OPRØR I RETTEN

Sund fornuft og tolerance er forsvundet ud af amerikansk politik, der nu udelukkende skvulper rundt på et rødglødende hav af had og hævntørst. Polariseringen kunne mærkes under Obamas otteårige præsidentskab, men accelererede voldsomt efter 8. november 2016, da Donald Trump blev valgt. Trump lagde ikke skjul på sin foragt for Washingtons politiske og intellektuelle festaber og stillede sig på det arbejdende Amerikas side. Til gengæld dannede Demokraterne en front af medier, Hollywood, skoler og universiteter, der sammen med en stadigt mere politisk inficeret dommerstand fik vælgerne til at fravælge Trump som præsident i november 2020.  Vi er på vej til et apartheid-USA, hvor frisind kun gælder blandt ligesindede. Hvor skoler og universiteter er enten borgerlige eller ’progressive’, det vil sige tilhængere af en centralistisk formynderstat, hvor samfundet styres efter hudfarve og valgt kønsidentitet.

Senest er oprøret kommet ind i retssalen i byen Kenosha i staten Wisconsin, hvor den nu 18-årige Kyle Rittenhouse, var på anklagebænken tiltalt for overlagt drab på to mennesker og for drabsforsøg på en tredje person. I sommeren 2020 udbrød der en bølge af hærværk, vold, brandstiftelse og udplyndring af butikker i stater og byer, der var Demokratisk ledet. Politiet blev af guvernører og borgmestre beordret til at holde sig på afstand, og sagesløse borgere måtte hjælpeløst se til, mens deres biler og forretninger gik op i luer. Der var dog modige mennesker, der organiserede bevæbnede vagthold, som kunne forsvare liv og ejendom. En af dem var den dengang 17-årige Kyle Rittenhouse der ønskede at uddanne sig som politimand eller paramediciner i ambulancetjenesten. Han meldte sig som vagt i et særligt voldsramt område, hvor over 100 biler var blevet brændt af under pøbelvældet. Rittenhouse var bevæbnet med et lovligt indkøbt AR-15 stormgevær til sin personlige beskyttelse. Da den rasende folkemængde så Rittenhouse med geværet kastede de sig over ham. Han forsøgte at flygte, men blev sparket ned og pryglet. En af voldsmændene sigtede på den liggende Rittenhouse med en Glock pistol. Rittenhouse skød ham og også to andre, der angreb ham. To af voldsmændene døde af skudsårene og en blev hårdt såret, men overlevede.

Rittenhouse blev anholdt, sigtet og tiltalt for drabene. Medier og Demokrat-politikere dømte ham på forhånd. Uden skam i livet blev han omtalt som morder, racist, hvid overherre og skydegal selvtægtsaktivist. Præsident Biden og vicepræsident Harris deltog i tilsviningen af Rittenhouse uden hensyn til den etiske norm, at man ikke dømmer en tiltalt, før retten har talt. Heldigvis for Rittenhouse var dækningen fra overvågningskameraer så komplet, at nævningene i den netop afsluttede retssag ikke havde andet valg end at frikende ham, idet drabene var sket i selvforsvar efter, at hans liv havde været i overhængende fare.

Men da USA er USA slutter sagen ikke her. I New York og andre store byer har der været demonstrationer mod ’racisten og morderen Rittenhouse’. At alle ofrene for Rittenhouse’s kugler var hvide mænd betyder jo ikke noget. For de kunne jo lige så godt have været sorte. Medierne raser og påstår justitsmord på de to dræbte voldsmænd. Formanden for retsudvalget i Repræsentanternes Hus, den tumpede Jerry Nadler vil overdrage sagen til justitsministeriet med henblik på en ny sag ved en føderal domstol, et uhørt skridt i amerikansk retspleje. Det ’progressive’ USA helmer ikke, før Rittenhouse er bag tremmer og nøglen kastet i havet. Solstrålen i fortællingen er imidlertid, at nævningene i Kenosha havde modet til at frikende Rittenhouse til trods for trusler, rasende demonstranter foran retslokalet og chikane fra tv-selskaber som NBC og CNN. Civilcourage er heldigvis smitsom. Måske er der stadig et spinkelt håb for retsstaten i USA.

24 Thoughts to “OPRØR I RETTEN”

 1. Hans Christensen

  Great article. The gas station the protesters were trying to burn down belongs to Kyle’s grandparents and that is why he was there.

 2. Henrik Wegmann

  Hvad der foregår i USA, ja, det foregår i hele en vestlige verden. Et stormløb mod demokratiet, den frihed, velstand og det retssamfund, som møjsommeligt blev opbygget efter Anden Verdenskrig. Og det har været på vej længe.

  I USA har man indset det, og landet er splittet i to helt uforenelige dele. Hvem der vinder, får man måske et fingerpeg af næste år ved midtvejsvalget. Intet er dog givet, men normaliteten har dog en chance i “The land of the free, home of the brave”.

  I Vesteuropa er det helt store flertal fuldstændig blinde. Her har ingen opdaget, hvad der er ved at ske. Symbiosen mellem ledende politikere, øverste embedsstand, medier – herunder sociale medier – og storindustri går helt hen over hovedet på de fleste, skønt det tydeligvis mere og mere ligner en udvikling hen mod den kinesiske samfundsmodel.

  Heldigvis foregår samfundsudviklingen ikke altid linært. Somme tider tager den et ordentligt kvantespring. Jeg håber, at det bliver i den rigtige retning, og at jeg når at se det.

 3. Bent A

  Hvor mange civile vil de blodrøde democrats kunne nå at fængsle eller skræmme til underkastelse, og hvor megen valgsvindel kan de fremover komme igennem med……. det kommer til at afgøre USAs skæbne mindst 100 år frem. Det er slet ikke sikkert det kommer til at gå så nemt som democrat kommunisterne forestiller sig. På den anden side støttes de af Kina, BLM og LGBTQ+, Big Tech og Big Pharm mv., så måske lykkes det at gøre USA til en totalitær stat.

  Her i Danmark er hjernevaskningen af befolkningen langt fremskreden. Europa ligner et kontinent der vakler på kanten af et bundløst svælg. Kun i Frankrig, Polen, Ungarn, Schweitz, Grækenland og Tjekkiet/Slovakiet ser der ud til at være seriøs folkelig modstand mod at lade landene synke til bunds i marxistisk, feministisk og afrikansk/islamistisk vanvid . Dog har der i denne uge været kæmpe-demonstrationer i de fleste EU-lande i protest mod tvangs-vaccinering m.m.

  Sverige er i kaos , er nu lidt af et shithole country med hverdags-terror, brændende huse og biler osv. Norge og Danmark er hastigt på vej i samme retning.

 4. Bent A

  Som Wegmann fint beskrev det hos UP den 19. ds. kl. 16.30 (blog om K. Lindhardt) har de danske MSM i årevis arbejdet på at ruinere/ ødelægge Danmark indefra. Medierne har propaganderet for indvandring, islamisering, co2 hysteri, corona-restriktioner, smadring af familieværdiere og danskernes frihedsrettigheder og meget mere. Oveni løgnepropagandaen har der været utallige fortielser og bortforklaringer.

  Resultater er millioner af blinde og døve danskere. Hvis de ikke gøres seende og hørende igen med massiv ærlig folkeoplysning, vil Danmark blive tilintetgjort. Folkehjemmet og fædrelandet vil blive destrueret. Fremtiden vil blive et 1984-helvede eller noget endnu værre.

 5. Bent A

  Resultatet er millioner….

 6. S. Hansen

  Tak, Asger, for endnu et blændende indlæg. Lige mine ord!

  De venstreorienterede ønsker den totalitære voldsstat, som Hitler, Stalin og Mao stod for. Hvorfor? Fordi folk på venstrefløjen generelt er dårligt begavede og derfor bedst klarer sig med fysisk vold.

  Kampen mellem højre og venstre er universel og har eksisteret altid.

  1. E. Frederiksen

   S. Hansen
   Vi er enige, og jeg siger som du:
   “Tak, Asger, for endnu et blændende indlæg. Lige mine ord!”

 7. Ursula Overgaard

  VESTENS FORFALD – Socialismens/kommunismens utopier og dogmatisme i forening med religiøs islamisk konservatisme udgør den største fare. – Medierne dækker over realiteterne, fordrejer og bruger dem til at bekæmpe de, der ikke indordner sig under marxismens fangarme.

  Man sletter fortidens viden og visdom, og erstatter den med marxismens, autoritære politiske korrekthed. Historieløshed og ukendskab til fortiden, ignorance over helt fundamentale dele af verdenshistorien, er skyld i store dele af vestens forfald, som udspiller sig for øjnene af os.

  Ansvarlige politikers blindhed og døvhed fører til, at Europa bliver afrikaniseret og talibaniseret og bliver underkastet fremmed herredømme.

  Hvor voldsom en gambling med vore børns og børne-børns fremtid kan ansvarlige politikerne tillade sig, for at behage EU-Kommissionens rænkespil om ”fredelig sameksistens og internationalisme”?

 8. Bent A

  Fine og begavede kommentarer fra Wegmann, Overgaard, S. Hansen og Christensen. Synd at så værdifulde supplerende ord ikke er med når Aamunds artikler viderebringes af andre netaviser.

 9. Thomas Poulsen

  Kig mod Sverige og se hvad, der sker når et land styres af sindssyge feminister, som understøttes af lige så sindssyge medier.

  Sverige er et godt eksempel for her har socialisterne siddet på magten næsten konstant i 80 år. Først landsfaderen Tage Erlander (23 år) derefter den russiske agent Palme (10 år) osv. frem til vor tids landsforræder Stephan Lyven.

  Studiet Sverige vise hvad socialisterne kan præstere over nogle generationer.

  Importer Mellemøsten og Afrika og du vil få samme tilstande som der.

  Som en tryllekunstner, der afleder vores opmærksomhed er det vigtigt for politikere og MSM at skabe nye “problemer” og derefter præsenterer løsninger.

  Klima, racisme og så som sendt fra himmelen, Covid 19, denne super farlige pandemi med en dødelighed på under 0,7 procent.

  Befolkningen er bange, men de store ledere redder os, senest ved flop 26 for ikke at glemme charmetrolden Mink-Mette, der i sædvanlig plebajer-stil taler ned til sin befolkning.

  Jeg kan så afslører, at inden havene og temperaturen stiger eller vi kaster os ud i hæmningsløs racisme eller falder døde om af Corona så er vores kultur og nationalstater her i vesten gået til grunde på grund af hæmningsløs indvandring og avl fra de varme lande kombineret med inkompetente politikere, som aldrig har haft et reelt arbejde.

  Det er der til gengæld ingen MSM medier, der vil tale om.

  Men kampen må fortsætte.

  1. E. Frederiksen

   Thomas Poulsen
   Fantastisk indlæg. 100% enig med dig.
   Det er også min holdning, at hvis ikke de vanvittige feminister (jeg er selv kvinde) væltes, og vi får nogle forhåbentlige fornuftige folk i regeringen,
   går det helt galt.
   Vores største problem er og bliver indvandringen.
   Tak for super indlæg.

 10. Bent A

  Meget fin kommentar her fra Thomas Poulsen. Det er nemlig rigtigt, de virkelige og overhængende trusler forties og bagatelliseres, mens befolkningens opmærksomhed afledes med fantasi-historier om co2, racisme, krænkelser, 577 forskellige køn og rumrejser til andre solsystemer osv.
  Men når Aamunds artikler gengives på andre net-aviser kommer kommentarerne ikke med, så kun få ser dem. Læserne og debatten flyttes væk fra Aamunds egen netavis. Det er ret ærgerligt.

 11. Bent A

  me-too krænkelser af kvinder ved julefrokoster for 10 og 20 år siden etc.

 12. S. Hansen

  Tyskland afviser migranter fra Hviderusland
  Tyskland afviser at tage mod 2000 migranter, sådan som Hviderusland ønsker. Migranterne befinder sig på grænsen mellem Hviderusland og Polen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det giver da anledning til forsigtig optimisme.

 13. S. Hansen

  Bullshit MSM har kaldt Wisconsin Christmas Parade Attack for udført af Angry White Man.

  Men nu kan man læse her:

  https://www.theepochtimes.com/witness-describes-wisconsin-christmas-parade-attack-suspect-as-black-man-with-dreadlocks_4117329.html?utm_content=buffer7306d&utm_medium=et&utm_source=linkedin&utm_campaign=digitalsub

  at vidne beskriver anholdt i sagen som sort mand med afro-hår.

  1. tavsen

   S. Hansen 22/11/2021 at 14:43

   Den artikel er slettet. Kunne ikke finde den. Dreadlocks må fremover være bandlyst ???

   1. S,. Hansen

    Det er på forsiden af Fox: https://www.foxnews.com/

 14. Piotr

  Jeg er en stor fan af Aamund! Hans blog er sandfærdig skildring af virkeligheden, i en udstrækning vi ikke ser magen fra mange andre medier!

  MEN, at Aamund fortolker, at Trump blev fravalgt af vælgerne i USA er faktuelt forkert.
  Der er mange eksempler på valg-fusk!
  (Citat) “dannede Demokraterne en front af medier, Hollywood, skoler og universiteter, der sammen med en stadigt mere politisk inficeret dommerstand fik vælgerne til at fravælge Trump som præsident i november 2020”.

  Trump blev udsat for politisk mordforsøg allerede inden han blev valgt som præsident, da gik op for Obama, at Trump faktisk stillede op til valget!
  Disse mordforsøg blev til kupforsøg og fortsatte gennem hele Trump´s 4-årige præsident periode.
  Først ved valget i nov. 2020 lykkedes det for DNC, efter at have korrumperet adskillige Tech-firmaer(Suckerburg/FB) FBI, CIA, Justice-Dept., næsten alle MSM samt en del republikanere(Rino´s) i svingstaterne, at med valgfusk at trække “sejren” hjem.
  Alt vel tilrettelagt at Obama, Clinton og Suckerberg.

  Juristen Sydney Powell har bevist meget af dette valg-fusk, kører stadig retssager mod de tech-firmaer der leverede for- programmerede computere til valgstederne i svingstaterne.
  US MSM kvæler nyheder om denne slags tiltag, på samme måde som indeholdet på Hunter Biden´s computer ikke måtte komme for dagens lys.

  Hans Rustad har skrevet flere artikler i 2021, om dette DNC´s fusk, ligeledes har Sebastian skrevet “RussiaGate” på “Hodjaerne”, i alt 21 kapitler, udmærket gravearbejde!

  Muligvis læser jeg ikke Aamund mellem linerne!

  Stem NB! SIAD!
  P.

 15. Steen Wrensted Jensen

  Undskyld; men tysk burde folk forstå, og i al fald viser denne artikel fra det udskældte “Russia Today” , at Asger Aamund ikke er alene med sin analyse:

  Ein Kommentar von Zachary Leeman
  Der Prozess gegen Kyle Rittenhouse war, unabhängig von seinem Ausgang, eine Peinlichkeit für das gesamte Justizsystem des Staates Wisconsin und der USA. Es ist bezeichnend, dass, während es in diesem Fall mit Anthony Huber und Joseph Rosenbaum zwei tote Opfer gab und ein 18-Jähriger vor Gericht um sein Leben kämpfte, zwei andere Protagonisten zu Blitzableitern für Kontroversen und Aufmerksamkeit wurden.
  Der Anklage führende Staatsanwalt, Thomas Binger, verbrachte den größten Teil des Prozesses um die Ereignisse in Kenosha vom Sommer 2020 damit, Rittenhouse, Richter Bruce Schroeder und alle anderen Anwesenden, die sich die Mühe machten, ihm zuzuhören, zu verwirren. Seine Argumente in dem Fall fielen schnell auseinander und wurden sowohl vom Richter, als auch von den Aktivisten einer strengen Prüfung unterzogen, da fast nichts, was er sagte, eine rechtliche oder verfassungsmäßige Grundlage zu haben schien.
  Während er Rittenhouse auf dem Zeugenstand befragte, ließ sich Binger in Zusammenhang mit der Schiesserei von Columbine zu einer Huldigung des ehemaligen Fox News-Moderator Bill O’Reilly hinreißen und begab sich auf einen Kreuzzug gegen Videospiele. Er versuchte, Rittenhouse als einen von Ego-Shooter-Games besessenen Einzelgänger zu zeichnen, der in Kenosha, während eines gewalttätigen Protests von Black Lives Matter, auf der Suche nach einer bewaffneten Konfrontation war.
  Da das Videospiel-Argument nicht zog, wandte Binger zwei sehr fragwürdige Taktiken an: Erstens versuchte er zu argumentieren, dass Rittenhouse, da er ein halbautomatisches Gewehr AR-15 bei sich hatte, mit der Absicht nach Kenosha kam, Unheil zu verbreiten, was der junge Mann bestritt. Dieser gab an, er sei mit einer Ausrüstung für Erste Hilfe dort gewesen, um Menschen zu helfen, die Hilfe benötigen könnten.
  Daraufhin versuchte Staatsanwalt Binger in seinen Schlussbemerkungen, seine Behauptung zu untermauern, dass “man das Recht auf Selbstverteidigung verliert, wenn man derjenige ist, der die Waffe mitgebracht hat”. Entsetzte Aktivisten für den zweiten Verfassungszusatz (Recht auf Waffenbesitz), wiesen zu Recht darauf hin, dass dieses Argument die Idee der Selbstverteidigung völlig ad Absurdum führt.
  , einer solchen Theorie das nötige Gewicht zu geben, wäre die gewesen, dass Rittenhouse der Hauptaggressor gewesen wäre. Zeugen sagten jedoch aus, dass der Angeklagte zuerst angegriffen wurde, während Gaige Grosskreutz – einer der drei, auf welche geschossen wurde, der aber überlebte – zugab, seine Waffe auf Rittenhouse gerichtet zu haben, bevor Rittenhouse seine Waffe auf ihn richtete. Bevor Rittenhouse feuerte, wurde er von Grosskreutz, Huber und Rosenbaum durch die Straße gejagt, als diese versuchten, an seine Waffe zu kommen.
  Binger versuchte zudem, unterschwellig zahlreiche weitere Anklagen gegen Rittenhouse mit in den Fall einzubringen, von denen die aufschlussreichste eine Anklage wegen Waffenbesitzes war. Die Staatsanwaltschaft argumentierte, dass der Teenager durch das Tragen einer Waffe gegen das Gesetz verstoßen habe, da er zur Tatzeit noch nicht 18 Jahre alt war. Die tatsächliche Gesetzgebung – die, wie selbst der Vorsitzende Richter einräumte, verwirrend ist – ähnelt der in anderen US-Bundesstaaten mit einer großen Population von Jägern. Das Gesetz verbietet Kurzlaufgewehre für Minderjährige, erlaubt ihnen aber dennoch, bestimmte Gewehre bei der Jagd zu verwenden.
  Die AR-15 von Rittenhouse war keine Waffe mit kurzem Lauf, und die Staatsanwaltschaft wusste dies. Dennoch argumentierte, er habe damit gegen das Gesetz verstoßen, obwohl dies nicht der Fall ist. Einige argumentieren, dass das Gesetz ein Schlupfloch für militärische Sturmgewehre schafft. Zurückführen lässt sich dies auf ein grundlegendes Missverständnis hinsichtlich der Art der Waffen sowie auf widersprüchliche Waffengesetze, die den Gerichten die Prüfung auferlegen, ohne selbst eine klare rechtliche Vorgabe zu machen.
  Auch Richter Bruce Schroeder war während des Prozesses heftiger Kritik ausgesetzt. Dessen Kritiker stützen sich hauptsächlich auf Unsinn, wie etwa jenen über das Telefon des Richters, als dessen Klingelton ein Song von Lee Greenwood, “Gott segne die USA”, erklingt.
  Wenn das alles lächerlich klingt, dann deshalb, weil es lächerlich ist. Laut Gesetz handelte es sich im Fall Rittenhouse eindeutig um Selbstverteidigung, die leider von jemandem angewendet wurde, der zu diesem Zeitpunkt noch keine 18 Jahre alt war.
  Staatsanwalt Binger stand in den vergangenen Wochen deshalb so oft im Mittelpunkt von Kontroversen, weil er einen Fall verfolgt, der sich schlichtweg nicht auf dem Boden der Tatsachen bewegt. Prominente und liberale Aktivisten bezeichnen Rittenhouse weiterhin als “Verfechter weißer Vorherrschaft”, obwohl nichts Dahingehendes bewiesen werden konnte.
  Der ganze Fall lief schließlich auf die Erkenntnis hinaus, dass Rittenhouse zufällig auf der falschen Seite stand. Er war nicht auf der Seite der randalierenden Demonstranten, er trug eine AR-15-Waffe und spielte Videospiele. Damit versuchte die Staatsanwaltschaft, sein Motiv zu beweisen. Sie malte einfach das Bild eines Täters, wie er derzeit in der liberalen Kultur im Allgemeinen mit Schande übergossen wird. Bingers Argumente hatten keine rechtliche Grundlage – sie waren nur halbherzige Versuche, den Twitter-Debatten einen Sinn zu verleihen, in denen die Handlungen von Rittenhouse gefiltert wurden und die sich zum Ziel gesetzt hatten festzustellen, dass er ein Rassist sei, der sich auf die Jagd nach rechtschaffenen liberalen Demonstranten aufmachte.

 16. Bent A

  Udadtil, i praksis og de facto blev Trump “fravalgt”. Det var vel kun gåseøjnene der evt. manglede. For uden valgsvindel var Trump blevet genvalgt. Men mangler der evt. også gåseøjne omkring at Trump blev udsat for “mordforsøg”? Eller har de rødes metoder været endnu grovere end hidtil kendt? Og er det ikke pt. ret håbløst at vinde retssager som democrats ønsker at sagsøgerne skal tabe? Skal rødfascisterne ikke sættes fra magten først? De er jo begyndt at bruge gestapo-metoder mod politiske modstandere. Og mod husmødre og forældre som protesterer mod hjernevask i skolerne.

 17. S. Hansen

  Når jeg læser denne stort opslåede artikel fra forsiden af TV2, tænker jeg, at der måske alligevel er håb for os og lille Danmark:

  https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-11-23-teenager-havde-klart-budskab-i-foerste-interview-efter-frifindelse

 18. Bent A

  Håber det er tilladt med lidt OT nyt:

  VACCINE-ALARM: Snaphanen har nu en skarp advarsel mod corona-“vaccinerne”: The jabbing has to stop now.

  Den korte har to aktuelle artikler: Sundhedsreform haster, siger patientforening. Og: EU’s farlige politik overfor Irans Mullaher. (hasardspil overfor atombombe-oprustning)

 19. Thomas Poulsen

  Det er tilladt Bent og tak for det

  Hvad angår vaccinerne så har de ingen effekt, man kan så håbe på de ikke er decideret farlige, selvom man kan have sine tvivl. Bevis? Se tallene for Israel og Gibraltar.

  Ellers fortsætter trædemøllen med uformindsket styrke: artikel fra DR i dag: “Dina blæser til kamp mod ‘racistiske’ museer herhjemme: ‘Alt er hvidt. Selv deres vægge'”.

  Du skal ikke læse artiklen, den er lige så sindssyg som normalt.

  God aften.

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *