REGERINGSGRUNDLAGET: VÆKSTHUS ELLER KORTHUS?

Så er det jul og ønskesedlernes tid. Sådan en har den nye regering også lavet i de mange uger siden

folketingsvalget. Det nye regeringsgrundlag er optisk imponerende, men dokumentet er ikke andet end en hensigtserklæring om, hvad man planlægger og håber at opnå. Altså en bøn til julemanden. Ambitionsniveauet er der ikke noget i vejen med. Regeringen vil gennemføre en skattereform, en genopretning af forsvaret, større udbud af arbejdskraft, pensionsreform og nedlæggelse af jobcentrene. Også en sundhedsreform, arbejdspligt for migranter og opstramning af de akademiske uddannelser står på ønskesedlen.

Næppe er planen blevet præsenteret for offentligheden, før kritikken hagler ned over Mette Frederiksen & CO. Vores aviser, DR og TV2 er som bekendt blevet pr-platforme for de hellige bevægelser i den politisk korrekte del af samfundet, har ladet en lavine af vrede skylle ind over den nye regering.  LO raser over fjernelsen af Store Bededag og mod pensionsreformen, der vil forlænge nedslidte arbejderes tid på arbejdsmarkedet til en ringere pension, når de endelig får den. De røde partier beskylder regeringen for at øge uligheden, og kvindebevægelsen hyler op om alt for få kvindelige ministre. De forenede klimastormtropper klager over regeringens lave ambitionsniveau i klimakampen, selv om Danmark nu efter planerne skal være ’klimaneutralt’ i 2040. Regeringen må altså være af den opfattelse, at hvis Danmark har neutraliseret udledningen af CO2 til den tid, vil klimaet forholde sig i ro og ikke genere os med temperaturstigninger, skybrud, tørke, hagl, græshopper og frøers mængde.

Den mere tænksomme del af befolkningen har heller ikke været udelt begejstret for regeringsgrundlaget. CEPOS mener, at reformpakken er uambitiøs med en alt for lav effekt på jobskabelsen, og den tidligere overvismand Michael Svarer mener, at regeringsgrundlaget bare er de forlængede brædder af de sidste 30 års regeringspolitik. Han konstaterer, at skattereformen giver tyndt udsmurte lettelser til næsten alle uden den store effekt. Også tænketanken Kraka er ude med riven med en udtalelse om, at den nye regerings planer ikke er fundamentalt anderledes i forhold til den politik, vi har set siden 90erne. Man kunne således forvente, at lige meget hvilken plan, regeringen havde lagt frem, ville den blive beskudt fra alle kanter. Det vigtigste spørgsmål er imidlertid, hvilken politik, vi havde fået, hvis Mette Frederiksen havde valgt at fortsætte med støtte fra de røde partier. Ingen af de varslede reformer ville have haft en kinamands chance. SF og Enhedslisten ville aldrig have godkendt skattereformen, pensionsreformen og genskabelsen af forsvaret, men ville have gennemtvunget et vanvidsprojekt om en bekæmpelsen af CO2-udledningen til en pris på mange milliarder kroner. Landbruget ville blive kvalt i CO2 afgifter. Ubegrænset indvandring og stop for benzindrevne køretøjer. Det slap vi dog for.

Næste afgørende spørgsmål er, om regeringsgrundlaget kunne være realiseret gennem de sædvanlige kompromiser mellem regering og opposition. Her er svaret nej. Der er forskel mellem en flertalsregering, der står sammen og et forhandlingsresultat mellem røde og blå partier. Også fordi et rødt regeringsgrundlag ville være en håndfæstning for Mette Frederiksen, der ville forhindre hende i at acceptere borgerlige elementer i lovgivningen. Vi står således ikke i dag med den bedste af alle verdener, men med det bedste af, hvad vi kunne få. Regeringen skal derfor bedømmes på, hvor stor den del af ønskesedlen, der går i opfyldelse. Flertallet er på plads, så der er ingen undskyldning for at ryste på hånden, når planerne skal omsættes til praktiske reformer. Der kommer utvivlsomt et voldsomt pres på regeringen for at udtynde eller neutralisere regeringsgrundlaget. Presset kommer fra fagbevægelsen, det kommer internt fra regeringspartiernes politiske baglande, og det kommer fra den dybe stat, der især med næb og klør vil modsætte sig enhver nedlæggelse af offentlige arbejdspladser. Aflivningen af jobcentrene kan derfor have lange udsigter. NGO’er af alle slags vil mase på for mere klimakamp, grøn omstilling og flere kvinder i regering, bestyrelser og offentlig ledelse.

Viljen ser Vorherre på, men han er også den eneste, der gør det. Den nye regering bliver ikke bedømt for indsatsen, men på resultatet. Kan Mette Frederiksen holde sammen på tropperne og gennemføre det planlagte reformprogram til trods for det enorme pres og kritik, der venter fra politikere, kommentatorer og medier, vil det være en politisk præstation uden sidestykke i nyere tid. Kikser det, og bryder regeringssamarbejdet sammen eller løber ud i ingenting, vil Mette Frederiksen og Lars Løkke dog få anerkendelse, fordi de turde vove forsøget. For Jakob Ellemann vil det være slut på hans politiske karriere, fordi han bliver gjort til syndebukken, der løb fra alle løfter og satte det borgerlige Danmark på ophørsudsalg.  Politik er et blodigt håndværk.

48 Thoughts to “REGERINGSGRUNDLAGET: VÆKSTHUS ELLER KORTHUS?”

 1. tavsen

  “Vores aviser, DR og TV2 er som bekendt blevet pr-platforme for de hellige bevægelser i den politisk korrekte del af samfundet, har ladet en lavine af vrede skylle ind over den nye regering. ”

  https://www.youtube.com/watch?v=jw381dkHzBo

  Tv-2 – Kom Lad Os Brokke Os

  1. Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

   De skinhellige fra EL, SF, de radikale,
   klima-bevægelsen og kvindesagen mv. får hver eneste
   dag timer af sendetid stillet til rådighed af DR. Som
   efterhånden ikke er meget andet end en kommunistisk
   propagandasender. Der har stor indflydelse på menings-
   dannelsen i Danmark. Desværre mest i negativ retning.

   De røde og de woke har også papiraviserne med sig.
   Særlig Politiken som har udnævnt sig selv til at være en
   klima-avis. Altså en bannerfører for co2-hysteriet som
   baserer sig på løgn, vås og vrøvl og forfalsket videnskab.
   Tænke sig at en avis kan synke så dybt at den har hystader
   som Greta Tunfisk, Selma Montgomery, Mai Villadsen
   og lignende typer som forbilleder. Og co2 tosserne er
   parate til at bruge hundredvis af milliarder af kroner
   på “grøn” omstilling og krig mod de små co2 molekyler.
   Penge som vil blive taget fra sundhed, velfærd, landbrug
   og meget andet som danskerne har brug for.

   Politisk hysteri og tåbelighed stopper ikke der. For i dag
   er der ingen grænser for galskaben og hensynsløsheden.
   Bl.a. vil man ruinere landbruget, udrense danskerne og
   afrikanisere landet. Det bliver tydeligt hvis man læser
   Aamunds artikler og ser videoerne hos Hodja og Snaphanen.

   Vi danskere står til at miste ALT, medmindre vi får sat
   en effektiv folkeoplysning i værk. Den skal nå ud til ikke
   bare nogle få procent, men til flertallet af borgerne/vælgerne.
   Ellers er der intet land, intet folkehjem og ingen fremtid til
   danskerne om kort tid. Tidspunktet hvor alt er for sent
   kan snart blive passeret.

   1. E. Frederiksen

    Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

    “Og co2 tosserne er
    parate til at bruge hundredvis af milliarder af kroner
    på “grøn” omstilling og krig mod de små co2 molekyler.
    Penge som vil blive taget fra sundhed, velfærd, landbrug
    og meget andet som danskerne har brug for.”
    Det er det glade vanvid, frygter for vores fremtid.

 2. Michael Andersen

  Minksagen fik som konsekvens statsministeren til forhandlingsbordet for at redde karrieren. Alle havde noget på spil og ingen forhandlede fra en styrkeposition. Venstre blev næsten halveret, moderaternes leder har rundet sidste salgsdato og FE-sagen spøger.

  Regeringen er pisket til succes, på et principløst tabergrundlag ved hjælp af benhård topstyring og en overambitiøs udførelse. Der bliver råd til uendelig krig, energispild, EU-fantasier og indvandring.

  Til gengæld bliver det mere effektivt at være dansker, med mindre service og mere selvbetjening.

  Tak til de ledere der sagde fra, hævdede sig på principper og holdt fast i valgløfterne. Manglen på troskab og loyalitet bliver en intern udfordring for regeringen.

 3. Flaben Fræk

  Det bliver smadder interessant at se hvortil den spritnye udenrigsminister, i skatteyderbetalt Challenger-fly, bevilger sig selv en fed eksotisk oplevelse? – Videre bliver det interessant at se (Læs: rørende at opleve) om de udenlandske værter forstår ministerens niende-klasses-engelsk, herunder oversættelsen af hans særlige optagethed af idiomatiske udtryk. Således: Sten i skoen – Rive plasteret af – Sparke til hjørne – Bermudatrekanten, Kravle op i træet, osv. osv.

  1. Skjoldungen

   En bekendt af mig er glad for at Lars Løkke nu mestendels vil være ude af landet og dermed ikke kan gøre yderligere skade på landet. Den holder bare ikke. Dels vil vort omdømme i civiliserede lande lide ubodelig skade – for ikke at sige: blive taget fornærmeligt op – ved at skulle modtage en så moralsk anløben person, dels vil den lille quisling fra Græsted sporenstrengs tage til Afghanistan, Irak, Pakistan o.s.v. for at invitere yderligere hærskarer af muslimer til Danmark. Han har jo rutinen.

   1. E. Frederiksen

    UHA, hvor jeg frygter nedennævnte, husk han var helt vild med at få underskrevet Marrakech-aftalen.

    “for at invitere yderligere hærskarer af muslimer til Danmark. Han har jo rutinen.”

    Det bliver de kristne danskeres død.

 4. Ursula Marta Ilse Overgaard

  Magtens ’ansigt’ skifter, men ikke dens metoder.
  Som bekendt oplever mange danskere, at ‘ansva­rlige’ politiker og embedsmænd træffer beslutninger, der er til ulykke for mange mennes­ker, endogså for et helt folk.

  MEN – det koster ’hjerteblod’ at håndtere magt med intelligens og visdom. At bruge magten til gavn for folket, er én af livets vigtigste men tillige vanskelig­ste opgaver, fordi der skal TAGES ANSVAR OG STILLES KRAV – og især af magtens elite.

 5. Niels O

  Jeg har indgået et væddemål med en kammerat, hvor jeg siger, at Små og Mellemstore Virksomheder-regeringen holder i kortere tid end SV-regeringen.

  Ellers er det fantastisk smart af Frederiksen at lave denne regering. Hun slipper så for advokatundersøgelse i mink-sagen. Herefter gør hun det rigtigt surt for de to andre partier i regeringen, der træder ud på et tidspunkt, hvorefter hun danner en ren S-regering igen.

  Se iøvrigt dette: https://i.redd.it/ctye61qdew5a1.jpg

 6. Henrik Pedersen

  Bravo Mette, Jacob og Løkke!

  Valget gav et rødt flertal, men snusfornuften sejrede. Vi kunne have fået et rødt knebent flertal, der de næste fire år ville have kørt vort land i sænk.

  Heldigvis sejrede fornuften, så vi fik en pragmatisk regering, der på trods af forskelligheder vil fornuften og Danmark det bedste.

  Forventeligt rejser hyklerne deres stemmer ligesom her på stedet, hvor fantaster, fascister og tåber, der har erobret pladsen til deres tåbeligheder, fører sig frem.

  Jeg, der stemte på “Liberal Alliance”, ønsker trods marginale meningsforskelle den ny regering alt muligt held fremover.

  Og herude på heden, hvor jeg bor, går dagligdagen videre – bortset fra det nære – som f.eks. at jeg måtte bruge små to timer på at grave mig gennem sneen ud til landevejen.

  Bør jeg stemme for kulfyrede kraftværker?

  1. Ivan Dybdal

   Ja, hvis vi havde beholdt de kulfyrede kraftværker og var fortsat med at hente den danske olie og naturgas op af Nordsøen, havde vi slet ikke haft nogen energikrise. Energikrisen er menneskeskabt. Den er en moderne molbohostorie 🙂

  2. Ivan Dybdal

   PS. Der var flere, der stemte på de blå end på de røde. Det var valgsystemet, der gav rødt flertal ikke vælgerne 🙁

  3. Arne Jørgensen

   Indtil vider ser jeg kun en hykler her i comment.
   Fascister og tåber er dem der ønsker at undertrykke andre. De tåler ikke andres mening og ser dem selv højt hævet over andre.

   Bør jeg stoppe med, at kalde alt og alle hyklere fordi de har en anden mening end jeg?

  4. E. Frederiksen

   Henrik Pedersen
   Heldigvis fik vi ikke en ren rød regering.
   Ja, vi kunne have fået et rødt knebent flertal, der de næste fire år ville have kørt vort land i sænk.
   Det havde trods alt været helt forfærdeligt.

 7. Vi danskere bedrages, plyndres og tyranniseres på over 1000 måder

  Strålende artikel af Aamund, en begavet, humoristisk og klar
  oversigt over magtspillet inden i de åndelige dafniers og
  bænkebideres borg.

  Det er lykkedes at sætte ord på papir om visioner, ambitioner
  og store intelligente “reformer”. Desværre er politikerne ikke
  så intelligente at de kan finde ud af hvordan de skal bære sig
  ad, hvis deres politik skal være mere intelligent end hidtil,
  hvor den stort set har været dybt åndssvag, landsskadelig
  og folkefjendsk.

  Med sin tåbelige, pladderhumanistiske behandling af Støjberg
  fik Ælle-Bælle halveret sit parti, så han ikke blev statsminister,
  og så den borgerlige opposition blev alvorligt svækket. Han
  fortsatte dermed DF-Tullesens dygtige undergravning og øde-
  læggelse af danskernes værdier, velfærd og fremtidsmuligheder.

  Mette Mink foretog sig intet i 3½ år for at give sundhedsvæsnet
  et løft, Lars Fadøl rendte fra alle sine løfter om straksstop og
  skrev endda under på Merkels Marokko-traktat, men begge
  blev belønnet af vælgerne. Eller gjorde de? Hvordan skete
  den endelige optælling?

  Den nye regering vil fortsætte nedturen. Det er trods alt nok
  ikke det allerværste at V og M kom med i regeringen fremfor
  de skrupskøre fra R, EL og de “alternative”, men forskellen
  for danskerne er nok som da en mor sagde: Min søn, tak
  din Gud for at du ikke kom for Riber ret. Da hang staklen
  i Varde galge.

  I længden giver de gamle partier os kun valget mellem
  lungepest og byldepest.

  Se hvad Hodja, Snaphanen og Youtube
  fortæller om “The great Reset”, WEF og WHO mv.

 8. Ivan Dybdal

  Enig – osse med tavsen 16:13 – når der står Vores aviser, DR og TV2 er som bekendt blevet pr-platforme for de hellige bevægelser i den politisk korrekte del af samfundet.

  Pressen er betalt af staten med statsradiofonien, DR&Tv2, som de altdominerende massemedier for meningsdannelsen. Derfor gik
  Socialdemokraterne frem ved folketingsvalget den 1. november 2022 på trods af nedlæggelsen af minkerhervet. Det kunne kun ske fordi pressen er betalt af staten med statsradiofonien, DR&Tv2, som de dominerende støttemodtagere.

  Der er praktisk taget ingen fri presse. Jeg tror meget ville have set anderledes ud, hvis vi havde haft en fri presse. Staten burde ikke bestemme over medierne. Det burde høre fortiden til under enevælden fra 1660-1849. Men det fortsætter bare.

 9. Arne Jørgensen

  Lever vi i et demokrati?

  Jeg må nok sige, at jeg er ved at give lidt op på den form for demokrati vi har i denne tid. Jeg håber at der på et tidspunkt sker noget, for hvor er jeg bare træt.
  Politiker på højrefløjen prøver gang på gang, at vinde valget, mens Danmark og resten af vestens politik tordner afsted ud på den yderste venstre fløj.
  Elon Musk der har opkøbt Twitter, afslører i disse dage filer og oplysninger fra Twitters database. Han oplyser verden om hvor korrupt og gennem syret venstre fløjen i USA er, og hvordan de har brugt flere tillids instanser til, at manipulere så meget på Twitter, at man mange gange ikke kunne se opslag fra højrefløjspolitiker man have valgt at følge. Afsløringerne viser også hvordan man har blokeret alle oplysninger om president Joe Bidens søns bærebare computer. En computer der med sit indhold afslører hvor korrupt Biden familien er.
  Danmarks Radio og resten af de danske licens medier som du og jeg betaler, fortæller ikke danskerne om dette. Søger du efter Elon Musk eller Twitter Filerne på dr.dk så får du ingen informationer om de fremlagte afsløringer. Det er så voldsomt det der sker, at Elon Musk for nogle dage siden gik ud og meldte, at han på ingen måder er selvmordskandidat.
  Når højrefløjspolitiker vælger, at fortæller om det her på Facebook. så er de også her underlagt et shadow ban system. Styret af gamle venstrefløjs politiker fra bland andet venstrefløjen i Danmark.
  Partileder fra højrefløjen i Danmark stiller sig til rådighed for flere partileder debatter på Danmarks Radio. Men jeg ved ikke om du har bemærket det? Det er Danmarks Radio og deres knaldrøde journalister der meget nøje udpeger 4-5 røde mærkesager som de så skal snakkes om. Mærkesager hvor man så kan latterligøre de blå politiker for ikke, at tage de røde mærkesager alvorligt nok.
  Over 80% af de danske journalister er røde. De fleste der bliver uddannet i dag er så røde, at de ligger helt ude ved Enhedslisten på den yderste venstre fløj. Enhedslisten bliver med denne udvikling den nye midte i dansk politik! og man kan ikke gøre noget ved det. for skriver man om dette kæmpe problem. så er der ikke mange der opdager dit opslag. Opslaget bliver gemt så kraftigt, at det kun er dem der bevist har valgt, at se opslaget der ser den. Ingen nye mennesker bliver oplyst. Ingen nye mennesker bliver klogere på hvad der sker.
  Vi har ghetto områder i Danmark der styres og kontrolleres af Imam uddannede fra Iran og Pakistan, mens de vokser sig stører og stører hvert eneste år. Man kan ikke gøre noget ved det. For dem der styrer medierne og hvad man må og ikke må sige på Facebook og andre medier, har for længst vedtaget hvad der må snakkes om.
  Hvis der ikke kommer et opgør med denne undertrykkelse af ytringsfriheden så kan man lige så godt droppe, at kalde vores samfund for demokrati, for det er alt andet end demokratisk!
  Højrefløjspolitiker burde kun og alene koncentrer sig om, at få taget huld på denne undertrykkelse. For indtil det sker, er der ikke mange nye øre og øjne der opdager deres politik!

  Jeg er dårlig til at formulere mig. Men jeg har et stort ønsker om, at du Asger en dag skriver om dette emne. For jeg mener ikke at vi kan komme vider før det her at løst.
  Du må bruge alt hvad jeg her har skrevet og skal også gerne komme med dokumentation hvis det ønskes.
  Tak for det store arbejde du/i gør. Tak for i stiller jeg op og tager kampen! Kæmpe respekt til jer!

  1. E. Frederiksen

   Arne Jørgensen
   Godt indlæg.
   Enig med din holdning til Asger Aamund,
   han er suveræn dygtig og indsigtsfuld.

 10. Vimmerby

  Alternativet, Enhedslisten, SF og de radikale slipper vi fremdeles for i vid udstrækning. Det bliver dejligt, at slippe for deres ævl. Derudover ligger forventningerne til den nye regering på et komfortabelt lavt niveau. Leverpostej i uendelige mængder.
  Medierne, ja det er det er grotesk, at det er bumsede wokie forvoksede teenagere, der sidder og shadowbanner folk i flæng. I den forbindelse kan vi glæde os over at Washington Post har mistet 500.000 abonnenter på 2 år. Flot gået.

 11. Ivan Dybdal

  Ja, enig. Godt at Washington Post har mistet 500.000 abonnenter på 2 år. Andre gode nyheder-> 🙂

  CNN’s Ratings Collapse: Prime Time Down Nearly 70% In Key Demo. Forbes. 2022/02/21

  Klip fra Quora->
  Why did CNN lose nearly 80% of their September viewership. CNN has under 1 million viewers per day?

  Fox News had four of the top five most-watched shows in cable news while CNN is experiencing the biggest year-over-year drop in prime time down 57%. With less then 1 million viewers (914,000 viewers) during prime time can CNN continue?
  CNN’s audience size is only slightly worse than that of MSNBC

 12. Claus Bjerre-Christensen

  Efter min mening var der mere mening i at afskaffe Grundlovsdag end Storebededag.
  cbc

  1. Henrik Wegmann

   Både og, CBC. På Grundlovsdag kunne vi jo bede Vorherre – og Fru Frederiksen – om at Grundloven fremover bliver overholdt.

   Men en sådan bøn vil næppe blive hørt af nogen af dem. Men i øvrigt et glimrende og meget relevant forslag.

 13. Danmark er et misrøgtet og misregeret land

  Det med at afskaffe en helligdag er i tråd med
  ar danskerne skal arbejde mere og mere og
  længere og længere.

  For at forsørge og forkæle
  hærskarerne af djøf ‘ er, snyltere, pampere,
  platugler, bureaukrater, skrankepaver,
  migranter, asylanter, fup-flygtninge,
  berigere og evighedsturister.

  Der har været råd til disse helligdage/fridage
  i over 100 år. Men nu er det rige Danmark
  blevet så fattigt, iflg. Mette “Fugle på taget”,
  at danskerne skal arbejde meget mere. Og
  næste gang statskassen mangler penge,
  afskaffer vi en fridag mere osv.

  Se iøvrigt hvad WEF planlægger sammen
  med Mette Mink. (Snaphanen og Hodja)

 14. Piotr

  MetteFUSK viser med al tydelighed, hvad hun regner danskerne for.
  I introduktionen af den “nye” regering, proklamere hun stolt at SVM er parat til at tage ansvar! Jamen dog!
  Så syntes jeg at FUSKen skal starte med sig selv og tage ansvar for Mink-skandalen og ikke mindst hvad det har kostet det danske samfund.
  Det klinger så hult når disse kolbøtter taler om at tage ansvar.
  Hvor dumme tror de at vi er? (Rossen kunne godt lige have hjulpet FUSKen med en anden formulering).

  OG, Massive skattelettelser, jamen godaw DO, 450 DKK pr måned for en standardfamilie. Lettelserne svarer til 5 Mdr ud af statens budget på 1250 Mdr. WOW!
  LarsLORT kaldte i 2019, FUSKens Arne-pension for det største fup-nummer i nyere tid.
  Se nu bare hvad LORTen selv har brygget sammen med de andre socialister. Nu skal nedslidte på arbejdsmarkedet pines endnu længere tid, 3 år, før de kan søge om hjælp og komme på pension.
  ps: Hvis man selv spare op til pension i dag, bliver man blot beskattet med 70% ved udbetalingen!

  Hvis ikke gode gamle socialdemokrater føler sig tørret&snydt af deres egne, så er de for dumme. Det er bl.a. dem der har knoklet et langt liv og skabt den rigdom der findes i DK i dag, men de får ikke selv glæde af det, de kan bare arbejde sig ihjel.
  OG, iøvrigt, pensionister bliver i dag udsultet, specielt med 10% inflation. Danmarks pensionister kunne let bestemme langt mere, hvis de gad at organiserer sig bare lidt.

  Jaja, “die dumme dänen” har de politikere de fortjener!

  Direkte Demokrati NU! SIAD! Plant et Træ! P.

 15. Michael Andersen

  Man kan ikke komme meget længere fra hinanden i dansk politik end Nye Borgerlige og Enhedslisten.

  Ikke desto mindre indgår de to fløjpartier fra hvert deres ringhjørne nu en umage alliance i forsøget på at bevare store bededag.

  Folkeafstemninger, ja tak.

  JP 16/12. Umage alliance vil have folkeafstemning om afskaffelse af store bededag.

 16. ino

  Hvorfor ikke afskaffe 1. maj som “helligdag”? Så får Mette Frederiksen en god forklaring på at hun ikke møder op. Ren win-win.

 17. Ole Madsen

  Det er meget sigende, at FN og EU nu er ude efter Elon Musk, fordi han har bandlyst nogle venstreorienterede journalister fra Twitter. Der tales om knægtelse af ytringsfriheden. Ikke ét kritisk ord, da Twitter bandlyste Trump.

 18. Danmark er et misrøgtet og misregeret land

  Mette “Fugle på taget” er dygtig til
  det med 8, 10 og 15 års planer. Og
  tænke sig, masser af vælgere sluger
  hendes valgflæsk råt.

  Selv efter en stribe af løftebrud,
  som fx. det hvor hun i 2019 og 20
  lovede at forbedre sundhedsvæsnet
  og psykiatrie. Men efter 3.5 år med
  Mette var det hele i en endnu
  ringere forfatning. Mette lovede
  fremgang, men skabte kaos og
  lange ventelister.

 19. Niels Poulsen

  Aamund skriver:

  “Presset kommer fra (…) den dybe stat, der især med næb og klør vil modsætte sig enhver nedlæggelse af offentlige arbejdspladser.”

  “Den dybe stat” er en konspirationsteori.

  Den Store Danske skriver:

  “Den dybe stat eller på engelsk the deep state er en konspirationsteori om, at en gruppe højtstående politikere og bureaukrater i hemmelighed træffer vigtige beslutninger og indgår alliancer uden om det åbne politiske system. Sammensværgelsesteorien har fået vind i sejlene under Donald Trumps præsidentembede og er især udbredt i nationalkonservative og Alt-right kredse i USA.”

  Konspirationsteorien forbindes i USA med Trump og den ekstremistiske gruppe QAnon.

  Konspirationsteorien omtales i afsnit 4, Truslen fra antimyndighedsekstremister i PET’s vurdering af terrortruslen mod Danmark 2022.

  Det er PET’s vurdering, at vildledende information på sociale medier kan påvirke psykisk syge til at begå terror:

  “Sociale medier anvendes i stigende grad til at fremsætte truende ytringer, bl.a. imod offentlige personer, og til at dele vildledende information og såkaldt fake news. Mens langt størstedelen af disse ytringer ikke fører til angreb, vurderer CTA, at sådanne tilkendegivelser kan påvirke visse psykisk uligevægtige eller meget påvirkelige personer til at begå ideologisk motiveret vold, der kan have karakter af terror.”

  https://pet.dk/-/media/mediefiler/pet/dokumenter/analyser-og-vurderinger/vurdering-af-terrortruslen-mod-danmark/vurdering-af-terrortruslen-mod-danmark-2022.pdf

  1. Massemedierne skjuler og fortier alt muligt

   Niels Poulsen har som sædvanlig kun forstået
   en lille flig af hvad der foregår, hvorfor han som
   sædvanlig efterplaprer MSM.

  2. Michael Andersen

   Venstreorienterede er så elendige i julen fordi bogstaveligt talt alt, hvad de hader, er udstillet.

   Venstreorienterede hader sjov, og har det svært med at se glade forældre tage deres glade børn med til julemanden. Særligt når deres politiske religion fortæller at de skal knuse kernefamilien.

   De venstreorienterede hader religiøse mennesker. Rettelse, de venstreorienterede hader hvide kristne. Når vores forfædre ikke koloniserede sig rundt i verden, bad de, og det falder ikke i god jord hos venstrefløjen.

   Venstreorienterede hader, at man tror på noget større. De mener, at kristendommen er ond og er roden til alle verdens problemer. Det var bare ikke kristendommen, der dræbte 100 millioner mennesker i det sidste århundrede.

   Venstreorienterede er jaloux, og det er lettere at tisse i sandkassen end at bede om at blive inviteret tilbage for at lege.

   1. Kommunisme/nazisme/islamisme har ødelagt mange millioner menneskers liv

    Ja, kommunismen er en djævelsk
    ideologi, der får dens tilhængere til at føle sig meget bedre
    og klogere end andre mennesker, og får dem til at føle foragt
    for den kristne kultur. De kristne betragter dem som latterlige
    overtroiske hønisser, der ingenting forstår. De mener at den
    marxistiske kultur er meget bedre. Og det er den også i teorien.
    Men i praksis skaber den samfundshelveder, hvor almindelige
    mennesker må lide under statsterror, gangstervælde og
    rædselsfulde former for mishandling og tyrannisering.

    1. Rettelse

     De kristne betragter de som latterlige overtroiske hønisser

  3. Den Store Danske er galt afmarcheret. Den dybe stat er ikke en teori, men et faktum. I en serie tv-dokumentar- programmer demonstrerede jeg i 2013, at arbejdsformidlingen hvilede på 23 000 gyldige cirkulærer og direktiver. Politikerne var det yderste højre til det yderste venstre var chokerede og lovede at gennemføre en forenkling og effektivisering af regeljunglen. Det er sjældent, at der er total enighed på Christiansborg om noget som helst, men det var der her. Nu, næsten 10 år senere er der intet sket. Tvært imod er massen af direktiver vokset til 29 000. Politikerne var magtesløse over for embedsværket i stat og kommune samt en række ngo’er og eksterne konsulenter, der alle havde interesse i at bevare og udvide bureaukratiet, papirvældet og de offentlige arbejdspladser. Konspirationsteori? Nej, bare endnu en dag på kontoret i den danske offentlige forvaltning.

   1. Niels Poulsen

    Danskerne sammensætter ved frie valg Folketinget. Folketinget beslutter de danske love. Overalt i den offentlige forvaltning er der ansat jurister, som rådgiver, så der administreres i henhold til lovgivningen.

    At der skulle eksistere en hemmelig elite, der obstruerede lovgivningen, er ikke alene en vild tanke, men også en samfundsnedbrydende tanke, som sår tvivl om vores demokrati.

    Det er også en umulighed. For ud over at der ansat jurister i staten og kommuner, som rådgiver, så der administreres i henhold til lovgivningen, så har vi også en ombudsmand og en fri presse, som kontrollerer magthaverne.

    Det ville være enhver journalists drøm at afsløre, at der fandtes et hemmeligt netværk, et stat i staten, som modarbejdede demokratiet i Danmark. Cavlingprisen ville være hjemme. Det kan bare ikke lade sig gøre. Den dybe stat findes ikke. Det er en konspirationsteori.

    1. Privatdetektiven

     Har Niels Poulsen set de afsløringer af “den dybe stat” som
     Hodjas blog netop har lagt frem? Ellers må han hellere skynde
     sig at se dem, så han kan slippe væk fra sin uvidenhed eller
     sine vrangforestillinger.

     Vil dog give NP lidt medhold på et enkelt punkt: det er da
     mærkeligt at FT ikke bare vedtager en lov om at det er
     ulovligt og strafbart at ansætte flere kolde hænder i det
     offentlige. For hver ny der ansættes, SKAL en anden være
     fratrådt af den ene eller anden grund. I enhver kommune,
     styrelse eller institution osv. der overtræder bestemmelsen,
     skal den ansvarlige for ansættelsen betale en personlig
     bøde på 1 månedsløn, plus tildeles 3 uger med fodlænke.
     Noget i den stil. Hvad mener Aamund om et sådant forslag?

    2. Niels Poulsen

     Ifølge Grundlovens paragraf 82 har vi kommunalt selvstyre, så Christiansborg kan ikke bestemme, hvem man ansætter i den enkelte kommune. Det er op til de folkevalgte kommunalpolitikere og kommunens institutioner.

     Men hvis det kan trøste dig, vil SVM-regeringen spare 3 milliarder på administration i regioner og kommuner, som så skal bruges til højere løn til sygeplejersker og hjemmehjælpere, hvilket man forventer vil øge rekrutteringen. Man kan læse om det i regeringsgrundlaget afsnit 3.3.

     https://www.stm.dk/media/11768/regeringsgrundlag-2022.pdf

 20. Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

  Pudsigt nok er der netop nu
  kommet en artikel hos Hodja: ” Elon Musk afslører den dybe stat “.
  Den vil Niels Poulsen nok afstå fra at læse, eller han vil læse den
  af nysgerrighed, men uden at tage den til sig. For når man er
  faktaresistent preller alle fakta af, som vand på en gås.

 21. Overfor politikeres budskaber er mistro det klogeste

  Er de gamle politikeres politik andet
  end hykleri, løgn, svindel og løftebrud?

  De tre partier, Socialkammeraterne, Venstre og Moderaterne, lovede
  inden valget….. hver for sig….. store akut-pakker og hjælpe-pakker til
  sundheds-væsnet. (Iflg. JPs forside i dag 17/12)

  Men nu har Mette, Ælle-bælle og
  Lars Ulykke så aftalt at det vil de alligevel ikke være med til. Nu
  skal der i stedet gives små pakker, selvom mange hospitaler kører
  på pumperne og slås med spareøvelser og alenlange ventelister,
  og selvom psykiatrien ligger i ruiner. Pengene kunne ellers nemt
  hentes ved at droppe nogle af de skrupskøre co2-projekter, som
  man planlægger at bruge hundredvis af milliarder kroner på.
  Men danske menneskeliv betyder åbenbart ikke meget for de
  tre top-politikere?

 22. Ivan Dybdal

  Statens altdominerende massemedier, DR&Tv2 er en meget vigtig del af den dybe stat i DK.

 23. Eyvind Dekaa

  Forudsigelse 😉
  Regeringspartierne og Alex Vanopslagh går frem i de næste meningsmålinger og alle andre tilbage.
  😉

 24. Niels Poulsen

  Alle danskere er medlemmer af den dybe stat, undtagen antimyndighedsekstremisterne. Det står i vores rødviolette pas. Jens Jensen, borger i den dybe stat Danmark.

  Efter Ivan Dybdals kommentar gik der en prås op for mig. Det hele er en joke. Konspirationsteorierne om, at klimaforandringerne ikke er menneskeskabte, om valgsvindel i USA og om den dybe stat er en joke. Aamunds samfundskommentarer er skrevet med et humoristisk glimt i øjet. Vi er alle socialdemokrater, og Aamund er den fremmeste iblandt os.

  Kan I have en god jul, også min ven, den venstreorienterede Michael Andersen.

 25. Ivan Dybdal

  God jul. PS. Det er jo rørende Niels Poulsen.
  Det er jo ikke nogen joke at staten ejer DR&Tv2. Det er ikke noget nyt, at de offentligt ansatte (også) er en magtfuld samfundsklasse med egen politik og egne klasseinteresser. Det der nu kaldes den dybe stat.
  Hvor har du været henne, hvis du ikke for længst har lært det?
  Hvis du vil vide mere, så start med at læse bogen “Den herskende klasse. En kritisk analyse af social udbytning og midlerne imod den” fra 1973 af Jørgen S. Dich (1901-1975) og gå så evt videre derfra. Der burde være mindst ½ hyldemeter at gå videre med ! 🙂

 26. Ivan Dybdal

  PS. I 1951 var 13 privat beskæftigede for hver offentligt ansat. I dag er der kun 2,3 privat beskæftigede pr. offentligt ansat.
  (Kilde DR og Ritzau 6. SEP 2011)

 27. Piotr

  Niels Poulsen + P. Skov = den samme debatsabotør!
  Hen er med i den Oikofobe sekt “de radiGALE” der fuldt forståeligt pt, løber rundt som hovedløse høns, da de helt på egen hånd har skabt en situation, hvor de (gudskelov) vil være uden for indflydelse mindst i 4 år, forhåbentlig længere!

  NP skriver så meget ælv, at hen må være uden hoved. Bl.a: “Danskerne sammensætter ved frie valg Folketinget”.
  Intet kunne være mere forkert! Vi kan ikke stemme på hvem vi vil! Dem der ønsker at blive opstillet skal godkendes af Indenrigsministeren samt dokumenterer ca. 20000 “stillere” for partiet, med valide underskrifter.
  Disse regler er nedlagt i lovgivningen, der er vedtaget i af FT. OG, de siddende partier er ikke interesseret i at få konkurrence, fra ude fra kommende nye partier.
  I øvrigt bestemmer de forskellige partier hvilke kandidater de vil opstille.
  Hvis vi her på Aamunds blog var enige om, at vi ville opstille Aamund, så havde vi frie valg.

  I øvrigt vandt FUSKen & S ikke valget den 1/11. Valget blev ikke afgjort af de danske vælgere, det blev afgjort af en parlamentarisk særregel om, at det største parti får 2 extra pladser, fra de partier der ikke kom ind på FT samt at FUSKen købte stemmerne fra Grønland & Færøerne. Venstre har selv været med til at indføre denne syge regel; “hvor dum kan man være?”

  NP er fuld af så meget mere ævl:
  “At der skulle eksistere en hemmelig elite, der obstruerede lovgivningen, er ikke alene en vild tanke, men også en samfundsnedbrydende tanke, som sår tvivl om vores demokrati”.
  Yderligere: “Det er også en umulighed. For ud over at der ansat jurister i staten og kommuner, som rådgiver, så der administreres i henhold til lovgivningen, så har vi også en ombudsmand og en fri presse, som kontrollerer magthaverne”.

  Den “hemmelige elite” er DJØF! Det er muligt at DJØF er er en “hemmelig elite for dig NP, men for alment oplyste individer, er DJØF en mafia!
  DJØF gør intet uden betaling og du kan aldrig blive dem kvit!
  Det er i hvert fald DJØFere der obstruerede lovgivningen i sagen om Minkene. Her der der begået Grundlovsbrud med embedsmændenes(DJØFere) fulde samtykke.
  De kunne let have stoppet FUSKen, men hun købte dem med lovning om enorme løntilskud samt mange flere ansatte DJØFere i den offentlige sektor.

  Så meget for at alle disse fine jurister(DJØFere) har sørget for at der administreres i henhold til lovgivningen. Korruption nu indført i vort parlamentariske styre.
  Det parlamentariske styre er således ikke længere repræsentativt, men er nu overgået til til en form af totalitarisme. OG, demokratiet afskaffet!

  Har Ombudsmannen overhovedet udtalt sig i Minksagen?

  OG ” den frie presse” J/Politiken fik 2021 DKK 77 Mill i Mediestøtte. KristeligDagblad fik DKK 29 Mill. Din “frie presse” modtager årligt DKK 370 Mill fra Regimet. DR modtager årligt > DKK 4.3 Mdr. OG, det kalder du den frie presse……….Det er en propagandamaskine ala Goebbles.
  Under Covid-pandemien blev disse statslige medier brugt til at skræmme den danske befolkning!
  Ingen journalister går i krig med regimet, det regime der betaler deres løn og sikre deres job, de ved udmærket at de skal følge de direktiver der kommer fra Barbara B.
  Cavlingprisen? prøv at se hvem der sidder i deres komiteen og hvem der udpeger dem? En flok venstre-liberale radigale-woke tosser, allesammen ansat i det offentlige.

  OG, det med demokratiet er jo en saga blot!
  Er danskerne nogensinde blevet spurgt om vi skulle bruge mindst DKK 90 Mdr på indvandringen pr år?
  Er danskerne blevet spurgt om vi skulle nedlægge olie/gas produktionen i Vesterhavet for at importerer Putin´s gas?
  ER danskerne blevet spurgt om vi skal gå med i krigen mod Putin?
  Er danskerne blevet spurgt om, FUSKen skulle stille en statsgaranti på DKK 50 Mdr til EU´s Covid Genoprettelses Fond, som vi alle hæfter for?

  NP/PS du står ret alene med dine observationer, det heldigvis meget sjælden at man møder typer som dig, der er så u-informerede og total blanke. Du lader dig beredvilligt bruge som kanonføde af din sekt. Jeg håber du får løftet blokaden du har mellem dine 2 øre, så du kan fejre Jul!

  SIAD! Direkte Demokrati NU! Plant et Træ! P.

  1. Vi danskere bedrages, plyndres og tyranniseres på over 1000 måder

   Ja, N.P alias P. Skov er en teoretiker
   der har siddet med snuden så meget nede i formaliteter, regler og
   lovtekster det meste af sit liv, så han helt har mistet forbindelsen
   til virkeligheden og samfundslivet.

   Han tror ikke på den dybe stat, men på den høje stat, og mener at
   staten altid opfører sig korrekt, ordentligt, lovligt, fejlfrit og rationelt
   samt hensynsfuldt overfor borgerne. Det viser hvor naiv og uvidende
   han er. Han har hele sin infantile barnetro på staten i behold.

   Af verdenshistorien har han intet lært, af de uhyggelige forhold i
   Sverige og England har han intet forstået. Og han tror vel fuldt og
   fast på at EU, WEF, marxisme eller islamisme fører til berigelse.

  2. Ivan Dybdal

   Enig. Lad medierne stå på egne ben uden statsstøtte.

 28. Danmark er et misrøgtet og misregeret land

  Ekstrabladet på nettet har lige nu nogle
  eksempler på hvordan alvorligt syge og afkræftede patienter jages,
  sjofles, mishandles, tyranniseres og gøres fortræd af de jobcentre
  som koster 13-14 milliarder kr. om året.

  Lignende eksempler kan også findes i dele af sundhedsvæsnet,
  måske især indenfor psykiatrien som politikerne og medierne
  har ignoreret og forsømt i årevis.

  Også familie- og skilsmisse-bureaukratierne samt børne-værnet
  sjofler og tyranniserer børn, forældre, familier.

  Danmark er en menneskefjendsk bananstat på flere områder.
  Vores demokrati er ikke velfungerende.

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *