MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT? DET MÅ VÆRE EN VITS

I disse dage flyder medierne over med desperate opråb fra virksomheder, der ikke kan skaffe arbejdskraft. De hårdest ramte er rengøringsselskaber, restauranter og hoteller, som ikke kan opdrive ekstra hænder. Det lyder jo mærkeligt, når halvdelen af befolkningen lever af overførselsindkomst. Vi er 4,2 millioner  stemmeberettigede vælgere, hvoraf 2,1 million er offentligt forsørget. Fraregner vi pensionisterne, er der stadig over en million personer i den arbejdsdygtige alder, der ikke er i beskæftigelse.   Mon ikke de kunne tage et nap med? Det er der ikke noget, der tyder på, og regering og folketing lever fint med det. Erhvervsorganisationerne presser på for, at vi åbner sluserne for udenlandsk arbejdskraft uden at tage hensyn til, at den er her allerede. Bare ikke på arbejdsmarkedet.

Ifølge finansministeriet koster det skatteyderne et årligt nettobeløb på 38 milliarder kroner til finansiering af livet for migranter fra hovedsageligt islamiske kultursamfund. De 38 milliarder er imidlertid resultat af en yderst kreativ bogføring. Nettobeløbet fremkommer nemlig ved, at man har fratrukket migranternes beregnede skatter og afgifter. Hvis vi renser for det, er det reelle beløb omkring 90 milliarder kroner, hvad der også fremgår af bilagssamlingen i finansministeriets økonomiske redegørelse. Når vi udbetaler dette astronomiske beløb, der er fem gange forsvarsbudgettet eller 13 gange, hvad det koster at drive Rigshospitalet, er det fordi et stort flertal af gifte indvandrerkvinder fra islamiske lande er på offentlig forsørgelse, selv om de reelt ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet.

Forfatterne Ahmad Mahmoud og Ali Aminali, der selv har indvandrerbaggrund, skildrer i deres erindringsbøger, hvordan kvinder i indvandrermiljøerne samler sig i erfaringsgrupper, der træner sig i, hvad man skal sige og gøre for at blive offentligt forsørget uden at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De mest populære nøgler til en arbejdsfri tilværelse skulle være PTSD eller en uspecificeret ryglidelse samt arbejdsvægring af religiøse grunde: ”Jeg må ikke arbejde på et hotel. Der kommer jo folk, der drikker alkohol!”. Da jeg for nogle år siden lavede 14 dokumentarudsendelser for DR2 om de langtidsledige og de nye danskere, havde jeg min hyppige gang i ghettoerne og på jobcentrene. Det var klart, at sagsbearbejderne orkede ikke dagligt at blive overfuset og ofte truet af migrantklienter, som ikke var berettiget til kontanthjælp, men som insisterede på fortsat offentlig forsørgelse. Og det får de så. Når politikere og den store armé af integrationsmedarbejdere i stat og kommune ikke reagerer på dette gigantiske misbrug af det arbejdende Danmarks surt tjente skattekroner, er det naturligvis, fordi det gør ondt at bruge sine egne penge, men smertefrit at bruge andres. Hele den offentlige sektor hviler på dette princip. I Schweiz ryger man som migrant ud af vagten, hvis man ikke tager anvist arbejde. Hvis vi gjorde det samme i Danmark, ville der ikke være akut mangel på ufaglært arbejdskraft. Dette kommer ikke til at ske. Ifølge finansministeriet må vi i flere årtier endnu leve med at skulle betale 90 milliarder kroner til klienter uden for arbejdsmarkedet. Det gør vi så. For vi er jo ikke islamofober, vel?

42 Thoughts to “MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT? DET MÅ VÆRE EN VITS”

 1. Jan Jepsen

  Hej Asger!
  Vel talt, men hvorfor er der så få der fatter budskabet?
  Iøvrigt rigtig dejligt at læse din blog.
  Keep comming 🙂

  Mvh Jan Jepsen

  1. E. Frederujseb

   Ja, det er altid dejligt at læse fornuftige og vidende indlæg fra Asger.
   Fra regeringen er dette jo ikke muligt at få.
   Det er jo så sandt, så sandt, at der er mange arbejdsløse, der sagtens kunne tage fat.

   1. Farmor

    Bortset fra, at Hr. Aamund bekvemt “glemmer “, at det ikke kun er pensionister der skal fraregnes, det skal sygemeldt, , barsel, studerende , ufrivillgt arbejdsløse af anden årsag også.
    De offentlige tal er sikkert mest korrekte, og tæller ca. 45.000 unge, og et ukendt antal indvandrerkvinder , som erhvervslivet i første omgang kunne tage ind og oplære, altså til antal timer, og løn, de kan leve af.
    så er de på rette vej. 🙂👍

    1. Nej, Farmor, Hr. Aamund glemmer ikke noget som helst, men måske farmor ikke har sat sig ind i de hårde kendsgerninger:
     Ifølge CEPOS er var der i 2020 2,1 million mennesker på overførselsindkomst i Danmark. heraf var 1,1 million pensionister, 310 000 på SU,220 000 på dagpenge eller kontanthjælp, 217 000 førtidspensionister og 47 000 på efterløn. Dette giver knap 800 000 personer i den arbejdsdygtige alder, der står uden for arbejdsmarkedet, og som er på offentlig forsørgelse. Jeg skal ikke bedømme, om dette er berettiget eller ej ,men det er ubærligt for et moderne samfund, at næsten halvdelen af den voksne befolkning ikke er i arbejde.

     1. Geden

      Det er jo heller ikke ‘over en million’.

  2. Thomas

   Kære Asger!! Dejligt indlæg, dog er jeg ked af at det ikke er nu du lavede det dokumentar program, så ville jeg have inviteret dig ned i ghettoen og lade dig følge min virksomhed i byggebranchen. Jeg kan fortælle dig at de står i kø for at komme job, og det gælder også dem der har den grimme historie. Desvære har den danske lovgivning ikke nogen særlig interesse i at få dem i job. Der er himmelvid forskel på at ansætte en fra ghettoen på 30 der aldrig har været i job før frem for at ansætte en polsk bonde. Der kunne man jo se på at give os der forsøger at tage et socialt ansvar mulighed for at ansætte flere på løntilskud. Men ak det er konkurence forvridende selvom de næppe kan følge med bønderne fra Polen. Jeg ansætter netop den målgruppe der aldrig har arbejdet før og jeg lover dig. De er stolte, de vil det virkelig gerne.
   Det er lovgivningen der ikke vil. Man kan ikke konkurrere med langtidsledige mænd fra ghettoen der på ingen måde er integreret på det danske arbejdsmarked. Fik jeg løntilskud for dem kunne jeg snildt ansætte langt flere. Og om et halvt til et helt år ville de være en del af vores egen arbejdsstyrke. Du skal altid være velkommen hvis du vil se kampen indefra.

   1. Det er glædeligt, at du sætter indvandrere i beskæftigelse, så man ikke tror, at alle migranter og efterkommere er arbejdssky driverter. De langtidsledige i sølvbryllupsalderen er fortabt og kommer aldrig i arbejde, men de unge kan stadig blive en del af det arbejdende Danmark. Godt, at du giver dit bidrag. Politisk forståelse skal du ikke regne med. Politikerne ved ikke, hvad der foregår og ønsker heller ikke at vide det.

   2. tavsen

    Hej Thomas

    Er det muslimer, der står i kø? Er det i afdelingen NEDRIVNING? Eller i OPBYGNING?

    1. tavsen

     Hej igen Thomas

     Grunden til at jeg spørger, jeg havde en god kammerat, der var murer. Han var med til at bygge en muslimsk skole på Nørrebro. Af det pureste marmor.

     Da Anker indførte indkomstpolitik, måtte alles timeløn kun stige 4% om året. Mureren med den høje løn kunne stige dobbelt så meget i timen end min specialarbejderløn.

     Men hvad er tilskudsordningen ved at ansætte mennesker nu om dage?

     1. Thomas

      Facaderenovering krads og omfugning på 1600 m2 mursten på en skole og alt forefaldende arbejde på byggepladser(arme og ben) gulvafdækning, opsætning af byggehegn, kørsels med manitou- jernbinding-lukkevagt. Opmuring af Lucca you name it og ja det er muslimer som hovedvægt men også en dansker og en dansk romaner( har boet her siden barnsben og opvokset i ghettoen)
      Du kan få 82 kroner i løntilskud for den første du ansætter derefter er det pr 10
      Hvis du har en der er under Krim eller tidligere misbruger mv kan man få 2 mentortimer om ugen af 250kr

   3. tavsen

    Hej Thomas.

    Tak for detaljeret forklaring. Der er altså ikke noget arbejde, der kræver et murerbrev. Altså mursten på mursten til en ny bygning.

    Min far var murerarbejdsmand i 50’erne. Slæbte 7 mursten i et greb op af stigen til 3. sal. Kan ikke huske, hvad det instrument hed.
    Mørtel og cement blev hejst op i en balje. Arbejdstilsynet ville næppe acceptere sådanne funktioner i dag. Vi havde nok ikke fået opbygget et velfærdssamfund, hvis vi skulle starte i dag.

    Mentortimer, hvad er det? Udefra kommende eksperter, der skal guide de nye ansatte, så I erfarne kan bedre passe Jeres arbejde? Det kan godt være et slæb at have føl på 😉

    1. Thomas

     Mentor timer gives bl.a. til at arbejdsgiver bruger mere tid de. Enkelte ansatte. Det kan være ringe dem op om morgenen, samarbejde og planlægning vedr. fodlænke, god løsladelse, misbrugscenteret, hjælp til papirer vedr. integration-bolig, eboks,selvangivelse, mm
     Og den socialpædagogiske støtte for dem der har noget traume, er gået ud af et kriminelt miljø for at gå den rigtige vej. Og ja det lyder ikke som et svært valg. Men ghettoen kan være et hårdt sted at skifte kurs. Og lige for at slå ddt fast. Jeg får kun 2 mentor timer for en ansat pt. Så de er ikke alle sammen som beskrevet oven for. Men de fleste har været i miljøet. Også derfor tænker jeg at det er skævt at der ikke er mere hjælp/støtte at hente. Jeg har bevist at på et halvt år har jeg trukket 6 mand ud af langtidsledighed, ingen nye straffesager i det halve år, og ja 6 mænd der arbejder hårdt 37 timer om ugen, med en stolthed man aldrig høre om i nyhederne.
     Skal man have støtte for at drive virksomhed??? Næ er vel den første indskydelse. Men regn på det en gang. De er stadig “grønne” med et CVR der siger 6-12 måneders arbejdserfaring. Hvad var vi selv værd det første år vi arbejdede. Jeg kørte aviser- var flaskedreng her lærte jeg hvad arbejde var. De starter som måske 25-30 årige og skal derfor også lære at slippe den gamle tilværelse hvor job ikke var særlig sandsynligt.
     Det er ikke gratis og voldsomt fakturerbart at tage sådan en fyr. Og ja jeg kunne tjene mere på at ansætte 6 polske bønder. Men når man har arbejdet med ghettodrengene og set hvor stor en forskel det gør at bare en får et job virker det for mig tåbeligt ikke at satse på dem. Når sønnen ser far komme træt men stolt hjem fra job med en lønseddel der giver dem lidt ekstra hver måned. Vil sønnen også være arbejdsmand, men kom hjem kl 7 om morgenen træt fordi han havde solgt stoffer hele natten på gaden. Hvad vil han så være. Sorry det blev langt, men som sagt så ser jeg det som et kæmpe problem at de virksomheder der faktisk vælger at blande virksomhed, socialt ansvar samt har et hjerte med idet, ikke har bedre muligheder. For stadig at have samme profit som dem der bare er skide lige glade og kun bruger polske bønder. Jeg tror skatteborgerne ville vælge at få pengene i statskassen istedet for polsk såsæd!

     1. tavsen

      Hej Thomas.

      TAK, du er jo en hædersmand. Dig ville jeg god have arbejdet for, da jeg var på arbejdsmarkedet.

      Fortsæt dit gode arbejde.

     2. Træt

      Polakkerne burde betale fuld skat og ikke få børnepenge til børn i Polen.

      Du burde til gengæld heller ikke få løntilskud til dine raske svende, der må nøjes med den løn de er værd, og det bliver de mere tilskyndet til, hvis kontanthjælpen fjernes og de udvises til deres (bedste)forældres hjemlande, når de bliver taget for deres kriminalitet.
      De bliver heller ikke integreret ved at gå på en byggeplads hvor alle de andre også er muslimer.

     3. john M

      Du er med til at islamisere Danmark

  3. Jan Jørgensen

   Fordi de er offentligt ansat

  4. Thomas Poulsen

   En perle har altid en undskyldning for ikke at bringe noget til bordet:

   Jeg kan ikke arbejde sammen med kvinder/mænd,
   Jeg må ikke servere alkohol,
   Jeg må ikke servere svinekød,
   Det er fredag, jeg skal i moské,
   Jeg er altid på barsel,
   Osv. Osv.
   Chris og chokoladefabrikken.

 2. Hej Jan, Politikerne har fattet, hvad der sker derude, men de har ikke lyst til at gøre noget ved det. Også fordi EU-Kommissionen ville kaste sig over os, hvis vi gjorde som Schweiz og afslog opholdstilladelse for migranter, der ikke kan eller vil finde beskæftigelse. Ingen dansk regering tør lægge sig ud med EU.
  Hilsen,
  Asger

  1. Ejvind Rasmussen

   Helt enig. Det burde være enkelt og retfærdigt, hvis man reducerede kontanthjælpen til eksempelvis det halve ved arbejdsvægring. 😀🇩🇰

 3. tavsen

  Udlændingeloven i 1983 var Danmarks gravskrift. Kun et parti stemte imod med begrundelsen, at det ville åbne en ladeport for tilstrømning til danske velfærdsydelser. Men de politisk korrekte ved altid bedst, for de sidder på pengekassen.

  Bagmanden Schlüter udtalte for nogle år siden, at de ikke havde forestillet sig en sådan tilstrømning. Selv fagforeningerne holdt deres mund, i ligegyldighed over for sine medlemmer.

  Jo, medierne havde krammet på alt og alle. Og som sædvanlig er deres jordforbindelse en by i Sovjet.

  I 90-erne besøgte jeg en kammerat på Rigshospitalet. Han blev flyttet ud på gangen, hvor en lang række af syge danskere lå. Ingen integration i sigte der.

  Hvorfor? Jo, svarede han, der var indlagt en indvandrer, der havde betalt mere i skat, end han havde som selvstændig. Så gik jeg forkert på 4-5 stuer og ganske rigtigt, der lå “berigelsen” og tronede i flertal.

  Også under Helle var der patienter på gangene, men Mette Frederiksen som justitsminister bekymrede sig mere om indsatte. Hendes undersøgelse viste, at 60% af de fængslede var tilfredse med opholdet.

  Lige siden 1983 har vi hørt om mangel på arbejdskraft. De politisk korrekte har så dårlig samvittighed over deres manglende empati, at det skal kompenseres på kollektivt plan.

  Sjovt nok bringer DR altid de samme arbejdsgivere til at orkestrere mantraet. Og det har stået på i årtier. Bare google “mangler arbejdskraft” Og ingen nye håndværkere uddannes

  GOOD LUCK NYDANMARK

 4. Per Nordsmark

  De mange der er på overførelsesindkomst stemme lommerne tomme på os der betaler og det vil der ikke blive ændret på. Hvilke politikere skulle være interesseret i det? Måske nogle få men ikke nok.
  Tak for din altid skarpe pen Asger Aamund

 5. Hanne

  Privatiser jobcentrene eller nedlæg dem. Det nytter jo ikke en en kæmpe flok offentlig ansat skal administrere dine og mine penge, som de i teorien er ligeglade overfor. Der er brug for konsekvens. Uddan dog disse mennesker til at svinge en klud, det behøver du ikke perfekt dansk for at kunne klare.
  Problemet er, at en stor del af i sær kvinderne ikke kan arbejde 37 timer når de samtidig skal holde hus og hjem, mand og kæmpe børneflokke. Derfor er en kontanthjælp ikke tilsvarende når de i teorien kun er til rådighed i Max 20 timer.
  Jeg har boet 15 år i udlandet, mest i USA og da har man ikke disse problemer. Man blander sig ikke i om du er hjemmegående, men de fleste laver noget ellers er der ikke råd til mad, læge og hospitaler. Der lader man ikke befolkningen være til grin.
  Tak for en god blog

 6. Ursula Overgaard

  Hvorfor mangler Danmark arbejdskraft? – Visse politikere undervurderede de enorme kulturforskelle mellem moderne vestlige demokratier og muslimske stamme- og klansamfund.
   
  En kulturel barrierere er fx Sharia-loven, som berører alle livets aspekter. Kvinder er andenklasses borgere, som muslimske mænd skal have kontrol over og ikke tillader ”at familiens kvinder færdes på arbejdsmarkedet blandt fremmede mænd”.

  Love baseret på demokrati er, som bekendt, stødende mod islam, da disse love er skabt af folket.

  ANDRE ÅRSAGER ER BL.A.: Ringe kvalifikationer og ringe motivation. – Paralleløkonomi (sorte økonomi) ved siden af den officielle økonomi, som foregår uden for myndighedernes rækkevidde. (kilde: politirapporterne) – Desuden er der hær af socialarbejdere, der lever af dem, der er udenfor arbejdsmarkedet.

  OMKOSTNINGER: Iflg. Finansministeriets forsigtige beregning koster indvandringen i dag 38 milliarder kroner NETTO per år, når der ikke tages højde for den hær af socialarbejdere, som vi ansætter til at hjælpe de nyankomne; endvidere sundhedsvæsen, tolkebistand, skolevæsen, advokater, dommere, fængsler m.m.m. – MEN – BRUTTO koster ikke-vestlige indvandrere og efterkommere ca 100 mia kr årligt indtil år 2100. Velfærdsforringelser kan derfor næppe undgås de næste mange år.

  Men at kræve at indvandrene skal være selvforsørgende strider mod konventionerne og EU´s direktiver.

 7. tavsen

  Ursula Overgaard

  Vi har over 100.000 arbejdsløse anno 2021. I 1973 gik landet i chok over 40.000 arbejdsløse. Det var en national katastrofe. Lige så med den røde fløj, ved hvert eneste valg var deres store slagnummer, den væmmelige bolignød. Men efter Udlændingeloven i 1983 forstummede det mantra 😉

  Men de skriftkloge i FT tror virkelig på, muslimer rejser tusindvis af kilometre til DK for at arbejde. Jeg har arbejdet med rigtig mange af dem, og 90% af er luddovne. Total skrækslagne for at få sved på panden. Derfor mangler de på håndværkeruddannelserne.

  Nu hørte jeg igen i Radioavisen. Søren Husted fra det her firma sagde, at de manglede 15 mand. Og igen, når jeg kigger på deres hjemmeside, er der ikke et eneste jobtilbud

  https://www.kp-components.com/jobs-career/ Mon DR ikke har internet?

 8. Jan Andersen

  Jeg så indlæg på FB, måtte lige forfølge linket og læse dit skriv.
  Det er godt set og jeg har selv tænkt at der er noget galt med den pludselige mangel på arbejdskraft.
  Jeg tror det er bobbel , når de nu interviewer en tømmermester så antager han jo straks at at alle forespørgsler kan omsætte til ordrer, problemet er bare at de samme forespørgsler er også sendt til mindst 2 andre tømrermestre.
  Du nævner nogle tal omkring 90 milliarder og jeg går gerne med dit tal.
  Når vi nu så kommer til det næst kommende valg så vil det tal forekomme meget mindre hvis du spørger regeringen og spørger man oppositionen så vil tallet måske være noget større.
  Og så går der en time med en diskussion on dette tal. Kunne du ikke påvirke nogen på DR-TV2 til at der skal debatteres ud fra samme forudsætninger.
  Som befolkning synes jeg vi har krav på at vide hvad der op og ned.
  God week end og tak fordi du holder øje med samfundet.

  1. Spørger du både røde og blå politikere, vil de sige, at ubeskæftigede migranter fra islamiske kultursamfund koster os 38 milliarder kroner. Det er et manipuleret tal. Den korrekte omkostning er 90 milliarder kroner. De 38 milliarder fremkommer ved, at finansministeriet i sin redegørelse har fratrukket migranternes anslåede betalte skatter og afgifter, så man får et nettotal på omkring halvdelen af bruttotallet. Sådan kan man også hekse med Rigshospitalet, som koster omkring 7 milliarder om året, men 3,5 milliarder, hvis man fratrækker personalets skatter og afgifter. som en klog mand har sagt det: ” Man skal kun have tillid til en statistik, man selv har forfalsket”.

 9. Bo Christensen

  Hej Asger Aamund.

  Med de politikere vi har ved magten i dag, så ved jeg der intet bliver gjort ved det desværre. Super at læse dit indlæg., som altid godt. SPOT ON.

  Mvh. Bo

 10. walther christiansen

  Mette frederiksen fik hele mit erhverv væk, ved at statminister på tv sagde alle mink skal væk , min far haft mink i 56 år. Jeg stolt over det vi lave . vi var verdens bedste til lave mink. vi havde dyrvelfærd som var i top, men fordi mink er luksus produkt , ønske regeringen os ikke . Jeg føler mig trådt på . Hele regeringen burde gå af på minksag , det eneste vi fik af vide var det folkesundheden man aflive alle mink. selv om Mette kragh jensen danmarks dygtiges dyrlæge sagde der noget galt, Regeringen lytte ikke på nogle inden for vores branche . jeg mener at den dansk regeringen skulle gå af på den sag , det ikke passe vi har regeringen der bryder grundloven , Dansk lov skal holdes så lige godt hvad regeringen der sidder der. mvh walther

 11. Britt Vestergaard

  Hvad med dem der gerne vil men ikke må?
  Har Asger Aamund ikke en mail?
  Vil gerne skrive til ham
  Mvh Britt Vestergaard

 12. Henrik Ole Larsen

  Vi skal ha’ jobcenter til at matche og skabe kontakten til arbejdsgiver. Altså følge meget tæt at arbejdsgiver reelt har jobs og at borger tar det de kan magte.

 13. Den Nervøse

  Islamofob betyder en ubegrundet irrationel angst for islam, derfor er vi ikke islamofobe, for angsten er bestemt ikke ubegrundet!
  Angsten for vold er særdeles velbegrundet, specielt unge mænd i nattelivet er udsat.
  Angsten for voldtægt er ligeledes særdeles velbegrundet, og som far til to piger i gå i byen alderen, er det en overordentligt nærværende bekymring!
  Angsten for kriminalitet i almindelighed er ligeledes velbegrundet!
  Den største angst er måske, at vi som i Sverige, ser indvandrebander overtage hele bydele og lave vejspærringer for at kontrollerer “deres” områder, og så se myndighederne uden lyst, og ude af stand til at gøre noget ved det! Vi har faktisk de første tegn på det i Danmark, med Voldsmose, Gellerup, Tingbjerg og andre ghettoer.
  Angsten for din pengepung, hver eneste skatteyder i danmark 5,2 mio.
  betaler 17.300 kr. om året til migranterne. Nogen meget mindre, nogen meget mere. For at sætte de 90 mia. kroner lidt i perspektiv, så er en kattegatforbindelse fra Jylland over Samsø til Sjælland budgetteret til 65 mia. kr.

 14. Jakob Fruergård Poulsen

  Hej Asger. Synes faktisk dit indlæg er OK. Kan iøvrigt fortælle dig, at der helt op i toppen af denne regering, er fokus på ikke at sparke indvandrerkvinder hjem, heller ikke hjem til kødgryderne, men gerne sparke dem ud på arbejdsmarkedet !! Bh 🌹🌹🌹🌹

 15. Kim Nielsen

  Problemet er jo at vi ikke har migranter. De fremmede er officielt flygtninge som man ikke kan ‘sende ud af vagten’!
  Der er i mine øjen dog alt for meget ‘hvor er det synd for dem’ omkring flygtninge.
  Det er forlængst afklaret at det er umenneskeligt at placere afviste asylansøgere, der nægter at rejse hjem, på Grønland eller for den sags skyld en mindre dansk ø og det lægger grunden for hvor progressiv man vil være omkring aktivering af flygtninge.
  Hvis alkohol på hoteller er et problem, så burde der oprettes et større antal stillinger på gadefejer eller grøftegraver -niveau, som lavtuddannede fremmede på overførsels-indkomster kan placeres i. Problemet er et stift økonomisk system hvor kommuner ikke vil betale lønninger for at staten kan slippe af med en overførselsindkomst, så det vil let komme til at ligne statslige arbejdslejre, og det lyder endnu værre end at sendeafviste til Grønland.
  I situationen nyder jeg dog at rengørings; hotel og restaurations -branchen ufrivilligt hænger sig selv ud som det lavtløns-område det vitterligt er. Branchen er præget af studerende der supplerer SU’en og der har før været klynk over at man mistede arbejdskraft til de opståede og langt højere lønnede COVID19-test job, hvilket gjorde ondt da især restaurationsbranchen genåbnede før COVID19 testene havde klinget af og senere forventes at blive lukket ned.
  Det er en ting jeg altid har tænkt over når der har været klynket over manglende arbejdskraft: Man skal huske at læse mellem linierne: ’til den løn der tilbydes’!

 16. Mikkel Bauer Kortegaard Eriksen

  Jeg ejer et 3PL lagerhotel, hvor jeg siden i onsdags har haft brug for 2 vikarer.
  Nedenstående er meldingen fra vikarbureauet igår:
  Ganske enkelt grotesk!

  Hej Mikkel,

  Er skuffet over at måtte meddele dig at vi desværre ikke kan levere to mand der blot skulle kunne tale en smule engelsk og kunne samle 500 papkasser.

  Jeg kan kontakte dig igen når vores puljer af folk er fyldt op igen.

  Rigtig god aften.

  De bedste hilsner/All the best

  XXXXXXXXX
  Sales Manager
  Denmark
  XXX@profilmatch.dk
  Mobil: XXXXXXXXXX

  1. …….og hvis du henvender dig til Jobcentret får du samme svar.

  2. Træt

   Sæt løntibudet op til der er nogen der bider på

 17. Ursula Overgaard

  Efter at FB har slettet div. af mine kommentarer, som iflg. FB ”er i strid med FB´s fællesskabsregler om spam”, modtog jeg følgende svar fra Fb: ”Vi definerer spam som værende f.eks.: At gentage den samme kommentar” m.m. – Min kommentar var følgende link, som jeg iflg. FB ikke må gentage:
  Læs også: ASGER AAMUND
  http://aamund.dk/?p=429

 18. tavsen

  Mon det virker denne gang? Den slags bombastiske udmeldinger har vi hørt mange gange siden Udlængeloven i 1983

  Af /ritzau/
  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/nyt-kontanthjaelpskrav-borgere-med-integrationsbehov-skal-have-arbejdspligt/8836708
  Regeringen vil have, at borgere med et integrationsbehov skal være omfattet af kravet om 37 timers arbejdspligt som forudsætning for at få kontanthjælp.”

 19. tavsen

  Igen fake news. Hotellet manglede masser af arbejdskraft. Men de søger kun 2

  Hotel Koldingfjord Vi søger lige nu:

  Faglært tjener
  Tjenerelev

 20. Tusindvis af migrantfamilier fra islamiske kultursamfund er på dobbelt kontanthjælp til både mand og hustru. Det lever de fint med, og deres mareridt er, at f.eks hustruen kommer i arbejde til en månedsløn på 22 500 kr eller mere, for så bortfalder mandens kontanthjælp. Kunsten er således at bevare en formel tilknytning til arbejdsmarkedet uden at tage arbejde, men alligevel oppebære kontanthjælpen, der så finansierer livet for hjemmegående husmødre. Jobcentrene har opgivet at fratage arbejdssky klienter deres kontanthjælp, fordi systemet rummer utallige appeller og klagemuligheder for klienterne, der gør processen langvarig, besværlig og hundedyr at gennemføre. Så er det nemmere med bortvendt ansigt bare at fortsætte udbetalingerne.. Og det gør vi så. Regeringens plan om aktivering af de langtidsledige er en dødssejler. Bare mere af det samme, men det giver naturligvis mange flere offentlige arbejdspladser, fordi ordningen skal jo administreres og kontrolleres. Løsningen er enkel: Stop kontanthjælpen ved første arbejdsvægring. Så kan migrantkvinderne fortsætte tilværelsen som hjemmegående husmødre, men ikke på samfundets regning.

 21. tavsen

  Nu sættes der trumf på

  “28.09.2021 KL. 18:45
  »Det er ikke et fatamorgana«: Nu mangler danske virksomheder 32.000 medarbejdere” JP i dag

  Men samtidig kan der læses , at der stadig er over 100.000 arbejdsløse. SÆT I SVING

  “Fra juni til juli faldt den sæsonkorrigerede ledighed med 500 til 108.600, svarende til en uændret ledighedsprocent på 3,8 pct. De 108.600 er det laveste niveau siden februar 2020, og ledigheden er nu sammenlagt faldet med 48.100 siden maj 2020”

Leave a Comment