MED HÅNDEN PÅ KOGEPLADEN

Statsminister Mette Frederiksen lagde i mandags på Marienborg en spritny dansk udenrigspolitik på affyringsrampen. ” Vi skal turde lægge hånden på kogepladen”, erklærede den kække statschef. ” Så længe der ikke er tændt for den”, burde hun nok have tilføjet i overensstemmelse med virkeligheden. Det har aldrig været dansk stil at brænde fingrene på udenrigspolitikken, som traditionelt går ud på at fedte og bukke for de store og farlige skurke og bekrige de små og ufarlige. Danmark er et af de mindste medlemslande af EU, der til trods for sine 450 millioner borgere intet har at skulle have sagt på den globale tribune. Ingen stat gider tale med EU’s udenrigschefer, hvad enten de hedder Solana, Ashton, Mogherini eller nu Josep Borrell. De sidste tyve år har EU forgæves og fortvivlet forsøgt at mægle i alverdens konflikter og krige. EU’s udenrigskommissærer er imidlertid ikke udstyret med autoritet og magtbeføjelser, fordi medlemslandene ikke kan blive enige om en fælles politisk linje i internationale forhold. Derfor kan EU ikke præstere magt og styrke som mægler mellem stridende nationer. Og hvem gider have en impotent mødeleder, der ikke evner at styre de ophidsede gemytter.

 Når selv det kæmpestore EU er magtesløs i udenrigspolitikken, er det svært at forestille sig, at det lille medlemsland, Danmark ikke også skulle være det. Og det er vi da også. Ikke i vores egen indbildning, men reelt. På Marienborg- mødet fastslog en sammenbidt udenrigsminister Kofod, at ”tiden, hvor de store lande kan tromle de små, er forbi!” I stedet kommer Danmark nu på banen med et politisk kompas, der skal styre fem værdiområder: diplomati, tryghed, klima, migration og økonomi. Ikke et ord om frihed eller demokrati, men det er jo også sprængfarlige emner, som en forsigtig nation hellere skal lade ligge. Men nu er Kofod parat til at tromle de store, hvis de ikke opfører sig ordentligt. Der bliver noget at gøre for en rask mand. Der er 193 nationer i FN. Ifølge Faktalink er kun 20 af dem demokratiske retsstater, hvor borgerne kan føle sig trygge. Men hvis der er nogen, der frygter, at Kofod og hans diplomatiske indsatsgrupper nu vil drage hærgende gennem det globale politiske landskab, kan de tage det helt roligt.  Alt bliver ved det gamle.

Siden 1918 hviler dansk udenrigspolitik på dette uskrevne dogme: ”DANMARK SKAL BEKÆMPE TYRANNI, UFRIHED OG UNDERTRYKKELSE OVERALT PÅ KLODEN. MED MINDRE DETTE ER TIL SKADE FOR VORES SIKKERHED, ØKONOMI ELLER INDENRIGSPOLITISKE INTERESSER” Dette medfører, at vi glade går med i sanktioner og straffeekspeditioner der rammer mindre nationer som Sydafrika, Burma, Irak, Syrien og selv Østrig, som vi boykottede i år 2000. Men det betyder også, at vi ikke skal have ørerne i maskinen over for de store og farlige tyranner såsom Nazi-Tyskland, Sovjetunionen, Saudi-Arabien eller Kina. I 1979, da ayatollaherne havde taget magten i Iran og lancerede et orgie af fængslinger, tortur og henrettelser, var svaret fra den danske udenrigsminister Niels Helveg Petersen, at løsningen lå i en kritisk dialog med Khomeini. Problemet var dog, at vi ikke ønskede at skade den store danske eksport af feta-ost til Iran. Alt sammen i smuk samklang med udenrigspolitikkens dogme. Ligesom da den fjerne tyran Pinochet fik fingeren og den nære tyran Ceausescu modtog elefantordenen.

Der er således ikke noget nyt under solen, og Mette Frederiksens revolutionerende udenrigspolitik er rent spin til glæde for vores naive medier og eftersnakkende politikere. Den amerikanske præsident Theodore Roosevelt sammenfattede sin udenrigspolitik i en enkelt sætning: ” Du skal tale blidt, men tage en stor kølle med dig!”  Mette Frederiksens danske version kunne lyde: ” Skræp bare op, så alle kan høre dig, og løb så tilbage i musehullet!”.

69 Thoughts to “MED HÅNDEN PÅ KOGEPLADEN”

 1. Der var et yndigt land

  Det som kendetegner Mette regeringen, er at den med
  glæde lægger danskerne på kogepladen. En brandvarm
  kogeplade som regeringen selv, sammen med de øvrige
  partier og de sidste 30-35 års regeringer, selv har oprettet
  og tændt.

  Christiansborgs samlede politik er ved at brænde
  danskernes liv, velfærd og fremtid til aske.

  Der er ingen mangel på store ord om at Danmark skal
  vise hele verden hvad der er den klogeste, rigtigste
  og bedste politik på alle områder. Men hvor de store
  ord om Danmark som verdens fyrtårn og foregangsland
  slipper op, begynder de gamle partiers svigt, dumheder,
  tåbeligheder og skøre projekter at ligne en ustoppelig
  flodbølge af feminisme, kommunisme og fascisme der er
  folkefjendsk, hysterisk og altødelæggende.

  Tilsyneladende har Christiansborg ikke styr på noget som
  helst, udover de store ord og dyre “visioner”.

  Man vil nu udskifte danskerne med fundamentalister,
  jihadister, islamister, nihilister, satanister, fanatikere og
  kvindefjendske kulturfremmede fra Afrika, Arabien, Asien,
  Mellemøsten og Sydamerika. Mange af dem er krævende,
  agressive, utaknemlige, erobringslystne, voldelige og
  kulturfjendske asylanter. Eller de er ligefrem brutale
  kriminelle evighedsturister eller potentielle terrorister
  som de blodtørstige typer der har hærget Frankrig
  og England osv.

  Men derudover er der mange andre områder hvor
  Christiansborg fører en kortsynet, overambitiøs,
  menneskefjendsk, anti-dansk og katastrofal politik.
  En politik som de fanatiske og utopiske fantaster
  i særlig Enhedslisten og det Radikale går ind for.
  De kan næsten ikke vente på at se Danmark
  udslettet som danskernes land og folkehjem.
  Det kommer vi tilbage til.

  1. Helle Rigmor Petersen

   Ja, du har ret. Godt talt.

 2. Jette

  Meget kan man sige om Mette Frederiksen, men hun er ufattelig god til at selviscenesætte og pudse glorie!

 3. Henrik Wegmann

  Har man hørt en loppe gø!
  Det er mere end tusind år siden, at Danmark var blot en regional stormagt. Det virker komplet latterligt, når Danmarks Statsminister fører sig frem som leder af en stormagt.

  Hvad med at passe den hjemlige butik. Der er nok at tage fat på.

  1. Magga

   “Den hjemlige butik” lever af udlandet. Derfor.

   Der er ingen tvivl om, at Mette Frederiksen har en selvsikker plan med Danmark, og jeg gyser ved tanken. På den anden side var Lene Espersens kælne smygen sig omkring Catherine Ashton da slet ikke til at holde ud.

   Faktisk var jeg stolt, da Anders Fogh Rasmussen holdt musketereden og sendte os til Afghanistan, skønt jeg har læst Kipling og ikke havde forventninger om, at vi kunne udrette meget. Siden læste jeg så diverse “jægerbøger”. og forstod, hvor lidt gennemtænkt og naivt projektet altid var, og hvor lidt vi vidste.

   Irak, Mali, Libyen , Kosovo og Cypern har været eklatante fiaskoer, men dem lærer man også af, og den nye viden og hele indstillingen til at markere og forsvare sig, tror jeg har gjort os godt. Nu mangler vi så fuldt ud at erkende, at vi ikke kan ændre verden, at vi er ved at ødelægge os selv pga- de forbandede konventioner, og at en ny type krig har sneget sig ind på europæisk territorium.

   Den erkendelse breder sig i hele den vetlige verden og giver sig bl.a. udslag i Englands og Frankrigs genoplivelse af fortidens mange sammenstød. Blandt de seneste er præsident Macrons beskyldninger mod Boris Johnsom, som han giver ansvaret for, at migranterne drukner i kanalen efter at menneskesmuglere og andre har forsynet dem med gummibåde på fransk jord. Macron kræver nu, at Boris Johnson etablerer en lovlig og sikker passage, så at de illegitime migranter, der hoper sig op i Frankrig, kan fortsætte safe and sound til UK. På strandene ved Dover venter bedstemødre for omsorg, men ellers ligger det tungt med begejstringen.

 4. Michael Andersen

  ”Vi lægger hånden på kogepladen” med chefideologen Sass Larsens udtalelser om, at Danmark skal ”rode sig ud af” internationale konventioner og domstole.
  For et frit og uafhængigt Danmark.
  Jeg stemmer for…

 5. Jensen Danmark

  Man kan godt høre, at Mette Mengele har en fortid i operation dagsværk.

  Mette bliver aldrig en ny Olof Palme. Det har hun ikke hjernen til, det har hun ikke karisma til, men de er begge landsforrædere.

 6. Ole Madsen

  Dansk udenrigspolitik har ikke været nogen succes. Listen af fejltagelser er lang, blot for at nævne nogle få: Iraq, Libyen, Afghanistan, Guineabugten.

 7. Michael Andersen

  En række af de konventioner, vi gennem tiden har tiltrådt, udgør en tikkende bombe under Danmark som selvstændig nation med egen og suveræn lovgivningsmyndighed.

  Vi kræver at DK lovgivning varetages af de politikere, vi vælger til opgaven. Vi vil ikke at politikere blot skal være administratorer, der i stigende grad lovgiver efter retningslinier udstukket af internationale og europæiske konventioner vedtaget i hhv. FN og EU.

  Udenrigsminister Kofod har ret i at ”tiden, hvor de store lande kan tromle de små, er forbi!”
  Hvis han altså mener et opgør med trusler fra EU mod Danmarks selvstændige ret til at gennemføre egen lovgivning og trusler fra FN mod Danmarks ret til selv at regulere ytringsfrihedens grænser.
  Ellers som de siger i Canada, så: “Truck you”

  Flere respekterede siger det også:

  Pind: Konventioner er forældede
  Thulesen Dahl: Forældede konventioner truer dansk demokrati
  Pernille Vermund: Forældede konventioner skader vores land
  Inger Støjberg: Partiet åbner for at opsige internationale konventioner
  Kasper Støvring: Det gode liv leves i høj grad af sammenhængskraft.

  Ring til en ven og spørg Sass Larsen. Ellers Pind, Tulle, Pernille, Inger og Kasper….

  1. Jensen Danmark

   Det er ikke konventionerne der er det største problem det er EU.

   Al dansk lovgivning skal screenes for eventuelle konflikter med EU-ret.

   Ikke mange ved det, men EU-retten har forrang for national lovgivning og enhver retsakt fra EU kan påberåbes direkte for medlemsstaternes domstole hvor de har forrang hvis der skulle være konflikt med en regel i den nationale lovgivning.

   Tænk lidt over det og tænk også over hvem som er det lovgivende organ i EU!

   Måske er det Folketinget, som er et tegneserieparlament!

   1. Michael Andersen

    Der er stadig nogle der husker da værnemagtens 250.000 soldater blev hjemsendt og Danmark blev frit. Om Danmark er besat ved militærmagt, økononmimagt eller ideologimagt, det er stadig en besættelse.

    Effekten dengang som nu, er at vi påtvinges udgifter, vi påtvinges adfærdsnormer og vi påtvinges ideologier, altsammen langt væk fra folkets interesser.
    Det giver mening i hele samfundet at folkets interesser varetages, med ældrepleje, jobskabelse, støtte og hjælp i sundhedssystemet og psykiatrien, nedlæggelse af Integrationsministeriet og påny tale om at: “Det må være på tide med en hjemsendelsespolitik”.

    Udenrigspolitik og indenrigspolitik hænger sammen, dengang som nu. Jeg støtter det parti der viser resultater i folkets interesse.

 8. Der var et yndigt land

  Ja, “konventionerne” skader Danmark, og undergraver
  danskernes mulighed for at overleve som frie borgere
  i et frit og fredeligt land. Men ca. 160 ud af de 179 i FT
  ønsker at beholde konventionerne, så “humanisterne”
  kan blive ved med at fylde Danmark med kulturfremmede.

  Vi kan lige så godt indse det: Christiansborg er ved at
  trække tæppet væk under fødderne på alle danskere.
  De folkefjendske partier bruger salami-metoder, men
  slutresultatet er givet på forhånd: danskerne vil blive
  frataget alt, og vil derefter blive fordrevet og etnisk
  udrenset. Medmindre der indtræffer en slags
  mirakuløs folkelig vækkelse.

  Danmark er allerede destabiliseret og inde i en
  slags dødsspiral både økonomisk, familiemæssigt
  og kulturelt.

  For tiden tyder alt på at Danmark er færdig som
  gårdsanger om ti eller tyve år.

  Også Snaphanen og Hodja afslører meget om
  hvor slemt det allerede står til.

 9. Der var et yndigt land

  Her noget om alt
  det som regeringen og Christiansborg
  ikke har styr på, eller hvor vi bliver snydt/ holdt for nar,
  tyranniseret eller “kørt over”.

  1: Masseindvandringen fortsætter, trods den megen
  snak om stramninger.

  2: Der er ikke styr på kriminaliteten. Den er flerdoblet.
  Retsstaten smuldrer, ofre hånes, storkriminelle får rabat,
  løslades i utide, forbrydere udvises men bliver alligevel.
  Masser af prøveløsladelser med fortsat vold/mord/røveri
  til følge.

  3: Det har vist sig at “pandemien” er et gigantisk fupnummer.
  Se Snaphanen og Hodjanerne.

  4: Også co2-krisen er et enormt fupnummer. Se PragerU,
  Lomborg, Svensmark, Hodja og bøger som “Den maniske sol”.

  5: Der er en familie-krise som ikke er fup. Skilsmisse-tallet er
  i verdensrekord højde. Skilsmisse-systemet er feministisk
  og pil-råddent. Fyldt med juridisk og bureaukratisk svindel
  og humbug. For tusinder af børn og mænd har mødet med
  det røde bureaukrati være en ulykke eller katastrofe.

  6: Velfærdsstaten er også smuldret. Og på nogle punkter
  fungerer den helt skørt. Døgntaksten for at have en hjemløs
  på forsorgshjem er tæt på 2000 kr. Efter en uge er altså
  brugt 14.000 kr, og efter en måned 60.000 kr. Hvis man gav
  den hjemløse de 14.000 kr. kunne han eller hun købe en
  campingvogn, og derefter nøjes med 100-200 kr. om dagen.
  Og på et hotel kan man oftest bo for 3-5000 kr. om ugen.
  Eller med 30 eller 60.000 kr. ville der rigeligt være råd til
  indskud i en lejlighed, og den hjemløse var ikke hjemløs
  længere.

  Bemærk at asylanter kan få kæmpebeløb til at starte på
  en frisk. Danskere må som regel nøjes med ingenting.

  Selvfølgelig er der hjemløse der er så langt ude at
  intet hotel vil have dem ind, men flertallet har bare mistet
  deres hjem pga. brand, trafikulykke, bankkrak, firma-
  krak, skilsmisser, bolighajer, juridisk uretfærdighed
  eller andet. Eller de mangler en bolig pga. asocial
  boligpolitik. Eller fordi indvandrere har førsteret til
  boliger.

  7: Ligestillings-prpagandaen kværner døgnet rundt. Den
  bygger bevisligt på løgn, myter og ideologisk spin.

  Man kunne blive ved. For næsten al Christiansborgs
  politik bygger på vås, vrøvl og løgn. Politikerne bruger
  mest ordene til at SKJULE deres virkelige hensigter.

  1. Tveskæg

   ” Det har vist sig at “pandemien” er et gigantisk fupnummer.
   Se Snaphanen og Hodjanerne.”

   Nej, det har det ikke.

   Medmindre du mener,, at Asger Aamund og hans kommentatorer virker dårligt begavede og dårligt uddannede, er det helt gak at anbefale Snaphanen. Hodjanerne kender jeg ikke.

  2. lykke michaelsen

   hold da op! endelig en der får det hele med! i hele taget dejligt at læse alle opslag, det underbygger min mening, at der er mange der tænker som mig selv. jeg har engang imellem troet at det var mig der var dum, når jeg så hvor lidt det danske folk demonstrerede mod vores uduelige regering, det er sku ikke som i 60-70 , da stod folk sammen i kæmpe demonstrationer. det savner jeg.

 10. Bent A

  OT: Hos Hodjanerne er det nu
  påvist at smittetallene sandsynligvis
  er vildt overdrevne. Fordi både PCR-test og lyn-test er hamrende
  upålidelige og upræcise. Der skulle være en fejlprocent på PCR-
  testen på tæt på 100%. Læs selv artiklerne om corona-løgn osv.
  Også Snaphanen afslører en række ting som tyder på at en ret
  almindelig influenza via organiseret bedrag er udgivet for at
  være en pandemi. Se også “Folket misinformeres” hos Nordjyske
  Stiftstidende.

  Man kan også finde stribevis af videoer som tilsammen beviser
  at der er noget yderst alvorligt galt med Pfizers og Modernas
  vacciner. De har været et giftigt bekendtskab for mange, og
  ingen kender virkningerne på længere sigt.

  Meget tyder på at milliarder og atter milliarder af kroner er blevet
  spildt på ingenting. Og at liv kunne have været reddet, hvis Mette
  og Brostrøm osv. havde lyttet mere til de virkelige eksperter og
  andre landes erfaringer. Som f.eks. Indien, Japan, Taiwan og
  andre, som har haft kæmpesuccés med medicinsk behandling
  fremfor vaccinering.

 11. Træt

  Plandemien er et fupnummer, i den forstand at det allerede i sommeren 2020 stod klart at det for vesterlændinge blot var en lidt skrap forkølelse.

 12. Tveskæg

  Kredsen af de mest fanatiske fra Trykkefrihedsselskabet er også antivaxxere, og det er på sin vis praktisk, at loonierne er gengangere. Det gavner ikke deres sag, men det kan vi andre jo være ligeglade med.

  Om de danskere, der deltager på Document er klar over, hvad der gemmer sig i kulisserne,må man derimod spørgse sig selv om. Dog med Lars Hedegaard som en undtagelse, for han ved det.

  Spørgsmålet er så, hvilke fordele Hedegaard og Rustad har af dagligt at svine Danmark til på document.dk og at optage en person som Uwe Max Jensen i inderkredsen samr at flokkes om Steve Bannon? Dette er jo langt værre, end da Klaus Rifbjerg og Carsten Jensen. rejste rundt i Sverige og Norge og begik deres forræderier.

  Blandt de oplagte løgne, der på det seneste er plantet om Danmark på document.dk og Snaphanen, er Lars Hedegaards som altid uhæderlige og betændte artikler. Den seneste hævder, at Jo BIden er meget populær i danske medier og Danmark i det hele taget, og det er jo lodret løgn.

  De danske aviser vrimler med kritik af Jo Biden, og allerede i efteråret viste amerikanske meningsmålinger gengivet i danske aviser, at flere end 67 pct. af de amerikanske vælgere mener, at Biden håndterer migrantsituationen dårligt. Berlingskes journalist Mads Mikkelsen havde en lang artikel med mange oplysninger den 13. oktober sidste år, hvor han skriver, at alarmklokkerne bør ringe, og det fremgår. at der er dårlige udsigter til et comeback for Biden.

  Ikke desto mindre beskriver Hedegaard med få dages mellemrum danskerne som en flok lallende idioter,der hverken hører, ser eller forstår. I modsætning til ham selv, forstås.

  Repræsenterer Lars Hedegaard stadig Nye Borgerliges synspunkter?

  https://www.berlingske.dk/usa/joe-biden-er-ramt-af-en-stor-nedtur-det-er-alarmerende

  1. Michael Andersen

   Jeg håber min kommentar opfattes venligt, den er venligt ment. Jeg har tidligere oplevet at indlæg med mange kraftudtryk skaber forvirring:

   Fanatiske, antivaxxere, loonierne, svine til, forræderier, oplagte løgne, plantet, uhæderlige, betændte, kritik, dårligt og lallende idioter.

   Det er sikkert bare mig, sorry.

   1. Tveskæg

    Nej. det var ikke dig, jeg havde ikke læst din kommentar, og hvis du vidste, hvad jeg ved, ville du forhåbentlig forstå årsagen til kraftudtrykkene.

    I alle tilfælde kunne du jo prøve at hæfte dig ved indholdet fremfor formen, men det er måske ikke dit ærinde. Asger Aamund holder sig forøvrigt heller ikke tilbage, og det er også forståeligt men plager dig åbenbart ikke.

    De samme mennesker, som alle er konstant på støtten, har systematisk ødelagt blog efter blog. Først var det JP’s Blogs, der blev lagt ind under facebook pga. looniernes angreb. Især vel nok de daglige stimer af hadefulde indlæg fra en norsk mand, der kaldte sig Hanne Egedius og vel skulle forestille at være feminist. Læs om søskendeparret Hans og Unni Rustad på Wikipedia, om hendes kamp mod pornografi og det fælles mangeårige engagement i den særlige norske bevægelse, hvis ideologi var en blanding af Lenins, Stalins og Maos. Metoderne er fortsat de samme.

    Sideløbende gik det i mange år dagligt ud over Ole Birk Olesens blog. Her var især kvindehadet frapperende og stalkningen åbenbar. Værst var en person, den altid livstrætte blogger, der havde forbindelser til en politiker i LA. Han skrev indlæg om en netop afdød kvindelig journalist og enlig mor, som han udnævnte til en ludder, der havde fået en selforskyldt død. Selv går han under øgenavnet jomfruen på 60 og blev yderligere Paludans højre hånd.

    Plus alt det løse og derunder en halvpornografisk hadebog rettet mod en politiker.

    Derefter kom turen ti Berlingskes bloguniversers, hvor diskussionerne konstant blev ødelagt og ud på aftenen, når hashtågerne prægede indlæggene, og de blev mere og mere fjogede, ofte endte i det perverst seksuelle. Derefter blev denne fine service fra Berlingskes side opgivet, og det var forståeligt. Avisen kunne ikke tillade sig at lægge plads til den mødding, som de samme mennesker dagligt lagde ud i dens blogspalter. ‘De havde godt tid, fordi vi andre underholder dem.

    Som mange andre borgerlige er jeg blevet partiløs indenfor de senere år og leder efter et nyt parti at stemme på. Jeg synes, at Pernille Vermund har været dygtig og klarer sig godt i tv-diskussioner. Men hvis hun fremstår som allieret med ovenstående samt alt det andet, som jeg ikke har nævnt, så får hun ikke min stemme, og jeg har heller ikke skrevet her for at blive sparringpartner til loonier. Der helt bevidst ødelægger blogge, hvor anderledes tænkende kommer til orde, og ellers reklamerer for blogge, hvor personer som Hedegaard, Tommy Robin2son, Fjordman, Pamela Geller, Robert Spencer, Steve Bannon, “Nilens datter” og hendes israelske agentmand samt alle jødepengene styrer forløbet.

    1. Michael Andersen

     Modtaget.
     Det eneste jeg har en kvalificeret mening om er Jyllandsposten. Kigger man på Trustpilot bliver det nærliggende at konkludere, at vi med Hr. Aamunds blog har “en oase i en ellers udtørret ørken”.

     Her er eksempler på den ørken:

     For sjusket journalistik
     Jeg har tidligere været flittig læser, men efterhånden er kvaliteten blevet for ringe og for meget skal dobbeltcheckes mht baggrundsfakta etc. Samtidig sidder man ofte med fornemmelsen af at der flittigt lånes journalister fra Politiken, hvilket resulterer i besynderlige vinklinger – når nu JP forsøger at sælge sig selv som borgerlig avis.

     JP er en af de værste fake news kilder…
     JP er en af de værste fake news kilder i Danmark.
     Det virker som om at JP blot laver Google Translate på New York Times og Washington Post.

     Efter at Jyllandposten er i samme…
     Efter at Jyllandposten er i samme ejerskab som Politiken er Politiken næsten mindre fake end Jyllands Posten

     Lo*te avis
     Lo*te avis, der er fyldt med fake news!

     Det bliver således nemmere at forstå kritikken af mediestøtten og hvorfor den bør ophøre.

     1. Tveskæg

      Jeg er vokset op med JP, har haft den med mig rundt i verden, men for tre år siden sagde jeg den op. Da var Jette Elbæk Maressa blevet meget dominerende, og Per Nyhollm helt ulidelig.

      Skiftet kom i årene efter opsigelsen af Jørn Mikkelsen som chefredaktør, hvorefter Pierre Collignon skred af sig selv og fik et godt nyt job hos Berlingske.

      Den nye chefredaktør Jacob Nybroe blev introduceret som en person, alle kan lide, og det var efter min mening det samme som at sige, at alle kanter bevidst var blevet slebet af. Måske pga. udmattelse efter at have været forskanset som i et fort i ti år.

      Man må lade JP, at avisen længe var meget alene om at bære en meget stor byrde ikke alene i Danmark men på verdensplan. Jeg er en stor beundrer af chefredaktør Carsten Justes mod og rankhed, da det føg med mordtrusler.Det gør det stadig.

      Avisen blev derefter for mig successivt ret ligegyldig. Der findes dog stadig lyspunkter, og jeg vil ikke bruge dine kratudtryk om indholdet men antager, at du hælder til Hedegaard-siden.

      Jeg ved ikke, om Paludan stiller op til næste valg, men hvis ikke, kan alle jo regne ud, at de fleste af hans 65.000 stemmer vil søge mod NB. Det anser jeg for at være en uholdbar situation for Pernille Vermund, selv om hun står til et flot valg. Det kan dog give LA nye chancer, når NB’s bagland folder sig ud.

 13. Prins Valiant fra Thule

  Der hviler en tragisk, uhyggelig og dyster skygge hen
  over det bizarre narrespil som de gamle mosgroede
  partiers politik har udviklet sig til.

  Men der er også en del ufrivillig komik. Som når
  Mette, Kofod og nogle spindoktorer har opstillet et
  stort “værdi-kompas” som fremover skal styre Danmarks
  udenrigspolitik. For det er virkelig ikke andet en tom
  snak og varm luft. Som påvist af Aamund.

  Hvad diplomatiet angår, bliver flere ambassader sparet
  væk. Hvad tryghed angår, rasler den ned ad brættet. Både
  udenrigs hvor man nu snakker om at provokere Rusland
  med stinger-missiler til Ukraine, noget som verdens største
  land næppe vil undlade at reagere på. Straffen kan blive
  sænkning af et dansk skib, nedskydning af danske fly eller
  måske en enkelt raket mod København. For lidt til at aktivere
  NATO, men nok til at bringe død over sagesløse danskere.
  Også indenrigs bliver trygheden ringere og ringere, i takt
  med at mere og mere sundhed og social velfærd spares
  væk, for at skaffe penge til endnu flere asylanter.

  Så er der klimaet. Som politikerne mener at de kan styre
  bedre end naturen, solen og Vor Herre. Imidlertid bygger
  deres tillid til egne evner på nogle røde og woke teorier
  om co2 som bevisligt er det rene nonsens.

  Hvad migration angår, véd enhver vågen dansker, at det
  som er målet, er en fordrivelse, udskiftning og etnisk
  udrensning af det danske folk. Et folkedrab, hvis man
  bruger en FN-definition fra ca. 1960.

  Som sidste punkt har vi økonomien: Med kortsynet og
  hovedløs politik har man slået store huller i bunden af
  statskassen, og milliarderne vælter ud og forsvinder i
  bundløse huller rundt om i landet og udlandet.

  Demokrati og frihed har man trods alt været kloge
  nok til ikke at nævne, fordi enhver der har bare tre-fire
  brikker at flytte med, er klar over at demokratiet
  skrumper, og at friheden er på vej til at forsvinde,
  efterhånden som tvang, overvågning, censur, påbud,
  forbud, bøder, direktiver, rigide regler, restriktioner,
  folkefjendske tendenser og tankepoliti-metoder
  breder sig.

  Alt i alt virker den bombastiske udmelding
  om værdi-kompasset som et noget latterligt
  og hyklerisk udspil, fordi det ikke har ret
  meget med virkeligheden at gøre. Det er mest
  politiske fantasier om realiteter eller fænomener
  som kun findes i drømmeland.

  Vi må håbe at politikere med mere fornuft og
  loyalitet overfor danskerne vinder indpas på
  Christiansborg.

 14. Privatdetektiven

  Et lidt underligt indlæg fra Svend Tveskæg, der ikke kender til Hodjanernes blog, og som mener at MSM forsyner os med masser af kritik af Biden og USA democraterne. Tveskæg har ret i at der i den senere tid er kommet noget kritik frem, men de fleste medier,
  specielt DR, var længe om at indrømme at Biden var en fuser.

  De netaviser og personer som Tveskæg nedvurderer, vil han måske få nye meninger om, hvis han studerer hvad Hodjanerne viser af videoer
  om de såkaldte vacciner, om DRs vildledende udsendelser og om
  diverse urimelige og skandaløse forhold i dronningeriget.

  1. Tveskæg

   Så er vi oppe på mindst 4 antivaxxere og Hedegaard tilhængere alene under dette emne.

   Nogen højere?

   1. Træt

    Fuck ad helvede til false flag Umulius
    False flag eller skizofren

 15. Privatdetektiven

  Man kan altså godt være modstander af Pfizer og Moderna
  kemikalierne/”vaccinerne”, uden at være modstander af
  rigtige vacciner. Da Tveskæg ikke har forstået forskellen på
  vacciner og “vacciner”, bør han nok skynde sig at studere
  Hodjas videoer som forklarer forskellen.

  Hvorfor er Tveskæg så kritisk overfor Aamund, Snaphanen,
  Tommy Robinson, Fjordman, og så uvidende om Hodja mv.
  Kan årsagen være at Tveskæg ikke er spor borgerlig selvom
  han påberåber sig at være det. Tveskæg lyder mere til at
  være en rødlig venstrefløjser.

  1. Tveskæg

   Du må jo skrive, som du har forstand til, og det kan man dårligt bebrejde dig.

   Det demonstrerer demokratiets største svaghed.

 16. Ursula Overgaard

  Statsminister Mette Frederiksen vil gå enegang på en ny dansk udenrigs- og sikkerhedspolitisk værdibaseret strategi. Hun tror, at den nye strategi vil nyde bred tilslutning, for den er baseret på værdier, som Danmark har haft siden slutningen af Anden Verdenskrig.

  Men Mette bør her ikke glemme, at interesser, realitetssand, værdier og økonomi hænger uadskillelige sammen og er fundamentet for et frugtbart globalt samarbejde.

  Udenrigsminister Jeppe Kofod har meddelt, at dansk udenrigspolitik skal baseres på socialdemokratiske værdier, fx klimakampen, menneskerettigheder og demokrati. Ledetråden skal ikke være Danmarks økonomiske eller sikkerhedspolitiske interesser.

  Det er smukt at Jeppe Kofod vil udbrede menneskerettigheder og demokrati til hele menneskeheden, skønt lande som fx Kina, Rusland og andre store lande af verden slet ikke er interesseret.

  Kofods udenrigspolitiske doktrin vil sikkert vække beundring i FN og EU, hvor han måske står til en fremtrædende og velbetalt stilling.

 17. Ole B Jensen

  Flere af vores politiske partier lyder efterhånden som
  sammenrend af rablende gale i fri dressur.

  De Radikale og Enhedslisten har lige været i radioen og fortælle
  om at pga. mange overfald, flere kvindedrab, voldtægter,
  krænkelser og en tiltagende foragt for kvinders rettigheder, gør
  det nødvendigt at styrke ligestillings-politikken.

  Som om den voksende mængde af vold er et spørgsmål om
  ligestilling. Det er jo invasionen og masseindvandringen det
  handler om. Man må tage sig til hovedet over som R og EL
  snakker udenom det indlysende, og forskyder fakta, trusler
  og problemer over til et uvedkommende område.

  Desuden er det efterhånden de danske mænd der har mest
  brug for ligestilling. På flere områder behandles de af lovgivningen
  og “systemet” som 3. rangs undermennesker.

  Så har den nye forsvarsminister indkaldt til et møde for at drøfte
  om Danmark skal levere stinger-missiler til Ukraine. Det virker
  meget kortsigtet og uansvarligt, for ikke at sige uintelligent.

  At være plim-plim og gak-gak er ikke længere nogen hindring
  for at blive politiker, det er tydeligt.

  At løgn og tåbelighed er blevet en fast integreret del af Chrborgs
  politik, er ikke bare sørgeligt, men dødsensfarligt.

  1. Michael Andersen

   Der er masser af woke og Social Justice Warriors. Det saboterer alt militært.

 18. Bent A

  Hvis MSM gad analysere i dybden på alt det med klima,
  co2, menneskerettigheder, ligestilling, vores demokrati,
  forsvarets tilstand, berigelse og multi-kulti, familie-
  og skilsmisse-politik, godhedsindustrien, EU, FN og
  konventionerne, corona-håndteringen, smadringen
  af store dele af infrastrukturen og sundhedsvæsnet,
  de rødes indflydelse på folkekirken, folkeskolen og de
  woke miljøer i DR, universiteterne og mylderet af
  skandaler m.m.m., ville danskerne få nogle helt andre
  billeder af deres samfund, end de skønmalerier og glans –
  billeder MSM hidtil har leveret.

  Men MSM har selvfølgelig ingen interesse i at afsløre
  for danskerne hvor skralt det står til, og hvor tæt
  luksuslineren Danmark er på at kæntre.

  1. Tveskæg

   “MSM har selvfølgelig ingen interesse i at afsløre
   for danskerne hvor skralt det står til”

   Det gør de da dagligt, for det er jo det, de lever af. Desuden er der mange andre kilder end medierne, og danskerne er ikke så dumme, som Lars Hedegaards mange bagvaskelser indikerer.

   At du nøjes med nogle ekkokamre for konspirationsteorier beviser blot, hvilket niveau, du selv befinder dig på.

   1. Michael Andersen

    Tak for lektionen i nuancer. Den tygger jeg på med eftertænksomhed

 19. Michael Andersen

  Forsvaret har de missiler, som Ukraine ønsker sig. Våbnene er mere relevante end nogensinde før, netop derfor er de efterspurgte. De skal selvfølgelig blive i DK. Det er nu anden gang at et af støttepartierne prøver at sende missiler af sted, sidst var det til Libyens oprørere.

  Hr. Udenrigsminister og Fru Statsminister, hvorfor er det mon at tyskerne kun sender hjelme?

  Men hvis vi skal overgå hinanden, hvad så med sløringsstifter og høtyve? Felttelefoner? Forladere fra 1864? Planerne over Dybbøl?

  Dog er det helt i radikal Stauning stil at nedlægge og bortskaffe Danmarks forsvar.

 20. Bent A

  Støttepartierne til S består af ekstremister, kommunister
  og woke kvindesagskvinder. De vil redde 197 lande rundt
  om i verden, men deres eget land vil de ruinere, ødelægge
  og udslette.

  Ja, der er mange former for idioti, vanvid og gemenhed.
  Den åndsformørkelse disse krigsgale og mandsfjendske
  støttepartier repræsenterer, er destruktiv.
  Og nationalt set selvmorderisk.

  Der er også Veganerpartiet og Alternativet. De er lige
  så slemme.

 21. Bent A

  At de danske medier har travlt med at vildlede danskerne,
  kan man bl.a. se af at de nærmest alle fortier hvad der
  foregår af kæmpemæssige protestdemonstrationer i
  Canada, Australien, Østrig, Frankrig, Tyskland, Italien,
  England og flere andre lande. Se Mike Huckabee hos
  youtube eller hodja.

  De fortæller også mindre og mindre om hvad der sker i DK.
  Især er radioaviserne ringe i den retning. Man kan dog med
  fordel læse Asgers artikler, som tilsammen giver en god
  oversigt over nationens tilstand.

  USA hangarskibe er blevet omsværmet af droner. Som
  vil blive et meget anvendt våben i kommende krige.
  Det danske forsvar som kun er en slags tivoligarde efter
  Christiansborgs skændige og forsvarsfjendske behandling
  gennem de sidste 25 år, har intet forsvar mod droner.

  1. Tveskæg

   I stedet for slavisk at skrive det samme som ekkokammeret finansieret af penge over Atlanten, skulle du forsøgsvis prøve at læse danske aviser, der har skrevet masser om og kommenteret alt det, du nævner. Ikke mindst om droner.

   1. Træt

    Hvorfor skulle man dog støtte dine lystløgnerkollegaer ved at betale for at læse deres bræk? Det må være rigeligt at de får mediestøtte til at skrive deres overvejende løgnehistorier.

 22. Bent A

  Tveskæg: De går netop ikke i dybden med tingene, men
  nøjes med overfladesnak eller enkeltsager i langt de
  fleste tilfælde. Nøjes du gerne med den slags?

  Når du forkaster Snaphanens (og Hodjas) oplysninger
  om Pfizer osv., forkaster du samtidig en lang række
  lægers, virologers, kemikeres, forskeres, pårørendes
  og nobelpris modtageres vidneudsagn. Er det et tegn
  på at du befinder dig på et højt niveau?

 23. H Andersen

  Der er nu noget hos punditokraterne/24nyt som bakker
  op om Asgers artikel om Mette. Den officielle myte om
  Mettes dygtige håndtering af den kinesiske influenza
  pilles fra hinanden. Myten klædes af til skindet.

 24. Michael Andersen

  Hr. Udenrigsminister,

  I tråd med reaktionen på krisen i Ukraine, hvad er Danmarks reaktion på den opståede krise i Sverige?

  Flere medier, herunder Expressen melder om en omfattende trusselskampagne mod Sverige med en særdeles høj risiko for terror. Centralt i krisen er Sveriges LVU lov ang. indsatser til beskyttelse af børn.

  ”Hotkampanjen mot Sverige – manar till terror: ”Koordinerat” En stor påverkans-kampanj pågår just nu mot Sverige, rapporterar P4 Örebro”

  På baggrund af krisen i Ukraine er da fair at:

  Advare enhver regering mod at undertrykke demokratiske protester.
  Sende våben og udrustning til oprørerne.
  Mobilisere for at sende et signal til undertrykkerne.
  Holde grænsen åben af hensyn til varer og tjenesteydelser.
  Afskaffe kapitel 6, stk. 4 i Serviceloven om ” behandling af sager om overgreb mod børn og unge”
  NB! Sverige er ikke med i Nato.

  1. Magga

   Nej, Sverige er ikke fuldgyldigt medlem af NATO, men det begynder at snerpe. Flere svenskere hælder i dag mod et medlemskab, da de forlængst har mistet evnen til at forsvare sig selv. Danske medier har bragt masser af stof om dronerne-terror over kongeslotte og kernekraftværker. Der er vel næppe tvivl om, at v om føje tid oplever noget lignende.

   Det er nu et stykke tid siden, at vi sendte vor fregat Peter Willemoes af sted, og den har siden ligget og krydset oppe omkring Gotland, tror jeg. Om dette skal opfattes som et udspil fra NATO eller skandinavisk sammenhold, ved jeg ikke. Men det glædede mig oprigtigt, da jeg læste det.

   NATO’s europæiske nøglefigur Jens Stoltenberg har næppe haft tid til at tage sig af den slags, han har haft travlt med at lande et fedt job i Norge. Læse i øvrigt Asle Toje om Norge i Weekendavisen.

   1. Michael Andersen

    Hvis man indtaster MMSI nr. 219104000 på marinevesseltraffic, så kan man se at Willemoes lige nu er i Bjørnafjorden i Norge. Det er bare så smukt.

 25. H Andersen

  Vores fregat sejler rundt nær Gotland? Hvad har vi danskere
  ud af det? Og hvad er det fornuftige i at sende missiler til
  Ukraine, hvor de alligevel ikke kan ændre resultatet, hvis
  Rusland vil erobre Ukraine. Men de kan måske få Rusland
  til at sende droner mod danske mål. Eller hackere lægger
  vores digitale netværk ned. Det er 100% storhedsvanvid
  og idioti hvis politikerne vil have Danmark til at deltage
  i en krig mellem Rusland og USA – NATO. Rusland kan
  som ingenting give Danmark en blodtud af de helt store
  hvis de får lyst til det. Og hverken vi eller NATO vil kunne
  gøre noget ved det. Vi har intet forsvar og NATO vil ikke
  risikere en storkrig med Rusland. Medmindre Biden og
  Stoltenberg er endnu skørere end det burde være muligt.
  Se Asgers artikel om at NATO ikke har noget at gøre i
  Ukraine.

 26. H Andersen

  Michael A:
  Krisen i Sverige har da ikke noget
  med Ukraine at gøre. Det er et internt problem som
  skyldes at de kulturfremmede har sat gang i en
  hadefuld kampagne mod svenskerne. Måske denne
  gang ikke uden grund. Mange af asylanterne mener
  at den svenske stat stjæler deres børn. Læs den korte
  avis og snaphanen.

 27. H Andersen

  TVESKÆG

  Du tager helt fejl når du mener at medierne lever
  af at belyse samfundets skyggesider. Det de lever
  af er medie-støtten, og den opbakning de giver til
  de partier der forærer dem millionerne. Som er
  konfiskeret hos skatteborgerne.

  Journalisterne er blevet statens lejesvende, og de
  er nu ikke længere den 4. statsmagt, men en købt
  og betalt del af staten.

  Se hvor servile og tjenst-ivrige papir-aviserne og
  DR-kvinderne er overfor EL og R og de
  øvrige partier.

 28. Tveskæg

  “DR-kvinderne”!

  Hvad mener du? Du lyder jo som Uriasposten med kommentatorfelt, hvor nedrakning af kvinder er optagelseskriteriet for fælllesskabet.

  Jeg nøjes ikke med danske aviser, når jeg forsøger at danne mig en mening om noget, og jeg nøjes heller ikke med at læse aviser, der har samme politiske holdninger, som jeg har. Det kan der ligefrem komme noget sjovt ud app nettet. Konservative The Times takker mig dagligt for interessen og vil gerne forære mig et abonnement for næsten ingen penge. Venstreorienterede The Guardian meddelte mig sidste år kommanderende, at jeg havde læst fem artikler indenfor et år, og nu mente man, at jeg skulle abonnere. De holder altså øje med selv ligegyldige og sjældne udenlandske opslag. Den største norske avis Aftenposten, Quislings tro ven, er i dag et socialdemokratisk talerør i et stenrigt land, og her får man så at sige intet gratis. Den anden store norske avis VG handler næsten kun om Norge, sport, mad, slankekure, træning og sex, og avisen har dagligt det sidste nye om,, hvordan man forbedrer sit udseende og præstationerne. Så snart man klikker ind under de stensikre overskrifter, får man at vide, at det kun er for abonnenter. Jeg ved ikke, hvad VG mener om politik, det politiske handler om skandaler og sex, og når der sker noget uheldigt i Danmark er både VG og Aftenposten langt fremme i skoene, mens de danske aviser næsten har opgivet at bringe norsk stof.Svenske ‘Dagens Nyheter er ikke så slem, som ekkokammeret gør den til men sædvanligvis nøgterne og tam. Frankfurter Algemeine hører også til de nøgterne, det samme er de franske og andre af de sydeuropæiske. Man opdager hurtigt, at de alle får meget stof fra de samme bureauer.

  Hvis man fratager aviserne statsstøtten, tror jeg, at det er slut med papiraviserne. DR ser jeg gerne nedlagt i sin nuværende form. Dannelsestabet og lødighedens hyppige fravær taler for sig selv. Men jeg finder af og til undtagelser. DR er mest beregnet for socialdemokratiske vælgere fra den nedre middelklasse.

 29. Bent A

  Man kan sige meget ondt om UP,
  for dens censur og redigering er meget besynderlig, emsig,
  indskrænket og underlig, og dens læsere går glip af masser
  af nyttige og vigtige oplysninger, pga. den redigering der er
  blevet mere og mere smalsporet i tidens løb. Men ret skal
  være ret, det er ikke kvinder i almindelighed UP er efter,
  det er de woke og blodrøde feminister der fører sig frem
  med landsskadelig, folkefjendsk, mandsfjendsk og familie –
  fjendsk politik. Og med skrupskøre teorier om at Danmark
  har pligt til at redde næsten 200 landes økonomi og velfærd.
  Og oveni med uvidenhed, vrøvl og vås om co2 og den falske
  klimakrise.

  Det er samme afart af kvinder der har forvandlet Sverige til
  en jungle, fattiggård, galeanstalt, terrorstat og krigszone.

  Men man skal selvfølgelig ikke give de normale, gode og
  ordentlige kvinder skylden for hvad de politiserende
  marxistiske amazoner og pulverhekse foretager sig. Og
  det gør UP da heller ikke.

  Så du fordrejer tingene, Tveskæg.

  UP gør vel også nytte ved at bringe sandheder frem om den
  store masseindvandring og folkeudskiftning. Der er også noget
  om nedbrydningen af vores kultur. Det kan man
  ikke tage fra den

  Det er fint at du læser mange udenlandske aviser. Men hvis du
  læser dem på samme måde som du læser seriøse artikler fra
  Aamund, Snaphanen, Document, 24nyt og den korte, kan man
  få den tanke at du ikke forstår hvad du læser. Det er ærgerligt,
  men hvis du fra nu af studerer alle Asgers glimrende artikler,
  og sætter dig grundigt ind i Hodjas videoer om mange ting,
  vil du måske begynde at forstå meget mere.

 30. Bent A

  PS: Du giver ikke meget for Lars Hedegaard.
  Men læs alligevel hans nyeste artikler hos
  Document:

  “Presset fra Islamisterne er ude af kontrol”.

  Og: “Frihedens fjender skyr ingen midler”.

  1. Tveskæg

   Nej. jeg kommer ikke til at læse mere af Hedegaard. Han har altid været for usaglig og eksalteret for min smag.

   Men du kunne jo for eksempel sammenligne document.no og document.dk. Så vil du opdage, at document.dk er for document.no, hvad Ekstra Bladet er for sit moderselskab. Finder du kritik af islam, muslimer og indvandring på document.mo?

   Jeg opgiver. Uriasposten er fyyldt med generelle nedrakning af kvinder, og det er ikke der, du finder kritik af en Naser Khader og lignende, tværtimod. Der er også eksempler på, at der i den nærmeste vennekreds er foregået omfattende årevis stalking af kvinder. Endelig er det fascisrtiske element iøjnefaldende. At Kim Møller har store psykiske problemer kan ingen, der har hørt ham tale, være i tvivl om, men kan jo knapt forstå ham.

 31. Michael Andersen

  Det er hånden på kogepladen og lige nu er den brandvarm.

  USA vil optrappe i Ukraine. Tyskland forsøger at forhandle. Midt i det er der konsekvenserne for Nordstream 2 og Europas enegiforsyning.

  Der er en kampagne mod Sverige fra Mellemøsten. Der er røster fra Egypten, Qatar og Jordan på platforme med mange tilhængere. Der tales om boykot af svenske varer. Kampagnen er ikke ulig, hvad vi har set før mod blandt andet Danmark og Frankrig.

  Regeringerne i Danmark, Sverige og Tyskland har det tilfælles at der står en sulten opposition på spring. Det burde være muligt at se konsekvenserne. Sagt på en anden måde:

  I Danmark trives vi med rige naboer der kan holde varmen.

  1. Msgga

   “I Danmark trives vi med rige naboer der kan holde varmen.”

   Så er det jo godt, at Norge blæser på det grønne og har skruet op for udvindingen af gassen. Det er endda ret længe siden, og når jeg ved det, ved Putin det med garanti også.

   Og apropos vore nordlige naboer, som Asger Aamund så venligt servicerer, skønt de fleste ikke mere forstår meget dansk og ikke gider at læse en dansk tekst, så vil jeg lige gøre opmærksom på noget af indholdet i Asle Tojes artikel i ‘Weekendavisen i sidste uge, den er nemlig meget typisk:

   “Danmark brugte Helmand til at fordrive dæmonerne fra 1864 og 1940, forestillingen om testosteronsvage danske jenser.”

   Det er sandt, at 1864 og 1940 stadig hvilede tungt over os, Men mig bekendt har ingen tidligere betegnet vore soldater på den måde, og hvis man ved noget om de umulige forhold, de kæmpede under, ved man hvor hjerteskærende det var. Asle Toje kan blot ikke nære sig.

   Asle Toje og Hans Rustad ser ud til at have indgået et væbnet neutralitetsforhund mellem alfahanner. Begge er meget religiøse, og konservative. Begge misbruger historien på groveste vis. Toje synes at mene, at Danmark misbrugte Norge i mere end 400 år. Den holdning er også ganske almindelig især blandt venstreorienterede. der i blandt historikere og sikkert et væsentligt element historieundervisningen.

   Det moderne Norge har en “missionsimpuls”, skriver Toje, man mener at være i besiddelse af en særlig godhed, som andre bør efterligne. Han skriver også, at det gælder for alle tre skandinaviske lande, at altruisme er kombineret med kynisme, og det er da muligvis en nyhed for ham selv, men ikke her i landet og Sverige. Svenskerne ved, at deres våbenindustri henter mange penge til landet og koster mange liv. Vi har heller aldrig været i tvivl om, at vi er et kræmmerfolk. Det er vi jo nødt til med den geopolitiske placering og manglen på råstoffer.

   1. Michael Andersen

    ”Særligt fordi vi er et kræmmerfolk”

    Det er tankevækkende så mange erfaringer der er med Afghanistan og så forskelligt det udtrykkes. Som om vores moral alene defineres af det der sker i yderkanten af vores civilisation. Hvis der er noget der er virkeligt så er det, populært sagt:

    “People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf”

    Uddrivelsen af dæmoner hører til i eksorcisme. Det er eksempel på et opfindsomt kategoriskifte.
    En person med en anden indsigt kunne have valgt: vilje, evne og kapacitet til at udtrykke Danmarks forhold og læringen af 1864 og 1940.
    Det passer godt med at vores nordiske naboer siger at “meningskorridoren” bliver smallere.

    Det er tankevækkende at ”The Riegner Telegram” der kom i august 1942 ikke blev taget mere alvorligt. Vi skylder de få modige og klarsynede mere end vi er klar over.
    F.eks. hende der ”kjemper for Norge og for de undertrykte. Hun tør stå opp mot det som truer vårt demokrati, noe ingen andre i dette landet tør gjøre”

    Læringen må være at vi i krisens tid har brug for de modige og klarsynede, men allermest har vi brug for dem til at advare og forhindre at krisen opstår.

    Særligt fordi vi er et kræmmerfolk.

    1. Magga

     Dit svar berører et skisma, som vi gang på gang må tage stilling til. Det er ikke nemt at være whistleblower alene af den grund, at når noget er tilstrækkeligt stort og forfærdeligt, vægrer de fleste mentalt for sig og nægter at tro på det. Det var svært at tro på, at en gammel kulturnation som den tyske skulle gå så aldeles amok, og da japanerne angreb Pearl Harbor, var chokket totalt. For nu blot at tage nogle oplagt eksempler.

     Jo tættere på man kommer, jo mere forstår man ofte sin modpart, men det må ikke blive et kviksand, som handlingslammer en, hvis der er brug for forsvar. Når jeg ser ekkokammeret på Snaphanen enes om, at svenskerne har sovet i et par hundrede år, så ved jeg, at det er forkert. Blogejeren er ikke den ekspert på Sverige, han udgiver sig for at være, han har næppe været meget nord for Skåne og ved meget lidt om svensk historie og kulturliv.

     Mange skandinaviske forfattere kredsede i første halvdel af det 20. årh. om retten til at føre krig, man taler ligefrem om beredskabsdigtning og -litteratur, og her mener jeg, at Pär Lagerkvist gav Sverige nogle ypperlige argumenter for at forsvare sig. Vilhelm Moberg ligeså, der var flere, og i de senere år har det været Jan Guillous Hamilton-serie. Nordahl Griegs ”Kringsatt af fiender” har en sær historie, der bliver værre og værre, jo mere man sætter sig ind i den. Det var slet og ret et bestillingsarbejde, en lejlighedssang, og blev til, mens Grieg var glødende stalinist og god til at udholde og overse, hvad der skete i Sovjetunionen., og som han havde kendskan til. Efter Utøya blev værfket en ny nationalsang.

     Norske Hege Storhaug har ganske rigtigt været modig og betalt en høj pris, nordmændene køber også hendes bøger, men så sker der heller ikke mere. Hege Storhaug har desværre fået påduttet et meget forkvaklede syn på den danske opposition mod islam, og få danskere vil acceptere hendes udtalelser om, at Lars Hedegaard er ”Danmarks største tænker”. Det har han aldrig været, og i dag er Hedegaard ude af billedete og mere eller mindre glemt, fordi han valgte at alliere sig med udlandet, og fordi danskerne som flest krøller tæer over hans metoder og overskrifter. For eksempel ”Gråd over Danmark”. Som historiker er hans arbejder fra det 20 årh. lige til skraldespanden, mangler dokumentation og er et oplagt eksempel på noget tidstypisk for årtierne efter 1968. Indenfor Trykkefrihedsselskabet er Hedegaard vist stadig en helt for mange, men også der dyrker man narrativet om at være de eneste helte i et land beboet af sløve padder, der ikke ser, hvad de i deres indbildte storhed ser.

     Dette er der ikke mange, der ved, men det sælger i de udenlandske kredse, som Hedegaard og venner har knyttet sig til, og det mener jeg ikke, at vi er tjent med. Der er bl.a. de nære forbindelser til den israelsk efterretningstjeneste og vist også våbenindustrien via Robert Spencer.

     Når Hans Rustad optræder på video og taler om, at ”guldet” strømmer ind til Document, og at han ser det som et tegn på, at Gud er med ham, og at folk skal sende mere ”guld” og få sig et medlemskab af Guds redskab Document. så er det bare for meget for mig. Norge skal nok følge efter, når europæerne har taget initiativet, men ikke før.

     I øjeblikket raser vore norske venner over Jens Stoltenberg, som virker langt mere optaget af sit nye job og at forblive medlem af Arbeiderpartiet end af det russiske spørgsmål. Der er i dag en kronik i Berlingske af en erfaren og meget velorienteret og velskrivende major Lars Ehrensvärd Jensen, der efter min mening rammer fuldstændig plet, når han pointerer, hvor ansvarsløst og forkert det er, at vore beslutningstagere ikke kan se kampen om Ukraine fra russernes side. Han spidder Søren Pind, og det gør han med god grund. Der er jo intet som helst nyt i, at russerne ikke ser på os, som vi ser på dem. Europæere har j tre gange invaderet deres land, det er os, der er arvefjenden, og de har brug for, at Ukraine forbliver en bufferstat uden NATOs og EU’s intriger. Et emne, vor vært her på blogge også har været inde på.

 32. Bent A

  Vigtige oplysninger:

  “PANDEMIEN UDLAGT PÅ KUN 18 MINUTTER”

  Sensationelt og meget hårdtslående indlæg hos Hodjanerne.

  Endnu en brik til billedet af “En pandemi af misinformation”.

  Se også Kim Warmings artikel i Nordjyske S.Tidende og
  Soltaus video “Corona-løgn: Er du klar til 4. stik”. Også
  Hodja, for 4-5 dage siden.

  Mettes håndtering af influenzaen har været et kæmpeflop.
  Det fortæller 24nyt.dk om.

 33. Bent A

  Rettelse: “Frederiksens forfejlede politik
  bør ikke hyldes”. 24nyt og Punditokraterne.

 34. Michael Andersen

  Hvor sandsynlig er målingen fra Voxmeter?

  1. “Politisk kommentator efter værste S-måling i seks år: Problemer har stået i kø”
  2. Punditokraterne siger at “nedlukningerne har været den største regeringsfejl siden anden verdenskrig. Vi reddede stort set ingen, og med hvilken omkostning?”
  3. “Civilsamfundet lider under coronakrisen”.
  3. “Vi skal 36 år tilbage for at finde en lige så stor stigning i forbrugerpriserne, som den vi har oplevet i januar, lyder forventningen fra Danske Bank”.
  4. “Sundhedsvæsnet forlader februar med pukkel på 100.000 operationer”

  “En ny meningsmåling fra Voxmeter for Ritzau viser nemlig, at regeringespartiet står til kun 24 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen”

  Hvor sandsynlig er målingen fra Voxmeter?

  1. claus wittrup

   Hvor er du dog en overlegen, indbildsk, såkaldt academikeswannabees

   Vil du ikke nok. fortælle os lidt om din baggrund ?

 35. Bent A

  Der er nu af et team bestående af hundredvis af advokater
  og tusindvis af læger, anlagt en sag ved domstolen i Haag,
  en slags Nürnberg sag nr. 2. Anklagen er rettet mod diverse
  corona-aktører, og de anklages for forbrydelser mod
  menneskeheden. De falske vacciner og restriktioner
  menes at være skyld i utallige invaliditeter og dødsfald.
  Domstolen har sagt ja til at behandle sagen. Man kan
  gætte på at WHO, Fauci , Pfizer og andre kan havne på
  anklagebænken. Se Snaphanen.

  1. Jette

   Der er i hvert tilfælde nogen der tjener godt på pandemien. Ikke at jeg har noget imod at der tjenes penge – slet ikke, men det er tænkevækkende…
   Tobaksindustrien har en enorm magt, det har medicinalindustrien vel også??
   Er der nogen, der holder det kunstigt kørende??

   1. Jette

    tankevækkende…

 36. Michael Andersen

  Att. claus wittrup

  Jeg er et høfligt og anstændigt menneske der vurderer på fakta og resultater. Derfor følgende:

  Voxmeters måling indikerer at socialdemokraterne går mindre tilbage i pct point end i 2011. Virker det sandsynligt baseret på den viste omtale?

  Til den vidste omtale tilføjes: minksagen, sygeplejerske strejken, Sandvad-Langeland-Kærshovedgård, Flerkoner-lovforslaget og Bramsen-Pet sagen.

  Her er hvad vi ved:

  Unøjagtigheden er under 5 pct point. I 2011 fik de af Voxmeter 20,5% ifht. valget på 24,8%. I 2021 får de af Voxmeter 24% ifht. valget på 25,9%.

  I 2011 var differencen: 4,3 pct point
  I 2021 er differencen: 1,9 pct point

  Kigger vi på baggrunden kan vi se følgende:

  Baggrund. Regeringen der blev præsenteret den 3. oktober 2011, og som består af Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre, offentliggjorde deres regeringsgrundlag under overskriften “Et Danmark, der står sammen”

  Måling
  Den nye regering er ikke blot kommet historisk dårligt fra start.
  En ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, afslører, at Socialdemokraterne kun får 20,5 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag, mod 24,8 procent ved valget.

  Forholder vi os til selve målingerne, kan det gøres således:

  ”Forsker: Skæve målinger påvirker politikere og vælgere – sn.dk – Forsiden – Danmark
  1. februar 2016/i Politik & Samfund, Voxmeter nyt /Fra 19,3 til 25,5 procent. På fire dage har Socialdemokraterne fået to vidt forskellige målinger. Man må aldrig lægge for meget i en enkelt meningsmåling. Sådan lyder formaningen fra Martin Vinæs Larsen, der forsker i politisk adfærd ved Københavns Universitet”

  Kasper Møller Hansen har beregnet fejlprocenten for meningsmålinger foretaget af seks forskellige analyseinstitutter. Norstat og YouGov skiller sig negativt ud med fejlprocenter omkring 10 procent. De øvrige fire – Epinion, Kantar Gallup, Megafon og Voxmeter – ligger mellem 3,8 og 4,9 i fejlprocent.

  Meningsmålinger er fyldt med fejl
  »Det her argument er meget vigtigt, for det er det, man oftest hører. Det går på, at meningsmålinger er så elendige og misvisende, at de giver os et forkert billede og et forkert grundlag for at træffe en beslutning,« siger Jørn Sønderholm.
  »Men der er ét centralt element i det argument, som ikke holder: At når information er potentielt misvisende, er det nok til at lovgive imod det. Hvis vi tager det for troende, så er der en lang række andre ting, der også skal lovgives imod,« fortsætter han.
  Jørn Sønderholm nævner politiske valgløfter, som man må se langt efter på den anden side af valgdagen, misvisende indhold på sociale medier, dårligt underbyggede påstande i dagspressen mv.

  PS. Måske har jeg misforstået dit spørgsmål? Sig endelig til.

 37. Bent A

  Man kan blive helt stresset af at høre på al den galskab
  som vælter ud af radio- og tv-stationerne, når de er
  mikrofonholdere for politikere og journalister.

  Christiansborg og regeringen ønsker at vende op og ned
  på alt i samfundet. Erhvervslivet og landbruget skal underkastes
  en lang, lang række af nye krav. Og skal pålægges nogle
  co2 afgifter så dyre, at det vil komme til at koste tusindvis
  af arbejdspladser, ligesom forbrugerne vil blive ramt af
  højere priser. Som om vi ikke har udgifter og inflation nok
  i forvejen.

  Kunne skrive meget mere om de sindsforvirrede fra de
  anti-danske partier, men er der stadig læsere tilbage
  efter 59 kommentarer og tre dage?

 38. Michael Andersen

  Der er stadig læsere

  Hr. Justitsminister,
  Der er væsentlig kritik af Justitsministerens påkrav om at teleselskaberne logger anslået 67 procent af danskerne.

  Justitsministeren:
  ”Jeg finder det grundlæggende besynderligt, at Institut for Menneskerettigheder i så ringe grad vægter hensynet til opklaringen af forbrydelser og dermed menneskers mulighed for at leve i tryghed og frihed. For helt ærligt – hvordan beskytter man borgerne bedst?”

  Forslag:
  Hvad med at ophæve den lovgivning der tillader ophold efter gentagen kriminalitet?

 39. Bent A

  Hvis Aamunds blog bragte en ny artikel hver dag, tror
  jeg at læserne ville strømme til. Når der er flere dage
  imellem, forbliver antallet af læsere sandsynligvis på
  et ret lille niveau. Men naturligvis kan man ikke forlange
  at Asger skal have tid til at skrive hver dag. Men kunne
  man ikke finde ud af noget med at tilknytte en dygtig
  skribent eller forfatter? Eller måske to-tre stykker.
  Skal Aamunds blog ændre Danmarks historien så den
  ikke slutter katastrofalt, er det vigtigt at den får så mange
  læsere som overhovedet muligt.

  1. En borgerlig.

   Hvorfor opretter du og dine mange aliasser ikke selv en Blog, hvor du kan diskutere med dig selv?
   Så ville du kunne lade alle dine mange pseudonymer oprette alle de emner du orkede hver dag.

 40. Michael Andersen

  Hvor er “Ingen krig mod Rusland” demonstrationerne?
  SF, Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet?

 41. Jytte Harkjaer

  Det er pinligt, som Mette F og Co fører sig frem. De er totalt skamløse – og så kan vi andre krumme tæer.
  Fakta er jo desværre, at hun og hendes medskyldige er marionetter, der gør som de får besked på af globalisterne.
  Og medierne? Hvem ejer egentlig dem?
  Jeg anbefaler denne video, som viser, hvem der egentlig ejer det meste i denne verden – inklusiv alverdens medier. For medierne er desværre ikke bare naive.
  https://rumble.com/vn7lf5-monopoly-who-owns-the-world-must-see.html

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *