BERLINGSKE PÅ KRIGSSTIEN: PERNILLE VERMUND ER DEN NYE GLISTRUP

Det Konservative Folkeparti har længe ligget trygt og stille i kølvandet på det konfliktramte Venstre. Pape har stille og roligt samlet stemmer op fra flygtende Venstre vælgere uden at gøre andet end netop ikke at gøre noget. Men nu er der så sagen med Khader, som de konservative har kastet på porten allerede inden den igangværende advokatundersøgelse er færdig og publiceret. Og så kommer Nye Borgerlige med en genopretningsplan for dansk økonomi, der lover vækst i velstand og arbejdspladser og en markant slankekur af den offentlige sektor. Vermunds økonomiske politik vil givet frastøde mange, men nok tiltrække endnu flere vælgere, der er trætte af den voksende formynderstat under Mette Frederiksens ledelse, men skabt med velvillig bistand fra Venstre og Konservative.

Berlingske vil jo gerne støtte sit gamle parti, og man må antage, at ledelsen har kostet sin politiske redaktør Bent Winther til med røde ører og bortvendt ansigt at skrive en idiotisk støttekommentar til de Konservative ved at hænge Pernille Vermund ud som den genopståede provokatør Mogens Glistrup. Fremskridtspartiets både forhadte og populære stifter var anarkist og elskede at være det: forsvaret skulle nedlægges og erstattes af en telefonsvarer, der meddelte, at vi overgiver os. Ministerierne skulle fjernes og afløses af ministeriet til afvikling af offentlig virksomhed. Skattesnydere var at sidestille med jernbanesabotørerne under besættelsen. De gør en farlig men ærefuld indsats, fastslog Glistrup, som tilmed krævede samtlige muslimer ud af vagten.

Bent Winther påstår frejdigt, at Vermund er en provokatør af samme kaliber og er den genopstandne Glistrup.  Nye Borgerlige økonomiske plan befinder sig ’på den yderste liberalistiske fløj’, men Winther har i sit lyserøde hoved ikke har fattet, at der er tale om ikke en ’liberalistisk’, men om en klassisk liberal økonomisk politik, som fungerer fint i lande som Schweiz og Singapore, der begge har et væsentlig højere BNP pr. capita end Danmark. Nye Borgerliges plan sænker indkomstskatten betydeligt, fjerner arveskatten og bilafgifter og reducerer aktiebeskatningen. Danmarks Radio nedlægges, DSB skal i privat regi, den offentlige sektor slankes. Jobcentrene nedlægges. Vi er meget langt ude, når en borgerlig avis som Berlingske stempler en solid gennemregnet økonomisk plan som en liberalistisk velfærdsdræber og en glistrupsk anarkistisk provokation. Den holdning siger mere om Berlingske end om Pernille Vermund. Gamle tante Berlinger har forladt sine borgerlige bastioner og gør ikke det nye sartrosa Konservative Folkeparti nogen tjeneste ved sin perfide tilsmudsning af Nye Borgerliges konstruktive vækstplan for dansk økonomi: ”Pernille Vermund er den nye Glistrup!” Vorherre bevar mig vel.

Asger Aamund

7 Thoughts to “BERLINGSKE PÅ KRIGSSTIEN: PERNILLE VERMUND ER DEN NYE GLISTRUP”

 1. tavsen

  Hov hov, tænk nu på avisen får 17.500.000 i år for at skrive sådan noget.

  Ialt uddeles 367.720.360 til en hensygnende branche. Det rejser spørgsmålet, har vi virkelig brug for så mange medier, der fortæller det samme og samme, dag efter dag?

  1. Jens-Michael Zabell Pedersen

   Om vi har brug for så mange medier der fortæller det samme er vel i bund og grund et spørgsmål om medie smag blandt landets borgere.
   Omvendt ville det være helt på sin plads at fjerne ENHVER form for medie støtte.
   Alle andre virksomheder må spænde livrem men ind og tilpasse deres forretningsmodel hvis de ikke formår at drive en sund forretning.
   Det samme må gælde for medierne !
   Reelt set er der tale om statsstøttet konkurrence forvridning ifht alle øvrige medier.
   Hvad ville EU mon sige hvis et medie der ikke modtager mediestøtte indbringer det for EU domstolen ?
   Det er ganske enkelt et billede på den stupide form for støtte staten yder uden at det gavner samfundet på nogen måde.

   Fjern den støtte og lad dem drive en sund forretning og kan de ikke det, må de lukke gesjæften lige som den lokale købmand eller bilforhandler må gøre.

   1. tavsen

    Jens-Michael Zabell Pedersen

    Mediestøtten kan næppe forsvinde, men en kraftig evaluering er påtrængt. Tror, det var Jyskfynske medier, der brugte penge på at oprette arbejdspladser i Spanien. Det kan næppe være meningen.

    Den har rød slagside, sjovt at se hvordan den fløj omfavner kapitalismen, når der kan suges penge
    .
    Føljeton 723.341,04 Stifter Lars Trier Mogensen

    https://www.proff.dk/firma/f%C3%B8ljeton-aps/k%C3%B8benhavn-k/aviser-fagblade-og-tidsskrifter/GV9ZNJI0ZDB/

 2. Ole B Jensen

  Det med at nedlægge forsvaret var bestemt en dårlig idé. Og andre af Glistrups idéer var også lidt vilde. Men mente han det virkelig, eller var han nødt til at provokere for ikke at blive tiet ihjel af medierne? Ihvertfald havde han jo ret mht. til indvandringen, som siden 1983 har udviklet sig til en alvorlig trussel mod Danmarks eksistens og den enkelte danskers liv og sikkerhed. Og han forudså måske at den offentlige sektor kunne svulme så meget op, at den blev en belastning for borgernes økonomi, frihed og velfærd.

  At nedlægge DR, at privatisere DSB, at nedlægge jobcentrene, at sænke skatterne, at slanke den offentlige sektor og at returnere alle utaknemmelige, agressive og voldelige kulturfremmede er glimrende idéer, og de er nødvendige, hvis vi skal undgå at blive en fejlslagen nation a la Libanon eller Somalia.

 3. tavsen

  Ole B Jensen

  Telefonsvareren har da virket fint. Vi har forlængst overgivet os til de invasive. Som hævdes at være en berigelse. Måske for retsvæsenet? Der mangles eftersigende 4.000 betjente. Fængselsbetjente mangles der også i stort antal. Antal af arresterede er så stort, at kosteskabe blev taget i anvendelse, læste jeg en overskrift om. Det må have været, dengang over 500 bandemedlemmer var buret inde.

  KEEP GOING NYDANMARK indtil alle danskere er i mindretal, hvor de færdes. Og det danske sprog er væk. Det kit, der binder en nation sammen.

 4. Ole B Jensen

  Tavsen

  Det skyldes nok at de radikale rødfascister ikke gider forsvare Danmark, hvorimod de gerne vil føre krig i fjerne lande som Afghanistan, Mali, Libyen osv.

  Hvad fængselsvæsnet angår, kan den store personale-mangel føre til fangeoprør og sammenbrud. Hvorefter kriminaliteten kan blive fire- eller fem-doblet inden der er gået en uge.

 5. Ole B Jensen

  Det er et strålende og aldeles glimrende initiativ med denne nye netavis. For bortset fra Hodjanernes blog har der været problemer med alle de “gamle” netaviser. Flere af dem kræver f.eks. at man skal være medlem af fjæsbogen. Det udelukker jo alle dem som af principielle grunde ikke vil være medlem af det berygtede foretagende, eller som er blevet smidt ud for at have skrevet et par forkerte ord (f.eks. Tommy Robinson eller kritik af indvandring osv.) Det afskærer også dem som ikke vil risikere at blive hacket, udspioneret eller registreret på en sort liste.

  Og så er der netaviser som kun tåler meninger og emner der præcis svarer til hvad de selv mener eller finder relevant. Hvis man ikke er “politisk korrekt” bliver man bortcensureret. Det er for dårligt, for der burde være ret højt til loftet, så længe der er tale om pæne, ordentlige og saglige indlæg. Ytringsfrihed bør der jo være meget af i demokratiske debatter. For uden ytringsfrihed intet demokrati. Men “trolle” der optræder som en femtekolonne der prøver at afspore debatterne ved at dominere dem med rendestenssnak, fjollet propaganda eller overfald på medbloggere, er enhver blogejer selvfølgelig i sin gode ret til at blokere. Det er ikke en krænkelse af ytringsfriheden, men en beskyttelse af demokratiet.

  Men Aamunds nye net-avis er ligesom Hodjas fri af facebook. Og må have potentiale til at blive en solid succés. Hvad den forhåbentlig bliver. For det er virkelig vigtigt med så meget ærlig folkeoplysning om den nuværende samfundsudvikling, som overhovedet muligt, for får den ikke en bedre og mere fornuftig retning, bliver fremtiden ikke bare trist, men grufuld og fuldstændig forfærdelig.

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *