de woke fanatikere.

  Feminister er kommunister, og de lever gerne op til den lange tradition
  med statslig terror, plyndring, KZ-lejre og massemord.

  I disse dage serverer DR-feministerne den ene “ekspert”-løgn efter den anden
  om “vaccinerne”. Lige nu er Bolette, Camilla, Thyra og Brostrøm blevet enige
  om at covid smittede gerne må komme ind på besøg hos jordemødre og fødende
  kvinder. Hvad er logikken i det? I den ene halvdel af landet har det hidtil været
  forbudt.

  De fire “eksperter” mener samtidig at covid er så frygtelig en sygdom at man
  bør modtage både 1., 2., 3., og 4. stik hvis man vil være helgarderet. Sandheden
  er at “vaccinerne” virker dårligt og er skadelige eller direkte livsfarlige.

  Beviserne for det er fremlagt i overvældende mængder af virologer, læger og
  andre. Se selv hos snaphanen og hodja.

  1. Mikael Emmertsen

   Du taler meget om fjender. Du glemmer dem, der besætter os og gennem forsøg på at polarise os vil opnå verdensherredømmet. Det er usynlige ånder, der udnytter vores mentale ubalance. Pas på. Det er de virkelige fjender.

  2. Mikael Emmertsen

   Men dette er naturligvis kun en konspirationsteori. Ligesom de mange hysteriske angreb på den “onde” venstrefløj. Eller den “onde” højrefløj. Den indeholder – hvem ved? – dog en vis sandhed, da vi mentalt ser andre som vi selv er.

 23. Ole Madsen

  Erhvervsliv ser ikke reformaftale fikse mangel på arbejdskraft (Ritzau). Dansk Arbejdsgiverforening: “Det er aldeles skuffende, at regeringen og aftalepartierne ikke er i stand til at indgå en mere ambitiøs aftale på Danmarks største udfordring”. Danmarks største udfordring er altså mangel på udenlandsk arbejdskraft, må man forstå, – ikke truslen om islamiseringen af Danmark. Det var også i sin tid arbejdsgiverne (bomuldsplantageejerne), der skaffede udenlandsk arbejdskraft til USA, hvilket skaffede amerikanerne et problem på halsen, som de stadig slås med.

 24. Privatdetektiven

  MSM misinformerer

  Kæmpestore protest-demonstrationer over hele verden. Men MSM skjuler
  og fortier det. Men de vises hos hodjanerne og snaphanen.

 25. Michael Andersen

  Der er meget lidt tvivl om korruption i Ukraine. American Thinker i 2019 og Politico i 2017 peger på samarbejde med topdemokrater.

  Ukraine må klare sig selv. Det er russisk interesse område. Rusland har ret til Ukraine som bufferzone.

  Det er på sin plads at advare Ukraine mod at gøre noget forhastet eller aggressivt.
  Gør man modstand må man regne med høje tab. Samt en risiko for at konflikten bliver langvarig. Med Israel som undtagelse i deres selvforsvarskrig i 1967.

  Ukraine bør straks indgå en varig fredsaftale der sikres af stormagterne. Man kan fx. mødes i Budapest. Aftalen kan hedde Budapest Memorandum on Security Assurances 2.

  Morale: De kloge er de som vælger sikre samarbejdspartnere

  1. Mikael Emmertsen

   Men har Rusland virkelig brug for at forsvare sig mod Vesten? Hvis kommunismen er fortid i Rusland. har vi vel samme grundlæggende livsværdier? Det ligner for mig at se en aggression fra Putin’s side i forsøget på at gøre Rusland til en selvstændig supermagt. Er det ikke nok for ham at indgå i en samlet vestlig supermagt? Han er i nube øjbe en modstander af et samlet Europa. Rusland har altid været et europæisk land med visse asiatiske annektioner.

 26. Prins Valiant fra Thule

  Ukraine, EU og Bidens USA mv.

  Typer som Merkel, Ursula, Ylva, Jelved, Vestager,
  Macron, Lars Ulykke og Jacob Sprællemand osv.
  snakker altid om europæiske værdier, fællesskab,
  demokrati, bæredygtighed og bla, bla, bla.
  Samtidig med at de har travlt med at afskaffe
  demokratierne, nationerne og europæerne
  med forræderi, vanvidspolitik, tvangsvacciner,
  masseindvandring og selvmordspolitik.

  Og selvfølgelig vil Rusland gerne beskytte sig mod
  det woke vanvid der breder sig i Vesten og lader
  tosser og galninge styre militæret og de startklare
  atomraketter.

  Et samlet Europa i EU udgaven bliver et nyt EUSSR.
  ……………

  Nu blev Messerschmidt så formand for DF.
  Men hvorfor siger han aldrig at sagen mod ham er
  politisk forfølgelse? Har DR forbudt ham at sige
  det?

  Både Peter Skaarup og Thulesen hjalp med til at
  få Messer dømt. Var det for at slippe af med en
  konkurrent? Pia K mente for et par måneder siden
  at Tullesen var fantastisk dygtig, nu synes hun at
  han er et stort fjols. Og hun var sur over at Martin
  H. kritiserede Tulles slappe politik.

  Vi må håbe at Messer kan genoprette partiet, for
  NB alene kan ikke redde Danmark. Og det er meget
  beklageligt at der ikke er opstillet et nyt ægte borger-
  ligt parti til at give de uduelige gamle partier endnu
  mere modspil. Hvis et sådant parti reducerede
  V og K til små mini-partier, ville det forbedre dan-
  skernes og Danmarks chancer for at overleve.

  Eric Semmour og Black Pigeon har skrevet bøger om
  at Europa er ved at ødelægge sig selv.

  1. Michael Andersen

   Nice:-)

   Hørt i Radio4.

   De små børn sulter i Afghanistan. Det er Vestens skyld.

   Moderaterne går til valg på samfundsnyttetjeneste til unge
   Det må ikke være pligt, ej heller tvang og obligatorisk er for sært.

   Europa er ved at blive et begreb fra historiebøgerne

   Lad os håbe DF er færdig med renovation så de kan komme til innovation.

   1. Mikael Emmertsen

    Det er indirekte Vestens skyld, at de små børn sulter. Det skyldes tilbagetrækningen. Derfor er jeg åben overfor de norske forhandlinger. Men de må ikke medføre en legitimering af en regering, der kom til magten ved et kup.

 27. Mikael Emmertsen

  Putin er en despot. Hans vrede mod Vesten skyldes dens liberalisme, som han som enevældig hersker er mere end bange for. Jeg ser fascismens genfærd i hans skygge.

 28. Mikael Emmertsen

  En liberalisme hånd i hånd med humanisme er fascismens diametrale modsætning. Det er ikke totalitærstaten, der er problemet. Det er tyranniet, der også kan optræde forklædt som demokrati. Man kan ikke give demokrati til uoplyste masser. De vil altid købe agitatorens påstande, som derved kan føre sit fascistiske tyranni ind ad bagvejen.

 29. Jørgen Jørgensen

  80-90 % af danskerne
  tilhører de manipulerede og temmelig uoplyste masser. Hvis man vil
  forhindre at vores land får samme skæbne som Venezuela, Somalia,
  Congo, Sverige og Libanon, må man sørge for at nærmest alle danskere
  får kendskab til net-aviserne.

  Hvornår tager DF, NB og GI fat på det?

 30. Michael Nielsen

  GEOPOLITIK ELLER DEMOKRATI
  Som så mange andre, så deler jeg også Asgers analyse. NATOs fremfærd i Ukraine, er uansvarlig. Ukraine er en naturlig del af Russisk interessesfære. Vi bør ikke indlemme Ukraine i NATO.

  Når det er sagt, så er det med en dårlig smag i munden. For demokratisk set, så har Ukraine som nation, enhver ret til at vælge sine alliancer.

  KORRUPTE UKRAINE
  Med hensyn til den kriminelle dimension, så er Ukraine et dybt korrupt land. Jeg er rimelig sikker på, at en del af de netværk, der stalker på organiseret vis, i Europa, herunder Danmark, sandsynligvis er fra Ukraine. Min skråsikkerhed er baseret på personlig erfaring.

  FORSVAR AF UKRAINES GRÆNSE – I EN GRÆNSELØS TID
  Endelig, så er der noget besynderligt ved hele situationen. Vi kan puste os op, til den absolutte modstand, når Rusland gør krav, på sikring af sin grænse.

  Men har vi beskyttet vores egen?

 31. JR

  Fra børnehaven og op er Ukraine bund korrupt. Hvad skal vesten med det land?.

 32. Michael Nielsen

  Lægge pres på Rusland. Jeg kan ikke se andre motiver?

 33. Frank Helgason

  Meget enig – endeligt et fornuftigt og klogt indlæg i “debatten”. Tak !

 34. Lars Pedersen

  Hvad er det dog for nogle galsindede Putinister og søvlpapirshatte der deler tanker herinde? Man bliver rystet….

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *