VIKTOR I HUNDEHUSET

Nu er den gal igen med Viktor Orban, Ungarns statsminister og EU’s hadefigur nummer ét. Han har netop

holdt en tale i Rumænien, hvor hans bemærkninger om indvandring og krigen i Ukraine har udløst en lavine af fordømmelse, kritik og hadefulde kommentarer fra europæiske politikere og medier. Orban har ofte erklæret, at han og Ungarn er enig i EU’s fordømmelse af Ruslands invasion i Ukraine, men i sin kritiserede tale sagde han også, at det er NATO og Vestens skyld, at krigen kom, fordi man ikke gav efter for Ruslands krav om, at Ukraine ikke måtte optages i NATO. ” Det er ikke EU’s opgave ensidigt at tage parti i denne konflikt, men derimod at stå imellem Rusland og Ukraine for at kunne forhandle fred”, sagde han i talen.  Orban er arg modstander af sanktionerne mod Rusland og har netop forhandlet en ny kontrakt på plads, der sikrer Ungarn rigelige leverancer af russisk gas og olie i de kommende år. Nu bliver Orban så angrebet fra alle sider af politikere og kommentatorer, der beskylder ham for at stå med en fod i begge lejre og mele sin egen kage. I sin sædvanlige rus af selvglæde tænker EU-toppen ikke på, at hvis der er nogen, der bærer kappen på begge skuldre, er det EU’s medlemsstater, der har iværksat en række sanktioner mod Rusland samtidig med, at man fastholder indkøb af russisk energi til et svimlende milliardbeløb, der finansierer hele Ruslands krigsførelse i Ukraine.

 Ungarn gør jo ikke andet end, hvad Sverige, Indien og det daværende Jugoslavien praktiserede i årtier uden kritik, men med anerkendelse fra denne verdens politisk korrekte meningsdannere. Det var de såkaldt alliancefri nationer, der konstruktivt og kritisk forbeholdt sig retten til dialog og forhandling med alle. Det var derfor, at Sverige kunne fordømme USA’s krig i Vietnam og også Sovjetunionens invasion af Afghanistan, selv om man her gik lidt mere stille med dørene. Når Viktor Orban til de ungarske vælgeres udelte tilfredshed lægger sig på samme linje som salig Oluf Palme, udnævnes han omgående til Putins marionet og sabotør af EU’s værdier. Det var imidlertid Viktor Orbans bemærkninger i den rumænske tale om raceblanding, der fik kritikken op i det højrøde felt, der hvor kravene om Ungarns udtræden af EU brøles ud fra tagene. ” I Ungarn har vi altid kæmpet for at vi europæere skal frit kunne blande os med hinanden, men vi vil ikke være et folk af blandet race”, fremhævede Orban. ” Nazi tale fra Orban” tordnede det øjeblikkeligt fra nær og fjern. ”Uværdigt for en europæisk statsmand” lød det fra oppositionslederen. ”Der er kun én race på jorden, Homo Sapiens”, docerede rabbiner Robert Frölich. Britiske BBC bragte et indslag, der sammenlignede Orban med Hitlers berygtede propagandaminister Josef Goebbels.

Nu er det jo hverdag i den moderne politiske debat, at man tillægger sine modstandere synspunkter og holdninger, som de ikke har, men som man tillægger dem alligevel. Orban er som sædvanlig ret upåvirket af den megen kritik, der ustandselig hagler ned over ham fra Big Mother i Bruxelles, men alligevel udtalte han, at ” alle ved, at min regering følger en nul-tolerancepolitik mod både racisme og antisemitisme”. Orbans ’racisme’ handler nemlig overhovedet ikke om racisme. Den handler om islam, som er en fanatisk personkult og et totalitært samfundssystem emballereret i en tro. Stærke sager som Orban under ingen omstændigheder vil have ind i Ungarn. Islam hader kristendommen og folkestyret, som er begreber, der er dyrebare for Viktor Orban, der netop ved det seneste parlamentsvalg vandt en jordskredssejr, som sikrede hans Fidesz-parti absolut flertal i parlamentet. Orban ser med gru på, at EU har valgt at ignorere islams politiske ekspansion og aggressive adfærd i medlemsstaterne. Og som en kristen statsmand ved han også, at 300 millioner kristne verden over ifølge organisationen Open Doors bliver forfulgt og undertrykt hovedsageligt i islamiske samfund. Viktor Orban ser Ungarn som Europas bolværk mod den islamiske anti-Krist. Det er det, Orban mener med ’raceblanding.’  Hovedmediernes aldrig ophørende dæmonisering af Donald Trump inkluderer nu også Viktor Orban som en slags troldmandens onde lærling. I denne hekseproces er alt tilladt. Også Berlingske vil gerne bære ved til Orbans bål og påstår i en artikel den 26. juli, at i Viktor Orbans Ungarn ’trædes seksuelle mindretal under fode’. Seksuelle mindretal i Ungarn har de samme rettigheder som alle andre borgere i landet og bliver således ikke diskrimineret i den ungarske retsstat. Det er dog rigtigt, at Orban har modsat sig, at skolebørn skal undervises i bizarre kønsidentiteter og Gudskelov for det. Men EU og de europæiske medier fortsætter deres utrættelige arbejde med at stemple Viktor Orban som en reaktionær stemme fra fortiden. I virkeligheden repræsenterer han en enlig fremtidens stemme af håb og sund fornuft.

Den 27. juli 2022

80 Thoughts to “VIKTOR I HUNDEHUSET”

 1. ino

  Sund fornuft og ordentlig opførsel levnes mindre og mindre plads i den offentlige mening. Vores danske folketingspolitikere, som alle har underskrevet grundloven i løftet om at overholde den, har alle tilladt at censuren nu er genindført i Danmark. En EU-forordning i marts lukkede adgangen i Danmark til det russiske medie Russia Today (rt.com). Det skete trods grundlovens paragraf 77: “… Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.”
  “Børnenes” statsminister levede heller aldrig op til det tilnavn hun ønskede sig. Rituel omskæring var vigtigere end Børnekonventionen, og Søren Brostrøms ønske om at børnene skulle “vaccineres” for ikke at smitte bedsteforældrene var da også helt i modstrid med formålet i Børnekonventionen. Så hvad Viktor Orban har gjort galt, kan jeg ikke se. Vores egne politikere har i hvert fald ikke vist vejen for et mere ordentligt samfund.

  1. Jette

   Statsministeren har også underskrevet Grundloven, i løftet om at overholde den…
   Hun har ikke holdt sit løfte..
   Man kan støtte det nye borgerforslag om Rigsret for Mette Frederiksen – så der skabes mest mulig opmærksomhed om ugerningen og en forhåbentlig, retfærdig afslutning på regeringen, med Danmarks , måske mest løgnagtige Statsminister – nogensinde.

 2. Michael Andersen

  Ungarn er, som det Danmark kan blive til.

  Det minder om en familie hvor den ene bror klarer sig godt og den anden klarer sig skidt. Den ene bror valgte uddannelse, valgte at starte en virksomhed og valgte at handle med hele verden. Den anden bror valgte at tilslutte sig en international bande der kun handler lokalt.

  Det var den nordlige bror der kom i skidt selskab og som hænger ud med de forkerte.

  I det østlige broderland gik det af mode at kalde sig kommunist. Derfor forsøgte man at kalde sig socialist men også det skabte en dårlig stemning. Man prøvede også med nye farver og håbede på at ingen opdagede det røde indenunder, det virkede ikke.

  Det blev alt sammen gennemskuet. For i øst havde man prøvet alt sammen før.

  En bror i skidt selskab der hænger ud med de forkerte kommer til at lære af erfaringerne. Særligt når der er erfaringer der er værd at komme efter. Broderlandet i øst klarer sig fornuftigt. De har truffet fornuftige valg.

  Hvor ondt skal det gøre i nord, før man indser hvad der er fornuftigt?

 3. Henrik Wegmann

  Politikere, der ikke retter ind, og i høje toner priser globalisering, muslimsk indvandring, socialismen i nye gevanter, den ensidige fordømmelse af Ruslands indgriben i borgerkrigen i Ukraine, og frem for alt et lummerfacistisk, overnationalt EU, får Kainsmærket.

  Så er der åbnet for hån, spot og latterliggørelse, og hadsk tale er pludseligt fuldstændigt legitimt.

  Alle burde spørge sig selv: Hvem er egentlig skurkene her. Men kun få gør det.

  1. De syv små dværge

   Wegmann: Det du nævner er samtidig en god oversigt
   over hvad DR og Politiken mv. står for, nemlig propaganda
   om at

   Globalisering er noget godt

   Muslimsk indvandring er noget godt

   Socialisme/kommunisme er også noget godt

   EU er et virkelig godt demokrati og “fællesskab”, hurra, hurra.

   Krigen i Ukraine har Biden og Nato ikke mindste medskyld i.

   Hertil kommer alle de tusinder af løgne og halve
   sandheder som MSM stopfodrer os med.

 4. JC holland

  Orban er vor tids Churchill.
  Punktum.

  1. E. Frederiksen

   BRAVO, enig JC Holland.
   Godt der her findes en del personer, der kan se,
   hvilket vanvid, der p.t. foregår.
   Danmark og EU er snart færdige, hvis vi ikke kan
   få flere politikere og magtmennesker til at åbne
   øjnene.

 5. Michael Andersen

  # ino

  Man bør formentlig skelne mellem forbindelse og indhold. En forbindelse er underlagt kommercielle forhold. Indhold er underlagt friheden til at ytre sig.

  Virker ved vold og tilskynder til vold er et fornuftigt kriterium. Mit bedste bud er at se på forholdene der gælder, hvis man ønsker at forbyde en forening.

  Hvem har skylden hvis en befolkning ikke kan skille skidt fra kanel?

 6. De syv små dværge

  Igen en Aamund artikel der sætter tingene på plads.
  For det som Ungarn og Orban er udsat for, er ikke
  andet end mobning, hetz og bagvaskelse fra EUs side.

  Når man tænker på hvor mange tosser, slyngler,
  hyklere og woke personer m/k der findes i verden, er
  det jo næsten mirakuløst at det alligevel er lykkedes
  at oprette nogenlunde velfungerende demokratier
  og velfærdsstater i nogle dele af verden.

  Men de negative, destruktive, agressive og ondsindede
  kræfter har jo hele tiden været der, men er for en tid
  blevet holdt nede med demokrati, lov og orden samt
  retfærdighed, sundheds- og velfærdsordninger, skole-
  uddannelse, biblioteker, kristen kultur og familiers trivsel.

  Men i stigende grad er demokratierne blevet til sammen-
  spiste klubber befolket med politikerbørn, halvstuderede
  røvere uden erhvervserfaring, uvidende speedsnakkende
  aktivister, kyniske og korrupte pampere og ideologisk
  hjernevaskede tåber og fantaster. Derved er demokratierne
  smuldret og gået i forfald, både intellektuelt og moralsk
  set, og parlamenterne er holdt op med at varetage folkets
  interesser, tværtimod angriber og undergraver man alt
  hvad folkets ejer af penge, ejendom, rettigheder, frihed,
  tryghed, privatliv, arbejdspladser, infrastruktur, familieliv
  og fremtidsmuligheder.

  Vestens demokratier er i stort omfang blevet til dekadente,
  degenererede, nihilistiske, totalitære og forrykte foretagender.
  Der er dog undtagelser. Som demokratierne i Ungarn, Polen,
  Serbien, Tjekkiet og Slovakiet mv. Hvor man stadig mener at
  majoriteterne skal bestemme, og ikke ekstremistiske minori-
  teter på 1 procent eller 1 promille.

  For et EU som ønsker at slippe af med demokratierne og
  nationerne, og som vil udskifte europæerne med arabere
  og afrikanere, er det naturligvis træls at Ungarn, Polen og
  Tjekkiet osv. ikke altid kaster sig i støvet for hvad typer som
  Merkel, Ursula og Ylva og lignende finder på.

  Ny-marxisterne og de totalitære kliker har nu iværksat et
  storangreb på Vestens kultur og sikkerhed m.m. Se
  Tucker Carlson: CIVILIZATION COLLAPSE IN REAL TIME

  og Laura Ingraham:
  EUROPE IS COLLAPSING ……….(og Merkel var en katastrofe)

  Begge hos youtube

  1. E. Frederiksen

   I SYV SMÅ DVÆRGE
   er pragtfulde.
   Censur hindrer desværre, dette kan udspredes til
   mange nok.

 7. De syv små dværge

  PS: Hvis vores demokratier ikke genoprettes,
  vil de blive afløst af terror-regimer. Det bør
  vi gøre os klart.

  WEF, WHO, FN, EU, Christiansborg og vores
  massemedier er med på den værste. Mette
  og Heunicke har allerede underskrevet
  samarbejdstaler med WEF og WHO. Det
  holdes hemmeligt hvad de går ud på.

  En tyrannisering af vi danskere er allerede
  begyndt. Hertil kommer stribevis af politiske
  svigt og udskejelser og vanvittige projekter.
  Som f.eks. rets- og velfærdsstatens ned-
  læggelse, folkeudskiftning og krig mod co2.

  Det kommende valg kan komme til at afgøre
  om Danmark overlever eller får samme
  skæbne som Libanon, Congo, Venezuela
  eller dødsdømte Sverige.

  Se snaphanen og Hodja ang. 700 millioner
  mulige dræbte pga. politiske tåbeligheder mv.

 8. Kirsten Olsen

  Orban har stor opbakning i Ungarn og ikke kun hans parti gik frem ved sidste valg.
  Også et andet konservativt parti er med til at sikte et stort flertal i parlamentet, for den linje som Orban har lagt.
  Europæerne kører lige nu rundt på 4 flade dæk udtaler Orban.

  Helt enig.
  Det er at skyde sig selv i foden at indføre alle disse restriktioner mod Rusland.

  Så forsøger man at gennemtvinge den grønne omstilling i et hurtigere tempo, og hvordan tror man lige at det kan lade sig gøre, når der mangel på alt fra montører til mineraler.

  EU har desuden lige udtalt at atomkraft og naturgas regnes som grønne energikilder, og det er simpelthen noget af det mest morsomme jeg har hørt længe.
  Tag den TaxaDan !

  Jeg vil råde alle frihedselskende danskere at flytte til Ungarn.
  Der kommer du hverken til at fryse eller mangle strøm.

  1. “Jeg vil råde alle frihedselskende danskere at flytte til Ungarn.”

   Da Sovjetunionen invadere Ungarn i 1956 flygtede 200.000 ungarere til det fri Europa, heraf ca. 1000 til Danmark, hvor de bosatte sig. De vender næppe tilbage til Orban’s besynderlige regime.

   PS. Hvornår flytter du Kirsten? For du er vel selv frihedselskende?

   1. tavsen

    “heraf ca. 1000 til Danmark”
    “Den blev oprindeligt oprettet i 1956 for at tage hånd om de 1.400 ungarske flygtninge, der ankom til Danmark”

    Og en af dem blev formand for Dansk Flygtningehjælp. Han trådte tilbage med ordene “Det er ikke rigtige flygtninge” om de over 20.000 årlige fupasylanter HVERT ÅR de sidste 5 år i firserne. Derefter gad jeg ikke checke længere.

    Finn Slumstrup blev derefter generalsekretær. Han trådte tilbage efter Søren Krarups landsdækkende kampagne. Ikke en øre til Dansk Flygtningehjælp

    Og straks blev Finn Slumstrup ansat på DR. Uden opslag osv. Mon det var lovligt?

    1. h

     Tavsen, du er en forvirret sjæl. Hvad mener du?

     Der er hverken hoved eller hale i dit indlæg.

     1. tavsen

      h
      28/07/2022 at 10:58

      LÆR AT LÆSE

 9. Knud Madsen

  Herligt at læse en hyldest til den gode Orban skrevet af en klog mand.! 🙂
  Hvis jeg blot var 10 år yngre, ville jeg meget stærkt overveje at flytte til Ungarn, som mange andre europæer er i gang med.
  Det er ganske forfærdeligt at være vidne til, at stort set hele Vesten er ved at blive kvalt i selvdestruktivt politisk korrekt kommunisme og perversiteter. Her er den gode Orban en af de meget få politikere, der tør tale vanviddet klart imod.

  1. Finn Jensen

   Knud Madsen
   Helt enig.

 10. Ivan Dybdal

  Enig. Hetzen mod Ungarns statsminister Viktor Orban er en del af den propaganda krig venstrefløjen (og EU) bruger for at stigmatisere deres politiske modtandere som onde mennesker. Ved hjælp af deres magt over medierne – især tv – propaganderer de for muslimsk indvandring og for afvikling af den nationale selvbestemmelsesret.

  Specielt ungarerne har deres egne historiske erfaringer, som betyder noget for dem. I det 11. århundrede vedtog kongerne Ladislav og Coloman love mod ikke-kristne. Disse love begrænsede islams udbredelse. Tyrkerne erobrede imidlertid områder i Ungarn efter slaget ved Mohács i 1526 og fra 1541 regerede de hele det centrale Ungarn. Den tyrkiske besættelse af Ungarsk endte først i 1699 med Karlowitztraktaten ved afslutningen af Den store tyrkiske krig 1683-1697, hvor den osmannerne blev besejret i slaget ved Zenta. Traktaten betød enden på osmannisk besættelse af store dele af Centraleuropa.
  De historiske ungarske erfaringer er nok værd at tage med i betragtning!? 🙂

  1. ino

   Tak for at repetere historiske kendsgerninger som mange af os sikkert har glemt eller måske ikke vidst. Hjemme har jeg bevaret min farfars mere end hundrede år gamle “Allers illustrerede Konversationsleksikon”. Det rummer denne perle om osmannerne (dog fra opslaget om Palæstina):
   “Det er en Kendsgerning, at alt visner under tyrkisk Herredømme,…”

 11. Ole Madsen

  Asger Aamunds blog er blevet endnu vigtigere nu, hvor Kim Møller har valgt at stoppe ‘Uriasposten’.

  1. Magga

   Så kommer Asger Aamund i ildlinjen, hvis kommentatorslænget flytter til hans blog. Det oser af kvindehad, uvidenhed, regulær dumhed og fascisme.

  2. Niels O

   Vigtig for hvem?

 12. Magga

  Victor Orban omtales som og handler som Putins kælne skødehund, og det giver bonus i Moskva.

  Samtidig får vi at vide, at 75.000 russiske soldater enten er døde eller blevet såret i Ukrainekrigen, og at unge russiske mænd nu indkaldes til militærtjeneste og sendes til fronten efter blot to ugers rekruttid. Alt sammen for en våd nationalistisk drøm om et nyt storrusland.

 13. Aamund som Rasmus modsat på slap line.
  Orban er ikke i hundehuset, som giver beskyttelse; han er med god grund i gabestokken.
  Når de fri demokratiske lande i EU er truet af et modbydeligt fascistisk Rusland, bør vi stå sammen. Det kan godt være, at der indadtil er divergerende holdninger, men udadtil bør vi stå sammen mod al den ulykke, som slyngelstaten Rusland skændigt har påført det ukrainske folk.
  Orban’s Ungarn har nyt godt af EU og har takket være fællesskabet opnået betydelig velstand – og det forpligter vel, for det Orban frygter mest af alt, er at blive smidt ud af det EU, som selv det russisk venlige Serbien gerne vil optages i.

  Som det eneste Wisegrad land er Orban’s Ungarn en skændsel i forholdet til Ukraine. De øvrige – Polen, Tjekkiet og Slovakiet – tager godhjertet imod flygtninge og sender våben til Ukraine, så det kan forsvare sig mod de russiske forbrydere. Her stikker især Polen sig ud som et land, der tidligere – for at udtrykke det mildt – har været udsat for lidt af hvert fra russisk (sovjetisk) side. Tænk bare på Katyn massakren – den russiske udryddelse af 20.000 intellektuelle under WW-II.

  I dag stråler Polen som humanitær nationen, der har taget imod de millioner af flygtninge fra Ukraine, der prøver at undslippe Ruslands skændige barbari. Og selvfølgelig understøtter Polen Ukraine med våben, som forhåbentlig kan bringe barbariet til ophør. Det tidligere udskældte Polen bør få en hædersplads i EU.

  Aamund tager kikkerten for det blinde øje, når han konkluderer:
  “Viktor Orban ser Ungarn som Europas bolværk mod den islamiske anti-Krist. Det er det, Orban mener med ’raceblanding.’ ”

  Så spørger jeg Aamund: De lande hvor kristne forfølges mest er: Afghanistan, Somalia, Libyen, Pakistan, Eritrea, Sudan, Yemen, Iran og Nigeria (Boko Haram).

  Har Orban’s Ungarn nogensinde åbnet døren for forfulgte kristne fra ovennævnte lande?

  1. Siden den russiske invasion af Ukraine har mere end 1 million ukrainske flygtninge krydset grænsen til Ungarn ifølge STATISTA. En del af disse er dog fortsat til andre EU-lande. Viktor Orban har mange gange udtalt, at han og Ungarn er den kristne kulturs reelle forsvarslinje mod islam, der hader både kristendommen og folkestyret. Jeg refererer kun en velkendt position hos Viktor Orban, som derved gør meget for at beskytte kristne kulturværdier, herunder demokratiet. Ikke et eneste EU-land anerkender islams systemiske forfølgelse af kristne, så der er ingen grund til at hænge Orban ud af den grund.

   1. “Jeg refererer kun en velkendt position hos Viktor Orban, som derved gør meget for at beskytte kristne kulturværdier, herunder demokratiet.” skriver Aamund.

    Har Orban nogensinde gjort noget for beskytte demokratiet? Orban, der ikke aktivt imødegår det russiske slæng af forbrydere og fascister? Spytslikkeren Orban, der er til fals for billig russisk gas.

    Og lad os lige tage de såkaldte kristne “demokratiske” kulturværdier. Der er ingen. Luther var jødehader. Den kristne kirke i Europa bekæmpede alt kongeligt og alt verdsligt for at tilegne sig magt og berigelse.

    Det er svært, for Danmark er modsat f.eks Frankrig ikke en verdslig stat. I Danmark har vi en statsreligion. I Frankrig har de ingen. Sådan bør det være i en verdslig stat – også i Danmark.

    Og selvfølgelig bør de indbyggere fra de tidligere franske kolonier i Nordafrika – der aktivt og sammen med de Fri Franske bekæmpede nazismen, kunne bosætte sig i det Frankrig, som de var villige til at ofre deres liv for.

    Aamund, jeg er enig med dig i, at Islam er noget forfærdeligt ragelse, der ikke hører hjemme på vore breddegrader og i vor de facto verdslige stat.

    Du er bevisligt ikke rasist, så derfor hilser du vel sande, reelt forfulgte kristne fra Afghanistan, Somalia, Libyen, Pakistan, Eritrea, Sudan, Yemen, Iran og Nigeria velkommen i vort skønne danske fædreland?

    1. “Gud har skabt mennesket med visse umistelige rettigheder”, står der i den amerikanske frihedserklæring fra 1776, som er forfattet af ‘the founding fathers’, der alle var troende mænd. Dette er begyndelsen på det demokrati, vi kender i dag. Thomas Jefferson & Co spurgte sig selv: “Hvis vi alle er lige for Gud, skal vi så ikke være lige for mennesker?” De sekulariserede den kristne lighedstanke og gjorde den til grundlag for folkestyret. Derfor er der snæver sammenhæng mellem det kristne livssyn og det moderne folkestyre.

     1. Magga

      Tja. Forfatningen var nu nok så meget inspireret af Thomas Paines og den antikke filosofi om naturreetten. Og nærstuderer man The Federalist Papers, der i høj grad kom til at danne grundlaget for forfatningen, så vil man opleve mange krumspring for at undgå at give slaverne stemmeret. Kvinderne var end ikke inde i billedet. Her var det især Alexander Hamiton, min yndlingspolitiker, der førte pennen.

      I de senere år har en Musical med Hamiltons navn haft bragende succes, formodentlig fordi hovedrollen som Hamilton spilles af en sort, der løber rundt og skaber sig helt ubærligt. I hvert fald¨ubærligt for os, der er inde i emet. Jeg tror, at Asger Aamund vil kunne lide Hamilton, og havde det ikke været for ham, er det langtfra sikkert, at USA havde klaret at forblive fri af England.

      Ang. Victor Orban kan jeg ikke lade være at more mig over hans “nazitale”, hvor han erklærer, at Ungarn ikke skal racemikses. Det er jo – alt andet lige – det eneste fornuftige, når man ser, hvordan det er gået ad helvede til i USA og Vesteuropa, hvor raceproblemerne tårner sig op og virker uløselige.

      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

     2. Magga

      Jeg glemte at skrive, at Uafhængighedserklæringen ligesom forfatningen er stærlt inspireret af Tom Paines pamfletter og naturretten, og at The Founding Fathers betragtede demokrati som noget vulgært og uønskeligt. For dem var det væsentligt, at folk havde præsteret noget og selv kunne styre deres liv.

      I øvrigt var Thomas Jefferson deist, men naturligvis opvokset i en kristen kulturkreds.

    2. Michael Andersen

     Generelt er der en vis politisk utilfredshed når nogen tager ansvar for deres land.

     Hvem er det der betaler en statsleders løn? Hvem er det en statsleder arbejder for? Befolkningen.

     Præmissen for HPs løsninger synes at være, at alt skal ligestilles ned til mindste millimeter, ellers kritik og whataboutery.

     Sandheden er, at noget er bedre end andet og nogen er dygtigere end andre.

     Orban tager dygtigt ansvar for Ungarn.

  2. Michael Andersen

   # HP

   Hvad er det vi bør følge? Hvordan og hvorhen, for at ende med hvad?

   Hvad er HPs skjulte præmis?

 14. Privatdetektiven

  Maggas angreb på Aamunds artikler og
  kommentarerne dertil består i påstande
  om fascisme, uvidenhed, kvindehad og
  regulær dumhed. Tænk at Magga vil
  blamere sig selv på den måde. Han
  afslører jo sig selv som en fra EL eller
  femte kolonnen.

  Henrik Pedersen rammer også noget
  ved siden af skiven. Det kniber vist
  med overblikket. Mener HP at enhver
  afrikaner eller araber skal have ret
  til at slå sig ned i Europa, blot ved
  at kalde sig kristen?

 15. Den Nervøse

  Nu ved vi at 80% af journalister støtter rød blok også dem på Berlingske og Jyllandsposten, og hvis kun journalister bestemte, så kunne Kommunisterne i Enhedslisten og de lidt mere moderate af slagsen i SF kunne danne en solid flertalsregering sammen med de Radikale! Og ingen skal bilde mig ind, at det ikke influerer på deres valg af emner, deres vinkling og navnlig deres valg af eksperter! Og naturligvis influerer det også på deres fravalg af emner, deres mangel på andre vinkler og i særdeleshed deres fravalg af eksperter!
  Det er derfor de udtrykker deres uhæmmede og unuancerede had til Trump og Orban. Enhver der forsøger at nuancerer billedet, bliver omgående udskammet og kørt ud på et sidespor, for aldrig igen at blive inddraget i den offentlige debat!
  Tidligere så vi konservative stemmer som Ralf Pittelkow, Morten Uhrskov Jensen og såmænd også Asger Aamund optræde som debatører og eksperter, men i samme øjeblik islamkritikken bliver hård, så forsvinder de fra skærmen! Ramt af den røde Censur!

 16. Henrik Wegmann

  Lidt mærkeligt.

  Når jeg går ind på Asger Aamunds blog, så viser den øverste fane på min skærm to ting.

  1) “Forbindelsen er ikke sikker”
  2) “Firefox fandt ikke kendte sporings-mekanismer på denne side”

  Nogen IT kyndige, der kan forklare?

  PS: Kan ikke gennemskue, om Firefox ikke fandt sporing-mekanismer, eller om de fandt ikke-kendte sporings-mekanismer. Sikkert maskinoversættelse.

  1. Magga

   Hvis du bruger Tor som browser, får du beskeden:

   “HTTPS-Only Mode Alert
   Secure Connection Not Available

   You’ve enabled HTTPS-Only Mode for enhanced security, and a HTTPS version of aamund.dk is not available.

   Learn More…
   What could be causing this?

   Most likely, the website simply does not support HTTPS.
   It’s also possible that an attacker is involved. If you decide to visit the website, you should not enter any sensitive information like passwords, emails, or credit card details.

   If you continue, HTTPS-Only Mode will be turned off temporarily for this site.”

   Sådan har det været indenfor de seneste uger. Jeg mistænker ikke Asger Aamund for noget mystisk, dette kan, hans tekniker klare. Det er værre meed document.dk, hvor man får den advarsel, at sitet forsøger at plante malware af en slags.

   I øvrigt mener jeg at have læst i Berlingske eller JP, at EU har anerkendt Ungarns rolle som forpost mod uønsket indvandring.

  2. Nicolaj Herskind

   “Forbindelsen er ikke sikker”

   er fordi du rammer sitet med http://aamund.dk
   og ikke https://aamund.dk

   Det viser sig dog at certifikatet til sitet er udløbet.

   Det udløb d. 24/8/2022

   Så Aamund skal tage fat i leverandør / hosting udbyderen af sitet

   1. Magga

    Tak. Jeg tænkte npk, at der er tale om noget udramatisk.

   2. Nicolaj Herskind

    det var ikke helt korrekt det jeg fik skrevet. Certifikatet er ikke udløbet men er åbenbart ikke validt… ??

    1. Magga

     Måske administrator vil kommentere?

     Tor browser advarer hvert fald i yderligere tekst mod at poste personlige opysninger til denne blog.

 17. Kirsten Hildebrandt

  Som supplement til dette glimrende blogindlæg kommer her et link til hele Viktor Orbáns tale i Rumænien i lørdags – 23.7.22.
  Den var lang – ja meget lang!!!
  Jeg oplever, at det nærmest var guld, der kom ud af munden på ham.
  🙂 https://miniszterelnok.hu/speech-by-prime-minister-viktor-orban-at-the-31st-balvanyos-summer-free-university-and-student-camp/?fbclid=IwAR1VTpaGa528z0m0doouStoeFISatlsY6WyBOV7wA76anBSlk0_TKJ2XgyM

  1. Henning Friis

   Kirsten Hildebrandt. Jeg syntes det er en god tale, af en leder som beskytter sit folk mod islam. Den Danske regering derimod flyver dem ind og der er fyldt med dette affald alle steder.

 18. Josef Museth

  Ja, Ungarn er vores håb i EU sammen med Polen,Slovakiet, Østrig. Victor Orban ønsker det bedste for Ungarn og siger derfor sandheden om den onde idelogi Islam. Stor tak til ham.

 19. Randi christiansen

  For mig at se handler usa/nato og co’s handlinger kort sagt om ødelæggelse indefra mhp yderligere centralisering af magten. Svært at tro, men ellers er der intet rationale i den exceptionelt tåbelige førte politik, herunder sanktioner mod rusland. Projektet er dømt til undergang, og som sædvanlig er befolkningerne offerlam.

 20. Mark Golyó

  Hej Asger

  Jeg læser dig ofte med glæde.
  Jeg er en af de danskere, der flyttede til Ungarn på grund af min glæde over Orbán, der i sandhed er et lys i det europæiske mørke.
  Men helt ærligt. Den tale her var forrykt. Der er ingen grund til at tale om det rene blod og racer. Det giver de politiske modstandere alt for god ammunition, og det lyder ikke for kønt. Jeg er selv ved at få en dreng nu i Ungarn, min førstefødte, og han bliver dansk-ungarsk. Straks slog det mig, at det ikke passer i Orbáns rene definition af ungarere. Som han sagde: Vi er ikke et blandet folk, vi er ikke nogle, der blander os.
  Kan du virkelig ikke se, at det var totalt unødvendigt? Han formulerer ellers sin grænsepoltiik, familiepolitik og islamkritik langt mere elegant.
  I dag mistede han min respekt, og vi er mange Fideszvælgere hernede, der blev svært skuffede!

  1. Orban er en velformuleret taler, men ‘racismetalen’ var ikke på hans sædvanlige standard. Han har senere præciseret, at han ikke mener, at raceblanding skal forstås etnisk, men politisk og kulturelt. Talen er udelukkende rettet mod islam. Orban fremhævede jo selv, at Europæerne frit skal kunne blande sig med hinanden. Med det forstår han mennesker, der bekender sig til folkestyret og retsstaten, så naturligvis vil Orban være glad for, at du som dansker med ungarsk baggrund har slået dig ned i Ungarn. Han har nu nok forstået, at man ikke skal blande ‘race’ ind i en diskussion, der handler om politik og kultur.

   1. Msgga

    ” Han har nu nok forstået, at man ikke skal blande ‘race’ ind i en diskussion, der handler om politik og kultur.”

    Her ramte debatten så et tabu for velopdragne “hvide”.

    Men andre ser helt anderledes på det, og det opdager man, når man hører folk i andre verdensdele tale om “de hvides” nederdrægtigheder,

    Det er fx ikke europæerne, der har insisteret på at indføre betegnelserne hvide, sorte og brune om mennesker, og vi kan ikke ændre på, at andre er meget optaget af hudfarver og ikke kan sætte sig ud over det.

    Jeg husker fx, hvordan en FN konference i Durban en gang i nullerne løb helt af sporet og samtidigt syntes blind for, at slaveehandelen over Atlanten slet ikke kunne have ladet sig gøre, hvis ikke afrikanerne selv havde stået parate med “varerne” og levet i slavesamfund.

    Millioner af afrikanere ønsker at komme til Europa og siden blive familiesammenført, og i øjeblikket vælter den engelske kanal med små overfyldte både med illegale immigranter .

    Denne trafik kommer kun til at blive værre, og en dag er vi nødt tilat vælge mellem silkehandskerne og en brutal handlemåde.

    Enhedslisten har allerede meldt ud, at man som krav for at støtte en socialdemokratisk regering ønsker at lempe kravene til indvandrere. Det blev Lars Løkke ‘Rasmussen givetvis meget glad for. Vi står i hvert fald overfor et folketingsvalg, hvor indvandringen igen kommer stærkt i fokus og kan skabe helt nye politiske konstellationer.

    Verdenshistorien er fuld af eksempler på folkevandringer, hvor kulturer blev overlagt af andre og gik til grunde.

    I starten a 1990’erne begyndte der at udkomme bøger om disse emner, og selv om et tilbagevendende emne var, at demokrati ikke er noget man indfører, hvorefter det nærmest paser sig selv, men at demokratiet skal forsvares hver eneste dag, ¨så glemmes det alt for ofte.

   2. Mark Golyó

    Kære Asger,

    Tak for dit svar. Jeg var ikke bekendt med, at han havde uddybet og begrundet det efterfølgende. Desværre er der bare ikke råd til sådanne fejl – nu kan han angribes fra højre og venstre i år frem. Jeg kan leve med det, for jeg er islamkritisk, men jeg synes, det er vigtigt, at meningsdannere på vores side også slår ned på en sådan fejl i stedet for blot at forsvare ham. Det var direkte dumt og ødelæggende for vores projekt.
    Når jeg nu, til min ære, har din opmærksomhed, vil jeg gøre dig opmærksom på, at det går urimeligt skidt for vores ungarske land. En i min familie er skolelærer på 30. år. Hun betjener 5.000 kr om måneden før skat. Husholdningen og forbrug koster næsten det samme som i Danmark. Min kone tjente som intensivlæge under Corona 20 kr i timen – om natten. Uligheden er gigantisk og korruptionen lever endnu.
    Jeg var under deres “Kata” skatteordning. Den fjernede Fidesz nu med 1,5 måneds varsel. Det svarer til, at Mette regimet skulle afskaffe personfradraget med halvanden måneds varsel og uden debat.
    Den form for politisk usikkerhed skræmmer investorer væk. Jeg selv lægger nu min virksomhed tilbage til Danmark, fordi jeg ikke kan leve med usikkerhed om nær fremtid.
    Meget sejler desværre hernede. Han er ikke kun af det gode. Han smadrer landets økonomi. Men redder vores værdier. Ak ja.

    1. Michael Andersen

     Kære Hr. Mark Golyo,

     Det er altid spændende med stemmer udefra der kender til forholdene i nogle af de lande vi ser op til.

     Må man bede om en kommentar til hvad menes der med at “Husholdningen og forbrug koster næsten det samme som i Danmark” når både købekraft og leveomkostninger i Ungarn synes at være halvt så store?

     Purchasing Power Index by Country
     2022
     DK 99,76
     HU 53,24

     Cost of living
     2022
     DK 84,12
     HU 40,66

     numbeo dot com

     Kan det blive uddybet hvad menes der med at “Uligheden er gigantisk”, når Gini for HU og DK stort set er lige store?

     Hungary’s Gini Coefficient
     HU 70,4
     DK 71,8

     worldeconomics dot com

     Må man spørge ind til hvad der menes med at “Jeg var under deres “Kata” skatteordning. Den fjernede Fidesz nu med 1,5 måneds varsel”

     Med den forhøjede beløbsgrænse betaler man fladt 120 EUR om måneden op til 44000 EUR, hvilket er bedre end før.

     Eller

     225 EUR om måneden og 40 % fradrag for omkostninger, hvis man er entreprenør og yder service til virksomheder.

     Hvordan bliver man ringere stillet end før?

     Misuse of Itemized Tax for Small Businesses Prompts Government to Abolish It Altogether
     hungarytoday
     2022.07.14

     Vil Hr. Mark Golyo være venlig at prøve at uddybe?

     Hvilken korruption er det der hentydes til, hvad det er for politiske usikkerheder der skræmmer investorer væk og hvordan er det at landets økonomi smadres?

     På forhånd tak

     Venligst

     1. Mark Golyó

      Hej Michael

      Jeg kan kun fortælle, hvad jeg oplever i Budapest. I supermarkedet koster æg, grøntsager, chokolade, ost det samme, som når jeg handler i Danmark. Mit familiemedlem, der tjener 300.000 HUF pr måned er nødt til at undervise privat ved siden af for at klare sig.

      Du nævner så KATA. Ganske rigtigt er grænsen sat op – men nu må man kun give regninger til private.
      Ser du, selvstændige er nødt til at nogenlunde sikre på, hvordan deres skatteforhold ser ud to måneder frem. En så radikal ændring, at skatteordningen kun duer til handel mellem private bør naturligvis annonceres længere i forvejen end halvanden måde. Derfor er folk rasende, herunder jeg selv.
      Det til side er det absurd, at de endda forhøjer grænsen på KATA, så frisører, taxachauffører, privatlærere, håndværkere kan tjene 330.000 kr næsten skattefrit om året, mens de fastansatte, som skolelæreren der tjener 5-6000 kr om måneden eller min kone, læge med 10.000 kr om måneden, skal betale 40% i skat. Det hænger ikke sammen, og derfor flygter folk fra landet. De veluddannede og dem, der har råd til at komme væk, kommer væk.

      Jeg kan ikke svare på i en kommentar her, hvorfor landets økonomi smadret, men disse symptomer er klare:

      Der er en hjerneflugt fra Ungarn.
      Der er mangel på investeringer og innovation.(Ungarn hænger fast i bla.a. agrokultur uden vækst)
      Forinten er i frit fald og har været det i mange år, hvilket som regel er udtryk for, at landet lider.

      Korruptionen ser du til hverdag hernede. Jeg havde fx lige glemt mit pas på posthuset for at modtage et brev, men betalte under bordet for at få det.
      På hospitalet, som jeg har meget indsigt i gennem min kone, modtager de EU midler til projekter, som aldrig gennemføres i praksis. Det er særdeles udbredt.
      Sådan kan jeg blive ved.

      Men Orbán gør meget godt, bestemt. Han er grunden til, jeg tog herned. Og korruptionen er fx ikke alt hans skyld – det er en kultur, der har indgroet sig efter kommunismen.
      Forinten er heller ikke kun hans problem, geopolitik spiller også ind.
      Men en ting er stensikkert: Hvis skattelovgivning laves om med halvanden måneds varsel, så er det udtryk for en usikkerhed, der absolut ikke kan virke tiltrækkende på udlandsk investeringslyst. Det er jeg sikker på, Asger er enig med mig i. Halvanden måned er simpelthen en farce.

     2. Mark Golyó

      Lad mig tilføje:

      Du nævner de andre skatteordninger. Ja, ved virksomheder er det, du nævner en mulighed for nogle. Men for det første:
      De 225 euro er ikke for ubegrænset indkomst – det er kun KATA der er det. Det eneste, der er tilbage for os, der modtager fra virksomheder, er en flad skat på 40% med mulighed for fradrag (men jeg har fx ikke udgifter til fradrag). Så det er langt mindre attraktivt, og sådan noget – og det er for det andet – det annoncerer man selvfølgelig i bedre tid end halvanden måned. Jeg står nu ifølge min revisor til 40% skat, hvor jeg før næsten intet betalte. Det er en kæmpe omvæltning.

 21. Michael Andersen

  Præsident Lincoln opnåede resultater ved at holde sine venner tæt og sine fjender tættere.

  Orban blev statsleder i 2010, for et Ungarn i dyb økonomisk krise, en arbejdsløshed på 11 % og et offentligt underskud på 7 %. Takket være Orban er der i dag en vigtig it-sektor, en vigtig farmaceutisk sektor og en hel del industri.
  Ungarn omtales som en af de mest succesrige postkommunistiske økonomier, næsten på niveau med Polen eller Tjekkiet.

  Meget af skattebyrden betales af borgerne med en moms på 27 % og af virksomhederne med en grundlæggende selskabsskat på 9 %. De fleste af pengene, det meste af socialpolitikken og tilskudsordningerne er orienteret mod et enkelt populært mål: at få flere børn.

  Orban vinder valg. Uden for Ungarn er der mere end 2,4 millioner etniske ungarere, i Rumænien, Slovakiet og Slovenien. I årevis har ungarere uden for Ungarn stemt på Orbans parti, FIDESZ.

  Orban har presset på for en fredelig, forhandlet løsning på Ukraine-krigen fra begyndelsen. Han er blevet skarpt kritiseret af europæerne for sin relative nærhed til Vladimir Putin. Men med Rusland, der lukker for gassen til Europa, og vinteren der kommer, ser Orbans udenrigspolitiske realisme klogere ud, end folk har givet ham kredit for.

  Orban giver ungarerne et sted at høre til. Ungarerne ved hvor Orban hører til. Det er forståeligt at der er tættere forhold mellem Ungarn, EU og Rusland. Særligt når to af dem giver en slags mening til EUSSR.

  Orban og ungarerne er dygtige til realpolitik. Kritikere der ved lidt om ingenting, taler tågesnak. Ungarns statsleder taler resultaternes sprog og leverer stort. Det samme gjorde Lincoln.

  Mere Abe og Viktor, tak.

 22. De tre musketerer

  Nu har racisme-propaganda jo hjernevasket
  mange europæere, så det nærmest er tabu
  at sige at der er forskel på kinesere, afrikanere,
  arabere og europæere mv. Men enhver kan se
  at der er forskel, og der er også forskel på
  kultur og tænkemåder. Og det burde være
  ok at sige at kinesere hører til i Kina, at sorte
  hører til i Afrika osv. De må gerne komme til
  Europa på korte besøg, men det kan ikke være
  rigtigt at de skal have ret til at invadere, besætte,
  oversvømme, overbefolke og overtage vores lande.
  Det påstår de røde og radikale politikere at de har
  ret til ifølge menneskerettighederne. De mener at
  MR giver kulturfremmede ret til at erobre og kon-
  fiskere alt i Europa. Vores lande, byer, boliger,
  kvinder, penge, skoler, hospitaler, butikker og
  arbejdspladser m.m.

  Men der svindles med MR. For de store ædle
  “humanister” der forærer alt væk til fremmede,
  skider på deres eget folks MR. Deres egen be-
  folkning udleverer de gerne til retsløshed,
  elendighed, afmagt og folkeudskiftning. De
  supergavmilde og “næstekærlige” humanister
  der er så gode og ædle med andre folks penge,
  værdier og rettigheder, at de forærer det hele
  væk til fjerne landes migranter, er ikke andet
  end pivfalske hyklere og godhedstosser.
  Der samvittighedsløst sender deres egne ud
  i bundløs elendighed. Hvis ikke folkemord
  og massedød.

  Også Stalin benyttede sig af racisme-propaganda.
  Hvis man ikke mente nøjagtig det samme som
  tyrannen og uhyret Stalin, var man enten racist
  eller reaktionær, og blev udnævnt til fjende af staten.

  Se hos Snaphanen og Hodja mv. hvad WEF, WHO, FN,
  de røde og de radikale på Chrborg har i “godteposen”
  til danskerne og europæerne.

  1. E. Frederiksen

   De tre musketerer
   “pivfalske hyklere og godhedstosser.
   der samvittighedsløst sender deres egne ud
   i bundløs elendighed. Hvis ikke folkemord
   og massedød.”
   ENIG

 23. Jørgen Jørgensen

  M. Andersen

  Mere Abe og Victor, tak…. ???

  1. Michael Andersen

   Kære Jørgen,

   Tak for kommentaren, jeg beklager misforståelsen.

   For tiden står fornuften overfor bevægelser som reducerer menneskers kompetencer og bedste egenskaber til nogle få overfladiske begreber. Moralsk overlegenhed er farlig og risikerer at føre os steder hen, vi ikke kan komme tilbage fra.

   Mere Abe og Viktor, tak. Refererer til Abraham Lincoln også kaldet Honest Abe og Viktor Orbán kaldet Viktor.

   En af præsident Lincolns politiske modstandere var Edwin M. Stanton. Stanton var dygtig, så dygtig at Lincoln var bedst tjent med at udnævne ham til krigsminister. I samarbejdet opnåede Lincoln og Stanton utrolige resultater. Resultater der ikke ville være opnået, såfremt Stanton var forblevet udenfor i opposition.

   Viktor Orbans dygtige balancekunst mellem små og store magter kombineret med realpolitisk formåen viser sig at være utrolig succesfuld for Ungarn.

   Med forventningen til at det bliver de dygtige statsledere der inspirerer til fornuftige resultater, ønsker jeg en god dag.

   Venligst

 24. Den Nervøse

  Straks har MSM udnævnt Victor Orban til Nazist, ok han kunne have brugt et mere heldige ordvalg end at tale om race. Desværre har det givet MSM muligheden for at tale om noget andet end det talen i virkeligheden handler om! Det er en advarsel til os om at Vesteuropa vil bryde sammen når demografien, uhyggeligt hurtigt får vores samfund forandret. Hurtigt ja men langsomt nok til at vi ikke rigtigt opdager det! Vi synker langsomt ned i en multikulturel sump, som politikerne har designet, men som borgerne aldrig er blevet spurgt om! Det passer godt til min analyse. Vores liv bliver ikke påvirket i nævneværdig grad, vores børn vil gå en ufredelig tid imøde, og det bliver i vores børnebørns tid de store konfrontationer kommer! Alle ædruelige kan se at uanset hvordan du vender og drejer det, så vil der ikke ske nogen integration og da slet ikke assimilation! Du kan rive ghettoer ned, du kan overdænge muslimerne med vores penge, uanset om vi bruger pisk eller gulerod, så hader de os!
  Husk på at dem der peger på os og kalder os Nazist, har tre fingre der peger på dem selv!

 25. Hvor er vi på vej hen?

  Livsødelæggende ulykke og forbrydelse har
  allerede ramt tusinder af danskere pga. de
  radikales og enhedslistens forræderiske
  politik. Som alle de øvrige partier støttede
  til og med 2019. Og danskernes børn er
  allerede blevet overfaldet eller trafikdræbt
  i hundredvis. Katastrofen er allerede be-
  gyndt og inden året er slut vil endnu mange
  flere danske være gjort til ofre for hjernedød politik.

  Inden fem eller ti år vil der være utryghed, ufrihed,
  vold og mord overalt i Danmark. Det er ikke en
  gang i en fjern fremtid kaos og konflikt vil hærge
  vores land, for vi hærges allerede. Vi blev hærget
  og terroriseret i går, vi bliver det i dag og vi vil
  blive det i morgen. Og for hver dag vil det blive
  værre. Listen over ødelagte danskere er allerede
  kilometerlang.

 26. Ivan Dybdal

  Konspirationsteorien som blev en realitet. Hver 3. ‘svensk’ mor er udlandsfødt
  I halvfjerdserne havde kun én af ti nyfødte udenlandsfødte mødre. I dag er tallet omkring en tredjedel. I byer som Malmö og Södertälje er svenskerne allerede i mindretal.
  Ifølge prognoser fra SCB vil udviklingen bare forstærkes i årene som kommer. Det er kun et spørsmål om tid før svenskere er i mindretal i det som en gang var Sverig i det som en gang var Sverige 🙁

  https://www.snaphanen.dk/2022/07/29/sverige-le-grand-remplacement/

 27. Michael Andersen

  Fake news om Viktor Orban?

  Mark Golyó har ganske rigtigt et problem.

  Anekdoter om korruption
  Islamkritik der ikke virker islamkritisk
  Gigantisk ulighed der ikke redegøres for
  Kritik af lovgivning der gør op med skattesvig
  Fortællingen om en smadret økonomi der ikke følges til dørs

  Problemet ligner dog mest et problem med en mental virksomhed der kører med et troværdigt underskud.

  Hvad med et ægte besøg i Budapest sammen med Tucker Carlson og Viktor Orban?

  Hungarian prime minister hits back at Biden calling him a thug on Tucker
  Fox News på youtube
  6.3M views
  Aug 06 2021

  1. Magga

   Tak til Mark Golyó for at gøre os klogere på Ungarn. Det er fint for dig, at det lader sig gøre at flytte din forretning, og Danmark har brug for læger og vil lønne din kone anderledes godt.

   Michael Andersen.

   Tak for dagens store grin. Jeg forestiller mig, at Hans Rustad i øjeblikket ligger i krampegråd over, at hans helt ”Tucker” som sædvanligt er købt og solgt og nu ikke mere til Trump. Lars Hedegaard har det nemmere og er sikkert allerede ved at skifte ham. Igen. No problem! Som han ofte har sagt, har han jo altid ment det samme og nærer stor tillid til sin marxistiske analysemetode.

   Hvad jeg tidigere skrev om ”racemiks” byggede på et kort referat i en dansk avis og var fra min side ment som noget i stil med de mange kommentarer, der begræder, at Danmark tidligere har undervurderet og derfor mistet de store fordele, der er forbundet med at have en meget homogen befolkning. Lidt etnisk fornyelse kan være et gode, men den enorme indvandring er efter min mening en tragedie for Europa.

   1. Michael Andersen

    Min oprigtige tak.
    Fordi det er vigtigt med flere stemmer i debatten.
    Respektfuldt.

    1. Frisk

     Den stemme hører vi hver gang vi ikke når at slukke for løgnepressens “nyhedsudsendelser”

    2. Magga

     Du er sandelig den rette til at skrive om to tunger!

     Problemet er, at flertallet på denne blog tror, at folk tænker det modsatte af, hvad de selv gør, hvis de ikke deltager i ekkoerne.

     Jeg har hele tiden skrevet, at jeg ikke bryder mig om Jo Biden og Demokraterne, og at jeg håber, at Republikanerne finder en god ny præsidentkandidat. Jeg har altid syntes godt om Mike Pence, og jeg er også klar over, at mange amerikanere er glade for nogle af de tiltag, der fandt sted under Trumps administration.

     Men jeg er desuden klar over, at 40 pct. af amerikamerne tror, at en revolution snart vil finde sted, og det vidner om et samfund i stor og farlig opl’øsning.

     Derfor er det godt nyt også for os europæere, at ejeren af Fox News Robert Murdoch har besluttet at droppe Trump og tilslutte sig mere moderate republikanere, hvilket som sagt ikke er ensbeetydende med at droppe det, der har fungeret godt. Vi europæere er jo heller ikke tjent med en ustabil amerikansk præsident, og her tænker jeg faktisk også på Biden, som er for gammel til så både fysisk og psykisk krævende et job og alt for meget woke på den pladderhumanistiske måde.

     Jeg har dårligt tid til at skrive kommentarer og overlader gerne til dig at skrive de fleste og opretholde ekkokammeret.

     1. Michael Andersen

      Magga, jeg takker for omtanken. Ekkokammer problematikken vedrører os alle.

      Det virker logisk at der er ekkoer i de kamre hvor der er værdifællesskaber. Der giver mening at der findes kamre hvor man henter argumenter og hvori man når til en forståelse på værdifællesskabets præmisser.

      For at trænge igennem skal man være indenfor værdirammen og forståelsesskiven.

      Jeg sætter ikke Trump øverst fordi det er smart politisk eller bedst økonomisk, men fordi det er det klogeste jeg kan få øje på. Den klogskab skal udfordres for tænk hvis der var noget klogere.

      Hvis man vil ændre noget må man gøre tilstrækkeligt indtryk, med tilstrækkeligt med information der er klogere end det man har i forvejen, således det gamle kan byttes ud med noget bedre.

      Det handler ikke om at få ret eller at have ret.

      Det må handle om at ekkokammeret kun gør os klogere hvis vi fylder det klogt.

      Med venlig respekt

 28. Der var et yndigt land

  Den der ekko-kammer snak er jo bare den
  sædvanlige nedladende snak fra røde eller
  radikale og lignende. De skulle nødig snakke.
  Hvis der er nogen der befinder sig i et ekko-
  kammer er det da venstrefløjen, som ustand-
  selig bekræfter hinanden i at co2 er en skræk-
  kelig trussel mod menneskeheden, i at masse-
  indvandring er berigende, i at Trump er en
  umulius, i at kommunisme er en utrolig
  klog ideologi, i at danske kvinder krænkes
  overalt og mange gange hver dag, i at uden
  flere kvinder i bestyrelserne, uden islami-
  sering og uden mere afrikansk arbejdskraft,
  går Danmark fallit. Og uden flere “vaccina-
  tioner” ruineres folkesundheden.

  Det er hvad DRs woke kvinder og deres
  medløbere præker om året rundt.

  DR er som et billigt og vulgært, tarveligt
  og løgnagtigt ugeblad. Selv middags-
  radioavisen er tit mere propaganda end nyheder.

  1. Ivan Dybdal

   Præcis Der var et yndigt land. Enig. De unationale (fra det Radikale Venstre og videre ud i det røde reservat) bruger “Ekkokammer” som betegnelse for alle de medier som ikke er statsstøttede. De unationale bekæmper ytringsfriheden. Det samme gør EU. De ønsker derved at begrænse den nationale selvbestemmelsesret (yderligere 🙁 )
   ,

 29. Ivan Dybdal

  Trump eller kaos! 🙂
  Det er den korte version. Reultaterne tæller.
  Under Trump var der økonomisk vækst og stop for masseindvandringen og Iran og dens atomprogram blev holdt i kort snor.
  426 / 5.000
  Oversættelsesresultater
  Den 3. januar 2020 blev bagmanden bag Irans terror finansiering dræbt af et amerikansk droneangreb i Bagdad International Airport. Han var øverstbefalende for Quds Force, en af fem grene af Irans Islamiske Revolutionsgarde (IRGC), og blev betragtet som den næstmest magtfulde person i Iran.

 30. Niels O

  Så kører det nationalistiske ekkokammer for fuld skrue herinde, når snakken falder på populistiske nationalistiske førertyper fra rundt om i verden.

  “Sjovt” som disse typer igennem verdenshistorien altid har appelleret til det mest naive segment af mennesker, der tænkes kan.

  Men alligevel kan de dog hurtigt udskiftes, hvis der kommer førertyper, der er endnu mere rabiate. Det er så nemt. Bare se, hvordan DF herhjemme er fuldstændig punkteret for varm luft, da andre politikere har set, hvor let det er at skabe sig en politisk karriere med endnu grovere nationalistiske synspunkter/ varm luft.

  Loyalitet er ikke lige et kernepunkt for denne type af vælgere.

  Engang skulle man som borgerlig kun slås med socialister. Nu skal man både slås med både proletarsocialister OG proletarnationalister.

  Trist, at en eventuel ny borgerlig mindretalsregering fortsat skal være så afhængig af nationalisters mening. Hvor der før kun var et DF (egentlig socialdemokrater) som støtteparti, vil der måske efter næste valg være hele TRE, som skal overgå hinanden i rabiate holdninger til det for dem gigantiske politiske programpunkt om indvandring, men som i virkeligheden er perifert.

  Så siger jeg nok nej tak. Så hellere fortsat en afskyelig S-regering (der ved FV19 stjal flere af deres gamle vælgere tilbage fra DF – smart strategi).

 31. Michael Andersen

  # Niels O. En oprigtig tak.

  Problemet er at hvis man ikke har noget at holde af, kan man ikke høre til. Hvis man ikke hører til, kan man heller ikke holde af.

  Det er et problem skabt af radikal tænkning og radikale løsninger.

  Nationen er vores, det var den sidst nogen gav den væk og det er den nu. Heldigvis var der dengang stolte og modige der gjorde sit. Nationalistisk betyder at man er loyal og hengiven overfor sit land, på samme måde som man er loyal og hengiven overfor sine børn og sin familie.

  Identitetspolitikere har skruet på kompasset så det farer rundt i alle retninger og nogle er blevet forvirrede. Tilsyneladende er også nogle borgerlige forvirrede, så de nu ser uklart.

  Det er en radikal misforståelse at landet og børnene skal tilhøre staten, når landet tilhører befolkningen og børnene tilhører forældrene.

  Heldigvis er der en vinderopskrift og det er at land og ret er befolkningens.

  Det virker når folket får deres. De får en politik der holder familien i hævd, en politik der fortæller landets rigtige historie, en politik der vedligeholder traditionerne og en politik der sætter en ære i modersmålet.

  Det er en vinderpolitik der venligt og positivt kan kaldes ”følsom moderlands affektion anno 1998”. Det er derimod ikke tilbage til fortiden, men sikkert ind i fremtiden. En sikker fremtid for dem der for vild og for dem der er på rette spor. Abraham Lincoln viste vejen.

  ”Government of the people, by the people, for the people”

  Med venlig respekt

  1. Niels O

   Jeg ser helt tilfældigt, at du nævner mit navn i en selvstændig kommentar. Hvorefter du skriver en hel masse mere eller mindre uforståeligt, der ikke har noget med mig at gøre. Men det må du jo selv om.

   Dog skal jeg sige, at din definition på nationalistisk ikke er rigtig. Din definition passer på at være patriot. Det er noget helt helt andet.

   1. Michael Andersen

    # Niels O. En oprigtig tak. for at erstatte infame 1-punkts indlæg med fyldig substans.

    Det er bekvemt at anklage patrioter der i bedste mening vil det gode. Mange steder hvor moralen hersker, er der mangel på fornuft.

    DK, Sverige og Tyskland har problemer fordi deres svage kulturer støder sammen med stærke fremmedkulturer.

    Hvis Hr. Niels O. anerkender en moralsk løsning på problemet er det radikalt. Hvis der anerkendes en fornuftig løsning på problemet er det konservativt.

    Misforstår Hr. Niels O. moral og fornuft?

    Med venlig respekt

 32. Alle de gamle partier er utroværdige

  Det er måske mere enkelt end som så.
  Fortidsøgle-partierne har besluttet at
  Danmark skal afrikaniseres og islamiseres,
  og at danskerne skal udskiftes med kultur-
  fremmede. En vanvittig, folkemorderisk
  politik. Men det forstår Niels O ikke. Der
  nok heller ikke forstår at Biden & co.
  fører en rå og risikabel politik i Ukraine,
  iflg. Gravitas.

  DR forstår heller ikke at indvandring kan
  føre til fattigdom og katastrofe, og krigen
  i Ukraine udlægger de også på primitiv vis.

  Danmark overlever ikke ved brug af
  teorier og fantasier. Der må handling til,
  i form af effektiv folkeoplysning ud til
  alle hjem i landet. Men danskerne sover
  tungt dag og nat. De er bedøvet af MSMs
  løgnekampagner.

  I denne uge har DR haft udsendelser
  med følelsesporno om fjerne lande, om
  co2 “truslen”, om den røde omstilling af
  landbruget, om den berigende indvandring,
  om Danmarks ansvar for velfærden i Afrika,
  Afghanistan og Mellemøsten, om Mette Fs
  og ELs kloge politik, om utallige krænkelser
  af danske kvinder, om at vi skal til at lade
  os “vaccinere” igen, om at det er bedst at
  bruge utallige milliarder på vindmøller
  og el-biler, osv.

  I Danmark er demokratiet ved at visne,
  mens propaganda-stationer og løgne-
  fabrikker blomstrer.

  Se PragerU, Hodja og Snaphanen. Og
  EBs artikler om sammenbrud i rets-,
  sundheds- og velfærds-systemerne m.m.m.
  Kollaps på kollaps.

 33. Ivan Dybdal

  Hvordan skal vi komme ud af HUNDEHUSET?
  Vi skal blot – som Victor Orban og Ungarn – turde anvende den nationale selvbestemmelsesret, som vi aldrig kan miste 🙂

  “Den nationale selvbestemmelsesret er et retsprincip, der betegner de forskellige nationers ret til at bestemme selv over deres egne anliggender. Historisk går princippet tilbage til den amerikanske uafhængighedserklæring fra 1776 og den franske menneskeretsdeklaration fra 1793, hvori borgernes ret til selv at vælge egen regering og styreform blev fastslået.

  Et lignende princip er

  Folkesuverænitetsprincippet, eller blot folkesuverænitet, er en politisk læresætning, som går ud på at al legitim statsmagt hidrører fra folket selv. Begrebet står således i modsætning til princippet om fyrstesuverænitet. Folkesuverænitet kan også beskrives som Vox populi.

  Princippet formuleres første gang i en udtalelse fra det engelske parlament i sommeren 1649 efter opgøret med kong Karl 1. af England.” (klip fra Wiki)

  1. Michael Andersen

   Super relevant, tak:-)

 34. Piotr

  @ Ivan Dybdal.
  Hvordan skal vi komme ud af HUNDEHUSET?
  JA, det er et rigtig godt spørgsmål og yderst relevant.

  Desværre er der for mange på dette forum, der er dygtige til at opremse symptomer på nationens tilstand., men ikke har et eneste bud hvad vi skal gøre ved denne diskurs nationen er havnet på, hvad der skal til for at få vores frihed&demokrati tilbage.

  @ MA. Brug ikke for meget tid på NielsNullerman, han er her kun for at tappe resourcer og være debat-sabotør.

  Stem NB! SIAD! Direket DEmokrati NU!. P.

 35. Wiens redning skete 1683

  Piotr, vi er enige om nærmest alt, men det er nu
  ikke helt rigtigt at der ikke har været bud på hvad
  der kan gøres. Da der ikke findes en snup-tags
  løsning, er der kun een mulighed: meget mere
  folkeoplysning, og det har været foreslået mange
  gange uden at nogen har reageret. I Holland
  har de så sprunget folkeoplysningen over, men
  så risikerer de vel også at det går ligesom i Canada.

  Ærlig og effektiv folkeoplysning er blevet et spørgsmål
  om liv eller død, for enten bevares og genopbygges
  folkestyret, eller vi får et diktatur a la DDR eller Nordkorea.

 36. tavsen

  https://www.document.no/2022/08/05/orban-ba-globalistene-dra-til-helvete/
  Ungarns statsminister Viktor Orban ba globalistene dra til helvete, da han torsdag kveld talte til konferansen for konservative politikere (CPAC), som i år holdes i Texas. Orban åpnet talen med å sammenligne Ungarns rolle i EU med rollen Texas spiller i USA; begge er konservative bastioner. Se hele talen her.

 37. Thomas Poulsen

  Hvad angår det økonomiske er Ungarn et af de få lande i EU, som reelt bekæmper inflationen med en rente på 7 %. Ungarn har også mere end 10 doblet deres guldbeholdning de senere år.

  ECB mener, mener at en inflation på ca. 9% (reelt meget højere) skal bekæmpes med en rente på 0.

  Som Asger skrev i et tidligere indlæg så er inflationen i realiteten en skat, som rammer de lavestlønnede hårdest og det kunne tyde på at dette er målet.

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *