DEN FJERDE AFMAGT

QUIS CUSTODIET IPSOS CUSTODES?, skrev den romerske forfatter Juvenal for 2000 år siden. HVEM VOGTER VOGTERNE? ”Det gør vi!”, råber de danske medier i kor. ” Vi er den fjerde statsmagt!” En velfungerende retsstat hviler som bekendt på tre søjler: Den lovgivende magt (parlamentet), den dømmende magt (domstolene) og den udøvende magt (politi og militær). Nu har pressen allerede for længe siden udnævnt sig til den fjerde statsmagt, som udøver kontrol med magthaverne og afslører deres dumheder, fejl og mangler. Det er en noget luftig påstand, da stort set alle danske dagblade er på støtten og holdes helt eller delvis oppe af kontanthjælp fra statskassen. Al nyhedsformidling og samfundsdebat kontrolleres af de statsejede medier DR og TV2, der ligesom dagbladene ikke bider den hånd, der fodrer dem. Det kunne have været anderledes, hvis den politiske vilje havde været til stede. Syndefaldet indtraf i 1962, da et enigt folketing besluttede sig for at lukke den succesrige pirat-radio, Radio Mercur, der sendte fra en coaster fra internationalt farvand midt i Øresund. Også de borgerlige partier mente dengang, at radio og tv havde det bedst i statens lommer. I Holland besluttede regeringen derimod at give den ligeledes succesrige Radio Veronica en sendetilladelse, så radioen kunne gå i land og blive en lovlig del af det hollandske medieunivers.

Den endelige forstening af den frie meningsdannelse triumferede i 1988 med lanceringen af TV2. ”Nu kommer monopolbruddet”, jublede dagbladene i kor. Der var ikke noget monopolbrud, men derimod en cementering af statsradiofonien, da staten nu var ejer af både DR og TV2 og stadig er det. Slutspillet blev politikkernes brutale likvidering af Radio24/7, der nægtede at rette ind til venstre ligesom DR og TV2 og derfor måtte fjernes fra mediebilledet. Både de trykte og de elektroniske medier er i dag flydt sammen med en international medie-konsensus, der bestemmer, hvad der må vises for borgerne og specielt, hvad der ikke må. Det har vi en række gode eksempler på. Da Covid-pandemien ramte Danmark, dannede Mette Frederiksen lynhurtigt et junta-styre med sig selv for bordenden flankeret af Statens Seruminstitut og Sundhedsstyrelsen. Folketinget lagde sig fladt ned, og det samme gjorde medierne, der ikke vovede hverken at debattere eller kritisere topledelsen af den nyetablerede formynderstat. I stedet hånede medierne de ansvarsløse og sundhedskriminelle svenskere, der havde valgt lempeligere løsninger end den totale nedlukning som i Danmark. Medierne nægtede at skrive om mundbinds manglende effekt på smittespredningen, hvad der ellers er solidt dokumenteret. Heller ikke et ord om andre løsninger end den totalitære danske. I Florida holdt man under hele pandemien skoler og erhvervslivet i gang uden påbud om mundbind. Hvem vogtede vogterne i Danmark?

Klimadebatten er udelukket i danske medier. Hverken DR eller TV2 lægger skjul på, at selv videnskabeligt godt funderede katastrofeskeptikere ikke har adgang til mikrofon eller kamera. Ordførerne i Folketinget ønsker ikke at drøfte synspunkter, der afviger fra Klimascenarierne fra FN’s klimapanel (IPCC). Også den trykte presse har tilsluttet sig den betonstøbte konsensus om CO2-opvarmningen. Siden Muhammed -tegningerne blev vist i Jyllands-Posten har samtlige danske medier pålagt sig selv en omfattende censur, der omhyggeligt tabuiserer publicering af tegningerne og som ligeledes undgår at forbinde den omfattende islamiske terror med netop islam. Internationalt er danske medier reduceret til et ekkokammer af de amerikanske venstresnoede hovedmedier, først og fremmest CNN, NBC, New York Times og Washington Post. Danske medier rider kritikløst med på den evindelige had-fortælling om Donald Trump. Ingen danske dagblade eller tv-stationer har oplyst borgerne om, at Trump genrejste den amerikanske økonomi og skabte den højeste beskæftigelse i USA siden 1945. Han forhandlede med succes en fredsaftale mellem Israel og de sunni-muslimske stater og gennemførte en lyn-udvikling af en covid-vaccine, der var klar til brug i efteråret 2020. Trump fik bremset den illegale indvandring fra Mexico og satte en stopper for Irans udbygning af anti-israelske terrorbrigader. Ikke et ord om det hos de danske vogtere.

Danske medier har tabuiseret enhver omtale af præsident Bidens hastigt svindende kognitive evner eller af hans korrupte søn Hunter, der i årevis har tjent styrtende summer på at sælge mødetid med den daværende vice-præsident Joe Biden. Danske borgere befinder sig derfor i et nyhedstomrum, hvor sandhed og kritisk debat redigeres om til en lind konsensus-grød, der flugter perfekt med holdningerne hos Black Lives Matter, Me Too, Regnbuebevægelsen og CNN. Der anes ingen vej ud af dette censurens og uvidenhedens fængsel, hvor alt for mange befinder sig alt for trygt og godt. Den frie meningsdannelse bevogtes således af vogternes vogtere. Vi fik de vogtere, vi har fortjent.

25.SEPTEMBER 2022

94 Thoughts to “DEN FJERDE AFMAGT”

 1. Jette

  Og den største skandale, af alle – Mette Frederiksen, får ufortrødent lov at fortsætte med det røde tyrani, løgne, svindel og bedrag.
  Hvad pokker skal der til – førend befolkningen vågner??

  1. Peter Krogsten

   At man stopper Vild Med Dans Jette? Jeg har en lille skriv jeg kalder “De 13 Kvajeregler”, eller lidt mere fornemt “Vejledning i Politisk Krisestyring”. Kender man den og kan se tegnene, følges den præcist af politikere, der har rodet sig ud i møgsager, eller måske har sagt noget de mener. Den bruges nu også af journalister, hvilket er ganske logisk.
   Jeg var til stede da resultatet af undersøgelsen om eventuelt ministeransvar i mink-sagen blev afsløret. Folketingets undersøgelse skulle jo netop ikke omhandle ministeransvar, men laget under – embedsværket.
   Da de to advokater omhyggeligt havde forklaret, hvad de havde fundet ud af, og forklaret de juridiske grundlag, var de spørgetid. Man tog journalisterne først af hensyn til deres deadlines.
   Man brugte ikke tiden på juridiske spørgsmål. Man prøvede efter bedste evne at finde en politisk forbindelse til NB, eller i det mindste til et borgerligt parti, men man så ikke ind i spejlet og tænkte om man måske selv kunne være politisk farvet. Da de ikke engang var tæt på at finde sådan en forbindelse, skiftede man strategi. Ikke til at stille saglige spørgsmål, men til at rejse tvivl om den faglige kompetence. Ikke journalistens egen, men advokatfirmaet.

   1. ino

    Da advokatundersøgelsen blev omtalt i TV2News hed det således: “Et privat advokatfirma…”
    Kan man ikke andet, kan man altid mistænkeliggøre med et epitet.

    1. Ivan Dybdal

     Ha-ha. Den er go’ 🙂
     “Et privat advokatfirma…” er der andet?
     Hvad med “Et privat VVS firma…”?

     1. Ivan Dybdal

      PS. I Statsradiofonien, DR og Tv2, er “privat” = “kriminel”. Det har de altid terpet med de hunde af racen Pavlov, de opdrager… 🙂

     2. Der var engang et yndigt land

      Statsadvokaten er på papiret
      privat, men i praksis er han
      statens forlængede arm.

   2. E Frederiksen

    Peter Krogsten
    Advokatudlægningen var både sober og
    forståelig.
    Selvfølgelig handlede Mette groft uforsvarligt.
    Læs blot beskrivelsen.
    Har i øvrigt, ligesom mange andre, haft den
    opfattelse.

    1. Peter Krogsten

     Fru Frederiksen har på ethvert område været en katastrofe. Hun er WEF med hud og hår, og hendes økonomiske politik er MMT. Jeg fjerndiagnosticerer nødigt, men Fru Frederiksen holdt sig ikke tilbage fra at kalde mig og en million andre andre for samfundsskadelig og uønsket. Hun udviser tydelige træk på en personlighedsforstyrrelse, og hendes automatreaktion er panik.
     Den første af hendes kolleger der omtaler det, er Per Stig Møller, der forleden sagde at hun havde en personlighedstype, vi ikke kan bruge i Danmark. Det er hårde ord, drengen der sagde kejseren ikke har noget tøj på, og han ventede først med at sige det, til han var fortid politisk og ikke kunne rammes.

  2. Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

   Igen en fremragende artikel fra Aamund.
   Og et godt spørgsmål fra Jette: hvornår
   vågner befolkningen? Svaret er desværre
   at danskerne nok først vågner når det er
   for sent for evigt. Eller rettere, 10-20%
   er vågnet, men at få de sidste 80-90%
   med sig, magter de ikke. For det store
   flertal er hjernevasket i skolerne og af
   radio-/ tv-stationerne og papiraviserne.
   Og dem der er vågne nok til at se hvad
   vej det går med Danmark, er næsten
   alle passive iagttagere.

   Islamiseringen og folkeudskiftningen
   skrider planmæssigt fremad, ligesom
   Mettes nye samarbejde med WEF og
   Claus Schwab.

   Nedbrydningen af alt med sundhed,
   velfærd, frihed og kulturværdier fort-
   sætter også. Og med den igangsatte
   inflation er også den personlige
   økonomi under angreb. I det hele
   taget er den enkelte borgers tryghed
   og sikkerhed i næsten frit fald.
   Mængden af kriminalitet, hospitals-
   problemer, familietragedier, butiks-
   lukninger, skolelukninger, firma-
   ophør, busrute-nedlægninger og
   andre sociale ulykker vokser hele
   tiden. Og om lidt kan mange danskere
   mistet deres bolig og ryge på gaden,
   fordi de ikke kan betale de enorme
   prisstigninger på strøm og varme.

   Men 80% af danskerne vil nok
   stemme ca. som de plejer, nemlig
   på de gamle partier. De partier
   som har ført os frem til afgrunden.

   Det som kunne hjælpe, var hvis
   man kunne få flere til at læse
   Aamunds blog, Snaphanen og
   Hodjas blog osv. Men det lader
   ikke til at vinde gehør. Men er
   der bedre forslag?

   1. E. Frederiksen

    Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

    Mettes nye samarbejde med WEF og
    Claus Schwab er meget uhyggeligt.
    Følger tilsyneladende The Great Reset planen.
    Håber det stoppes i tid, men måske for sent?

    1. Niels Poulsen

     Komisk, at manden med de 1001 navne roser sine egne indlæg. Hvor langt kan man synke? Begge falske profiler fejlstaver Klaus Schwab. Det er som den besatte i Det Nye Testamente. “Legion er mit navn, for vi er mange”. Tsk. Tsk.

     1. Wiens redning skete 1683

      Niels Poulsen fra de radikale eller
      enhedslisten, har ikke mange tilhængere
      eller fans her på Aamunds blog, så han
      kan ikke forestille sig at nogen kan være
      enige med folk der har ægte blå meninger
      fremfor marxistiske meninger. Men vi er
      faktisk en del blå der er enige med andre
      blå. Men er man forskruet, kan det jo være svært at forstå.

 2. ino

  Tak, Asger
  Mediernes manglende troværdighed er i sandhed det største demokratiske svigt vi har i dagens Danmark.
  Som et kuriosum vil jeg lige nævne at selv i hedengangne Radio24/7 fik en af morgenværterne påbud fra chefredaktøren om ikke at interviewe flere klimaskeptikere (vedkommende morgenvært havde på det tidspunkt interviewet et par stykker, og han syntes det bragte nogle spændende synsvinkler til torvs; det syntes hans chef imidlertid ikke, sagde morgenværten og beklagede).
  Trump havde ret da han anklagede medierne for Fake News.

 3. Peter Winther

  Et “nyhedstomrum” JA 🙂
  Som desværre vil vokse Xorbitant de næste 6-8 uger 🙁
  (ps nu skal du heller ikke gøre “robotcheck” alt for svært)

 4. Michael Andersen

  Der må være konsensus mellem politikere og medier om højest at behandle sager til et tretal på 10-skalaen, der går fra dybt godnat til et problematisk blodtryk.

  Titlen som officiel journalist indebærer, at man demonstrerer forståelse af de tre aber, ikke se, ikke høre og ikke tale, på de rigtige tidspunkter.
  Alle kan kalde sig journalist men sandheden er, at mange er aktivister. Det er kampen for sandheden der gør forskellen.

  Det er pudsigt så mange der opdager sandheden, når de bliver pensionerede og uafhængige af en arbejdsgiver.
  Måske burde flere pensioneres? Eller bare tage sig sammen og droppe aktivismen!

  “Je suis CHARLIE”. “Wir schaffen das”. “Abortion is murder”.

  De modigste journalister er dem der skriver og kæmper for at vise sandhederne om magthavernes uansvarlighed.

  1. Tak for dine ord – jeg tillader mig at suge dem til mig som en af dem, der i årevis under og med store konsekvener har forsøgt at bringe sandheden til torvs og er blevet hånet, latterliggjort og udskammet for blot at fortælle den.

   Besøg gerne Tinamarias frihedspresse på Facecbook, hvor man kan læse lidt af hvert, hvis man starter tilbage fra gruppens oprettelse.

   End ikke som whistleblower er man fredet og der er i år tillige afsagt en grundlovsstridige dom om lukning af min journalistblog, statens hestetyveri (mink-parallel), uretmæssig hjemløshed og andet grimt, som udelukkende er ytringskonsekvenser.

   Medierne er truet til tavshed og jeg ved godt hvorfor. De færreste holder til i årevis at blive jagtet af staten med deltagelse af politi og domstolene – sandheder de færreste kan rumme at høre endsige blot dele om.

   Hverken medier, myndigheder eller borgere støtter længere op omkring sandheden.

   1. Danmark er et misrøgtet og misregeret land

    Det som Tinamaria skriver, er interessant.
    Vil opfordre til at hun også begynder at skrive
    hos Hodjas Blog og Snaphanen. Tinamaria
    har ret i at der foregår mange lyssky ting
    bag de officielle facader. Og i længden er
    usaglig censur til skade for den almindelige
    dansker. Censur kan i længden destruere
    samfundet. (Dog er det ikke censur at ude-
    lukke 5. kolonne trolde som kun er med
    for at afspore og ødelægge debatterne)

    Vi kan roligt fastslå, at uden sandhed kan
    et civiliseret samfund ikke bestå. Alt ender
    i undertrykkelse og forbrydelse, ondskab
    og uretfærdighed, hvis der ikke gives plads
    til ærlighed og sandhed. I mange lande er
    det erfaret, at får løgn og bedrag overtaget,
    bliver resultatet idioti, barbari og død.

    Derfor er dem som VIL sandheden, helte
    og heltinder som fortjener folkets opbakning.

    Hvad kommunisme, nazisme og islamisme
    angår, bygger de alle tre på misforståelser
    og vrangforestillinger, og derfor har de i
    tidens løb ført til millioner af ulykker og tragedier.
    Det kan man læse om i bøger og på nettet hos
    Snaphanen og Hodja.

  2. E. Frederiksen

   Enig Michael.

 5. Niels O

  Var det ikke Edmund Burke, der opfandt udtrykket “den fjerde statsmagt” om pressen?

 6. Skjoldungen

  Et godt råd til at bevare mental sundhed: Se aldrig dansk TV, læs aldrig danske aviser. Lev med at hele molevitten koster skattebetalerne et sted mellem 4 og 5 millioner kroner og sørg så for at stemme på et parti, som vil privatisere medierne.

  1. ino

   Svenske aviser er efter min erfaring endnu værre end de danske, tyske også, amerikanske ligeså, så du må finde et “neutralt” lands aviser, men hvilket land? Stort set alle medier ejes i dag af fem-seks amerikanske kapitalfonde. Den fjerde statsmagt er i realiteten blevet den tredje statsmagt.

 7. Niels Poulsen

  Det er ikke et retvisende billede, Aamund tegner af de danske medier og journalister. Hver dag går de i haserne på politikere og andre magthavere. Der er endda de såkaldte graverjournalister, som måske først efter flere års arbejde afdækker skandaler, som ellers ikke ville have set dagens lys. Hvilken journalist vil ikke gerne vinde Cavlingprisen?

  Blot et udpluk af de skandaler, som journalisterne enten har afsløret eller dækket massivt:

  Minkskandalen, de slettede sms’er, de glemte børn i fangelejrene i Syrien (som udløste Cavlingprisen 2022), PET-skandalen om Lars Findsen og Claus Hjort.

  Danske Banks hvidvasksag, Danske Banks ulovlige opkrævninger af inkassokunder, moskerne bag sløret, plejehjemssagen med den demente kvinde, sagen om unødvendige amputationer.

  Rasmus Prehns bilagssag. Søren Papes løgne om, at hans ægtemand er jøde og nevø til præsidenten i Den Dominikanske Republik.

  Det er alle sammen sager, som har haft alvorlige konsekvenser også for den absolutte politiske elite, rød som blå.

  I “Mogensen og Kristiansen” og “Besserwisserne” på TV2 NEWS bliver politikerne klædt af til skindet, og kommer debattører med et forsvar for en politiker, som bunder i debattørernes eget politiske ståsted, bliver de grint ud af studiet.

  Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, fører nærmest en personlig vendetta mod Mette Frederiksen, efter hun under en samtale truede ham med, at “jeg regner med, at I allerede er blevet politianmeldt”.

  Journalister kræver gang på gang åbne døre i retssager, som de mener bør have offentlighedens interesse, med ringe succes. Det var en artikel i Ekstra Bladet, som førte til at dommeren i Messerschmidts retssag blev erklæret for inhabil, og at retssagen skal gå om.

  Man kan ikke andet end konkludere, at regering og politikere frygter pressen. De har vedtaget en offentlighedslov, som folkeviddet har omdøbt til “Mørklægningsloven”, som gør det vanskeligt for journalisterne at søge aktindsigt.

  Det er tilsyneladende ikke nok for Socialdemokratiet. Kulturministeren har for nylig nedsat et udvalg, som skal se kritisk på medierne, med journalist-haderen over dem alle, Søren Pind, som formand.

  Der er mange debattører med forskellige ståsteder i avisernes debatter. Også med ekstreme synspunkter. F.eks. skriver Kasper Støvring for tiden det ene efter det andet debatindlæg i Jyllands-Posten, hvor han udlægger Ruslands ulovlige krig mod Ukraine set ud fra Putins ståsted. Det er vist pluralisme til den store guldmedalje fra redaktionens side: “Jeg er uenig i, hvad du siger, men jeg vil kæmpe til døden for din ret til at sige det,” oplysningens mantra om ytringsfrihed.

  Men medierne skal naturligvis ikke bringe konspirationsteorier og usandheder til torvs.

  1. ino

   Ja, medierne er gode til at finde nogle svage flanker hos politikerne; det giver altid et skær af troværdighed. MEN, MEN, MEN: Medierne ved udmærket hvornår de skal holde kæft, og det gør de så.
   Som min bedre halvdel plejer at påpege (hun er af din opfattelse, Niels): Løgn er ikke det samme som udeladelse!
   Fake News udelader virkelig meget.

  2. Jeg har igennem mange år forsøgt at få hul igennem, men ingen medier tør at skrive noget. Der er flere, som gerne har villet, men ikke har måttet for redaktørerne.

   En journalist søgte engang aktind og fik besøg af politiet – http://tinamarias.dk/blog/journalist.html.

   En anden havde selv kontaktet mig og vendte 180 grader, da anklagemyndigheden havde truet ham til tavshed.

  3. Michael Andersen

   Krig er forkert, men er en krigserklæring ulovlig Hr. Niels Poulsen?

   Hvilket retsgrundlag kan der henvises til og hvad med håndhævelsen?

   1. Niels Poulsen

    Ruslands invasion af Ukraine er en overtrædelse af FN-pagtens artikel 2, stk. 4.

    1. Michael Andersen

     Rusland er vetomagt og vetosystemet i FN giver stormagter særpositioner, også i forhold til ICJ’ afgørelser.

     Hverken Ukraine eller Rusland har ratificeret tillægget i FN-pagten om angribskrig. Sikkerhedsrådet kan ikke gøre noget og loven om angribskrig gælder ikke.

     Man kan udvise eller bortvise et land fra internationale organisationer, men hvad er fællesskabet så værd, hvis man alligevel træffer en foretrukken beslutning.

     Det er bekymrende at der findes politikere, som ikke har lært at beslutninger i forhistorien, har konsekvenser i efterhistorien. Det var ugennemtænkte beslutninger i forhistorien der førte til 1. og 2. Verdenskrig.

     Krige rammer befolkninger, går ud over uskyldige, ødelægger samfund og gør alle fattigere.

     Jeg siger sammen med en stor del af de udsatte og mindre bemidlede, forhandlinger nu.

     Inden Tyskland og resten af Europa lukker og slukker.

     1. Peter Krogsten

      Der har været mindst 3 aftaler om fred i Donbass, den ene af dem, hvor Zelenskyy var medundeskriver, indebar en folkeafstemning. Ukraine har ikke overholdt en eneste af dem.
      Naturligvis er det forkert at Rusland braser ind i Ukraine, det er kun USA der har lov til den slags.

  4. Piotr

   Du har jo humor Niels Poulsen! Den havde jeg squ ikke set komme!
   I “Mogensen og Kristiansen” og “Besserwisserne” på TV2 NEWS bliver politikerne klædt af til skindet”! (hahahaha!)

   TV2 News er som et MuppetShow, de er håndførte dukker alle sammen, alt er tilrettelagt, alle spørgsmål er aftalte på forhånd og koreograferet ned til mindste detalje, fordi ellers vil kolBøtterne i være med!

   Det skal forstille at være nektar for folket, men er det rene gift. OG, folket må betale extra for deres løgne oven i Medie Licensen

   Niels Poulsen du ved godt at staten/Regimet ejer TV2? De er socialkammerater alle sammen.

   Stem NB! SIAD! Direkte DEmokrati NU! P:

   1. Ivan Dybdal

    Det passer ikke “at de er socialkammerater allesammen”. Nogen af dem er også tilhængere af Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten! 🙂

    “80 procent af danske journalister stemmer på R, S, SF og Ø”
    Skandinaviske journalister er overvejende venstreorienterede, viser ny nordisk undersøgelse. Dansk journalister er de mest venstreorienterede i Skandinavien.”
    DR Indland 10. MAJ 2012

    “Ny undersøgelse: Journalistelever er ræverøde og radikale. En undersøgelse blandt elever på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus viser, at der er stor overrepræsentation af personer, der stemmer på venstreorienterede partier.
    Lige under 60 procent af journaliststuderende på anden eller tredje semester på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus stemmer enten Enhedslisten, Radikale Venstre eller SF.”
    Tv2 Østjylland 27. sep 2021

  5. Anette Bütow

   Hvor var deres kritiske røst under corona hysteriet? Hvor meget er de med til at puste til frygten, med deres evindelige overskrifter om varianter?. Hvilke medier dykker ned i The Great Reset? Konspirationsteorier er blevet det nye at fornægte og hænge ud, hvilke journalister graver i det? Barrington Declaritionen hvor tusindvis af fagfolk har stilt sig kritisk overfor håndteringen af den såkaldte pandemi, hvilke journalister undrer sig over at, hvad der skal være det nye normal? Set med mine øjne har de danske journalister være en skandale og om du er enig eller ej, er det et problem at medierne er statsstøttet

   1. Danmark er et misrøgtet og misregeret land

    Anette Bülow og Tinamaria har begge ret i det
    de skriver, og man kan håbe at de vil blive ved
    med at skrive her, og måske også hos Hodja.
    Snaphanen er desværre besværlig at have
    med at gøre, debatterne følger ikke med i
    naturlig forlængelse af artiklerne, men af-
    brydes af en tyk bjælke med økonomi-snak,
    og der kan være op til 24 timers ventetid på
    at ens indlæg kommer på, og så bliver det
    måske aldrig læst. (Det er ellers tit supergode
    artikler og videoer Snaphanen bringer)
    Men hos Aamund og Hodja er der aldrig
    problemer og altid plads til fornuftige
    kommentarer og synspunkter.

 8. Jeg troede i mange år, at det var mediestøtten, som var årsagen til mediernes tavshed – eller at de ikke troede på, hvad jeg fortalte. Danskerne har jo en stæreblind autoritetstro.

  Der har været flere journalister, som gerne ville skrive om flere sager, jeg har afdækket, men berøringsangsten er stor, fordi jeg igennem mange år har afdækket korruption i bl.a. politi og domstolene – og kan dokumentere den.

  Det er staten, som truer medier til tavshed. Det kommer nemlig heller ikke frem i lyset fra medierne selv, at de bliver truet og intimideret til tavshed.

  Jeg har selv pressekort uden at være journalistisk uddannet og selv Dansk Journalistforbund er totalt berøringsangst overfor at skrive eller lave noget som helst, selvom jeg som forfatter, dokumentarisk, journalist m.m. dels har afdækket korruption og dels har fået syv sigtelser og et uafklaret tilhold for at fortælle sandheden på min blog om politiets løgne under ed.

  To groft producerede sager med betydning for andre af forbundets medlemmer tør de ikke at skrive om – nok fordi jeg har fanget både betjente og dommere i at lyve og endda manipulere fire vidneforklaringer.

  Danmark er slet ikke det retssamfund, som mange desværre tror på og jeg repræsenterer sandheden herom – og bekriges stort af en samlet stat. Der skal mere end brede skuldre til at være offentligt forfulgt igennem 16½ år – en forfølgelse ingen tror på finder sted …

  Jeg har en giga blog, udgivet flere bøger og lavet en dokumentar. Jeg er bandlyst alle steder – ingen tør at have mig boende, hjælpe mig, repræsentere mig eller have min hest opstaldet. Staten skyer ingen midler – skader dyr, slår dem ihjel, stjæler dem, gør en hjemløs (vil de igen d. 3-10-22), ødelægger ens firma, liv og tager enhver rettighed fra en.

  Jeg glæder mig meget til at lave bogen “Når staten hævner – få indblik i statens strategier” færdig. Indtil da kan man besøge gruppens starttidspunkt på Tinamarias frihedspresse på Facebook, hvor jeg linker rundt.

  Eksempler på trusler af medier fra anklagemyndigheden – https://newspeek.info/politikerne-oedelaegger-samfundet/

  http://tinamarias.dk/blog/journalist.html

  1. ino

   Højst interessant

 9. Niels O

  Lidt statistiske oplysninger og factchecks til interesserede om den amerikanske økonomi og udviklingen af denne under Obama og under Trump:

  https://www.bbc.com/news/world-45827430

  1. Michael Andersen

   Vil Hr. Niels O. faktatjekke hvem der oftest har brugt spin, udenomssnak og whataboutery?

   Hr. Poulsen?
   Hr. Skov?
   eller
   Hr. Emmertsen?

  2. ino

   BBC er også Fake News, Niels. Fortæl nu hvad du mener eller mener at vide.

   1. Niels O

    Er kildeangivelserne under graferne fake news?

    1. Michael Andersen

     Sæson justeringer der er justeret for hvad og hvordan? Udeladelser af specifikationer af indhold og opgørelsesmetoder?

     Alt hvad der er svært at kontrollere, er det svært at tro på!

 10. Henrik Wegmann

  Ja, de store landsdækkende medier fungerer reelt som propagandacentraler. Og propaganda virker! Omkring 80% af enhver given (nordeuropæisk) befolkning synes at være lette ofre.

  I “Orange Man Bad” perioden kunne næsten alle man mødte fortælle, hvor dum og umulig Præsident Trump var. Når man spurgte hvorfor, så kunne stort set ingen komme med et fornuftigt svar. Det endte næsten altid med noget diffust snak om, at han havde et grimt hår!

  Min erfaring er, at modtageligheden over for propaganda intet har at gøre med hverken viden eller intelligens. Sad story, really.

  1. Anette Bütow

   Fuldstændig enig

 11. Steen Wrensted Jensen

  Kære Asger Aamund!

  . . . . . Men HVAD gør VI ved det? Mod en total ensrettet presse har INGEN en chance! – Kom med et løsningsforslag!!!

  Venlige hilsener
  Steen Wrensted Jensen

  1. H. D. Vind

   Det hjalp undertegnede helt (!) at ophøre at konsumere DR, TV2, ZDF, NDR, CNN, og flere andre, så at sige at springe det politiske og ideologisk filter over, og i stedet opsøge informationskilder selv. Debatter fra parlamenter, høringer, statistikker, alternative blogs, osv.

   Nogle få medier kan anbefales. F.eks. Weltwoche (schweizisk).
   “Achtung! Reichelt” (tysk)
   Fox News (US-amerikansk)
   Document.dk (norsk/dansk)

  2. Der er ingen løsning i sigte på denne omfattende censur og strømlining af nyheder og holdninger. Staten sidder så fast i sadlen på nyhedsformidlingen, at potentielle investorer i alternative radio- og tv-kanaler for længst har givet op over for overmagten. Men selv ægte privatfinansierede medier er i sig selv ikke løsningen. Vi kan dagligt se, at tyske og britiske private tv-kanaler som RTL, Sat1, ITV og Channel 4 ligger på linje med statskanalerne ARD, ZDF og BBC, som igen flugter med DR, TV2 og SR1 og 2. Vi ved dog fra de sociale medier, at den danske befolkning i høj grad er særdeles skeptisk indstillet over for mediernes behandling af særlig indvandring, klima og Covid. Desværre udøver de dominerende platforme som facebook og twitter en hårdhændet censur af indlæg, der støder mod korrekte holdninger og vedtagne sandheder. Jeg er født optimist, men her har jeg svært ved at se, hvor ægte frisind og tolerance i medierne skulle komme fra.

 12. H. D. Vind

  Her Berlingske, 26. september 2022, efter det demokratiske valg i Italien:

  “Analyse: Knusende valgsejr baner vejen for indædt magtkamp i Europa – det bliver Giorgia vs. Ursula
  Det bliver svært at komme udenom Giorgia Meloni efter søndagens italienske valg. Og med den postfascistiske leder i spidsen for EUs tredjestørste land vil Europas højrenationale kræfter for alvor kunne udfordre Bruxelles.”

  Bemærk venligst “postfascistiske leder”!

  Men hvad bildte censur-EU’s kejserinde sig egentlig ind, da denne demokratisk ikke-valgte person forsøge at true italienske vælgere til at stemme som censur-EU ønsker?!

  Knap var én uge gået efter at samme person i øvrigt havde truede Ungarn med at tage censur-EU penge fra landet og angivet korruption som årsag; ikke desto mindre har censur-EU stille Europas mest korrupte land, Ukraine, EU-medlemskab i udsigt, lovet landet hundreder af milliarder af euro i “Marshall-hjælp”, som om landet var ødelagt, og det efter at landets leder, en skuespiller som figurer i Pandora Papers, og som forbød 11 oppositionelle partier og tre oppositionelle TV-stationer; for at beskytte “demokratiet”!

  Er der mon nogen i det repræsentative lag, der lige kunne irettesætte fruentimmeret og forklare hende om hendes rettigheder og pligter?!
  Tak!

  I hvert fald,synes italienske vælgere bedøvende ligeglade med, hvad denne kejserinde befaler.
  Og det er de i deres gode ret til.
  Heldigvis!

  1. H. D. Vind

   Når Berlingske blev citeret, skal man retfærdigvis også citere Danmarks anden store “borgerlige” avis, Jyllands-Posten:

   “Første gang siden Anden Verdenskrig: Knusende valgsejr til postfascistisk kvinde i Italien
   Italien styrer efter søndagens valg mod at få en yderligtgående, højreorienteret regering. Giorgia Meloni skal nu forsøge at danne en regering og berolige EU.”

   Bemærk venligst henvisningen til 2. verdenskrig og “postfascistisk kvinde”!

   Chefredaktør hos Berlingske, Mette Østergaard, kvinde:
   Fortid hos TV2 og Politiken med certifikat fra Danmarks Journalisthøjskole på yderligtgående venstreorientering

   Chefredaktør hos Jyllands-Posten, Marchen Neel Gjertsen, kvinde:
   Fortid hos Information og Politiken og kommunevalgskandidat 2005 for Enhedslisten

   Ikke sært, hvis borgerlige mennesker ikke længere konsumerer disse medier.

 13. Sisse

  Du har så meget ret Asger.

  Bare tag hele sagen omkring Covid-19 vaccineskader, vi høre intet, intet må komme frem i lyset. De har alle fået mundkurv på og ingen tør røre denne sag.

  1. Ingrid Vest

   Arh – ikke helt korrekt Sisse.
   Så sent som i aftes i 21 Søndag på DR1, blev det afsløret, at doseringen af vaccinerne blev ændret i forhold til forskrifterne, for at få 1 dosis mere ud af hver ampul – fra Pfizer.
   Søren Brostrøm påstod hårdnakket, at alle forskrifter er fulgt!! Og heller ikke ønskede at svare på det konkrete spørgsmål.
   Mon ikke vi har endnu en ny skandale om Covid-19 på vej.
   Desværre endnu intet om eventuelle følger, af den mindre dosis end foreskrevet.

 14. Michael Andersen

  Et af DKs største medier giver plads til udtalelser om, at der findes to slags kvinder. Unge elskerinder og moderen.

  Hvad er man, hvis man siger – Nej tak til islams vold, ja til mere sikre grænser, nej til masseimmigration. Hvis man er kritisk over for EU-samarbejdet i sin nuværende form, sænker skatterne, og giver flere penge til de ældre?

  Ifølge et af de største danske medier, er man en italiensk bimbo, der er blevet moragtig.

  Feministerne mener at der skal kvinder på topposter i politik. Når det endelig sker, mener man noget andet.

  Hvorfor udskamme kvinder og sende syrlige drops til oppositionen i Danmark?

 15. Niels Poulsen

  Anette Bütow skriver:

  “Set med mine øjne har de danske journalister være en skandale og om du er enig eller ej, er det et problem at medierne er statsstøttet”

  Jeg har altid fundet det besynderligt, at store mediekoncerner som Berlingske og Politiken + Jyllands-Posten med masser af kapital i ryggen får mediestøtte. Det burde være forbeholdt mindre medier, som skaber pluralisme i mediebilledet. Nuvel, Danmark er et forunderligt land, hvor rige også modtager støtte fra staten (folkepension, børnepenge, SU osv.) og måske er det ligefrem ulovligt af diskriminere de rige?

  Men det ville næppe gøre en forskel at fjerne mediestøtten. I USA er der intet stats-tv og ingen statsstøtte til aviser – ret mig, hvis jeg tager fejl – det hele er privat ejet og under de rå markedskræfter. Alligevel beskyldes medierne for at være venstreorienterede, og Trump erklærede dem krig fra dag et i sin præsidentperiode.

  For nylig blev Alex Jones dømt for at udbrede konspirationsteorier. Her er en video, som viser, hvordan Trump igen og igen har brugt Alex Jones’ konspirationsteorier.

  https://www.youtube.com/watch?v=MzIOidaeFC0

  Er det virkelig det, du ønsker dig af danske medier, at de gengiver konspirationsteorier og misinformation som om det var sandhed?

  1. Michael Andersen

   Harvard siger det direkte: ”Statsligt ejerskab underminerer den politiske og økonomiske frihed.”

   Hvilke progressive oligarker er i nært samarbejde med demokraterne også ejere af USA’s største medievirksomheder?

   Hvilken kritik af juryen, juryudvælgelsen og voteringen, samt dommens præmisser har der været i de frie amerikanske mediers omtale af Alex Jones sagen?

   Får vi to faktuelle svar, Hr. Niels Poulsen?

   WHO OWNS THE MEDIA?
   Scholar dot harvard dot edu

  2. Ivan Dybdal

   Hvorfor skal staten eje andet end Statstidende? Er det fordi staten er bedst til at sikre politisk alsidighed?

   Er det ikke bedre med en mangfoldighed af medier, der ser forskelligt på tingene? Så folk selv kan vælge deres nyheder? Var det ikke det, der var meningen med trykkefriheden? En mangfoldighed af nyhedsvinkler, meninger og holdninger?

   Statsradiofonien, DR og Tv2, står for mindst 3/4 af de nyheder danskerne modtager. Sådan har det været i mindst ½ hundrede år – ja det begyndte måske for 100 år siden, da Danmarks Radio fik monopol på radio og tv, der fik det tidligere system med fire politisk forskellige aviser i hver by til at uddø, hvorefter staten nærmest overtog danskernes nyheder. Det der så blev kaldt “public service” 🙂

   1. Niels Poulsen

    Du misforstår fuldkommen mit budskab. I USA, hvor der ingen statsmedier eller mediestøtte er, er de privatejede medier om muligt endnu mere “venstreorienterede” end de statsstøttede medier i Danmark.

    De private virksomheder orienterer sig efter den folkelige opinion. Det handler om ren og skær profit. Der er ingen penge i QAnon, Proud Boys og de sølle anarkister som opildnet af Trump angreb Kongressen 6. januar 2021.

    De private virksomheder i USA er liberale og progressive. Står de for medierne, bliver medierne derefter.

    I Danmark, hvor vi har statsejede og -støttede medier, vil medierne derimod være mere konservative og også dække konservative minoriteters synspunkter. Ud fra princippet om, at alle stemmer skal høres.

    Prøv at overveje argumentet i mindst 10 minutter, inden du reagerer pr. automatpilot, og jeg tror, at der er en chance for, at en ny indsigt kan langsomt dæmre.

    1. Ivan Dybdal

     “Medier vil være fri”. Det er deres DNA. Ikke (D)DR 🙂
     Hvorfor fornærmelsen som afslutning, Niels Poulsen
     26/09/2022 at 19:06?

     Det, jeg skriver, er i den grad velovervejet. Har beskæftiget mig fagligt og professionelt med medier og mediepolitik i mere end et halvt hundrede år. Jeg ved, hvad jeg taler om.

     Som jeg skriver: “Statsradiofonien, DR og Tv2, står for mindst 3/4 af de nyheder danskerne modtager. Sådan har det været i mindst ½ hundrede år – ja det begyndte måske for 100 år siden, da Danmarks Radio fik monopol på radio og tv, der fik det tidligere system med fire politisk forskellige aviser i hver by til at uddø, hvorefter staten nærmest overtog danskernes nyheder”.

     What-about’isme om USA er typisk venstreorienteret polemik, der går på krykker i Aalborg. Hvad med lidt what-about’isme om de hedengangne DDR og Sovjetunionen, hvis det endelig skal være?

     1. Niels Poulsen

      Jeg kan se, at Aamund er enig med mig i, at en privatisering af medierne ikke vil ændre situationen. Jeg bruger private tv-stationer i USA som argumentation. Aamund bruger private tv-stationer i Europa som argumentation.

      Aamund: “Men selv ægte privatfinansierede medier er i sig selv ikke løsningen. Vi kan dagligt se, at tyske og britiske private tv-kanaler som RTL, Sat1, ITV og Channel 4 ligger på linje med statskanalerne ARD, ZDF og BBC, som igen flugter med DR, TV2 og SR1 og 2.”

      Jeg ser frem til, at du som erfaren “medie-ekspert” angriber Aamund for “whataboutism”. Hvis du tør 🙂

    2. Ivan Dybdal

     PS. Overall, Fox News Channel drew an average prime time audience of 2.337 million viewers for the month, which was down 6% from August 2021. MSNBC was second overall with 1.299 million viewers, up 5% from one year ago. CNN finished a distant third with 733,000 thousand viewers, down 11% from 2021.30. aug. 2022

  3. Ivan Dybdal

   PS. Niels Poulsen 26/09/2022 at 10:11.
   Hvorfor tager du Trump til indtægt for dine synspunkter? 🙂
   I USA styrer staten ikke medierne.
   Det største tv-medie (målt på antal seere) ,det privatejede Fox News, anser mange – også herhjemme – for at være højreorienteret.
   Et højreorientert tv-medie af tilsvarende størrelse findes ikke i DK. Så din what-about’isme om USA skyder temmelig meget over målet.
   Hvis der havde været en medielovgivning og en totalt dominerende Statsradiofoni i USA, som den, der er, i DK (med de dominerende medier, DR og Tv2), ville Trump aldrig være blevet præsident derovre, tror jeg!? 🙂

 16. Der var engang et yndigt land

  Det forekommer mig at Niels Poulsen
  er henrivende naiv når det gælder autoriteter
  og officielle budskaber. Hans naivitet er til-
  syneladende så stor, at han kritikløst videre-
  bringer alt hvad DR, TV2 og pressen fortæller
  om Trump, om konspirations-teoretikere og
  meget andet. NP tror vel også på co2- og
  pandemi-propagandaen osv.?

 17. Michael Andersen

  Tweet af en prominent svensk mediefigur og influenser. September 25, 2022.

  ”Både Italien och Sverige kan inom några veckor få regeringar som domineras av partier med direkta kopplingar till fascism och nazism. Vad vi ser är en direkt kris för den europeiska demokratin – och vi i “landet lagom” står i den direkta frontlinjen.”

  Det er ondt at sætte mennesker der ønsker deres lands frihed i bås med fascisme og nazisme. Det er forkert at bruge frihedselskende menneskers demokratiske stræben som undskyldning for en demokrati-krise.

  Mennesker ønsker deres frihed fordi aktivister og aktivisme fortrænger sandheden.
  Der er ikke noget Europæisk demokrati.

  Der er €URopa.

  Demokrater stemmer ufriheden bort for kun i sit eget demokratiske land har man et frit valg. Mennesker har krav på frihed og ret til friheden i sit eget demokratiske land.

 18. Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

  Det er lidt mærkeligt at nutidens
  standard politikere og journalister ikke forstår
  at de saver i de grene de selv sidder på. For
  hvis samfundet bliver forvandlet til en jungle,
  en fattiggård og en galeanstalt, vil selv politikere
  og journalister ikke kunne være sikre på ret
  meget. I et islamiseret og afrikaniseret Danmark
  vil der komme helt nye spilleregler, og man vil
  ikke være i sikkerhed selvom man bor i Hellerup,
  Gentofte eller i et slot. Og bliver man kvæstet
  eller syg, kan det blive fatalt hvis sundhedsvæsnet
  er en skygge af sig selv. Og sådan er det hele
  vejen igennem. Jobmarkedet kan ændre sig,
  inflationen kan løbe løbsk, og man kan blive
  offer for alle mulige former for statslige overgreb,
  kriminelle aktiviteter og privat modgang. I et
  samfund uden moral, uden retfærdighed, uden
  demokrati, uden sandhed, vil uretten, volden,
  ulykken og døden kunne ligge på lur overalt.

  Se hvad Tucker Carlson fortæller på Youtube:
  “This is insaine”. (om Biden og krigen i Ukraine)
  Se hvad Snaphanen fortæller om “vaccinerne”
  og WEF/Schwab. Se hvad Hodja har om Dan-
  mark, om co2-humbug, om “vaccine”-svindel,
  om skandaler og magtmisbrug osv. Se hvad
  Gravitas og “Redacted” fortæller om Iran, om
  atombomber, om Holland. Og så er der jo
  Aamunds suveræne artikler om danske
  forhold mv.

  Massemediernes vildledning, DRs støtte til
  kommunisme, rabiat feminisme, woke-isme,
  LGBTQ+, BLM, WEF, EU og metoo osv. kan
  bringe Titanic-Danmark til at synke. At vi har
  kurs mod grufulde og umenneskelige tilstande
  er der ingen tvivl om. Se også 24nyt.dk om
  hvor fattig, blodig og katastrofal vores fremtid
  risikerer at blive.

 19. Michael Andersen

  Kære Hr. Niels Poulsen

  Jeg er fuld af beundring over mennesker som besidder stamina og ihærdighed. Men nogles energi burde bruges i sandhedens tjeneste.

  Niels Poulsen 26/09/2022 at 19:06:
  ”I Danmark, hvor vi har statsejede og -støttede medier, vil medierne derimod være mere konservative og også dække konservative minoriteters synspunkter. Ud fra princippet om, at alle stemmer skal høres.”

  Hvis journalister er aktivister, hvis mediernes ansatte er viklet ind i venstreorienteret nepotisme og hvis statens mediestøtte sikrer evigt liv, er mediestøtten et udtryk for planøkonomiske fantasier.

  Medier kan ikke være konservative, når de tillader at mediestøtten slår ustøttede medier ihjel, og når de går imod konservatismens frie ord, frie konkurrence og frihed fra staten.

  Hvor stor radikal-aktivistisk umage skal man gøre sig, for ikke bare at ramme forbi skiven, men 180 grader?

  Venligst

 20. Den Nervøse

  80% af alle journalister ville stemme på rød blok, og Enhedslisten, SF og Radikale ville kunne danne en solid flertalsregering, hvis det alle stod til danske journalister. Det er ikke en påstand grebet ud af den blå luft, meningsmålingen er såmænd lavet af journalisternes eget organ journalisten.dk
  Det er ikke de store nyhed hos indsigtfulde danskere, men som i Rusland, lytter og tror den brede befolkning på det de nyheder de får.
  Men sandheden er jo som Aamund skriver, der er emneområder hvor kun den officielle historie gengives.
  Hvor er den kritiske journalist i klimadebatten, i debatten om psykiatrien, i debatten om det nedslidte militær, om folkehuse ikke for folket, men for venstreaktivister, om folkeskolelærernes venstreindoktrinering, ja hvor er opgøret om forræderiet under den kolde krig, om naive politikeres jubel over det arabiske forår, navnlig da foråret blev til isvinter, hvor er historierne om venstrefløjens svigt under muhammedkrisen, ja hvor er den kritiske journalistik om den manglende kritiske journalistik? Fortsæt selv listen.

 21. tavsen

  Sagen om ufrivillige barnebrude havde ingen interesse. I stedet gik såkaldte journalister 50 år tilbage til frisindet i 70’erne og fandt Simon Spies og hans FRIVILLIGE morgenbolledamer.

  Og det har sysselsat utallige mennesker i utallige uger.

  STÆRKT GÅET, sådan at afspore en vigtig debat om muslimske barnebrude og islams kvindesyn.

 22. Ursula Marta Ilse Overgaard

  Vi oplever, som bekendt, en stærk venstreorienteret radikalisering på universiteter og højere læreanstalter og på kunstakademiet. Dette er ikke noget nyt, for det skete også i 1970’erne og 1980’erne, hvor marxisterne dominerede på universiteterne. – Også som nyhedsformidlere er der et massivt rødt flertal blandt journalister og journaliststuderende.

  Venstrefløjen har frit spil i bl.a. medierne, og det forstærker venstrefløjens dominans i medierne, på universiteterne og højere læreanstalter og på Kunstakademiet.

  “We have now sunk to a depth at which restatement of the obvious is the first duty of intelligent men”. George Orwell

  Og husk MEDIESTØTTEN: DR får 3,5 mia. kr. – Desuden har 70 medier fået enten redaktionel produktionsstøtte eller etablerings- og udviklingsstøtte af Medienævnet i 2020. – Der er uddelt ´midler for i alt 387,3 millioner kroner. – Du kan se alle modtagerne af mediestøtte nedenfor.

  https://journalisten.dk/her-er-modtagerne-af-mediestoette/

 23. Arne Lago von Kappelgaard

  Det er mange årtier siden, at medierne var borgernes vagthund i forhold til magthaverne. Nu er det omvendt. Medierne er nu et redskab i magtens hænder, udøvet af magtens statsudddannede eftersnakkere, de såkaldte journalister. De fleste af dagens journalister er politiske kommissæer for venstresnoet tankegang, og for en stor dels vedkommende mentalt underfrankeret.
  Her er tre graverende eksempler.

  1) Medierne banede vejen for statsmagtens ønske om massiv muslimsk indvandring, som blandt andet har medført en lang række indskrænkninger i borgernes frihed – med muslimernes uacceptable opførsel som undskyldning.
  2) Medierne banede vejen for hysteriet omkring global opvarmning, som har medført, at borgerne er blevet pålagt skatter og afgifter i et helt uhørt omfang. Begrænsningerne i den personlige frihed ligger lige om hjørnet.
  3) Medierne har ukritisk viderekolporteret Statens altomfattende skrækkampagne, der har gjort en “banal” influenza til noget nær “Den sorte Død”. Dette har banet vejen for både uhørte og grundlovsstridige indskrænkninger i borgernes frihed.

  Ser man disse tre politiske initiativer i en sammenhæng, og det bør man, så tegner der sig et billede af et voldsomt statsligt magtbegær og en “grooming” af befolkningen, som langsom men sikkert vænner sig til at bo i et DDR lignende, totalitært samfund. Og det sker simultant i hele den vestlige Verden.
  Dagens journalister er tjenere og mundskænke for den politiske klasse, en samling søvnigt lysende lygter, præget af dovenskab og talentløshed.

  Om nogle, burde journalister beherske det danske sprog, men det er ofte en ynk at høre, og det sker alt for ofte:
  Man spørger måske folk på ”gæden” eller hjemme i deres ”hæve” om hvad de mener om ”Denmarks framtid” i EU.

  Eller som en dansk journalist udtrykte det: ”at Nordkorea i morges sank et sydkoreansk krigsskib”.

  ”Det var ikke muligt for lokomotivføreren at undvige”, (TV 2 Nord 1.9.2012).

  “Alle DSB´s tåge kører efterhånden med forsinkelse, måske skyldes det togen?”

  Før i tiden hed det god – bedre – bedst, i dagens jargon hedder det god – rigtig god – rigtig, rigtig god!

  Man spørger måske folk på ”gæden” eller hjemme i deres ”hæve” om hvad de mener om ”Denmarks framtid” i EU.

 24. Hvor er vi på vej hen?

  TINAMARIAS indlæg fortæller om hvordan “systemet”
  kan undertrykke folk. Og Tinamaria har ret. Først
  sjofler, svigter og håner systemet danskerne på
  forskellige måder, hvorefter det opfører sig ubehøv-
  let overfor dem som tillader sig at kritisere hvad der
  sker af overgreb.

  I realiteten er alle danskere ofre for systemets arrogance
  og kynisme. Før eller siden rammes alle og enhver, for
  systemets nedladende bedrevidenhed og ondskab er
  at finde på alle områder i samfundet, fra behandlingen
  af skatteborgerne til behandlingen af patienter, bolig-
  søgende, pårørende, forbrugere, boligejere, bilister, erhvervsdrivende, butiksejere, voldsofre, børn og
  forældre, pensionister og mange andre. Enhver kan
  komme i en situation hvor systemet svigter fuldstæn-
  dig eller tromler en ned. Vores demokrati er blevet
  til en mellemting mellem et kleptokrati og noget banan-
  statsagtigt. Og i nogle bureaukratier og statslige og
  regionale/kommunale miljøer er det råddenskab
  og svineri der er mest af. Og tit er danskere
  retsløse i forhold til indvandrere.

  Så Tinamarias fortælling bør tages alvorligt, ligesom
  flere andre indlæg og kommentarer. For lader vi stå
  til, ender Danmark som løgnens land, ondskabens rige
  og tårernes dal.

 25. Hvad har globalisterne, WEF, Mette og folkemordstinget gang i?

  Arne Kappelgaard udtrykker sig meget klart.

  Det er nemlig rigtigt at massemedierne har været falske
  og forræderiske på netop de tre punkter:

  1: Mht. masseindvandringen, 2: mht. co2, 3: mht. “pandemien”
  og “vaccinerne”.

  MSM har selvfølgelig mange andre løgne eller fortielser på
  samvittigheden. Hvis de har en?

  Det virker næsten som om det er DR/MSM og indvandrings-
  industrien der styrer og regerer Danmark. Godt hjulpet
  af en vrimmel af marxister og nyttige idioter i partierne.
  Som nu har allieret sig med WEF og WHO.

  Næste kapitel kan blive en “vellykket” folkeudskiftning,
  altså et folkemord på danskerne. Det vil så langtfra
  være første gang kommunisterne udrydder millioner af
  uskyldige og sagesløse.

  Snaphanen, Hodjas blog, Youtube og Gravitas fortæller
  mere om globalisternes og marxisternes uhyrlige planer.

 26. tavsen

  Karteldannelse er ulovlig i DK, men ikke mediernes meningsdannelse. Har vi virkelig behov for så mange mediestøttede medier? Der kunne snildt laves besparelser på det område.

  Hvad er karteldannelser?
  Et kartel er en ulovlig aftale mellem konkurrerende virksomheder, der begrænser konkurrencen. Karteller er ofte vanskelige at afsløre, fordi karteldeltagerne kan have en fælles interesse i at holde aftalen hemmelig.3. apr. 2020

 27. MASSEMEDIERNE SKJULER OG FORTIER ALT MULIGT

  Nuclear Armageddon/ Atomkrigs dommedag?

  Er globalisterne/marxisterne/dukkeførerne bag
  den demente Joe Biden blevet vanvittige, spørger Tucker
  Carlson nu hos Youtube.

  25-35 skrigende FBI-agenter stormer fredelig pro-life
  families hjem, og skræmmer småbørn fra vid og sans,
  efter at Biden og “democrats” har erklæret at alle som
  ikke er Biden-fans er statens fjender og hjemlige terrorister.

  Kan læses hos Document.

  Nye chokerende artikler og videoer hos Snaphanen og
  Hodja.

  Eneste redning fra den voksende politiske galskab ude
  og hjemme er nok at kassere de gamle partier og stemme
  på ikke-røde og ægte blå partier der tager afstand fra WEF,
  WHO, EU og al udemokratisk/totalitær politik.

 28. Ivan Dybdal

  Niels Poulsen. 27/09/2022 at 17:16. Jeg tror ikke statsdirigerede, statsfinansierede eller statsejede medier forenelige med trykkefrihed og ytringsfrihed. Statslige massemedier er et totalitært element, der ikke burde være i et demokrati. De bliver altid i en eller ande grad misbrugt til at påvirke meningsdannelsen i den ene eller anden retning.

  Ensretningen vha de statsejede og de helt eller delvist statsfinansierede
  massemedier i DK er indlysende. Det er vel også den tilhængere anser for formålet? Så alle får ens vinklede nyheder, der styrker fællesskabet og velfærdsstaten?

  Vedr whatabout’isme og USA. Den største tv-station i USA Fox anses for at være højreorienteret (se seertallene nedenfor). Det ødelægger din argumentation 26/09/2022 at 19:06, vor du skriver:
  “Du misforstår fuldkommen mit budskab. I USA, hvor der ingen statsmedier eller mediestøtte er, er de privatejede medier om muligt endnu mere “venstreorienterede” end de statsstøttede medier i Danmark.”

  Hvorfor er der ikke en højreorienteret tv-station i DK af samme størrelse mht til seertal som Fox i USA? Mon ikke det skyldes vores doninerende statsejede massemedier, DR og Tv2 og den danske medielovgivning?

  *Overall, Fox News Channel drew an average prime time audience of 2.337 million viewers for the month, which was down 6% from August 2021. MSNBC was second overall with 1.299 million viewers, up 5% from one year ago. CNN finished a distant third with 733,000 thousand viewers, down 11% from 2021.

  MEDIA Published August 30, 2022 3:13pm EDT
  Fox News Channel crushes CNN, MSNBC combined in August

  https://www.foxnews.com/media/fox-news-channel-crushes-cnn-msnbc-combined-august-gutfeld-unseats-colbert

 29. Michael Andersen

  Kære Hr. Niels Poulsen

  Det er 5 år siden Økonomen Dr. Alice Weidel fra AFD, sidst var i tysk statsfjernsyn.

  Dr. Weidel kom på i sidste uge og argumenterede for Tysklands retning mod tocifret inflation, EUR valutaens formentlige fallit, sanktionspolitikkens katastrofale effekt på Tyskland samt nogle socialdemokraters nære tilknytning til rustningsindustrien.

  Det er nødvendigt at præcis og faktuel information fremføres og debatteres af de dygtigste politikere fra oppositionen overfor politikere fra regeringen og støttepartierne.

  Problemet er at de såkaldt ledende politikere mangler mod til at stå på mål for deres politik. Skulle det ændre sig, siger jeg tak. Så er det sagt.

  DR og TV2 mangler mod til ordentlige debatter med oppositionspolitikere. Skulle det ændre sig, siger jeg tak. Så er det sagt.

  Det er en morsom argumentation overfor Hr. Ivan Dybdal: ”Jeg ser frem til, at du som erfaren “medie-ekspert” angriber Aamund for “whataboutism”. Hvis du tør”

  Argumentationen minder om kvinder der skælder ud og siger: ”Du kan bare vente til far kommer hjem”.

  Mor-agtigt, Fr. Poulsen?

  1. Michael Andersen

   EU påstår at Ungarn ikke er et demokrati. Påstanden bygger på værdikriterier i artikel 2.

   Ungarn er et ”Hybrid regime of electoral autocracy” og ”Respect for democratic norms and stands are absent”

   Hvordan ved man det? Hvor er de specifikke demokratiske kriterier der bakkes op af overbevisende og unbiased beviser?

   Artikel 2 “Unionen bygger på værdierne respekt for den menneskelige værdighed, frihed, demokrati, ligestilling, retsstatsprincippet og respekt for menneskerettighederne, herunder rettigheder for personer, der tilhører mindretal. Disse værdier er fælles for medlemsstaterne i et samfund, hvor pluralisme, ikke-forskelsbehandling, tolerance, retfærdighed, solidaritet og ligestilling mellem kvinder og mænd er fremherskende.”

   Er det også derfor en statsleder kan holdes fri af Rigsretten, fordi det kun er loven der er overtrådt men ikke værdierne?

   Hvis eliterne på den globalistiske venstrefløj ikke kan styre deres autoritære impulser, bliver det demokratiet i suveræne nationer, der afslutter årtiers lange projekt med harmonisering og standardisering.

   1. Ivan Dybdal

    Enig Michael Andersen 27/09/2022 at 22:24
    Det er EU, der ikke er et demokrati.
    Hvis der er nogen, der tror det?
    Så skal de have deres skolepenge tilbage! 🙂

    1. Niels Poulsen

     I er dybt bizarre debattører, du og “Michael Andersen”. I angriber MIT fædreland, ikke JERES, for at vi har statsejede medier og mediestøtte til private medier.

     Derpå tager I – dybt selvmodsigende – Orbans semi-totalitære Ungarn, hvor grundlæggende borgerlige rettigheder knægtes, i forsvar. Der kan man med rette tale om, at staten styrer medierne. Ligesom i gangsteren Putins Rusland, hvor kritiske journalister likvideres.

     Jeg vil ikke anklage jer for at være russiske påvirkningsagenter – dertil er I for amatøragtige – selv om Michael Andersen har retskrivningsfejl, som afslører, at han ikke er dansk. Men det fortæller lidt om den yderste højrefløjs deroute. I er de nye venstreorienterede. Vestens fjender. De østlige diktaturers, Putins og Orbans, apologeter.

     Pas i øvrigt på. Hvis Danmark kommer i krig med Rusland, bliver der lukket for jeres splidvækkende og anti-danske virke.

     1. Michael Andersen

      En klog mand har sagt, at hvis man ikke kan slå på sine argumenter, skal man ikke slå i bordet.

      Berlingske skriver: Selvovervurderende dansklærere skaber dårlige stavere.

      Har dansklærerne skylden, Hr. Niels Poulsen?

     2. Ivan Dybdal

      Niels Poulsen 28/09/2022 at 10:25.

      Dine insinuationer er langt ude. Det morer mig dog, at du ikke vil anklage mig for at være russisk påvirkningsagent (ligesom Jørgen Dragsdahl blev benævnt af historikeren Bent Jensen?) Den havde jeg ikke lige set komme! 🙂

      Er vi de nye venstreorienterede, som du skriver? Vestens fjender? De østlige diktaturers, Putins og Orbans, apologeter.

      Der rabler det vist helt for dig, Niels Poulsen! ? 🙂

 30. Bøger og historisk viden modvirker hjernevask og fordummelse

  HVORNÅR går det op for den brede befolkning
  at al totalitær politik er djævelsk ondskab og
  satanisk vanvid? Hvornår går det op for folk
  at kommunisme, islamisme og wokeisme er
  totalitær ideologi og politik?

  Danskerne er under tredobbelt angreb fra
  politiske tosser, aktivister og fanatikere.

 31. H. D. Vind

  Berlingske skal have spurgt en “ekspert” om sabotagen mod Nord Stream 1 og 2.
  Kort refereret:

  “21.31 Christina Toustrup Eriksen
  Forsker: Alle pile peger på Rusland
  Statsminister Mette Frederiksen (S) ville på pressemødet tirsdag aften ikke spekulere i, hvem der står bag gaslækagerne på Nord Strem 1 og 2.

  Berlingske har spurgt militærforsker Kenneth Øhlenschlæger Buhl fra Forsvarsakademiet.

  Han opremser mulighederne for, hvem der kan stå bag. Og alle pile peger på Rusland.

  »Der er tre mulige aktører: en statslig aktør og en ikkestatslig aktør, og hvis det er en statslig aktør, er det et vestligt land eller Rusland,« siger han og tilføjer:

  »Jeg har svært ved at se, at et vestligt land har en interesse i det her, og jeg kan ikke umiddelbart identificere en privat aktør, der har interesse i og evne til at gennemføre det her. Det efterlader jo det, at det udelukkende kan være en russisk aktør – i hvert fald som det mest sandsynlige,« siger Kenneth Buhl.”

  Om Nord Stream Joe Biden primo februar 2022:

  “If Russia invades Ukraine there will be no longer a Nord Stream 2. We will bring end to it”
  (Kilde: Masser på internettet med lyd og billede)

  1. Er der nogen, der kan give en fornuftig forklaring på, hvorfor russerne skulle ødelægge den gas-rørledning, der finansierer hele krigen mod Ukraine? Hvis de ønsker at standse leverancerne, kan de jo bare lukke hanen , som de plejer

   1. Espen Kehler

    Terror

    Putin er desperat som den rotte, han ofte har fortalt om angreb ham som barn, da den var trængt om i et hjørne.

    Da han ikke endnu er parat til at bruge a-våben, så er en terroraktion på gasledningen samme dag som Baltic-gasledningen blev indviet i Polen et klart signal om, at alt kan ske i Europa, hvis ikke der gives indrømmelser i en forhandling.

    Og vi i Vesten bærer en del af skylden, idet vi afviser alle krav, som Rusland stiller bl.a. spørgsmålet om NATO- medlemsskab og sikre områder for den russiske befolkning i Ukraine.

    Krigsgeneralen Zhu sa: Giv altid fjenden en gylden bro at flygte over.

    Tiden er nu til at sætte sig ved forhandlingsbordet og få stoppet dette vanvid – men vi i Vesten er stadig helt afvisende.

    Hvad skal det hele dog ikke ende med?

  2. Skjoldungen

   Det ret oplagte svar på, hvem der står bag sabotagen, får man ved at spørge: cui bono? (hvem gavner det?). Og hvem har evnen og midlerne? – Svaret ses her: https://3speak.tv/watch?v=rairfoundation/wnukcini

   1. Espen Kehler

    Ok efter at have set klippet med Biden med trussel om at stoppe nordstream-gasledningen, kan man tvivle om, hvem der står bag.

    De danske medier vil næppe bidrage til at opklare sagen.

    1. Skjoldungen

     Tucker Carlson er åbenbart ikke i tvivl, men mon ikke han overdriver de miljø-mæssige konsekvenser af sabotagen…

  3. H. D. Vind

   Berlingske under et stort billede af en uskyldigt udseende Putin:

   “Sabotagen udstiller »det forbryderiske regimes svaghed«”

   Inde i Artiklen:

   “Trods enhver frygt for, hvad Putin kan finde på, er dette i sidste ende et vidnesbyrd om det forbryderiske regimes svaghed.”

   Berlingske har “dømt” Putin på forhånd, uden bevisførelse og uden skyggen af dokumentation.

   Sådant kendetegner den pure fascisme.

   US-amerikanske medier melder derimod, at der er flere end én mulig skyldig; måske endda mistænkte.
   Blandt mulige skyldige de US-amerikanske administration under ledelse af Joe Biden.

   1. H. D. Vind

    Titel i Berlingske, fredag 30. september:

    “Analyse: Putins rablende tale afslører en farlig og voksende kløft i det russiske lederskab”

    Godt at Berlingske ikke beretter om Bidens taler.
    Her vill “rablende” ikke være dækkende.

 32. Overfor politikeres budskaber er mistro det klogeste

  Er det ikke mageløst?
  Nu hvor valget nærmer sig, er de gamle partier
  pludselig ramt af et klarsyn de har manglet i
  i 3½ år. Men pludselig har de fået åbenbaringer
  om at der er nogle ting i samfundet der fungerer
  elendigt. Pludselig har en stor næstekærlighed
  til vælgerne og danskerne taget bolig i disse
  partier.

  Pludselig forstår Pernille Rosenkrantz-Theil fra S
  at jo færre elever der er i en skoleklasse, des
  mere tid har lærerne og læreinderne til den
  enkelte elev.

  Og Mette Mink har pludselig indset, at psykiatrien
  har brug for flere resourcer. Dem lovede hun at
  skaffe i 2019. Siden er intet sket. Men nu vil Mette
  pludselig gerne hjælpe de syge og deres pårørende,
  og hun har fremlagt et forslag om at inden 2032
  vil psykiatrien få et stort løft. Mette “fugle på taget”
  er pludselig begyndt at få medlidenhed med de
  stakkels syge der har gennemgået store unødvendige
  lidelser pga. en skandaløst dårligt fungerende psykiatri.

  Det er vel også pga. næstekærlighed at Mette Fupsen
  har indledt et samarbejde med WEF og den hyggelige
  Klaus Schwab.

  Også de øvrige øgle-partier synes pludselig at tage
  deres ansvar for Danmark alvorligt, og de har lige
  pludselig alle sammen talrige idéer til hvordan
  samfundet kan forbedres, så danskerne kan få en
  bedre økonomi, mere tryghed, mere frihed, mere
  sundhed, mere velfærd og mere retfærdighed.
  Man bliver jo helt rørt over al denne idé-rigdom.

  1. Michael Andersen

   Befolkningen ønsker politikere der bruger energi på at bekæmpe inflation

 33. Piotr

  @ Overfor politikeres budskaber er mistro det klogeste. (JA!)
  28/09/2022 at 09:01

  Det kaldes panik før lukketid!
  Nogle af kolbøtterne/levebrøds politikerne (175) kan mærke taburetten vakle under deres fede r.. .
  Det ville jo fedt med “4 more years”.

  pS: MetteFUSK udtaler indigneret i forbindelse med debat eller interview; “at i mine 20 år i FT (eller på Christiansborg), har jeg ikke oplevet hint eller lignende”

  Jeg hæfter mig ikke ved hvad FUSKen har oplevet eller ej(hun er meget selektiv).

  MEN, at hun har været involveret i politik i 20 år eller mere. Først tænkte jeg, det er da 12 år for meget!
  Dernæst, hvad har Danmark og danskerne fået ud af det? Kan FUSKen fremvise et CV der viser hvilke sager(love/lovgivning), hun har påvirket/haft indflydelse på, der har været til gavn for danskerne og vores fædreland.
  Svaret er klart nej, de findes ikke. Tværtimod!
  Eller, kan det påvises, at hendes virke i politik, har været positivt for danskerne & Danmark?

  Danskerne og vores fædreland er blevet langt fatigere(hvor forsvinder pengene hen?) de sidste +20 år.
  Danskerne har mistet deres retssikkerhed og demokrati. Statsadministrationen er ikke længere på borgerne side, men beskytter regimet(Minksagen).

  Om FUSKen havde udvist et lignende CV som privatansat, havde hun ikke været ansat i 20 år! I private virksomheder er det tallene på bundlinjen der tæller, ej blot løgn&latin, som på borgen.

  Stem NB! SIAD! Direkte Demokrati NU! P.

  1. Karsten Lund

   Glimrende spørgsmål, Piotr.

   Gid at 50,1 procent af alle vælgere ville tænke de samme tanker og efterfølgende tage konsekvensen af dem.

 34. Danmark er et misrøgtet og misregeret land

  Enig med Piotr. Socialdemokratiet er blevet til et
  trekvart kommunistisk parti i løbet af de sidste
  15-20 år, og Mette Mink synes at have en marxistisk
  tankegang. Bl.a. har hun en flok tidligere kommunister
  som “medregenter”, bl.a. Pernille Rosenkrans og Søren
  Brostrøm, og nu er hun gået i fællesskab med WEF !!!!!
  Og hendes mink-, co2- og indvandringspolitik er
  magen til enfoldighedslistens.

  Mette “fugle på taget” Frederiksen udsender mange
  signaler og løfter, men man kan ikke stole på dem.
  Hun lovede i 2019 at sundhedsvæsnet skulle have
  et kæmpeløft. Hun sagde også at det ville blive en
  hovedopgave for hende at begrænse antallet af
  kolde hænder. Antallet af varme hænder skulle øges.

  Det er gået lige modsat. Sundheden er blevet
  ringere, og antallet af kolde hænder er vokset med
  ca. 33.000 Bureaukratiet er steget, mens velfærden
  er blevet udhulet.

  Antallet af skandaler omkring S, SF, R og EL er to-
  eller trecifret. Man bliver helt træt ved tanken om
  hvor mange der er. Det står dog ikke meget bedre
  til med K, V, DF, LA, Alternativet osv.

 35. Alle de gamle partier er utroværdige

  I København har co2-aktivister nu været ude og pifte
  over 100 bilers dæk. Så de stod med flade dæk når
  folk skulle på arbejde om morgenen.

  Og så har der været usædvanlig mange brande
  rundt om i landet. Hvem kan det dog være som
  stikker ild til huse, biler og halmballer mv.?

  Tvangs-digitaliseringen skrider frem i forceret
  tempo. Til stor ulempe, udgift og ærgrelse for
  mange. Bl.a er 43.000 blevet snydt når de hand-
  lede ind på nettet. Og titusindvis af patienter
  har fået en forringet behandling. Og snart kan
  utallige danskere blive påført identitets-tyverier,
  tidsspilde og andet bøvl. Berlingske har lige
  haft en stor artikel om det.

  Lægevagterne kan nu blive nedlagt i 14 provins,
  byer, bl.a. Fredericia, Tønder, Haderslev, Nyborg
  og Varde. en række busruter risikerer også at
  forsvinde. Nærhed til sundhed, skoler og indkøb
  bliver der mindre og mindre af, i takt med at
  besparelser og verdensredning m.m. udhuler
  velfærd og trivsel. Der er nu 520 danske læger
  i Norge og op mod 4000 danske sygeplejersker,
  fordi lønnen er højere, skatten lavere og
  forholdene bedre.

  Og efter at forsvarsforbeholdet er afskaffet, har EU
  fået danske læger sendt til Kosovo for at assistere
  i en militær mission.

 36. Thomas M.H.Staal

  Beklager; men “den udøvende magt” har intet at gøre med hverken politi eller militær. Det er ganske vist en almindelig opfattelse, men ikke desto mindre forkert.
  Ingen af de to nævnes i grundloven, der til gengæld siger, at den udøvende magt er hos regenten – kongen eller dronningen – der med sin underskrift sætter loven i kraft. Desuden bør nævnes, at regentens/monarkens underskrift kontrasigneres af den for området ansvarlige minister. Så altså: Hverken politi eller militær er “udøvende magt”!

  1. Det er rigtigt nok, men i et konstitutionelt monarki kan kongemagten jo ikke reelt forhindre loves ikrafttræden, så i moderne opfattelse er det regeringen der i bred forstand er den udøvende magt. Men da politi og militær har monopol på anvendelse af fysisk magt og vold, er det også almindelig opfattelse, at disse institutioner i praksis repræsenterer den udøvende magt. Det er den version, jeg har brugt for at lette forståelsen.

 37. […] Mark Sharman introducerede jeg forleden, da han var hos Mark Steyn. Det mindretal, der under “pandemien” har opdaget at vi overhovedet ikke mere kan stole på den officielle journalistik, vil være glade for at blive oplyst om det fænomen indefra af en rigtig ekspert. De mange der ikke har opdaget det, som stadig tager den journalistik alvorligt, er fortabte alligevel. De må tage deres overraskelser, i den rækkefølge de kommer. Sharman har lige lavet dokumentaren Safe and effective, a second opinion. I forlængelse af dette bør man læse Asger Aamunds “Den fjerde afmagt.” […]

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *