ARBEJDSKRAFTEN DER BLEV VÆK

Ifølge bilagssamlingen i Finansministeriets økonomiske redegørelser koster det hvert evige eneste år samfundet 90 milliarder kroner at finansiere livet for migranter fra ikke-vestlige lande og deres efterkommere.  Finansministeriet vurderer, at denne sociale byrde for skatteyderne ikke vil aftage i de kommende årtier. På den anden side skriger tusindvis af danske virksomheder på arbejdskraft og må gå glip af omsætning og fortjeneste, fordi man ikke kan dække efterspørgslen efter varer og tjenesteydelser. Politikerne og medierne har ikke løsningen, da begge har været en del af problemet siden udlændingeloven trådte i kraft i 1983. Vi har åbnet grænserne ikke for kompetente og faglærte migranter, men for klienter med islamisk kulturbaggrund, der for en stor dels vedkommende er endt på livslang offentlig forsørgelse. Hvordan løser vi det reelle behov for kompetent arbejdskraft, hvor en del er akut og en del er strukturel?

Den akutte del omfatter omsorgssektoren og servicefagene, især hoteller og restauranter, men nu også i stigende grad i industrien. Grundlovens § 75 stk. 2 bestemmer, at den der ikke kan ernære sig eller sine, er berettiget til hjælp fra det offentlige, dog mod at underkaste sig de forpligtelser, som loven herom byder. Det betyder, at grundloven pålægger folketinget at fastlægge rammerne for hjælpen fra det offentlige. I 1953, da grundloven blev revideret, var det forbundet med stor skam ikke at kunne forsørge sig selv og sin familie. Blev man arbejdsløs, stillede man op i hvilken som helst kø for at søge beskæftigelse og for at undgå at skulle stå med hatten i hånden på socialkontoret og tigge om hjælp. Danmark var dengang et arbejdende samfund, der ville beskytte borgere, der kom i ærlig trang, men ikke snyltere og driverter.

Det er således inden for lovens både ånd og bogstav, hvis vi afbryder kontanthjælp ved første arbejdsvægring. Hvis gifte kvinder fra Syrien og Somalia som formelt er tilknyttet arbejdsmarkedet og dermed kontanthjælpen, men ikke er reelt til rådighed for arbejdsmarkedet, nægter at tage arbejde f. eks på et hotel, bør kontanthjælpen standse øjeblikkeligt. Så må hun være hjemmegående husmor og leve af ægtefællens kontanthjælp eller førtidspension, som så mange etnisk danske kvinder. I dag gider kommuner og jobcentre ikke have vrøvl med protesterende og ofte truende migrantfamilier. I stedet udbetaler man automatisk permanente overførselsindkomster til arbejdssky udlændinge. Et stop for den trafik ville tvinge titusinder af tilvandrede borgere ud på arbejdsmarkedet. Netop i omsorgs- og servicesektoren, hvor der er mest brug for dem. Og kan vi så kombinere ordningen med stop for opholdstilladelsen for ikke selvforsørgende udlændinge, så kommer der fart over feltet.

En stor del af den strukturelle efterspørgsel efter arbejdskraft kan løses ved kontraktansættelse på åremål. I 2017 kom en rapport fra Rambøll og DANSK IT, der vurderede, at alene i Danmarks 1000 største virksomheder vil knap 400 000 arbejdspladser i de kommende år blive nedlagt på grund af digitaliseringen af erhvervslivet. Men det betyder også, at der skabes et lignende antal jobs til medarbejdere, der besidder kompetencer inden for robotisering, automatisering og digitalisering. Det behøver ikke være udlændinge, der får ret til familiesammenføring og overførselsindkomster. De skal ansættes på en åremålskontrakt på 3-5 år, hvorefter de rejser hjem igen, hvis ikke kontrakten fornys.

Hvis medarbejderen vil have familien med, må han selv forsørge dem. Hans arbejdsgiver skal være forpligtet til at tegne en helbredsforsikring for ham, så han ikke bliver en byrde for det offentlige sundhedsvæsen. Så bliver vi nok nødt til at beskatte disse medarbejdere efter fodboldbeskatningen, der giver udenlandske fodboldspillere, forskere og specialister ret til kun at betale 25 procent i indkomstskat plus arbejdsmarkedsbidrag i alt 33 procent beskatning, hvad danske lønslaver jo ikke slipper med. Titusindvis af danske medarbejdere har i generationer med succes været udstationeret til løsning af arbejdsopgaver i udlandet på åremålskontrakter, som er en smidig og effektiv regulering af udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet.

Stop for kontanthjælp ved arbejdsvægring, krav om selvforsørgelse som forudsætning for opholdstilladelse og åremålskontrakter vil ikke løse alle akutte og strukturelle problemer på arbejdsmarkedet, men vil kunne udgøre hovedparten af løsningen. Det er nok værd at tage med.

57 Thoughts to “ARBEJDSKRAFTEN DER BLEV VÆK”

 1. tavsen

  Muslimer med deres ekstreme overherrementalitet rejser da ikke tusindvis kilimetre for at arbejde, EN JOKE

  Deres kompetencer illustreres ved, at de aldrig har været i stand til at opbygge et velfærdssamfund, på trods af enorme mineralrigdomme. Vi fik opbygget velfærdssamfundet inden olien kom.

  Ifølge muslimers skik i hjemlandene anses en mand, der ikke kan forsørge sig selv som værende TIGGER

  Men vi udbetaler gerne velfærdsydelser til mennesker, der ikke taler dansk.

  Al den snak fra Mette har vi hørt på i 30 år. De politisk korrekte hævdede hårdnakket, at plejepersonalet i fremtiden ville være tørklædebehængt. Og nu får de kvinder erstatning, fordi de ikke må give hånd til mænd.

  Imponerende så uvidende danskerne har været om islam. HVORDAN kan man være tilhænger af noget, man intet kender til ??

  LÆS KORANEN https://quranx.com/1.1
  og der kan søges på alt, hvis man er i tvivl

  1. tavsen

   ARBEJDSKRAFTEN DER BLEV VÆK

   Politisk korrekte troede selvfølgelig på muslimerne, når de sagde, at de søgte arbejde, hvad efterfølgende afslører som påskud til at invadere vantro lande.

   Imam tells Muslim migrants to ‘breed children’ with Europeans to ‘conquer their countries’ and vows: ‘We will trample them underfoot, Allah willing’

   -Sheikh Muhammad Ayed gave the speech at Al-Aqsa Mosque in Jerusalem
   -He said Americans, Italians, Germans and French forced to take refugees
   -Claims Europe was only welcoming refugees as a source of labour
   18 September 2015
   https://www.dailymail.co.uk/news/article-3240295/Imam-tells-Muslim-migrants-breed-children-Europeans-conquer-countries-vows-trample-underfoot-Allah-willing.html

   1. tavsen

    Fra dagens Fria Tider

    Asylsökaren Abdullah: “Jag har kommit för att stanna för evigt – inte jobba” —-låst

    1. tavsen

     Folketingets Beskæftigelsesudvalg holder åben høring om mangel på arbejdskraft torsdag den 20. januar 2022 kl. 9.00-12.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

 2. Michael Andersen

  Kære Hr. Aamund,

  Det er et særdeles relevant indlæg som der blandt mange fornuftige mennesker er tilslutning til.
  Så er der praksis og jura hos jobcentrene. Tiden er løbet fra de gamle jobcentre. Måske skal økonomien på centrene afhænge af opfyldelsen af mål understøttet af en mere resultatorienteret lovgivning.
  Derudover er der forhold omkring børnepenge, feks økonomien i storfamilier der kan påvirke encitamentet til arbejde.
  Dernæst kulturelle og religiøse forhold, feks at man kan få 25000 kr når man klager over at skulle give hånden. Det må da øge følsomheden betydeligt.

  Desuden er henvisninger ikke populære i jobcentrene

  Københavns Kommune har fået massiv kritik for ikke at have henvist en eneste ledig til job i 2020 og 2021. Men nu bakker flere jobcentre hovedstaden op. København er nemlig langt fra de eneste, som hellere dyrker virksomhedsservice end bindende henvisninger.

  “– I henhold til lovgivningen skal en juridisk henvisning altid ske efter en konkret aftale med en virksomhed, så på den måde er det jo ikke op til mig at vurdere, om vi skal bruge det redskab eller ej. Det er op til virksomhederne. Det er vigtigt at tilbyde virksomhederne det, men om de tager imod det, bestemmer jeg ikke, siger Gorm Hjelm Andersen, som mener, tiden er løbet fra værktøjet henvisninger”

  http://www.danskekommuner.dk/Nyhedsarkiv/2021/November/02/Kun-fa-jobcentre-bruger-henvisninger–og-det-er-der-gode-grunde-til/

  Det er nok et af dine sidste punkter der kan flytte mest: krav om selvforsørgelse som forudsætning for opholdstilladelse og måske udbygget til også at omfatte nuværende således det bliver selvforsørgelse som krav for fortsat ophold.

  Kigger man til USA kan man se de yderst gunstige forhold under demokraterne for de største virksomheder, de får billig high tech arbejdskraft og universiteterne får betalende studerende. Tilgengæld får de amerikanske jobsøgende ikke noget for de er for dyre.
  Derfor må og skal der nytænkes også sådan at almindelige danskere og ældre kan uddannes, omskoles og tages ind i virksomhederne. Måske det vigtigste her er en ældrekvote når nu der er kvoter til alle andre.

  Alt det her kan lykkedes når socialdemokraterne opdager at der er mange flere stemmer i erhvervspolitik, arbejdsmarkedspolitik og sund fornuft end der er i det de nu er optaget af.

  Tak for at være en kilde til inspiration:-)

  Venligst

  1. jobcentrene er en total fiasko. De gider ikke samarbejde med virksomhederne og igangsætter kun en uendelig papirmølle, som de ledige skal udfylde. Derfor kaldes jobcentrene for kontrolcentre af de langtidsledige. Jobcentrene skal helt væk. arbejdsformidlingen kan klares af a-kasserne, arbejdsgiverne og nettes mange formidlingsmuligheder.

   1. Henning Jensen

    Citat: “…Jobcentrene skal helt væk”.
    Ja selvfølgelig. Og så kan alle de kommende ledige arbejdsformidlere være med til erstatte det offentliges mange manglende varme hænder.
    Og ingen behøver at frygte afskedigelser, der skal blot ske forflyttelser.

   2. Helle Baldersbæk

    En lokalpolitiker fra Solrød har begået denne klumme om jobcentre. Jeg synes, han har ramt hovedet på sømmet.
    https://www.brianmorch.dk/440614901

    1. Elizabeth

     Der mangler da CV-Banken i Brian Mørchs liste over virksomhedernes rekrutteringsmuligheder. Jobcentrene burde forbydes ved lov!
     Banken har eksisteret i snart et par årtier og indeholder 100tusindvis af arbejdssøgendes CVer, som arbejdsgiverne kan vælge og vrage i. Min egen lå der i mere end 10 år. Hvor mange arbejdsgivere var inde og tjekke mine kompetencer? 0 – Nul.

     Arbejdsgiverne gider slet ikke selv gøre noget for at plukke den laveste frugt på markedet – i CV-Banken.
     Det er en større skandale end de uduelige jobcentre, som i øvrigt ville være overflødige, hvis CV-Banken blev anvendt efter formålet med den.

   3. E. Frederiksen

    100% ENIG

   4. Elizabeth

    Helt enig.

    Ifølge Berlingeren i dag:

    https://www.berlingske.dk/samfund/partier-paa-begge-floeje-efter-ti-aar-med-kommunale-jobcentre-luk-dem

    Citat:
    ”Ifølge den liberale tænketank Cepos koster det 500.000 kroner at få en ledig i job. »Et saneringsmodent og skizofrent system,« siger ekspert.”

    Citat:
    ”Det var Claus Hjort Frederiksen, der opfandt dem.”

    CHF er Danmarks farligste mand (som jeg har omtalt i en tidligere kommentar her på boggen).

   5. Elizabeth

    Helt enig.

    Ifølge Berlingeren i dag:

    https://www.berlingske.dk/samfund/partier-paa-begge-floeje-efter-ti-aar-med-kommunale-jobcentre-luk-dem

    Citat:
    ”Ifølge den liberale tænketank Cepos koster det 500.000 kroner at få en ledig i job. »Et saneringsmodent og skizofrent system,« siger ekspert.”

    Citat:
    ”Det var Claus Hjort Frederiksen, der opfandt dem.”

    CHF er Danmarks farligste mand (som jeg har omtalt i en tidligere kommentar her på boggen).

   6. Elizabeth

    Citat
    admin
    15/01/2022 at 11:20

    jobcentrene er en total fiasko. De gider ikke samarbejde med virksomhederne og igangsætter kun en uendelig papirmølle, som de ledige skal udfylde. Derfor kaldes jobcentrene for kontrolcentre af de langtidsledige. Jobcentrene skal helt væk. arbejdsformidlingen kan klares af a-kasserne, arbejdsgiverne og nettes mange formidlingsmuligheder. Citat slut

    Forsøgte 2 gange at besvare Admin (gengivet ovenfor), ved at trykke SVAR – men hver gang endte mine kommentarer hos mig selv.

    Tilsyneladende fungerer “svar” under “admin” ikke.

    ??

    Formentligt vil dette 3. forsøg på admin-svar også ende “hos mig selv”.

    Hvem retter en sådan blog-fejl?

 3. Lisbeth

  Asger ! Hvor har du ret. Bare nogle politikere havde modet til at gøre det, du beskriver.
  Vh Lisbeth

 4. Sonny Hansen

  Du adresserer et problem der er skabt intentionelt.
  Du burde vide at det hele tiden har været den elitære plan at svække det Europæiske samfund med masseindvandring, for netop at skabe denne situation, der udhuler økonomien i veletableret lande.
  Alt dette kun for at skabe et momentum hvor vi er tvunget ind i den makabre plan som kendes som EU, men i virkeligheden er NEW WORLD ORDER.

  The Great Reset er dødstødet og oven på 40 års indvandring som vi selv har skabt ved at tæppebombe Mellemøsten på den ene løgnehistorie fra NATO, mv.
  efter den anden, så står vi nu i præcis den suppedas, min morfar sagde ville komme, den dag alle politikeren var svøbt ind i Bilderberg, frimurerordener og andre klamme organisationer med ulækre agendaer!

  Danmark er solgt og vi har givet afkald på al suværenitet uden at blinke med øjnene. Og nu afgiver befolkningen de sidste rettigheder væk uden at forstå hvad det betyder for de næste generationer…

  Og du Asger, skal ikke sidde og lade som om du ikke ved noget om det jeg beskriver for det er allemandsvidenni dine kredse, man taler varebiler om det med udenforstående.
  Så alt imens du bebrejder forfejlet politik og dårlige politikere, for dette “shitshow” så er det i virkeligheden resultatet af massiv korruption og manipulation igennem årtier, det kan umuligt have gået din næse forbi.

  Du står formentligt i dit sidste årti i livet, du har ikke ret meget at miste, som mange af de 16-18-20 Price der hver weekend bruger deres tid på at prøve at oplyse befolkningen på gaden. Mens du sidder og klynker med søndags Berlingeren og skriver dine små rants til dine etablerede læsere. Så hvad med at tage “skeen i munden” og tale ud, istedetfor at blive ved med at vildlede befolkningen.

  Der var engang hvor jeg mente du burde være statsminister, men efter at have læst dine vage skrivelser om hvis skyld det er at vi er på vej ind i krise, så er jeg sq ikke så sikker.

  At Danmark deltager med andre koalitionslande i at tæppebombe Mellemøsten og så inviterer flygtningene derfra herop, så de kan sidde i bustoppesteder og blive tilsvinet af gamle racister, samt se alle mulige mærkelige sløjfer på bilerne der støtter det regime og deres soldater der har drevet dem på flugt. Det kan jeg ikke se nogen motiverende faktor i.

  Alle lande hvor danskerne iøvrigt emigrere til i hobetal, skaber de samme gettholignende tilstande og forskanser sig i områder hvor der kun bor danskere eller europæere. Vågn op.
  Verden er fuld af facetter, men ansvaret ligger ofte kun et sted og det er sjældent hos individerne, Men derimod alt for ofte hos virksomhederne, staterne og organisationerne.

  God weekend.

 5. Steen Wrensted Jensen

  Ældreforsorgen som hele mangler “varme hænder”, men alene “varme hænder” gør det ikke: skulle jeg få brug for det – Gud, vær mig nådig! – ville jeg således ikke være interesseret i morgen, middag og aften at lukke tvangsudskrevne immigranter ind i mit hjem for at de kan “nurse” mig. “Forsorgsarbejdet” varetages afgjort bedst af mennesker, for hvem det med et lidt gammeldags udtryk er et “kald”. Og så vil jeg for øvrigt på mine ældre dage også gerne have, at jeg vitterlig forstår det menneske, som jeg lukker ind i mit hjem, og omvendt; at det menneske forstår mig og alt underliggende indforståethed, som ligger i ethvert sprog, enhver kultur. Vi mangler arbejdskraft – ingen tvivl om det – men kunne den i det mindste hentes inden for vor egen kulturkreds!

 6. Helle Baldersbæk

  Det lyder fornuftigt, at de eksotiske skal have jobs og forsørge sig selv, lyder fornuftigt. Men hvem vil ansætte syrerne eller somalierne … og til hvad?

  1. Hvis ikke klienterne har en faglig uddannelse, må de tage det arbejde, de får anvist , typisk på hoteller og i restauranter. hvis de nægter, stopper kontanthjælpen og dernæst inddrages opholdstilladelsen. Og så er det retur til hjemlandet.

   1. Den Nervøse

    Hvis de ikke vil arbejde, så melder de sig syge, og der er uhæderlige læger nok, der skriver en sygemelding, til enhver som efterspørger sådan en.
    Udsigten til arbejde udløser hos mange øjeblikkelig sygdom.

 7. H Andersen

  Hvis jeg på sædvanlig vis går ind på Aamunds blog, kommer artiklen om arbejdskraft ikke ind, den om Mette spinner står som den sidste nye. Og artiklen om at mangel på arbejdskraft er en vits, findes kun hos 24nyt.dk…?

  1. Artiklen er fra 21.august og kan læses her på siden. Nederst er der en talrække, hvor du kan klikke dig ind på tidligere indlæg.

 8. Michael Nielsen

  Tak til Asger Aamund, for igen at sige tingene som de er. Min følgende kommentar, er en kontroversiel vinkel på artiklen. Jeg forstår godt hvis du sletter den. Det havde jeg sku nok selv gjort.

  CITAT
  “I dag gider kommuner og jobcentre ikke have vrøvl med protesterende og ofte truende migrantfamilier. I stedet udbetaler man automatisk permanente overførselsindkomster til arbejdssky udlændinge.”

  Ovenstående er i min optik, selve problemets kerne. Ikke kun for kommuner og jobcentre, men også for folketing og medier. Konfliktskyheden opretholder problemet, alt imens indvandrerne, udnytter konfliktskyheden, fuldt ud.

  DEN DANSKE KONFLIKTSKYHED
  Konfliktskyheden er en del af at være dansk. Men i forhold til hele systemer, jobanvisningen inklusiv, så er den ikke kommet af sig selv. Den er opstået i en proces, som flertallet af danskere, ikke kender til;

  ‘*** klanernes løst organiserede korruption, af hele samfundsstrukturen ***

  Og med de ord, så skal jeg undskylde, såfremt ovenstående virker overdrevet, ukorrekt og irrelevant. Mere fra samme skuffe følger nedenfor.

  Har man ikke lyst til at læse teksten igennem, så kan man få min pointe her:

  POINTE
  Vi skal korruptionen til livs, før vi kan løse problematikken, med ale de jobcentre,
  der ikke leverer varen.

  USYNLIG KORRUPTION SOM SAMFUNDSSYMPTOM
  Men når alt kommer til alt, så er jobcentrenes fiasko, kun ét ud af mange arbejdsmarkedssymptomer. For indvandrerklanerne, har enten truet eller korrumperet sig, til ulovlige rettigheder og ulovlige muligheder.

  De har gjort det overalt i systemet, inklusiv ved dele af politiet.
  I Sverige med drabet på Lars Vilks, har de tydeligvis også korrumperet dele af det svenske efterretningsmiljø. Et særdeles skræmmende faktum. For så kan de havde gjort det her.

  Indvandrerklanerne har været tålmodige, metodiske og superaktive. De har været brutale og nådesløse. Sandsynligvis helt fra starten i 80erne. Et forhold som Glistrup – måske – fik øjnene op for, i 1983, da han havnede i fængsel?

  DEN USYNLIGE KORRUPTIONS OMFANG
  Men min påstand er, at indvandrerne har korrumperet sig, fra samfundets bund til samfundets top. Igen, langsomt, metodisk og usynligt. De har arbejdet sig igennem systemet, fra venstre til højre, inklusiv de fleste, hvis ikke samtlige, af de gamle politiske partier;
  – Det Konservative Folkeparti
  – Venstre
  – Socialdemokraterne
  – De Radikale
  – Socialistisk Folkeparti
  – Enhedslisten
  – Dansk Folkeparti

  Naturligvis ikke alle de folkevalgte, og på ingen måde, størstedelen af de forskellige medlemsgrupper. Heldigvis.

  CHOKKET FRA BUDDINGE
  Men korruptions-processen ér blevet gennemført. Dette med en række vigtige personer, hvis navne og ansigter, vi alle kender. Kort om det forhold;

  I sommeren 2014, der troppede jeg op ved PET’s domicil, i Buddinge. Jeg medbragte navne, på to politikere, hvis ansigter vi alle kender. Jeg forklarede den ansatte ved tjenesten, der tog pænt imod mig, at jeg mistænkte disse to politikere, for at deltage i en forbrydelse, mod menneskeheden. (Læs: Zerzetzung)

  Det er den eneste gang at jeg har fortaget sådan en handling. Tænkte længe og dybt, om jeg burde gøre det. Alt for længe.

  Modsat min forventning, så blev jeg ikke erklæret psykisk syg eller kaldt sølvpapirshat og i den dur. Nej, jeg fik at vide at de godt kendte til kriminaliteten. Ja, det sagde han. Og så forklarede han mig at kriminaliteten var meget svær at opklare, samt …at jeg var meget stærk. Jeg spurgte ind til hvad han mente med den kommentar, men han gentog sig blot, og sagde at han mente at jeg var meget stærk. Så svarede jeg med at jeg havde haft dygtige instruktører i hæren (hvilket jeg har haft), men han gentog sig og sagde, nej, det er dig der er stærk.

  Resten af den nu meget underlige samtale, var formaliteter. PET gik ikke ind i sagen og jeg forlod Buddinge, i en tilstand af chok. Jeg er ikke nem at chokerer.

  UDSKIFTNINGEN AF ANSATTE I JOBCENTRENE
  I den optik, så er det måske derfor at de fleste, empatiske socialrådgivere, for længst har forladt faget? Min teori er at klanernes brutale korruption, af centrene, fik de empatiske ansatte, til at forlade dem. Ganske enkelt, fordi de ikke fik støtte oppefra. Et forhold der giver mening, såfremt personen i toppen, er korrumperet.

  Dermed opstod et andet problem. Ansatte socialrådgivere, der forlod faget i stort antal, begyndte at tiltrække de psykopatiske socialrådgivere. Personer, der – muligvis – ikke var blevet ansat førhen? Psykopater der hverken kan eller vil, producere den service, som de får deres løn for.

  Episoden fra Hedensted, er i min optik, et eklatant bevis, på konsekvensen af udskiftningsgraden, fra empatiske til psykopatiske socialrådgivere. En regulær katastrofe og ikke kun isoleret set. For centrene leverer ikke mere varen. Det magter psykopater ikke.

  MINE EGEN INDFALDSVINKEL SOM HJEMLØS TORTUROFFER
  Se, som hjemløs, i nu 8½ år, i tre lande, og stort set uden hjælp, der har jeg mødt dusinvis af forhenværende socialrådgivere. Dette i både hjemløse og væresteds-branchen. De fleste har fortalt mig at de unge socialrådgivere, enten er psykopater eller ukollegiale.

  Samme symptom gælder for psykiatrien. Her forgår der muligvis, en form for ansættelsesmæssig, etnisk udrensning, hvor danskere med dansk etnicitet, eller kulturdanskere, rykker ud, mens indvandrerne rykker ind.

  Dette ved jeg fra en psykiater, der er frivillig på et veteranhjem. Men man kan selv læse om private vagtværn, der rykker ind i psykiatrien. Ja, private vagtværn. Dette for at opretholde ro og orden. De ansatte magter det åbenbart ikke. Tja.

  Hvem ved, måske same symptom som fra jobcentrene? Psykopater og Klaner.

  BRANCHER DER ENTEN ER FALDET ELLER STÅR FOR SKUD
  Taxabranchen er for længst faldet til indvandrerne. I år, 2022, der er branchen næsten dansker fri. Busbranchen er undervejs og jeg er ikke sikker med slagteri, hjemmepleje, lager og transportbranchen. Men mon ikke de også falder.

  Officielt er der andre forklaringer på udskiftningen. I min optik, er denne afstandtagen til det reelle problem, et symptom på konfliktskyheden. Man vil ikke tale om det her. Hverken bevidst eller ubevidst.

  POINTEN IGEN
  Dermed pointen igen. Vi kan ikke ændre på jobcentrenes katastrofale situation, før vi får bugt med korruptionen. En proces, der kommer til at gøre så ondt, at ingen til dags dato, har forsøgt at påbegynde den. Ikke engang PET.

  Jeg tillader mig derfor at antage at problemets omfang, er større end selv jeg kan forstille mig.

 9. Thomas Poulsen

  Jobcentrene skaber jobs til de inkompetente og uduelige medarbejdere, som arbejder der, det har aldrig været meningen af de skulle finde jobs til de arbejdsløse.

  I Danmark kan man leve en udmærket tilværelse på støtte, gennem hele livet, gennem generationer.

  Det er der intet nyt i og det er ej heller nogen politisk vilje til at ændr det.

  Vi skal åbenbart lære at leve med det!

  Når så mange idioter bliver ved med at stemme rødt så bliver intet ændret.

  Rødt inkluderer også venstre og Konservative, i denne sammenhæng.

 10. Privatdetektiven

  Når massemedierne er købt og betalt, når de i årevis fører en befolkning bag lyset med systematiske fortielser og løgnekampagner, ender det med et sygt, uretfærdigt og menneskefjendsk samfund. Så Michael Nielsens beskrivelse af nutidens Danmark kan sagtens være rigtig langt hen ad vejen.

 11. Privatdetektiven

  Enig i at jobcentrene skal lukkes. De er til ingen nytte, de er en plage, og de koster alt for meget. Hundredvis af millioner af kroner er blevet spildt på dem.

  Også enig med Steen W. Jensen. Det er meget uhyggeligt at tænke på at de rødes import af hundredtusindvis af kulturfremmede, kan ende med at næsten alle danske børn og unge i vuggestuer, børnehaver og fritidsordninger m.m. i udstrakt omfang skal passes af afrikanere og arabere der betragter hvide mennesker som undermennesker og vantro fjender.

  Og skal syge, lemlæstede eller gamle danskere overlades til kulturfremmedes forgodtbefindende hvis de får brug for hjemmepleje eller hospitalsindlæggelse, er det virkelig endnu en kniv i ryggen på danskerne. For mange vil absolut ikke føle sig trygge ved at være overladt til muslimer/islamister. Eller ved at skulle være afhængig af en læge med en “afrikansk” uddannelse, som måske oveni taler et ret uforståeligt dansk.

  Der er bare ingen grænser for hvad uduelige og kortsynede politikere kan påføre sin befolkning af tab og lidelser.

  Det er en katastrofe at net-aviserne stadig læses af relativt få danskere.

 12. Henrik Wegmann

  Måske skulle man se på hele beskæftigelsessituation i et større perspektiv.

  I 1960’rne og ind i 70’rne var Danmark en nation med kun 5 millioner indbyggere. Alligevel var vi istand til at bemande alle poster selv og få klaret og produceret alt det, der skulle til for at have et velfungerende samfund med økonomisk vækst. I mellemtiden er mange manuelle job afskaffet, da maskiner, robotter, computere og mange andre hjælpemidler har frigjort enorme mængder af arbejdskraft. Hvorfor har vi så overhovedet et problem? Der er nok flere grunde.

  For det første har en stadigt voksende offentlig sektor opsuget enorme mængder af arbejdskraft, som kunne have gjort gavn i den private sektor. Er der da ansatte i den offentlige sektor, som er overflødige? Ja, mange er ikke bare overflødige. De er direkte skadelige. Her tænker jeg ikke mindst på det alt, alt for store lag af såkaldte Djøffer, som er lagt ind mellem ledelsen og den producerende del af stort set enhver offentlig organisation. De synes at kunne få udførelsen af enhver praktisk opgave til at mislykkes for så at skulle gøres om og om igen. Et enormt spild af arbejdskraft. Ikke bare Djøffernes, men også et spild af de mange menige medarbejderes tid, når de skal rapportere i stedet for at arbejde med deres kerneopgaver.

  Prisen på arbejdskraft spiller også en stor rolle. Nu om dage skal man som arbejdsgiver konkurrere med lande som eksempelvis Kina, hvor arbejdskraften koster en brøkdel af en månedsløn i Danmark. Samtidig skal dansk arbejdskraft konkurrere med tilflyttere fra lavtlønslande, som ofte ikke engang har de samme økonomiske forpligtelser som herboende danskere – eksempelvis terminer, familiens underhold, transport, skat med videre. Hertil kommer så de besynderlige skattebegunstigelser for visse typer udenlandsk arbejdskraft, de såkaldte forsker- og fodboldordninger, som er både uretfærdige og stærkt diskriminerende over for almindelige danskere. Således har arbejdsgivere vænnet sig til et for Danmark urealistisk lavt lønniveau for rigtig mange jobtyper. De vil ikke, og kan måske ikke, betale en fair løn for et fair stykke arbejde. Hele dette mareridt – med tilhørende bureaukrati – havde vi undgået, hvis WTO kun havde indbefattet lande med sammenlignelige levevilkår, altså Europa, Nordamerika, Australien & NZ og Japan. Og måske snart Rusland.

  Hertil kommer, som Asger Aamund også er inde på, at hele begrebet “arbejdsformidling” aldrig har fungeret i Danmark. Igennem årtier har der derfor været en kultur, hvor et stort antal arbejdssky elementer har haft mulighed for at undgå beskæftigelse og gennem mangfoldige ordninger alligevel at kunne opretholde en rimelig tilværelse. Det er nok blevet sværere i dag for danskere, mens herboende muslimer helt problemfrit synes at have overtaget denne livsstil .

  Tilbage står vi (og resten af Vesteuropa) med monumentale, selvskabte strukturelle problemer og et samfund på vej mod det dysfunktionelle. Skabt af vores uduelige levebrødspolitikere – og ikke mindst af de 80% af befolkningen, som har stemt på dem. Gang på gang. Og som gør det næste gang.

  Gud bevare Danmark. For vi orker det åbenbart ikke selv i al vores magelighed, politiske korrekthed og manglende interesse for fremtiden.

  1. E. Frederiksen

   Henrik, super godt indlæg hele vejen igennem.

   “Er der da ansatte i den offentlige sektor, som er overflødige? Ja, mange er ikke bare overflødige. De er direkte skadelige. Her tænker jeg ikke mindst på det alt, alt for store lag af såkaldte Djøffer, som er lagt ind mellem ledelsen og den producerende del af stort set enhver offentlig organisation. De synes at kunne få udførelsen af enhver praktisk opgave til at mislykkes for så at skulle gøres om og om igen. Et enormt spild af arbejdskraft.”
   Ovennnævnte er helt efter manges opfattelse.

 13. Piotr

  Sæt Skatter&Afgifter ned!
  Hvis indkomst beskatning blev væsentligt reduceret, ville mangel på arbejdskraft blive reduceret med 90%. Arbejdsmarkedet vil regulerer sig selv.

  Som Thomas P. skriver: “I Danmark kan man leve en udmærket tilværelse på støtte, gennem hele livet, gennem generationer”.
  Præcis! det kan Pt ikke betale sig at tage et job i Danmark.

  I alt hvad vi foretager os, har vi en forventning om en belønning.
  Når denne belønning udebliver, forsvinder vores motivation, til at fortage os noget som helst.
  I 60-70erne kunne det betale sig at give den en ekstra skalle. Idag bliver 85% af indkomsten konfiskeret, bare for at leve et rimeligt liv!

  OG, venstrefløjserne på Hoppeborgen ved dette udmærket, for de høster mange stemmer på, at holde hånden under dem der har mistet motivationen, de arbejdsløse samt dem på socialbistand.

  Selvfølgelig skal reglerne for indvandring reformes. 3-årige kontrakter til at bevise de kan være selvforsørgede og ikke er dybt kriminelle. Derefter en ny kontrakt om arbejdsgiveren vil, f.eks et sponsorat. OG, når de ikke kan holde kontrakten, er det “tak for besøget”!
  Obs!: Opsig alle int. konventionerne. FN meddelte fornylig, at 2% af alle flygtninge var reelle flygtninge, resten var blot migranter, der søgte mod lande med bedre levevilkår end deres fædreland!

  MEN, hyleriet fra alle arbejdsgivere, virksomheder, at de alle mangler folk er noget fis!
  Kom i gang med efteruddannelse hvis det er så vigtigt, det virker mere som man er interesseret i billig arbejdskraft.
  Her må det være rimeligt at justerer beskatning af virksomheder der efteruddanner og tager lærlinge.

  OG, Djøferne, 77% burde fyres på mandag morgen, samt alle deres åremålskontrakter annulleres!
  Ved kommunesammenlægningerne i 2007, blev vi lovet besparelser og effektivi-seringer i metermål.
  Hvad fik vi? En offenligt sektor der voksede med 2-300%! Idag er den offentlige sektor på >800.000 ansatte.

  Dette blev alt sammen flotflot orkestreret af DJØF, deres eneste formål var at få endnu flere Djøfere ansat og det er da lykkedes p.gr.a uduelige/inkompetente politikere(kolbøtter), der ikke kunne gennemskue DJØF´s plan!
  Læs venligst journalista.dk om dette svineri med offentlige midler!

  Der er masser af arbejdskraft i Danmark, men motivationen er væk!
  Kolbøtterne på hoppeborgen giver helere folk en diagnose end et job, til trods for at jobbet er bedre end en diagnose!

  Stem NB! SIAD! Piotr.

 14. Ole B Jensen

  Wegmanns indlæg er et godt billede på hvordan vi er gået fra et venligt og velfungerende samfund til noget der begynder at ligne et rædselskabinet.

  Rædselskabinet? Ja, det er ingen overdrivelse!!

  Kommunisme eller rødfascisme er en altødelæggende ideologi byggende på misundelse, forældede tankesæt og skøre idéer om at kun en lillebitte elite forstår
  hvad masserne har brug for. Den lillebitte “elité” er selvfølgelig de mest selvglade, mest talende, mest selvsikre og mest agressive medlemmer af de røde kliker, som derfor leder og styrer . Og bare man er med i bevægelsen, kan man føle sig bedre end alle dem som ikke er med. Så meget bedre, at man har ret til at spille Vor Herre
  over vind og vejr, over alle normer og traditioner, over alt og alle i samfundet og verden. Og lige nu er DR og de radikale i gang med at hetze mændene og med at undergrave familieværdierne og hjemmets fred, med woke kampagner om metoo,
  117 forskellige køn, perverse idéer om at pædofile skal adoptere deres kommende ofre, om at børnene er statens ejendom, om at sære minoriteter skal dominere majoriten, om at det abnorme og unormale skal være det normale. Men først og sidst på det daglige program er at danskere bør udskiftes med fremmede, at danske mænd er værdiløse, at barbari er bedre end civilisation.

  Og enhver som står i vejen for de røde guder og deres løgne og utopier, fortjener naturligvis at blive sat ud af spillet, anbragt i KZ-lejr eller at blive udryddet.

  Når kommunisme så yderligere bliver kombineret med magtsyge, storhedsvanvid, pladderhumanisme og woke feminisme, har vi opskriften på en djævelsk politik som
  er som en flydende blanding af euforiserende stoffer plus gift fra slanger, skorpioner
  og kødædende bakterier. Det er Ikke uden grund at kommunisterne/socialisterne har ødelagt millioner af familier, og har terroriseret og myrdet millioner og atter millioner af uskyldige børn og voksne i Tyskland, Rusland, Kina, Rumænien, Cambodia osv., osv.

  Danmark har været for lille et land til at kommunisterne indtil nu har kunnet give sig
  i kast med de samme totalitære metoder som brugt i de store lande. Men hvad vil
  masseindvandringen og folkeudskiftningen mon ende med? Mon ikke det bliver til noget med folkemord endnu en gang? I forvejen har de fået aflivet over en million danske børn der var “ubekvemme”.

  Og hvad med corona- “vaccinerne. Nu har det vist sig at de er nærmest nytteløse, og tillige giftige. Se Snaphanen og Hodja.

  Christiansborgs flertal foragter os, og ser på os som stemmekvæg og malkekvæg. De er ved at forvandle Danmark til et skørt samfund med plyndring, terror, ufrihed og et mylder af skandaler. Snart vil de se os som slagtekvæg.

  1. E. Frederiksen

   Hej Ole
   Selv om det lyder som en barsk omgang, er der desværre en stor sandhed i det meste af, hvad du skriver.
   Rystende udvikling, der er foregået de sidste 50 år, havde aldrig troet,
   samfundet skulle blive så vanvittigt.
   Tak for dit desværre alt for indlæg med alt for mange sandheder.

 15. P O M Petersen

  Det er grotesk at masseraf vælgere tror at de sikrer sig højere ydelser og en bedre velfærd ved at stemme på de sædvanlige partier. For ALLE disse partier er tilhængere af rødgrøn omstilling af landbrug og erhvervsliv og astronomiske investeringer i co2 bekæmpelse. Udgifterne til indvandring og “integration” nærmer sig 200 milliarder brutto pr. år, og alligevel vil politikerne have mere indvandring.

  EU kontingentet er på mange milliarder årligt. Der gives enorme tilskud til 25 store afrikanske lande, plus Kina, Indien og Sydamerika. Milliarder bruges til nytteløse vacciner, restriktioner, massetests og ruinering af virksomheder. Andre milliarder går til en overopsvulmet offentlig sektor, plus frås, frås og atter frås i kommuner og regioner. Som påvist af NB og andre. Plus milliarder til nedrivning af tusinder af fine fuldt brugbare boliger, osv.

  Resultatet er at man de sidste 25 år har haft mindre og mindre tilovers til ydelser og velfærd til danskerne. Der er gennemført myriader af besparelser, forringelser, skatteforhøjelser og nye afgifter. Alle de gamle partier hjælper hinanden med at køre Danmark i sænk.

  Hvis man ikke forstår denne enkle sammenhæng, er man nok lettere retarderet. Men det er vel også hvad gennemsnits-vælgeren er.

 16. Privatdetektiven

  Børnefamilie gennemtæsket under hjemmerøveri – unge kvinder dræbt af vanvidsbilister – Ekstra 175 millioner kr. brugt på piratjagt (havde det ikke været billigere og mere effektivt at tillade handelsskibene at forsvare sig selv) – 250 millioner til militær dansk indsats i Mali – Co2- krisen tales hele tiden op, klimamålene strammes med korte mellemrum – Firmaer kappes om at bruge millioner på at fremstå
  som co2 dydsmønstre – firma som bygger fiskekuttere påstår at der ikke er nok af dygtige danske (med vikingeskibe, dieselskibe og skibsværfter m.m. har Danmark
  været i verdenstoppen, indtil værfterne blev lukket) – Kommunernes Landsforening
  kræver mere udenlandsk arbejdskraft – spionchef anklages for landsforræderi, af politikere som ikke har bestilt andet i årtier

 17. Privatdetektiven

  Irriterende som elektronikken laver om på skriftbilledet. Tillader mig derfor en omredigering af nogle linjer.

  Firma som bygger fiskekuttere påstår at der ikke er nok af dygtige danskere.

  Med vikingeskibene, linjeskibe, dieselskibe og skibsværfter har Danmark ellers
  været i verdenstoppen i over 1000 år, indtil værfterne blev afskaffet sammen med togfabrikkerne osv.

 18. Jørgen Jørgensen

  Når der er så lidt sammenhold mellem danskerne, kan man miste troen på at
  TitanicDanmark undgår at synke. Det store flertal har ikke opdaget at folkeskibet er ved at kæntre, og selv blandt dem der har observeret at skibet tager vand ind gennem huller i skroget, er der ikke meget sammenhold. Hvad man bla. kan se af splittelsen i DF og V, og af at den politiske klasse ikke er på danskernes side, men på
  EUs og invasorernes side. Det kan også ses af den censur der udøves af DRs sluser når der er debatprogrammer, og af avisers censur mht. læserbreve.

  Oveni bliver danske debatter så også censureret af Facebook, You Tube, Twitter og andre big-tech firmaer.

 19. Michael Andersen

  Det forlyder at coronakrisen tømmer statskassen og at 1874 milliarder er brugt indtil december. BNP værdien af vores allesammens aktiviteter er nogenlunde det samme som prisen på krisen. Eller ca. det samme som 80 storebæltsbroer.

  Derfor skal der være nogen der stilles til regnskab og bliver holdt ansvarlige såfremt virusen ikke er opstået naturligt. Det har vi i Danmark som danskere krav på.

  En flig af retningen for hvor vi skal gå hen er nu dukket op. Det viser sig (tilsyneladende) at:

  Moderna patenterede en gen sekvens CTCCTCGGCGGGCACGTAG af SARS-CoV-2 i 2018
  Sekvensen findes ikke i naturen
  En ud af en millard chance for at sekvensen opstår tilfældigt
  Ingen kendte vira indeholdte denne sekvens før SARS-CoV-2

  Det er derfor indlysende logisk hvis der er nogen der er ansvarlige så skal de drages til ansvar og betale regningen.

  Hvad gør regeringen for at komme til bunds i denne sag? Og hvornår ser vi nogle resultater?

  https://newspunch.com/smoking-gun-moderna-patented-man-made-sars-cov2-gene-sequence-in-2018/

  1. Michael Andersen

   Præcisering:
   Selv om der altså er brugt milliarder i direkte udgifter, udgør det kun en mindre del af de totale udgifter.

   I perioden har der været drifts- og kapitaludgifter for offentlig forvaltning og service for i alt 1874 milliarder kroner. Coronaudgifterne udgør altså kun en mindre del heraf.

   https://policywatch.dk/article13533518.ece

   Jeg tillader mig at kalde perioden for en krise der er påført af corona og en innovativ-fjern og erhvervspolitisk/arbejdsmarkedspolitisk-uvenlig regering.

 20. Prins Valiant

  Har nu læst alle Aamunds artikler her plus den med “Arbejdskraftmangel, det må være en vits”. Og kan konstatere at Asger er vidunderligt dygtig til at forklare hvad der sker i vores samfund. Alle mulige sider af tidens politik forklares og
  belyses på fremragende vis.

  Både Aamunds artikler og mange kommentarer viser at Danmark befinder sig
  i en stor og farlig krise. Ikke en co2 krise, ikke en influenza-krise, ikke en mangel på udenlandske arbejdere krise, men i en gigantisk politisk krise fremkaldt af politikere
  som giver fanden i danskernes liv, sikkerhed og fremtid.

  Folketinget er nogle begyndt at kalde folkemordstinget. Det er nok ikke uden grund.

 21. Prins Valiant fra Thule
 22. Elizabeth

  Arbejdskraften der blev væk – den forsvandt ind på gymnasierne og universiteterne, der har ynglet DJØFere i hobetal, hvis fornemste opgave er at producere bureaukrati.

  Arbejdskraften kom aldrig. Den organiserede menneskekanalisering til Danmark af dovne individer blottet for kompetencer til at bestride selv det simpleste job er vokset støt siden 60’erne og har i dag et ustoppeligt omfang.

  Morale:

  Vi har selv fremelsket bureaukraterne.

  Vi har selv inviteret analfabeterne og ladet dem bygge rede.
  90 millarder p.a. ud af statskassen.

  Missions accomplished. Fuldendt succes!

  1. Michael Andersen

   Nice:-)

 23. Jørgen Jørgensen

  Aamunds blog udmærker sig ved at den kommer langt omkring, analyserne er gode at få forstand af, og der er ytringsfrihed. I modsætning til diverse andre netaviser, som f.eks. partiernes og avisernes netaviser, diverse
  specielle klikers blogs, eller Kim Møllers UP, hvor man kan blive fordømt og smidt ud for at skrive to linjer, en med henvisning til en bog og en med rettelse af en stavefejl. Iflg. forklaringen hos Hodja 1. december. De to linjer var tilføjelser til et indlæg hvor Eric Semmour blev positivt omtalt. Det var de to linjer der var afgørende for bandlysningen, iflg. Møllers egne ord. Og der har været masser af andre censur-indgreb på den blog, efter hvad jeg har forstået.

  Det er den mest latterlige og fjollede begrundelse jeg nogensinde har set, for et censur-indgreb. Men mon ikke K.M. skyder sig selv i foden med sin bekæmpelse
  af ytringsfriheden og kvalificerede skribenter.

  1. Skjoldungen

   Dit barnligt-fornærmede opstød mod Kim Møller og Uriasposten er langt under lavmålet. Og når du her og der og allevegne påstår, at du har “arbejdet gratis for Kim Møller på Uriasposten” tyder det på svigtende realitetssans. At kommentere på andres blog er ikke at “arbejde for”, men det omvendte: bloggen stiller et kommentarfelt til rådighed for dig. At du så misbruger denne service som din private opslagstavle, og – trods gentagne advarsler – fremturer med enslydende indlæg i lange baner, er grunden til at du blev udelukket fra Uriasposten.

   Jeg håber, du ikke fortsætter din repetitive spamming her på Aamunds blog. Heller ikke selv om du bruger et mylder af alias’er, såsom “BENT A” / “Prins Valiant fra Thule” / “Jørgen Jørgensen” / “De syv små dværge” / “Træt af forræderiet og altødelæggende politik” / “Corona-tyranniet truer folkesundheden” / “Sæbekassebiler” o.s.v / o.s.v. ad infinitum.

   Men det lader til, at du alligevel maskinspammer Asger Aamunds blog under hele udvalget af ovennævnte alias’er. Hvorfor? – Er du trods alt flov over, at beslæglægge op mod halvdelen af alle kommentar-indlæg og tro at du derved kan sløre din spam-mani?

   Iøvrigt er jeg stort set enig i dine betragtninger om stort og småt, men behøver altså ikke at få dem gentaget 4-5 gange i hver eneste tråd. Jeg gentager derfort min og andres tildigere opfording: Lav din egen blog eller hjemmeside!

 24. Jørgen Jørgensen

  Skjoldungen er nok selv en flittig bruger af forskellige navne, og så er det jo nærliggende for ham at tro at alle bruger det samme. Tyv tror hvermand stjæler. Skjoldungen fortolker, påstår og formoder hvadsomhelst efter forgodtbefindende, og mener at han skal være selvbestaltet skolemester og
  censor på andres blogs. Det er ikke første gang han har optrådt i den rolle. Ellers hører man sjældent fra “skjoldungen”. Det er sandsynligt at han er en femtekolonne trold. Bent A har ikke spammet nogen, og det er da mystisk at nogen bliver smidt ud af en debat for at skrive to harmløse linjer.

  Pudsigt at man aldrig har set skjoldungen gå i aktion mod venstrefløjsere. Ikke ét ord fra ham om Emmertsens over 50 indlæg i samme tråd, ikke ét ord fra ham mod røde
  indlæg. Det ligner hykleri til forveksling.

 25. Bent A

  Noget af det som komplicerer alting og som gør det besværligt at finde løsninger, er dels at partierne ønsker at gøre befolkningen til klienter, og dels at samme befolkning nu er opdelt i ægte danskere, papirdanskere, muslimer og østeuropæere mv. Det må jo helst ikke komme frem at der nu er omkring 1½ million muslimer i Danmark, efter gadebilledet at dømme, plus hvad man kan se i skoler, boligkvarterer, tog og busser osv. Så hver gang der skal laves en reform eller noget lovgivning, føler politikerne at
  de skal lade som om Danmark stadig er det samme samfund som for 30-40 år siden.
  Og sådan er det også med arbejdsmarkedsreformer. Politikerne véd godt at muslimerne ikke vil finde sig i ret meget, før der bliver ballade. Det er kun de danske slavesjæle som bøjer nakken og kryber langs panelerne. Derfor er vi nu nået dertil at der findes to slags sandheder, de officielle og de reelle. Og een lovpraksis for indvandrerne, og en anden for danskerne. De sidste er blevet til 3. klasses borgere i deres eget land, pga. politikernes svigt og fejhed, og deres foragt for deres eget folk og land.

  Politikerne går på listefødder og taler med to tunger når det gælder indvandrerne. Bortset fra de Radikale og Enhedslisten som helt åbenlyst foretrækker og favoriserer migranterne, asylanterne og evighedsturisterne. Og hver gang fornuftige folk foreslår fornuftig lovgivning, vil de to partier blokere. Deres mål er et afrikaniseret,
  islamiseret, overbefolket, fattiggjort, kaotisk, uroligt og udemokratisk Danmark.

  ……………..

  Hvad angår Kim Møller skal han jo forestille at være en dansksindet og ægte national
  konservativ. Hvad man kan konstatere er at på hans netavis er det ikke nok at være dansksindet og ægte national konservativ. Og det er da ret ejendommeligt. Så er det også mærkeligt at han igen og igen sletter indlæg meget vilkårligt, hvad enten de er saglige og oplysende, satiriske eller rent humoristiske. Hverken mine venner eller jeg selv har kunnet finde hovede eller hale i hans censur. Det som skjoldungen skriver, passer ikke. Mine kommentarer er ikke enslydende, medmindre man generaliserer og ser bort fra en masse detaljer. Men noget der kan gøre Møller kolerisk, er hvis en kommentar er ot. Man må helst kun skrive noget som passer til de 5-7 emner som Møller kører på året rundt. Selvom vores samfund nedbrydes på 1000 måder.

  Jeg føler mig faldet i ryggen af K.M. Dels ved at timer tit blev spildt på at skrive indlæg som blev bortcensureret selvom der ikke var noget kontroversielt i dem, dels ved at han går amok over 1½ linje i forbindelse med et indlæg om Semmour, som var trådens emne. Det virker ret skørt.

  Og der har også været det sære at rabiate venstrefløjsere og deciderede debat-sabotører ofte har været tolereret i måneder, mens konservative blev chikaneret igen og igen. En mærkelig måde at redigere på. Ingen respekt for ytringsfriheden.
  De samme indskrænkninger er jeg ikke blevet udsat for andre steder. Og hvorfor kan man bruges i en del år, og så pludselig ikke mere pga. 1½ linje? Er det påvirkning fra “Kontrast” eller retsvæsnet eller andet? Hvorfor skabe splid pga. så lidt?

  Og hertil kommer at hans censur betyder at hans læsere går glip af mange væsentlige oplysninger. Flere af mine venner som kunne levere insider-viden af høj klasse, har forlængst droppet al deltagelse. UP kunne have været en guldmine af nyttige oplysninger, men er nu mest læsning for en begrænset kreds af entusiaster. Underligt når meningen med UP tilsyneladende er at forsvare Danmark mod undergang, noget hvor det vil være hensigtsmæssigt med så mange læsere som muligt.

  Skjoldungen vil sikkert kunne bruges som agent, sladrehank eller radikalt vrøvlehoved af Enhedslisten, men hvad er hans kvalifikationer ellers?

  Frænde er frænde værst, og utak er verdens løn. Det er gamle ordsprog som passer på hvad man kan blive udsat for som debat-deltager hos UP.

 26. Michael Andersen

  Hej til alle på Hr. Aamunds blog,

  Jeg har valgt at være aktiv her af flere årsager:

  Blogs, indlæg og kommentarer er af høj almen interesse.
  Indholdet skaber værdi ud fra argumenter og følgeslutninger.
  Relevansen er høj i relation til aktualitet.
  Samt at der ikke censureres.

  Bloggen beriger fordi vi alle går i den gode sags tjeneste hjulpet godt på vej af knivskarp satire og elegant sarkasme.

  Bedste hilsner

 27. Privatdetektiven

  Helt enig med Michael Andersen. Det er godt at vi har fået Asgers blog som en modvægt til de medier som det meste af tiden prøver på at manipulere og narre os.

  ot: Der er nu meget alarmerende oplysninger om giftige virkninger af Pfizer og Moderna “vaccinerne” hos Snaphanen og Hodja. Se også “Folket misinformeres” og
  videoen med M. Yeadon.

 28. Bent A

  Noget som også har lidt med arbejdsmarkedet at gøre, er kvotekvindernes og ligestillingskvindernes frontkæmperes krav om at blive tildelt flere bestyrelsesposter, kontorjobs og andre lukrative jobs. De mener jo at leve under glaslofter og andre former for styg undertrykkelse skabt af stygge mænds sammensværgelse mod svage og uskyldige, men retfærdige og ufatteligt dygtige kvinder.

  Der er dog alligevel noget der halter. For når de retfærdige kvinder har magt til det,
  går de overhovedet ikke ind for ligestilling og retfærdighed, men for den grovest mulige diskrimination og nedværdigelse af mænd. Ligesom de ikke går ad vejen for udspekuleret åndelig mishandling af børn.

  Som enhver kan konstatere ved et nærmere studium af hvad der foregår i skilsmisse-systemet, familieretshuset, familiebureaukratierne og børneværns-
  systemet. Hvor kvinder opfattes som uundværlige og ufejlbarlige, mens
  mænd betragtes som overflødige og værdiløse. Mødre er ophøjede væsner,
  fædre er noget som katten har slæbt ind.

  En beretning skrevet af Frank Dahlgaard er med til at belyse kvindesagskvinders ageren og politik. En historie om KVINFO og Elisabeth Møller Jensen: “Et p-hoved kræver en undskyldning”, 24nyt.dk.

 29. Michael Andersen

  De skarpeste one-liners fra bloggen om “arbejdsmiljøet” i DK plus en fræk konklusion

  Kriminelle indvandrere har flere menneskerettigheder end lovlydige.
  Talibanere, islamister og hellige krigere bliver til danskere i samme sekund de
  sætter foden på dansk jord.
  Sharia skal stå over Grundloven.
  Ved at udråbe mordere som psykisk syge afsløres det at islam er sygdommens årsag.

  Regeringen vil ikke forsvare os, forsvaret kan ikke, politiet når det ikke og vi må heller ikke selv forsvare os.
  Lars Løkke Rasmussen har underskrevet Marrakesh-aftalen.
  Socialdemokraterne har engang været mere liberalkonservative end Venstre.
  I Danmark beundrede vi de tyske sejre.
  DK blev senest invaderet i 2015 og igen skaber invasion offentlige arbejdspladser.

  I Danmark har vi Den Socialistiske Enhedsradio med venstreorienteret propaganda.
  De statsstøttede medier fornægter virkeligheden og fortæller det samme, dag efter
  dag.
  Regeringen lytter ikke til dem der ved noget, men kun til dem de betaler for at lyve.
  Journalisterne kunne umuligt selv have fundet på så mange løgne om Trump.
  Først troede klimafolkene at den nordlige jordklode ville blive dækket af indlandsis, nu er det i stedet hedebølger.

  EU ønsker konstant at udvide sin magt, begyndte med frihandel, men er blevet til en social og politisk union konstant leflende for muslimer og woke prædikanter.
  Den organiserede menneskekanalisering til Danmark af dovne individer blottet for kompetencer til at bestride selv det simpleste job, er vokset støt siden 60’erne og har i dag et ustoppeligt omfang.
  Barnevogne er bedst til at indtage Europa.
  Demografi er skæbne.

  Den er TYDELIGVIS helt gal i DK.

  Hvis vi erindrer at stærk medicin er sløvende. Medicinen virker på dit centralnervesystem og din reaktionsevne bliver nedsat.

  Så til de 85% derude: Hvad med at tjekke jeres drikkevand…

 30. tavsen

  Har Arbejdsgiverforeningen ikke en forpligtigelse til at protestere, når Mette tyvstjæler den arbejdskraft, de mangler ???

  Ved at lokke velfærdslukrerende mennesker ud i job, ved at give 200kr i timen (var det i starten) Der burde have været højlydte protester mod den høje løn. Arbejdsgiverne kan umuligt konkurrere med statskassens overbuds politik. Der må snart komme en ny undersøgelse om, at danskerne betaler skat med glæde.

  Så længe de er tavse i sådanne situationer, er det svært at tage deres konstante klynkeri om manglende arbejdskraft alvorligt

 31. Ole B Jensen

  Har I læsere af denne blog tænkt på at fremtidens arbejdsmarked kan
  blive et rent slavemarked, et borgernes, trællenes og lønslavernes mareridt.

  Der er nu tale om at afskaffe alle mønter og sedler. Alle betalinger skal
  digitaliseres, og der skal indføres kontrolsystemer så man ikke kan
  købe nogetsomhelst uden statens tilladelse.

  I Tyskland og Østrig har man nu stemplet dem som siger nej ellers tak til
  Pfizer “vaccinerne” for statsfjender. Det planlægges at straffe dem, selvom
  der ikke er tale om ægte vacciner, og selvom meget tyder på at de er livsfarlige.
  Hodja og Snaphanen har fremlagt rystende vidnesbyrd og kendsgerninger om
  talrige dødsfald og tusindvis af invaliderede stik-modtagere.

  Regeringen er allerede begyndt på det. Kontant betaling er allerede
  kriminaliseret hvis beløbet er over 2o.ooo kr. Og du kan ikke tippe eller
  spille oddset for så meget som 1o kr. uden at være registreret med foto,
  cpr.nr., navn, adresse og en underskrevet erklæring om at du ikke vil
  snyde staten og danske spil. Snart følger mere af samme skuffe.

  Hvad Christiansborg er i gang med af lumskerier og tosserier er mere end
  ildevarslende. Se “Folket misinformeres” og M. Yeadon osv.

 32. tavsen

  Glemte denne. Der er åbenbart en overset arbejdsreserve.

  https://kobenhavnliv.dk/artikel/minja-i-opr%C3%A5b-thereses-jobjagt-afsl%C3%B8rer-noget-grueligt-galt-p%C3%A5-vores-arbejdsmarked
  Dagen før delte hun ØsterbroLIVs opslag på LinkedIn om Therese, der ikke kan finde et arbejde, fordi hun ligesom tusinder af andre arbejdsparate, har særlige behov.”

 33. Jørgen Jørgensen

  Er det min pc der ikke virker som den skal? Eller er det elektronikken i serveren
  der skubber “Arbejdskraften der blev væk” ud til højre, så “Mette spinner os” bliver
  ved med at stå som nyeste debatemne?

  PS: Der er nu videoer hos Hodja som viser at Trump er i fineste form, mens Biden
  snøvler rundt som en landsbytosse. Dermed er det samtidig bevist at DR har fyldt
  os med løgn om de to præsidenter.

 34. Michael Andersen

  På forhånd undskyld til SSI, Ligestillingsnævnet, LGBT+ og andre der nu må føle sig krænket

  Jeg har kigget i “SARS-CoV-2 Omicron VOC Transmission in Danish
  Households” fra 27/12. (Se tabel 1-Omicron)

  1. Flere kvinder end mænd bliver smittet i familien.

  2. En familie på 2 har næsten dobbet så stor risiko forhold til en familie på 5 på at blive smittet i familien.

  Kort sagt har 5 heteroseksuelle mænd der bor sammen dobbelt så gode chancer som 2 lesbiske.

  Så move together boys:-)

  1. Michael Andersen

   Konklusion på Corona og nedlukning:

   Flere ansat som ikke havde alle de ønskede kvalifikationer.
   Kæmpe pres på håndværkere.
   Jobcentrene havde færre eller ingen personlige møder med borgerne.

   Coronakrisen påvirker virksomhedernes rekrutteringsudfordringer

   En ny rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering giver et billede af virksomhedernes rekrutteringssituation før og efter coronakrisen, der brød ud i marts 2020.

   Undersøgelsens resultater:

   Antallet af forgæves rekrutteringer er i juni opgjort til 48.180. I rekrutteringssurveyen for marts 2020 var antallet af forgæves rekrutteringer opgjort til 65.250 (målt over det seneste halvår).

   Før nedlukningen af DK var 19,4 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg forgæves (den forgæves rekrutteringsrate), og efter nedlukningen var 16,4 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg forgæves.

   I opgørelsen for marts 2020 var 20 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg forgæves.

   Før nedlukningen endte 46 pct. af virksomhedernes forgæves rekrutteringsforsøg med, at stillingen ikke blev besat. I de øvrige 54 pct. af virksomhedernes forgæves rekrutteringsforsøg blev stillingen besat med en person, som ikke havde alle de ønskede kvalifikationer.

   Efter nedlukningen endte 39 pct. af virksomhedernes forgæves rekrutteringsforsøg med, at stillingen ikke blev besat. I de øvrige 61 pct. af virksomhedernes forgæves rekrutteringsforsøg blev stillingen besat med en person, som ikke havde alle de ønskede kvalifikationer.

   https://star.dk/om-styrelsen/nyt/nyheder/2020/9/coronakrisen-paavirker-virksomhedernes-rekrutteringsudfordringer/

   I 2020 eksploderede efterspørgslen på håndværkere på grund af corona-nedlukningen, udbetalingen af indefrosne feriepenge og attraktive tilskuds- og fradragsordninger.

   Vi havde derfor forventet en naturlig nedgang i takt med, at samfundet igen åbnede op, men det har ikke været tilfældet. Danskernes byggelyst befinder sig nemlig fortsat på et rekordniveau, siger Nynne Groth Hallander, kommunikationsansvarlig hos 3byggetilbud.dk.

   https://www.mestertidende.dk/article/view/827352/se_listen_her_er_de_tre_mest_efterspurgte_handvaerkerydelser_i_2021

   Beskæftigelsesindsatsen under covid-19

   Jobcentrene har i denne særlige tid fundet på nye måder, at hjælpe og bistå de ledige på og gjort brug af nye digitale værktøjer i deres arbejde med at hjælpe ledige ud på arbejdsmarkedet.

   Som led i regeringens nedlukning af det danske samfund blev den aktive beskæftigelsesindsats suspenderet for at mindske spredningen af covid-19. Det betød, at de lediges pligt til at stå til rådighed og ret og pligt til samtaler og tilbud blev sat på pause, samt at jobcentrene fysisk lukkede.

   https://www.kl.dk/kommunale-opgaver/beskaeftigelse/gode-eksempler-paa-kommunernes-beskaeftigelsesindsats/beskaeftigelsesindsatsen-under-covid-19/

 35. Bent A

  Det er godt nok ikke emnet lige her, bortset fra at millioner
  af Pfizer og Moderna “vaccinerede” kan have mistet al deres
  arbejdskraft pga. svære bivirkninger, der har invalideret dem
  og anbragt dem i rullestole.

  Men de hastefremstillede og hastegodkendte “vacciner” ser
  ud til at være gået fra kynisk og oversmart forretning til en
  forbrydelse mod menneskeheden.

  Se de uhyggelige eksempler på bivirkninger der har ramt
  godtroende modtagere af 1., 2. og 3. stik, eller bare 1. stik.
  Snaphanen mener der sandsynligvis er mange, mange
  flere ofre end det officielt er kommet frem.

  De politikere som forlanger tvangsvaccinering af deres
  befolkninger, begynder at fremstå som idioter, forbrydere
  eller rødnazister. For mængden af advarsler fra virologer,
  læger, eksperter, nobelprismodtagere, laboranter,
  ofre, pårørende, sygeplejersker og endda ærlige
  journalister er overvældende.

 36. Einar B. Mogensen

  Er det ikke på tide, at udlændingeloven af 1983 afskaffes, der vel ingen der siger, at loven skal gælde til evig tid. Den har været årsag til mange problemer siden den blev vedtaget.

 37. Elizabeth

  admin
  15/01/2022 at 11:20

  jobcentrene er en total fiasko. De gider ikke samarbejde med virksomhederne og igangsætter kun en uendelig papirmølle, som de ledige skal udfylde. Derfor kaldes jobcentrene for kontrolcentre af de langtidsledige. Jobcentrene skal helt væk. arbejdsformidlingen kan klares af a-kasserne, arbejdsgiverne og nettes mange formidlingsmuligheder. Citat slut

  Forsøgte 2 gange at besvare Admin (gengivet ovenfor), ved at trykke SVAR – men hver gang endte mine kommentarer hos mig selv.

  Tilsyneladende fungerer “svar” under “admin” ikke.

  ??

  Formentligt vil dette 3. forsøg på admin-svar også ende “hos mig selv”.

  Hvem retter en sådan blog-fejl?

Leave a Comment

Bekræft at du ikke er en robot *