EN TYND COP THE

“Det var en tynd kop the”, var Svend Aukens aldrig svigtende karakteristik af borgerlige statsministres åbningstaler i Folketinget. Det var også en tynd COP26, der blev resultatet af klimakonferencen i Glasgow.

Og det skal vi være glade for. Der var ellers lagt op til, at deltagerlandene nu skulle forpligte sig til en udfasning af kul, gas og olie og en række andre dramatiske projekter, der skulle sikre, at den globale temperatur holder sig i ro og ikke skyder i vejret med raketfart, som FN’s klimapanel (IPPC) har forudsagt. Efter to ugers studeprangeri om konferencens slutdokument kunne der endelig skabes enighed om en formulering, der ikke binder deltagerne til noget som helst, men udelukkende er bløde hensigtserklæringer om, hvad man agter at foretage sig i ’klimakampen’. Tidligere udkast forlangte en udfasning af kulkraftværker. Dette er nu udvandet til, at der skal arbejdes på en nedskalering. Altså som sædvanlig ingen forpligtelser, men kun udtryk for god vilje, som jo er en gratis omgang. Flop26 og tak for det.

 Endnu en gang er vi reddet fra at poste milliarder og atter milliarder af dollars ind i reduktion af CO2- udslippet, der i værste fald kun har en marginal indflydelse på klodens atmosfæriske forhold. I hele Jordens levetid har det været solens vekslende position i forhold til planeten kombineret med solens skiftende strålingsintensitet, der har været bestemmende for den klimatiske udvikling. Det vil sige, indtil IPCC satte solen på reservebænken og sendte CO2 på banen som den afgørende klimafaktor. Medier og politikere er blevet forført til i ramme alvor at tro, at vi mennesker kan skrue op og ned på den globale temperatur ved at manipulere med CO2-udledningen. Det er betryggende at vide nu, da vi er på vej ind i en lille istid. Solpletterne er i aftagende, hvilket altid betyder, at solen skruer ned for varmen, og det bliver koldere i en periode, hvis længde vi ikke kender. Om få årtier, når vi har en vinter som i 1659, hvor den svenske hær marcherede over det bundfrosne Storebælt, kan vi jo bare bede IPCC om at skrue op for CO2-udledningen, så kommer de milde vintre tilbage, uanset hvad solen finder på.

COP 26 forløb som altid i tre rum. Første rum er den store kongressal, hvor statscheferne overgår hinanden i løfter, visioner og forsikringer, sådan som det forventes af aggressive medier, u-lande og klimaaktivister. Næste rum er de hjemlige regeringskontorer, hvor topcheferne stiller spørgsmålet: Har vi råd til den fulde grønne omstilling? Hvad med vækst, jobskabelse og velfærd? Er der så også råd til det? Svaret er, at det er der ikke. Konklusionen bliver, at man i ånden og på papiret deltager i ’klimakampen’, men holder et stramt greb om pengekassen, da den grønne omstilling ikke må gå ud over sund økonomisk regeringsførelse. Sidste rum er statschefens kontor, hvor han funderer over IPPC’s kamp mod den globale opvarmning, der jo indtil nu har holdt sig i ro. Statsministeren ved godt, at historisk har det altid været sådan, at det er temperaturen, der styrer CO2 og ikke omvendt. Han har hørt om de nyeste videnskabelige studier, der påviser, at den konstaterede temperaturstigning mellem 2001 og 2019 skyldes variationer i jordens absorption af solstrålingen og ikke udledning af klimagasser. Statsministeren beslutter sig for ikke at hoppe på IPPC’s klimagalej og bortøde landets økonomi til ingen nytte. Men han vil af politiske grunde fortsat hyle med de andre ulve mod ’klimakampen’. Man skal jo også tænke på sit genvalg.

Verdenspressen spurgte efter klimakonferencen den altid hysteriske Greta Thunberg om, hvad der kom ud af COP26. Hun svarede:”Blah-Blah-Blah”.  For en gangs skyld havde hun ret. Og Gud ske lov for det.

18 Thoughts to “EN TYND COP THE”

 1. S. Hansen

  You nailed it!

  Altid en fornøjelse at læse dine skarpe indlæg, Asger.

  1. Gunnar Johansen

   Absolut, helt enig, men en tidligere chef belærte mig om at “te” staves uden “h”. Der kan være andre pernittengrynere der læser med…;-)

   1. jeg tror ikke, at den fine gamle forretning Perch’s Thehandel vil være helt enig med dig

    1. Gunnar Johansen

     Nej, men retskrivningsordbogen er.

  2. Bjarne Torpegaard

   Yes!, – og isboringer på gr. Har man åbenbart også helt glemt!

 2. Ursula Overgaard

  Sol, kosmisk stråling og skydække spiller en afgørende klimatisk rolle. Det er videnskabeligt veldokumenteret, at solens varierende aktivitet, kosmisk stråling og skydannelsen har afgørende indvirkning på jordens klima. Det en kendsgerning, at solen veksler mellem høj aktivitet (mange solpletter) og lav aktivitet (få solpletter), hvilket historisk har styret dramatiske klimavariationer på kloden.

  Omkring år 1300 indtræffer den Lille Istid med korte, kølige somre og lange, iskolde vintre, som medførte sult, sygdom og tidlig død. Kuldeperioden kulminerede omkring 1650, hvor solpletterne helt forsvandt og solen gik i en dvaletilstand. Iflg. DTU-fysikeren Henrik Svensmark kan solen skrue op og ned for jordens skydække og bestemme, hvor meget energi, der skal trænge igennem til jordens overflade, som påvist af

  Tre videnskabelige studier påviser, uafhængigt af hinanden, at temperaturstigningen mellem 2001 og 2019 skyldes øget absorption af solstrålingen og ikke udledning af klimagasser. Det drejer sig om Loeb et al, 2021, Dübal og Vahrenholt,2021 og om Ollila, 2021.

 3. Thomas Poulsen

  Det handler ikke om miljø, det handler om stalinistisk krig mod vores almindelige måde at leve på.

  Det handler om at der skal betales erstatning til ulandene fordi vi har ødelagt klimaet.

  Det er så latterligt at man tror det er fra en film, men det er desværre den skinbarlige virkelighed.

  Snart lanceres begrebet klimaflygtninge og det bliver så også nogen vi skal huse.

  Og sådan fortsætter det indtil al normalitet er bombet sønder og sammen.

  Men lad os fortsætte kampen mod de sindssyge røde fascister, der er ikke noget valg.

 4. Bent A

  Kan vi nu trække vejret lettet, ovenpå at COP26 heldigvis blev en tynd kop the? Det kan vi næppe. For selvom nogle statsministre er nogenlunde fornuftige, så er der andre som forbliver som utopiske eller kommunistiske fantaster. Det kan sagtens tænkes at de vil fortsætte deres planer om energi-øer langt ude på havet, til en pris af mange milliarder kroner pr. stk. Måske vil de også fortsætte med at kræve opførelse af 800 meter høje vindmøller. De gamle partier vil næsten helt sikkert fremture med deres el-biler og deres brutale omlægning af landbruget og diverse erhverv og brancher.

  Den livsfarlige og landsskadelige indvandringspolitik vil fortsætte, trods hykleriet om “stramninger”. Hetzen mod de danske mænd vil fortsætte, og nedbrydningen af familieværdierne og hjemmets fred vil fortsætte. Ligesom nedbrydningen af sundhedsvæsnet, retssikkerheden, folkestyret og den sociale velfærd. I det hele taget vil kursen mod libanesiske, svenske og somaliske tilstande ikke blive ændret.

  Co2-hysteriet bygger på vrøvl der camoufleres som videnskabelige sandheder. Der er også noget galt med covid-19 propagandaen. Og hvorfor har hospitalsvæsnet fået besked på at man ikke må bruge Ivermectin som ifølge Hodjanernes blog og mange andre kilder er en
  medicin som helbreder de fleste corona-syge på 2-4 dage. Aner vi her konturerne af en enorm skandale med mange unødvendige dødsfald i sit kølvand?

  Danskerne har ikke megen grund til at føle sig trygge eller frie, for Christiansborg har udviklet sig til et folkefjendsk sammenrend der ikke beskytter landet og folket, men som tværtimod modarbejder og udhuler de almindelige 4-5 millioner danskeres interesser, rettigheder, frihed, velfærd og fremtidsmuligheder. Danske børns fremtid begynder at se sort ud.

  Læsning af Aamunds blogs kaster lys over mange ting. Man kan supplere med PragerUs artikler om el-biler, co2, feminisme, kommunisme, kriminalitet, skilsmisser og andet. Eller se hvad Lomborg, Svensmark og solforskere har fundet ud af. Der er også Nettets oplysninger om ISIS/ISIL/Taliban terror.

 5. Henrik Wegmann

  Fossile brændstoffer – kul, olie og gas – udgør 80% af verdens energiforsyning. Det kan i sagens natur ikke udfases før, der er fundet en erstatning. Det må vel være logik for burhøns. Især da energiforbruget stiger hvert år. Udfasning af fossile brændstoffer uden en mirakuløs erstatning herfor ville føre til en total nedsmeltning af verden som vi kender den. Derfor sker det da heller ikke. Ingen i den vestlige verden ønsker at leve i jordhuler.

  Det ved formentlig næsten alle, der har deltaget i COP 26. Derfor er det at betragte som et teaterstykke. Alle spiller med. Og COP126 vil ende som COP 26. Blot med 130.000 deltagere i stedet for 30.000.

 6. Bent A

  Det lader til at spændingerne på grænsen mellem Polen og Hviderusland er ved at antage en faretruende karakter. Bl.a. på grund af Tysklands og EUs kortsynede/tåbelige håndtering af indvandringen sydfra. Hviderussiske tropper har nedrevet adskellige kilometer grænsehegn opsat af polakkerne. Jalving hos JP har noget om det.

  I det hele taget er det med invasionen fra overbefolkede lande i Afrika osv. ved at udvikle sig til et spørgsmål om liv eller død for Europa. Det forstår Ylva, Ursula, DR og de forældede anti-danske partier ikke, men det er dér vi er. Vi er tættere på afgrunden end de fleste danskere og europæere tror.

 7. S. Hansen

  Hviderusland angriber et Natoland, men det får tilsyneladende ikke alliancen til at reagere. Men hvad kunne man forvente andet med den svans til Biden som øverstbefalende for Nato.

  Samtidig er der opmarcheret mere end 100.000 russiske soldater ved grænsen til Ukraine, som for alvor frygter en invasion.

  Hvis Biden og USA bare har tænkt sig at stikke halen mellem benene, er Natoalliancen ikke-eksisterende. Og så er vi fucked!

 8. S. Hansen

  Vi har den samme cocktail i Europa, som vi havde op til 2. verdenskrig.

 9. KL

  Interessant og tankevækkende indlæg i disse hysteriske COPTIDER. Indlægget fortjener en bred offentliggørelse i vores medier.

 10. Bent A

  Det er opmuntrende at COP26 blev et flop. Det viser at ikke alle politikere er fuldstændig idioter. Men deprimerende at en ret stor procentdel af dem er dumme og uvidende nok til at støtte Greta Thunberg og hendes gale klima-aktivister mv.

  Og nu har tossede politikere rodet EU og Polen ud i en konfrontation med Hvide Rusland. Det var bestemt ikke smart.

  Det er heller ikke smart at danskerne efterhånden tyranniseres og terroriseres på en lang række områder, pga. forrykt indvandrings-, familie-, skilsmisse-, rets-, bolig- , sundheds- og skattepolitik m.m.m.

 11. Bent A

  PS: Det er lidt svært med Rusland. At komme i krig med Rusland i større stil, kan blive verdens undergang. Rusland råder over et kæmpearsenal af atomraketter. Nogle få stykker vil være nok til at udslette Tyskland og Frankrig.

 12. S. Hansen

  Nu kan det vist kaldes officielt, at løgnepressens tilsvining af Trump mht. Russia-gate byggede på en stor fed løgn. Og den store fede løgn ødelagde det meste af hans præsidentskab.

  https://trendingpolitics.com/the-washington-post-eats-crow-over-the-steele-dossier-says-they-can-no-longer-stand-by-the-accuracy-of-story/

 13. Bent A

  Interessant artikel: “Klimaets (kejserens) nye klæder” . Og så er der noget om “vaccinerne” hos Hodja. Og noget om kandidaten til overborgmesterposten i København, en S-kvinde som er vildt begejstret for islamisering og afrikanisering. (den korte avis)

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *